تارا فایل

پروپوزال تاثیر نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی بر آنومی اجتماعی جوانان


موضوع: تاثیر نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی بر آنومی اجتماعی جوانان شهرستان همدان
The impact of pathological worry about the physical characteristics of youth social anomie city of Hamedan

بیان مساله:
همزمان با توسعه روند جهانی شدن و قابلیت ادغام پذیری مرزهای جغرافیایی، اقتصادی و فرهنگی و با اوج فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی، مسایل پیچیده و چالش آفرین جوانان در کنار مسایلی نظیر بیکاری، فقر، افزایش رقابت برای یافتن فرصت های شغلی، بلا تکلیفی و تردید در مورد آینده، بی اعتمادی، سردرگمی و .. امکان تصمیم گیری مناسب را از سوی جوانان تحت تاثیر قرار داده است (شیانی و محمدی، 1386).
با شتاب گرفتن چنین دگرگونی هایی، آنومی به عنوان یک مساله اجتماعی برخاسته از تحولاتی که فرصت هنجاری شدن و انطباق با شرایط جدید را محدود کرده و سپس ضعف در حاکمیت هنجارها و تعارض بین آنها باعث ایجاد هنجارهای مبهم و عدم التزام به قواعد اخلاقی و اجتماعی شده است (نادری و همکاران، 1388) و به همین دلیل است که، وضعیت آنومیک به عنوان بیماری جامعه مدرن، نه تنها درمانی روشن نیافته، بلکه به دوران پسامدرن نیز با چهره و رنگ دیگری انتقال یافته است (رجب زاده و کوثری، 1382).
واقعیت های اجتماعی شامل سردرگمی جوانان و تمایل به استفاده از انواع مخدرها، احساس گم گشتگی، ناامیدی و سطح نگرش به آینده مخصوصاً ازدواج، تهیه مسکن و اشتغال (مرجایی، 1383)، مطلوبیت مساله دار فرهنگ مصرفی اینترنت و ماهواره و خطوط جدید تلفن (ایرانسل، اعتباری و … ) و ورود غیر متعارف آن در سطح جامعه، دسترسی سریع و آسان به برنامه های شبکه ای و سی دی های حاوی برنامه های مستهجن، بیکاری، آشوب های ذهنی در بین طبقات محروم جامعه، امنیت شغلی، بی تفاوتی در ابعاد مختلف به همراه انزوای سیاسی برخی از افراد، بیگانگی نسبت به فرایندهای اجتماعی و تعهد اجتماعی، تزلزل در توجه به مسایل اجتماعی در برابر فضا سازی بین المللی (نادری، 1383) اختلال در انتظام اجتماعی و آماده سازی جامعه برای ظهور زمینه های ناهنجاری را فراهم نموده و عامل پدیداری آنومی در سطوح مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی در جامعه شده است.
آنومی یا آشفتگی اجتماعی، یک وضعیت بی قاعدگی یا بی هنجاری است که در آن افراد قادر نیستند با قواعد مشترک ارتباط برقرار کنند و نیازهای خود را ارضا نمایند؛ در نتیجه، نظم اجتماعی و فرهنگی از هم فرو می پاشد (رفیع پور، 1378). از آنجا که جامعه انسانی براساس نظم اجتماعی و به واسطه هنجارهای اجتماعی اداره می شود، هنجارهای اجتماعی الگوها و شیوه های تعیین کننده رفتار در کنش متقابل میان انسان ها هستند که پیروی از آنها موجب تعادل و نظم در جامعه می گردد. چنانچه هنجارها قدرت تنظیم کنندگی خود را بر رفتار از دست داده، افراد نسبت به هنجارهای موجود بی تفاوت شوند، دچار وضعیتی آنومیک می شود (رفیع پور، 1378). از این رو، در شرایط آنومی اجتماعی عملاً انواع آسیب ها، حیات اجتماعی را تهدید می کند که به مختل شدن نظم اجتماعی منجر شده و در نتیجه افراد جامعه با هنجارهای اجتماعی که مبین نظم اجتماعی است، همنوا نگردیده مرتکب رفتارهای انحرافی و انواع قانون شکنی ها می شوند(علیزاده و همکاران، 1393).
عوامل مختلفی آنومی اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد که به نظر می رسد یکی از این عوامل نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی می باشد. نگرانی فرایند شناختی است که افراد، وقایع و نتایج تهدید زا را پیش بینی می کنند و به تدریج تبدیل به راهبردی برای کشف و مقابله با تهدیدی های قریب الوقوع می شود. در نتیجه این افراد در یک حالت پایدار گوش به زندگی زندگی می کنند. از آنجایی که تهدیدهای پیش بینی شده به طور طبیعی خیلی نامحتمل هستند، توانایی فطری انسان برای برنامه ریزی، از طریق فکر کردن درباره آینده، به جای اینکه موجب رفتار سازنده حل مساله شود، باعث ایجاد اضطراب و تنش می شود (هازلت و استی ونز1، 2006).
نگرانی حالتی دلواپسانه از آینده و و قایع منفی است که یک فعالیت فکری کلامی منفی و شدید را به راه می اندازد (دوی و ولز2، 2006). اگر چه نشانه های شناختی و جسمانی دیگری مثل تنش عضلانی و ضعف تمرکز نیز برای تشخیص لازم است اما مولفه اساسی، نگرانی بیمارگون در حیطه های مختلف زندگی (مثل کار، سلامتی و روابط) است (انجمن روانپزشکی آمریکا، 2000). نگرانی خود به دو دسته بهنجار و نگرانی بیمار گون تقسیم می شود. نگرانی بیمار گون بر مبنای فراوانی، شدت و مدت نگرانی و توانایی افراد در کنترل نگرانی و تداخل قابل ملاحظه ای که در کارکرد افراد ایجاد می کند از نگرانی غیر بیمار گون متمایز می شود (کوین3 و همکاران، 2008).
برخی از افراد ترس مفرط و نگران کننده ای از ظاهر جسمانی خود دارند. این نگرانی اغلب بر یک جنبه هایی از بدن مثل قد، وزن، یا اندازه بینی و نازیبایی چهره متمرکز می شود (فلیپس4، 1996؛ بسلی5، 2002). یکی از مهم ترین علل نگرانی افراطی درباره بدن، استاندارد های اجتماعی زیبایی در سال های اخیر است که به طور عمده بر لاغری تاکید دارد (هارگروس و تیگمان6، 2004). نوجوانان همواره در تلاشند تا بتوانند با بالا بردن کیفیت ظاهر بدن، خود را با انتظارات اجتماعی و فرهنگی جامعه هماهنگ سازند، که البته اکثر این الگوها از طریق رسانه ها ی جمعی، مجلات مد و لباس و غیره انتشار می یابد(کانیوس7 و همکاران، 2007). همان طور که گفته شد پیروری از رسانه ها و تبلیغات رسانه ها و به دنبال آن نگرانی فرد از وضعیت های جسمانی زمینه بروز آنومی را در افراد بوجود می آورد و منجر به عدم پیروی افراد از هنجار ها و قوانین اجتماعی می گردد و احتمال کجروی ها و انحرافات اجتماعی را افزایش می دهد. بر همین اساس نتایج پژوهش دهقانی و همکاران (1391) نشان داد افرادی که از ویژگی های جسمانی خود رضایت دارد و نگرانی نسبت به وضعیت جسمانی خود ندارند الگوها و استاندارد های اجتماعی و فرهنگی را قبول دارند و با آن همنوا می شوند.
بنابراین با توجه به آنچه که گفته شد پژوهش حاضر به دنبال پاسخ گویی به این سوال است که چه رابطه ای بین نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی با آنومی اجتماعی جوانان شهرستان همدان وجود دارد؟

اهمیت و ضرورت:
شرایط کنونی جامعهء ایران و رخداد وقـایع مـهم اجـتماعی و سیاسی در آن شامل انقلاب اسلامی در سال 57 و تغییرات ساختاری در نهادهای مدنی و اقتصادی و تـنگناهای ناشی از شرایط پس از جنگ؛ تعارضات ساختاری دوران اصلاحات سیاسی و اجتماعی و شکل گیری موانع جدی بر سر راه جوانان از جمله مشکلات ازدواج، اشتغال، بحران هویت، تضاد ارزشی و غیره. بستر مـناسبی بـرای شـکل گیری وضعیت بحرانی و بروز پیامدهای فردی و اجتماعی آن در جامعه و شکل گیری احساس بی باوری، ناامیدی، بی هنجاری و آنومی در میان جـوانان فـراهم آورده است.
جوانان، سازندگان فردای جامعه هستند و تاثیر مسائل بحرانی جامعه بر آنها، به صورت علّی می تواند سازندگی جامعه در عرصه های سـیاسی، اجتماعی و اقتصادی را تـحت الشـعاع خود قرار دهد و روند پیشرفت و سلامت نظام اجتماعی را با مخاطره روبه رو کند. هرگونه بـرنامه ریزی اجـتماعی در خـصوص جوانان، نیازمند شناخت دقیق مسائل و شرایط مختلف جامعه و مطالعهء نگرش ها و برداشت افراد از شرایط موجود اسـت. همچنین، یکی از مـهم ترین مـسائل مطرح در"مدیریت مسائل اجتماعی خرد"، توجه به احساس به عنوان یک سرمایهء اجتماعی در میان اقشار مـختلف بـه خصوص جوانان است. اگر این سرمایهء اجتماعی به علت وجود شرایط بحرانی در جامعه و یا حـتی به عـلت وجـود آگاهی کاذب از مشکلات جامعه در مسیر نامطلوب و تخریبی قرار گیرد، جامعه دچار تنش و تولید بحران های بیشتر خـواهد شـد. بر این اساس، "جامعه شناسی احساس" و شناخت وضعیت احساسی جوانان به عنوان سازندگان فردای جامعه نسبت بـه شـرایط آنـومیک جامعه و عوامل مرتبط با آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
از طرف دیگر نگرانی در نوجوانی ممکن است با پیامدهای رفتاری و جسمانی مانند بیخوابی که می تواند به محرومیت از خواب منتهی شود (گلیز8، 2004؛ الیس و هادسن9، 2010) و مهارت های اجتماعی و تحصیلی ضعیف-که خطر شکست تحصیلی و فرار از مدرسه را افزایش می دهد (سیلورمن10 و همکاران، 1995) همراه شود. افزون بر این، میزان بالای نگرانی در نوجوانان می تواند به شکایت های جسمانی مانند کمر درد، زانو درد، معده درد، سرماخوردگی و مشکلات تنفسی منجر شود (براسچات و وان دردوف11، 2006). برخی از پژوهشگران (اسا و پترمن12، 1999؛ ریکلز و رایان13، 2001) بر این باورند که نوجوانان واجد نگرانی بیشتر، نشانه های افسردگی و اضطراب بیشتری را نیز نشان می دهند. همچنین، نگرانی با حل مسئله ضعیف و عدم تحمل ابهام در نوجوانان ارتباط دارد (لاجسن، دوگسن و باکوسکی14، 152003؛ ویلسون و همکاران، 2011).
همچنین مواردی که در ذیل به آن اشاره شده دلیل بر اهمیت وضرورت انجام این پژوهش بوده است:
-نیاز به بررسی تاثیر نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی بر آنومی اجتماعی جوانان؛
– درک روابط این سازه ها، می تواند نقش مهمی در طرح های آموزشی و مداخلات مرتبط با انحرافات اجتماعی در جوانان داشته باشد.
-عدم وجود پژوهشی جامع در این حوزه؛
-ایجاد زمینه برای انجام پژوهش های بیشتر وهمه جانبه در این حوزه.
با بررسی های انجام شده در ایران، هیچ تحقیقی تاثیر نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی بر آنومی اجتماعی جوانان شهرستان همدان نشان نداده است. لذا تاثیر نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی بر آنومی اجتماعی جوانان شهرستان همدان ضرورت پیدا کرد.
نتایج حاصل از این پژوهش، می تواند چشم اندازی روشن و عملی برای مشاوران و روان درمانگران خصوصا مددکاران اجتماعی فراهم نماید. به علاوه، نتایج پژوهش می تواند مبنای نظری و عملی مناسبی برای کاهش آسیب های اجتماعی در موسسات مختلف آموزشی و درمانی از قبیل مراکز مشاوره در دانشگاهها، کلنیک ها و غیره قرار گیرد. لذا بررسی تاثیر نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی بر آنومی اجتماعی جوانان شهرستان همدان ضرورت پیدا نمود.

پیشینه:
دانش و علیپور (1392) در پژوهشی به مطالعه عوامل مرتبط با احساس آنومی فردی در میان دانشجویان پرداختند. این پژوهش به بررسی میزان آنومی فردی در میان دانشجویان دانشگاه تهران می پردازد. در این تحقیق از نظریه های فردینبرگ، لیدنبرگ، نظریه بیگانگی اجتماعی سیمن، نظریه بی سازمانی در چارچوب نظری تحقیق استفاده شده است. روش این تحقیق پیمایشی است و نمونه تحقیق (300 نفر) به صورت نمونه گیری طبقه بندی انتخاب شد. پردازش و تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (مشتمل بر آزمون های همبستگی، رگرسیون چند متغیره) انجام شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد احساس آنومی 5/18 درصد دانشجویان تحت مطالعه پایین، 5/65 متوسط و 16 درصد بالاست که نشانگر احساس آنومی متوسط رو به بالای دانشجویان است. نتایج حاکی از آن است که عواملی چون اعتماد اجتماعی، اعتماد فردی، نهادی و تعمیم یافته، بی قدرتی، سرمایه اجتماعی و رضایت از زندگی با احساس آنومی مرتبط اند، به طوری که بین این عوامل و احساس آنومی فردی همبستگی وجود دارد. به جز متغیر احساس بی قدرتی که رابطه مثبتی با احساس آنومی فردی دارد، بقیه متغیرها رابطه منفی با متغیر وابسته دارند. بین مشارکت اجتماعی، جنسیت، پایگاه اجتماعی- اقتصادی و احساس آنومی فردی رابطه ای وجود ندارد. بر اساس مدل رگرسیونی، متغیرهای احساس بی قدرتی و اعتماد فردی بیشترین اهمیت را در تبیین احساس آنومی فردی داشته اند.
دهقانی و همکاران (1391) پژوهشی با هدف بررسی ارتباط رضایت از تصویر ذهنی بدنی با الگوهای فرهنگی-اجتماعی در دختران نوجوان شهر رشت انجام دادند. این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 450 دختر نوجوان 15 تا 17ساله دبیرستان­های شهر رشت با روش نمونه­گیری خوشه­ای- تصادفی در سال 1389 انجام شد. داده­ها با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، MBSRQ-AS، SATAQ-3 ، متر و ترازو جهت تعیین BMI جمع آوری شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار 16 SPSS و آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که میانگین رضایت از تصویر ذهنی بدنی در حیطه­های گرایش به ظاهر(85/4 ± 92/49)، ارزیابی وضع ظاهری(82/3 ± 75/23) و رضایت از قسمت­های مختلف بدن(33/6 ± 31/36) در حد بالا و در حیطه مشغولیت فکری با اضافه وزن(82/4 ± 27/17) در حد پایین بود. بین حیطه های مختلف رضایت از تصویر ذهنی بدنی با BMI و الگوهای عمومی جامعه و ورزشکاران ارتباط معنادار آماری مشاهده شد(001/0<p).
نادری، جاهد و خدابخشی هفشجانی (1390) پژوهشی با هدف سنجش چندبعدی احساس آنومی در بین جوانان انجام دادند. پژوهش از نوع پیمایشی – همبستگی و به لحاظ زمانی از نوع مقطعی بوده و از تکنیک پرس و جوی کتبی یا پرسشنامه برای گردآوری دادها با حجم نمونه آماری 394 نفر با بهره گیری از شیوه نمونه گیری مطبق متناسب در بین جوانان 29-15 ساله طی سال 89-88 در سطح شهر اردبیل استفاده شده است. نتایج آزمون های آماری مبین رابطه معنادار بین نگرش به آینده، عزت نفس، گمگشتگی فرهنگی، احساس نابرابری، پایبندی دینی، گسیختگی خانواده و روابط نامناسب اجتماعی به عنوان متغیرهای مستقل و آنومی به عنوان متغیر وابسته تحقیق می باشد. نتایج برآورد مدل رگرسیونی در نرم افزار لیزرل 8.5، نگرش منفی به آینده را دارای بیشترین قدرت تبیین و اثرگذاری روی واریانس های آنومی و گسیختگی خانوادگی را دارای پایین ترین تاثیر در وضعیت آنومی جوانان نشان می دهد. از بین سطوح آنومی، موجودیت شدید زمینه های آنومی فرهنگی دارای بیشترین میزان و آنومی اقتصادی دارای کمترین میزان در بین جوانان ارزیابی شده است.
مرجایی (1382) پژوهشی با هدف سنجش و بررسی احساس آنومی در میان جوانان مطالعات جوانان انجام دادند. یافته های به دست آمده از آزمون دیدگاه500 نفر از جوانان شهر تهران را در خصوص گسترهء شرایط آنومیک در ابعاد سه گانهء آنومی اجتماعی، اقتصادی، و سیاسی منعکس می نماید. همچنین داده هایی مربوط به مدل علی تحقیق که از طریق روش"لیزرل" به دست آمده، نشان می دهد که شکل گیری احساس آنومی اقتصادی در میان آنومی سیاسی نیز حدود 52 درصد به احساس آنومی اجتماعی و 32 درصد به احساس آنومی اقتصادی وابسته است. به طوری که هرچه احساس آنومی اجتماعی در میان جوانان افزایش می یابد احساس آنومی اقتصادی نیز افزایش یافته و هرچه احساس آنومی اقتصادی وابسته است.به طوری که هرچه احساس آنومی اجتماعی در میان جوانان افزایش می یابد احساس آنومی اقتصادی نیز افزایش یافته و هرچه احساس آنومی اقتصادی و اجتماعی افزایش می یابد، احساس آنومی سیاسی نیز سیر صعودی به خود می گیرد.
پژوهش های خارجی
نتایج پژوهش کانیوس و همکاران (2007) در سوئیس نشان داد بین رضایت از تصویر بدنی و الگوگیری از اندام های ایده آل رسانه ای و ترغیب از سوی رسانه ها برای رسیدن به این ایده آل ها ارتباط معنی داری وجود دارد.
نتایج پژوهش جونیوس16 و همکارن (2004) در واشنگتن نشان داد، مطالعه مجلات مرتبط با ظاهر بطور غیرر مستقیم از طریق درونی کردن ایده آل های رسانه ای (001/0 p<)، و درونی کردن ایده آل های رسانه ای بطور مستقیم ارتباط معنی داری با نارضایتی از تصویر ذهنی بدنی دارند (001/0 p<).

اهداف:
– بررسی تاثیر نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی بر آنومی اجتماعی جوانان شهرستان همدان
فرضیه ها:
– بین نگرانی بیمارگونه نسبت به ویژگی های جسمانی و آنومی اجتماعی جوانان شهرستان همدان رابطه وجود دارد.
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیر ها
آنومی اجتماعی
تعریف مفهومی: از نظر مرتن آنومی به فشاری گفته می شود که وقتی هنجارهای پذیرفته شده با واقعیت اجتماعی در ستیزند بر رفتار افراد وارد می شود (گیدنز، 13849.
تعریف عملیاتی: در پژوهش حاضر منظور از آنومی اجتماعی نمره ای است که فرد از پرسشنامه محقق ساخته کسب خواهد کرد.
نگرانی بیمار گونه
تعریف مفهومی: نگرانی حالتی دلواپسانه از آینده و و قایع منفی است که یک فعالیت فکری کلامی منفی و شدید را به راه می اندازد (دوی و ولز، 2006).
تعدیف عملیاتی: در پژوهش حاضر منظور از نگرانی بیمارگون نمره ای است که فرد از پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا (PSWQ) کسب خواهد کرد.
روش:
روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است.
تحقیق همبستگی به پژوهش هایی گفته می شود که هدف آنها کشف روابط بین متغیرها با استفاده از آماره های همبستگی است. مزیت اصلی این روش پژوهش آن است که به پژوهشگر اجازه می دهد روابط میان تعداد زیادی متغیر را تنها در یک پژوهش تجزیه و تحلیل نماید و همچنین اطلاعات در خصوص درجه ارتباط بین متغیر های پژوهش را ارائه می دهد. روش همبستگی برای دو هدف عمده به کار می رود: 1) برای کشف ارتباط بین متغیر ها؛ 2) برای پیشگویی نمره آزمودنی در یک متغیر از روی نمره های او در دیگر متغیرها (گال17، بورگ18 و گال19، 1942؛ ترجمه نصر و همکاران، 1386).

جامعه، نمونه و روش نمونه گیری:
جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه جوانان شهر همدان را تشکیل می دهند.
روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده خواهد بود و تعداد نمونه با توجه به حجم جامعه و براساس جدول کرجسی مورگان مشخص خواهد شد.

ابزار:
پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا (PSWQ)20: پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا (1990) یک پرسشنامه خود گزارشی 16 سوالی است که نگرانی شدید، مفرط و غیر قابل کنترل را اندازه می گیرد. این پرسشنامه به عنوان ابزاری برای غربالگری اختلال اضطراب فراگیر به کار می رود. مقیاس پاسخگویی به سوالات 5 درجه ای است، به هر سوال نمره 1 (اصلاً صادق نیست) تا 5 (بسیار صادق است) تعلق می گیرد. 11 سوال پرسشنامه به طور مثبت و 5 سوال آن به صورت منفی نمره گذاری می شود. دامنه نمرات پرسشنامه از 16 تا 80 می باشد(دهشیری و همکاران، 1388). ضرایب همسان درونی پرسشنامه در بین گروههای عادی و دانشجویان بالا بوده و بین 90/0 تا 91/0 گزارش شده است. ضرایب اعتبار باز آزمایی آن در بین گروه های بالینی دانشجویان 74/0 تا 92/0 گزارش شده است (استوبر21، 1998).
پرسشنامه آنومی اجتماعی. به منظور ارزیابی آنومی اجتماعی پرسشنامه طراحی می شوند و به منظور ارزیابی روایی آن نظر کارشناسان در این زمینه جویا می شود و به منظور بررسی پایایی آن اجرای مقدماتی صورت خواهد گرفت.
روش تجزیه و تحلیل اطلاعات:
جهت تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده توسط ابزار های فوق، از شاخص های و روش های آمارتوصیفی برای بدست آوردن فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد، و خطای استاندارد داده ها استفاده شده است؛ و سپس از آمار استنباطی برای بدست آوردن ضریب همبستگی و رگرسیون چندگانه به کمک نرم افزار spssبه کار گرفته شد.

منابع فارسی
دانش، پروانه و علیپور، پروین. (1392). مطالعه عوامل مرتبط با احساس آنومی فردی در میان دانشجویان (مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه تهران). مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران، دوره دوم، شماره 2 (پیاپی 6): 34-26.
دهشیری، غلامرضا؛ گلزاری، محمود؛ برجعلی، احمد؛ و سهرابی، فرامرز. (1388). خصوصیات روان سنجی نسخه فارسی پرسشنامه نگرانی ایالت پنسیلوانیا در دانشجویان. مجله روان شناسی بالینی، سال اول، شماره 4: 75-67.
دهقانی، مریم؛ چهرزاد، مینو میترا؛ جعفری اصل، معصومه؛ سلیمانی، ربابه؛ کاظم نژاد لیلی، احسان. (1391). بررسی ارتباط رضایت از تصویر ذهنی بدنی با الگوهای فرهنگی-اجتماعی در دختران نوجوان شهر رشت. مجله علمی دانشکده پرستاری و مامایی همدان، دوره بیستم، شماره 3: 26-34.
رجب زاده، احمد و کوثری، مسعود. (1382). آنومی سیاسی در ایران، نامه علوم اجتماعی، شماره 21، جلد 11: 33-26.
رفیع پور، فرامرز. (1378). آنومی یا آشفتگی اجتماعی. تهران: سروش.
شیانی، ملیحه و محمدی، محمد علی. (1386). تحلیل جامعه شناختی احساس آنومی اقتصادی در میان جوانان، فصلنامه رفاه اجتماعی، سال ششم، شماره 25: 37-11.
علیزاده اقدم، محمد باقر؛ سلطانی بهرام، سعید و احمدی، آرمان. (1393). بررسی پدیده آنومی اجتماعی در بین شهروندان حاشیه نشین شهر تبریز. پژوهش راهبردی امنیت و نظم اجتماعی، سال سوم، شماره 8: 16-1.
گال، م؛ بورگ، و؛ و گال، ج. (1942). روش های تحقیق کمی و کیفی در علوم تربیتی و روان شناسی، جلد دوم. ترجمه احمد رضا نصر، حمید رضا عریضی، محمود ابوالقاسمی، خسرو باقری، محمد حسین علامت ساز، محمد جعفر پاک سرشت، علی دلاور، علیرضا کیامنش، غلامرضا خوی نژاد، (1386)، تهران: انتشارات دانشگاه شهید بهشتی.
گیدنز، انتونی. (1384). جامعه شناسی. ترجمه حسن چاوشیان (1384). تهران: نی.
مرجایی، سید هادی. (1382). سنجش و بررسی احساس آنومی در میان جوانان مطالعات جوانان. مطالعات جوانان، شماره 5: 60-23.
نادری، حمد الله و همکاران. (1388). بررسی علل آنومی در شهر اردبیل، واحد اموزش و پژوهش صدا و سیمای مرکز اردبیل.
نادری، حمد اللهو (1383). سنجش میزان بی تفاوتی اجتماعی، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه تبریز.
نادری، حمداله؛ جاهد، محمدعلی؛ خدابخشی هفشجانی، نسرین. (1390). سنجش چندبعدی احساس آنومی در بین جوانان. مطالعات امنیت اجتماعی، دوره جدید، شماره 25: 210-179.

منابع لاتین
American Psychiatric Association.(2000). Diagnostic and statistical manual of mental disorders: Text revision. 4rd. Rev. Ed. Washington: American Psychological Association.
Besley, A. C. (2002), "Foucault and the turn to narrative therapy", British Journal of Guidance and Counseling, 30(2), 125-143.
Brosschot, J. F., & Van Der Doef, M. (2006). Daily worrying and somatic health complaints: Testing 33-50.
Covin R, Ouimet AJ, Seeds PM, Dozois DJ. (2008). A meta-analysis of CBT for pathological worry among clients with GAD. Anxiety Disorders;22(1): 108-16.
Davey CLG, Wells A.(2006). Worry And Its Psychological Disorders Theory, Assessment and Treatment. London: Wiley.
Ellis, D., & Hudson, J. L. (2010). The meta cogni- tive model of generalized anxiety disorder in children and adolescents. Clinical Child and Fami- ly Psychological Review, 13, 151-163.
Essau, C., & Petermann F. (1999). Depressive dis- orders in children and adolescents: Epidemiolo- gy, risk Factors, and treatment. Northvale, NJ: Jason Aronson Inc.
Glaze, D. G. (2004). Childhood insomnia: Why Chris can't sleep. Pediatric Clinical North American, 51,
Hargreaves DA, Tiggemann M. Idealized media image and adolescent body image: comparing boys and girls. J Body Image; 1:351-361.
Hazlett-Stevens H.(2008). Psychological approaches to generalized anxiety disorder: A clinician's guide to assessment and treatment. New York: Springer Verlag.
Jones DC, Vigfusdottir TH, Lee Y. (2004). body image and the appearance culture among adolescent girls and boys : an examination of friend con-versation, peer criticism , appearance magazines, and the internalization of appearance ideals. J Adolesc Res; 19(3): 323-329.
Knauss C, Paxton SJ, Alsaker FD. (2007). Relation-ships amongst body dissatisfaction, internaliza-tion of the media body ideal and perceived pres-sure from media in adolescent girls and boys. J Body Image; 4: 353 – 360.
Laugesen, N., Dugas, M. J., & Bukowski, W. M. (2003). The relationship between perceived social support and worry in adolescence, poster presen- ted at the 37th annual convention for the associa- tion for the advancement of behavior therapy, Boston, MA.
Philips, K. A. (1996), "Body dysmorphic disorder: Diagnosis and treatment of imaging ugliness", Journal Clinical Psychiatry. 57 (2), 61- 65.
Rickels, K., & Rynn, M. (2001). Overview and clini- cal presentation of generalized anxiety disorder. Psychiatric Clinical North American, 24, 1-17.
Silverman, W. K., La Greca, A. M., & Wassers- tein, S. (1995). What do adolescents worry about? Worries and their relation to anxiety. Child Deve- lopmental, 66, 671-686.
Sto¨ber J.(1998). Reliability and validity of two widely used worry questionnaires: Self-report and self-peer convergence. Personal Individ Differ; 24(6): 887-890.
Wilson, C., Budd, B., Chernin, R., King, H., Leddy, A., Maclennan, F., & Mallandian, I. (2011). The role of Meta cognition and parentingin adolescent worry. Journal of Anxiety Disorder,25 (2), 71-79.
1 Hazlett-Stevens H
2 Davey CLG, Wells A
3 Covin R
4 Philips, K. A
5 Besley, A. C
6 Hargreaves DA, Tiggemann M
7 Knauss C
8 Glaze, D. G
9 Ellis, D., & Hudson, J.
10 Silverman, W. K
11 Brosschot, J. F., & Van Der Doef, M
12 Essau, C., & Petermann F
13 Rickels, K., & Rynn, M
14 Laugesen, N., Dugas, M. J., & Bukowski, W. M
15 Wilson, C
16 Jones DC
17 Gall, M
18 Borg
19Gall, J
20 Penn State Worry Questionnaire
21 Sto¨ber J
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود