تارا فایل

پرسشنامه فراشناخت و فراهیجان مثبت بیر 2011



به نام خدا
پرسشنامه فراشناخت و فراهیجان مثبت بیر (2011)

سن:
نام و نام خانوادگی:
مدت فعالیت:
جنسیت:
این پرسشنامه مربوط به عقاید افراد در مورد تفکر و احساسات خود در شرایط دشوار است. لطفاً هر سوال را بخوانید و یکی ازگزینه های آن را با گذاشتن (×) انتخاب نمائید که به نظر می رسد برای شما مناسب تر از بقیه است:
سوالات
موافق نیستم
کمی موافقم
به طور متوسط موافقم
کاملاً موافقم
1-زمانی که "احساس افسردگی" می کنم، تغییر خلق منفی برایم مشکل است.

2-در شرایط دشوار، من با ارزیابی سود و زیان "مواجهه در مقابل فرار" به سرعت ترس خود را توجیه می کنم.

3-من به راحتی می توانم اهداف مهم دراز مدت را به اهداف فرعی دست یافتنی و کوتاه مدت تقسیم کنم.

4-اگر واقعاً همه چیز بد جلو برود، مایلم در افکار منفی ام فرو روم.

5-احساس می کنم که افکار منفی و اضطراب آور، همه واقعیت را نشان نمی دهند، ازاینرو، آن ها را به عنوان "چیزهایی" می نگرم که خیلی جدّی نیستند.

6-می توانم نیازهای خود را اولویت بندی و سلسله مراتب اهدافم را تدوین کنم.

7-هنگامی که "غم ها" بر من غلبه می کنند، میل دارم با کنترل کردن خلق منفی ام، با آن ها مبارزه کنم.

8-من می توانم هر "چرخه تفکر منفی" را متوقف و بر آنچه که می توانم انجام دهم، تمرکز کنم.

9-وقتی مقابله با تکلیفی بزرگ برایم سخت باشد، سعی می کنم آن را به مراحل کوچک تری تقسیم نمایم.

10-زمانی که همه چیز واقعاً به طور اشتباه جلو می رود، تمایل به واکنش زیاد از حد دارم.

11-من به جای مضطرب شدن، تمایل دارم شرایط غیرقابل پیش بینی را به طور عقلانی ارزیابی کنم.

12-وقتی که پیشرفت آهسته و دشوار می شود، به آسانی می توانم یک رویکرد گام به گام برای حذف موانع اتخاذ کنم.

13-هنگام مواجهه با شرایط سخت، اغلب "در افکارم غوطه ور می شوم" و خیلی سخت است جلوی آنها را بگیرم.

14-من می توانم برای مسلط ماندن بر امور، تصمیم ارادی (آزاد) بگیرم و حتی زمانی که با وقایع مزاحم روبه رو می شوم، اعتماد به نفس خود را حفظ کنم.

15-هنگامی که به نظر می رسد مشکلی برطرف شدنی نیست، می دانم که تنها راه، تقسیم آن به مشکلات کوچک تر است.

16-فکر می کنم افکار نگران کننده ممکن است انعکاسی از واقعیت باشد.

17-وقتی که مشکلات بزرگ را تجربه می کنم، سعی می کنم مثل این شعار عمل کنم: "مشکلی وجود ندارد بلکه فقط راه حل وجود دارد".

18-اگر درگیر تکلیفی بزرگ شوم، توقف می کنم و گام های کوچک تری برمی دارم.

فراشناخت و فراهیجان مثبت: از پرسشنامه فراشناخت و فراهیجان مثبت1 بیر (2011) استفاده شده است. گویه های این پرسشنامه بیانگر باورهای فراشناختی در مورد فرایندهای شناختی و هیجانی به هنگام مواجهه با موقعیت های چالش برانگیز است که برگرفته از مصاحبه های انجام شده در مطالعه کیفی است. استنتاج از آن ها مبتنی بر مدل خودتنظیمی عملکرد اجرایی ولز و ماتیوز (1994، 1996)، مدل فراشناخت اختلالات عاطفی ولز (2000، 2009)، و مدل فراهیجان نف (2003) می باشد. مجموعاً 18 گویه وجود دارد که هر آزمودنی به این گویه ها با مقیاس چهار درجه ای (از "کاملاً موافق" تا "کاملاً مخالف") پاسخ می دهد. گویه های این پرسشنامه به سه خرده مقیاس اختصاص یافته اند که عبارت اند از: الف) اعتماد به خاموش سازی افکار و هیجانات پایدار2 ؛ ب) اعتماد به تفسیر هیجانات خود به عنوان نشانه، جلوگیری از واکنش فوری و تنظیم ذهن برای حل مسئله3؛ ج) اعتماد به تنظیم سلسله مراتب اهداف انعطاف پذیر و عملی4. تحلیل عاملی اکتشافی در پژوهش بیر و مونتا (2010) از ساختار سه عاملی حمایت کرد و نشان داد که سه عامل پرسشنامه 76/54 درصد از واریانس را به خود اختصاص می دهد. محدوده بارگذاری گویه ها برای عوامل مربوطه به شرح زیر است: 51/0 تا 81/0 برای عامل 1 (اعتماد به خاموش سازی افکار و احساسات نگهدارنده). 45/0 تا 72/0 برای عامل 2 (اعتماد به تفسیر احساسات خود به عنوان نشانه، جلوگیری از واکنش فوری و تنظیم ذهن برای حل مسئله) و 57/0 تا 78/0 برای عامل 3 (اعتمادبه نفس در تنظیم سلسله مراتب اهداف انعطاف پذیر و عملی). ضرایب آلفای کرونباخ با 85/0، 76/0، و 85/0 برای عوامل 1، 2 و 3، به ترتیب بالا بودند. در مجموع، پرسشنامه نهایی 18 گویه ای به نظر می رسد دارای اعتبار سازه خوب و همسانی درونی مناسبی باشد (بیر و مونتا5، 2010).
برای نمره گذاری پرسشنامه، به هر گویه از 1=کاملاً مخالفم تا 4=کاملاً موافقم نمره تعلق می گیرد. نمرات زیرمقیاس ها نیز با محاسبه میانگین مجموع نمرات هر زیرمقیاس به دست می آید که عبارتند از:: الف) عامل اول: اعتماد به خاموش سازی افکار و هیجانات پایدار (1، 4، 10، 13، 16)؛ ب) عامل دوم: اعتماد به تفسیر هیجانات خود به عنوان نشانه، جلوگیری از واکنش فوری و تنظیم ذهن برای حل مسئله (5، 8، 11، 14، 17). ج) عامل سوم: اعتماد به تنظیم سلسله مراتب اهداف انعطاف پذیر و عملی (6، 9، 12، 15، 18). گویه های عامل 1 دارای نمرات معکوسی نسبت به بقیه هستند و نمره کل از مجموع عامل های دوم و سوم منهای عامل اول بدست می آید.
منبع
1. Beer, Nils. (2011). Effects of positive metacognitions and meta-emotions on coping, stress perception and emotions. (PhD), London Metopolitan University.
2. Wells, A. (2009). Metacognitive Therapy for Anxiety and Depression. New York: The Guilford Press.
3. Wells, A. (2000). Emotional Disorders and Metacognition: Innovative Cognitive Therapy. Chichester, UK: Wiley.
4. Wells, Adrian, & Cartwright-Hatton, Sam. (2004). a short form of the metacognitions questionnaire: properties of the MCQ-30. Behaviour Research and Therapy 42(0), 385-396.
5. Wells, A., & Matthews, G. (1996). Modelling cognition in emotional disorder: The S-REF model. Behaviour Research and Therapy, 34,881-888.
6. Wells, A., & Matthews, G. (1994). Attention and Emotion. A Clinical Perspective. Hove: Erlbaum.
7. Beer, Nils, & Moneta, Giovanni B. (2010). Construct and concurrent validity of the Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire. Personality and Individual Differences, 49(8), 977-982.
8. Neff, K.D. (2003). The development and validation of a scale to measure se1fcompassion, Self and Identity, 2,223-250.
1 . The Positive Metacognitions and Positive Meta-Emotions Questionnaire (PMCEQ)
2 . Confidence in Extinguishing Perseverative Thoughts and Emotions
3 . Confidence in Interpreting Own Emotions as Cues, Restraining from Immediate Reaction and Mind-Setting for Problem-Solving
4 . Confidence in Setting Flexible and Feasible Hierarchies of Goals
5 . Beer & Moneta
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 4 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود