تارا فایل

پاورپوینت درب و پنجره های دو جداره در معماری


به نام خدا

درب و پنجره های دو جداره در معماری

طراحی درب و پنجره دوجداره و تاثیر بر معماری ساختمان
در طراحی نمای ساختمان ها آنچه که حائز اهمیت است طراحی درب و پنجره دوجداره می باشد زیرا پنجره ها به عنوان دریچه ای جهت انتقال نور به داخل ساختمان هستند . در همین راستا ، پنجره ها با توجه به اقلیم منطقه ممکن است به شکل ها و فرم های گوناگونی طراحی شوند و همه ی این تغییر شکل با هدف ایجاد محیطی است که هم دارای نور باشد و هم در آن احساس آرامش وجود داشته باشد.

در دوران مدرن که همواره انسان با تکنولوژی رابطه ی مستقیمی دارد و به سوی زندگی بهتر و امکانات بیشتر پیش می رود،طراحی محیطی زیبا امری بسیار مهم است.

درب و پنجره: هرچه شهرها گسترش بیشتری پیدا می کنند و آلودگی صوتی و هوای آن ها بیشتر می شود، محبوبیت پنجره های دو جداره که به عنوان اولین حلال این مشکل ها به ذهن می رسند هم بیشتر می شود. خیلی از آپارتمان ها و خانه ها هستند که آرامش شان را مدیون همین پنجره ها هستند، شاید شما فکر کنید که این پنجره ها آن قدر که برای شان تبلیغ می کنند، مفید نیستند، اما اگر تا انتهای این مطلب با چیدانه همراه باشید، هم آن ها را به طور کامل به شما معرفی می کنیم و هم به شما می گوییم که چرا باید از آن ها استفاده کنید.

پنجره دوجداره چیست؟
پنجره های UPVC همان پنجره های دوجداره هستند که از ماده سخت و محکم UPVC ساخته شده است. شکل چند محفظه ای آن باعث می شود در مقابل هدر رفتن گرما و سرما و تعریق مقاوم باشد. پنجره UPVC زمانی که در برابر گرما و سرمای خیلی زیاد قرار می گیرد تغییر شکل نمی دهد. هسته فلزی آن تضمین می کند که UPVC فرم و پایداری خود را حفظ می کند. گوشه های درب ها و پنجره های UPVC به صورت مکانیکی بهم متصل نمی شوند بلکه به یکدیگر جوش داده می شوند که باعث می گردد درب یا پنجره به صورت یک قالب بهم پیوسته و یک تکه باشد در صورتی که این نوع پنجره ها توسط سازندگان معتبر ساخته نشود. با گذشت زمان اندکی از نصب آن دچار تغییر حالت شده و فرم عایق بندی آن از بین می رود به علاوه آنکه از نظر ظاهری نیز دچار کهنگی می شود. 

ساختار پنجره دوجداره چگونه است؟
درساختار انواع پنجره های دو جداره از دو شیشه که به صورت موازی و با فاصله مناسب و یکنواخت از هم قرار گرفته اند، استفاده می شود.بین این شیشه ها را معمولا با مخلوطی از گاز آرگون و SF6 پر می کنند، این گازها قابلیت عایق حرارتی بودن و عایق صوتی بودن پنجره های دو جداره را بالاتر می برند، درون اسپیسر هایی که برای حفظ فاصله شیشه ها قرار می گیرد از سیلیکا ژل پر می شود تا رطوبت ایجاد شده مابین شیشه ها را جذب کند.

انواع پنجره دوجداره
پنجره های دوجداره هم مانند هر مواد و مصالح دیگری دارای انواع و اقسام متنوعی هستند که آشنایی با آن ها می تواند شما را در انتخاب مناسب ترین نوع برای خانه تان کمک کند.

درب و پنجره دوجداره با یراق یک طرف بازشو ( Single Opening )
درب و پنجره دوجداره با یراق دو طرف بازشو ( Double Opening )
درب و پنجره دوجداره با یراق کشویی ( Sliding )
درب و پنجره دوجداره UPVC فرانسوی با مولیون متحرک ( French Window )

ویژگی پنجره دو جداره
پنجره های دوجداره به نسبت پنجره های معمولی دارای ویژگی هایی هستند که باعث می شوند شما آن ها را ترجیح دهید. در این قسمت می خواهیم این ویژگی های پنجره دوجداره را با هم مشاهده کنیم؛ این ویژگی ها عبارتند از:

عدم نیاز به رنگ آمیزی و سهولت در نظافت
عدم اشتعال بدلیل وجود مواد غیر قابل اشتعال در این ماده
عدم تغییر رنگ در برابر نور خورشید
مقاوم در برابر نفوذ آب وگردوغبار
مقاوم در برابرخوردگی و پوسیدگی
کاهش سرمایه گزاری جهت تاسیسات

عدم تغییر ظاهر در پنجره های دوجداره
پنجره های دوجداره یا همان پنجره های یو پی وی سی، مقاوم ترین نوع پنجره در برابر تغییر شکل ظاهری هستند، حتما شما هم خوب می دانید که پنجره های آلومینیومی و پنجره های چوبی بعد از مدتی در برابر شرایط طبیعی واکنش نشان می دهند و تغییر شکل می دهند، اما پنجره های یو پی وی سی، به دلیل وجود پروفیل های گالوانیزه با ضخامت ۵/۱ میلیمتر در برابر تغییر شکل مقاوم هستند.

روش های نگه داری و مراقبت از پنجره دوجداره
اگر از پنجره های دوجداره خوب مراقب کنید، آن ها بیش از آن چه که توقع دارید، برای شما کار خواهند کرد. در ادامه با هم نکته هایی را بررسی می کنیم که در طول عمر پنجره دوجداره تان تاثیر گذار است.
پنجره های دوجداره را باید در فواصل زمانی زیاد روغن کاری کرد تا کارکردشان مختل نشود. بهتر است برای این کار از روغن چرخ خیاطی استفاده کرد.
لاستیک های درزگیر پنجره را چند وقت به چند وقت تمیز کنید تا کثیفی ها مانع نشود که انعطاف پذیری این لاستیک ها از بین برود و عملکردشان دچار مشکل شود.
بعد از مدتی باز و بسته شدن پنجره دوجداره ممکن است ابزار و یراق آلات درب و پنجره دوجداره از رگلاژ خارج شود که با تنظیم مجدد به حالت اولیه باز خواهد گشت.
برای تمیز کردن درب و پنجره دوجداره می توانید از مخلوط آب و صابون استفاده کنید که باعث می شود درب و پنجره دوجداره به خود گرد و غبار نگیرند.
برای جداکردن لیبل های روی پنجره دو جداره تان از سشوار استفاده کنید.

عملکرد گرمایی پنجره دو جداره
مقدار عایق بندی گرمایی پنجره دو جداره با فاصله دو شیشه به فاصله دو شیشه بستگی دارد. در صورتی که فاصله دو شیشه خیلی کم باشد، نفوذ گرمایی زیاد شده و به طبع آن رسانایی گرمایی پنجره دو جداره افزایش می یابد. در صورتی که فاصله دو شیشه زیاد باشد، پدیده همرفت بر ویسکوزیته (گرانروی) گاز فائق آمده و باعث افزایش رسانایی گرمایی پنجره دو جداره خواهد شد. بیشترین عایق بندی گرمایی زمانی رخ می دهد که فاصله دو شیشه بین 16 تا 19 میلیمتر باشد. فاصله شیشه دو جداره باید نسبت به قاب پنجره upvc مورد استفاده تنظیم گردد. بیشترپروفیل های upvc موجود در بازار قابلیت استفاده از شیشه های دو جداره با فاصله مناسب را دارند. اما مشکل زمانی ایجاد می شود که بخواهیم از پنجره سه جداره استفاده کنیم که در این صورت رعایت حداقل فاصله بین شیشه ها و وزن شیشه های چند جداره مشکل ساز می شود. مخصوصاً زمانی که شیشه چند جداره در لنگه پنجره استفاده شود.

در دهه های اخیر تکنولوژی ساخت پنجره های دو جداره بافاصله هوایی روز به روز پیشرفت کرده است. این پنجره ها از دو لایه شیشه تشکیلمی شوند که توسط هوا و یا گاز دیگری با ضریب هدایت پایین از هم جدا شده اند.
پنجره ها روشنایی، گرما، هوای تازه و زیبایی ها را به خانه آورده وارتباطی با محیط خارج برقرار می کنند. به رغم این محاسن پنجره ها یکی از عوامل مهمدر اتلاف حرارتی ساختمانها است.
به طوری که حدود یک چهارم حرارت خارج شدهساختمانها در زمستان و یا حرارت وارد شده به آنها در تابستان از طریق پنجره ها صورتمی گیرد. به همین دلیل از دیر باز کاهش این تلفات مد نظر طراحان ساختمان ها بودهاست.

در گذشته نه چندان دور برای کاهش اتلاف حرارتی ساختمانها به جایاستفاده از پنجره های با یک لایه شیشه از پنجره های با دو یا چند لایه شیشه کمکگرفته می شد. حتی در پاره ای از موارد، لایه های پلاستیکی در بین شیشه ها نیز بهکار می رفت. ولی در دهه های اخیر تکنولوژی ساخت پنجره های دو جداره بافاصله هوایی روز به روز پیشرفت کرده است. این پنجره ها به طور کلی از دو لایه شیشه،که توسط فاصله ای از هم جدا شده اند، تشکیل می شوند.
فاصله بین دو لایهشیشه توسط هوا و یا گاز دیگری با ضریب هدایت پایین همچون آرگون، دی اکسید کربن وکریپتون پر می شود بدین ترتیب با توجه به اینکه پنجره های یک ساختمان دارای مقاومتحرارتی کمتری نسبت به سایر اجزای آن است، به کارگیری این پنجره ها می تواند نقش بهسزایی در کاهش مصرف انرژی داشته باشد.

به گفته «هزاد قاسمی»، استادیارمهندسی مکانیک برای مطالعه دقیق میزان تلفات حرارتی از پنجره ای دو جداره و مقایسهعملکرد آنها نسبت به پنجره ای ساده تک شیشه ی نیاز به بررسی مکانیزمهای مختلفانتقال حرارت است.
جابه جایی و تشعشع روی سطوح خارجی، هدایت در داخلشیشه ها، جابه جایی و تشعشع در فاصله هوایی دو پنجره و حتی نفوذ تشعشع خورشید ازشیشه ها به داخل از جمله مکانیزم های دخیل در انتقال حرارت است.
به همیندلیل برای مطالعه عملکرد این سیستمها عموماً از فرضیات ساده کننده ای استفادهمی شود. شاید ساده ترین تقریب استفاده از فرض انتقال حرارت هدایت یک بعدی در داخلشیشه ها و لایه هوا است.

در این شرایط می توان نرخ انتقال گرما را به راحتیبا کمک مقاومت های حرارتی محاسبه کرد. اما باید توجه داشت که سیال بین دو جدارهشیشه ای با دماهای مختلف ساکن باقی نمی ماند.
در واقع ایجاد گرادیان هایدما در سیال باعث برقراری حرکت در آن می شود. سیال مجاور سطح گرم در اثر گرم شدنسبک شده و به سمت بالا حرکت کرده و سیال سرد از دور دست جایگزین آن می شود.

بدین ترتیب حرکتهای چرخشی در داخل لایه هوایی محبوس بین دو شیشه ایجادمی شود. این حرکتها بر نرخ اتلاف گرما از پنجره تاثیر دارند. جابه جایی و تشعشع روی سطوح خارجی، هدایت در داخلشیشه ها، جابه جایی و تشعشع در فاصله هوایی دو پنجره و حتی نفوذ تشعشع خورشید ازشیشه ها به داخل از جمله مکانیزم های دخیل در انتقال حرارت است.
به همیندلیل برای مطالعه عملکرد این سیستمها عموماً از فرضیات ساده کننده ای استفادهمی شود. شاید ساده ترین تقریب استفاده از فرض انتقال حرارت هدایت یک بعدی در داخلشیشه ها و لایه هوا است.
در این شرایط می توان نرخ انتقال گرما را به راحتیبا کمک مقاومت های حرارتی محاسبه کرد. اما باید توجه داشت که سیال بین دو جدارهشیشه ای با دماهای مختلف ساکن باقی نمی ماند.

در واقع ایجاد گرادیان هایدما در سیال باعث برقراری حرکت در آن می شود. سیال مجاور سطح گرم در اثر گرم شدنسبک شده و به سمت بالا حرکت کرده و سیال سرد از دور دست جایگزین آن می شود.
بدین ترتیب حرکتهای چرخشی در داخل لایه هوایی محبوس بین دو شیشه ایجادمی شود. این حرکتها بر نرخ اتلاف گرما از پنجره تاثیر دارند.
البته بایدتوجه داشت که تنها اضافه کردن حرکتهای جابه جایی آزاد در گاز هنوز مدل کاملی ازمسئله نیست. بر همین پایه آثار تشعشعی گازها و جداره ها با توجه به پایین بودننرخهای تبادل حرارت می توانند تاثیر قابل توجهی بر رفتار سیستم پنجره دو جداره وجلوگیری از اتلاف انرژی داشته باشند.

پنجره های دو جداره، عایق صدا
نجره های دو جداره علاوه بر نقشی کهدر بحث حرارت ساختمان و جلوگیری از اتلاف انرژی دارند عایقی مناسب برای جلوگیری ازصداست.
استفاده از پنجره های دو جداره برای بناهایی که در محیط پر سر و صداقرار گرفته اند راهکار موثری است که می تواند آرامش را به محیط خانه ها بازگرداند.
در ایران تجربه استفاده از این پنجره ها به ویژه در سال های اخیر افزایشچشمگیری یافته است اما بررسی ها نشان می دهد که در شهرهایی مانند تهران بسیاری ازشهروندان برای گریز از آلودگی صوتی است که از شیشه های دو جداره استفاده می کنند ودر واقع هدف آنها بهینه سازی مصرف انرژی نیست.
«علیرضا ساداتی»، کارشناسمحیط زیست در این باره می گوید: « پنجره ها دو جداره هزینه زیادی به خانواده هاتحمیل نمی کند در نتیجه بسیاری از خانواده ها استفاده از این قابلیت را انتخابکرده اند.»

به گفته ساداتی، پنجره های دو جداره کارکردی دو جانبه دارند وکاملا از نظر زیست محیطی مقرون به صرفه است.
از دیدگاه او تهران بیش ازسایر شهرها استفاده از شیشه های دو جداره را تجربه کرده است و به رغم تاثیر اینشیشه ها در اتلاف انرژی، هدف اغلب شهروندان از استفاده از این شیشه ها کاهش صدابوده است .
استفاده از شیشه های دو جداره در بیمارستان ها و مراکز آموزشیکه در نقاط پر رفت و آمد شهری قرار دارند به گفته ساداتی از الزامات شهرسازی است کهاغلب نادیده گرفته می شود.
چنانکه «ساداتی» می گوید فرهنگ استفاده ازپنجره های دو جداره در شهرهایی که اغلب ماه های سال در معرض هوای سرد هستند هنوزنهادینه نشده است و این در حالی است که با توجه به استفاده وافر شهرهایی چون همدانیا تبریز از انرژی و وسایل گرمایی برنامه ریزی برای فرهنگ سازی در این مناطق ضرورتیانکار ناپذیر است.

مزایای درب و پنجره های دو جداره UPVC:

نصب سریع
وزن بسیار کم
مقاوم در برابر رطوبت
ایمنی بالا پنجره upvc
مقاوم در برابر گرد و غبار
مقاوم در برابر مواد شیمیایی

سازگار با شرایط مختلف جوی
مقاوم در برابر انبساط و انقباض
عایق صدا به میزان 40 دسی بل
صرفه جوئی در مصرف انرژی تا %40

عایق بودن در مقابل حرارت و جریان برق
دارای رنگ ثابت و بدون نیاز به رنگ آمیزی
قابل شستشو با مواد پاک کننده معمولی
قیمت پنجره دو جداره مناسب تر از انواع دیگر
دوست محیط زیست ( صد در صد)قابل بازیافت
ضد اشتعال و بدون شعله در هنگام آتش سوزی
کاهش قابل توجه هزینه تاسیسات گرمایشی و سرمایشی
مقاومت بسیار بالا بدلیل وجود پروفیل گالوانیزه در داخل پروفیل آن

معیارهای انتخاب پنجره استاندارد (۱)
موضوع مورد بحث این جلسه معیارهای انتخاب پنجره دوجداره و استاندارد از نگاه خریدار است. همه می دانیم که مزایای اصلی پنجره های دوجداره شامل موارد زیر است:

عایق صوتی بودن
عایق حرارتی بودن
عایق در برابر باد و باران بودن
عایق در برابر گرد و غبار
عدم نیاز به رنگ
دوستدار محیط زیست و قابل بازیافت بودن

برای ارزیابی وضعیت و مزایایی یک پنجره دوجداره استاندارد ابتدا باید بدانیم که پنجره در چه محیطی قرار خواهد گرفت، دوم اینکه از چه موادی تولید شده و سوم اینکه چگونه تولید شده است بر همین اساس معیارهای اثرگذار بر ساخت یک پنجره استاندارد تعیین کننده خواهد بود. بگذارید در ابتدای سخن اجزای تشکیل دهنده یک پنجره استاندارد یو پی وی سی را مورد کالبد شکافی قرار دهیم که شامل ۳۸ قطعه می شود که در پنج بخش اصلی قابل رصد کردن است. پنج بخش اصلی تشکیل دهنده پنجره های یو پی وی سی شامل پروفیل یو پی وی سی، گالوانیزه تقویتی، لاستیک های درزگیر، یراق آلات و شیشه دوجداره می شود که به هر یک از آنها به طور کوتاه اشاره خواهم کرد.

مختصات انتخاب پرووفیل یو پی وی سی در پنجره دوجداره
نخستین بخش از اجزای تشکیل دهنده پنجره یو پی وی سی استاندارد به کیفیت یا برند پروفیل انتخاب شده باز می گردد. متاسفانه سازندگان در وپنجره های یو پی وی سی تنها به نام یا برند پروفیل ها ندارند. از دو منظر کیفیت پروفیل ها ملاک ارزیابی قرار بگیرد؛ یکی از منظر شیمیایی و دیگر از منظر فیزیکی، از جهت ابعاد فیزیکی افراد می توانند کلیات مورد اشاره را از نزدیک ببینند و از فروشنده اطلاعات دقیق تری بخواهند از جمله اینکه سری پروفیل چیست؟ منظور از سری پروفیل عرض پروفیل است که می تواند ۶۰، ۷۰، ۸۰ میلی متر و بالاتر باشد تاج پروفیل هم همان ارتفاع پروفیل است و هرچه تاج پروفیل بیشتر باشد، سطح کلاس فنی پروفیل بیشتر خواهد بود.

نکته بعدی تعداد حفره های داخلی پروفیل یا همان chamberها است. هرچه تعداد حفره ها یا محفظه ها بیشتر باشد، پروفیل و در نهایت پنجره عایق تر خواهد بود. اما این بدان معنا نیست که اگر پروفیلی دارای حفره های بیشتری باشد، پروفیلی ایده آل خواهد بود. به طور مثال پروفیل سری ۶۰ نمی تواند بیش از ۴ حفره باشد و فضای مناسب برای نصب گالوانیزه هم باید در نظر گرفته شود.
نکته دیگری که بر کیفیت پروفیل های یو پی وی سی تاثیرگذار است، ضخانت دیواره های پروفیل است که باید حداقل ۸/۲ تا ۲/۳ میلی متر باشد. خریدار به راحتی می تواند این پارامتر را کنترل کند و با مقایسه ظاهری ضخامت دیواره های پروفیل از کیفیت آنها آگاه شود، که البته این پارامتر هم به تنهایی نمی تواند ملاک اتنخاب نهایی خریدار باشد.

زوایای پنهان کیفیت پروفیل یو پی وی سی
جنبه دیگری که در تعیین کیفیت در و پنجره استاندارد باید مورد توجه باشد، بعد شیمیایی پروفیل های یو پی وی سی است که متاسفانه به راحتی قابل شناسایی توسط خریداران نیست و در این مورد فقط باید به استانداردها و گواهینامه های فنی اکتفا کرد. پروفیل یو پی وی سی و دیگر استابیلایزرها یا پایدارکننده ها؛ معمولا بین ۷۰ تا ۸۰ درصد مواد تشکیل دهنده پروفیل، پودر پی وی سی یا همان پلی وینیل کلراید است و ۲۰ تا ۳۰ درصد باقی مانده را مواد پایدارکننده پودر پی وی سی یا همان استابیلایزر تشکیل می دهد. اما نکته حایز اهمیت اینجاست که ارزش ریالی ۲۰ درصد استابیلایزر به کار رفته در پروفیل یو پی وی سی برابر با ۸۰ درصد قیمت مواد به کار رفته برآورد می شود، به ویژه اینکه کیفیت پروفیل و مواد پلیمری را همان استابیلایزرها تعیین می کنند.

یکی از عوامل موثر در ارزیابی فنی و شیمیایی کیفیت یک درو پنجره یو پی وی سی، واکنش پروفیل در برابر نور و تابش خورشید است. معمولا یکی از ایرادهای وارد بر درو پنجره های یو پی وی سی تغییر رنگ احتمالی پروفیل در برابر نور و تابش خورشید است. به واقع آنچه باعث تغییر رنگ یا استحکان رنگ پروفیل می شود، ترکیب و فرمول استفاده از استابیلایزرها پایدارکننده های پودر پی وی سی است. مهمترین استابیلایزر، تیتانیوم دی اکساید است که میزان مصرف این مواد اولیه در تغییر یا پایداری رتگ پروفیل های یو پی وی سی نقش اساسی دارد. اطلاعات و مطالعات منتشره توسط نهادهای بین المللی نشان می دهد که ایران از حیث تابش مستقیم نور خورشید و اثر گذاری آن بر کیفیت محصولات شیمیایی جزو کشورهای خطرناک محسوب می شود و احتمال تغییر رنگ پروفیل های یو پی وی سی در ایران بیش از دیگر کشورها ارزیابی شده است.

متاسفانه تصور عامیانه حتی میان تولیدکنندگان پروفیل های یو پی وی سی، این است که احتمال تغییر رنگ در مناطق گرمسیری زیاد است؛ حال آنکه باید بدانیم دمای هوا تاثیری در تغییر رنگ پروفیل های یو پی وی سی ندارد، بلکه میزان تابش نور خورشید تعیین کننده است.
به طور مثال بررسی های انجام شده نشان می دهدکه شیراز خطرناک ترین شهر ایران از حیث میزان تابش مستقیم نور خورشید بر پروفیل یو پی وی سی است، حال آنکه تابش مستقیم نور در شهرهایی چون قم، مشهد، تهران و اهواز، از این جهت چندان تاثیرگذار نیست.

در عین حال شهرهای سردسیری چون ارومیه، تبریز به همراه شهرهای گرمسیری زاهدان و یزد جزو شهرهایی به شمار می آیند که پروفیل های یو ی وی سی غیر استاندارد در آنها به واسطه تایش نور خورشید تغییر رنگ می دهند. مطالعات تایید می کند که عامل تاثیرگذار بر رنگ پروفیل ها دمای شهرها و مناطق نیست، بلکه سطح ارتفاع شهرها از دریا و میزان تابش نور خورشید است. این مساله در تصاویر و نمودار تهیه شده از سایت متانورم قابل مشاهده می باشد. تاکید می کنم که معیار عدم تغییر رنگ پروفیل، دانه های پودر پی وی سی پروفیل یا کشور سازنده پروفیل نیست، بلکه مهم این است که آیا پروفیل متناسب با شرایط آب و هوایی شهر مورد مصرف ساخته شده است یا خیر. به ویژه اینکه یکی از معتبرترین پروفیل های یو پی وی سی اروپایی مورد مصرف در بسیاری از شهرهای جهان در شیراز با تغییر رنگ مواجه شده است؛ با این توضیح که به تغییر رنگ پروفیل بین ۶ ماه تا ۳ سال خواهد بود. البته تغییر رنگ جزیی حدود ۱۰ درصد پروفیل های یو پی وی سی طبیعی است.

گالوانیزه های تقویتی؛ عامل استحکام پروفیل ها
یکی از پارامترهای دیگر تعیین کننده کیفیت و استحکام در و پنجره های یو پی وی سی پروفیل گالوانیزه است. گالوانیزه های به کار رفته به طور مستقیم بر مقاومت در وپنجره، انتقال گشتاوری، امنیت و فشار باد در و پنجره ها تاثیر دارد. معیار های سنجش گالوانیزه شامل مواردی چون ضخامت، وزن هر متر طول و شکل گالوانیزه است. معمولا در ایران مرسوم است که از گالوانیزه های ۲۵/۱ تا ۵/۱ میلی متر استفاده می شود، حال آنکه از حیث استاندارد باید متناسب با محل قرار گرفتن در و پنجره ها و شرایط محیطی، اندازه و شکل گالوانیزه های مطلوب تر و بهتری را برای تولید پنجره های دارای مقاوت بالا و امنیت بیشتر در اختیار داشت؛ برای مثال گالوانیزه های ممان دار یا G شکل از این دسته هستند.

دلایل استفاده از گالوانیزه:
• افزایش استقامت پروفیل
• تحمل وزن
• افزایش امنیت
• انتقال گشتاور
• فشار باد
معیار های سنجش:
• ضخامت گالوانیزه
• وزن متر طول

لاستیک های درزگیر را جدی بگیرید
در اینجا لازم است به نقش لاستیک های درزگیر در تولید در و پنجره عایق و استاندارد اشاره کنم. چرا که انواع لاستیک های درزگیر در بازار وجود دارد که در تولید و ساخت در و پنجره ها مورد استفاده قرار می گیرد. دو عامل در انتخاب لاستیک های درزگیر مهم است: یکی نوع لاستیک و دیگر میزان هم پوشانی لاستیک. یک نوع از لاستیک های مرسوم مورد استفاده در صنعت در و پنجره یو پی وی سی، لاستیک های EPDM است که همچنان کاربرد دارد و جزو بهترین نوع درزگیرها محسوب می شود. اما این لاستیک های درزگیر، لاستیک های TPE یاTPV است که البته با نام های مختلف در بازار عرضه می شود که تفاوت نام آنها به دلیل تفاوت در فرآیند پخت و پردازش این لاستیک هاست که مواد پایه آنها همان EPDM است که اصطلاحاً به EPDMPP مشهور است، که با اصلاحات انجام شده، این لاستیک ها را با پروفیل جوش داد

قدیمی ترین لاستیک های درزگیر که کیفیت خوبی داشته و الان کمتر در بازار صنعت پنجره مورد استفاده قرار می گیرد، لاستیک های سیلیکونی هستند، اما از حیث متر طول بسیار سنگین بوده و جزو گران ترین لاستیک های درزگیر در و پنجره محسوب می شوند، از لحاظ بهای تمام شده بر حسب متر طول ، بعد از ان لاستیک های EPDM و در نهایت لاستیک های TPE قرار می گیرند. این لاستیک ها که در بالا به آنها اشاره جزو لاستیک های استاندارد و مجاز محسوب می شوند. اما لاستیک های درزگیر غیر مجاز و فاقد استاندارد برای مصرف در پنجره دوجداره کدامند؟عمده ترین آنها لاستیک های پی وی سی است که عمر مفید آنها بسته به شرایط جغرافیایی بین یک تا دو سال است و هرگز نباید از آنها استفاده کرد، زیرا به راحتی ترک بر می دارند.

راه شناخت لاستیک ها در برابر آتش، اشتغال زا هستند و بوی مشمئز کننده لاستیک سوخته را می دهند.
در ارتباط با میزان هم پوشانی لاستیک های درزگیر پنجره های یو پی وی سی هم باید تاًکید کنم که حداقل هم پوشانی این لاستیک ها با پروفیل در محل اتصال باید ۸ میلی متر باشد، در غیر این صورت کارکرد عایق بودن پنجره ها در برابر انتقال هوا، حرارت و آلاینده ها زیر سوال خواهد رفت.

انواع دربهای ساختمان و کاربری آنها

مقدمه
به طور کلی درب در ساختمان با بازو و بسته شدن فضاهای داخلی و خارجی رابه هم مربوط می کند .و در بعضی از موارد نیز عبور نور و تبادل هوا را ممکن یا نا ممکن می نماید. وظیفه اولیه در ایجاد امکان دسترسی است و از جمله مقاومت و پایداری – حفظ حریم خصوصی و ایمنی – عایق حرارتی و صوتی – حفظ محیط از باد و باران .

قسمت های مختلف درب عبارتند از :
لنکه در: قسمتی که درون چهار چوب قرار می گیرد . قاب : همان چهار چوب در . آستانه : قسمت پتیینی قاب در. کتیبه : قسمتی از در یا پنجره که در قسمت بالایی در مانند شکل مقابل قرار می گیرد و ممکن است بازشو ثابت باشد . وادار : تقسیم کننده لنگه در به دو یا چند قسمت . بائو : واردار عمودی طرفین در یا پنجره که قفل و لولا نیز به آن متصل و یا درون آن قرار می گیرد را بائو می گویند. قیدهای فوقانی و تحتانی : وادارهای بالا وپایین .

تنکه : قسمت صفحه مانندی از در که مابین دو وادار قرار گیرد را تنکه گویند.  پاخور : یال پایینی لنگه در که معمولاً پهنتر از یالهای جانبی بوده و به منظور جلوگیری از صدمه دیدن در از ضربه پیش بینی می شود . شیشه خور : قسمتی از یالهای درکه شیشه را بر روی آن تکیه می دهند . دماغه : قسمتی از لنگه در که روی نمای قاب قرار می گیرد . زهوار : قسمتی از در که به منظور زینت یا درز گیری و یا سهولت نصب شیشه بر روی در یا پنجره نصب می گردد. یراق : قسمتی از لوازم در است که به منظور باز وبسته شدن و قفل کردن در مانند لولا ،دستگیره ،….. به کار می رود.

برحسب شرایط زیر دارای انواع مختلفی هستند
. محل قرارگیری : درها از نظر محل قرار گیری به دو دسته کلی درهای خارجی و درهای داخلی تقسیم می گردند. تعداد لنگه : یک لنگه،دو لنگه  جهت بازشو : مانند درهای یک لنگه از نظر محل قرار گیری لولا به درهای راست که با دست راست به سمت خارج باز می شود ودرهای چپ که با دست چپ به سمت خارج باز می شوند . معمولاً بازشوها به طرف داخل است و جزء محل های که از 20 نفر بیشتر جمعیت داشته باشد .که در این صورت به سمت خارج باز می شود

مصالح مورد استفاده در درب ها :
درب های چوبی : معمولاً برای فضاهای داخلی .درب های چوبی نسبت به جنس و کیفیت-یک یا دو ویا چند جداره بودن-ساده یا طرح دار از مصارف گسترده و وسیعی برخوردار می باشند که در این میان زیبایی و راحتی دو چندان نسبت به درب های غیر چوب را به خود اختصاص داده اندکه ذیلا به بررسی و شناخت ظاهر آن می پردازیم: – ساده تک جداره -کلاف ساده با دو جداره از سه لایی -کلاف ساده یا دو جداره نوپان -کلاف نما چوب با تونیک داخلی سه لایی -کلاف نما جوب با تونیک تمام چوب – درب های کمد دیواری(تمام ام دی اف،دو جداره دورو سه لای،…

درب های فولادی : به عنوان درهای خارجی .به طوری که امروزه درب های فولادی بیشتر جهت ورودی پارکینگ ها-مغازه ها و پاساژهایی که مشرف به خیابان و کوچه های اصلی به جهت جلوگیری از سرقت ویا فرسایش کمتر در مقابل گرماو سرمای محیط می باشند تعبیه می شوندو با طرح ها و نقشه های بی نظیی که هنرمندان به آن اعطا می کنندجلوه و زیبایی خود را در نما یا نگه دید عموم می نمایند.

درب های آلومینیومی : با توجه به مقاومتی که در برابر رطوبت دارند برای فضاهای مرطوب استفاده می شوند . درب های شیشه ای : این نوع درها که از شیشه های ضخیم و آبدیده ساخته شده اند معمولاً در فضاهای تجاری و اداری و در مکانهایی که حفظ محرمیت داخلی مورد نظر نباشد پیش بینی می شوند . درب های پلاستیکی :این نوع مصالح که به تازگی وارد صنعت ساختمان شود است به سرعت جای مصالح مختلف را پر می کند درهای ساخته شده از مقاطع pvc مخصوصاً در مکانهای مرطوب پیشنهاد می شود.

انواع دیگر درب ها از نظر عملکرد عبارتند از : 
درب های با لولای کنار : درب ها با لولا های محوری ـ درب ها با لولای دورانه . درب های کشویی : اغلب به منظور جلوگیری از به هدر رفتن فضاها از این نوع درب ها و بیشتر در کارخانه ها و کارگاههای صنعتی استفاده می گردد. درب های آکاردئونی : این درب ها نیز به منظور جلوگیری از به هدر رفتن فضاها مورد استفاده قرار گرفته و اغلب در مکانهای صنعتی و گاراژ ها استفاده می گردد.

درب های گردان
در تمام کشور های پیشرفته و صنعتی استفاده از این نوع درب ها به خاطر پایین ترین ضریب پرت انرژی رایج و از اهمیت خاصی برخوردار بوده است .
اکثر طراحان بزرگ در طراحی های مدرن ، پست مدرن ، سبز ، کلاسیک و … از این نوع درب استفاده می کنند .
اهمیت پرت انرژی ، ضریب امنیت بالا ، ورود و خروج مجزا و زیبایی از مسایلی است که تمام طراحان را وادار به استفاده از این نوع درب ها نموده است .
مزیت ها :
1- عدم نیاز به فضای فیلترینگ
2- امنیت و ایمنی فوق العاده با 12 سنسور
3- جلوگیری از ورود هر گونه گرد و غبار و دارای جاروی کف برای تمیز کردن محوطه داخلی
4- آسایش و رفاه برای میزبانان و میهمانان
5- دارای خروج اضطراری برای مواقع خطر
6-جداسازی محل تردد ورود و خروج

7- مورد استفاده اکثر طراحان مطرح معماری اروپا ، آمریکا و آسیا
8- زیبایی فوق العاده و طراحی متنوع
9- ذخیره هزینه های پرت انرژی و سرمایه

مدل درب های گردان : دستی ، اتومات ، امنیتی و ویترینی

انواع درب های گردان
چند ضلعی : هزینه ی پایین تر ، امنیت بالاتر ، زیبا ، داری بیشترین سنسور امنیتی ، خروج اضطراری
و مناسب برای نماهای مدرن ، پست مدرن و چند وجهی

منحنی : زیبا ، دارای بیشترین سنسور امنیتی ، امنیت بیشتر نسبت به سایر درب ها ، مناسب برای نماهای کلاسیک و قوس دار

نکاتی در مورد ریسک های مکانیکی :
نواحی خطر : به نواحی گفته می شود که ممکن است سلامتی فرد در معرض خطر قرار گیرد .
فرد در معرض خطر : به فردی اطلاق می شود که کلا یا بخشی ازبدن وی در معرض خطر باشد .

درب های مثلثی
در این نوع درب ها عموما از چهار لت فریم تشکیل شده است که دو لت متحرک میباشد که بنا به نوع انتخاب اپراتور بر اساس وزن درب و همچنین میزان باز شو مورد نظر دارای ابعاد گوناگون میباشد و دو لت ثابت دارد که ممکن است از لت های متحرک هم بزرگتر باشد . مناسب برای مکان های کنج با هر نوع ترافیک
تجهیزات ایمنی
سنسور حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز جهت باز و بسته نمودن درب ها و تشخیص متحرک ها در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان باز ماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی
سنسور ترکیبی ایمنی و حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز ، جهت جلوگیری از بسته شدن ناگهانی درب ها و تشخیص افراد و اشیا در حالت ثابت و متحرک در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان باز ماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی

راهنمای تکنیکی درب های مثلثاتی:
یک پرونده ی تکنیکی باید شامل موارد زیر باشد
نقشه ای از نصب که معمولا در دفترچه ی راهنما موجود است
اتصال های الکتریکی و دیاگرام های کنترل که دفترچه ی راهنما ، شامل این موارد نیز میشود
تحلیل ریسک و خطا که شامل لیستی از خطرات و شرحی از راه حل ها می باشد
راهنمای نصب و نگهداری درب و اجزای آن
آماده سازی لیستی از دستور العمل های نصب و پیام های هشدار

درب های اسلایدینگ
درب های اسلایدینگ دارای ایمنی بالا تر نسبت به درب های معمولی هستند و همچنین از نظر پرت انرژی ، استحکام ، زیبایی ، آرامش آسایش و رفاه تاثیر گذاری بیشتری نسبت به دیگر درب های دستی دارد .
در این نوع درب ها عموما از چهار لت فریم تشکیل شده است که دو لت آن متحرک میباشد که بنا به نوع انتخاب اپراتور بر اساس وزن درب و همچنین میزان بازشو مورد نظر دارای ابعاد گوناگون میباشد و دو لت ثابت دارد که ممکن است از لت های متحرک هم بزرگ تر باشد و قابل به ذکر است که این نوع درب ها توانایی تک لنگه
( یک لت متحرک ) را دارند .
مناسب برای مکانهایی با حداقل دهنه ی 2.50 متر به بالا با هر نوع ترافیک

مزیت ها :
جلوگیری از پرت انرژی
کم مصرف بودن
ایمنی بالا تر نسبت به درب های معمولی
متناسب برای ورود و خروج معلولین ، کودکان و مستمندان
متناسب برای هر نوع مکان ، سلیقه و متناسب هر نوع طراحی
بازشو تا 1.2 عرض دهنه

راهنمای تکنیکی درب های کشویی ( اسلایدینگ )
یک پرونده تکنیکی باید شامل موارد زیر باشد:
نقشه ای از نصب که معمولا در دفترچه ی راهنما موجود است
اتصالات الکتریکی و دیاگرام های کنترل که دفترچه ی راهنما ، شامل این موارد نیز می شود
تحلیل ریسک و خطا که شامل لیستی از خطرات و شرحی از راه حل ها می باشد
راهنمای نصب و نگهداری درب و اجزای آن
آماده سازی لیستی از دستور العمل های نصب و پیام های هشدار

درب های منحنی
این نوع درب ها یکی از پر کاربرد ترین نوع درب ها در ساختار معماری ساختمان ها است اکثر مهندسان معمار از این نوع درب ها در طراحی و فیلتر ساختمان خود استفاده میکنند
همچنین قابلیت فیلترینگ درب های منحنی به خاطر ساختار درب از دیگر خصوصیات این نوع درب ها است  
این نوع درب ها از چهار لت فریم تشکیل شده و دارای بازشو زیاد میباشد

مزیت ها :
مقاومت در برابر ضربه
خاصیت فیلترینگ
2.3 بازشو
زیبای در طراحی نما
سازه آلومینیومی

تجهیزات ایمنی :
سنسور حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز جهت باز و بسته نمودن درب ها و تشخیص متحرک ها در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان باز ماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی
سنسور ترکیبی ایمنی و حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز ، جهت جلوگیری از بسته شدن ناگهانی درب ها و تشخیص افراد و اشیا در حالت ثابت و متحرک در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان باز ماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی

درب های خروج اضطراری
درب های اسلایدینگ دارای ایمنی بالاتر نسبت به درب های معمولی هستند و همچنین از نظر پرت انرژی ، استحکام ، زیبایی ، آرامش ، آسایش و رفاه تاثیر گذاری بیشتری نسبت به دیگر دربهای دستی دارد .
در این نوع درب ها عموما از چهار لت فریم تشکیل شده است که دو لت آن متحرک میباشد که بنا به نوع انتخاب اپراتور بر اساس وزن درب و همچنین میزان باز شو مورد نظر دارای ابعاد گوناگون میباشد .
و دو لت ثابت دارد که ممکن است از لت های متحرک هم بزرگتر باشد و قابل به ذکر است که این نوع درب ها توانایی تک لنگه ( یک لت متحرک ) را دارند .
مناسب برای مکانهایی با حداقل دهنه 2.50 متر به بالا با هر نوع ترافیک

مزیت : 
در هنگام بروزحادثه درب ها قابلیت بازشدن دارند .

تجهیزات ایمنی :
*سنسور حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز جهت باز و بسته نمودن درب ها و تشخیص متحرک ها در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان باز ماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی .
* سنسور ترکیبی ایمنی ( پرده ای ) و حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز ، جهت جلوگیری از بسته شدن ناگهانی درب ها و تشخیص افراد و اشیاء در حالت ثابت و متحرک در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان بازماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی

راهنمای تکنیکی درب ها
یک پرونده تکنیکی باید شامل موارد زیر باشد :
نقشه ای از نصب که معمولا در دفترچه راهنما موجود است.
اتصالات الکتریکی و دیاگرام های کنترل که در دفترچه راهنما ، شامل این مورد نیز می باشد .
تحلیل ریسک و خطا که شامل لیستی ازخطرات و شرحی ازراه حل ها می باشد .
راهنماهای نصب و نگهداری درب و اجزا آن ها
آماده سازی لیستی از دستورالعمل های نصب و پیام های هشدار

درب های تلسکوپی
چرا درب های تلسکوپی :
این نوع درب ها دارای کیفیتی فوق العاده بالاتر ، عمری طولانی و زیبایی بهتر نسبت به درب های اسلایدینگ است .
توانایی اجرا در عرض دهنه های کوچک 1.20 متر تا دهنه های بزرگ 8 الی 10 متری ازدیگر مزیت های این نوع درب ها است .
این نوع درب ها معمولا از شش لت فریم تشکیل شده اند و در مکانهایی با عرض دهنه کوچک با سه لت فریم طراحی میشوند

مزیت :  
جلوگیری ازپرت انرژی
کم مصرف بودن
قدرت بیشتر
عمر طولانی
بازشو تا 3/2 عرض دهنه
مناسب برای افرادی که زیبایی را مد نظر دارند
 

تجهیزات ایمنی :
*سنسور حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز جهت باز و بسته نمودن درب ها و تشخیص متحرک ها در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان باز ماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی .
* سنسور ترکیبی ایمنی ( پرده ای ) و حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز ، جهت جلوگیری از بسته شدن ناگهانی درب ها و تشخیص افراد و اشیاء در حالت ثابت و متحرک در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان بازماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی
راهنمای تکنیکی درب ها
یک پرونده تکنیکی باید شامل موارد زیر باشد :
نقشه ای از نصب که معمولا در دفترچه راهنما موجود است .
اتصالات الکتریکی و دیاگرام های کنترل که در دفترچه راهنما ، شامل این مورد نیز می باشد .
تحلیل ریسک و خطا که شامل لیستی ازخطرات و شرحی ازراه حل ها می باشد .
راهنماهای نصب و نگهداری درب و اجزا آن ها
آماده سازی لیستی از دستورالعمل های نصب و پیام های هشدار .

درب های مترو
این نوع درب ها فقط در مترو ، قطار شهری و راه آهن کاربرد دارند و مراجعین می توانند بعد از ایستادن قطار درب ها باز شود و ورود و خروج انجام شود

 مزیت ها:
امنیت بالا برای جلوگیری از ورود افراد به داخل ریل
ظاهری زیبا
قابلیت کنترل ورود و خروج
هدایت افراد به محل ایستادن قطار

 تجهیزات ایمنی :
*سنسور حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز جهت باز و بسته نمودن درب ها و تشخیص متحرک ها در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان باز ماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی .
* سنسور ترکیبی ایمنی ( پرده ای ) و حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز ، جهت جلوگیری از بسته شدن ناگهانی درب ها و تشخیص افراد و اشیاء در حالت ثابت و متحرک در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان بازماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی

درب های لولایی
این نوع درب ها از دو بازشو تشکیل شده اند که همانند در های معمولی به صورت لولایی کار میکنند و کاربرد این نوع درب ها برای موارد خاص می باشد ( مانند اورژانس و بیمارستان )

مزیت ها :
قابلیت استفاده بر روی درب های معمولی حداکثر 100 کیلو گرم
هزینه مناسب
کم حجم بودن
 
تجهیزات ایمنی :
*سنسور حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز جهت باز و بسته نمودن درب ها و تشخیص متحرک ها در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان باز ماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی .
* سنسور ترکیبی ایمنی ( پرده ای ) و حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز ، جهت جلوگیری از بسته شدن ناگهانی درب ها و تشخیص افراد و اشیاء در حالت ثابت و متحرک در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان بازماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی

 درب های تاشو
این نوع درب ها مناسب مکانهایی هستند که تمام عرض دهنه را بازشو نیاز دارند .
سازه متفاوت و نوع کارایی خاص آن مناسب مکانهایی همانند : گاراژ ، نمایشگاه اتومبیل ، مکانهایی با تردد حجمی بالا و دهنه های کوچک می باشد

 مزیت ها :
95% بازشو
مناسب برای مکانهایی با عرض دهنه بیشتر از 90 سانتی متر
نکاتی در مورد ریسک های مکانیکی :
نواحی خطر : به نواحی گفته می شود که ممکن است سلامتی فرد در معرض خطر قرار گیرد .
فرد در معرض خطر : به فردی اطلاق می شود که کلا یا بخشی ازبدن وی در معرض خطر باشد

درب های امنیتی بانک
این نوع درب ها دارای امنیت بالایی می باشند که عموما از شیشه های لمینت ( ضد گلوله ) استفاده می شود و همچنین قابلیت باز شدن متفاوتی دارند .
استفاده از کارتخوان ، بار کد ، کدینگ ، اثر انگشت و غیره از مزایای استفاده از این سیستم می باشد .
کاربرد این نوع درب ها عموما در اماکن امنیتی می باشد

 مزیت ها :
شناسایی افراد مراجعه کننده
امنیت بالای ورود و خروج
ضبط تصاویر افراد داخل شونده
تجهیزات ایمنی :
*سنسور حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز جهت باز و بسته نمودن درب ها و تشخیص متحرک ها در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان باز ماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی . سنسور ترکیبی ایمنی ( پرده ای ) و حرکتی با تکنولوژی مادون قرمز ، جهت جلوگیری از بسته شدن ناگهانی درب ها و تشخیص افراد و اشیاء در حالت ثابت و متحرک در زوایای مختلف با قابلیت تنظیم و برنامه ریزی سرعت ، قدرت ، میدان دید توسط کاربر و زمان بازماندن درب جهت جلوگیری از اتلاف انرژی

درب های پارکینگی
سیستم های اتوماتیک اکنون برای ورودی ها و خروجی های ماشین رو ، به صورت یک نیاز در آمده است . البته بر حسب نوع کاربری و تعداد رفت و آمد و موقعیت محل می توان از سیستم های اتوماتیک مختلف به بهترین نحو استفاده کرد تا هم نیاز مصرف کننده مرتفع گردد هم معماری ساختمان صدمه نبیند . اگر بخواهیم درب پارکینگمان را اتوماتیک نمائیم تنها به یک جفت جک متناسب با وزن و متراژ درب نیازمندیم تا بتوانیم با فشار دادن یک دکمه از ریموت کنترل آن درب را باز و بسته نمائیم .

 جکها چند نوع هستند:
پنوماتیک – هیدرولیک – الکترومکانیک
پنوماتیک :
این جکها توسط نیروی باد کار می کند و نیازمند ارتباط با کمپرسور باد هستند ، به دلیل مشکلات فراوان از جمله نداشتن دقت باز و بسته شدن پس از مدتی هزینه بالا ، مشکلات نصب و لوله کشی در ساختمان های آماده مورد توجه واقع نمیشود

هیدرولیک :
بسیار قدرتمند هستند ، نیروی فشار روغن داخل سیلندر و مکانیک قدرت را بسیار بالا برده و میتواند دربهای بسیار سنگین را باز و بسته نماید . ( قابل استفاده برای گاراژها و دربهای عریض )

درب های راهبند  
دارای اهرم هایی به طول 2 تا 6.5 متری
مجهز به سیستم ضد برخورد با مانع
دارای پوشش فلزی با رنگ الکترو استاتیک و یا استیل

الکترو مکانیک :
متشکل از یک موتور الکتریکی و گیربکس قوی . مناسب برای درب های اکثر پارکینگها و قدرت باز و بسته نمودن درب را از 150 تا 1500 کیلو دارد . بسیار ساده ( البته برای نصابان ) نصب میگردد . کم حجم و قدرتمند بوده و در نوع کامل و فول آن چند سرعته میباشد . توسط کنترولر خودش میتوان حالت مختلفی از سرعت و تاخیر را برنامه ریزی نمود . استفاده از چشم های الکترونیکی در سیستم درب دستور باز و بسته شدن ناگهانی را در صورت برخورد با اتومبیل یا یک فرد لغو نموده امنیت را بالا میبرد. میتوان جک ها را در پایین ، بالا و وسط درب نصب نمود

درب های ریلی 
این درب به صورت کشویی و به یک طرف باز شده و موتور آن از نوع دنده ای می باشد که جهت سوله ها ، ورودی کارخانجات و یا درب های پارکینگی عریض مورد استفاده قرار میگیرند

درب های رول آپ 
مزایای استفاده از دربهای اتوماتیک کرکره ای :
زیبایی فوق العاده متفاوت با کرکره های سنتی
ایمنی بی نظیر به دلیل نوع خاص طراحی کرکره ها
از جنس آلومینیوم سخت کاری و تقویت شده دو جداره
عایق نسبی صوت و حرارت و برودت
امکان ساخت یکپارچه در ابعاد مختلف و غیر متعارف
سهولت کاربرد به همراه امنیت بالا
عدم اشغال فضای مفید در ع ض و ارتفاع ورودی
دارای قفل الکترو مکانیکی داخلی و بی نیاز از قفل و کلید
سازگار با کلیه سیستمهای کنترل هوشمند ( بی ام اس )
سرعت عملکرد و استفاده مطلوب از زمان
تنوع بسیار در طرح و رنگ
مقاومت و عمر بسیار بالای رنگ و عدم نیاز به رنگ آمیزی دوره ای
امکان ایجاد هارمونی با طراحی معماری محیط
قابلیت عملکرد دستی در هنگام قطع برق

منبع
 
iranian engineers
 مصالح و ساختمان، سام فروتنی
فصلنامه، تخصصی بنیاد مسکن و انقلاب اسلامی محمدحسین ملجدی اردکانی

با تشکر


تعداد صفحات : 84 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود