تارا فایل

پاورپوینت روشهای پیشرفته ساخت سیستم ترونکو


به نام یگانه معمار هستی بخش
روشهای پیشرفته ساخت
سیستم ساختمانی ترونکو

روشهای پیشرفته ساخت
فهرست مطالب
1) معرفی سیستم 2) ویژگی های معماری 3) سیستم سازه ای 4) اجزای اصلی سیستم 5) بررسی سازه 6) روش اجرا 7) انطباق با آیین نامه ها و مقررات ساختمانی 8) بررسی سیستم از نظرهزینه و زمان ساخت 9) بررسی سیستم از نظر انرژی و عایق بندی صدا 10) کاربردهای مناسب 11) محدودیت ها

روشهای پیشرفته ساخت
معرفی سیستم

واژه ی ترونکو در زبان اسپانیایی به معنای الوار است.
طرح اصلی سیستم ترونکو برگرفته از همان ساختمان های چوبی سنتی و متداول در آمریکا و کانادا است.در این روش سنتی ساختمان با استفاده از الوارهای چوبی با مقطع دایره ساخته می شود.در کشور آمریکا بیش از دو میلیون واحد مسکونی ساخته شده با این روش وجود دارد.

روشهای پیشرفته ساخت
معرفی سیستم
سیستم ترونکو با الهام از همین مصالح ولی با روشی نوین اقدام به تولید ساختمان نموده است.
در این سیستم عنصر اصلی قطعات لوله از جنس فولاد گالوانیزه می باشد که تقریبا همانند همان الوارهای چوبی خانه های قدیمی با مقطع دایره است.با این تفاوت که این لوله ها بر خلاف الوارها توخالی هستند.قطر این لوله ها در حدود 20 سانتی متر و کمتر از قطر الوارهای چوبی متداول است.این سیستم به دلیل سرعت ساخت بالا راه حل نوین و مناسبی برای ساخت واحد های مسکونی با سرعت بالا است.

روشهای پیشرفته ساخت
ویژگی های معماری
1) میزان انطباق این سیستم با معماری سنتی به طراحی و ذوق طراح بستگی دارد.
2) شکل نهایی ساختمان ساخته شده با این سیستم تفاوتی با بناهای سنتی و متداول ندارد.
3) با استفاده از نماهای متنوع می توان ساختمان را طبق نظر طراح به پایان برد.
4) در طراحی پلان این سیستم از زوایای 90 درجه بهره گرفته می شود.
5) حداکثر دهانه بدون وجود ستون میانی 4 متر است.
6) حداکثر ارتفاع ناخالص 3.6 متر برای هر طبقه است و بر اساس بعضی آیین نامه های داخلی حداکثر تعداد طبقات این سیستم برای ساختمان های آموزشی یک طبقه و برای ساختمان های با اهمیت متوسط دو طبقه اعلام شده است و حداکثر طبقات اجرا شده با این سیستم در سایر کشورها سه طبقه است.
7) امکان اجرای انواع نازک کاری و نما برروی این سیستم وجود دارد.

روشهای پیشرفته ساخت
سیستم سازه ای
این سیستم از جهات بسیاری مشابه قاب فولادی سبک نورد سرد می باشد ولی از نظر ساخت تفاوت بسیاری دارد.برای مثال در این سیستم بر خلاف سیستم
قاب فولادی سبک نورد سرد از هیچ ستونی استفاده نمی شود.
در این سیستم برای تامین مقاومت سیستم در برابر بارهای جانبی مانند باد یا زلزله از روشهایی چون مهاربندی تسمه ای استفاده می شود که البته روشهای دیگری چون قرار گرفتن دیواره های بتنی در امتداد دیوارهای اصلی ساختمان نیز در صورت ضرورت می تواند تامین کننده ی پایداری ساختمان شود.

روشهای پیشرفته ساخت
اجزای اصلی سیستم
1) لوله های گالوانیزه: این لوله ها به وسیله ی دستگاه های مخصوص از ورق گالوانیزه در طول های مورد نظر در محلاجرای پروژه ساخته می شوند و به دلیل ضخامت کم انقباض و انبساط جزیی دارند.این ویژگی و نیز هوای موجود در این لوله ها باعث بوجود آوردن خاصیت تبادل حرارتی بسیار کمی در این سیستم می شود. 2) اتصالات معمولی: با استفاده از این نوع اتصالات اتصال دو لوله با زاویه ی 90 درجه انجام می گیرد. 3) اتصالات دوتایی: از این نوع اتصال در تقاطع دو دیوار استفاده میشود. 4) پوشش انتهایی: در صورتی که انتهای لوله ها در داخل پروفیل در یا پنجره قرار گیرد یا به طور کلی از قطعات اتصالی استفاده نشود به وسیله ی این پوشش بسته خواهد شد.

روشهای پیشرفته ساخت

روشهای پیشرفته ساخت
اجزای اصلی سیستم
5) مهار بندی تسمه ای: صفحات سازه ای قائم در این سیستم ساختمانی توسط تسمه های فولادی در دو جهت مهاربندی می شوند تا در برابر نیروهای جانبی مقاومت کنندد. این تسمه ها فولادی و از نوع گالوانیزه هستند و بوسیله ی پیچ و مهره به سازه ی اصلی ساختمان متصل می شوند. 6) صفحه اتصال: این صفحه به منظور اتصال سیستم به پی به کار رفته و اولین گروه از لوله ها به این صفحه متصل می شوند و این اتصال از نوع جوش می باشد.

روشهای پیشرفته ساخت
اجزای اصلی سیستم
سایر اجزای سیستم: 1) نگه دارنده های عمودی 2) نگه دارنده های افقی 3) تیرهای اصلی 4) نگهدارنده های لوله های گالوانیزه

روشهای پیشرفته ساخت
بررسی سازه
1) دیوارهای ساختمان در سیستم ترونکو در حکم سازه ی نگه دارنده ی ساختمان و پوشش نما است. 2) وزن متوسط هر متر مربع سازه ی فولادی در این سیستم 15 تا 16 کیلوگرم است. 3) در این سیستم سقف و دیوارها به صورت یکپارچه عمل کرده و این مانع از تمرکز تنش در اتصالات می شود.

روشهای پیشرفته ساخت
بررسی سازه
4) در این سیستم تیر و ستونی موجود نمی باشد و همه اجزا از یک عنصر اصلی یعنی
همان لوله های گالوانیزه ساخته می شوند.
5) دهانه ی تیرهای اصلی در این سیستم حداکثر 4 متر بوده و در جهت دیگر محدودیتی ندارد و با استفاده از یک تیر میانی می توان این فاصله را به 7 متر افزایش داد.
6) وزن ساختمان در این سیستم در قیاس با سیستم های سنتی به یک چهارم کاهش یافته است و این باعث می شود در برابر نیروی باد و زلزله مقاومت خوبی از خود نشان دهد.

روشهای پیشرفته ساخت
امکان حمل تجهیزات تولید با کامیون، قطار، کشتی یا هواپیما

روشهای پیشرفته ساخت
سبکی لوله های گالوانیزه و امکان حمل و نقل آسان آنب

روشهای پیشرفته ساخت

روشهای پیشرفته ساخت
دستگاه تولید کننده لوله ها و اتصالات

روشهای پیشرفته ساخت
روش اجرا
برخی از مهمترین نکات در اجرای سیستم ترونکو به شرح زیر می باشند: 1) برای اجرای این سیستم ابتدا بر روی زمین متراکم شده، یک سکوی بتنی با بتن سبک و به ضخامت 15 الی 20 سانتی متر ایجاد می شود. 2) در داخل سکو شبکه ای از میلگرد نمره 6 یا 8 قرار می گیرد که به طور کامل از اطراف مهار شده اند. 3) اگر مقاومت خاک تحت بارگذاری کافی نباشد بهتر است در ابتدا پی را اجرا کرده و روی آن سکو را آماده کنیم. 4) همزمان با اجرای پی و سکو صفحات فولادی در آن قرار داده می شود که در مراحل بعد سازه به آن مهار می شود. 5) اولین سری لوله ها به صفحات از پیش نصب شده جوش داده می شوند. 6) همزمان با بالا آمدن دیوارها پروفیل های بازشوها در محل خود قرار داده می شوند. 7) ترتیب مراحل اجرا به صورتی است که ابتدا دیوارهای طبقه اول و سپس سقف آن ساخته می شود و در صورت دو طبقه بودن ساختمان همین روند برای طبقه دوم هم اجرا می شود.

روشهای پیشرفته ساخت
روش اجرا
8) تسمه های فولادی از جنس فولاد گالوانیزه برای تامین مقاومت ساختمان در برابر بار جانبی به سیستم اضافه می شوند. 9) تقریبا هر نوع نمایی در دیوارهای خارجی این سیستم (پس از نصب یونولیت و رابیتس) اعم از سنتی یا صنعتی قابل اجرا می باشد که از آن جمله می توان به مرمریت، سیمان، سنگ، آجر و غیره اشاره کرد. 10) ساده ترین راه پوشش نما استفاده از پانل های عایق پلی استایرن با چسب سیمان است که در یک طرف مواج و در طرف دیگر صاف هستند.

روشهای پیشرفته ساخت

روشهای پیشرفته ساخت

روشهای پیشرفته ساخت

روشهای پیشرفته ساخت

روشهای پیشرفته ساخت
انطباق با آیین نامه ها و مقررات ساختمانی
مصالح مصرفی در سیستم ترونکو غیر قابل اشتعال و مقاوم در برابر آتش سوزی هستند و الزامات مربوط به حفاظت در برابر حریق را برآورده می سازند. سبکی و یکپارچگی سازه مزیت اساسی این سیستم در برابر زلزله است، با این حال می بایست این سیستم را با رعایت آیین نامه 2800 ایران طراحی و اجرا کرد.

روشهای پیشرفته ساخت
بررسی سیستم از نظر هزینه و زمان ساخت
1) هزینه نهایی تولید و اجرای سیستم ترونکو در مجموع از سیستم های سنتی کمتر است زیرا با انتقال خط تولید به محل پروژه، هزینه ی حمل و نقل و جابه جایی اجزا تا حد زیادی کم می شود. 2) دور ریز مصالح به دلیل برنامه ریزی دقیق و مبتنی بر کامپیوتر در ساخت مصالح و قطعات به حداقل ممکن می رسد. 3) کوتاه بودن زمان اجرا باعث کاهش هزینه های بالاسری و هزینه ی نگه داری سیستم در حین اجرا می شود، هزینه ی اسکان کارگران و حق الزحمه ی آنان و هزینه ی آب و برق و اقلام مصرفی را کاهش می دهد و هزینه ی بالای تامین مصالح در ابتدای پروژه را جبران می کند. 4) خشک بودن پروژه از نظر اجرا باعث به وجود آمدن محیط کار مناسب شده و هزینه ی آب مصرفی را کاهش داده و به هزینه آب برای ساخت بتن منحصر می کند.

روشهای پیشرفته ساخت
بررسی سیستم از نظر انرژی و عایق بندی صدا
1) اجزای اصلی سیستم یعنی لوله ها به دلیل توخالی بودن و وجود هوا درون آنها عایق حرارتی موثری هستند. 2) با نصب عایق پلی استایرن که در یک طرف موج دار و در طرف دیگر صاف است می توان این سیستم را در سردترین مناطق اجرا کرد. 3) به دلیل ساختار تو خالی لوله ها این سیستم از مقاومت بالایی در برابر صدای هوابرد برخوردار است ولی در برابر صدای کوبه ای مقاومت مناسبی ندارد و این نقص را میتوان با استفاده از پوشش بر روی متالوگ ها به حداقل رساند.

روشهای پیشرفته ساخت

روشهای پیشرفته ساخت
کاربردهای مناسب
مناسب ترین کاربردهای سیستم ترونکو برای بناهای مسکونی یک یا دو طبقه و بناهای دیگری چون مدارسه، درمانگاه، مهدکودک، خوابگاه و یا ساختمان های اداری و تجاری با طبقات محدود است.
محدودیت های طراحی معماری ازجمله ضرورت استفاده از اتصالات 90 درجه

اجرای حداکثر تعداد طبقات دو و سه با استفاده از این سیستم

نامناسب بودن این سیستم برای اجرای دهانه های بزرگ مثل سالن های اجتماعات،مساجد، سالن های ورزشی و انبارها
محدودیت ها


تعداد صفحات : 27 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود