آسان داک(www.Asandoc.com)
به نام خدا
پرسشنامه بازخوردهای خوردن گارنر و گرفینکل (1979)
نام و نام خانوادگی: سن: جنس:
تحصیلات: تاهل:
1. از چاق بودن وحشت دارم.
2. به میزان کالری غذاهایی که می خورم توجه می کنم.
3. بعد از غذا خوردن شدیدا خودم را سرزنش می کنم.
4. تمایل به لاغر بودن ذهن مرا به خود مشغول می کند.
5. وقتی ورزش می کنم به سوزاندن کالری های بدنم فکر می کنم.
6. فکر داشتن چربی اضافی در بدنم ذهن مرا مشغول می کند.
7. از خوردن غذاهایی که قند دارند خودداری می کنم.
8. بعد از خوردن شیرینی جات احساس ناراحتی می کنم.
9. رژیم لاغری می گیرم.
10.دوست دارم معده ام (شکمم) خالی باشد.
11.متوجه می شوم که فکر غذا ذهن مرا مشغول می کند.
12.دوره هایی داشته ام که در آن احساس کرده ام نمی توانم از خوردن دست بکشم.
13.بعد از آن که غذا می خورم استفراغ می کنم.
14.احساس می کنم غذا زندگیم را کنترل می کند.
15.فکر و وقت زیادی را صرف مساله غذا می کنم.
16.احساس می کنم دیگران ترجیح می دهند که من بیشتر بخورم.
17.دیگران فکر می کنند من خیلی لاغر هستم.
18.هنگام غذا خوردن لقمه های کوچک بر می دارم.
19.وقتی با خوردنی ها روبرو می شوم خودم را کنترل می کنم.
20.احساس می کنم دیگران مرا مجبور به خوردن می کنند.
اصل آزمون 26 گویه است ولی بابایی و همکاران 20 گویه آن را در گزارش خود معتبر دانسته اند و وارد کرده اند.
بابایی، سمیه. خداپناهی، محمد کریم. صالح صدق پور، بهرام. 1386. مجله علوم رفتاری، سال اول، شماره 1، صص 61-68
Garner DM‚ Olmstead MP‚ Bohr Y‚ Garfinkel. 1982. PE. The Eating Attitudes Test: Psychometric features and clinical correlates. Psychological. Medicine 1982; 12: 871-878.
بابایی، سمیه. خداپناهی، محمد کریم. صالح صدق پور، بهرام. 1386
پرسشنامه ی بازخوردهای خوردن
پرسشنامه بازخوردهای خوردن1 گارنر و گرفینکل2 (1979) در سطح وسیعی به عنوان یک ابزار غربالگری خودسنجی برای نشانه ها و ویژگی های بیمارگونه خوردن به کار می رود و کارآمدی آن در شناسایی بی اشتهایی روانی و پراشتهایی روانی، تایید شده است. EAT می تواند به عنوان مناسب ترین ابزار برای ارزیابی میزان "نتیجه" در گروه های بالینی یا ابزار غربالگری در گروه های غیربالینی به کار برده شود (گارنر، آلمستد، بور و گارنفینکل3، 1982). ملونی و همکاران (1988، به نقل از نوبخت، 1377) نشان داد که این ابزار خودسنجی، طیف وسیعی از نشانه های مربوط به نگرش ها و رفتارهای خوردن را ارزیابی می کند و به نظر می رسد بهترین پرسشنامه موجود برای ارزیابی نشانه ها، رفتارها و نگرش های بیمارگونه خوردن می باشد. سه مولفه: 1. رژیم لاغری4: به اجتناب از غذاهای چاق کننده و اشتغال ذهنی با لاغرتر بودن مربوط میشود. 2. پرخوری و اشتغال ذهنی با غذا5: افکار مربوط به غذا و به همان نسبت پراشتهایی را بررسی می کند. 3. کنترل دهانی6: کنترل خوردن و فشاری را که فرد از سوی دیگران برای افزایش وزن ادراک میکند , را بررسی می کند. این ابزار شامل عبارت هایی در مورد نگرش های خوردن و رفتارهای خوردن است که در سطح وسیعی برای هم روایی و پایایی ارزیابی شده و فرم 26 آیتمی یا 40 آیتمی هر دو می تواند اجرا شود (گارنر و همکاران، 1982) که در این پژوهش از فرم 26 آیتمی استفاده می شود. هر یک از آیتم های EAT بر اساس مقیاس لیکرت درجه بندی می شود. آزمودنی برای هر پاسخ (همیشه) 3 نمره، (بیشتر اوقات) 2 نمره و (خیلی اوقات) 1 نمره می گیرد و سه گزینه باقیمانده شامل (گاهی اوقات)، (به ندرت) و (هرگز) دارای نمره صفر هستند. بنابراین نمره های EAT-26 می تواند از صفر تا 78 باشد. نمره غربال کننده از حاصل جمع تعداد عباراتی که به صورت (همیشه)، (بیشتر اوقات) و (خیلی اوقات) پاسخ داده شده اند، به دست می آید. هر چه نمره فرد بالاتر باشد، بیشتر مشکوک به اختلال خوردن محسوب میشود. بنابراین، در نمره گذاری EAT اگر پاسخی به صورت (گاهی اوقات)، (به ندرت) و (هرگز) درجه بندی شود، بااهمیت تلقی نمی شود، در حالیکه اگر به صورت (همیشه)، (بیشتر اوقات) و (خیلی اوقات) درجه بندی شود، می تواند نشانه ای از یک مشکل بالینی باشد مطالعات مختلف حاکی از پایایی بالای EAT است. گارنر و همکاران در سالهای 1982 پایایی مطلوبی را برای EAT نشان داده اند. در مطالعه نوبخت در سال 1377 روایی محتوایی برای EAT مورد بررسی قرار گرفت و نتایج حاصل حاکی از روایی محتوایی مطلوب برایEAT بود هم چنین پایایی EAT برای روش بازآزمایی مورد بررسی قرار گرفت. ضریب پایایی با استفاده از روش همبستگی پیرسون محاسبه شد .بر اساس نتایج حاصل همبستگی بین نمره های حاصل از اجرای دو مرحله پرسشنامه EATدر گروه مورد مطالعه 91/0 بود که پایایی مطلوبی را نشان می دهد. در مطالعه ی گان، موهد- نصیر، زالیلاه و هازیزی7(2011) پایایی همسانی درونی EAT-26 برای زنان 77/0 و برای مردان 83/0 محاسبه شد. روایی همزمان وروایی پیش بینی EAT به همان نسبت پایایی آن تایید شده است. (گارنر و همکاران، 1982).
منبع
Garner, D. M., & Garfinkel, P. E. (1979). The Eating Attitudes Test: An index of the symptoms of anorexia nervosa. Psychological Medicine, 9, 273-279.
Garner, D. M., Olmsted, M. P., Bohr, Y., & Garfinkel, P. A. (1982). The Eating Attitudes Test:Psychometric features and clinical correlates. psychological Medicine,12, 871-878.
نوبخت، مینو (1377). بررسی همه گیر شناسی اختلال های خوردن در دانش آموزان دختر سال دوم دبیرستان شهر تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد.
Gan, W. Y., Mohd-Nasir, M. T., Zalilah, M. S., & Hazizi, A. S. (2011). Direct and indirect effects of sociocultural influences on disordered eating among Malaysian male and female university students. A mediation analysis of psychological distress. Appetite, 56, 778-783.
1- Eating Attitude Test (EAT-26)
2- Garner & Garfinkel
3- Olmsted & Bohr
4- Dieting
5- Bulimia And Food Preoccupation
6- Oral Control
7- Gan, Mohd-Nasir, Zalilah, & Haziz
—————
————————————————————
—————
————————————————————