تارا فایل

پاورپوینت فصل نهم کتاب مدیریت سرمایه گذاری با عنوان سهام عادی


1

تهیه کنندگان:

استاد گرامی:
جناب آقای
بهار98
2
فصل نهم
سهام عادی

مقدمه شرح ویژگی های سهام عادی نسبت به سایر اوراق بهادار، آسان تر است، زیرا سهام عادی بسیاری از ویژگی های پیچیده و فنی اوراق بهادار با در آمد ثابت را ندارد. از طرف دیگر تجزیه و تحلیل و ارزشیابی آن از ارزشیابی سایر اوراق بهادار بسیار دشوارتر است.
3

4

ویژگی های عام

سهام عادی دلالت بر حقوق صاحبان سهام در شرکت دارد. سهامداران مالکین شرکت هستند و بعد از پرداخت مطالبات اوراق با در آمد ثابت(مثل سهام ممتاز)، بر باقیمانده دارایی ها مالکیت دارند. در حالت انحلال شرکت، وقتی که سایر مطالبات(از قبیل سهام ممتاز) پرداخت شد بقیه دارایی ها به سهامداران سهام عادی تعلق می گیرد. چون حقوق صاحبان سهام عادی پس از پرداخت سایر مطالبات پرداخت می شود از آن جهت به سهام عادی مطالبات باقیمانده شرکت گفته می شود.
سهامداران سهام عادی، به عنوان مالکین، در اصل کنترل شرکت را در اختیار دارند.
سهامداران از مسئولیت محدود برخوردار هستند.
5

6

ویژگی های خاص(1)
ارزش اسمی: برای سهام عادی، برخلاف اوراق قرضه یا سهام ممتاز، یک متغیر اقتصادی مهم نیست. شرکتها می توانند ارزش اسمی سهام عادی را هر مبلغی که بخواهند، انتخاب کنند.
ارزش دفتری: ارزش دفتری شرکت عبارت است از ارزش حسابداری سهام در دفاتر شرکت(مثل ترازنامه). ارزش دفتری شامل مجموع سهام عادی منتشر شده، صرف یا کسر سهام، اندوخته ها و سود یا زیان انباشته است.
ارزش بازار: عبارت است از قیمت اوراق بهادار که در بازارهای مالی تعیین می شود. ارزش بازار سهام متغیری است از علائق سرمایه گذاران و بوسیله عرضه و تقاضا تعیین می گردد. ارزش بازار کل، برای شرکت از طریق ضریب قیمت بازار هر سهم به تعداد سهام منتشر شده بدست می آید و نشان دهنده ارزش کل شرکت در بازار است.
7

ویژگی های خاص(2)
سود تقسیمی: سود تقسیمی آن بخش از سود شرکت است که به سهامداران پرداخت می شود. سود تقسیمی تنها پرداخت نقدی است که به طور منظم به سهامداران پرداخت می شود. میزان سود تقسیمی توسط هیئت مدیره تعیین می شود و از صفر تا هر مبلغی که شرکت بخواهد پرداخت کند را شامل می شود.
دو اصطلاح حائز اهمیت در مورد سود تقسیمی: بازده سود سهام و درصد سود پرداختی
بازده سود سهام: عبارت است از سود تقسیمی سالانه تقسیم بر قیمت جاری هر سهم، که بصورت درصد نشان داده می شود. بازده سود سهام یکی از دو جزء بازده کل است.
8

ویژگی های خاص(3)
درصد سود پرداختی: این نسبت نشان می دهد که این شرکت چند درصد از سود خالص خود را به سهامداران پرداخت می کند. اگر درصد سود پرداختی را از سود خالص کسر کنیم(یا، درصد سود پرداختی- 1) نسبت سود انباشته بدست می آید و نشان می دهد که چه درصدی از سود فعلی شرکت برای سرمایه گذاری های مجدد در شرکت نگهداری می شود.
سود سهمی: سهام جدیدی است که شرکت به سهامداران بصورت بلاعوض می دهد. این سهام مربوط به افزایش سرمایه ای است که از محل سود تقسیم نشده یا سود انباشته انجام میگیرد.
تجزیه سهام: شامل تجزیه سهام عادی یک شرکت به تعداد بیشتری از سهام عادی است. تجزیه سهام موقعی صورت می گیرد که شرکت اقدام به کاهش ارزش سهام و افزایش تعداد سهام نماید، بدون اینکه سرمایه شرکت افزایش یابد.
9

نکته: سود سهمی و تجزیه سهام دو موضوع مهمی هستند که شدیدا مورد توجه سرمایه گذاران است.
10

بازار سهام(1)

برخلاف اوراق قرضه، بازار سهام یک بازار ثانویه است. برای فهم این تمایز، مجموع سهام عادی منتشر شده سالانه شرکتها را با حجم معامله بورس های اوراق بهادار و بازارهای خارج از بورس مقایسه کنید.
در چند سال اخیر، بطور متوسط سالانه20 میلیون دلار سهام عادی عرضه شده است. وقتی که این حجم فعالیت با بازارهای ثانویه سهام عادی مقایسه شود، اهمیت نسبی این موضوع مشخص می شود.
11

بازار سهام(2)

مثال:

در سال 1992 حجم مبادلات گزارش شده توسط بورس اوراق بهادار نیویورک 1/7 تریلیون دلار و انجمن ملی معامله گران اوراق بهادار(Nasdaq)، 891 میلیارد دلار بوده است. واضح است که با این حجم معاملات، بازارهای ثانویه برای سهام عادی نقش مهمی را ایفا می کنند.
12

13

سرمایه گذاری فردی(1)
در بین سال های 1975 تا 1990 خیزش سریعی در تعداد افرادی که سهام عادی خریداری میکردند صورت گرفت. مطالعات بورس اوراق بهادار در نیویورک در سال 1990نشان می دهد که در آن سال حدود 51 میلیون نفر از مردم ایالات متحده بصورت مستقیم و یا غیر مستقیم، سهامدار بودند. با این وجود سرمایه گذاران فردی بیشتر به عنوان فروشنده سهام هستند.
در برخی از موارد، سرمایه گذاران فردی، بمنظور مدیریت حرفه ای دارایی خود، سهام خود را به موسسات سرمایه گذاری واگذار می کنند و در عین حال مالکین اصلی سهام عادی به شمار میروند.
در آمریکا خانواده ها بیشترین مقدار اندوخته های صندوق های بازنشستگی را به خود اختصاص داده اند. صندوق های بازنشستگی نیز بیشترین اندوخته خود را در سهام و اوراق بهادار با در آمد ثابت سرمایه گذاری می کند.
14

سرمایه گذاری فردی(2)

خانواده ها سه گزینه و راه حل برای پس انداز پیش رو دارند:

پس انداز در واسطه های مالی سنتی مانند: بانکها، موسسات اعتباری، شرکت های بیمه و ….
سرمایه گذاری مستقیم در اوراق بهاداری همچون سهام عادی و اوراق قرضه که مستقیما از کارگزاران و سایر واسطه های مالی خریداری می شود.
سرمایه گذاری غیر مستقیم در اوراق بهادار، که از طریق صندوق های مشترک سرمایه گذاری و صندوق های بازنشستگی صورت می گیرد.
15

موسسات سرمایه گذاری

در سال 1991، 40 درصد از سهام شرکتهای ایالات متحده در دست موسسات سرمایه گذاری بود و می توان از آنها به عنوان خریداران حرفه ای سهام نام برد.
سرمایه گذاری خانوارها در سهام نقش مهمی را ایفا می کند که از طریق صندوق های مشترک سرمایه گذاری صورت می گیرد.
صندوق های بازنشستگی اعم از خصوصی و دولتی، بزرگترین موسسه های دارنده سهام عادی هستند که در حدود 25 درصد از سهام را در اختیار خود دارند. صندوق های بازنشستگی بخش خصوصی، به تنهایی 16 درصد از سهام منتشر شده توسط شرکتهای ایالات متحده آمریکا را در اختیار دارند.
16

فعالیت معاملات

در بحث مربوط به سرمایه گذاران در بازار سهام، باید بین مالکیت و فعالیت معاملات تمایز قائل شویم. درصد سهام در تملک خانوارها و موسسات چشمگیر است اما لازم است که به نقش معاملاتی که بصورت روزمره بر روی سهام صورت می گیرد، توجه داشت.

یکی از شاخص های معاملات موسسات، معاملات حجیم است. حجم این معاملات معمولا خرید و فروش 10,000 سهم یا بیشتر از یک نوع سهام است. تقریبا 50 درصد حجم معاملات گزارش شده از بورس اوراق بهادار نیویورک در سال 1992 مربوط به معاملات حجیم بوده است.

17

بازده سهام عادی مانند هر اوراق بهاداری، لازم است اطلاعات اصلی مربوط به بازده و ریسک سهام عادی را تجزیه و تحلیل کنیم.
18

بازده سهام عادی به 2 بخش قابل تقسیم است:
سود تقسیمی و سود یا زیان سرمایه
بازده کل سهام عادی:

بازده سود تقسیمی عبارت است از نسبت سود تقسیمی به قیمت بازار و سود(زیان) سرمایه عبارت است از سود یا زیان سرمایه ناشی از خرید سهام با یک قیمت و متعاقبا فروش آن با قیمتی متفاوت.
فهم بازده سهام
TR= سود (زیان )سرمایه+ بازده سود تقسیمی
بازده کل سهام در زمان مشخص شده
19

بسیاری از سرمایه گذاران، سهام عادی را به عنوان وسیله ای برای سودهای بیشتر تلقی می کنند. و همین باعث می شود بسیاری از سرمایه گذاران، به سمت سرمایه گذاری در سهام عادی رو بیاورند.
20

ریسک سهام عادی
21

منابع ریسک
ریسک بازار: آن قسمت از ریسک کل اوراق بهادار است که مربوط به نوسانات کلی بازار سهام است.
ریسک تجاری: عبارت است از احتمال متحمل شدن زیان یا منتفع شدن شرکت، در نتیجه وقوع شرایط نابهنجار در فعالیتهای شرکت است، به نحوی که ضرر یا نفع حاصل، متفاوت از میزان پیش بینی شده باشد.
ریسک مالی: عبارت است از ریسک استفاده از بدهی برای تامین مالی دارایی های شرکت.
ریسک صنعت: عبارت است از احتمال اینکه همه شرکتهای یک صنعت خاص تحت تاثیر عامل یا عوامل خاصی قرار بگیرند بنحوی که شرکتهایی که در صنعت های دیگر قرار دارند تحت تاثیر این عامل یا عوامل قرار نگیرند.
22

انواع ریسک مربوط به سهام عادی 1. یک جزء عمومی که بیانگر آن قسمت از تغییر پذیری در بازده کل سهام است که مستقیما به تحولات کلی فعالیتهای عمومی اقتصاد بستگی دارد. 2. یک جزء خاص که بیانگر آن قسمت از تغییر پذیری در بازده کل سهام است که به تحولات فعالیتهای عمومی اقتصاد بستگی ندارد.
23

ریسک غیر سیستماتیک(غیربازار)

تغییری پذیری در بازده کل اوراق بهادار که به تغییرپذیری کل بازار ارتباطی نداشته باشدریسک غیر سیستماتیک(یا غیربازار) نام دارد.
ریسک غیر سیستماتیک به عواملی همچون ریسک تجاری و ریسک مالی بستگی دارد.
این نوع ریسک بیشتر با سهام عادی مرتبط می باشد.
سرمایه گذاران می توانند با تشکیل یک پرتفلیو متنوع، قسمتی از ریسک کل را کاهش دهند.
هرچه تنوع اوراق بهادار بیشتر شودریسک غیر سیستماتیک کوچکتر و کوچکتر می شود و ریسک کل پرتفلیو به ریسک سیستماتیک نزدیکتر می شود.
24

ریسک سیستماتیک(بازار)

تغییری پذیری در بازده کل اوراق بهادار که مستقیما با تغییرات و تحولات کلی بازار یا اقتصاد عمومی مرتبط است ریسک سیستماتیک(بازار) نام دارد.
تقریبا تمامی اوراق بهادار اعم از سهام یا اوراق قرضه تا حدودی از ریسک سیستماتیک برخوردار هستند، برای اینکه ریسک سیستماتیک مستقیما دربرگیرنده ریسکهای نوسان نرخ بهره، بازار و تورم است.
معیار نسبی ریسک سیستماتیک ضریب بتا است که پراکندگی بازده سهام را اندازه گیری میکند.
25

ریسک و بازده تاریخی سهام عادی تحقیقات انجام شده مربوط به سال های قبل نشان می دهد که متوسط بازده مرکب سالانه سهام عادی در حدود 10 درصد است، با این حال انحراف معیار آن، 2 یا 3 برابر اوراق قرضه دولتی و شرکتی است. ریسک و بازده شرکتهای کوچک بیشتر از ریسک و بازده شرکتهای قدرتمند و بزرگ است.
26

پایان
27


تعداد صفحات : 27 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود