پاورپوینت ارائه کلاسی رشته محیط زیست با موضوع فواید زیستی ایجاد فضای سبز شهری و جلوگیری از آلودگی ها، در حجم 14 اسلاید، همراه با تصاویر.
بخشی از متن:
فضای سبز در شهرها به عنوان ریه های تنفسی شهرنشینان بشمار می آید و به همین دلیل فقدان آن به معنی عدم وجود سلامت و تندرستی در شهرها محسوب می شود. توسعه فضای سبز شهری در جهت کاهش آلودگی های شیمیایی هوای شهرها در کنار عواملی همچون ایجاد منابع گذران اوقات فراغت برای شهروندان ازجمله ضروریات زندگی شهرنشینی می باشد. در شهرها گذران اوقات فراغت برای کسب تعادل روحی نه تنها امری است واجب بلکه فقدان آن نیز حتی بر روی توانایی های کاری افراد نیز تاثیرگذار است. پارک های شهری و فضای سبز حومه ازجمله منابع گذران اوقات فراغت برای عده کثیری از شهرنشینان به شمار می آیند و اهمیت این کانون ها جدا از سایر تاثیرات آنها در تلطیف هوای شهرها، در رابطه مستقیم با شهروندان نیز می باشد.
فضای سبز و نقش آن:
گیاهان سبز همواره دی اکسید کربن هوا را که در اثر تنفس انسان و حیوانات وفعل وانفعالات شیمیایی و آلودگی های زیست محیطی وارد هوا می شوند ، جذب نموده وگاز اکسیژن را که یک ماده حیاتی برای موجودات زنده به شمار می رود آزاد می کنند .از این رو تلطیف هوا وتامین اکسیژن مورد نیاز جانداران از فواید مهم جنگل ها و فضای سبز می باشد .
ریشه ارتباط و علاقه انسان به گیاه از سالهای بسیار دور و شاید از دوران انسانهای اولیه نشات می گیرد. در طول تاریخ استفاده از گیاه مسیر تکاملی و اشتقاق علمی گسترده ای داشته است.
روزگاری ایران به نام کشور گل وبلبل شهرت داشت. متاسفانه در دوران اخیر در کشور ما گیاهان مورد بی مهری بسیار قرار گرفته اند، بدین جهت بالا بردن سطح آگاهیهای مردم در مورد فضای سبز و آشنایی با خواص گیاهان ضرورتی است که مانع بروز فاجعه نابودی شهرها بر اثر آلودگی هوا و محیط زیست می گردد.
. به همین منظور اهمیت دادن به نقش فضای سبز در زندگی انسانها و ایجاد علاقه بیشتر به درخت وگل وچمن در وجود هرکس امری است بسیار مهم که در اینجا به طور اختصار به مواردی از آن اشاره می شود که امید است علاقه و تفکر بیشتری را برانگیزد و هرکس بتواند مشوقی دلسوز برای ایجاد فضای سبز در محیط زندگی خود باشد:
آلودگی هوا:
فضای سبز به خصوص در شکل جنگلی می تواند در کاهش آلودگی های شیمیایی هوا که حاصل مکانیزاسیون و صنعتی شدن زندگی می باشد بسیار تاثیرگذار باشد، و برای بهره وری از این کارکرد ضمن استفاده از گونه های غیرحساس و واریته های مقاوم، در صورت صدمه دیدن ترمیم و احیا ی آنها همیشه مدنظر باشد.
فضای سبز (درختان) در کاهش میزان سرب بویژه در حاشیه جاده ها و شاهراه ها بسیار مهم بوده است.
مقایسه درختان با سایر گیاهان مانند گیاهان علفی و گیاهان زراعی نشان می دهد که درختان 10 تا 20 برابر گیاهان علفی و 2 برابر گیاهان زراعی توان رسوب گیری دارند. در مناطق پرترافیک، شاهراه ها و شهرهای انبوه اهمیت درختان در جذب میزان سرب هوا که از اگزوز ماشین ها پراکنده می شود حائز اهمیت است.
آلودگی های صوتی
فضای سبز (بویژه درختان) در کاهش آلودگی های صوتی نقش مهمی را داشته و با استفاده از گونه های مناسب و کاشت اصولی تا 4 دسی بل صدا را کاهش داد تا این نقش فضای سبز را در شهرهای بزرگ و بزرگراه ها نشان می دهد که بسیار حائز اهمیت می باشد.
جذب پرتوها
دو دسته از پرتوهای خورشیدی تاثیرات چشمگیری بر بدن انسان و سایر جانداران باقی می گذارند. یکی از آنها پرتومادون قرمز و دیگری پرتو ماوراء بنفش است. احساس آرامشی را که انسان در سایه، به ویژه در سایه یک درخت احساس می کند تا حدی مربوط می شود به جذب پرتوهای مادون قرمز خورشید توسط درخت(نا گفته نماند که پرتوهای مادون قرمز با طول موج بلند خود خاصیت گرمازایی دارند) و مقداری نیز به دلیل جذب پرتوهای ماوراء بنفش صورت می گیرد . امروزه تاثیرات پرتو ماوراء بنفش بربافت سلولی گیاهان و جانوران و همچنین خاصیت گندزدایی آن بخوبی روشن شده است بنابراین نقش درختان در حمایت از انسان و سایر جانداران در برابر آفتاب سوزان به خوبی روشن می شود.
فهرست مطالب:
فضای سبز و نقش آن
آلودگی هوا
آلودگی صوتی
جذب پرتوها
جذب گرد و غبار
تولید اکسیژن
تولید فیتونسید
تعدیل آب و هوا
عوامل موثر دیگر