بسم الله الرحمن الرحیم
رابطه بین سرمایه اجتماعی و سیستم مدیریت استعداد
در شرکت ملی حفاری ایران
شهریور 1392
ضرورت تحقیق درباره ارتباط سرمایه اجتماعی و سیستم مدیریت استعداد
متغیر مستقل: سرمایه اجتماعی
متغیرهای تحقیق
متغیر وابسته: سیستم مدیریت استعداد
مدل مفهومی تحقیق
سرمایه اجتماعی: گوشال و نهاپیت آن را به عنوان جمع منابع بالفعل و بالقوه موجود در درون، قابل دسترس از طریق و ناشی شده از شبکه روابط یک فرد یا یک واحد اجتماعی تعریف می کنند
تعریف متغیرها
مدیریت استعداد: عبارت است از مجموعه کاملی از فرایندها برای شناسایی، بکار گیری و مدیریت افراد به منظور اجرای موفقیت آمیز استراتژی کسب و کار مورد نیاز سازمان است
قلمرو موضوعی: بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی با سیستم مدیریت استعداد قلمرو سازمانی و مکانی: شرکت ملی حفاری ایران قلمرو زمانی: از اسفند ماه 1391 تا شهریور ماه 1392
قلمرو تحقیق
هدف آرمانی: ارائه راهکارهایی جهت سیستم فرایند مدیریت استعداد هدف کلی: شناخت رابطه بین سرمایه اجتماعی و سیستم مدیریت استعداد اهداف ویژه بررسی ارتباط بین شاخص ساختاری و شاخص جذب در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص ساختاری و شاخص ارزیابی در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص ساختاری و شاخص رشد و آموزش در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص ساختاری و شاخص بازیابی در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص شناختی و شاخص جذب در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص شناختی و شاخص ارزیابی در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص شناختی و شاخص رشد و آموزش در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص شناختی و شاخص بازیابی در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص ارتباطی و شاخص جذب در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص ارتباطی و شاخص ارزیابی در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص ارتباطی و شاخص رشد و آموزش در شرکت ملی حفاری ایران بررسی ارتباط بین شاخص ارتباطی و شاخص بازیابی در شرکت ملی حفاری ایران
اهداف تحقیق
سوال اصلی چه رابطه ای بین سرمایه اجتماعی و سیستم مدیریت استعداد در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ سوالات ویژه چه رابطه ای بین شاخص ساختاری و شاخص جذب در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص ساختاری و شاخص ارزیابی در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص ساختاری و شاخص رشد و آموزش در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص ساختاری و شاخص بازیابی در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص شناختی و شاخص جذب در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص شناختی و شاخص ارزیابی در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص شناختی و شاخص رشد و آموزش در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص شناختی و شاخص بازیابی در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص ارتباطی و شاخص جذب در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص ارتباطی و شاخص ارزیابی در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص ارتباطی و شاخص رشد و آموزش در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟ چه رابطه ای بین شاخص ارتباطی و شاخص بازیابی در شرکت ملی حفاری ایران وجود دارد؟
سوالات تحقیق
فرضیه اصلی
بین سرمایه اجتماعی و سیستم مدیریت استعداد در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه های ویژه
فرضیه ویژه اول) بین شاخص ساختاری با شاخص جذب در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه دوم) بین شاخص ساختاری با شاخص ارزیابی در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه سوم) بین شاخص ساختاری با شاخص رشد و آموزش در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه چهارم) بین شاخص ساختاری با شاخص بازیابی در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه پنجم) بین شاخص شناختی با شاخص جذب در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه ششم) بین شاخص شناختی با شاخص ارزیابی در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه هفتم) بین شاخص شناختی با شاخص رشد و آموزش در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه هشتم) بین شاخص شناختی با شاخص بازیابی در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه نهم) بین شاخص ارتباطی با شاخص جذب در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه دهم) بین شاخص متغیر ارتباطی با متغیر ارزیابی در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه یازدهم) بین شاخص ارتباطی با شاخص رشد و آموزش در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه ویژه دوازدهم) بین شاخص ارتباطی با شاخص بازیابی در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیه های تحقیق
از نوع همبستگی
هدف تحقیق: کاربردی
جامعه آماری: کارکنان شرکت ملی حفاری ایران مستقر در اهواز
216 نفر
نمونه گیری تصادفی ساده با استفاده از فرمول نمونه گیری از جامعه محدود
نمونه آماری و روش نمونه گیری
پرسشنامه استاندارد نهاپیت و گوشال (1998): 20 سوال
پرسشنامه استاندارد مدیریت استعداد احمدی و همکاران (1391): 28 سوال
ابزار تحقیق
نحوه امتیازبندی پرسشنامه
ضریب پایایی پرسشنامه ها
آمار توصیفی: در قالب شکل، نمودار و جدول
آمار استنباطی:
آزمون کالموگروف اسمیرینف
آزمون پیرسون
آزمون فریدمن
روش های آماری
120 پرسشنامه توزیع شد
100 پرسشنامه بازگشت داده شد
سیمای آزمودنی ها
سیمای آزمودنی ها
نتایج آزمون همبستگی
ادامه نتایج آزمون همبستگی
مقدار Sig در تمام فرضیه ها کمتر از 05/ بدست آمد که نشان دهنده تایید فرضیه مورد نظر و رد فرض H0 می باشد.
نتایج آزمون فریدمن- سرمایه اجتماعی
نتایج آزمون فریدمن- بکارگیری مدیریت دانش
نتیجه گیری از فرضیه اصلی
این فرضیه حاکی از آن است که بین سرمایه اجتماعی و سیستم مدیریت استعداد در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد و فرض مقابل حاکی از آن است که بین سرمایه اجتماعی و سیستم مدیریت استعداد در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد.
با استفاده از نتایج حاصل از آزمون همبستگی پیرسون مقدار Sig برابر با 000/0 بدست آمد که از 05/ کمتر می باشد. در نتیجه فرض صفر رد می شود. رد فرض صفر به آن معناست که فرضیه پژوهشی مورد نظر تایید می گردد. به عبارت دیگر بین متغیر سرمایه اجتماعی و متغیر سیستم مدیریت استعداد در شرکت ملی حفاری ایران رابطه معناداری وجود دارد. پس می توان گفت که با افزایش یا کاهش متغیر سرمایه اجتماعی، متغیر سیستم مدیریت استعداد در شرکت ملی حفاری ایران مستقر در اهواز نیز ارتقا یا نزول می یابد. از آنجایی که این رابطه مثبت است، بنابراین ارتباط مستقیمی باهم دارند. مقدار این رابطه 345/0 می باشد.
در تمامی فرضیه های ویژه نیز همانند فرضیه اصلی می توان نتیجه گیری نمود
تحقیقات مشابه داخلی یا خارجی یافت نشد
نتیجه گیری از فرضیه های ویژه
پیشنهادات کاربردی
نتیجه معنادار و مثبت میان شاخص ساختاری سرمایه اجتماعی و شاخص های مدیریت استعداد نشان می دهد که با ارتقای این شاخص می توان به ارتقای شاخص های مدیریت استعداد در شرکت ملی حفاری ایران امیدوار بود بنابراین جهت ارتقای این شاخص:
ایجاد و افزایش شبکه سازی و ارتباطات: نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که بعد ساختاری (شبکه ها و ارتباطات و تراکم ارتباطات) سرمایه اجتماعی رابطه معناداری با شاخص های مدیریت استعداد دارد. بنابراین پیشنهاد می شود مدیران این شرکت توجه زیادی به ایجاد شبکه سازی و ارتباطات در درون و خارج از شرکت داشته باشند. این امر منجر به دستیابی به اطلاعات زیادی از راه های غیررسمی و شناسایی فرصت های جدید در مورد محصولات و تکنولوژی های جدید می شود.
ایجاد ارتباطات کاری خوب و فراوان بین افراد شاغل در شرکت
ایجاد ساختار تسهیل کننده ارتباطات
پیشنهادات کاربردی
نتیجه معنادار و مثبت میان شاخص رابطه ای سرمایه اجتماعی و شاخص های مدیریت استعداد نشان می دهد که با ارتقای این شاخص می توان به ارتقای شاخص های مدیریت استعداد در شرکت ملی حفاری ایران امیدوار بود بنابراین جهت ارتقای این شاخص:
تشویق به همکاری و انجام فعالیت ها به صورت گروهی: نتایج مربوط به بعد رابطه ای سرمایه اجتماعی نشان داد که این بعد ارتباط معناداری با شاخص های مدیریت استعداد در شرکت های مورد پژوهش دارد. بنابراین پیشنهاد می شود مدیران این شرکت با ایجاد جوی صمیمانه، صادقانه و همراه با اعتماد در شرکت انجام فعالیت ها به صورت گروهی را تشویق نمایند.
برگزاری جلسات و دوره های آموزشی در ابتدا جهت آشنایی با اهداف شرکت به منظور ایجاد فرهنگ مبتنی بر اعتماد و صداقت متقابل و تشویق کارهای تیمی.
پیشنهادات کاربردی
نتیجه معنادار و مثبت میان شاخص شناختی سرمایه اجتماعی و شاخص های مدیریت استعداد نشان می دهد که با ارتقای این شاخص می توان به ارتقای شاخص های مدیریت استعداد در شرکت ملی حفاری ایران امیدوار بود بنابراین جهت ارتقای این شاخص:
نهادینه سازی ارزش ها و اهداف یه جای استفاده از رویه ها و خط مشی های رسمی: با توجه به این که بعد شناختی (اهداف و ارزش های مشترک و زبان مشترک) سرمایه اجتماعی ارتباط معناداری با شاخص های مدیریت استعداد در شرکت دارد، پیشنهاد می شود مدیران شرکت به جای استفاده از رویه ها و خط مشی های دست و پاگیر به نهادینه کردن ارز شها در شرکت بپردازند. زیرا این کار منجر می شود کارکنان به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و اطلاعات، مهارت ها و تخصصهایشان را با هم در میان بگذارند.
ایجاد اهداف و ارزش های مشترک در میان کارکنان جهت تقویت روحیه جمعی
ترویج استفاده از زبان و معانی مشترک در تعاملات و گفتگوهای کارکنان با استفاده از روش هایی مانند اعطای پاداش به افراد بکارگیرنده آنها.
محدودیت های تحقیق
پیشنهادات پژوهشی
با آرزوی موفقیت و تشکر از حسن توجه شما