تارا فایل

پاورپوینت نقش ICT در نظارت و راهنمایی آموزشی


بسم الله الرحمن الرحیم
نقش ICT در نظارت و راهنمایی آموزشی

مقدمه:
اگر به گذشته باز گردیم و از عصر حجر گذری بر انسان و خواسته ها و آرزوهایش داشته باشیم بی گمان به این موضوع پی می بریم که دانش امروز بشر روزی آرزوئی دست نایافتنی بوده اما با گذشت چندین میلیون سال به آنها رسیده، ولی چیزی که تغییر نکرده انسان و آرزوهای اوست. در جامعه امروزی با بالا رفتن سطح علم و آگاهی دیگر قدرت در دست کسانی که ممالک زیاد با ثروت فراوان و تعداد کثیری نیروی انسانی دارند نیست. دیگر انسانها فقط یک عامل و نیروی کارگر نیست؛ جامعه امروز جامعه تمدنها؛ تکنولوژی ها و پیشرفت ها است. نسل امروز نگاهش به بیرون از کهکشان راه شیری دارد؛ نگاهش به انتقال با سرعت نور است؛ امروز عصر اتصال، انتقال و نوآوری است. عصر فنآوری اطلاعات است..

در برهه ای از عصر و زمان زندگی می کنیم که نظاره گر پیشرفت علم ، هنر و تکنولوژی به صورت ثانیه ای می باشیم .تفاوت دنیای امروز با دنیای دیروز ، صنعت و تکنولوژی و فن آ وری امروز با گذشته و انسان امروزی با انسان های زمان گذشته از زمین تا آ سمان است . با حضور رسانه های ارتباطی ( صدا و سیما و … ) دیگر، کودکان و فرزندان ما آن کودکان گذشته نیستند قطعا از یک آمادگی جسمی و روحی آ ماده تری وارد عرصه ی تعلیم و تعلم می شوند . پس یا می شود نگاه ما همان نگاه سی سال گذشته باشد ؟ چرا اینقدر دور می رو یم نمی شود نگاه ما همان نگاه چند سال گذشته با شد . متاسفانه دوست عزیزی با تن خسته و روحی آ زرده شکایت دارد که دانش آ موزان من به درسم توجهی نشان نمی دهند ، علاقه ای به فرا گیری در سم ندارند . چرا و چر ا و چرا ..؟ آ یا می شود با همان ابزار ، شیوه و روش کلاس داری سنتی بیست سال گذشته امروز همان کار آ مدی را داشته باشد ؟ مسلما چنین نیست و انتظاری بس عبث و بیهوده است . می شود فقط با شیوه معلم محور ی سنتی صرف کلاسی را اداره کرد اما آ یا انتظارات ما پس از سپری شدن تدریس بر آ ورده می شود ؟ مشکل چیست ؟

ایراد کار کجاست ؟ پر واضح است که اگر فرا گیران همان فرا گیران گذشته نباشند ، شیوه تدریس هم نمی تواند همان شیوه تدریس گذشته باشد ، اگر بخواهد از کار آ مدی بالایی برخور دار باشد پس باید بیاییم با شیو های جدید فرایند تدریس و با ابزا ر جدید ( فن آ وری روز ) وارد کلاس شویم و باید بدانیم که داشتن آ گاهی و سواد فن آ وری و ورود فن آ وری جدید به کلاس درس نه تنها مشکلی و مانعی برای معلم ایجاد نمی کند بلکه در سهولت بخشیدن به فرایند آ موزش و یاددهی و یادگیری بسیار موثر است . با فن آ وری جدید و شیوه های نوین فرایند یاددهی و یادگیری شیوه ی کار آ مدی رامی توان انتخاب کنیم. تا بدینوسیله نگذاریم تا گرد خستگی و یاس و نومیدی بر روح گل و با طراوت ماو فراگیران عزیز بنشیند .

مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده سازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصا برنامه های نرم افزاری و سخت افزار رایانه می پردازد. حال این سوالات مطرح است. اما به درستی سهم ما در این روند تصاعدی رو به رشد فناوری اطلاعات و ارتباطات چیست؟جامعه ما کجا قرار دارد؟چه مشکلاتی در سر راه ما برای اول شدن در این ترنومتر وجود دارد؟ وجود دارد؟برنده عوامل بازدارنه و عدم رشد فناوری اطلاعات در ایران و راهکارهای برطرف کردن این مشکل سوالی بسیار کلی و پر مبحث می باشد که ریشه در بسیاری از مشکلات کشوری مادارد..
اما برای پاسخگوئی به این مساله از مشکلات بیرونی و سیاسی کشور و تحریمات و … که بگذریم؛ به مسائل نمی توان از این مهم و نقش آموزش آن بی تفا وت بود .بنابراین ، می توان برای گسترش و شناختن آن به دیگران از طریق مراکز آموزشی اقدام نمود و مردم کشور را به این علم ودانش فن اوری جدیدسلاح مجهز نمود.

برای رسیدن به این مهم در سازمانهای آموزشی نقش ناظران را نمی توان نادیده انگاشت . بنابراین ،باید در پی این بود تا ابتدا از کارکنان و دست اندرکاران آموزشی راه پر پیچ و خم خود را آغازنماییم.

تعریف فن آوری اطلاعات IT
اطلاعات information فناوری technology

به طور خلاصه:
الف- مواد اولیه آن ، داده ها( حقایق و ارقام خام و پردازش نشده)و اطلاعات می باشد.
ب- موتور محرکه آن، رایانه و شبکه های الکترونیکی است.
ج- محصول نهایی آن، نا دیدنی و لمس ناشدنی است.
د- تولید آن ، محدود به موقعیت خاص مکانی نیست.
ه- محصولات آن تاثیری بر تخریب زیست محیطی کره زمین ندارد.

فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) information & communication technology
تفاوت (IT) & (ICT)
_ لغوی: (IT) فناوری اطلاعات ؛ (ICT) فناوری ارتباطات و اطلاعات
_ مفهومی: (IT) محوریت اطلاعات ؛ (ICT) ارتباطات یک باید مطرح است.

یادگیری الکترونیک[1]:
نوعی یادگیری یا کارآموزی است که برای تهیه و ارائه آن در سطح محلی یا جهانی از ابزارها و فناوری های مختلف استفاده می شود. (جینز هاگن، 2002، ص 5).
[1]. E-learning

سواد اطلاعاتی(IL) [1]:
کاربرد کامپیوتر و تجهیزات ارتباطی به عنوان ابزارهای یادگیری که به استفاده کنندگان کمک می کند توانایی های لازم را برای حل مسایل روزانه کسب کنند (گراهام، لوز، وژولی مک اولی، 2000، ص 60) یا مهارت ها و توانایی هایی که ما را قادر می سازد از کامپیوتر و فناوری های ارتباطات و اطلاعات برای تحقق اهداف مورد نظر استفاده کنیم (لوتر، دی.ال. و مویر، 1998، ص 109-93).
[1]. Information literacy

مفاهیم نوین فناوری ارتباطات و اطلاعات
1- تجارت الکترونیک e-commerce
2-آموزش الکترونیک e-learning
3-دولت الکترونیک e-Government
4-شهر الکترونیک e- city
5-جامعه اطلاعاتی information society

اهمیت ICT در آموزش
سرعت تحولات علمی- نظریه های جدید امر یادگیری و
یاددهی فراگیران- گسترش و توسعه منابع اطلاع رسانی-
انتقال اطلاعات به جامعه از (دانش آموزان و دانشجویان)-
تسهیل امکانات و ارتباطات جدید- ضرورت همگان سازی و
توانمند سازی معلمان و اطلاعات روز را دو چندان می کند.

آموزش استفاده از ICT
چه کنیم معلمانی که کمترین اطلاعاتی ندارندعلاقه مند گردند؟

1-تسهیل خرید رایانه ای شخصی برای معلمان با تعیین یارانه ، زیرا این خود عاملی است جهت تشویق معلمان برای درگیر شدن با کامپیوتر وصرف اوقات فراغت برای آموختن علم رایانه .

2-اجرای دوره های ضمن خدمت آموزش رایانه ، ارتباط با اینترنت وایجاد انگیزه در معلمان به منظور استفاده از شبکه ICT ومطالعه مستمر وشرکت در کلاسهای آموزش رایانه واستفاده مناسب از ICT جهت کمک به دانش آموزان یرای سازگاری با تحولات امروزی .

3-استفاده از مربیان واستادان مجرب در آموزش این طرح ودر صورت لزوم از استادن کشورهای دیگر ، که پیشرفت بیشتری در این زمینه داشته اند .
4-تغییر محتوای کتاب های درسی متناسب با تغییرات علم وفن آوری .
5-اتصال شبکه ی اینترنت به ادارات آموزش وپرورش وگسترش آن به عنوان یک شبکه اطلاعاتی یرای مدارس .
6- آموزش وپرورش با برنامه ریزی صحیح می تواند به محور توسعه فناوری اطلاعات در هر کشور تبدیل شود .پس باید فناوری را نهادینه کنیم ، تا بتوانیم همگام با کشورهای حرکت کنیم . در دهکده جهانی ، در خانه های علمی باز این معلم ها هستند که پیشرو در تعلیم وتربیت فردایند وهمه به وضوع آگاهند افرادی که یکی از گروههای مهم جامعه به حساب می آیند خود بایستی اسوه ای باشند از حداکثر اطلاعات ودانش ها .

ICT اساسی برای ناطران در عمل
ناظران و معلمان :به اینترنت به چشم بیش از ابزار بنگرند.
ناظران به معلمان کمک کنند:در تغییر نقشه دریافت کننده منفعل فن آوری به طرح تجارب یادگیری کمک کنند.
ناظران باید: یادگیری نوین شاگردان و معلمان را از چارچوب یادگیری سنتی مدرسه آزاد کنند.
هر ناظر:نقشه راهبردی برای تبدیل شکل برنامه جاری خود داشته باشد.طرح اولویت برای ساخت یادگیری ایجاد کند.

وظیفه ناظران: به طور مداوم به معلمان خاطر نشان کنند هر چیزی در اینترنت قرار دارد ممکن است شاگردان دریافت دارند.باید درباره اصالت منبع کاوش کنند.

…و در نتیجه ناظران به عنوان متفکران مدارس یا مناطق آموزشی خود باید مهارتهای مصرف کنندگان را قوی کنند. باید بتوانند اطلاعات ویژه و روشنی به بحث درباره فن آوری ICT داشته باشند.

ICTو ضرورت نظارت
1- ICT ونظارت… باتامین مطالب درسی مناسب- تسهیل شبیه سازی-بررسی در ارائه تجارب جهانی – آشنا نمودن معلمان با منبع اصلی مطالب آموزش اموزکاران مستعد. آمادگی اولیه آنان را افزایش دهد.
2- ICT ونظارت… آموزش از راه دور – یادگیری غیر هم زمان و آموزش در موارد احتیاج موجب ارتقاء مادام العمر
می گردد.

3- ICT ونظارت… جدایی شغلی که برای معلمان به وجود می آورد رنج می برند ؛درهم می شکنند و آنها به آسانی می توانند با مدیران ،همکاران ،دانشگاهیها ، مراکز تجاری و منابع درسی دسترسی یابند.

4- ICT ونظارت… نظارت را از حالت سنتی خود خارج می سازد وناظران به عنوان یک همراه و همدم از طریق اینترنت با معلمان در ارتباط باشند تامعلمان ، بدون ترس و تشویش باناظران دلسوز که تنها قصد رفع مشکلات و موانع آنها رادارند همفکری و مشورت نمایند.

پایان


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : .PPT

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود