تارا فایل

پاورپوینت نقش ورزش بر سلامت روان و اجتماعی زنان


1
به نام خدا

نقش ورزش بر سلامت روان و اجتماعی زنان
تهیه کننده:
استاد محترم :
2

3
زنان نیمی از جامعه بشری را تشکیل می دهند و این موضوع از جهات مختلف دارای اهمیت و در برنامه ریزی های گوناگون جامعه ، باید در نظر گرفته شود . یکی از این امور که برای زنان مطرح است ورزش است . امروزه زنان زیادی در سطح جهان به ورزش های مختلف مشغولند . بدون شک سلامت و شادابی افراد جامعه از طریق تقویت بنیه ی جسمانی و روحی آنها میسر می شود و پرداختن به ورزش به صورت اصولی و علمی تحولاتی در افراد جامعه ایجاد می کند که دگرگونی های مثبتی بر شخصیت را نیز در بر دارد .در همین راستا سلامت زنان به عنوان نیمی از پیکره جامعه، جهت ایفای نقش های فردی، خانوادگی و اجتماعی حایز اهمیت بوده و انجام وظایف متعدد دیگر،یک نیاز اصلی و اساسی است.
مقدمه

4
ورزش کردن علاوه بر اینکه اندام شما را زیبا می کند، انرژی و شادابی شما را نیز افزایش داده و باعث می شود شما نسبت به خودتان احساس بهتری داشته باشید. پس فردی که ورزش می کند، علاوه بر داشتن اندامی مناسب، روحیه ای شاد نیز خواهد داشت.
احساس ارزشمندی برای همه ی افراد بسیار مهم است و فعالیت های ورزشی شاید بتواند از راه های مختلف به احساس مثبت فرد از خود  کمک کند. چنین احساسی می تواند زمینه و بستر پدید آمدن تغییر و تحول بسیاری از صفات روانی- اجتماعی فرد شود. این احساس خوب و مثبت در دنیای پرفشار امروزی بسیار ضروری است و احتمالا در روش زندگی افراد تاثیر خواهد گذاشت .

ورزش و ایجاد اعتماد به نفس در زنان

تمرینات مرتب ورزشی موجب بهبود کار سیستم عصبی و هماهنگی لازم بین اعصاب و عضلات خواهد شد. مهمترین اثرات مثبت بر دستگاه عصبی عبارتند از:
1-    ورزش از فشارهای روانی و ناراحتی های روحی می کاهد و راهی مناسب برای مقابله با افسردگی است .
2-    با بهبود کار سیستم عصبی – عضلانی موجب چالاکی و افزایش کارایی بدن می شود .
3-     ورزش موثرترین راه برای درمان کم خوابی است.
4-    نشاط و شادابی و آرامش روحی
5-    اعتماد به نفس .
6-    تقویت روحیه همکاری و دوستی .
7-    درک بهتر و سریعتر مطالب.
8-    تسهیل در هضم و جذب غذا
9-    تعدیل وزن .
10- جلوگیری از پیشرفت پوکی استخوان به خصوص در زنان .

نقش ورزش بر دستگاه عصبی زنان:

6
ورزش و تعادل هورمونی در زنان
وقتی صحبت از ورزش می شود، همیشه بیشتر به معنی بهتر بودن نیست. ما اغلب فکر می کنیم که ورزش سخت تر، طولانی تر و شدیدتر کار خوبی است، اما در واقعیت، ورزش یک ارتباط U شکل با سلامتی و فواید موثر بر سلامت بدن دارد.
این بدان معنی است که شدت متوسط تمرینات مناسب و بهینه می باشد، اما تمرینات شدت پایین یا شدید می تواند برای سلامتی مضر باشد. ما می خواهیم نقطه درست در وسط این شکل را مورد هدف قرار دهیم. البته، همه تمرین ها اثرات یکسانی ایجاد نمی کنند و برخی از انواع تمرینات روی هورمون های ما تاثیر بسیار شدیدتری از بقیه می گذارند.

ورزش واقعا برای همه ما انسان ها خوب است. مثل خواب و یا تغذیه مناسب، واقعاً خوب است. در واقع یکی از موارد غیر قابل انکار در ارتباط با سلامتی است. مشکلات مربوط به هورمون های ما معمولاً تنها زمانی به وجود می آیند که اصلاً ورزش نمی کنیم، یا نسبت به ساختار هورمونی منحصر به فردمان کاملاً زیاده روی می کنیم.

7
ورزش عبارت است از یک فعالیت نهادینه شده که مستلزم کاربرد نیروی جسمانی شدید با استفاده از مهارت های جسمانی پیچیده به وسیله شرکت کنندگانی است که توسط عوامل درونی و بیرونی تحریک می شوند. از نظر سازمان بهداشت جهانی ،«تندرستی صرفاً نداشتن بیماری و ضعف نیست؛ بلکه منظور از آن سلامتی کامل جسمی ، ذهنی ، اجتماعی و روحی است.

پژوهش های اجتماعی شدن در ورزش با توسعه ی جامعه شناسی ورزش ارتباط مستقیم داشته است . داغلب مطالعات اجتماعی شدن در ورزش حول دو مساله متمرکز بوده است .یکی پیشایندهای شرکت در ورزش یعنی اینکه چگونه و تحت چه شرایطی شخص به ورزش رو می آورد و دیگری پیامد های شرکت در ورزش .این دو فرایند را اجتماعی شدن در نقش اجتماعی و اجتماعی شدن از طریق نقش اجتماعی نیز نامیده اند . لذا در اغلب منابع دو عنوان اجتماعی شدن در ورزش و اجتماعی شدن از طریق ورزش به چشم می خورد .در اولی فرد در نقش ورزشی مانند «ورزشکار » اجتماعی می شود و در دومی به یاد گیری نگرش ها ، ارزشها ، مهارت ها و  گرایش هایی کلی – مانند جوانمردی ،انضباط – اشاره دارد که تصور می شود در فعالیت های ورزشی حاصل آید .اجتماعی شدن از طریق ورزش عبارت است از تاثیر ورزش بر باورها ، نگرش ها و … . چنین پنداشته می شود که در درس هایی که از شرکت کردن در ورزش می آموزیم به سایر جنبه های اجتماعی انتقال پذیر است و از این طریق فرد را برای شرکت موفقیت آمیز در آن زمینه ها یاری می دهد .
8
تاثیر ورزش در اجتماعی شدن

9
تاثیر ورزش در شخصیت
شخصیت اجتماعی بیان کننده ی رشد صحیح و طبیعی روانی افراد است . چنانچه تربیت بدنی در یک جامعه مطابق با اصول این علم در نظر باشد ، افراد ورزشکار را از فرد گرایی و خود محوری خارج کرده و رشد روحیات طبیعی را در فرد بهبود می بخشد که در نتیجه شکوفا شدن این استعداد، فرد باسایر افراد اجتماع آسانتر ارتباط بر قرار کرده و در کنار آنها زندگی می نماید .(جرج کلی از روانشناسان معروف ، «شخصیت را روش و شیوه خاص هر فردی در جستجو برای پیدا کردن و تفسیر معنای زندگی تعریف می کند .»

10
تمرینات هوازی
افزایش ضربان قلب، در حال انجام تمرینات هوازی مانند راه رفتن،
دویدن و پیاده روی کمک می کند تا عرق کنید. همچنین سبب
می شود که جریان خون افزایش یابد و این مسئله برای حفظ سلامت
تولید مثل و افزایش باروری در زنان ضروری است.
تمرینات قدرتی
تمرینات قدرتی برای کاهش و افزایش وزن استفاده می شود. این تمرینات یک راه عالی برای رشد و افزایش توده عضلانی است که می تواند بدن را در وضعیت ایده آل قرار داده و باعث استحکام و بهبود قدرت بدن می شود. تمرینات قدرت به بهبود کیفیت و کمیت هورمون های باروری کمک می کند
تمرینات کششی قبل و بعد از هر تمرین
مهم است که قبل و بعد از هر تمرین به کشش بدن (یا همان گرم کردن و سرد کردن بدن) بپردازید. این عمل احتمال خطر آسیب را به حداقل می رساند. از طریق این کشش ها اکسیژن به خوبی به عضلات می رسد و این باعث آزاد شدن عناصر شیمیایی خاصی در عضلات بدن می شود که به موجب آن آسیب و درد عضلانی کاهش می یابد
افزایش باروری در زنان با تمرینات ورزشی

11
تاثیر ورزش در اخلاق و رعایت حقوق دیگران
 چون برنامه های تربیت بدنی امکان و شرایطی دارد که شخصیت و ماهیت افراد بروز می کند و آشکار می گردد لذا رفتار و اعمال ناشایسته شناخته می شود و جایگزینی خصایص انسانی و رعایت قوانین صورت می گیرد .بدین گونه هر فرد می تواند از احترام لازم در بین دسته و جامعه خود برخوردار گردد.این ارتباط مطلوب شکل گرفته و به صورت اخلاق در آمده و به قلمرو های خارج نیز انتقال یافته و مشاهده می شود

تاثیر ورزش در کاهش افسردگی
 به عقیده ی محققین ،ورزش باعث شادی و نشاط و بالا بردن اعتماد به نفس می گردد زیرا افراد افسرده یا اعتماد به نفس ندارند یا میزان آن در انان  بسیار پایین است . ورزش احساس رضایت باطنی شخص را بالا برده و فرد حس می کند که به موقعیت هایی دست یافته است . ورزش در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله افسردگی تاثیر به سزایی دارد. ۳۰ دقیقه ورزش در روز می تواند آثار افسردگی به اندازه ی برخی روش های روانی- درمانی و داروهای ضد افسردگی کاهش دهد .،
۱-احساس کاهش قابل ملاحضه ی غم واندوه ۲-افزایش اعتماد به نفس ۳-ایجاد احساس موفقیت ۴-افزایش خلاقیت های فردی

تاثیر ورزش در کاهش اضطراب
استرس هنگامی رخ می دهد که فرد احساس کند بین قابلیت های فردی خود و آن چه در یک موقعیت خاص لازم است توازن وجود ندارد ،در عین حال پیامد عمل نیز مبهم باشد در زمانی که احساس نگرانی و اضطراب پیش می آید انسان باید به کار و فعالیتی مشغول شود چون معمولاً ذهن انسان در یک لحظه نمی تواند به چند موضوع متفاوت فکر کند .دراین میان هر قدر کار و فعالیت حالت سرگرم کنندگی بیشتری داشته باشد موثر تر خواهد بود . این عمل باعث خواهد شد راحتتر با افکار اضطراب زا مبارزه کند . در واقع خواهیم توانست ذهن خود را از درگیر شدن با افکار منفی منحرف کنیم.در این خصوص ورزش کردن باعث خواهد شد فرد در مواجه با شرایط اضطراب زا  خونسردی و آرامش بیشتری داشته باشد . تحقیقات کارشناسان نشان میدهد  که ورزش تاثیرات فیزیولوژیکی بر بدن دارد که این تاثیرات فیزیو لوژیک فراهم کننده آرامش در افراد هستند در دنیای امروزه  دانستن راه و روش زندگی و پیشرفت عملاً بدون استرس امکان پذیر نیست و در بین جوامع بشر به صورت قانون در آمده است .

14
 نقش ورزش در پر کردن اوقات فراغت
فراغت شامل فعالیت هایی جدا از اجبار های شغلی ، خانوادگی و اجتماعی است که در آن فرد فقط به میل خود عمل می کند . در نتیجه فراغت ، کار یا بی کاری نیست ، بلکه یک تجربه با ارزش زندگی است و به قول ارسطو ،فراغت جدیترین مشغله انسان است  .
بنابراین شامل ساعتی است که با تفریحات و ورزش سپری می کند . در فراغت اندکی که امروزه میسر و ممکن است  اجرای برنامه های مناسب تفریحی ورزشی برای تلطیف زندگی ، کاستن از فشارهای زندگی ماشینی ، ارضای غرایز و تمایلات ذاتی ، تامین سلامت جسمانی و روانی ضرورت دارد .
یکی از روش هایی که  می تواند اوقات فراغت افراد جامعه را زیر پوشش قرار دهد و بسیاری از ضعف ها و کمبود های جسمانی و روانی را رفع و درمان کند ، ورزش و تفریحات سالم است . تربیت  بدنی و ورزش گذشته از جبران ضعف ها و حفظ تندرستی ، افراد  را برای زندگی ، تلاش و اهداف مشترک آماده می سازد . استفاده از بازی در اوقات فراغت فرصتی برای پیشرفت فرد فرا هم می نماید

15
تاثیرات مثبت و منفی ورزش بر قاعدگی
خونریزی بعد از ورزش سنگین
ورزش منظم باعث ایجاد تغییرات ظریف در سطح هورمون ها و چرخه پریود شده و در نهایت باعث ریختن بافت های رحمی می شود. ریختن تصادفی بافت های رحمی به همراه خون، پاسخی به این تغییرات هورمونی می باشد.
تاثیر ورزش بر تنظیم قاعدگی
آیا ورزش باعث عقب افتادن پریود میشود؟ ورزش و ایجاد تغییرات هورمونی باعث توقف پریود و یا دوره های قاعدگی راحت تر و آرام تر می شود. تغییرات احتمالی مانند کاهش وزن متوسط و ورزش منظم باعث پریود راحت و سبک می شوند.

16
 ورزش و فعالیت بدنی در صورتی که به صورت منظم و مستمر صورت گیرد آثار مفیدی در فرد برجای  می گذارد . آثار اجتماعی و روانی ورزش در فرد عبارت است از: کمک به فرد در جریان اجتماعی شدن و سازگاری با محیط  ، کمک به فرد درتکامل شخصیت مناسب ، پر کردن اوقات فراغت و جلوگیری از انحرافت اجتماعی به خصوص در دوران جوانی ،تصحیح و تکمیل اخلاق مناسب و آماده کردن فرد برای رعایت حقوق دیگران ،کمک به فرد در جریان فرهنگ سازی  و داشتن فرهنگی مناسب . همچنین هنگام ورزش با توجه به فعل و انفعالاتی که در بدن صورت می گیرد بیماریهایی از قبیل : افسردگی ، اضطراب و استرس ،آلزایمر که در طول عمر به سراغ آدمی می آیند به تدریج از میان می روند.
نتیجه گیری


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود