تارا فایل

پاورپوینت مشاوره مامایی در بحرانهای دوران باروری و زوجین نابارور


مشاوره مامایی در بحرانهای دوران باروری و زوجین نابارور

بحران Crisis

واژگونی یا عدم تعادل در وضعیت ثابت و پایدار فرد که در آن روشهای حل مشکل موثر نیستند.
شخص احساس میکند که قبلا در حل مشکل موفق بوده اما شرایط جدید حالت تعادل او را برهم زده و اشکال در حل مسائل ایجاد کرده است..
 

انواع بحران:
بحران تکاملی Developmental : موقعیتهایی که با رشد و تکامل طبیعی فرد همراهند و طی انتقال از یک مرحله تکاملی به مرحله تکاملی دیگر روی میدهند مثل بلوغ
بحران وضعیتی Situational : موقعیتهایی که به دنبال اتفاقات پیش بینی نشده ای بوجود می آیند که فرد نمیتواند آنها را کنترل کند مثل بیماری ها

اعتیاد درزنان
بیماریهای مقاربتی
بحران بلوغ
بحران یائسگی
نشانگان پیش از قاعدگی
سقط
بیماریهای مقاربتی
سرطان های شایع زنان
تجاوز
زوجین نازا
بیماریهای مزمن
مشکلات خاص در دوران بارداری
افسردگی پس از زایمان
مشکلات خاص زنان در دوران باروری

نگرش زنان در مورد بارداری بازتاب باورهای عمیق انان در مورد تمام جنبه های تو لیدمثل از جمله قصد قبلی در مورد بارداری و خواسته یا ناخواسته بودن کودک است.
بحران بارداری

برقراری ارتباط موثر و حمایت از مادر
تشویق به رفتار مناسب و تطبیق با شرایط
تعدیل تنش های محیطی
ارائه راهنمائیهای لازم به مادر

وظایف ماما در بحران بارداری

اعتیاد به مواد مخدر مسمومیت حاد و مزمنی است که، نیاز به ادامه استعمال دارو منجر به وابستگی روانی یا جسمی به آثار داروهای اعتیادآور می شود. مصرف مواد در طی بارداری با افزایش ریسک مرگ و میر و موربیدیتی پری ناتال همراه است. بخش اساسی مدیریت اعتیاد درزنان باردارمعتاد، تشویق آنان جهت حضور و دریافت مراقبت و درمان، تجویزمتادون، سم زدایی و مشاوره های لازم است.
مادران معتاد

غیرطبیعی بودن نتایج آزمون پاپ غالبا با اضطراب شدیدی برای
بیماران همراه است آزمون های بعدی که باید برای ارزیابی بیشتر انجام دهند، غالبابرای زنان ناراحت کننده هستند.آموزش بیماران درمورد غربالگری سرطان سرویکس و فرآیند اقدامات بعدی در صورت غیرطبیعی بودن نتایج بسیار مهم است.
سرطان سرویکس

دومین عامل مرگ ناشی از سرطان ها به شمار می رود. که در اغلب اوقات منجر به برداشتن کامل بافت پستان،شیمی درمانی، پرتو درمانی و هورمون درمانی میگردد.
سرطان پستان
برنامه های مشاوره می تواند شامل تاثیرسرطان ونوع درمان برعملکرد جنسی، بهبود ارتباط صمیمی با شریک جنسی، راهنمایی جهت کاهش اثرات فیزیکی بیماری واثرات درمان مثل از دست دادن مو، و استراتژی های کمک به خود جهت غلبه بر مشکلات جنسی مثل درد هنگام مقاربت یا از دست دادن میل جنسی باشد.

زنان به نسبت بیشتری تحت تاثیربیماریهای مقاربتی قرار میگیرند، درمان کامل در مبتلایان ممکن است به علل گوناگونی مثل عدم دسترسی به مراکز درمانی، پرهزینه بودن آزمایشات و داروهای مربوطه و یا ترس زنان از معاینات لگنی، انجام نشود.
بیماری های مقاربتی

بعد از دوران نوزادی، هیچ مرحله ای از زندگی به اندازه ی دوران اولیه ی نوجوانی با رشدی اینچنین سریع و متفاوت، همراه نیست.
به طور سنتی، این مرحله ازرشد به عنوان مرحله ی طوفان و استرس شناخته میشود .(فروید، 1969)
بحران در این دوره در موارد بلوغ زودرس وبلوغ دیررس تشدید می یابد.
بحران بلوغ

علائم این دوره از یک سو تحت تاثیر تغییرات هورمونی و در راس آنهاکمبود استروژن است ، و از سویی دیگر، متاثر از عوامل اجتماعی و فرهنگی است .
بحران در یائسگی
در زنان گروه هدف مشکلات عمده سلامت روان شامل افسردگی ، اضطراب ، اختلال خواب و اختلال عملکرد جنسی است. بسیاری از مواقع اختلالات روانی فوق ناشی از علائم جسمانی هیپو استروژنمی می باشند و گاهی در تشخیص افتراقی علائم ونشانه ها باید مورد توجه قرار گیرند .

این نشانگان مربوط به کمبود خفیف در هورمونها و به هم خوردن توازن هورمونهای استروژن وپروژسترون است. که با بروزعلائم بدخلقی، رفتارهای کنترل نشده، ناراحتیهای جسمی از حدود 10 روز قبل از قاعدگی تا پایان این دوره مشخص می شود. توجه به این علائم و درصورت شدید بودن، درمان سریع آن ضروری است.
نشانگان پیش از قاعدگی

مهمترین مشکلات روانی پس از زایمان به شرح ذیل است:
غمگینی پس از زایمان
سایکوز پس از زایمان
افسردگی پس از زایمان
توجه به درمان و مراقبت در این بیماریها،هم به لحاظ تاثیر بر زنان، و هم به لحاظ تاثیر بر زندگی زناشویی، مراقبت ازکودکان و پیشگیری از مسامحه و کودک آزاری اهمیت دارد.
بحران در دوران پس از زایمان

سقط جنین، علاوه برعوارض جسمی آن که زنان را تهدید میکند و گاه
منجربه مرگ و یا عوارض درازمدت می شود، از نظر فرآیند روانشناختی نیزفقدان محسوب می شود. علاوه بر مراقبتهای جسمی و روانی معمول ، حمایتهای عاطفی خصوصاً از طرف همسر می تواند در گذراندن این دوران بسیار موثر باشد.
سقط جنین

چهار اقدام مشاوره ای در قربانیان تجاوز
گام اول :ایجاد احساس امنیت اولیه
گام دوم:اطمینان از سلامت جسمی
در اکثر تجاوزها به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی، امکان بارداری، بیماری های مقاربتی و آسیب های جسمانی جدی به دستگاه تناسلی وجود دارد.
در گام سوم مشاور فرد را تشویق به مراجعه به پلیس نماید. آزمایشات DNA، نمونه بزاق دهان، نمونه ادرار، خون، نمونه مو از ناحیه شرمگاهی، بررسی ناحیه تناسلی و مقعد و… اقداماتی است که پزشکی قانونی به دستور پلیس انجام خواهد داد.
گام چهارم : برگرداندن حالات روانی اولیه فرد
در این مرحله مشاور ، باید با استفاده از برنامه های آموزشی مناسب در ایجاد نگرش های مثبت، تغییر عواطف و هیجانات مثبت و ارتقاء کیفیت زندگی و بهزیستی قربانیان تلاش نماید.
تجاوز

بیماری جسمی مزمن و صعب العلاج برای بیما ر و خانواده او به منزله بحران است و آنها باید راهکارهای مقابله با این بحران را بیاموزند و بدرستی به کار برند ؛ چون اگر این مشکلات به مدت طولانی ادامه یابد، موجب وخامت بیماری جسمی او شده و از آنجایی که مانع از تاثیر روشهای درمانی می شود، روند درمان را نیز بااشکال مواجه خواهد ساخت.
مقابله با بحرانهای روانی ناشی از بیماریهای مزمن

بسیاری از جوامع ارزش بالائی برای زنان بارور قائل بوده وناباروری را دلیلی موجه برای ترک زن می دانند . از بعضی جهات بارداری نشانه مشخصی از بلوغ و پختگی به حساب می آید.وقتی زن دارای فرزند شد، احساس می کند با جهان و مردم نوعی پیوستگی پیدا کرده است.
مشاوره ی مامایی در مشکلات زوجین نابارور

ناباروری به عدم توانایی زوج پس از یکسال مقاربت بدون استفاده از وسایل جلوگیری ازحاملگی اطلاق می شود.طی مطالعات متفاوت 15درصد زوجین از نازایی رنج می برند.امروزه 40درصد موارد ناباروری را ناشی از اختلالات زن و40درصد موارد را مربوط به مردان و20درصدموارد ناشی از اختلالات زن و مرد میدانند.

تا همین اواخراواخر وقتی زوج صاحب فرزند نمی شد زنان سرزنش می شدند واحساس گناه و افسردگی وبی کفایتی اغلب همراه با ادراک واقعیت عقیمی بروزمیکرد.ناباروری ممکن است سبب استرس روانشناختی شدیدی در یک یا هردو شریک زندگی شود.در صورتی که زن مسن باشدوفرزند بیولوژیک پیش ازاین نداشته باشد. خطر ناراحتی روانشناختی افزایش می یابد.البته این امر در مورد مردان صادق نیست.

اگر یکی یا هر دو زوج مایل به بهره از فنون کمکی تولید مثل نباشد ممکن است ازدواج از هم بپاشد.ارزیابی روانپزشکی زوج ممکن است ضروری باشد. ناسازگاری زناشویی یا تعارضات هیجانی در مورد صمیمیت وروابط جنسی یانقشهای پدر ومادری ممکن است مستقیما برکارکرد غدد درون ریز و فرایند های فیزیولویکی نظیر نعوظ و انزال و تخمک گذاری تاثیر گذارد.

اشفتگی ناشی از ناباروری ممکن است شدید باشد وبه صورت های پسرفت.وابستگی شدید به پزشک.همسر یا والدین.عصبانیت فراگیر.رفتار تکانشی یاافسردگی بروز نماید.
داروهای که برای درمان اختلالات تخمک گذاری یا تحریک مفرط تخمدان به کار میروند ممکن است سبب تغییر خلق و خو شوند.

نگرانی در مورد جذابیت و جاذبه جنسی شایع است.زوج ممکن است احساس زشتی یا ناتوانی جنسی کند ودوره های کم کاری جنسی و ازبین رفتن میل جنسی گزارش شده است.هم زن وهم مرد ممکن است براثر پیچیدگی وهزینه وتهاجمی بودن روشها و عدم قطعیت مداخله طبی از پای درایند.

از نظر بسیاری از محققان، افراد نابارور در مقایسه با افراد بارور، استرس بیشتری راتجربه می کنند اثرات منفی استرس ناباروری به طور قابل ملاحظه ای در زنان بیشتر از مردان است . امروزه با تکیه بر مدل زیستی – روانی اجتماعی، توجیه نسبتا کافی برای علت بروز بیماری ها و درمان آنها فراهم شده است .

شانس حاملگی در افرادی که استرس کمتر دارند، بیشترگزارش شده است. عوامل روان شناسی مانند استرس واضطراب می تواند منجر به تغییراتی در ضربان قلب و هورمون کورتیزول شود . نتا یج برخی از تحقیقات نشان می دهد ارتباط معنی داری میان هورمون آدرنالین و افسردگی وجود دارد.

۱- بروز هیجانات منفی
۲- بروز علایم روان شناختی
۳- کیفیت زندگی
٤- استراتژی های مدارا
سرفصل های موارد مشاوره دربرخورد با زوجین نابارور

شیوع این احساسات در زنان نا بارور ( ۶9 درصد) بسیار بیشتر از گروه کنترل (۲۴ درصد) است .این به آن معناست که لازم است در حین مشاوره حرفه ای حتما به آن پرداخته شود . البته شیوع این احساسات یکسان نیست . برخی شایع تر هستند، مثل خشم، دستپاچگی ، احساس افسردگی و برخی نیز کمتر شیوع دارند، مثل احساس گناه، شرم و انزوا . البته یقینًااحساسات شایع تر باید بیشتر مورد تاکید قرارگیرد.
١- بروز هیجانات منفی

علایم روان شناختی در زنان نا بارور شامل :افسردگی،ترس، اضطراب، کاهش تمرکز و جذابیت از نگاه دیگران . هر چند درزمینه علایم جسمانی و اختلالات خواب اختلاف معنا دار بین زنان ناباروروگروه کنترل درمطالعات متعدد وجود ندارد.ولی در گروه زنان نابارور شیوع بیشتری را نشان داد .
۲- علایم روان شناختی

در مرور مقالات اختلالات افسردگی در گروه نابارور25 درصد شیوع داشت . درحالی که این اختلالات در گروه کنترل6درصد بود.همه یافته های فوق به این معناست که پرداختن به علایم روان شناختی در حین مشاوره ضرورت دارد . به خصوص در زنانی که سابقهIVF نا موفق قبلی یا مثلا یک دوره درمان ناموفق داشته اند.

کیفیت زندگی اصولا ساختاری است که تعریف و اندازه گیری آن مشکل است ، چون ارزش های فرهنگی و شخصی افراد معین می کند که چگونه کیفیت زندگی شخصی آنها ارزیابی می شود . در اینجامنظور از کیفیت یک ساختار چند بعدی از احساس شادمانی یارضایت است که از طریق چشم انداز یک حس فردی از رضای تمندی وی از زندگی با توجه به آنچه برای زندگی خود قابل اهمیت میداند ارزیابی می شود.
٣- کیفیت زندگی

خانواده، سلامت و عملکرد اقتصادی اجتماعی مهم ترین حوزه در میان خانواده است. که پرداختن به آن درحین مشاوره جزو ملزومات است به خصوص پرداختن به روابط جنسی و زناشویی زوجین نا بارور اهمیت فوق العاده ای دارد . آسان صحبت کردن با همسر در زمینه نا باروری، حمایت شدن از جانب همسر،داشتن تفاهم دو طرفه، ارتباط دو طرفه ، ارتباط نزدیک، تعداددفعات مقاربت و علاقه مندی به داشتن آن و نیز رضایت مندی ازروابط جنسی در گروه نا بارور پایینتر است.

١- بیماران نا باروری که از سطح کیفیت زندگی بالاتری برخوردارهستند و نیز شیوه برخورد بهتری را برقرارمی نمایند، علایم روان شناختی کمتری را تجربه میکنند.
٢- بیماران نا باروری که از راهبردهایی برای مدارا کردن با این مشکل بهره مند هستند، سطح کیفیت زندگی بهتری داشته و ازعلایم روان شناختی کمتری برخوردار هستند . ٣- صرف نظر از این که چه روشی جهت درمان نازایی استفاده شود. هر جا که بیماران نا بارور صاحب فرزند شده اند، کیفیت زندگی بهتری داشته اند.
سه فرضیه زیر در رابطه با کیفیت زندگی قابل بحث است

استراتژی های مدارا، مکانیسم هایی است که افراد به صورت ارادی
و برای رویارویی با مشکلات خود بر می گزینند. بیماران نا بارور نیزبه منظور رویارویی با مشکل نازایی از یک سلسله مکانیسمهای مدارااستفاده می کنند. این مکانیسم ها که ۱۴ معیار را شامل می گردند عبارتند از:
(Venting of emotions) تخلیه هیجانات.
(Seeking emotion) جستجوی هیجان.
(social support)حمایت اجتماعی.
(Seeking instrum)جستجوی ابزاری.

٤- استراتژی های مدارا

(Suppression of anxiety) سرکوب اضطراب
(Turning to religion) مذهبی شدن
(Restraint coping) استراتژی محرو مسازی
(Planning) برنامه ریزی
(Positive growth) رشد مثبت
(Mental disengagement) عدم درگیری ذهنی
(Denial) انکار
(Behavioural disengagement) عدم درگیری رفتاری
(urning to alcohol) الکلی شدن
(Acceptance) پذیرش

١- مدارا مبتنی بر مشکل: عمدتًا بر خود مشکل نا باروری تمرکزمی کند مثل پذیرش نا باروری برنامه ریزی جهت درمان ،خویشتن داری. این جنبه به تقویت در مشاوره نیاز دارد.
۲- مدارا مبتنی بر هیجان . عمدتًا بر مسائل هیجانی بیمار تمرکزمی کند مثل برون ریزی هیجانات وحمایت های اجتماعی، کاستن ازاضطراب و روی آوردن به مذهب . این جنبه نیز لازم است درحین مشاوره تقویت شود.
٣- استراتژی های ناکارآمد مدارا . مثل انکار، روی آوردن به الکل،بهم ریختگی فکری و رفتاری . این جنبه لازم است در طول مشاوره به بحث گذاشته می شود و به تدریج حذف می گردد.
بر اساس مفهوم این استراتژ یها از سه جنبه قابل تقسیم هستند

بطور عمده نازایی به دو فاکتور زنانه و مردانه تقسیم می شود از علل مهم نازایی در زنان اختلال درتخمگذاری – ضایعات لوله رحمی – اندومتریوز و غیره می باشد و علل مهم مردانه اختلال درعملکرد – تعداد و شکل اسپرم می باشد. عوامل مختلفی از قبیل افزایش سن- نوع تغذیه – چاقی – عوامل محیطی و شغلی و داروها اختلالات کروموزومی و ژنتیکی و غیره می تواند روی قدرت باروری زن و مرد تاثیر بگذارد.
ناباروری و روش های درمان

▪ پذیرش: تشکیل پرونده و تعیین وقت برای ویزیت اولیه زوجین .حضور هر دو زوج در مرکز برای بررسی های اولیه ضروری می باشد. ▪ ویزیت زن توسط متخصص زنان و زایمان: در این ویزیت پزشک یعد ا زگرفتن شرح حال ، تاریخچه بیماری و معاینه ، آزمایشات لازم همچون آزمایشات هورمونی ۰ هورمونهای , LH FSH پروژسترون ، استرادیول ، پرولاکتین و HSG را درخواست میکند. ▪ ویزیت مرد توسط متخصص اورولوژی: در این ویزیت از بیمار شرح حال و تاریخچه بیماری گرفته و پس از معاینه ، آزمایشات لازم از جمله آزمایش مایع انزال درخواست می گردد.
مراحل درمان یک زوج نابارور

برای تهیه نمونه (منی ) باید موارد زیر رعایت گردد. ۱) نمونه بایستی به فاصله سه روز بعد از نزدیکی با همسر و نه یشتر از هفت روز نزدیکی تهیه گردد. ۲) نمونه باید در محیط آرام و بدون استرس تهیه گردد. ۳) طریقه تهیه نمونه باید کاملا تمیز باشد. ۴) در هنگام انتقال نمونه ظرف جمع آوری نمونه سربسته نگهداری شود. ۵) نمونه سریعا به داخل انکوباتو رc ْ ۳۷ انتقال یابد. در مواردی که انسداد مجاری انزالی تشخیص داده شود متخصص اورولوژی با استفاده از عمل جراحی ساده نمونه (اسپرم) را از مجاری انزال (اپید ید یم) یا بیضه تهیه می نماید.
آزمایش مایع انزال

در مواردی که در زن اختلال تخمک گذاری وجود دارد و یا برای بدست آوردن تعداد کافی تخمک جهت انجام سیکل درمانی ICSI, IVF, IUI ازآن استفاده می کنند. در این روش با استفاده از هورمون درمانی (کلومیفن سیترات، HCG, HMG )تخمدان را تحریک نموده و به تعداد کافی تخمک آزاد می شود.
کاربرد ان در موارد :
کژکاری تخمدان وpco
هیپر پرولاکتینمی
امنوره هیپوتالامیک
نارسایی زودرس تخمدان
تحریک تخمک گذاری

در این روش مایع انزال ازشوهر گرفته و پس از شستشو و جدا سازی ، اسپرمهای زنده و متحرک به وسیله کانتر و به طور مصنوعی همزمان با تخمک گذاری وارد حفره رحم می گردد. دراین روش تحریک تخمک گذاری پیش ازتزریق اسپرم به منظو ر تولید تعداد کافی تخمک در زمان تخمک گذاری به احتمال بالای حاملگی صورت می گیرد.
کاربردان درموارد:
عامل خفیف مردانه
اندومتریوز جزیی
ناباروری باعلت نامشخص
تلقیح اسپرم به داخل رحم((IUI

IVFیعنی لقاح خارج رحمی یا باروری در محیط آزمایشگاه که در این روش ابتدا ا زداروهای محرک تخمک گذاری برای تنظیم سیکل قاعده گی و تحریک تخمدان برای تولید تعداد کافی تخمک استفاده می شود .هنگامی که اندازه فولیکول به حد مطلوب رسید HCG تزریق و ۳۶ ساعت بعد با استفاده از سوزن هدایت شونده به وسیله سونوگرافی ازطریق دیواره واژن تخمک ها جمع آوری میشوند. همزمان در آزمایشگاه نمونه انزال مرد تهیه و پس از آماده سازی و شستشو ، اسپرم ها در مجاورت تخمک قرار داده تا لقاح د رمحیط آزمایشگاه صورت گیرد. روز بعد از بارورشدن تخمک ها، جنین ها تقسیم شده و جنینهای مناسب به داخل رحم انتقال داده می شود.
کاربرداندر موارد:
عامل لوله
اندومتریوز شدید
ناباروری باعلت نامشخص
عامل مردانه نارسایی زودرس تخمدان وحوالی یائسگی
IVF

روش فوق تا مرحله جمع آوری تخمک ها و تهیه و آماده سازی اسپرم مشابه IVF است و اسپرم و تخمک از طریق لاپاراسکپی به لوله رحم منتقل می شود و در این روش نیاز به لوله رحم سالم می باشد.
تلقیح نطفه به داخل رحم Gamate Intra Fallopisn Transfer

در این روش اسپرم منفرد بوسیله سوزن باریک در حالیکه تخمک بوسیله پیپت نگهدارنده ثابت نگهداشته شده است مستقیما داخل سیتوپلاسم تخمک تزریق می شود و واکنش اسپرم و تخمک را تسهیل مینماید. ICSI از IVF گرانتربوده ونیازبه وسایل پیچیده وفرد مجرب دارد.
کاربردان در موارد:
فقدان مادرزادی مجاری وازو
ازو اسپرمی
وازکتومی قبلی
تزریق اسپرم بداخل تخمک Intra Cytoplasmic Sperm Injection

لاپاراسکوپی: وسیله ایست که دارای یک تلسکوپ بوده که پزشک آنرا از طریق سوراخ کوچکی در شکم وارد بدن کرده و وضعیت ارگانهای لگنی زنان را بویسلیه آن بررسی میکند. د ربعضی موارد پزشک برای تشخیص انسداد لوله رحم ، اندومتریوز و چسبندگی های لگنی ا ز آن استفاده میکند.
هیستروسکوپی: وسیله ایست که دارای یک تلسکوپ بوده که پزشک آنرا از طریق دهانه رحم وارد رحم کرده و وضعیت رحم را بویسلیه آن بررسی می کند . پزشک در بعضی موارد برای تشخیص فیبروئید ، پولیپ و اختلا لات مادرزادی رحم از آن استفاده می کند.
هیستروسالپنگو گرافی: (HSG) در این روش پزشک پس از وارد کردن ماده حاجب رنگی بداخل حفره رحمی با فشار آهسته عبور ماده حاجب را از حفره رحمی ، لوله رحمی بوسیله گرفتن عکس رادیولوژی بررسی می کند.

)PCT تست پس ازنزدیکی):این تست آسانترین روش برای بررسی عملکرد اسپرم می باشد و در نزدیک و حوالی تخمک گذاری همسر انجام می شود . در این بررسی نمونه کوچکی ا زترشحات دهانه رحم چند ساعت پس از نزدیکی با شوهر زیر میکروسکوپ بررسی می گردد. وجود ۵ تا ۱۰ اسپرم متحرک در میدان بینایی میکروسکوپی نشانه طبیعی بودن تست می باشد.
بیوپسی آندومتر: یک روش بسیار آسان بوده که نیاز به بیهوشی ندارد . پزشک در بعضی مواقع برای بررسی وقوع طبیعی تخم گذاری و عملکرد هورمونهای جنسی بر روی بافت پوششی داخل رحم (آندومتر) تکیه کوچکی از آندومتر را برداشته و زیر میکروسکوپ بررسی می کند.
مشاوره :ART پس از تشخیص علل نازایی ، روشهای درمانی مختلف برای بیمار پیشنهاد و معایب و فواید آنها به بیمار شرح داده و به سولات زوجین توسط متخصصین مختلف پاسخ داده می شود.

در زوجهای که تصمیم می گیرند والد شدن را دنبال نکنندممکن است حس عشق مجدد وازخود گذشتگی ظهور کند واین افراد هویت جدیدی به عنوان یک زوج پیدا میکنند.برخی نیز برای جستجوی گزینه های تلقیح منی شوهر یا افراد دهنده وکاشت ازمایشگاهی و فرزند خواندگی نیاز به کمک دارند.

دوشیزه س دختری 16 ساله بودکه تصور می کردبه دنبال نخستین تجربه مقاربت که بدون وسیله جلوگیری رخ داده بود حامله شده است .او مطالبی درموردعلایم ونشانه های بارداری خوانده بود وکمی بعدازآن قاعدگیش متوقف شده بود.اواظهارمی داشت که درپستانهایش احساس مورمورمی کندوتصورمی کرد پستانهایش بزرگ شده اند .بیمارهمچنین تهوع واستفراغ صبحگاهی را ذکرمی کرد که مادرش هم علام ان را مشاهده کرده بود. درمعاینه رحم بزرگ شده بود هاله تیره رنگی درپستانها پدید آمده بودو پستانها حاوی شیر شده بودند. خط پیگمانته ای از ناف تا ناحیه عانه مشاهده می شد. شکم بزرگ نبود اما بیمار اظهار می داشت حرکت جنین رااحساس می کند. نتیجه آزمایش حاملگی منفی بودواین موضوع به اطلاع بیمار رسید با این حال او نمی توانست از باور حامله بودن دست بکشد. بیمار تحت روان درمانی قرار گرفت وظرف 2ماه قاعدگی او برطرف شد و وی پذیرفت که حامله نشده است.
CASE REPORT


تعداد صفحات : 47 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود