تارا فایل

پرسشنامه نقش رسانه های صوتی و تصویری در گسترش فرهنگ کتابخوانی


پرسشنامه نقش رسانههای صوتی و تصویری در گسترش فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی (خسروی، 1392)

ردیف

عبارات
کاملاً مخالفم
مخالفم
نظری ندارم
موافقم
کاملاً موافقم
1
صدا و سیما با انعکاس برنامهها و نمایشنامهها میتواند نقش بسزایی در گسترش فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی داشته باشد.

2
برگزاری مسابقات مختلف کتابخوانی در رسانههای صوتی و تصویری، در گسترش فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی موثر است.

3
صدا و سیما با آموزش عمومی روشها و اصول صحیح مطالعه به افزایش رواج فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی یاری میرساند.

4
گرامیداشت ایام خاص از قبیل هفته کتاب و کتابخوانی از سوی رسانهها، ترویجی موثر برای فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی میباشد.

5
تکرار قالبهای نمایشی و فیلمهایی که در آنها الگوی کتابخوانی و مطالعه لحاظ شده است، به مرور زمان یک رشته تغییرات بنیادین را در فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی جامعه ایجاد میکند.

6
رسانههای تصویری با معرفی کتابهای مربوط به مشاغل مختلف افراد، طراحی و ساخت میان برنامه، زیرنویس و برنامههای پویانمایی به ترویج موثر فرهنگ کتاب و کتابخوانی بپردازد.

7
یکی از راهکارهای موثر گسترش فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی معرفی نویسندگان و ناشران برتر سال در رسانههای صوتی و یا تصویری میباشد.

8
صدا و سیما میتواند از طریق برگزاری برنامههای مختلف از جمله میزگردهای کارشناسی به منظور معرفی کتابهای مناسب و متناسب با هر گروه سنی، تاثیر چشمگیری در گسترش فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی داشته باشد.

9
برنامه سازان با انطباق الگوهای شخصیتی افراد اهل علم و مطالعه را با شغلها و مناصب مطلوب و مقبول اجتماعی، فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی را ترویج میدهند.

10
معرفی کتاب از طرف نویسنده آن به طریق ارسال پیام کوتاه از تلفن همراه راهکاری موثر در ایجاد ارتباط افراد با کتابخانه و کتابخوانی است.

11
انتشار اینترنتی کتابهای الکترونیکی و منابع علمی، گامی موثر در ترویج فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی است.

12
به دلیل مخاطبان میلیونی رسانههای صوتی و تصویری، این رسانهها دارای پتانسیل بسیار بالایی در ترویج فرهنگهای مختلف، خصوصاً فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی دارند.

13
رسانههای صوتی و تصویری با پخش انیمیشنها و شعارهای تبلیغاتی کوتاه در ایجاد تمایل افراد به کتابخانه و کتابخوانی نقشی موثر دارند.

14
وجود سایتها و کتابخانههای اینترنتی با تسهیل دسترسی به کتابهای مختلف، میتواند فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی را در جامعه گسترش دهند.

معرفی پرسشنامه:
این پرسشنامه به صورت محقق ساخته طراحی گردیده است. نمرهگذاری پرسشنامه به صورت یک طیف 5 درجهای است که با کاملاً مخالفم (1)، مخالفم (2)، نظری ندارم (3)، موافقم (4) و کاملاً موافقم (5) نمرهگذاری میشود. برای بدست آوردن امتیاز کلی پرسشنامه، مجموع امتیازات همه سوالات را با هم جمع کنید. این امتیاز دامنه از 14 تا 70 خواهد داشت. بدیهی است که هر چه این امتیاز بالاتر باشد، بیانگر نقش موثرتر رسانههای صوتی و تصویری در گسترش فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی خواهد بود و برعکس. در پایان نامه خسروی (1392) پایایی کل پرسشنامه نیز برابر 76/0 به دست آمد. همچنین روایی صوری و محتوایی پرسشنامه نیز مطلوب گزارش گردیده است.
***************************************
منبع:
خسروی، حسین (1392). بررسی رابطه بین نقش رسانههای صوتی و تصویری صدا و سیمای مرکز استان آذربایجان غربی و ترویج فرهنگ کتابخانه و کتابخوانی از دیدگاه دانشجویان دانشگاه آزاد شهرستان بوکان. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان.
*************************************


تعداد صفحات : 3 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود