تارا فایل

پاورپوینت زندگینامه لویی پاستور


زندگینامه لویی پاستور

مقدمه
پاستور، در سال 1822 میلادی در شهر دول ( فرانسه ) متولد شد. تحصیلات خود را با استعدادی درخشان به پایان برساند. پاستور درجه لیسانس خود را از کالج سلطنتی گرفت، پس از اخذ دکترا در 26 سالگی به سمت استاد شیمی دانشگاه استراسبورگ و در سال میلادی 1857 به سمت ریاست آکادمی علوم انتخاب شد.
پاستور در ضمن عضو اصلی فرهنگستان فرانسه بود و مجلس ، ماهانه 25 هزار دلار مقرری برای او تعیین کرده بود.

آغاز فعالیت های پاستور و کشف مفهوم انانتیومری
پاستور در سال 1848 میلادی در مدرسه پاریس ، آزمایش هایی را انجام داد. همان آزمایش ها چند سال بعد ، او را بر آن داشت که پیشنهادی را مطرح کند که بنیاد و مبنای شیمی فضایی است. او برای کشف تجربه در بلور نگاری ، مشغول تکرار کارهای یک شیمیدان دیگر روی نمکهای تارتریک اسید بود. در این آزمایش ها او چیزی را رویت که قبلا کسی به آن توجه نکرده بود. سدیم آمونیوم تارترات غیر فعال نوری بصورت مخلوطی از دو نوع بلور متفاوت وجود دارد که تصویر آینه ای یکدیگرند.

آغاز فعالیت های پاستور و کشف مفهوم انانتیومری
او با استفاده از یک ذره بین و یک پنس ، با دقت و تلاش فراوان ، مخلوط را به دو توده کوچک جدا کرد. یکی، بلورهای راست دست و دیگری ، چپ دست. اگرچه مخلوط اصلی از نظر تاثیر نور قطبی ، غیر فعال بود، اما هر قسمت از بلورها که در آب حل می شدند، از خود فعالیت نوری نشان می دادند. به علاوه ، چرخش ویژه هر دو محلول دقیقا باهم برابر ولی با علامت مخالف بود.

آغاز فعالیت های پاستور و کشف مفهوم انانتیومری
یکی از محلولها نور پلاریزه مسطح را به راست و محلول سایر به همان مقدار به طرف چپ می چرخاند. این دو مخلوط در سایر ویژگی ها کاملا مثل هم بودند. از آنجا که اختلاف در چرخش نوری در محلول مشاهده شد، نتیجه گرفت که این تفاوت به مولکولها مربوط بوده، به بلور پیوستگی ندارد. وی پیشنهاد کرد که مولکولهایی که آن بلورها را تشکیل می دادند، مانند خود بلورها تصویر آینه ای یکدیگرند.
بنابراین ، پاستور وجود ایزومرهایی را پیشنهاد کرد که ساختمان آنها فقط از نظر تصویر آینه ای و خواص آنها فقط در جهت چرخاندن روشنایی پلاریزه متفاوت بود و به این ترتیب ، مفهوم انانتیومری توسط پاستور کشف شد.

کشف میکروب
مواد آلی ، نور قطبی را منحرف می سازد، حدس زد که باید موجودات زنده ریزی در این کار دخالت داشته باشند. چون به مطالعه میکروسکوپی پرداخت، مشاهده کرد که تخمیر شیره چغندر ، نتیجه عمل موجودات بسیار ریزی می باشد که به شکل کپک است و در تخمیر ناقص همین کپک با کپک دیگر ، فرآوری جوهر شیره می نماید. این بود که عنوان کرد برای جلوگیری از عمل موجودات مزاحم که مانع تخمیر می شوند، باید آن را جوشاند.

کشف میکروب
اگر شراب در معرض هوا باشد، ترش شده، تبدیل به سرکه می شود. این نظریه ، منجر به کشف یکی از بزرگترین معماهای دانشمند گردید و آن، وجود جهان موجودات خیلی ریز بود که میکروب نام دارد. پاستور ، نظریه بوجود آمدن خود به خودی را رد کرد. او ، نتیجه این مطالعه را در سال 1857میلادی به آکادمی علوم داد و ثابت کرد که مخمر نیاز به کنترل دارد تا بتواند حیات نماید و اظهار داشت که شیر مشابه شراب ، ترش نمی گردد، مگر اینکه موجودات ریزی به داخل آن راه یابند و همین موجودات ، اگر بوسیله جوشاندن و گرما دادن از بین بروند، دیگر نه چیزی تولید می شود و نه عمل تبخیر صورت می گردد.
پاستور اعلام داشت که عامل بسیاری از بیماری ها ، همین موجودات ذره بینی می باشند و با این اکتشاف ، بزرگترین خدمت را به بشریت کرد.

اکتشافات دیگر
پاستور ، در سال 1881 میلادی، واکسن سیاه زخم را برای درمان قطعی بیماری گوسفندان کشف نمود. بعد از آن ، برای درمان بیماری هاری مطالعه فراوان نموده، نتیجه پژوهش ها خود را در سال 1885 میلادی بر روی انسان آزمایش کرد و موفق شد که انسان را از آن تاریخ به بعد، از بیماری هاری نجات دهد. هم چنین تحقیقات زیادی را درباره عملکرد باکتری ها از جمله انگور به شراب نمود.

درگذشت
پاستور در سال 1895 میلادی ، در نزدیکی پاریس از دنیا رفت و پیکر وی در محل انستیتو پاستور به خاک سپرده شد.

با تشکر فراوان از توجه شما عزیزان


تعداد صفحات : 15 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود