تارا فایل

پاورپوینت RUP مدیریت پروژه در


مدیریت پروژه درRUP

فهرست مطالب
مقدمه
اهداف
بخش اول) اشاره به برخی مفاهیم
بخش دوم ) جریان کار
بخش سوم ) مرور فعالیتها
بخش چهارم ) خروجیها
بخش پنجم ) برخی رهنمودها
منابع

مقدمه ای بر مدیریت پروژه

مهمترین دیسیپلین در RUP و هر متدلوژی دیگری، دیسیپلین مدیریت پروژه است. در نهایت مدیر پروژه مسئول موفقیت پروژه است. مدیریت پروژه های نرم افزاری، هنر متوازن ساختن اهداف متضاد، مدیریت ریسک و غلبه بر محدودیتهای تحویل موفقیت آمیز محصولی است که هم نیازهای مشتریان (کسانیکه برای سیستم پول می پردازند) و هم نیازهای کاربران را برآورده کند. این حقیقت که پروژه های بسیار کمی واقعاً موفقیت آمیزند، برای توضیح سخت بودن موضوع کفایت می کند.

اهداف دیسیپلین مدیریت پروژه

فراهم کردن چارچوبی برای مدیریت پروژه های شدیداً نرم افزاری
فراهم کردن رهنمودهای عملی برای طرح ریزی، تامین نیروی انسانی، اجرا و نظارت بر پروژه ها
فراهم کردن چارچوبی برای مدیریت ریسک
مدیریت افراد: استخدام، آموزش، رهبری
مدیریت بودجه: تعیین، تخصیص و غیره
مدیریت قراردادها: با تامین کنندگان و مشتریان
مدیریت ریسک
طرح ریزی برای یک پروژه با روش تکرار، برای تمام چرخه حیات و برای یک تکرار به خصوص
نظارت بر پیشرفت یک پروژه با روش تکرار، و متریکها

بخش اول) اشاره به برخی مفاهیم
ارزیابی کیفیت
تکرار
سنجش کیفیت
متریکها
زمینه های سازمانی برای RUP
نمونه های اولیه
ریسکها

ارزیابی کیفیت:
اندازه گیری و اجرای فرآیند بررسی کیفیت تولید در تمام طول چرخه حیات پروژه اجرا می گردد، این ارزیابی عمدتاً در موقع تولید یک خروجی یا پایان یافتن یک مرحله از سیستم انجام می شود. ارزیابیهای مختلف که در خلال چرخه حیات انجام می شوند عبارتند از:
مراحل مهم (Milestones)
بازرسی ها( Inspection )
بازنگری ها (Review)
سیر در کد برنامه ها (Walk throughs)
مراحل مهم: در پایان هر چهار فاز RUP اتفاق می افتند و موفقیت در رسیدن به اهداف را بررسی می کنند. این چهار مرحله مهم عبارتند از:
مرحله مهم اهداف چرخه حیات (در پایان فاز Inception)
مرحله مهم معماری چرخه حیات (در پایان فاز Elaboration)
مرحله مهم توانایی های عملیاتی اولیه ( در پایان فاز Construction)
مرحله مهم انتشار محصول ( در پایان فاز Transtion)
مراحل مهم کوچکتر ( Minor Milestones) در پایان هر تکرار اتفاق می افتند و روی بررسی اهداف تکرار تمرکز دارند. ارزیابی کیفیت، یک تلاش دوره ای برای تشخیص پیشرفت مداوم در سراسر تکرارها و فازهاست

ادامه
بازرسی: یک تکنیک ارزیابی رسمی است که در آن محصولات و خروجیها بصورت جزیی بوسیله شخص یا گروه دیگری غیر از نویسنده آن آزمایش می شوند. این ارزیابی به منظور تشخیص خطاها، تخلف از استانداردهای تولید و مشکلات دیگر است.
بازنگری: یک جلسه رسمی که در آن ‏، محصول یا خروجی، یا مجموعه ای از محصولات و خروجیها برای کاربرد‏‎، مشتری ، یا هر ذی نفع دیگری ارائه می شود. این جلسه به منظور ارائه توضیحات و نهایتاً پذیرش محصول است.
سیر در کد برنامه: فرآیند بازنگریی که در آن تولیدکننده یک یا چند نفر از تیم تولید را برای بررسی قسمتهایی از یک محصول که او تهیه کرده است هدایت می کند .در این فرآیند افراد پرسشهایی در رابطه با کد مطرح می کنند‏، توضیحاتی در مورد تکنیکها، قالبها، اشکالات احتمالی، تخلف از استانداردهای تولید و سایر مشکلات ارائه یا اضافه می کنند.

تکرار:
بطور سنتی پروژه ها طوری سازماندهی می شدند که دیسیپلینها بصورت متوالی و فقط یکبار انجام می شوند. این رویکرد منجر به چرخه حیات آبشاری شد. مشکل اساسی این نوع چرخه حیات این است که مشکلات از ابتدای پروژه تا زمان تست خود را نشان نمی دهند و در اواخر چرخه حیات با انبوهی از مشکلات تشدیده شده و انباشته شده مواجه می شویم که باعث طولانی تر شدن زمان تست سیستم می گردد
روش انعطاف پذیرتر و با ریسک کمتر انجام پروژه ، انجام تکراری دیسپلینهای تولید است که باعث می شود فهم بهتری از نیازمندیها حاصل شود و همچنین معماری بهتر و قوی تری شکل گرفته و سازماندهی بهتری از تولید صورت گیرد.این روش چرخه حیات تکراری نام دارد.هر بار عبورازتوالی های دیسیپلینهای فرآیند ‏، یک تکرار گفته می شود.

ادامه
از نظر تولید، چرخه حیات نرم افزار یک توالی از تکرارهاست که در طی آنها نرم افزار بصورت تدریجی و افزایشی تولید می شود. هر تکرار منجر به یک نسخه قابل اجرا از محصول می شود. نتیجه اصلی این روش این است که مجموعه ای از خروجیها‏،زودتر ارائه می شوند و در طول زمان رشد می کنند و بالغ می شوند.
تکرارها و فازها: هر فاز به نوبه خود می تواند به تکرارهای شکسته شود.

الگوهای تکرار:
چرخه حیات افزایشی: این استراتژی ابتدا نیازمندیهای کاربر و سیستم را تعیین می کند، سپس باقیمانده فرآیند تولید در یک سلسله از ساختها انجام می شود. اولین ساخت، قسمتهایی از قابلیتهای برنامه ریزی شده را بوجود می آورد، ساخت بعدی قابلیتهای بیشتری را اضافه می کند و بهمین ترتیب ادامه می یابد تا سیستم کامل شود.
چرخه حیات تکاملی: این استراتژی از این نظر با استراتژی افزایشی متفاوت است که نیازمندیهای کاربر در آن، بطور کامل مشخص و درک نشده است و همه نیازمندیها از ابتدا تعریف نشده اند، بلکه نیازمندیها در ساختهای متوالی اصلاح می شوند.
این استراتژی زمانی مناسب است که: دامنه مساله، جدید یا ناشناخته باشد، تیم پروژه کم تجربه باشد.
چرخه حیات تحویل افزایشی: در این الگو تحویل محصول به مشتری بصورت فازبندی شده و افزایشی است. این الگو زمانی مورداستفاده قرار می گیرد که از نظر زمان ارائه محصول تحت فشار شدید باشیم و تحویل سریع ویژگیهای کلیدی محصول، از نظر تجاری مهم باشد.
این استراتژی زمانی مناسب است که: دامنه مساله شناخته شده باشد‏، تیم پروژه باتجربه باشد، نسخهه های افزایشی برای مشتری باارزش باشند.
چرخه حیات طراحی ممتاز: در این روش‏، فقط یک تکرار Construction وجود دارد( مانند روش آبشاری) ولی در عمل دشوار است که فقط یک تکرار Transition وجود داشته باشد.
این استراتژی زمانی مناسب است که: فقط مقدار کمی از قابلیتهای کاملا مشخص به یک محصول بسیار پایدار اضافه شود، قابلیت جدید به خوبی تعریف شده و به خوبی درک شده باشد، تیم پروژه هم در زمینه دامنه مساله و هم در مورد محصول موجود باتجربه باشد.
استراتژی ترکیبی: در عمل تعداد کمی از پروژه ها بطور کامل از یک استراتژی واحد پیروی می کنند. اغلب کار با یک استراتژی ترکیبی و دورگه به نتیجه می رسد( چندین تکامل در شروع پروژه ، چند ساخت افزایشی و چندین تحویل) از جمله مزایای مدل فازی – تکراری این است که اجازه استفاده از یک روش ترکیبی را می دهد.

سنجش کیفیت:
اندازه گیری کیفیت نیازمند جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات است. اندازه گیری در ابتدا برای بدست آوردن کنترل روی پروژه و سپس برای مدیریت پروژه انجام می شود. بعلاوه برای تشخیص اینکه چه مقدار از اهداف برنامه ریزی اولیه دور یا به آنها نزدیک هستیم، از اندازه گیری استفاده می شود. نتایج اندازه گیری برای رسیدن به دو نوع اهداف استفاده می شود:
– اهداف شناختی(Knowledge goals):این اهداف با افعالی مانند ارزیابی، پیش بینی و نظارت بیان می شوند. در واقع هدف اصلی فهم بهتر از فرآیند تولید است.
– اهداف تغییر یا بهبودی (Change or ahievement goals) : این اهداف با افعالی مانند افزایش، کاهش، بهبود یا دستیابی بیان می شود. معمولاً در این موارد می خواهیم ببینیم که از یک تکرار به تکرار دیگر و از یک پروژه به پروژه دیگر، اشیاء چگونه با گذر زمان تغییر می کنند و بهبود می یایند.
همچنین همه اندازه گیریها نیازمند معیارهایی هستند. این معیارها برای شناسایی و تعیین درجه یا سطحی که در آن کیفیت قابل قبول بدست می آید، مورد استفاده قرار می گیرد. معیارهای عمومی ممکن است شامل سنجش های زیر باشند:
تعداد کاستیها و یا موارد دارای احتمال شکست ( trends)
پوشش تست

متریکها:
متریک صفتی قابل اندازه گیری از یک موجودیت است. برای توانایی سنجش درست ابتدا باید متریکها را شناخت. باید دانست که اهداف کلی مدیریتی به سرعت به متریکها تبدیل نمی شوند. بلکه ابتدا باید آنها را به اهداف کوچکتر (یا اهداف کنشی) تبدیل کنیم. این اهداف کوچکتر در واقع مشخص کننده رفتارهای اعضای پروژه هستند. در ضمن باید اطمینان حاصل کرد که افراد، این اهداف و مزایای آنها را درک کرده اند. مثلا:
‎‎«سنجش رضایت مشتری» می تواند از موارد زیر حاصل شود:
نظر سنجی از مشتریان که در آن مشتری از جنبه های مختلف امتیاز می دهد.
تعداد و نوع تماسهای مشتری با تلفن پشتیبانی
انواع متریک: متریکها را به دو دسته تقسیم می کنیم:
یک ”متریک“ صفتی قابل اندازه گیری از یک موجودیت است.
یک ”متریک اولیه“ یک عنصر اطلاعاتی خام است که برای محاسبه یک متریک استفاده می شود.

نحوه کاربرد متریکها:
تخمین(برآورد): هر تلاش و زمانبندی بر اساس قضاوت در مورد چیزی که باید تولید شود، برآورد می شود، یا برعکس، منابع و جداول زمانبندی ثابتی وجود دارند و یک برآورد از چیزی که می تواند تولید شود موردنیاز است. برآورد معمولاَ باید با محاسبه نیاز به منابع بر اساس فاکتورهای دیگر (معمولاً اندازه و بهره وری) برای اهداف طرح ریزی ‏، انجام می شود.
پیش بینی: فقط اندکی با برآورد (تخمین) تفاوت دارد، و معمولاً در مورد محاسبه ارزش آینده برخی فاکتورها بر اساس ارزش کنونی آن فاکتورها انجام می شود. زمانیکه مدیر پروژه یک فعالیت را برنامه ریزی کرد، به داده ها نیاز دارد تا بر اساس آنها، تاریخهای تکمیل و تلاش موردنیاز برای تکمیل را پیش بینی کند.
ارزیابی: جهت تعیین موقعیت فعلی برای مقایسه با یک حد آستانه ای، یا تشخیص انحرافات، یا برای مقایسه میان انتخابها، یا بعنوان مبنای برآورد یا پیش بینی، مورداستفاده قرار می گیرد.

زمینه های سازمانی برای RUP
پروژه به تنهایی عمل نمی کنند، و روی توجه و پشتیبانی از جانب سازمانهایی که آنها را حمایت می کنند، حساب می کنند. RUP فرض می کند که انواع خدمات در خارج از پروژه و سازمان قابل دسترسی هستند و اینکه هر سازمانی توانایی فراهم کردن آنها را دارد، اما نوع ساختار و عمل این موجودیتها را مقرر نمی کند. همچنین در این قسمت به بیان نقشها و زیرساختهایی می پردازیم که برای اجرای فرآیند RUP در سازمان لازمند.
مسئول فرآیند مهندسی نرم افزار(SEPA): تبادل اطلاعاتی و هدایت فرآیند به مجریان پروژه و یا از جانب آنها را تسهیل می سازد. این نقش پاسخگویی مدیر اصلی سازمان برای نگهداری ارزیابی جاری در مورد بلوغ فرآیند سازمان و برنامه آن برای بهبود فرآیند آینده می باشد.
مسئول بازنگری پروژه (PRA) : یک موجودیت سازمانی است که مسئولیت تضمین انجام کامل یک پروژه نرم افزاری، تمام سیاستها، کاربردها و استانداردهای نرم افزاری واحد سازمانی و کسب و کار را برآورد می نماید. علاوه بر مشتری، نیازمندیهای قرارداد، مراحل مهم قرارداد، خروجیهای قرارداد، بازنگریهای مدیریتی ماهانه، پیشرفت، کیفیت، قیمت، زمانبندی و ریسک را نظارت می کند.همچنین تعهدات مشتری را به سیاستهای سازمانی، خروجیهای سازمانی، عملکرد مالی و سایر ریسکها و دستاوردهای سازمان را بازنگری می کند.
مسئول محیط مهندسی نرم افزار (SEEA) : مسئول اتوماتیک ساختن فرآیند سازمان، نگهداری محیط استاندارد زمان، پروژه های آموزشی حین خدمت برای استفاده از محیط و نگهداری سرمایه های قابل استفاده مجدد در کل سازمان می باشد. همچنین SEEA برای دستیابی به یک بازگشت سرمایه مناسب(ROI) در یک فرآیند معمول، نقش اساسی دارد.

زیر ساختها:
اجزای واقعی زیر ساختهای سازمانی عبارتند از:
نظارت پروژه
مراکز مهارت مهندسی
توسعه حرفه ای

نمونه های اولیه:
چگونگی استفاده از نمونه های اولیه: نمونه های اولیه در یک روش هدایت شده برای کاهش ریسک استفاده می شوند. آنها می توانند تردیدهای زیر را کاهش دهند:
ماندگاری محصول در حال تولید در محیط کسب و کار
پایداری یا عملکرد تکنولوژی کلیدی
تعهد یا سرمایه پروژه: ساختن یک نمونه اولیه اثبات کننده درستی(Proof-of-concept-prototype)
فهم نیازمندیها
بررسی اجمالی محصول و سودمندی آن
همچنین یک نمونه اولیه می تواند با نشان دادن چیزی واقعی و قابل اجرا به کاربران، حمایت مدیر و مشتری را جلب کند. باید توجه داشت که اگر از ابتدا تصمیم به تبدیل نمونه اولیه به محصول واقعی را نداریم، هرگز گمان نبریم که چون نمونه اولیه کار می کند، پس باید به محصول نهایی تبدیل شود.

انواع نمونه های اولیه:
نمونه اولیه اکتشافی(Exploratory prototype): طوری طراحی می شود که مانند یک”آزمایش“ کوچک است و برای تست تعدادی مفروضات کلیدی درباره پروژه، کارآیی یا تکنولوژی و یا هر دو بکار می رود. این نمونه ها به عمد دور انداخته می شوند و تست آنها غیر رسمی است. طراحی نمونه های اولیه اکتشافی بسیار غیر رسمی است و معمولا توسط یک یا دو تولید کننده بوجود می آید.
نمونه های اولیه تکاملی(Explanatory prototype): این نمونه های اولیه همانطور که نامشان دلالت
می کند، از یک تکرار به تکرار دیگر کامل می شوند. باید توجه داشت که حتی در مراحل اولیه از مسیر تکامل محصول، تست و طراحی آنها، رسمی می شود.
نمونه های اولیه رفتاری(Behavioral prototype): این نمونه ها شبیه نمونه های اولیه اکتشافی هستند. آنها بیشتر روی نشان دادن رفتار سیستم تاکید می کنند و به معماری سیستم نمی پردازند. این نمونه ها غالبا سریع و مختصر می باشند و مطابق استانداردهای پروژه ساخته نشده اند.
نمونه های اولیه ساختاری: این نمونه ها معمولا شبیه نمونه های اولیه تکاملی هستند. این احتمال زیاد است که آنها زیر ساخت سیستم اصلی را مورد استفاده قرار دهند و احتمال دارد که به سیستم اصلی تبدیل گردند.

ریسکها:
تعریف:
– ریسک هر چیزی است که ممکن است سر راه رسیدن ما به موفقیت قرار بگیرد و معمولا ناشناخته و نامشخص است.
– در مقابل موفقیت عبارت است از: برآوردن کامل نیازمندیها و محدودیتهایی که به عنوان انتظارات پروژه قلمداد می شوند.(زمان، هزینه، نیازمندیهای عملیاتی و غیر عملیاتی سیستم)
انواع ریسک:
ریسک مستقیم: ریسکی که پروژه روی آن کنترل زیادی دارد.
ریسک غیر مستقیم: ریسکی که کنترل پروژه روی آن بسیار کم است یا اینکه پروژه هیچگونه کنترلی روی آن ندارد.
ویژگیهای یک ریسک:
احتمال وقوع
تاثیر روی پروژه(جدی بودن)
این دو پارامتر در اغلب مواردی می توانند بصورت شاخص بزرگی یک ریسک واحد با هم ترکیب شوند.

استراتژیها:
پرهیز از ریسک(Risk Avoidance): سازماندهی مجدد پروژه تا اینکه ریسک نتواند پروژه را تحت تاثیر قرار دهد.
انتقال ریسک(Risk Transfer): سازماندهی مجدد پروژه تا اینکه کسی یا چیز دیگری ریسک را تحمل کند.(مشتری، فروشنده بانک، عنصری دیگر…)
قبول ریسک: تصمیم بگیریم که با ریسک به عنوان یک پیشامد، سازگار شویم، عارضه ریسک را کنترل کنیم و در مورد یک”طرح پیشامد“ در خصوص اینکه اگر ریسک پدیدار شد چه بکنیم، تصمیم بگیریم.
هنگام قبول یک ریسک دو کار باید انجام شود:
کاهش ریسک: چند گام فوری فعالانه در جهت کاهش احتمال یا اثر ریسک برداریم.
یک طرح پیشامد را تعریف کنیم، که اگر ریسک به یک مشکل واقعی تبدیل شد، چه روشی را در پیش گیریم

طبقه بندی دیگری از ریسکها:
ریسکهای منابع شامل: ریسکهای سازمان، سرمایه ای، افراد و زمان
ریسکهای کسب و کار
ریسکهای فنی شامل: ریسکهای حوزه ای، ریسکهای تکنولوژیکی، ریسکهای وابستگی بیرونی
ریسکهای زمانبندی، که در برخی ابزارهای برآورد و هزینه وجود دارند. مثلا در مدل Cocomo بسیاری از گردانندگان واقعی هزینه، فاکتورهای ریسک هستند.

بخش دوم ) جریان کار
درک پروژه جدید
ارزیابی محدوده و ریسکهای پروژه
ایجاد طرح تولید نرم افزار
طرح ریزی برای تکرار بعدی
مدیریت تکرار
نظارت و کنترل پروژه
اتمام فاز
اتمام پروژه

درک پروژه جدید
هدف: در این قسمت رساندن یک پروژه از جاییکه به صورت یک ایده اولیه مطرح می شود، به نقطه ای است که تصمیم منطقی برای ادامه یا رها کردن آن گرفته شود.
چگونگی تامین نیروی انسانی: اشخاصی که به عنوان مدیر پروژه برای اینگونه فعالیتهای اولیه کار می کنند، ممکن است آنهایی نباشند که هدایت پروژه را انجام می دهند. زیرا در این قسمت از پروژه تاکید روی کشف ریسک و ایجاد پتانسیل بازگشت سرمایه است. توانایی مدیریت تیمها در این فعالیتهای اولیه از اهمیت کمتری برخوردار است.
رهنمودهای کار: در مورد کسب و کار، مدیر پروژه باید حداقل دو راه کار برای محقق کردن تصویر کلی(Vision) بیان کند و آنها را بر اساس تاثیر ریسک و نتایج اقتصادی تجزیه و تحلیل کند. د رطی بازنگری پذیرش پروژه، در صورتیکه پروژه ادامه پیدا کند، یکی از روشهای پیشنهادی انتخاب می شود.

ارزیابی محدوده و ریسکهای پروژه

هدف: ارزیابی دوباره قابلیتها و خصوصیات مورد نظر پروژه و ریسکهای دستیابی به آنها می باشد. این ارزیابی بلافاصله بعد از انتخاب راه کار بهتر و شروع پروژه انجام می شود، تا پایه های محکمی برای طرح ریزی تفصیلی فراهم کند، سپس در آخر هر تکرار چیزهای بیشتری آموخته شده و ریسکها کنار گذاشته شده اند.
چگونگی تامین نیروی انسانی: مهارتهای مورد نیاز برای فردی که به عنوان مدیر پروژه در این جریان کار فعالیت می کند، مدیریت پروژه فنی(تحلیل ریسک، طرح ریزی و تحلیل تصمیم) در دامنه عملیاتی پروژه است.
رهنمودهای کار: لیست ریسکها و مورد کسب و کار باید برای بازنگری های داخلی در نظر گرفته شود تا تضمین کند که قبل از شروع طرح ریزی تفصیلی بعدی، همه بر سر آن توافق دارند.

ایجاد طرح تولید نرم افزار
هدف:در این قسمت توسعه مولفه هاو ضمائم طرح تولید نرم افزارست، و سپس بازنگری آنها برای ذی نفعان، بطوریکه برای آنهاقابل قبول وامکان پذیرباشد،و همچنین طرح پایه خوبی برای تکرار بدی باشد(طرح تکرار)
چگونگی تامین نیروی انسانی:این جریان کار بطور واضحی روی برآوردها، طرح ها و مهارتهای نوشتاری مدیر پروژه تاکید می کند.ضمناً مهارتهای ارائه و ارتباطی نیز مهم خواهند بود. بازنگر پروژه باید در زمینه برآورد پروژه ها در کسب و کار یا دامنه فنی مربوطه دارای تجربه باشد، و باید بتواند در مورد اعتبار فرضیات مدیر پروژه قضاوت کند. همچنین باید فهم کافی در مورد RUP داشته باشد.
رهنمودهای کار:توصیه می شود برآوردهایی که بعداً برای سنجش مدل برآورد، استفاده می شود بر اساس تجربه خود سازمان باشد. همچنین بدست آوردن توافق کارمندان و ذی نفعان در مورد واقعی و قابل دسترس بودن برآوردها مهم است.

طرح ریزی برای تکرار بعدی
هدف: در این جریان کار ایجاد طرح تکرار می باشد که طرح مناسبی برای هدایت تکرار بعدی است. همچنین در RUP قویاً پیشنهاد شده است که حوزه و منابع یک تکرار، در تاریخ نهایی موردنظر به یکدیگر برسند یعنی از روش قرار دادن در چارچوب زمانی استفاده می شود. این روش (Time Boxing) بر این منوال است که در صورت بوجود آمدن مشکل زمانی در یک تکرار(کم آمدن وقت برای تکمیل خواسته های برنامه ریزی شده تکرار) وقت تکرار زیاد نشود واز خواسته ها کم شود( حوزه و محدوده تکرار کوچک شوند)
چگونگی تامین نیروی انسانی: مدیر پروژه به ترکیبی از برنامه ریزی، مدیریت ریسک و مهارتهای تخمینی و درک محتوای تکنیکی تکرار، نیاز دارد. بازنگر پروژه نیز بایستی دارای مهارتهای مشابه مدیر پروژه باشد و همچنین فهم کاملی از دامنه پروژه داشته باشد.
رهنمودهای کار: مدیر پروژه برای تعریف محتوای تکرار بهتر است بطور نزدیک با معمار نرم افزار کار کند. همچنین طرح تکرار بهترست قبل از اینکه فعالیت بازنگری طرح تکرار فرستاده شود بطور داخلی از طریق بررسی و بازنگری ارزیابی شود.

مدیریت تکرار
هدف: این قسمت شامل فعالیتهایی است که یک تکرار را شروع می کند، پایان می دهد و بازنگری می کند. هدف بدست آوردن منابع لازم برای انجام تکرار است.
چگونگی تامین نیروی انسانی: ترکیبی از مهارتها برای فعالیتهای این جریان کار لازمند: مهارت داشتن در مصاحبه برای انتخاب افراد خوب، ارزشمند است. مدیر پروژه باید طرح ریزی، رهبری و قابلیتهای سازماندهی و ساختن تیم رابرای شروع تکرار به نمایش بگذارد.
همچنین بازنگر پروژه برای بازنگریها باید فرد بسیار باتجربه ای در زمینه دامنه عملیاتی برنامه باشد و بتواند مشخص کند که چه چیزی مهم است و از چه چیزی می توان چشم پوشی کرد یا نسبت به آن نسبت به آن بی تفاوت بود. تمام نیازمندیها از اهمیت یکسان برخوردار نیستند، و هیچکدام از آنها ثبات ندارند.

نظارت و کنترل پروژه

هدف: این جریان کار، کار روزانه و مداوم مدیر پروژه را تشریح می کند و شامل موارد زیر است:
رسیدگی به درخواستهای تغییر که توسط مدیر کنترل تغییر، تایید شده است و زمانبندی آنها برای تکرارهای فعلی یا تکرار آینده
کنترل دائمی پروژه از نظر ریسکهای فعال و اندازه گیری درجه پیشرفت و کیفیت مطلوب
تنظیم گزارش وضعیت پروژه، در ارزیابی وضعیت، برای مسئول بازنگری پروژه (PRA) که یک موجودیت سازمانی می باشد و مدیر پروژه باید به او پاسخگو باشد.
رسیدگی به مسایل و مشکلات مطابق آنچه در فعالیت نظارت بر وضعیت پروژه یا قسمتهای دیگر آمده است و حل آنها مطابق محصول طرح حل مشکل.
چگونگی تامین نیروی انسانی: مدیر پروژه به ترکیبی از مهارتهای سازمانی، طراحی، ارتباطی، مدیریت زمان، آزمایش و تحلیل گری برای این قسمت از دیسیپلین احتیاج دارد.مرورگر پروژه نیز، نیازمند زمینه قومی در مدیریت پروژه می باشد، و نیاز فهم عمیقی از سیاستهای کسب و کار سازمان و نحوه عملکرد آنها خواهد داشت.
رهنمودهای کار: مدیر پروژه باید مکانیزمهایی برای خودکارسازی کار پیشنهاد کند از جمله جمع آوری و خلاصه کردن (مثلاً متریکها) زمان باید برای تحلیل صرف شود نه برای جمع آوری و محاسبه. همچنین مدیر پروژه از معمار نرم افزار انتظار دارد که طرحهای تکنیکی و کاملی طراحی کند و در عوض معمار نرم افزار از مدیر پروژه انتظار دارد که زیربنا و منابع را برای پیاده سازی آنها فراهم کند و موانع قراردادی و محدودیتهای مالی را برطرف کند

اتمام فاز

در این جریان کار، مدیر پروژه با تضمین مراحل زیر این فاز را به اتمام می رساند:
تمام مشکلات اصلی از تکرار قبلی حل و فصل شده اند.
وضعیت کلیه محصولات شناخته شده است.(از طریق بررسی پیکر بندی)
محصولات موردنیاز به ذینفعان تحویل داده شده است.
هرگونه استقرار (مثلاً نصب، انتقال و آموزش) و مشکلاتی که مشخص گردیده اند.
اگر قرارداد فعلی در حال تمام شدن است، تسویه حساب مالی پروژه (با توجه به تمدید شدن قرارداد بعدی)

اتمام پروژه
هدف: در این جریان کار، مدیر پروژه، پروژه را برای اختتام آماده می کند.ضمناً اینکار را با آزاد کردن منابع تحت اختیار و تغییر وضعیت کارمندان باقیمانده، تکمیل می کند.

بخش سوم ) مرور بر فعالیتها
تولید مورد کسب و کار
تعیین و ارزیابی ریسکها
آغاز پروژه
تعریف فرایندهای نظارت و کنترل
طرح ریزی فازها و تکرارها
تالیف طرح تولید نرم افزار
تعریف سازمان پروژه و تامین نیروی انسانی
ایجاد طرح تضمین کیفیت
تولید طرح پذیرش محصول
ایجاد طرح مدیریت ریسک
ایجاد طرح سنجش

بخش سوم ) مرور بر فعالیتها
ایجاد طرح رفع مشکلات
تولید طرح تکرار
جذب نیرو
آغاز تکرار
ارزیابی تکرار
آمادگی برای اتمام فاز
آمادگی برای اتمام پروژه
نظارت بر وضعیت پروژه
زمانبندی و تخصیص کار
گزارش وضعیت
اداره کردن استثنائات و مشکلات

تولید مورد کسب و کار
هدف: ایجاد توجیه اقتصادی برای محصول
گامها:
محصول را تعریف کنید.
زمینه کسب و کار را تعیین کنید.
اهداف محصول را تعیین کنید.
پیش بینی مالی را ایجاد کنید.
محدودیتهای پروژه را شرح دهید.
انتخابها را شرح دهید.
محصولات ورودی: تصویر کلی
خروجیهای نتیجه شده: مورد کسب و کار
فرکانس: یکبار در هر تکرار

تعیین و ارزیابی ریسکها
هدف:
تعیین ، تجزیه و تحلیل و اولویت بندی ریسکها برای پروژه و تشخیص استراتژیهای مدیریت ریسک مناسب.
 به روز کردن لیست ریسکها برای انعکاس وضعیت پروژه جاری
گامها:
تعیین ریسکهای بالقوه
تجزیه و تحلیل و اولویت بندی ریسکها
تعیین استراتژیهای اجتناب از ریسک
تعیین استراتژیهای کاهش ریسک
تعیین استراتژیهای پیشامد ریسک
بازدید مجدد ریسکها در طول تکرار
بازدید مجدد ریسکها در انتهای تکرار
محصولات ورودی: تصویر کلی(Vision)، طرح مدیریت ریسک
خروجیهای نتیجه شده: لیست ریسکها، طرح مدیریت ریسک

آغاز پروژه
هدف: تامین نیروی انسانی که پروژه را طرح ریزی می کند و تعیین معیارهایی برای اندازه گیری موفقیت پروژه
گامها:
انتصال مسئول بازنگری پروژه(PRA)
انتصاب مدیر پروژه
انتصاب تیم طرح ریزی پروژه
تصویب معیارهای پذیرش پروژه
محصولات ورودی: مورد کسب و کار
محصولات خروجی: طرح تولید نرم افزار، طرح تکرار

تعریف فرآیندهای نظارت و کنترل

هدف: تعریف اطلاعات و فرآیندهایی که برای نظارت و کنترل پیشرفت پروژه، کیفیت و ریسکها استفاده می شود.
گامها:
تعریف«شاخصهای » پروژه
تعریف منابع برای شاخصهای پروژه
تعریف رویه ای برای گزارش وضعیت تیم
تعریف رویه ها و آستانه ها برای عمل تصحیحی
تعریف رویه برای گزارش وضعیت پروژه
محصولات ورودی: طرح مدیریت ریسک، طرح تولید نرم افزار
خروجیهای نتیجه شده: طرح سنجش، طرح تولید نرم افزار

طرح ریز فازها و تکرارها
هدف:
 برآورد کلی محدوده، تلاش و هزینه پروژه
 تولید یک طرح با دانه بندی درشت برای پروژه، که روی مراحل مهم و خروجیهای کلیدی در چرخه حیات محصول تاکید می کند.
 تعریف مجموعه ای از تکرارها در داخل فازهای پروژه و تعیین اهداف برای هر یک از این تکرارها
 ایجاد برنامه زمانبندی و بودجه برای پروژه
 تولید یک طرح منابع برای پروژه
 تعریف فعالیتها برای تکمیل منظم پروژه

ادامه
گامها:
برآورد پروژه
تعریف مراحل مهم فازهای پروژه
تعریف اهداف، مراحل مهم
تعریف تعداد، طول و اهداف تکرارها در داخل فازها
اصلاح تاریخها و محدوده مراحل مهم
تعیین نیازمندیهای پروژه به منابع
تولید طرح اتمام پروژه
محصولات ورودی: لیست ریسکها، مورد کسب و کار
خروجیهای ایجاد شده: طرح تولید نرم افزار
فرکانس: یکبار به ازای پروژه

تالیف طرح تولید نرم افزار
هدف: هماهنگی تولید همه طرحهای مربوطه و محتویات انتشار در یک سند طرح تولید نرم افزار اصلی
گامها:
ایجاد محتویات مدیریت پروژه برای SDP
ایجاد طرحهای مدیریت پروژه ضمیمه
هماهنگ کردن تولید طرحهای پشتیبانی
محصولات ورودی: مورد کسب و کار، طرح تضمین کیفیت، طرح مدیریت پیکر بندی، کتاب راهنمای سبک (Manual style guide)، رهنمودهای تست، رهنمودهای طراحی، رهنمودهای برنامه نویسی، رهنمودهای مدلسازی، رهنمودهای واسط کاربر، رهنمودهای مدلسازی کسب و کار، مورد توسعه و تولید، طرح تکرار، طرح رفع اشکالات، طرح پذیرش محصول، طرح مدیریت ریسک، طرح مدیریت نیازمندیها، طرح سنجش ، تصویر کلی
خروجیهای نتیجه شده: طرح تولید نرم افزار

تعریف سازمان پروژه و تامین نیروی انسانی

هدف:
 تعریف یک ساختار سازمانی برای پروژه
 تعریف نیازمندیهای تامین نیروی انسانی بر اساس برآوردهای تلاش از نظر تعداد، انواع و سطوح تجربه برای تکرار بعدی(با اطمینان بالا) و برای تکرارهای بعدی اگرچه با اطمینان پایین تر باشد.
گامها:
تعریف سازمان پروژه
تعریف نیازمندیهای تامین نیروی انسانی
محصولات ورودی: لیست ریسکها، مورد کسب و کار، تصویر کلی
خروجیهای نتیجه شده: طرح تولید نرم افزار
فرکانس: یکبار به ازای هر تکرار

ایجاد طرح تضمین کیفیت
هدف: ایجاد یک طرح مستند برای فعالیتهای تضمین کیفیت پروژه
گامها:
اطمینان از اینکه اهداف کیفی پروژه تعریف شده اند.
تعیین نقشها و مسئولیتهای تضمین کیفیت
هماهنگی با تولیدکنندگان طرحهای ارجاع داده شده
تعیین برنامه زمانبندی و وظایف تضمین کیفیت
محصولات ورودی: طرح تولید نرم افزار، طرح مدیریت پیکربندی، طرح رفع مشکلات، طرح سنجش، موردکسب و کار، تصویر کلی، طرح تست
محصولات خروجی: طرح تضمین کیفیت

تولید طرح پذیرش محصول
هدف:
 ایجاد یک رویه نوشته شده که مشتری و تیم پروژه برای مشخص کردن قابلیت پذیرش خروجیهای پروژه بر سر آن توافق دارند.
 تعریف یک فرآیند موافقت شده که در آن مشکلات تشخیص داده شده در حین پذیرش محصول رفع شوند.
گامها:
تعیین مسئولیتهای مشتری و پروژه
مستندسازی معیارهای پذیرش محصول
شناسایی خروجیها و روشهای ارزیابی
شناسایی منابع لازم
تعیین برنامه زمانبندی پذیرش محصول
تعیین فرآیند حل مشکلات
محصولات ورودی: تصویر کلی، مورد کسب و کار، مشخصه های نیازهای نرم افزار
خروجیهای نتیجه شده: طرح پذیرش محصول

ایجاد طرح مدیریت ریسک
هدف:
 ایجاد یک طرح مستند شده برای شناسایی، تحلیل و اولویت بندی ریسکها
 شناسایی استراتژیهای مدیریت ریسک برای ریسکهای مهم پروژه
گامها:
تعیین ابزار و رویه های مدیریت ریسک
ایجاد لیست ریسکها اولیه
قراردادن تیم مدیریت ریسک
انتساب روشهایی برای مدیریت 10 ریسک اصلی
تعیین شاخصهای ریسک برای 10 ریسک اصلی
ایجاد برنامه زمانبندی برای گزارش گیری و بازنگری ریسکها
محصولات ورودی: لیست ریسکها
محصولات خروجی: طرح مدیریت ریسک

ایجاد طرح سنجش
هدف:
 تعیین اهداف مدیریتی از لحاظ کیفیت، پیشرفت و بهتر شدن
 تعیین مواردی که باید برای پشتیبانی از این اهداف بصورت دوره ای اندازه گیری شوند.
گامها:
تعیین اهداف اولیه مدیریت
معتبرسازی اهداف
تعیین زیر اهداف
شناسایی متریکهای لازم برای برآوردن کردن زیراهداف
شناسایی متریکهای اولیه لازم برای محاسبه متریکها
نوشتن طرح سنجش
ارزیابی طرح سنجش
قراردادن مکانیزمهای جمع آوری در جای مناسب
محصولات ورودی: لیست ریسک، مورد کسب و کار، تصویر کلی
محصولات خروجی: سنجشهای پروژه، طرح سنجش
فرکانس: یکبار در هر پروژه (در صورت لزوم، در هر تکرار بروز رسانی می شود)

ایجاد طرح رفع مشکلات
هدف: ایجاد یک طرح مستندشده که یک رویه تعریف شده برای مدیریت و رفع مشکلات بوجودآمده در حین پروژه، ارائه می دهد.
گامها:
تعیین رویه های رفع مشکل
انتخاب روشهای و ابزارهای پیگیری
تعیین تیمهای مدیریت مشکل
برنامه ریزی زمانی برای فعالیتهای مدیریت مشکل
محصولات ورودی: طرح تولید نرم افزار
محصولات خروجی: طرح رفع مشکلات
فرکانس: یکبار در هر پروژه(در صورت نیاز، در هر تکرار به روز رسانده می شود.)

تولید طرح تکرار
هدف: تولید یک طرح با اندازه مناسب از نظر شکست کارها برای یک تکرار واحد شامل:
 یک ساختار شکست کار(WBS) تفصیلی از تخصیص فعالیتها و مسئولیتها
 مراحل مهم و خروجیهای درون تکرار
 معیار ارزیابی تکرار
گامها:
تعیین محدوده تکرار
تعریف معیارهای ارزیابی تکرار
تعریف فعالیتهای تکرار
تخصیص مسئولیتها
محصولات ورودی: طرح تولید نرم افزار، مورد تولید و توسعه، لیست ریسکها، تصویر کلی، مستند معماری نرم افزار
خروجیهای نتیجه شده: طرح تکرار
فرکانس : یکبار به ازای هر تکرار

جذب نیرو
هدف:
 اختصاص منابع انسانی به پروژه
 نگاشت منابع انسانی در دسترس به مجموعه مهارتهای موردنیاز برای پروژه
 دسته بندی منابع انسانی در دسترس بصورت نسبتاً مستقل که با یکدیگر همکاری کنند.
گامها:
تامین نیروی انسانی پروژه
نگاشت مهارتهای افراد به نقشها
شکل دهی تیمها
آموزش ستاد پروژه
محصولات ورودی: مورد تولید و توسعه، طرح تولید نرم افزار
خروجیهای نتیجه شده : طرح تولید نرم افزار

آغاز تکرار
هدف: تخصیص منابع انسانی یا منابع دیگر به بسته های کاری مشخص شده تکرار فعلی
گامها:
تخصیص نیروی انسانی به بسته های کاری
بدست آوردن تخصیص منابع غیرانسانی
صدور دستورات کار
محصولات ورودی: طرح تولید نرم افزار، طرح تکرار
محصولات خروجی: دستور کار
فرکانس: یکبار در هر تکرار

ارزیابی تکرار
هدف:
 تشخیص موفقیت یا شکست تکرار
 بدست آوردن تجربه برای تغییر پروژه یا بهبود فرآیند
گامها:
جمع آوری متریکها
ارزیابی نتایج تکرار
در نظر گرفتن تغییرات خارجی
ایجاد درخواستهای تغییر
محصولات ورودی: طرح سنجش، مورد کسب و کار، خلاصه ارزیابی تست، ارزیابی سازمان تولیدکننده، ارزیابی وضعیت، لیست موارد مهم، طرح تولید نرم افزار، موردتولید و توسعه، تصویر کلی، طرح تکرار
خروجیهای نتیجه شده: ارزیابی تکرار درخواست تغییر
فرکانس: یکبار در هر تکرار

آمادگی برای اتمام فاز
هدف: آماده کردن پروژه برای پایان یک فاز و آماده کردن ابزار برای بازنگری مرحله مهم چرخه حیات
گامها:
بررسی وضعیت خروجیهای موردنیاز
زمانبندی بازرسی پیکربندی
انجام یک مرور پس از واقعه فاز
توزیع خروجیها بین ذینفعان
کامل کردن اقلام فعل و انفعالات بازنگری مرحله مهم چرخه حیات
محصولات ورودی: طرح تولید نرم افزار، ارزیابی تکرار، لیست موارد مهم
خروجیهای نتیجه شده: ارزیابی وضعیت، طرح تولید تکرار، ارزیابی تکرار، لیست موارد مهم
فرکانس: یکبار به ازای هر تکرار

آمادگی برای اتمام پروژه
هدف:تکمیل تشریفات مربوط به پذیرش و اتمام پروژه، تعیین مجدد ستاد پروژه و انتقال سایر منابع پروژه
گامها:
به روز کردن طرح اتمام پروژه و فعالیتهای زمانبندی
زمانبندی بازرسی پیکربندی نهایی
انجام یک بازنگری پس از رویداد در مورد پروژه
تکمیل اقلام پذیرش عمل
اتمام پروژه
محصولات ورودی: ارزیابی تکرار، طرح تولید نرم افزار، لیست نتایج
خروجیهای نتیجه شده: ارزیابی وضعیت، طرح تولید نرم افزار، لیست نتایج
فرکانس: یکبار به ازای هر تکرار

نظارت بر وضعیت پروژه
هدف:
 بدست آوردن وضعیت فعلی پروژه
ارزیابی وضعیت در مقایسه با طرحها
گامها:
بدست آوردن وضعیت کار
هدایت کردن شاخصهای پیشرفت
هدایت کردن شاخصهای کیفیت
ارزیابی شاخصها در مقایسه با طرحها
محصولات ورودی : طرح تولید نرم افزار ، طرح تکرار، طرح مدیریت ریسک، طرح سنجش، رکورد بازنگری ، سنجشهای پروژه ، لیست ریسکها، لیست موارد مهم
خروجی های نتیجه شده: سنجشهای پروژه ، لیست ریسکها، لیست موارد مهم
فرکانس: همواره در حال انجام است.

زمانبندی و تخصیص کار
هدف: وفق دادن تغییرات تصویب شده که در حین تکرار پیش می آیند ( عیبها، پیشرفتها) ، به محصول و فرآیند
گامها:
تخصیص درخواست تغییر به یک تکرار
تخصیص مسئولیت
شرح کار و خروجیهای موردانتظار
تلاش بودجه بندی شده و منابع دیگر
زمانبندی
طرح ریزی مجدد
صدور دستور کار
محصولات ورودی: درخواست تغییر، طرح تولید نرم افزار، طرح تکرار
محصولات خروجی: دستور کار، طرح تولید نرم افزار، طرح تکرار
فرکانس: این فعالیت توسط مدیر پروژه هرگاه که نیاز به تغییرات باشد، انجام می شود.

گزارش وضعیت
هدف:
 ارائه به روز رسانی های منظم در مورد وضعیت پروژه برای بازنگری توسط مسئول بازنگری پروژه (PRA)
 تعدیل موارد مهم خارج از اختیار مدیر پروژه برای رفع شدن توسط PRA
گامها: آماده سازی ارزیابی وضعیت
محصولات ورودی: لیست ریسک، سنجش های پروژه، لیست موارد مهم، ارزیابی وضعیت
خروجیهای نتیجه شده: ارزیابی وضعیت
فرکانس: همواره در حال انجام است.

اداره کردن استثنائات و مشکلات
هدف: آغاز اقدامات اصلاحی مناسب برای مشکلات و استثنائات پیش آمده در پروژه
گامها:
ارزیابی استثنائات و مشکلات
تعیین اقدامات اصلاحی مناسب
صدور درخواستهای تغییر و یا دستورات کاری
محصولات ورودی: ارزیابی وضعیت، طرح رفع مشکل، طرح مدیریت پیکربندی‏ لیست موارد مهم
محصولات خروجی: درخواستهای تغییر‏، دستورات کار، لیست موارد مهم.
فرکانس: هنگام نیاز در هر تکرار

بخش چهارم ) مرور بر خروجیها

مورد کسب و کار

طرح تولید نرم افزار

طرح تکرار

لیست ریسکها

مورد کسب و کار
هدف: تولید یک طرح برای محقق سازی تصویر کلی(Vision) پروژه است که در خروجی تصویر کلی نشان داده شده است. مورد کسب و کار، توجیهی برای پروژه فراهم می آورد و محدودیتهای اقتصادی آنرا تعیین می کند. همچنین مورد کسب و کار، اطلاعاتی را برای تصمیم گیرندگان اقتصادی در مورد ارزش اقتصادی پروژه فراهم می آورد و برای تعیین اینکه آیا پروژه باید ادامه یا نه، بکار می رود.
زمانبندی: این خروجی در فازInception تولید می شود و در مراحل مهم چرخه حیات تایید می شود.
مسئولیت: مدیر پروژه مسئول مورد کسب و کار ست.
فهرست مطالب موجود در این خروجی:
مقدمه شامل: هدف، تعاریف و سرنامه ها و اختصارها، مراجع، بررسی کلی
توضیح محصول
زمینه کسب وکار
اهداف محصول
پیش بینی مالی
محدودیتها

طرح تولید نرم افزار
هدف: جمع آوری کلیه اطلاعات لازم برای کنترل پروژه است. این طرح، راهکار تولید نرم افزار را توضیح می دهد و طرحی است که در سطح بالای تولید، و توسط مدیران برای هدایت تلاش تولید استفاده می شود.
زمانبندی: این خروجی در طی فازInception تولید شده و در مراحل مهم چرخه حیات تایید می شود.
مسئولیت: مدیر پروژه مسئول تالیف کردن مستندات ضمیمه می باشد و نیز باید از در دسترس بودن آخرین نسخه ها، از طریق طرح تولید نرم افزار، اطمینان حاصل کند.
فهرست مطالب موجود در این خروجی:
مقدمه
بررسی کلی پروژه
سازمان پروژه
فرآیند مدیریت
طرحهای فرآیند فنی
طرحهای فرآیندهای حمایتی
طرحهای اضافی
ضمیمه ها
ایندکس
یک مشخصه کلیدی یک طرح نرم افزار خوب، مختصر و مفید بودن آن، فلسفی نبودن و تمرکز بر استانداردها و رویه های معنادار است.

طرح تکرار
هدف: افراد زیر طرح تکراری را مورد استفاده قرار می دهند:
مدیر پروژه: برای طرح ریزی تکالیف و فعالیتهای تکرار، زمانبندی نیازهای منابع و پیگیری پیشرفت در مقایسه با زمانبندی.
اعضای تیم پروژه: برای درک اینکه چه باید انجام دهند، چه موقع باید آنرا انجام دهند و به چه فعالیتهای دیگری وابسته اند.
زمانبندی: طرح تکرار برای تکرار بعدی، در هنگام تکرار جاری طرح ریزی می شود، و آن طور که در طول تکرار مورد نیاز است تغییر می یابد.
مسئولیت: مدیر پروژه مسئول جامعیت طرحهای تکراری می باشد.
فهرست مطالب موجود دراین خروجی:
مقدمه شامل: هدف، محدوده، تعاریف و سرنامه ها و اختصارها، مراجع، بررسی کلی
طرح
منابع
Use Case
معیار ارزیابی

لیست ریسکها
هدف: این لیست برای اخذ ریسکهای مشاهده شده برای موفقیت پروژه طراحی می شوند، که به ترتیب کاهش اولویت، رخدادهایی را که می توانند باعث یک نتیجه منفی مهم گردند را مشخص می نماید.
زمانبندی:لیست ریسکها در طول پروژه نگهداری می شود. این لیست در ابتدای فاز Inception ایجاد شده و همزمان با اینکه ریسکهای جدید آشکار می شوند و ریسکهای موجود کاهش یافته یا دوباره ارزیابی می شوند پیوسته به روز می شوند.
مسئولیت: مدیر پروژه مسئولیت تهیه لیست ریسکها و به روز رسانی آن می باشد.
فهرست مطالب موجود در این خروجی:
مقدمه شامل: هدف، محدوده، تعاریف و سرنامها و اختصارها، مراجع، بررسی کلی
ریسکها
2-1) مشخص کننده ریسک – یک نام توضیحی یا شماره) شامل: اهمیت یا رتبه ریسک‏، توضیح، آثار، شاخصها، استراتژی کاهش، طرح پیشامد
2-2) مشخص کننده ریسک بعدی – یک نام توضیحی یا شماره

بخش نهایی) برخی رهنمودها
تکرارهای بیش از شش ماه احتمالاً نیاز دارند که مراحل مهم میانی داشته باشند تا پروژه را در روال اصلی خود نگهدارند. باید در نظر داشت که با کم کردن میدان عمل تکرار، طول مدت آن کاهش می یابد و تمرکز مشخصی را تضمین می نماید.
در تکرارهای بیش از دوازده ماه همچنانکه تکرار، چرخه سرمایه سالیانه را گسترش می دهد، ریسک مربوط به خودش را نیز ایجاد می کنند. پروژه ای که در 12 ماه گذشته چیز محسوسی تولید نکرده با این ریسک مواجه است که سرمایه گذاری اش را از دست بدهد.
تکرارهای کمتر از یکماه باید میدان عملشان دقیقاً مشخص شود. این تکرارها ممکن است مقدار کمی طراحی یا تحلیل انجام دهند و یا اصلا تحلیل و طراحی نکنند.

بخش نهایی) برخی رهنمودها
تکرارها لزوما نباید طول یکسانی داشته باشند. تکرارهایElaboration طولانی تر از تکرارهای Construction خواهند بود. البته درون یک فاز، تکرارها بطور کلی مدت زمانی مشابه دارند.
انتخاب یک نام یا عنوان برای توصیف محصول نهایی هر تکرار ایده خوبی است تا به افراد کمک کند که تمرکز خوبی بدست آورند.
بطور کلی باید طوری برنامه ریزی کرد که 3 الی10 تکرار داشت. البته باید توجه داشت که محدوده های بالا و پایین بطور ضمنی به شرایط غیر عادی اشاره دارند، بنابراین اکثر تولیدها بین 6 الی 8 تکرار را مورد استفاده قرار می دهند

منابع
براانی احمد, حاجبی سعید, ناصر نعمت بخش, مرتضی مسلمی فر
“مرجع کاربردی “RUP, انتشارات دانشکاه اصفهان , 1383.


تعداد صفحات : 62 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود