تارا فایل

پروپوزال بررسی ارتباط بین تعهد سازمانی کارکنان و رفتار سیاسی و رویکرد عقلائی تصمیم گیرندگان استراتژی


پروپوزال مدیریت اجرائی گرایش استراتژیک
عنوان:
بررسی ارتباط بین تعهد سازمانی کارکنان و رفتار سیاسی و رویکرد عقلائی تصمیم گیرندگان استراتژیک سازمان

مقدمه
امروزه، سازمان ها در هر حد و اندازه ای که باشند، برای موفقیت، با فرصت ها و تهدیدهای پرچالشی روبرو هستند که جهت مواجه با آن ها، ناگزیر به اخذ تصمیمات استراتژیک هستند. تصمیم گیرندگان استراتژیک تحت تاثیر عوامل مختلفی اقدام به تصمیم گیری می نمایند. یکی از فاکتورهای مهم و اصلی در تصمیم گیری، عوامل عقلائی است که به فاکتورهای قابل اندازه گیری مانند هزینه، زمان و… اطلاق می شود. در اینگونه رویکرد، اغلب اثر عوامل غیرکمی، مانند رفتارهای سیاسی و پیمان های بین گروه ها و … نادیده گرفته می شود.
در تصمیم گیری های استراتژیک از دو روش عقلائی و سیاسی استفاده می شود. تصمیمات اتخاذ شده بر اساس هرکدام از رویکردهای مطرح شده فوق، می تواند کارکردهای متفاوتی برای سازمان به همراه داشته باشد. یکی از کارکردهای تصمیم گیری، اثرگذاری بر روی میزان تعهد سرمایه های انسانی یک سازمان است. تعهد سازمانی را می توان وابستگی عاطفی و روانی به سازمان در نظر گرفت که براساس آن فردی که شدیداً متعهد است، هویت خود را با سازمان معین می کند، در سازمان مشارکت می کند و در آن درگیر شده و از عضویت در سازمان لذت می برد.
اگر تصمیم گیرندگان استراتژیک سازمان، از رویکردهای سیاسی جهت اتخاذ تصمیمات مهم و کلیدی استفاده نمایند، به تعهد سازمانی افراد می تواند خدشه وارد شود، البته ادبیات پژوهش نیز نشان می دهد که فرهنگ های حاکم بر سازمان ها، می تواند باعث شود که رویکرد سیاسی نیز منجر به افزایش تعهد سازمانی کارکنان گردد.
منظور از تعهد سازمانی در این پژوهش، سه تعهد عاطفی، هنجاری و مستمر است که در مجموع تعهد سازمانی را شکل می دهد.وجود نیروهای انسانی متعهد به سازمان در هر سازمان ضمن کاهش غیبت، تاخیر و جابجایی، باعث افزایش چشمگیر عملکرد سازمان، نشاط روحی کارکنان و تجلی بهتر اهداف متعالی سازمان و نیز دستیابی به اهداف فردی خواهد شد. عدم احساس تعهد و تعهد سطح پایین، نتایج منفی را برای فرد و سازمان به دنبال دارد؛ از جمله نتایج، ترک خدمت، غیبت زیاد، بی میلی به ماندن در سازمان، کاهش اعتماد مشتریان و کاهش درآمد می باشد
در این پژوهش، رابطه بین میزان تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت با هر یک از رویکردهای تصمیم گیری استراتژیکمورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این فصل به بررسی ادبیات تصمیم گیری استراتژیک، تعهد و رویکردهای سیاسی و عقلائی در رفتارهای سازمانی پرداخته و سپس پیشینه پژوهش های انجام شده در خصوص تعهد سازمانی و تصمیم گیری استراتژیک در سازمان ها مطرح می گردد.
بیان مسئله
در عصری که تغییر و تحولات سریع و فزاینده از جمله مشخصات آن است، آهنگ تصمیم گیری شتاب زیادی به خود گرفته و نیاز به تصمیم گیری سریع برای مقابله با فعل و انفعالات در محیط، شرایطی را به وجود آورده است که زمان تامل و تعمق تصمیم گیری را برای مدیران کوتاه نموده است.
در دنیای رقابتی امروز، تصمیم گیری های استراتژیک، تاثیرات مهمی در موفقیت سازمان ها دارند. هنگامی که سخن از استراتژی به میان می آید، اغلب مخاطبان، سندی را به خاطر می آورند که بیانگر سیاست ها و چارچوب حرکت یک سیستم انسانی در بازه زمانی مشخص می باشد. این تصور زائیده این نگرش است که هر سازمان در برخورد با محیط در حال تحول، باید راهی را که بهترین مسیر برای نیل به اهداف سازمانی است، جست و جو کرده و پس از یافتن آن راه، تمام منابع خود را برای طی کردن آن بسیج سازد. این نگرشی است که ما آن را فرآیند عقلانی تصمیم گیری استراتژیک می نامیم.
تصمیمات استراتژیک در صورتی که با رویکرد عقلانیت رویه و فرایند اخذ شود، و یا به عبارتی فرآیند تصمیم گیری استراتژیک، فرایندی عقلائی باشد و یا با اتخاذ رفتارهای سیاسی انجام شود؛ می تواند بر روی کارکنان یک سازمان تاثیرگذارد، به گونه ای که می تواند تعهد کارکنان را افزایش یا کاهش دهد.گرچه تعاریف متعددی از تعهد توسط صاحبنظران حوزه علوم رفتاری ارائه شده است، ولی اختلاف نظر در زمینه تعریف تعهد وجود ندارد و در تمامی تعاریف تعهد سازمانی، سه عامل اعتقاد به اهداف و ارزش های سازمان و تمایل به تلاش شدید و خواست عمیق ادامه عضویت در سازمان وجود دارد. کارکنانی که معتقدند سازمانآن ها از آنان حمایت می کند، تمایل پیدا می کنند که به سازمان تعهدعاطفی داشته باشند. آن هاوقتی که می بینند سرمایه گذاری اساسی برای سازمان کرده اند و در صورت ترک آن سرمایه شان به خطر می افتد، نسبت به سازمان تعهد مستمر پیدا می کنند و آن هائی که فکر می کنند که از آنان وفاداری مورد انتظار است، تعهد هنجاری را بر می گیرند.
در این پژوهش، هدف این است که ارتباط تصمیم گیری استراتژیک با فرایند عقلائی و با استفاده از رفتارهای سیاسی با انواع تعهدات بررسی شود. به عبارتی مشخص شود که آیا تصمیمات استراتژیک برگرفته از رفتارهای سیاسی و یا با فرآیند عقلائی، بر روی تعهدات کارکنان بانک ملت تاثیرگذار است یا خیر.

ضرورت انجام پژوهش
سازمان های بزرگ در سال های اخیر نسبت به برنامه ریزی جامع یا استراتژیک بسیار افزایش یافته است. به طوری که تنها راه اثربخشی و کارآمدی مدیران، در بهره گیری از این برنامه ریزی جست وجو
می شود. بانک ها، نیز به مانند همه سازمان ها، و با توجه به مسئولیت بزرگی که در راستای اجرای سیاست گذاری های پولی در کشور دارند، همواره جهت تحقق اهداف و برنامه ریزی های استراتژیک، با تصمیم گیری های استراتژیک مواجه هستند. این تصمیم گیری ها، اگر با فرآیند عقلانیت و رفتارهای سیاسی اتخاذ شود، می تواند بر روی تعهدات کاری کارمندان بانک اثر مثبت یا منفی بگذارد.
به عبارتی باید گفت که امروزه بانک ها در راستای بهبود خدمات خود و جلب رضایت مشتریانشان، به کارمندانی متعهد و پاسخگو نیازمندند. لذا یکی از دغدغه اصلی مدیران بانک ها، ارتقای تعهد کاری کارمندانشان می باشد. طبق تحقیقات انجام شده، می توان پیش بینی نمود که تصمیم گیری استراتژیک با عقلانیت در فرآیند و رفتارهای سیاسی نیز منجر به تغییر تعهد کاری کارمندان بانک می گردد.

مدل پژوهش
از آنجا که این پژوهش، به بررسی تاثیر رابطه بین عقلانیت فرآیند تصمیم گیری و بکارگیری رفتارهای سیاسی در اتخاذ تصمیم، با تعهد کارکنان بانک ملت می پردازد، مدل مورد استفاده در این پژوهش

(ستین و پکینس،2011،صص-1163-1154 )

به شرح ذیل میباشد.این مدل در سال 2011 تدسط دو نفر به نام های اقایان ستین و پکینس از کشور ترکیه مطرح شد، که نشان دهنده رابطه ای میان عقلانیت محسوس رفتاری، رفتارهای سیاسی و تعهد سازمانی می باشد. این تحقیقات توسط 150 فرد آکادمیک انجام گرفته است و داده ها بر مبنای تحلیل رگرسیون انجام شده اند.و تمام فرضیه های اولیه تایید شدند.

فرضیات پژوهش

1- بین عقلانیت در فرآیند تصمیم گیری استراتژیک با تعهد کارکنان بانک ملت رابطه مثبت معناداری وجود دارد.
1-1بین عقلانیت در فرآیند تصمیم گیری استراتژیک با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت رابطه مثبت معناداری وجود دارد.
1-2بین عقلانیت در فرآیند تصمیم گیری استراتژیک با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت رابطه مثبت معناداری وجود دارد.
1-3بین عقلانیت در فرآیند تصمیم گیری استراتژیک با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت رابطه مثبت معناداری وجود دارد.
2- بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیم گیری استراتژیک با تعهد کارکنان بانک ملت رابطه منفی معناداری وجود دارد.
2-1بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیم گیری استراتژیک با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت رابطه منفی معناداری وجود دارد.
2-2بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیم گیری استراتژیک با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت رابطه منفی معناداری وجود دارد
2-3 بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیم گیری استراتژیک با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت رابطه منفی معناداری وجود دارد.
قلمرو پژوهش، جامعه و نمونه آماری
هر پژوهش بایستی در حوزه زمانی و مکانی خاصی انجام شود. قلمرو زمانی این پژوهش سال 1391 و قلمرو مکانی آن استان البرز می باشد.این پژوهش از نقطه نظر هدف، کاربردی است، زیرا در آن به بررسی الگوهای طراحی شده توسط تحقیقات پایه پرداخته و می تواند به عنوان راه حلی برای مسائل اجرائی و واقعی در نظرگرفته شود.
از طرف دیگر، پژوهش از نقطه نظر روش، تحقیق از نوع همبستگی است. هدف از یک مطالعه همبستگی، برقراری یک رابطه یا نبود آن است.
هدف پژوهش
هدف آرمانی این پژوهش، دستیابی به رویکردی است که بتوان با استفاده از آن به نحوه شایسته ای، از رویکرد عقلائی برای تصمیم گیری استراتژیکی سازمان، استفاده نمود.
هدف کلی این پژوهش:
1- تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیم گیری استراتژیک و تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت و 2- تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرایند تصمیم گیری با تعهد سازمانی کارکنان بانک ملت می باشد.
اهداف فرعی این پژوهش عبارتند از:
– تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیم گیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
– تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیم گیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
– تعیین رابطه بین عقلانیت در فرآیند تصمیم گیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.
– تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیم گیری استراتژی با تعهد عاطفی کارکنان بانک ملت.
– تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیم گیری استراتژی با تعهد مستمر کارکنان بانک ملت.
– تعیین رابطه بین رفتارهای سیاسی در فرآیند تصمیم گیری استراتژی با تعهد هنجاری کارکنان بانک ملت.

مفاهیم واژگان کلیدی
مفهومنظری رویکردعقلانی در تصمیم گیری: در این رویکرد،تصمیم گیرندگان باید از اطلاعات قابل ملاحظه ای در مورد ارزشها، منابع، اهداف و اولویتهای هدفهای گوناگون برخوردار بوده، بتوانند رفتارهای احتمالی آینده را پیش بینی کنند. لذا تصمیم گیرندگان در صدد اتخاذ بهترین تصمیمات هستند. بر اساس تجزیه و تحلیل "هربرت سایمون" تصمیمات عقلائی نتیجه ی منطقی دو مقوله ی ارزش و واقعیت است (قوام، 1372؛صص.57-52).
مفهوم عملیاتی رویکرد عقلانی در تصمیم گیری: در این پژوهش منظور از رویکرد عقلائی تصمیم گیری، این است که تیم تصمیم گیری تا چه میزان به دنبال به دست آوردن اطلاعات، آنالیز آن ها و استفاده از تکنیک های تحلیلی است. ضمناً در بررسی رویکرد عقلائی، به این مقوله نیز پرداخته می شود که فرآیند تصمیم گیری تابع تحلیل است یا احساسات.
مفهوم نظری رفتارهای سیاسی: شامل فعالیت هائی است که عمدتاً برای افزایش قدرت قانونی یا مدرک مرجعیت افراد و گروه ها به کار گرفته می شود (دوبرین، 2001 ؛ص.67)1.
مفهوم عملیاتی رفتارهای سیاسی: برای سنجش رفتارهای سیاسی در سازمان، به این موضوع می پردازیم که گروه تصمیم گیرندگان تا چه اندازه، به اهداف و منافع خود در تصمیم گیری ها می اندیشند و چه میزان قدرت بر روی تصمیمات تاثیرگذار است و نهایتاً اینکه نقش مذاکره در تصمیم گیری ها، چگونه است.
مفهوم نظری تعهد سازمانی: تعهد سازمانی عبارت از نگرش های مثبت یا منفی افراد نسبت به کل سازماناست که در آن مشغولبه کارند. در تعهد سازمانی شخص نسبت به سازمان احساسوفاداری قوی دارد و از طریق آن سازمان خود را مورد شناسایی قرار می دهد (استرون،1377؛صص.74-73،)
مفهوم عملیاتی تعهد سازمانی: در این پژوهش، مفهوم تعهد سازمانی توسط پرسشنامه آلن و می یر بررسی می گردد.
روش پژوهش
پژوهش های علمی از نقطه نظر هدف به چهار دسته بنیادی2 ، کاربردی3، ارزیابی4 و پژوهش و توسعه5 تقسیم می شوند پژوهش حاضر با توجه به اینکه بیشتر بر نوع اقدام تاکید دارد و علتها را کمتر مورد توجه قرار می دهد، از نقطه نظر هدف، کاربردی می باشد.
این پژوهش از نقطه نظر روش، همبستگی است. در پژوهش همبستگی هدف اصلی آن است که مشخص شود آیا رابطه ای بین دو یا چند متغیر کمی وجود دارد یا نه و اگر این رابطه وجود دارد، اندازه آن چقدر است.
این پژوهش از نقطه نظر هدف، کاربردی است، زیرا در آن به بررسی الگوهای طراحی شده توسط تحقیقات پایه پرداخته و می تواند به عنوان راه حلی برای مسائل اجرائی و واقعی در نظرگرفته شود.
این پژوهش در سه فاز انجام شده است. در مرحله اول، با استفاده از روشهای کتابخانه ای، منابع نظری مرتبط با پژوهش گردآوری شده است. در مرحله دوم، داده های مورد نیاز پژوهش با استفاده از روش پرسشنامه ای جمع آوری شده و در نهایت تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS و Excel صورت پذیرفت.
روش جمع آوری داده های پژوهش
جمع آوری داده های یک پژوهش، از مهم ترین گامهای یک پژوهش است. پژوهشگر باید با ابزارهائی داده های لازم را از جامعه آماری جمع آوری نماید و با تحلیل و پردازش آن ها به آزمون فرضیه ها بپردازد. برای جمع آوری داده ها ابزارهای گوناگونی نیاز هست.. چهار ابزار عمده در پژوهش کتابخانه ای عبارتند از :1- کتابخانه ای ( داده های موجود در اسناد پژوهش های گذشته، آمارهای رسمی، آمارهای غیررسمی، مدارک و اسناد سازمانی)، 2- مشاهده، 3- مصاحبه و 4- پرسشنامه. در جمع آوری اطلاعات و داده ها با استفاده از روش کتابخانه ای، پژوهشگر باید مواردی را به شرح ذیل در نظر بگیرد:
1- آیا این داده ها موثق اند یا جعلی اند؟
2- آیا این داده ها واقعیت را به درستی بیان می کنند؟ خطاهای آن، عمدی اند یا اتفاقی؟
3- آیا این داده ها اعتماد پذیرند؟ به این منظور که آیا اگر فرد دیگری این داده ها را گردآوری می کرد، چیز دیگری در باره آن ها گزارش نمی کرد؟
4- آیا این داده ها به گونه ای منظم تهیه شده و شرح کاملی از رویداد مورد توصیف را به دست می دهند؟
5- چرا این داده ها گردآوری شده اند؟
6- آیا این داده ها خاصیت بازنمائی دارند؟ (مک نیل، 1376)
در یک تقسیم بندی کلی تر گردآوری اطلاعات را می توان در دو دسته طبقه بندی کرد: روشهای کتابخانه ای و روش های میدانی. در این پژوهش بخشی از اطلاعات که عمدتا جهت تهیه و تدوین مبانی نظری پژوهش و ادبیات موضوع مورد استفاده قرار گرفته است، به روش کتابخانه ای جمع آوری شده است. بدین منظور از کتب، پایان نامه های داخلی و خارجی و مقالات خارجی برای بررسی پیشینه پژوهش و ادبیات موضوع استفاده گردید. بخش دیگری از اطلاعات مورد نیاز در ارتباط با متغیرهای این پژوهش است که به روش میدانی جمع آوری شده است.
جامعه آماری
جامعه آماری عبارتست از کلیه عناصر و افرادی که در یکمقیاسجغرافیایی مشخص داراییکیا چند صفت مشترک باشند.هرچه جامعه آماری کوچکتر باشد می توان آنرا دقیق تر از یک جامعه آماری بزرگتر مطالعه نمود. (نادری و نراقی، 1389)
جامعه اماری این پژوهش ، کلیه کارکنان بانک ملت استان البرز می باشد که میزان تعهد این افراد به عنوان یکی از متغیرهای مورد بررسی در این پژوهش سنجیده می شود.
چنانچه جامعه آماری بزرگباشد؛ محقق با توجه به محدودیت امکانات ناچار است از بین افراد جامعه تعداد مشخصی را به عنوان نمونه برگزیند و با مطالعه این جمع محدود،ویژگیها و صفات جامعه را مطالعه کرده، شاخصها و اندازه هایآماری آن را محاسبه کند.به این جامعه محدود، نمونه می گویند.
نمونه عبارت است از تعدادی از افراد جامعه که صفات آن ها با صفات جامعه مشابهت داشته و معرف جامعه بوده و از تجانس و همگنی با افراد جامعه برخوردار باشند.
از آنجا که برای سنجش تعهد سازمانی کارکنان، جامعه بسیار بزرگ است و البته بایستی شناخت کافی از سازمان برای کارمندان به وجود آمده باشد. لذا نمونه انتخابی در این پژوهش کارمندانی از بانک ملت هستند که شرایط زیر را دارا باشند:
1- سابقه کاری آن ها در بانک ملت پنج سال و بیشتر باشند.
2- کارکنانی که در شعب شاغل هستند، یا به عبارتی در رده صف هستند.
3- حداقل مدرک تحصیلی کارمندان، لیسانس و بالاتر باشد.
از آنجا که شهر کرج دارای 42 شعبه بانک ملت و یک سرپرستی می باشد که تعداد کارکنان شاغل، 1200 نفر گزارش شده است. با توجه به شرایط فوق و اجرای فیلترهای ذکر شده در محدود کردن جامعه، با استفاده از روش نمونه گیری طبقه بندی شده، تعداد نمونه انتخابی 200 نفر محاسبه می گردد. لذا پرسشنامه های سنجش تعهد سازمانی در اختیار 250 نفر از کارکنان بانک ملت قرار گرفت. تعداد 200 پرسشنامه کامل و قابل استفاده بود.
از طرفی برای سنجش رویکرد تصمیم گیری استراتژیک، پرسشنامه سنجش رویکرد عقلائی و رفتار سیاسی هم در اختیار همان 250 نفر از کارکنان بانک ملت قرار گرفت

روش نمونه گیری و حجم نمونه:
دراین پژوهش برای نمونه گیری از روش غیر احتمالی – قضاوتی یا تعمدی استفاده شده چون برای انتخاب نمونه از قضاوت شخصی خودمان استفاده شده است.
روش گردآوری داده ها
برای سنجش تعهد سازمانی از پرسشنامه آلن و میر6 استفاده گردید. این پرسشنامه در میزان تعهد عاطفی، هنجاری و مستمر را در 21 سوال مورد ارزیابی قرار می دهد. در این پرسشنامه به منظور سنجش تعهد سازمانی با ابعاد سه گانه تعهد عاطفی، تعهد هنجاری، تعهد مستمر از پرسشنامه استاندارد براساس مدل آلن و می یر(1990) که در 21 سوال به ترتیب (تعهد عاطفی، سوال 7-1)، (تعهد مستمر، سوال 15-8)، (تعهد هنجاری، سوال 21-16) تهیه شده موجود می باشد.
برای سنجش رویکرد رفتارهای سیاسی و یا رویکرد عقلائی در فراگرد تصمیم گیری در بانک ملت از پرسشنامه طراحی شده توسط دین و شارفمن استفاده گردید. این پرسشنامه در نه گویه و با استفاده از طیف لیکرت طراحی شده است. 5 گویه برای سنجش رویکرد عقلائی و 4 گویه برای رویکرد رفتار سیاسی در نظر گرفته شده است.
روائی و پایائی پرسشنامه ها
.منظور از روایی این است که محتوای ابزار گردآوری اطلاعات یا سوالات مندرج در ابزار دقیقاً متغیرها و موضوع مورد مطالعه را بسنجد. یعنی اینکه هم داده های گردآوری شده از طریق ابزار مازاد بر نیاز تحقیق نباشد و هم اینکه داده های مورد نیاز در رابطه با سنجش متغیرها در محتوای ابزار حذف نشده باشند (حافظ نیا، 1382).در این پژوهش برای بررسی روایی پرسشنامه از روایی صوری استفاده شده است. بدین صورت که پرسشنامه به تعدادی از صاحب نظران و اساتید مربوطه از جمله استاد راهنما و مشاور داده شد و از آنها در مورد هر سوال و در خصوص ارزیابی فرضیه مربوطه نظرخواهی گردید که به اتفاق پرسشنامه را تایید نمودند و برای تایید پایایی پرسشنامه نیز از روش محاسبه ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. اندازه این ضریب در این مطالعه بالاتر از 75% (برابر با 81 %) بوده است و نشان می دهد که پرسشنامه مورد نظر از پایایی مورد قبول برخوردار استروائی پرسشنامه سنجش رویکرد عقلائی و رفتارهای سیاسی، نیز به دلیل استفاده از نظرات خبرگان و صاحب نطران مورد تائید است (اساتید راهنما و مشاور ) پایائی گویه های سنجش رویکرد عقلائی مورد تائید قرار گرفت و ضریب آلفای کرونباخ 8/0 محاسبه گردید. آلفای کرونباخ مولفه های سنجش رفتارهای سیاسی در تصمیم گیری نیز72/0محاسبه گردید.
روش تحلیل داده ها
داده ها به عنوان آگاهی های خام و پردازش نشده، ابتدائی ترین شناخت پژوهشگر، پیرامون پاسخ های احتمالی هستند که در رابطه با مساله پژوهش مطرح شده اند، بنابراین پژوهشگر، پس از دستیابی به این داده ها، با توجه به ماهیت آن ها و ساختار و قالب فرضیه ها، با این پرسش روبرو می شود که از چه طریقی این داده ها را طبقه بندی، پردازش و در نتیجه تحلیل کند تا بتواند فرضیه ها را که حالت پاسخ های احتمالی و موقتی برای مساله پژوهش دارا هستند، تعیین تکلیف نماید. برای تحلیل داده ها، با توجه به ماهیت آن ها، روش های مختلفی وجود دارد که پژوهشگر باید به کاربرد و سنخیت آن ها توجه کند تا در نهایت بتواند استنتاج ها و نتیجه گیری های معتبر و دقیقی را به عمل آورد. در این پژوهش پس از جمع آوری داده ها، با استفاده از آمار توصیفی، مقدار حداقل، حداکثر، میانه و میانگین عقلانیت، رفتارهای سیاسی، تعهد عاطفی، هنجاری و مستمر محاسبه می شود. برای بررسی هر یک از فرضیات فرعی نیز از آزمون رگرسیون استفاده می شود. تحلیل این داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS 19.0انجام می گردد.
آزمون فرضیات- رگرسیون
اگر پژوهشگر بخواهد متغیر وابسته را با استفاده از یک یا چند متغیر مستقل پیش بینی کند، برای این منظور از یک مدل خطی استفاده می کند. برای تحلیل رگرسیون، سه راهبرد تحلیلی اساسی برای انتخاب متغیرهای مستقل وجود دارد: راهبرد همزمان، راهبرد گام به گام، و راهبرد سلسله مراتبی. در رگرسیون همزمان، همه متغیرهای مستقل با هم وارد تحلیل می شوند. از این رو محاسبه R2صورت گرفته و آزمون معناداری آن به عمل می آید. اگر R2معنی دار نباشد، تحلیل خاتمه می یابد و اگر معنی دار باشد، محقق به بررسی ضرایب رگرسیون تفکیکی هر متغیر پس از حذف اثر سایر متغیرها می پردازد.
در روش گام به گام، نحوه ورود متغیرها به تحلیل در اختیار محقق نیست. در این روش، اولین متغیر پیش بین براساس بالاترین ضریب همبستگی صفر مرتبه با متغیر ملاک وارد تحلیل می شود، از آن پس متغیرهای پیش بین، برحسب ضریب همبستگی تفکیکی یا نیمه تفکیکی در تحلیل وارد می شوند. در این روش پس از ورود هر متغیر جدید، ضریب همبستگی نیمه تفکیکی یا تفکیکی تمام متغیرهائی که قبلا در معادله وارد شده است، به عنوان آخرین متغیر ورودی مورد بازبینی قرار می گیرد و چنانچه با ورود متغیر جدید، معناداری خود را از دست داده باشد، از معادله خارج می شود.
فهرست منابع

الف- منابع فارسی
1. استرون ، حسین (1377): تعهد سازمانی، مدیریت در آموزش و پرورش، دوره پنجم، شماره مسلسل 17، ص 74-73.

2-استرون ، حسین (1377): تعهد سازمانی، مدیریت در آموزش و پرورش، دوره پنجم، شماره مسلسل 17، ص 74-73.

3- استونر، جیمز و دیگران (1379)، مدیریت، ترجمه: علی پارسائیان و سید محمد اعرابی، تهران، انتشارات دفتر پژوهش های فرهنگی. ص34

4-الوانی، سید مهدی (1373)، تصمیم گیری و تعیین خط مشی دولتی، تهران، سمت، ص 87
5-الوانی، سید مهدی، دانائی فرد، حسن (1381). نظریه نظم در بی نظمی و مدیریت. تهران: صفار. ص. 176
6-حاضر، منوچهر(1378)، تصمیم گیری در مدیریت، انتشارات مرکز آموزش مدیریت دولتی، چاپ اول، 226-230
7-دفت، ریچارد آل، (1374)، تئوری سازمان و طراحی ساختار، ترجمه علی پارسائیان و سید محمد اعرابی، تهران، موسسه مطالعات و پژوهش بازرگانی، ص. 132
8-دوئرتی، جمیز و رابرت فالتزگراف (1388)، نظریه های متعارض در روابط بین الملل؛ ترجمه: علیرضا طیب و وحید بزرگی، چاپ پنجم، تهران، قومس. ص.209
9-رابینز، استیفن پی، (1374)، مدیریت رفتار سازمانی، ترجمه علی پارسائیان و سید محمد اعرابی، تهران، موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی. ص: 90-103
10-رابینز، تئوری سازمان (1378 ترجمه دکتر سید مهدی الوانی و حسن دانائی فرد، چاپ دوم، تهران، انتشارات صفار، ص 65
11-رضائیان، علی (1371)، اصول مدیریت، چاپ سوم، تهران: سمت، ص 74
12-رضائیان، علی، فرهنگ رفتاری، شیوه ها، ارزش ها و… کیهان فرهنگی، سال دهم، شماره 11، ص 1
13-رنجبریان ، بهرام (1375): تعهد سازمانی ، مجله دانشکده علوم اداری و اقتصاد،دانشگاه اصفهان، سال دهم ، شماره 1و2، ص 57-41.
14-زارعی میتن، حسن (1381)، رفتار سیاسی و نقش آن در سازمان و مدیریت، مجله مجتمع آموزش عالی قم، سال چهارم، شماره پانزدهم، ص 27-58
15-ساروقی ، احمد (1375): تعهد سازمانی و رابطه آن با تمایل به ترک خدمت، فصل نامه مدیریت دولتی ، شماره 35، ص 73-65.
16-سعادت،اسفندیار،"نقدیبرمدلکلاسیکتصمیم گیری"،دانشمدیریت،شماره9و10،تابستانوپائیز 1369،صص. 29-42.

17-عراقی ، محمود (1373): بررسی رابطه رضایت شغلی و تعهد سازمانی در کارکنان مجتمعفولاد اهواز، پایان نامه کارشناسی ارشد، چاپ نشده ، دانشکده علوم اداری و اقتصاد،دانشگاه اصفهان . ص.21

18-نصراصفهانی، علی،(1376)، رفتار سیاسی در سازمان، تدبیر، شماره 75

19-هچ، مری جو، (1385)، تئوری سازمان: مدرن، نمادین و تفسیری پست مدرن، ترجمه حسن دانائی فرد، تهران، افکار، ص 289
20-هچ، ماری جو، (1386)، تئوری سازمان: مدرن، نمادین -تفسیری، پست مدرن، ترجمه حسن دانائی فرد، چاپ چهارم، تهران، انتشارات افکار، ص. 75

ب- منابع انگلیسی

1. Archer, Ernest R.(Feb. 1980),"How to make a business decision: An analysis of theory and practice"; Management Review, No. 69, pp. 54-61.
2. Armstrong, J. S. (1982). The value of formal planning for strategic decisions: Review of Empirical Research, Strategic Management Journal, 3, p. 197-211
3. Bhargava, J. N.(1993) Economics of Information Management; Jampur: Arihant Publishing House, Pp.62-5.
4. Calvert, Randall, (1989) Political Decision Making with Costly and Imperfect Information; in P. E. Johnson; Formal Theories of Politics: Mathematical Modelling in Political Science; New York: Pergamon Press, Pp. 497-509.
5. Cetin, Munevver & Dilek Pekince, (2011), Perceived Procedural Rationality & Political Behaviours in Strategic Decision Making Process & Organizational Commitment Triangle, Procedia Social & Behavioral Sciences 24, Pp: 1154-1155.
6. Cramer, D. (1996), "Job Satisfaction And Organizational Continuance Commitment: A Tow – Wave Panel Study", Journal Of Organizational Behavior, Vol 17. No 4, Pp:389-390.
7. Cyert, Richard M., & March, James G., (1963), A Behavioral Theory of the Firm. Englewoodcliffs, NJ: Prentice- Hall. P. 341.
8. Davis, Gordon B. & Margrethe H. Olson; Management Information Systems: Conceptual Foundations, Structure, and Development; 2nd Ed. New York: McGraw-Hill, 1984, Pp. 35-6.
9. Dooley, R.S., Fryxell, G.E. (1999). Attaining decision quality and commitment from dissent: The moderating effects of loyalty and competence in strategic decision-making teams. Academy of Management Journal, 42 (4), p. 389-402.
10. Drory, Amos & Romm, Tislia,(1990), Human Relation, no43, p.33.
11. Dubrin .Andrew J.2001, leadership ,third edition, Hong ton company ,New York, p.67.
12. Forester, J.; "Bounded Rationality and the Politics of Muddling Through"; Public administration Review, Jan.-Feb. 1984, pp. 23-31.
13. Greenberg, J & Baron, R.A (2009)"Behavioer In Organizations", Prentic-Hall, Inc, 7th ed, 2000, p.182.
14. Hackett, R. D. , Lapierre, L. M. & Hausdorf, P.A. (2001). "Underestanding the Links Between Work Commitment Constructs", Journal of Vocational Behavior, No. 58 , PP: 392 – 409.
15. James, March; "Bounded Rationality, Ambiguity, and the Engineering of Choice", in Bell Journal of Economics, Vol. 9, 1978, Pp. 587-608.
16. Johnson, J.P., Korsgaard, M.A., Sapienza, H.J. (2002). Perceived fa.rness, decis.ion control, and commitment in international joint venture management teams. Strategic Management Journal, 23, p. 1141-1160.
17. Keeney, Ralph L., (1998), Smart Choices: A Practical Guide to Making Better Decisions; Boston: Harvard Business School Press, P. 56.
18. Lucas, Jr., Henry C, (1985), The Analysis, Design, and Implementation of Information Systems; 3rd Ed. New York: McGraw-Hill, P. 35.
19. Luthans, F (2008): Organizational behavior. Boston: McGraw Hill, p.129.
20. March, James G, (1994);A Primer on Decision Making; New York: Free Press, Pp. 2-7.
21. Mayer, J & Hrrscovitch, L (2002): Commitment in the workplace toward a general model. Human Resource management review. 2(9).
22. Meyer, J.P & Herscovitch,(2001), L "Commitment In The Workplace, Toward A General Model", Human Resource Management Review, Vol 11, P.305
23. Mayer, R .C & Shoorman, D. F (2000): Differentiating antecedents of organizational commitment, a test of March & Simon model. Journal of organizational behavior. 19 (1). 47-49.
24. Mowdey,R.T., Porter,L.W. & Steers,R.M. (1982)." Organizational Linkage: The Psychology of Commitment, Absenteesm, and Turnover", New York: Academic Press, PP :20 -22.
25. O'Reilly, Charles A., III;(1983), "The Use of Information in Organization Decision Making"; Research in Organizational Behavior; Vol. 5, P. 108.
26. Porter & Madison, Allen (1980), Organizational Politics, Human Relation. Feb.P.31.
27. Reenberg, J & Baron, R.A. (1997), "Behavior In Organizations". Prentic-Hall, Inc, 6th Ed, Pp:190-191.
28. Robbins, Stephen, P. (2000), Managing Today; New Jersey: Prentice Hall, P. 69.
29. Santos, S. and N.L. Emmalou , (1998)."Factors Related to Commitment of Extension Professionals in the Dominican Republic…", Journal of Agricultural Education, Vol. 35 , No.3:57 – 61.
30. Shiuan, C.B & Yu, J.D & Relley, J.H, (2003), "Organizational Comitment, Supervisory Commitment And Employee Outcomes In The Chinese Context Proximal Phyothesis Or Global Hypothesis",JOURNAL OF ORGANIZATIONAL BEHAVIOR, VOL 24, NO 3, p .313.
31. Simon, Herbert A. (Oct. 1986), "Rationality in Psychology and Economics", Journal of Business, Pp. 209-24.
32. Simon, Herbert A. (1976), Administrative Behavior, 3rd ed. New York: Free Press, P. 241.
33. Simon, Herbert A. (Feb. 1987), "Making Management Decisions: The role of Intuition and Emotion"; Academy of Management Executive; No. 1, Pp. 57-64.
34. Simon, Herbert H. (1980), "Cognitive Science: The newest science of the artificial"; Cognitive Science, 4: 33-46.

1. Dubrin
2. Basic
3 . Applied
4. Evaluation
5. Research and Developement
6. Allen & Meyer
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 23 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود