مطالعات طرح امکان سنجی مقدماتی تولید شیشه های دو جداره و کاربرد آن
مقدمه:
مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن بعنوان مینایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می گیرد.
گزارش حاضر مطالعات طرح امکان سنجی مقدماتی تولید شیشه های دو جداره می باشد. این نوع شیشه از دو لایه ساده و گاهی رنگی که به موازات یکدیگر قرار گرفته اند و لبه ها یا درزهای آن ها هوابندی شده است و فضای بین آنها با مواد خشک کننده ای مانند سیلسیکاژل پر و یا در بعضی از موارد بین دو لایه خلاء ایجاد می شود. این نوع شیشه که عایق گرما، سرما و صداست در بسیاری از ساختمان ها مانند فرودگاه ها، هتل ها و بیمارستان ها به کار می رود سیستم شیشه دو جداره از دو یا چند لایه شیشه که به طور موازی در فواصل مساوی از یکدیگر قرار گرفته اند و توسط فاصل در دور تا دور آن از هم جدا شده اند. فضای بین دو شیشه هوا با گازهای خاصث بدون رطوبت (آرگون) با فشاری تقریباً مساوی فشار هوای بیرون وجود دارد. در شیشه های دو جداره غالباً از اسپسرهای آلومینیومی استفاده می شود که درون اسپیسر را با ماده رطوبت گیر پر می کنند که این ماده سبب جذب رطوبت هوای ما بین دو شیشه می گردد و توسط مواد درزگیر مناسب کاملاً ْ آببندی شده است و در داخل فاصل های استاندارد از مواد جذب رطوبت استفاده می گردد.
در صورت استفاده از شیشه های دو جداره و پنجره های عایق می توان در ازای هر متر مربع شیشه دو جداره به میزان 40 متر مکعب گاز در سال صرفه جویی نمود. علاوه بر کاهش مصرف انرژی و سر و صدا، محیط زیست پاکیزه تری تامین می نماید زیرا نیاز به مصرف انرژی حرارتی و برق مصرفی کمتر، کاهش سوخت و بالطبع کاهش انتشار گازهای آلاینده را به مقدار بسیار زیاد سبب می گردد.
معرفی رشته سرامیک:
اگر در ابتدای معرفی این رشته بشنوید که یکی از کار بردهای سرامیک ، صنعت برق ، الکترونیک ، لوازم خانگی است تعجب کنید
صنعت سرامیک به لحاظ تنوع ، تولید ، خانواده ی گسترده و بی انتهایی داشته و از ویژگی ها و پیچیدگی های خاصی بر خوردار است .
در صنعت برق ، الکترونیک ، لوازم ساختمانی و با توجه به مطرح بودن صرفه جویی اقتصادی و کاهش هزینه های تولید بسیار حائز اهمیت است
نیاز هنر جویان به فراگیری محاسبات فنی ، مواد اولیه سرامیکی و آماده سازی آن ، تکنولوژی عمومی سرامیک ، شیمی تخصصی سرامیک ، شکل دادن و پخت مواد سرامیکی ، ماشین الات سرامیکی ، محاسبه و طراحی ساخت محصولات سرامیکی آشنا میشوید
زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از :
اپراتور کوره پخت سرامیک
اپراتور ماشین آلات سرامیک
شکل دهنده قطعات در حالت خام
طراحی و محاسبات در سرامیک
راه اندازی کارگاه های پخت سرامیک
کنترل کننده قطعات تولیدی سرامیکی
آزمایشگاه شیمی تخصصی سرامیک
کارگاه های تولید قطعات ساده سرامیکی
آماده کننده مواد اولیه برای دوغاب ریزی و پرس کاری
آزمایشگاه مواد اولیه سرامیک در کارگاه ها و کارخانجات
و ….
40 کسب در زمینه رشته سرامیک
1- کاشی و سرامیک
2- کاشی کف
3- کاشی دیوار
4- ساخت کوره
5- آجر چینی کوره
6- مشعل چینی کوره
7- تعمیر دیواره های کوره
8- واگن سازی
9- کارخانه گچ
10- کارخانه آهک پزی
11- کارخانه سیمان
12- ظروف سرامیکی
13- چینی نشکن
14- شیشه های دوجداره
15- پنجره PVC
16- سفال گری
17- نقش برجسته روی سفال
18- کتیبه سازی
19- کاشی رنگی مساجد
20- کارخانه لعاب سازی
21- کارخانه فریت
22- شیشه های تزئینی
23- خاک های سرامیکی
24- کارخانه خردایش مواد اولیه
25- آجر نسوز
26- چینی بهداشتی
27- چینی مظروف
28- کشف معدن
29- شیشه عینک سازی
30- بیوسرامیک
31- نانوسرامیک
32- میکروسرامیک
33- استخوان های مصنوعی
34- مقره سازی
35- سنگ تراشی
36- کارخانه پودر سنگ
37- آجر پزی
38-اپراتور کوره پخت سرامیک
39-اپراتور ماشین آلات سرامیک
40- شکل دهنده قطعات در حالت خام
اسکمپر (Scamper) :
Substitution(جایگزینی) : می توان با جایگزین کردن دستگاه های جدید و شیوه مدرنتیته تولید شیشه های دو جداره با استاندارد و مطابق با کشورهای سازنده گامی در راه تولید بهتر برداشت.
Combine(ترکیب): با ترکیب عناصر بهتر در مصرف انرژی و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان می توان موثر بود.
Adapt (سازگار کردن): امروزه تولید شیشه های دو جداره با گاز آرگون و گازهای خنثی می تواند در تولید بهتر شیشه های دو جداره نقش داشته باشد.
Magnify(بزرگ سازی): با بزرگ سازی شیشه ها و افزایش ضخامت شیشه ها و قرار دادن بیشتر گازهای خنثی در میان شیشه ها در تولیدات بهتر این شیشه ها می توان موثر بود.
Put to Other Use(کاربردهای دیگر): از کاربردهای دیگر شیشه های دو جداره در ساختمانهای بیمارستانها، تاسیسات هسته ای و تاسیسات نظامی می تواند باشد.
Ellimination(حذف کردن) : با حذف برخی از عناصر زیاد در تولید شیشه دو جداره می توان در قیمت تمام شده شیشه نقش داشت.
Reverse(معکوس سازی): با استفاده از مهندس معکوس و طراحی شیشه های دو جداره با روش های مدرن وطرح های معکوس گام در جهت تولید بهتر برداشت.
فصل اول:
معرفی
1-1- مالکیت:
مالکیت این شرکت به عهده خود شخص می باشد.
2-1- سرمایه این طرح:
این طرح در زمینی به مساحت 2000 متر مربع در شهرک صنعتی میبد 2 واقع در کیلومتر 5 جاده میبد به ندوشن قابل احداث است سرمایه کل این طرح بالغ بر 20428988000 ریال بوده که از این میان سرمایه ثابت 7380444000ریال و سرمایه در گردش 13048544000 ریال خواهد بود. ما قادر به تولید سالانه 400000 متر مربع شیشه دوجداره پس از 5 سال تولید مقدماتی خواهیم بود.
76830000000
هزینه مواد اولیه وبسته بندی
1377600000
هزینه حقوق ودستمزد
7218000
هزینه انرژی(آب- برق- سوخت)
206430000
هزینه تعمیرونگهداری
39243110500
هزینه پیش بینی نشده تولید
78486210
هزینه اداری وفروش
14760888
هزینه بیمه کارخانه
3-1- مکان اجرای پروژه :
این طرح در زمینی به مساحت 2000 متر مربع در شهرک صنعتی میبد 2 واقع در کیلومتر 5 جاده میبد به ندوشن قابل احداث است.
شهرک صنعتی میبد 2 دارای امکانات آب و برق و تلفن بوده و شهرکی تازه احداث می باشد. هر متر مربع زمین این شهرک به منظور بهره برداری 100000 ریال می باشد.
4-1- معرفی محصول :
محصولات تولیدی این شرکت شیشه های دو جداره بوده که کد آیسیک آن 26101136 می باشد. این نوع شیشه از دو لایه ساده و گاهی رنگی که به موازات یکدیگر قرار گرفته اند و لبه ها یا درزهای آن ها هوابندی شده است و فضای بین آنها با مواد خشک کننده ای مانند سیلسیکاژل پر و یا در بعضی از موارد بین دو لایه خلاء ایجاد می شود. این نوع شیشه که عایق گرما، سرما و صداست در بسیاری از ساختمان ها مانند فرودگاه ها، هتل ها و بیمارستان ها به کار می رود سیستم شیشه دو جداره از دو یا چند لایه شیشه که به طور موازی در فواصل مساوی از یکدیگر قرار گرفته اند و توسط فاصل در دور تا دور آن از هم جدا شده اند. فضای بین دو شیشه هوا با گازهای خاصث بدون رطوبت (آرگون) با فشاری تقریباً مساوی فشار هوای بیرون وجود دارد. در شیشه های دو جداره غالباً از اسپسرهای آلومینیومی استفاده می شود که درون اسپیسر را با ماده رطوبت گیر پر می کنند که این ماده سبب جذب رطوبت هوای ما بین دو شیشه می گردد و توسط مواد درزگیر مناسب کاملاً ْ آببندی شده است و در داخل فاصل های استاندارد از مواد جذب رطوبت استفاده می گردد.
در صورت استفاده از شیشه های دو جداره و پنجره های عایق می توان در ازای هر متر مربع شیشه دو جداره به میزان 40 متر مکعب گاز در سال صرفه جویی نمود. علاوه بر کاهش مصرف انرژی و سر و صدا، محیط زیست پاکیزه تری تامین می نماید زیرا نیاز به مصرف انرژی حرارتی و برق مصرفی کمتر، کاهش سوخت و بالطبع کاهش انتشار گازهای آلاینده را به مقدار بسیار زیاد سبب می گردد.
5-1- شروع به کار:
به منظور اخذ مجوز تاسیس کارخانه های صنعتی باید مراحل زیر را طی نمود.
اخذ جواز تاسیس واحد تولیدی، طراحی و مونتاژ:
* پس از طی مراحل مطالعاتی و انتخاب طرح، مراجعه به سازمان صنایع و معادن استان و اخذ فرم جواز تاسیس
* با آگاهی از مقررات '' صنعتی، زیست محیطی، کار و امور اجتماعی و در صورت لزوم وابسته به موضوع فعالیت طرح، نظارت بر مواد غذائی ، داروئی و بهداشتی، شبکه دامپزشکی '' ، فرم جواز تاسیس تکمیل و منضم به تصویر شناسنامه و یامدارک ثبت شرکت به سازمان صنایع و معادن استان ارائه میشود.
* اخذ جواز تاسیس از سازمان صنایع و معادن
مراحل صدور پروانه بهره برداری:
پرسشنامه پروانه بهره برداری توسط متقاضی از سازمان صنایع ومعادن ذیربط اخذ و پس از تکمیل به آن سازمان ارائه میگردد تا مورد بررسی و از نظر تکمیل بودن اطلاعات مورد تائید قرار گیرد.
* ظرفیت سنجی برای تعیین حداکثر ظرفیت تولید براساس ماشین آلات منصوبه توسط کارشناس ذیربط برای سه شیفت کاری یعنی چهار هزار و پانصد ساعت مفید با راندمان 100 درصد برای کلیه صنایع در سال محاسبه میگردد. در مواردی که با توجه به ماهیت صنعت نیاز به محاسبه تمام اوقات سال به عنوان روزهــای کــاری میباشد. (نظیر کارخانه سیمان یا شیشه) این میزان به شش هزار و پانصد ساعت مفید با راندمان 100 درصد افزایش می یابد.
* درمورد واحدهایی که دارای چند خط تولید جداگانه هستند در صورتی که تنها یک یا چند خط از کل خطوط تولید آماده بهره برداری باشد صدور پروانه بهره برداری برای آن خطوط بلامانع است.
* صدور پروانه بهره برداری الزاما با توجه به قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب 3/2/74 منوط به موافقت سازمان حفاظت محیط زیست است و برای صنایع غذائی و بهداشتی ودارویی با توجه به قانون مواد خوردنی آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب 28/4/46 منوط به استعلام و اخذ موافقت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و برای صنایع دارویی و غذایی دام و طیور با هماهنگی سازمان دامپزشکی کشور یا واحدهای استانی آنها نیز خواهد بود.
* هزینه صدور پروانه بهره بــرداری بــر اساس تصویــب نامه 18154 مورخ 3/4/1364هیات وزیران به حساب شماره 310 خزانه واریز میگردد.
* پروانه بهره برداری بر اساس اطلاعات جمع آوری شده مورد نیاز در برگه رنگی مخصوص به همراه نامه ارسال پروانه بهره بــرداری تهیه و به متقاضی ارائه میگــردد.
تخصیص زمین در شهرکهای صنعتی:
1- مراجعه به شرکت شهرکهای صنعتی استان و دریافت اطلاعات مربوط به شهرکهای صنعتی استان از واحد برنامه ریزی و امور تولیدی
2- ارائه جواز تاسیس صادره از وزارت صنایع و معادن و یا یکی از سازمانهای ذیربط و همچنین ارائه کپی شناسنامه و کپی کارت پایان خدمت برای اشخاص حقیقی و برای اشخاص حقوقی، کپی اساسنامه شرکت، آگهی تاسیس شرکت، آگهی ثبت شرکت و کپی شناسنامه اعضای هئیت مدیره شرکت
3- تکمیل فرم درخواست زمین توسط متقاضی
4- بررسی استقرار و مسائل زیست محیطی (توسط شرکت شهرکهای صنعتی استان)
5- انتخاب شهرک صنعتی و انتخاب قطعه
6- انعقاد قرارداد حق انتفاع از تاسیسات شهرک صنعتی
7- تحویل زمین به مجری طرح یا نماینده ایشان
8- ارائه نقشه های ساختمانی توسط مجری طرح به شرکت شهرکهای صنعتی استان
9- دریافت پروانه ساختمان از شرکت شهرکهای صنعتی استان
10- شروع عملیات اجرائی ساخت و ساز واحد صنعتی
11- دریافت پایان کار (بصورت رایگان) از شرکت شهرکهای صنعتی استان
فصل دوم:
تحلیل صنعت
1-2- سیر کسب و کار تولید شیشه دوجداره در جهان:
اولین شیشه دو جداره در ماه اوت سال 1845 توسط تی دی استسون که به کار شیشه سازی در نیویورک اشتغال داشت ساخته شد. استسون به دلیل این ابداع دریافته بود که ساختار قاب یا دو شیشه در طرفین قادر است اتلاف حرارتی را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهد. در سال 1942 محصولی به نام ترموپین توسط لیبی اونزوفورد به بازار آمریکا معرفی شده در این سیستم فکر جدیدی ارایه گردیده بود، لایه هایی از قلع و مس در سطح شیشه بکار رفته بود که دور تا دور لبه شیشه را می پوشاند و این امکان را میسر ساخت تا قابهای شیشه با یک خمیر سربی به هم لحیم شوند.
پس از گذشت 30 سال از پیدایش تفکر شیشه های دوجداره، روش های تولید با بکارگیری ترموپلاستیک و ترموستینگ تغییرات بنیادی پیدا نمودند. با توسعه درزگیری دوبل در دهه 1970 این صنعت موفقیت های چشمگیری دست یافت.
این نوع شیشه ها از دو لایه ساده و گاهی رنگی که به موازات یکدیگر قرار گرفته اند و لبه ها یا درزهای آنها هوابندی شده است و فضای بین آنها با مواد خشک کننده ای مانند سیلیکاژل، پر و یا در بعضی از موارد بین دو لایه، خلاء ایجاد می شود. این نوع شیشه که عایق گرما، سرما و صداست در بسیاری از ساختمانها، فرودگاه ها، هتل ها و بیمارستانها به کار می رود.
اختراع شیشه های دو جداره یکی از مهمترین تحولات صنعت ساختمان بوده است استفاده بهتر از نور خورشید و همزمان با آن، کنترل کامل نور، گرما، صدا از مزیتهای اصلی این نوع شیشه ها محسوب می گردد. شیشه های دوجداره با بهبود ایزولاسیون حرارتی صرفه جویی های مهمی در هزینه های خرید تاسیسات گرمایشی و سرمایشی ساختمان را بدست می دهد. در بلند مدت، شیشه دو جداره هزینه های انرژی و راهبری ساختمان را نیز کاهش می دهد.
2-2- سیر کسب و کار شیشه دوجداره در ایران:
در روزگاران باستان بین النهرین در توسعه لعاب سفالسازی سر آمد دیگر کشورها بوده است با در نظر گرفتن اینکه ترکیبات لعاب و شیشه یکی است عجیب نیست که صنعت شیشه سازی در بابل، سومرو آشور پیشرفت کرده است. باستانشناسان ثابت کرده اند که شیشه واقعی در هزاره سوم پیش از مسیح در سومر وجود داشته است. این شیشه با شیشه ای که مصریها از گداز دُر کوهی و قلیا بدست می آوردند فرق داشته است وشیشه ای که در بین النهرین وجود داشته پس از هزار سال به مصر وارد شده است. وجود لوحه های پزشکی بابلی و به ویژه لوحه های فنی و دارویی آشوری در باره صنعت شیشه سازی در سال 625 پیش از مسیح دلیل محکمی است بر اینکه صنعت شیشه سازی پیشرفته ای در همسایگی ایران وجود داشته است. از خوزستان، یعنی ناحیه عیلام، مدارکی از شیشه سازی در دست است که نشان می دهد این صنعت در سده سیزدهم پیش از مسیح در آنجا وجود داشته است. گیریشمن بطریهای شیشه ای زیادی را از حفاری معبد چغازنبیل بدست آورده است و همچنین تعداد زیادی لوله های شیشه ای که قطر خارجی آنها 25/1 سانتیمتروقطر سوراخ داخلی آنها 6/0 سانتیمتر و درازای آنها 75 سانتیمتر بوده مکشوف شده. این شیشه ها از حلقه های شیشه ای مات سیاه و سفید ساخته شده و به نظر می رسد که در شبکه پنجره از آنها استفاده می شده است. با این همه از زمان هخامنشیان شواهد کمی دال بر استفاده کلی از شیشه در دست است. در میان گنجینه های تخت جمشید فقط چند ظرف شیشه ای هست که با شیوه دمش در قالب تهیه شده و بعضی از آنها دارای آرایه های شفافی است که با چرخ رنگ شده است. اما یکی از سفرای در بارگاه هخامنشی در آن زمان می نویسد که ایرانیان شراب را در پیاله های شیشه ای می نوشیده اند.
در زمان سلوکیان، صنعت شیشه سازی را فینیقی ها در کرانه دریای مدیترانه در شهر صیدا بنیان کردند. فینیقی ها ای صنعت را از بابلیها آموختند. این با افسانه تلموذی که می گوید یهودیان در زمان اسارت دوم خود شیشه سازی را آموختند تطبیق می کند. شیشه فینیقی ها و یهودیان پیش از آغاز امپراتوری روم بسیار با ارزش بود. با کشف اشیا زیاد شیشه ای در زمان پارتها و ساسانیان می توان چنین پنداشت که صنعت شیشه سازی در همان زمان در ایران شایع بوده است.
چنین به نظر میرسد که شیشه سازان، مانند دیگر پیشه وران سبک شیشه سازی خود را تا دوره اولیه اسلام حفظ کردند. اشیاء شیشه ای زیادی در ساوه وری پیدا شده است. ظرف های شیشه ای معمولی که ظاهرا با دمیدن درست می شده و روشن و بی نقش و نگار بوده است. شیشه های با ارزش تر را نخست دمیده و به شکل قالب ساده در آورده و سپس با نی های بلند و راست قالب میگرفته اند و اغلب در حالی که شیشه مذاب و نرم روی نی بود شیشه ساز آن را به سرعت چرخانده و بدین ترتیب خطوط مارپیچ بر روی آن درست می کرد.
از همان اوایل دوره اسلامی شیوه آشوری تزیین در ایران مشاهده می شود. این شیوه عبارت است از تزیین اشیا با نخ، حلقه، یا گلوله های شیشه ای به رنگهای مختلف. پس از استیلای مغول، پیشه و صنعت شیشه در ایران رو به افول گذاشت. بین سال 1664و 1681 میلادی که شاردن به ایران مسافرت کرد چندان تحت تاثیر مهارت شیشه سازان و استادان ایرانی قرار نگرفته است. وی پس از تعریف و تحسین از سایر هنرها و پیشه ها در مورد شیشه چنین می نویسد:" شیشه صنعتی است که ایرانیان از آن اطلاعی ندارند. در سراسر ایران کارگاههای شیشه سازی هست ولی بیشتر شیشه ها پر از لکه است و رنگشان خاکستری است. شیشه سازی شیراز از همه زیباتر است و شیشه سازی اصفهان از همه بدتر، زیرا خورده شیشه ها را دوباره آب میکنند، در صورتی که شیشه گر شیرازی شیشه نو میسازد." با اینکه شاه عباس بزرگ کوشش کرد که صنعت شیشه سازی را به وسیله هنرمندان ونیزی بار دیگر احیا کند، ولی شیشه گران در سده های بعد فقط شیشه معمولی مورد نیاز خود را تهییه می کردند.
در حال حاضر کارخانجات زیادی در ایران مشغول به تولید شیشه های دوجداره هستند که در جدول بخش رقبا و بازار آمده است.
3-2- پیشرفتهای تکنولوژیکی شیشه دوجداره:
ساختمان ها سرپناهی مناسب جهت حفظ آدمی در برابر شرایط نامساعد محیطی به منظورتامین آسایش و راحتی هستند، لیکن حصول بخشی از این امر به استفاده درست از منابعانرژی بازمی گردد. استفاده مدبرانه از فن آوری های نوین ساخت وساز می تواند ضمنتحقق موارد یاد شده، به میزان قابل توجهی از مصرف بی رویه انرژی جلوگیریکند.امروزه به منظور حداکثر استفاده از نور خورشید و اجرای برخی ایده هایمعمارانه، سطح وسیعی از ساختمان را با شیشه می پوشانند، لذا پنجره ها نقش اصلی رادر کنترل نور ورودی به داخل ساختمان و میزان انرژی مورد نیاز ایفا می کنند. ضرورتکنترل انرژی هنگامی مشهودتر می شود که سطح وسیعی از ساختمان با شیشه پوشیده شود کهاغلب در این شرایط، امکان حفظ گرمای محیطی مناسب و ذخیره سازی معقول انرژی به طورهمزمان با مشکلاتی همراه می شود.با پیشرفت تکنولوژی در عصر حاضر، تلاش محققانبر تولید شیشه هایی با خاصیت پخش نور بسیار کم، جهت استفاده در ساختمان هایی باکاربری تجاری متمرکز شده است، به طوری که می توان با فراهم سازی امکان ورود انرژیخورشید به داخل ساختمان و ممانعت از فرار گرمای داخل ساختمان (با ممانعت از خروجاشعه فرابنفش)، مصرف انرژی را به میزان قابل توجهی کاهش داد. چنین شیشه هایی قابلیتایفای نقش همزمان عایق حرارتی و کنترل نور خورشید را دارند. شیشه هایی با درجهشفافیت بسیار بالا، قابلیت ممتازی در ورود نور به داخل بنا داشته و محافظ خوبی دربرابر شرایط جوی به شمار می روند، ولی عایق حرارتی خوب یا مانعی موثر در برابرانرژی خورشید نیستند. تکنولوژی ساخت شیشه به مرحله ای از کمال رسیده که طراحی وتولید انواع شیشه را با لحاظ کردن توامان خواص پخشی، انعکاسی، جذبی و شفافیت جهتدستیابی به شرایط ایده آل و پاسخگویی به خواسته های مختلفی همچون کنترل نور روز ودرجه حرارت مناسب ،امکانپذیر کرده است.
نور و روشنایی احساس خوبی را در انسانایجاد می کند و باعث جلوه گر شدن افکار عالی در زندگی انسان می شود. در آسمانخراشهای امروزی چنین تفکراتی حادث نمی شوند. آسمان خراش ها با وجود نزدیکی به خورشید،زندگی بشر را به تاریکترین حد ممکن رسانده اند!امروزه شیشه هایی که با تکنولوژیپیشرفته تولید می شوند علاوه بر تامین روشنایی روز دارای کیفیات دیگری همچون کنترلخورشیدی، آسایش و راحتی از نظر دما (محافظت از گرمای تابستان و سرمای زمستان) بامشخصه هایی همچون قابلیت بازیافت، دوام پذیری، عدم نیاز به پاکیزه نمایی، محافظت ازرنگ پریدگی تدریجی اشیای داخل بنا در مقابل نور خورشید و… هستند. توسط شیشه هایتولیدی با تکنولوژی مدرن، عبور نور با شیشه تخت، از 88 درصد به 94 درصد افزایشیافته، در باشگاه های ورزشی وضوح دید و عدم اعوجاج و انعکاس از سال 1997 عملا حذفشده، انعکاس شیشه در حالت معمول از 8 درصد به یک درصد کاهش یافته و وضوح دید برمحیط آنسوی پنجره افزایش یافته است.
انواع شیشه ها از لحاظ کاربرد درساختمان:
۱ – شیشه با کاربرد مدیریت انرژی
2 – شیشه مقاوم در برابر آتش
۳ – شیشه کنترل صدا
۴ – شیشه ایمن با کاربرد حفاظتی و امنیت
۵ – شیشه باکاربرد در دکوراسیون
۶ – شیشه تامین کننده نور و روشنایی
۷ – شیشه باکاربردهای خاص
۸ – شیشه نما با قابلیت های مقاوم در برابر باد و ضربه
۹ – شیشه هوشمند (چند منظوره)
۱۰ – شیشه کلتکتوری (نور و گرما)
بیش از 80 سال است که شیشه دو جداره به عنوان ضرروت اصلی برای فراهم آوری عایق حرارتی در ساختمان ها شناخته شده است. پیشرفت های اخیر برعایق سازی مناسب و افزایش بهینه سازی حرارت متمرکز شده است که دلایل آن می تواند به خاطر اقتصاد و ضرورت کاهش یابی میزان انتشار دی اکسیدکربن باشد که عمدتا با بازدهی حرارتی و نحوه استفاده از انرژی در ساختمان ها ارتباط مستقیمی دارد.
هدرروی گرما در یک ساختمان به معنای مقاومت کم مصالح آن است. این امر تا کنون عمدتا از طریق شیشه پنجره یا به عبارت بهتر، شیشه کاری نامناسب و ضعیفی همچون شیشه تک جداره حادث می شده است. با روش های پیشرفته که مانع فرار گرما از ساختمان است می توان تنوع انتخاب زیباشناسانه و تنوع عایق سازی را به صورت توامان، فراهم آورد.نور خورشید به سه طریق: انعکاسی، انتقالی و جذبی پخش می شود. این امر در ایده تولید شیشه های کنترل خورشیدی و عایق حرارتی منظور شده است. شیشه های کنترل خورشیدی و عایق حرارتی تضمین آسایش و جلوگیری از هدرروی گرما هستند. عواملی همچون حذف رطوبت، نم و تقطیر در فضای میانی شیشه های دو جداره، شیشه های رنگی با خاصیت فتوولتائیک و پوشش های مختلف با ضخامت های مختلف، شیشه را در مقابل ذخیره سازی انرژی تقویت می کند.اهمیت حفظ ذخایر انرژی غیر قابل بازیافت و کمبود ذخایر انرژی فسیلی در بسیاری از کشورها، مسئولان را بر آن داشته تا به بهینه سازی انرژی دقت وسواسانه تری مبذول دارند. صنعت ساختمان همچون سایر صنایع از عمده ترین مصرف کنندگان انرژی است و شیشه به لحاظ ماهیت خاص خود نقش عمده ای در هدرروی انرژی ایفا می کند. با تلاش در جهت تقویت قابلیت های شیشه همچون انتقال نور و حذف معایب آن، با تدابیری همچون استفاده از شیشه های دو جداره و ترکیب انواع شیشه ها با هم ، استفاده از شیشه ها با قابلیت انتقالی، انعکاسی و جذبی، ممانعت از گریز اشعه فرابفنش از داخل ساختمان به بیرون یا ممانعت از انتقال گرمای خورشید به داخل ساختمان و… و تلفیق جنبه های معمارانه با مهندسی و تکنولوژی ساخت پیشرفته در این محصول، می توانیم در جهت مدیریت انرژی گام برداریم.
4-2- رقبای بین المللی بازار شیشه دو جداره:
مهمترین کشورهای تولید کننده این محصول با داشتن تکنولوژی روز دنیا و رعایت استانداردهای جهانی در حال حاضر کشورهای ایتالیا و آلمان می باشند به همین خاطر اکثر واحدهای تولیدی در کشور ایران از تکنولوژی های این دو کشور استفاده می کنند.
5-2- رقبای منطقه ای و کشوری بازار شیشه دو جداره:
در جدول (1-2) طرح های در حال اجرا و طرح های در دست اجرا تا برنامه سوم توسعه نشان داده شده است.
جدول (2-1) واحدهای تولیدی به تفکیک استانها
6-2- آمار صادرات و واردات:
براساس گزارش نشریه برنامه چاپ سازمان مدیریت و برنامه ریزی صادرات شیشه جام در سال 1384 با راه اندازی واحدهای فلوت در کشور شتاب روز افزونی داشته است. براساس آمار رس.می صادرات شیشه در سال 85 حدود 140 هزار تن بود که پیش بینی می شود در سال 86 این رقم به حدود 200 هزار تن برسد. طبق این گزارش با توجه به قیمت تمام شده شیشه در ایران که از مزیت های نسبی بسیار بالایی برخوردار است شیشه جام تولید ایران تقریباً رقیب جدی در جهان نداشته و بازار صادراتی آن در سال های آینده با گسترش چشمگیر از مرز صدها هزار تن خواهد گذشت. این گزارش حاکی است ظرفیت عرضه شیشه جام در کشور در سال های 86 تا 88 به حدود 780 هزار تن می رسد که از این میزان ظرفیت تولید شیشه جام بالغ بر 550 هزار تن خواهد رسید. به نوشته نشریه حدود 85 درصد شیشه تخت عرضه شده به بازار در ساختمان سازی مصرف می شود که میزان تقاضا برای این هدف حدود 70 هزار تن در سال می باشد. حال با توجه به کاربرد وسیع شیشه های دو جداره در صنعت ساختمان سازی پیش یبنی می شود حداقل 50 درصد این تقاضا برای تولید شیشه دوجداره مصرف خواهد شد.
7-2- لغات و اصطلاحات فنی:
1- شیشه:
شیشه ماده ای است که به دلیل آرایش اتمی/ملکولی خاص خود حالت جامد دارد ولی بر خلاف دیگر جامدها بلوری نیست. این حالت هنگامی رخ می دهد که ماده مذاب قبل از رسیدن به نقطه انتقال به شیشه به سرعت سرد می شود.
تعاریف مختلفی برای شیشه وجود دارد که هنوز توافق کلی بر روی آنها حاصل نشده است:
* تعریف کلی: شیشه یک جامد آمورف است.
* تعریف انجمن آزمون و مواد امریکا: شیشه ماده ای معدنی است که از حالت مذاب طوری سرد شده است که بدون تبلور به حالت صلب درآمده است.[۱]
* تعریف آکادمی ملی علوم امریکا: شیشه ماده ای است که در پراش اشعه ایکس آمورف بوده و و از خود رفتار انتقال به حالت شیشه نشان بدهد.
2- شیشه دوجداره:
این نوع شیشه از دو لایه ساده و گاهی رنگی که به موازات یکدیگر قرار گرفته اند و لبه ها یا درزهای آن ها هوابندی شده است و فضای بین آنها با مواد خشک کننده ای مانند سیلسیکاژل پر و یا در بعضی از موارد بین دو لایه خلاء ایجاد می شود. این نوع شیشه که عایق گرما، سرما و صداست در بسیاری از ساختمان ها مانند فرودگاه ها، هتل ها و بیمارستان ها به کار می رود سیستم شیشه دو جداره از دو یا چند لایه شیشه که به طور موازی در فواصل مساوی از یکدیگر قرار گرفته اند و توسط فاصل در دور تا دور آن از هم جدا شده اند. فضای بین دو شیشه هوا با گازهای خاصث بدون رطوبت (آرگون) با فشاری تقریباً مساوی فشار هوای بیرون وجود دارد. در شیشه های دو جداره غالباً از اسپسرهای آلومینیومی استفاده می شود که درون اسپیسر را با ماده رطوبت گیر پر می کنند که این ماده سبب جذب رطوبت هوای ما بین دو شیشه می گردد و توسط مواد درزگیر مناسب کاملاً ْ آببندی شده است و در داخل فاصل های استاندارد از مواد جذب رطوبت استفاده می گردد.
فصل سوم:
تجزیه و تحلیل بازار
1-3-کاربرد محصول:
استفاده از شیشه های دو جداره به دلیل حفظ انرژی حرارتی و برودتی و کاهش آلودگی صوتی در پنجره ساختمان بیمارستان ها، کتابخانه ها، موزه ها و ساختمانهای حاشیه خیابانهای پرتردد کاربرد وسیعی دارند اخیراً برای ایمنی و آسایش بیشتر پنجره وسایل نقلیه عمومی ملانند واگنهای قطار و اتوبوسهای بین شهری نیز به شیشه های دوجداره مجهز می شوند.
پس از انقلاب صنعتی نظر به اهمیت تهویه در ساختمانها با بهره مندی از دستاوردهای تکنولوژیک ساختار بدنه بیرونی ساختمان از دو جنبه مورد توجه قرار گرفت:
نما به عنوان حائلی بین شرایط فیزیکی و اقلیمی بیرون ساختمان نظیر باد، باران و صدا به داخل
نما به عنوان نمایشگر هویت حجمی و زیبایی ساختمان. لذا در دنیای غرب شیشه با تغییرات کیفی و کمی در تولید به عنوان عنصری لاینفک در ساختمان مطرح ماند ولی نحوه به کارگیری آن در ساختمان ها و سایر موارد دچار تغییرات اساسی گردید. به علت گرائی و اثرات نامطلوب زیست محیطی سوخت های فسیلی، صرفه جویی انرژی امری مهم است با توجه به اینکه شیشه های هادی حرارت است بنابراین پنجره ها ضعیف ترین نقطه ساختمان از نظر انتقال حرارت محسوب می شوند بنابراین مشکل اصلی مهندسین در طراحی ساختمان آن است.
2-3-مصرف کنندگان:
بیمارستانها، ساختمانهای نظامی، سازندگان خودروهای نظامی و وسایل نقلیه عمومی، ساختمانهایی که لحاظ امنیتی و تامین انرژی مهم می باشند از این نوع شیشه های استفاده می کنند.
3-3- توزیع جغرافیایی بازار و وضع رقابتی بازار:
با توجه به اجباری شدن قانون استاندارد سازی ساختمان ها توسط سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و همچنین با توجه به میزان تولید داخلی و میزان واردات این محصول نیاز مبرم به تولید این محصول بشدت احساس می شود. براساس آمار رسمی صادرات شیشه در سال 85 حدود 140 هزار تن بود که پیش بینی می شود در سال 86 این رقم به حدود 200 هزار تن برسد. طبق این گزارش با توجه به قیمت تمام شده شیشه در ایران که از مزیت نسبی بسیار بالائی برخوردار است شیشه جام تولید ایران تقریباً رقیب جدی در جهان نداشته و بازار صادراتی آن در سال های آینده با گسترش چشمگیر از مرز صدها هزار تن خواهد گذشت این گزارش حاکی است ظرفیت عرضه شیشه جام در کشور درسال های 86 تا 88 به حدود 780 هزار تن می رسند که از این میزان ظرفیت تولید شیشه جام بالغ بر 850 هزار تن خواهد رسید به نوشته نشریه برنامه حدود 85 درصد شیشه تخت عرضه شده به بازار در ساختمان سازی مصرف می شود که میزان تقاضا برای این هدف حدود 70 هزار تن در سال می باشد. حال با توجه به کاربرد وسیع شیشه های دو جداره در ساختمان سازی پیش بینی می گردد حداقل 50 درصد این تقاضا برای تولید شیشه های دوجداره مصرف خواهد شد بنابراین با توجه به مرغوبیت شیشه جام تولیدی در ایران مسلماً با رعایت استانداردهای ملی و جهانی در تولید شیشه های دوجداره و با توجه به مصرف بالای این محصول در اغلب کشورها و همچنین به دلیل غنی بودن ایران از نظر مواد اولیه تولید شیشه و امکان تولید شیشه های مرغوب در ایران زمینه مناسبی را برای صادرات این محصول ایجاد می کند ولی از آنجایی که نیاز بازار داخلی به این محصول زیاد است و در این زمینه واردات زیادی انجام می شود لذا در این صورت افزایش حجم تولید و اشباع بازار داخلی و رعایت استانداردهای جهانی این محصول را امیدوار خواهیم بود.
4-3- کالاهای جایگزین و اثرات بر مصرف محصول:
متناسب با وضعیت جغرافیایی در محل احداث ساختمان، انواع شیشه های دوجداره در انواع مختلف استفاده می شود.
شیشه دوجداره رفلکتیو: به منظور کنترل میزان عبور نور و انرژی به داخل ساختمان
شیشه دو جداره طلق دار: به منظور افزایش ایمنی در برابر خطرات زلزله و سرقت، جلوگیری از ورود اشعه مضر UV خورشید به داخل ساختمان
شیشه دو جداره سکوریت: به منظور افزایش مقاومت شیشه در مقابل ضربه و شوک حرارتی و کاهش خطرات ناشی از شکست و سقوط شیشه از ارتفاع
– ترکیبی از شیشه های فوق الذکر
– شیشه های بدون فریم
5-3- آمار واردات و صادرات طی سه تا 5 سال گذشته
در جداول زیر آمار صادرات و واردات طی سه تا 5 سال گذشته تا آغاز برنامه سوم توسعه از سال های 79-84 آمده است.
6-3- عرصه های جدید و بالقوه:
براساس نتایج استخراج شده از آمار طرح های جدید و در دست اجرا از مرکز مطالعات و آمار وزارت صنایع و معادن کشور مشاهده می شود که بیشترین سرمایه گذاری در خصوص تولید شیشه های دوجداره از سال های 83 به بعد بوده است که نمودار آن در زیر آورده شده است و همچنین مشاهده می شود که در اغلب استان های کشور سرمایه گذاری های زیادی در این زمینه انجام شده است. این امر نشانگر نیاز جامعه به محصول می باشد. در نمودارهای زیر وضع واحدهای در دست احداث را نشان می دهد.
فصل چهارم:
ظرفیت و محل اجرای طرح
1-4- ظرفیت تولید این شرکت و زمان سنجی:
با توجه به ساعات کاری این شرکت که در سال ما 300 روز کاری داریم و همچنین با توجه به دو شیفت بودن کارگران و همچنین ساعت کاری 8 ساعته باید انتظار داشته باشیم که ما به تولید 400000 متر مربع در سال شیشه دو جداره تولید کنیم این تولید در سال اول امکان وجود نداشته باشد لذا در سال 60 درصد تولید در سال دوم 70 درصد تولید و در سال سوم 80 درصد و در سال چهارم 90 درصد و در سال پنجم با 100 درصد تولیدات این تولیدات را به بازار عرضه می داریم.
جدول (1-4)- ظرفیت تولید شرکت
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالیانه در سال عدد
واحد
قیمت تمام شده
قیمت فروش
1
شیشه دوجداره
400000
مترمربع
208338
270840
2-4- جایابی ومحل اجرای طرح :
با توجه به امتیازاتی که به شهرها می دهیم می توانیم محل اجرای طرح را مشخص کنیم.
علت انتخاب طرح در شهرک صنعتی میبد 2 به خاطر آسان بودن و در دسترس بودن مواد اولیه موردنیاز ساخت شیشه دوجداره می باشند همچنین از نظر نیروی انسانی و همچنین راه های انتقالی به این شهرک صنعتی و همچنین از نظر امکانات موجود در این شهرک صنعتی که دارای امکانات آب و برق و تلفن بوده می باشد.
ما قصد داریم این طرح را با توجه به امکانات موجود در شهرک صنعتی میبد 2 که آب و برق و تلفن می باشد ما به انتخاب این شهرک صنعتی که در کیلومتر 5 جاده میبد به ندوشن قرار گرفته است دارای امکانات آب و برق و تلفن می باشد.
جدول(2-4)- جایابی ومحل اجرای طرح
شهرها
شرح
اصفهان
یزد
میبد
19
19
19
1- نزدیکی به مواد اولیه
17
19
20
2- نزدیکی به نیروی انسانی
18
19
19
3- نزدیکی به بازارفروش
17
18
18
4- نزدیک به بازارمصرف
19
20
20
5- نظریه مدیریت طرح
16
20
19
6- وجود جادههای ترانزیت
17
18
20
7- نزدیک به بنادربرای صادرات
17
17
20
8- معافیت های حقوقی
20
20
18
9- وجود رفاه عمومی
18
20
19
10- وجود امتیازخاص
178
190
192
امتیازکل
3-4-وسایل حمل و نقل :
هزینه وسایل حمل و نقل در جدول (3-4) نمایش داده شده است.
جدول(3-4)-هزینه وسایل نقلیه وحمل ونقل
بهای کل
(میلیون ریال)
بهای واحد
(میلیون ریال)
تعداد
نوع وسیله
100
100
1
اتومبیل سواری
100
100
1
وانت 2 تنی
200
جمع کل
4-4- آب:
آب بهداشتی و آشامیدنی مورد نیاز روزانه واحد بر اساس مصرف سرانه هر نفر 150 لیتر بر آورد می گردد. همچنین جهت آبیاری محوطه به ازاء هر متر مربع فضای سبز 5/1 لیتر در روز منظور میشود. به منظور ذخیره سازی آب مصرفی, یک مخزن زمینی به گنجایش 6 متر مکعب و شبکه لوله کشی با انشعاب اصلی به قطر 1 اینچ همراه با پمپ های آب 2 اینچ مورد نیاز در تاسیسات آب رسانی منظور می گردد.
بنابراین چون ما 33 نفر پرسنل داریم برای مصرف پرسنل 5 متر مکعب و برای فضای سبز متر مکعب1 نیازمند می باشیم بنابراین ما به طور کلی به روزانه 6متر مکعب آب نیازمندیم.
جدول (4-4) مصرف آب
عنوان
مصرف روزانه
(متر مکعب)
مصرف سالیانه (متر مکعب)
هزینه واحد (ریال)
هزینه کل (هزار ریال)
آب
6
1920
250
480000
5-4- برق:
الف) برق مورد نیاز خط تولید
برق مصرفی خط تولید بخش عمده ای از برق مورد نیاز کارخانه می باشد . برق مصرفی خط تولید 480 کیلو وات می باشد.
ب) برق مورد نیاز تاسیسات
اساسی ترین قسمت برق، تاسیسات است که تقریباً همه دستگاه های اصلی خط تولید نیاز به برق دارند از طرفی برق، تامین کننده انرژی مربوط به سایر تاسیسات و همچنین روشنایی کارخانه خواهد بود و برق مصرفی قسمت تاسیسات 30 کیلو وات می باشد.
ج) برق روشنایی ساختمان ها و محوطه
به منظور برآورد برق مورد نیاز ساختمان ها تخمینی از مقدار برق بر حسب مساحت ساختمان ها زده می شود برای هر متر مربع زیر بنای سالن تولید، ساختمان های اداری رفاهی و خدمات به طور متوسط 20وات برق در نظر گرفته می شود و همچنین برای هر متر مربع مساحت انبار ها و تاسیسات 10وات منظور می گردد بنابراین 50 کیلو وات توان الکتریکی در نظر گرفته می شود و همچنین برای تهویه نیز روزانه 40 کیلووات در نظر گرفته شده است.
د) برق مصرفی سالیانه
برق مصرفی سالیانه واحد بر اساس زمان کار هر یک از بخش های مصرف کننده برق وتوان مورد نیاز این قسمت ها محاسبه می شود که برق مصرفی روزانه واحد در مجموع 600 کیلووات ساعت برآورد می شود. که میزان برق مصرفی و هزینه های آن در جدول(2-5)آمده است.
جدول (5-4) برق مصرفی کالاها
عنوان
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالیانه
هزینه واحد (ریال)
هزینه کل (هزارریال)
برق
کیلووات
600
180000
300
54000000
6-4- سوخت:
مقدار سوخت مورد نیازاین طرح درجدول (6-4) شرح داده شده است.
جدول(6-4)- انرژی سوخت مصرفی
مصرف سالیانه
واحد
شرح
30000
لیتر
گازوئیل
9000
لیتر
بنزین
0
مترمکعب
نفت سیاه
39000
جمع کل
7-4- ارتباطات:
برای هرواحد تولیدی حداقل دو خط تلفن ویک دستگاه فاکس پیش بینی می شود که هزینه آن برابر5/5 میلیون ریال پیش بینی می شود و برای هزینه های مصرفی تلفن در سال 87 اجرای هرپالس 50 ریال پیش بینی می شود.
8-4- تاسیسات برودتی:
به ازای هر100 مترساختمان اداری یک کولر7000 وبه ازای هر200تا250متر فضای کارگاهی یک عدد کولر5000 آبی درنظرمی گیریم.
تعداد کولرمورد نیازدر این طرح 3 کولر5000 و برای ساختمان اداری 1کولراست.
9-4-تاسیسات حرارتی:
مجموعه وسایل گرمازا واحدها را می توان به شرح جدول بیان کرد .
جدول(7-4)- تاسیسات حرارتی
تعداد
مشخصات فنی
شرح
6
بخاری کارگاهی
وسائل گرمایشی
10-4- تاسیسات تهویه و اطفاع حریق:
در واحد هیچگونه مسئله عمده آتش سوزی وجود ندارد اما به لحاظ پیش گیری باید درنقاط حساس مانند سالن تولید مخزن نگهداری گازوئیل کوره شوفاژ تابلوهای برق انبارمواد وآزمایشگاه بطورمنطقه ای ازکپسولهای قابل حمل ونقل استفاده گردد لذا درمجموع 5 عدد کپسول آتش نشانی مورد نیازمی باشد.
11-4- وضعیت حمایت مالی وتشویقی دولت:
به منظور تشویق و جذب متقاضیان سرمایه گذاری در شهرکهای و نواحی صنعتی، در صورت ارائه برنامه زمانبندی اجرای واحد تولیدی مورد تقاضا مشروط به تحقق شرایط مندرج در این دستور العمل تسهیلات جدید بشرح مواد زیر اعطا می گردد :
ماده 1- متقاضیان در صورت ارائه برنامه زمانبندی، ساخت و سازواحد صنعتی حداکثردر 12 ماه مشمول 5% بخشودگی با داشتن شرایط ذیل خواهند شد .
1- شرایط
1-1- ارائه جدول زمانبندی اجرای طرح در زمان عقد قرارداد
2-1- نداشتن تخلف از ضوابط ساخت و ساز و ارائه پایان کار
3-1- پرداخت به موقع اقساط در سر رسید های تعیین شده در قرارداد
4-1- رعایت حداقل زیر بنای احداثی در عرصه تخصیصی در استانهای مازندران، گلستان، گیلان، کردستان ، لرستان ، ایلام ، کهگیلویه و بویراحمد و آذربایجان غربی 45 درصد و سایر استانها 35 درصد.
ماده 2- متقاضیان در صورت دریافت و ارائه پروانه بهره برداری حداکثر 12 ماه از زمان انعقاد قرارداد از ارگانهای ذیربط مطابق ظرفیت محصولات تولیدی مندرج در جواز تاسیس ارائه شده و ارائه بیمه کارکنان از سازمان تامین اجتماعی برای هر اشتغال ایجاد شده نیم درصد بخشودگی در قیمت حق بهره برداری از زمین و تاسیسات تا سقف 50 نفر خواهند شد. ( حداکثر بخشودگی 25%)
در صورت تحقق شرایط فوق الذکر، تعداد اشتغال از 10 تا 20 نفر تقسیط بخش غیر نقدی از 30 ماه به ماه 35 ، اشتغال تا سقف 30 نفر تقسیط بخش غیر نقدی از 30 ماه به 40ماه، اشتغال تا سقف 40 نفر تقسیط بخش غیر نقدی از 30 ماه به 45 ماه و اشتغال تا سقف 50 نفر تقسیط بخش غیر نقدی از 30 ماه به 50 ماه افزایش می یابد.
ماده 3- متقاضیان در صورتی که در طول 2 سال به طور متوالی با حداقل 85% ظرفیت تولید فعالیت نماید با تحقق شرایط ذیل شامل 15% تخفیف در قیمت حق بهره برداری از زمین و تاسیسات نسبت به مبلغ اولیه قرارداد با تصویب هیات مدیره می گردد .
* ارائه بیمه کارکنان از سازمان تامین اجتماعی طی دو سال
* ارائه اظهار نامه مالیاتی طی دو سال ( به تفکیک سالانه)
* گزارش، ماهیانه تولید به شرکت استانی در پایان هر ماه
* تهیه گزارش کارشناسی شرکت مبنی بر تایید ظرفیت تولیدی موضوع این بند
تبصره1-در صورت عملیاتی نشدن فعالیتهای اجرای ساخت کارخانه در مدت 12 ماه حداکثر تا 18
ماه قابل قبول است اما از بابت 6 ماه تاخیر در بخش ساخت و بهره برداری 3/1 از محل تخفیف کسر خواهد شد.
تبصره 2- در صورت عدول از سقف 18 ماه در بخش ساخت و بهره برداری تخفیف کن لم یکن تلقی می گردد.
تبصره 3- دوران تقسیط کلیه قراردادهای منعقده ( در زمان انعقاد ) با مشمولین این دستور العمل
طبق ماده 22 وجدول پیوستشماره 4 مندرج در دستور العمل حق بهره برداری از زمین، اعیانی و تاسیسات در شهرکها و نواحی صنعتی سال 87 خواهد بود .
تبصره 4- چنانچه طبق جدول شماره 4 دستور العمل اقساط متقاضی 36 ماهه باشد، زمان تقسیط به حداکثر تقسیط جدول فوق تغییر می کند.
تبصره 5- اقساط ایثارگران و نخبگان در قرارداد، در صورت داشتن شرایط به حداکثر تقسیط در جدول فوق تغییر می کند.
تبصره 6- متقاضیان در صورتیکه صرفاً حائز یکی از شرایط باشند از امتیازات همان شرایط
بهره مند خواهند شد.
ماده 4 – بخشودگی های متعلقه واحدهای صنعتی پس از محاسبه و تائید هیات مدیره در قالب اولین سفته های سررسید نشده به متقاضی عودت داده می شود و سر رسید مابقی سفته های مشمول تشویق به ماههای آخر طبق روال قرارداد انتقال می یابد.
ماده 5 – با تصویب این دستورالعمل ماده 1 و تبصره های ذیل آن از پیوست شماره 2 دستورالعمل بهره برداری از زمین، اعیانی و تاسسات در شهرکها و نواحی صنعتی سال 87 حذف و مفاد دستورالعمل حاضر جایگزین آن می گردد.
ماده 6 – این دستور العمل در 6 ماده و 6 تبصره و یک جدول پیوست در تاریخ 26/03/87 به تصویب هیات مدیره رسید.
12-4- پلان طرح:
نقشه پیشنهادی جانمایی ساختمان ها اعم ازسالن تولیدانبارها تعمیرگاهها و…… بر اساس بهینه سازی مسیرهای حمل ونقل مواد و پرسنل مطابق اصول مهندسی صنایع درشکل (1-4)مشاهده می شود که هرکدام ازقسمتها به شرح زیرمی باشد.
1- سالن تولید
2- انبار مواد خام
3- انبار محصول
4- سالن اداری
5- نگهبانی
6- تاسیسات و تعمیرگاه
7- ساختمانهای خدماتی
8- نمازخانه و سرویس بهداشتی
9- فضای سبز
شکل (1-4) پلان کل طرح
فصل پنجم:
تولید
1-5-فرایند تولید:
به طور خلاصه فرآیند تولید شیشه های دوجداره به شرح زیر خواهد بود.
1- تهیه مواد اولیه و تبدیل آنها به پودر با دانه بندی بین 1/0 تا 5/2 میلی متر
2- توزین هر یک از مواد اولیه به نسبت های موردنظر و مخلوط کردن آنها همراه با 4 تا 5 درصد آب و انتقال مخلوط به کوره
3- ذوب مخلوط در کوره و تهیه خمیر شیشه
4- بی رنگ کردن خمیر شیشه و خارج کردن گازها
5- تبدیل به فرآورده های موردنیاز بازار و صنایع
6- نپختن شیشه و قرار دادن شیشه داغ در کوره هایی که دمای کمی دارد، برای کاهش شکنندگی شیشه
ذوب:
کوره های شیشه سازی را می توان به کوره های بوته ای یا کوره های مخزنی تقسیم بندی کرد کوره های بوته ای با ظرفیت تقریبی 2 تن یا کمتر برای تولید شیشه های ویژه به مقدار کم یا هنگامی که حفاظت از پیمانه مذاب در برابر محصولات احتراق الزامی است بسیار مفیدند بوته ها از جنس خاک رس یا پلاتین هستند در کوره مخزنی، مواد پیمانه از یک سر مخزن بزرگی که از جنس بلوکهای نسوز است وارد می شوند. این کوره ها با گاز یا برق گرم می شوند.
بسته به توانایی آجر نسوز برای تحمل انبساط، دمای کوره ای که به تازگی شروع به تولید کرده است روزانه تنها به اندازه معینی افزایش می یابد. پس از گرم شدن کوره بازیابی گرما، در تمام اوقات دمایی که دست کم معادل 1200 درجه سانتی گراد است همچنان حفظ می شود. بخش زیادی از گرما به جهت تابش در کوره تلف می شود و در واقع مقدار بسیار کمتری از گرما برای ذوب شیشه به مصرف می رسد.
در هر حال، دمای دیواره های کوره ممکن است چنان بالا رود که شیشه مذاب آنها را حل کند یا بپوساند. مگر اینکه اجازه داده شود دیواره ها ضمن تابش مقداری خنک شوند. به منظور کاهش کنش شیشه مذاب، غالباً در دیواره های کوره، لوله های آب خنک کن کار گذاشته می شود.
شکل دهی: شیشه را می توان با قالب گیری ماشینی یا دستی شکل داد. عامل مهمی که باید در قالب گیری ماشینی شیشه مدنظر داشت این است که طراحی ماشین باید چنان باشد که کالای موردنظر ظرف چند ثانیه کاملاً شکل گیرد. در طی این زمان نسبتاً کوتاه شیشه از حالت یک مایع گرانرو به جامدی شفاف تبدیل می شود. شیشه پنجره، شیشه جام، شیشه شناور، شیشه نشکن و مشجر، شیشه دستی و شیشه دو جداره و … با ماشین شکل داده می شوند.
تابکاری:
به منظور کاهش کرنش در تمام کالای شیشه ای، اعم از آنکه به روشهای ماشینی یا دستی قالب گیری شده اند، لازم است که تحت عملیات تابکاری قرار گیرند. بطور خلاصه، عملیات تابکاری دو بخش دارد:
مرحله اول نگه داشتن توده ای از شیشه در دمایی بالاتر از یک دمای بحرانی معین تا زمانی که میزان کرنش درونی، ضمن ایجاد یک سیلان پلاستیکی، کمتر از یک مقدار حداکثر از پیش تعیین شده گردد.
مرحله دوم: خنک کردن تدریجی این توده تا دمای اتاق به نحوی که مقدار کرنش همچنان کمتر از آن میزان حداکثر باقی بماند.
تابدان یا آون تابکاری چیزی بیش از یک محفظه گرم و به دقت طراحی شده نیست که در آن سرعت خنک کردن چنان کنترل می شود که شرایط گفته شده رعایت شود. ایجاد یک رابطه کمی میان تنش و شکست مضاعف ناشی از تنش، متخصصان شیشه را قادر به طراحی شیشه ای کرده است که می تواند شرایط خاصی از تنش های مکانیکی و گرمایی را تحمل کند.
با استفاده از این اطلاعات مهندسان، مبنایی برای تولید تجهیزات پیوسته تابکاری یافته اند این تجهیزات، مجهز به وسایل خودکار تنظیم دما و گردش کنترل شده هستند که امکان انجام بهتر تابکاری با هزینه سرعت پایین تر و ضایعات کمتر محصول را فراهم می کند.
تمام انواع شیشه های تابکاری شده باید تحت عملیات تکمیلی خاصی قرار گیرند. این عملیات در عین آنکه نسبتاً ساده اند از اهمیت بسیاری نیز برخوردارند و مشتمل بر موارد زیرند.:
تمیز کاری ماسه زنی
سنگ زنی لعاب کاری
پرداخت درجه بندی
برش شایان زنی
هر چند لازم نیست تمام این عملیات روی همه کالای شیشه ای صورت گیرد، اما تقریباً همواره از یک یا چند تای آنها موردنیاز خواهد بود.
از آنجایی که هدف ما در این پروژه بررسی تولید شیشه های دوجداره می باشد و چون در تولید این محصول از شیشه های جام استفاده می شود. لذا در خصوص تولید شیشه های معمولی(جام) کمتر می پردازیم و بیشتر به مباحث مربوط به شیشه دوجداره می پردازیم:
شیشه دوجداره در کشور ما به دو صورت دستی ساز (غیر استاندارد) و ماشینی (استاندارد) ساخته می شود. در نوع دستی ساز که توسط کارگاه های کوچک و مواد غیر استاندارد ساخته می شود مشکلات فراوانی وجود دارد از جمله:
– به دلیل استفاده از مواد نامرغوب (رطوبت گیر و چسب)، شیشه دو جداره پس از یکسال نصب در اثر مواجه با یک دوره سرما و گرما دچار تعریق می شود.
به دلیل برش توسط الماسه دستی ابعاد شیشه بریده شده، حدود 3 الی 4 میلی متر از اندازه واقعی ان کمتر و یا بیشتر می شود، که این خود در هنگام نصب شیشه مشکل اساسی است.
از موارد دیگر می توان به عدم کیفیت لازم در هنگام شستشوی شیشه، تزریق گاز و برش نهایی آن اشاره کرد:
در نوع ماشینی، که توسط ماشین آلات وارداتی با دقت و کیفیت بالا انجام می شود تمام مراحل توسط برنامه نرم افزاری کنترل و تولید می گردد.
در کشور ما به سبب وجود منابع فراوان انرژی (نفت و گاز) هزینه سوخت در زمستان اندک است اما در تابستان هزینه برق مصرفی برای وسایل خنک کننده بسیار زیاد است.
از جمله روش هایی که برای افزایش عایق بودن شیشه های دو جداره استفاده می شود، تزریق گاز خنثی است تا با پر کردن فاصله بین دو شیشه با مواد عایق رسانایی بین شیشه ها را کم کند؛ در ابتدا فاصله بین دو لایه را با نیتروژن خشک قبل از درزگیری پر کرده سپس گاز خنثی را تزریق می کنند.
در یک شیشه دوجداره که فاصله بین دو شیشه از هوا پر شده است، هوا بین دو شیشه جریان پیدا کرده و گرما به بالای پنجره و سرما به قسمت پایین پنجره منتقل می شود، پر کردن این فضا با گازهایی که دارای ضریب رسانایی کم و غلظت زیاد با قدرت جابجایی کم هستند (ستون گازهای خنثی جدول مندلیف) جابجایی را به حداقل رسانده و رسانایی گاز کاهش پیدا می کند.
استفاده از شیشه های دوجداره ملزوم به استفاده از قاب PVC استاندارد است چرا که زیبایی، دوام، عدم نیاز به رنگ مجدد، پاکیزگی آسان و عدم نفوذ پذیری گرد و غبار از مزایای قاب پنجره PVC است.
براساس گفته های معاونت بازرگانی خارجی شرکت سازه جام، تولید شیشه در ایران به شیوه نورد خمیر شیشه صورت می پذیرد که باعث ایجاد موج های عرضی در شیشه می شود. ولی تولید ذر کشورهای پیشرفته به شیوه غوطه وری و انجام مذاب بر روی سطح جیوه صورت می پذیرد که همین عامل باعث می شود که شیشه در یک سطح بصورت کاملاً یکنواخت منجمد شود
به طور کلی تولید شیشه دوجداره به صورت زیر خواهد بود:
ابتدا ابعاد شیشه های موردنیاز تعیین و از جام شیشه بریده می شوند پروفیل های آلومینیومی جدا کننده با اسپیسر توسط دستگاهی به اشکال موردنظر خم خورده و سپس توسط دستگاه تزریق مواد رطوبت گیر دانه های نم گیر وارد فضای خالی پروفیل ها می شوند. سپس سوراخ های لازم جهت تزریق گاز آرگون در پروفیل ها تعبیه می شوند در مرحله بعد چسب اولیه جهت چسباندن شیشه ها به یکدیگر در دو سمت پروفیل تزریق می شوند شیشه های بریده شده به ابعاد مختلف پس از شستشو با آب بدون سختی و خشک شدن آماده نصب روی پروفیل ها می گردند.
شیشه ها توسط دستگاه پرس روی پروفیل ها نصب می شوند و سپس گاز آرگون از طریق سوراخ های ایجاد شده متناسب با فشار هوای بیرون به فضای خالی دو شیشه تزریق شده و سوراخ ها مسدود می گردند. درمرحله نهایی عایق بندی و درزگیری کامل توسط چسب ثانویه انجام می شود و شیشه آماده نصب در پنجره های مخصوص شیشه دوجداره می گردد.
2-5-نمودارفرایند تولید:
نمودار فرآیند تولید همانطور که در بخش فرآیند تولید توضیح داده شده در شکل (1-5) نمایش داده شده است.
1- آماده کردن مواد اولیه
2- تبدیل مواد اولیه به پودر
3- توزین کردن مواد اولیه به نسبت های موردنظر
4- مخلوط کردن مواد اولیه به همراه 4 تا 5 درصد آب
5- انتقال کردن مخلوط تهیه شده به کوره
6- ذوب کردن مخلوط در کوره و تهیه خمیر شیشه
7- بی رنگ کردن خمیر شیشه و خارج کردن گازها
8- شکل دهی شیشه
9- تابکاری شیشه ها
10- نپختن شیشه و قراردادن شیشه در کوره هایی که دمای کمی دارند
10- بریدن شیشه در ابعاد موردنیاز
11- خم کردن پروفیل ها یا اسپیسرها توسط دستگاه خم کن
12- تزریق مواد رطوبت گیر به فضای خالی پروفیل ها
13- چسباندن شیشه ها به یکدیگر در دو سمت پروفیل
14- نصب شیشه ها روی پروفیل ها توسط دستگاه پرس
15- تزریق گاز آرگون به فضای خالی بین دو شیشه
16- مسدود کردن سوراخ ها و فضاهای خالی
17- عایق بندی و درزگیری کامل توسط چسب ثانویه
18- کنترل کیفیت محصولات تولیدی
19- انتقال به انبار و عرضه به بازار فروش
3-5- ماشین آلات ،ابزار و وسایل مورد نیاز طرح:
ماشین آلات و تجهیزات موردنیاز جهت ساخت شیشه های دوجداره عبارتند از:
1- دستگاه دریافت شیشه
2- دستگاه اتوماتیک برش شیشه
3- میزهای غلطکی و متحرک
4- دستگاه تزریق چسب
5- دستگاه جفت کننده شیشه ها
6- دستگاه تزریق گاز آرگون
7- دستگاه مسدود کننده سوراخ تزریق گاز آرگون
8- دستگاه شکل دهنده پروفیل
ماشین آلات موردنیاز خط تولید از دو نوع ماشین آلات بوده که یکی ماشین آلات با تکنولوژی کشور اتریش که حدود 11500000000 ریال هزینه در بردارد و دوم دستگاه های ساخت کشور ترکیه که حدود 2800000000 ریال هزینه در بردارد. ما نوع دوم یعنی 2800 میلیون ریالی را انتخاب می کنیم.
با توجه به مطالب ارائه شده مقدار، هزینه و محل تامین ماشین آلات را به شرح جدول (1-5) ارائه می دهیم.
جدول(1-5)- هزینه، مقدار و محل تامین ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
ردیف
نام ماشین آلات وتجهیزات
مشخصات فنی
کشور سازنده
تعداد
قیمت واحد (هزارریال)
قیمت کل (میلیون ریال)
توان مصرفی
ظرفیت(تن)
1
دستگاه دریافت شیشه
ترکیه
1
400000
400
2
دستگاه اتوماتیک برش شیشه
ترکیه
1
400000
400
3
میزهای غلطکی و متحرک
ترکیه
1
200000
200
4
دستگاه تزریق چسب
ترکیه
1
350000
350
5
دستگاه جفت کننده شیشه ها
ترکیه
1
350000
350
6
دستگاه تزریق گاز آرگون
ترکیه
1
350000
350
7
دستگاه مسدود کننده سوراخ تزریق گاز آرگون
ترکیه
1
350000
350
8
دستگاه شکل دهنده پروفیل
ترکیه
1
400000
400
جمع کل
2800
4-5- طرح استقرار ماشین آلات:
طرح استقرار ماشین آلات در شکل (2-5) نمایش داده شده است.
1- دستگاه دریافت شیشه :
جهت دریافت شیشه های آماده شده و خریداری شده استفاده می شود.
2- دستگاه اتوماتیک برش شیشه
جهت برش شیشه ها در ابعاد مورد نظر می باشد.
3- میزهای غلطکی و متحرک :
از این میزها به منظور انتقال شیشه ها به قسمت های برش دهنده و همچنین چسباندن شیشه ها به هم دیگر استفاده می شود.
4- دستگاه تزریق چسب:
از این دستگاه به جهت تزریق چسب به لابه لای شیشه ها استفاده می شود.
5- دستگاه جفت کننده شیشه ها :
از این دستگاه به جهت جفت کردن شیشه ها در کنار هم دیگر و ایجاد سوراخ در شیشه ها به کار می رود.
6- دستگاه تزریق گاز آرگون :
از این دستگاه به منظور تزریق گاز آرگون به فضای بین شیشه ها استفاده می شود.
7- دستگاه مسدود کننده سوراخ تزریق گاز آرگون و بسته بندی :
از این دستگاه به منظور پر کردن فضای بین شیشه ها و گرفتن سوراخ ها ما بین استفاده می شود.
8- دستگاه شکل دهنده پروفیل : از این دستگاه به منظور خم کردن پروفیل یا اسپیسر ها برای قاب در اطراف شیشه ها استفاده می شود. شما می توانید طبق توضیحات ذکر شده در بالا طرح استقرار ماشین آلات را در شکل (2-5) مشاهده نمائید.
شکل (2-5) طرح استقرار ماشین آلات در مقیاس 1000/1
5-5-مواد اولیه ومنابع تامین آن:
در تولید شیشه های دوجداره مهمترین ماده مورد استفاده شیشه جام می باشد مواد دیگری که در تولید این محصول بکار می روند. عبارتند از:
1- جدا کننده : قطعه ای است که اغلب از جنس آلومینیوم ساخته می شود و اندازه استاندارد آن برای شیشه های دوجداره ساختمانی حدود 12 میلی متر می باشد این قطعه دولایه شیشه را به هم متصل می کند و مانع از خروج گاز بین لایه های شیشه می گردد. برای عایق بندی بین این قطعه و شیشه از چسب های مخصوص استفاده می گردد
2- چسب بوتیل: یا چسب اسپیسر که این چسب همانطور که قبلاً اشاره شد برای عایق بندی بین شیشه ها و جدا کننده برای جلوگیری از خروج گازهای مورد استفاده درفضای بین لایه های شیشه به کار می رود. چسب دو جزئی پلی سولفید که برای عایق بندی نهایی شیشه استفاده می گردد.
3- نم گیر: این ماده که یک رطوبت گیر است در فضای بین لایه های شیشه به کار می رود و مانع از تعریق شیشه می گردد.
گاز خنثی : که برای پر کردن فضای بین شیشه ها استفاده می گردد که اغلب از گاز آرگون بدلیل کم بودن قیمت آن و اثرات زیست محیطی کمتر آن، استفاده می گردد.
با توجه به تولید سالیانه شرکت ما که قادر به تولید در سال 100% ظرفیت تولید پس از گذشت 5 سال دارد ما قادر به تولید 400000 متر مربع شیشه دوجداره خواهیم بود. بنابراین با توجه به این موضوع در جدول (2-5) به توضیح مقدار، نحوه تامین و قیمت مواد اولیه پرداخته شده است.
جدول(2-5) -هزینه، مقدار و نحوه تامین مواد اولیه شیشه دوجداره
ردیف
نام مواد اولیه و مشخصات فنی
محل تامین
مصرف سالیانه
واحد
هزینه (ریال)
هزینه کل (میلیون ریال)
داخل
خارج
1
شیشه جام
*
840000
مترمربع
30000
25200
2
پروفیل
*
1600000
مترمربع
30000
48000
3
رزین
*
120000
کیلو
30000
3600
4
گاز آرگن
*
150
کپسول
200000
30
جمع کل
76830
6-5- زمان بندی اجرای طرح:
مراحل اجرایی پروژه از شروع مطالعه پیرامون موضوع و انجام مشاوره تا انجام تولید آزمایشی و تولید قطعی زمان بندی و ارائه شده است . جدول ذیل نمونه ای از مراحل اجرایی این پروژه است .
برنامه زمان بندی پروژه مطابق جدول (6-5)می باشد :
جدول شماره (6-5) برنامه زمانبندی اجرای طرح تولید شیشه های دوجداره
ردیف
شرح عملیات
مدت به ماه
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
تحقیق و اخذ مشاوره و راهنمایی
اخذ مجوز و موافقت اصولی
تعیین منابع مالی
جایابی و خرید زمین
تهیه نقشه
ساختمان سازی
نصب تاسیسات حرارتی و برودتی
خرید تجهیزات و ماشین آلات
اجرای فونداسیون ونصب تجهیزات
خرید مواد اولیه
آموزش پرسنل
تولید آزمایشی
کل ماههای اجرای طرح
فصل ششم:
بازاریابی
1-6- فلسفه بازاریابی:
فعالیتهای اصلی بازاریابی را می توان به هشت دسته طبقه بندی کرد:
1- تجزیه و تحلیل محیط و تحقیقات بازاریابی: تحقیق و بررسی عواملی دربرگیرد که بر موفقیت یا شکست یک سازمان تاثیر می گذارد. از جمله آنها می توان به مسائل اقتصادی و رقابتی اشاره کرد.
2- تجزیه و تحلیل مشتریان: این فعالیت شامل ارزیابی و ویژگیهای مشتریان، نیازهای آنان، فرآیند خرید را انتخاب گروه هایی از مشتریان است که بازاریابی بر آنها متمرکز خواهد شد.
3- برنامه ریزی تولید (شامل کالا، ایده ها، خدمات): عواملی مانند توسعه محصول، توسعه تصور مشتری از محصول، علامت تجاری محصول، توسعه تصور مشتری از محصول، علامت تجاری محصول، بسته بندی، انتخاب طرحها و مدلها را شامل می شود.
4- برنامه ریزی توزیع: شامل ایجاد رابطه با کانالهای توزیع، مسائل فیزیکی توزیع، مدیریت موجودیها، حمل و نقل، تخصیص کالاها و خدمات، عمده فروشی و خرده فروشی است.
5- برنامه ریزی ارتقای محصولات:شامل ارتباط با مشتریان، روابط عمومی، تبلیغات و بهبود فروش.
6- برنامه ریزی قیمت: تعیین سطح و دامنه قیمتها، تکتیک های قیمت گذاری، تعدیل قیمتها و استفاده از قیمت به عنوان یک عامل انفعالی یا فعال و پویا
7- گسترش حوزه بازاریابی فردی و سازمانی: شامل تصمیم در مورد محل بازار، روش دسترسی به بازار، بازاریابی بین الملل، خدمات غیرانتفاعی و موضوعات اجتماعی
8- مدیریت بازاریابی: شامل برنامه ریزی، اجرا و کنترل استراتژیهای بازاریابی، ریسک و منافع ناشی از تصمیم گیریها.
2-6- چارت سازمانی بازاریابی در کارخانه تولید شیشه های دو جداره :
3-6- آرم شرکت:
نوین شیشه
شعار شرکت: کاهش مصرف انرژی = ذخیره انرژی برای فرزندانمان
4-6- خدمات
1- کیفیت:
این استاندارد ویژگی شیشه جام معمولی را که برای کارهای ساختمانی می باشد را در برمی گیرد که این شیشه معمولاً به نام شیشه B نیز نامیده می شود. شیشه جام شفاف یک شیشه تخت نور گذر است و به روش کشیدن با ماشین از شیشه مذاب موجود در کوره بدست می آید و هر دو رویه آن تخت است که با ستبرای یکنواخت پرداخت آتشین دارد. (ضخامت شیشه های جام را ستبرا گویند که معمولاً برحسب میلی متر بیان می شود) شیشه جام از نظر ستبرا به سه گروه زیر تقسیم می شود:
الف- شیشه های نازک تا ستبرای 2 میلیمتر
ب- شیشه های ستبرا میانه از 2/2 میلیمتر تا 4 میلیمتر
ج- شیشه های ستبرا از 5 میلیمتر به بالا
2- بسته بندی:
جامهای شیشنه برای صادرات باید با پوشاک محکم بسته بندی شود و در جعبه های چوبی مقاوم گذارده شود بین هر دو جام برگهای کاغذی یا نظیر آن گذارده شود تا از تماس دو سطح شیشه جلوگیری شود.
3- علامت گذاری:
الف- باید روی جعبه های چوبی بسته بندی شده علامت طبقه بندی شیشه و مشخصات دیگر شیشه و همچنین ابعاد (درازا و پهنا و ستبرا) تعداد جامهای شیشه در هر جعبه و نام کارخانه سازنده و علامت کارخانه زده شود.
ب- روی هر یک از جامها که از کارخانه خارج می شود باید یک برچسب که علامت کارخانه و مهر استاندارد را داشته باشد بچسبانید.
4- مشخصات تولید شیشه دو جداره:
مشخصات یک شیشه دو جداره عبارتند از:
جام شیشه : شیشه فلوت ساخت شرکت Profillglass درجه AL7 ساختمانی
– جدا کننده: ساخت شرکت Profillglass از نوع خم شو یکپارچه
– Butyl ساخت شرکت fenzi ایتالیا
– Polysulfide (چسب دو جزئی): ساخت شرکت Fenzi ایتالیا
– نم گیر: ساخت شرکت Fenzi ایتالیا
– گاز آرگون: با خلوص 99/99 درصد
5-6- قیمت محصول:
متاسفانه اطلاعات دقیقی از قیمت جهانی شیشه های دو جداره در دسترس نمی باشد ولی قیمت داخلی شیشه ها دو جداره ساده بطور متوسط متر مربع 200000 ریال است و بنابر ایجاد خصوصیات و ویژگی های دیگر از جمله خاصیت رفلکس بودن و تنوع رنگ در آن قیمت آن متغیر می باشد.
6-6- توضیح یا ترویج:
با توجه به اجباری شدن قانون استاندارد سازی ساختمان ها توسط سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و همچنین با توجه به میزان تولید داخلی و میزان واردات این محصول نیاز مبرم به تولید این محصول بشدت احساس می شود. براساس آمار رسمی صادرات شیشه در سال 85 حدود 140 هزار تن بود که پیش بینی می شود در سال 86 این رقم به حدود 200 هزار تن برسد. طبق این گزارش با توجه به قیمت تمام شده شیشه در ایران که از مزیت نسبی بسیار بالائی برخوردار است شیشه جام تولید ایران تقریباً رقیب جدی در جهان نداشته و بازار صادراتی آن در سال های آینده با گسترش چشمگیر از مرز صدها هزار تن خواهد گذشت این گزارش حاکی است ظرفیت عرضه شیشه جام در کشور درسال های 86 تا 88 به حدود 780 هزار تن می رسند که از این میزان ظرفیت تولید شیشه جام بالغ بر 850 هزار تن خواهد رسید به نوشته نشریه برنامه حدود 85 درصد شیشه تخت عرضه شده به بازار در ساختمان سازی مصرف می شود که میزان تقاضا برای این هدف حدود 70 هزار تن در سال می باشد. حال با توجه به کاربرد وسیع شیشه های دو جداره در ساختمان سازی پیش بینی می گردد حداقل 50 درصد این تقاضا برای تولید شیشه های دوجداره مصرف خواهد شد بنابراین با توجه به مرغوبیت شیشه جام تولیدی در ایران مسلماً با رعایت استانداردهای ملی و جهانی در تولید شیشه های دوجداره و با توجه به مصرف بالای این محصول در اغلب کشورها و همچنین به دلیل غنی بودن ایران از نظر مواد اولیه تولید شیشه و امکان تولید شیشه های مرغوب در ایران زمینه مناسبی را برای صادرات این محصول ایجاد می کند ولی از آنجایی که نیاز بازار داخلی به این محصول زیاد است و در این زمینه واردات زیادی انجام می شود لذا در این صورت افزایش حجم تولید و اشباع بازار داخلی و رعایت استانداردهای جهانی این محصول را امیدوار خواهیم بود.
7-6- مکان یا توزیع:
واحدهایی هستند که به شرکت در امر تبلیغات پیشبردی، فروش و توزیع کالا ما بین مشتریان نهایی کمک می کنند این واحدها شامل دلالان، موسسات توزیع کننده کالا، آژانس های خدمات بازاریابی و واسطه های مالی می باشند.
دلالان: از جمله واحدهای توزیعی محسوب می شوند که شرکت را در یافتن مشتری و فروش کالا به آن یاری می دهد عمده فروشان و خرده فروشان که با خریداری کالا، آنرا مجدداً به فروش می رسانند. از زمره این واحدها محسوب می شوند. مزیت استفاده از دلالان آن است که وظایف مهمی را با هزینه کمتر از خود شرکت به انجام می رسانند آنها کالا را در محل جغرافیایی خاص خود نگهداری و انبار می کنند و زمانی که مصرف کننده خواهان آن کالا می باشند ضمن نشان دادن کالا، آنرا به فروش می رسانند.
تبلیغات در مورد محصول و انجام مذاکرات فروش به عهده دلال است. به همین جهت بسیاری از شرکت ها ترجیح می دهند که به جای خرید و اداره یک سیستم گسترده، شامل مراکز فروش متعلق به خود شرکت با دلالان مستقل همکاری کنند. البته باید توجه داشت که انتخاب دلال و کار با آن چندان ساده نیست. ضمن آنکه امروز این دلالان به قدری پر قدرت و بزرگ شده اند که می توانند شرایط خود را تحمیل کنند و حتی تولید کننده ای را در یک بازار بزرگ حذف کنند.
واحدهای توزیع فیزیکی: به شرکت در انبارداری و حمل و نقل کالا از مبدا به مقصدکمک می کنند علاوه بر انبارها، واحدهای حمل و نقل که به جابجایی کالاها کمک می کنند عبارتند از: راه آهن، هواپیمایی، شرکت های ترابری جاده ای و دریایی .
یک شرکت باید بهترین روش انبارداری و انتقال کالا را با ایجاد تعادل در عواملی نظیر هزینه، تحویل، سرعت و ایمنی را برای خود انتخاب کند.
آژانس های خدمات بازاریابی: شامل آژانس های تبلیغاتی، رسانه های جمعی، شرکت های مشاوره ای بازاریابی و تحقیقات بازاریابی می باشند. انتخاب یکی از این آژانس ها که بعضاً از لحاظ خلاقیت، کیفیت، خدمات و قیمت با همدیگر تفاوتهای فاحش دارند بسیار مهم است.
لازم است شرکت به طور مستمر کیفیت ارائه شده از سوی این آژانسها را بررسی کند و در صورت عدم تامین درست نیازهای شرکت، قرارداد خود را شرکت، قرارداد خود را با آنها فسخ کند.
فصل هفتم:
سازماندهی
1-7- مالکیت:
به عهده خود شخص اینجانب عابدیه می باشد ودر حین حال برای کارخانه نیز یک نفر مدیر عامل و پرسنل دیگر در نظر گرفته شده است که در بخش 2-7 آمده است.
2-7- نیروی انسانی مورد نیاز:
پارامترهای مختلفی در تعیین تعداد و تخصص نیروی انسانی واحد تولیدی دخالت دارند از جمله این عوامل میتوان به سطح تکنولوژی مورد استفاده، تمایل به استفاده از سیستمهای دستی یا اتوماتیک و حدود تخصص و مهارت موردنیاز اشاره کرد.
جدول(1-7)- مشخصات نیروی انسانی
تعداد
میزان تحصیلات
شرح پرسنل
ردیف
1
فوق لیسانس
مدیریت
1
1
لیسانس
مدیر فروش (بازرگانی)
2
1
فوق دیپلم
انجام کارهای اداری
3
1
لیسانس
کارشناس اداری و مالی
4
2
لیسانس
کارشناس فنی
5
2
فوق دیپلم
تکنسین فنی
6
1
فوق دیپلم
تکنسین کنترل کیفیت
7
1
فوق دیپلم
انباردار
8
6
دیپلم فنی
کارگر ماهر
9
14
دیپلم
کارگرساده
10
1
دیپلم
راننده
11
2
دیپلم
نگهبان و سرایدار و خدمات
12
33
جمع کل
3-7- آموزش:
پس از آموزش های لازمه در جهت استخدام نیروی انسانی و گرفتن یک آزمون و مصاحبه و همچنین دریافت آزمایشات کنترل خون و دیگر مباحث به استخدام پرسنل مجرب و با تجربه پرداخته می شود.
4-7- آموزش:
با جهت جدید تکنولوژی تولید شیشه های دو جدازه کلیه پرسنل مربوطه نیاز به آموزش های لازمه را دارند.
5-7- شرح وظایف پرسنل:
1-5-7-وظایف پرسنل تولیدی:
دراین بخش باتوجه به لیست ماشین آلات ارائه شده پرسنل کارگاه برآورد می گردد حد تخصیص مورد نیاز برای کاربا ماشین ومیزان وابستگی ماشین به کارگر (درجه اتوماسیون ماشین) ازعوامل تعیین کننده ای است که مشخص می کند هرماشین چه تعداد پرسنل وباچه مهارتی لازم دارد با توجه به موارد فوق مهارتهای مورد استفاده درصنایع به ترتیب تخصص ومهارت عبارتند از: مهندس وسرپرست کارگر و کارگر تعمیرات وکارگرساده.
دراین واحد با توجه به ویژگیهای فنی فرایندوحدود تخصصی مورد نیازماشین آلات پرسنل تولیدی شامل خط تولید، انبار که درزیروظایف آنها رامی آورد.
که پرسنل تولیدی درنظرگرفته شده دارای وظایف زیرمی باشد:
2 نفر به عنوان مدیر تولید و کارشناس فنی دستگاه ها می باشد و مهندس مسئول خط تولید بوده و از همان 2 نفر به عنوان سرپرست کارگران می باشند در دو شیفت کاری استفاده می کنیم. و همچنین در این واحد 6 نفر کارگر ماهر در پای دستگاه های قرار می گیرند و در این کارخانه 14 نفر کارگر ساده به عنوان کارگرهای کمک دست کارگران ماهر و مشغول به کار در قسمت های مختلف خط کامل تولید شیشه های دو جداره مشغول به کار می باشند برای هر شیفت کاری سه نفر کارگر ماهر و 7 نفر کارگر ساده در نظر گرفته شده است.
همچنین در این واحد 2 نفر تکنسین به عنوان تکنسین تعمیرات دستگاه ها و تجهیزات و ماشین آلات شرکت و برای هر شیفت یک نفر در نظر گرفته شده است و یک نفر نیز به عنوان تکنسین و مسئول کنترل کیفیت به کار گرفته می شوند.
2-5-7- وظایف پرسنل غیرتولیدی:
دراین قسمت با توجه به تعداد پرسنل تولیدی ومیزان مبادلات تجاری واحد و….. وظایف پرسنل غیرتولیدی واحد برآورد می شود شامل زیر است.
مدیریت:یکی ازارکان اساسی واحد تولیدی بوده واگرنقش مدیریت دریک واحد بخوبی ایفا شود تاثیر مهمی دررسیدن به اهداف مورد نظر دارد مدیر عامل مسئول مستقیم کلیه عملیات مدیریتی خواهد بود که یک نفر برای تصدی این مسئولیت کافی است.
مدیر فروش (بازرگانی): که مهندس صنایع یا مدیریت صنعتی بوده و وظیفه آن بازاریابی و تبلیغات جهت فروش تولیدات واحد می باشد. در این کارخانه 1 نفر به عنوان انباردار مسئول انبار مواد اولیه و انبار محصول می باشند. پرسنل اداری مالی وخدماتی:برای انجام اموردفتری، حقوق و کارگزینی 1 نفر و1 نفر برای حسابداری در نظرگرفته می شود. همچنین 2 نفر جهت نگهبانی واحد تولیدی و همچنین به عنوان مسئول جواب دادن به تلفن ها و همچنین از همین 2 نفر به عنوان مسئول خدمات و نظافت چی در نظر گرفته شده است و یک نفر به عنوان راننده و مسئول خرید مواد اولیه و انتقال به بازار فروش مورد نیاز می باشند.
6-7- حقوق ودستمزد:
مبنای محاسبه حقوق ماهیانه هریک ازپرسنل معیارهای متداول میباشد.کلیه برآوردهای نیروی انسانی مورد نیازوهزینه های مربوط به حقوق و مزایای سالیانه هریک ازآنها وجمع کل هزینه های مزبورتعیین میگردند لازم به ذکراست جهت برآورد نسبتا دقیق ازپاداش وعیدی واضافه کاری احتمال محاسبه حقوق سالیانه برمبنای16.4 ماه درسال انجام می گیرد همچنین براساس مصوبات سازمان بیمه تامین اجتماعی 23درصد ازکل حقوق پرسنل به عنوان حق بیمه تامین اجتماعی (شامل بیمه خدمات درمانی بیمه ازکارافتادگی بیمه بازنشستگی و بیمه بیکاری) هزینه بیمه سهم کارفرما می باشدکه باید به مجموع حقوق پرداخت شده اضافه گردد. جدول (2-7) چکیده ای ازمحاسبات را نشان می دهد. (بنا بر تصویب وزارت کار در سال 1387، حداقل حقوق کارگران در سال 87 ، 2196000 ریال تعیین شده که ما در این جا 2000000 ریال در نظر می گیریم و همچنین حقوق سایر پرسنل 6 تا 20 درصد و یا 5 درصد + 8650 ریال حقوق به طور روزانه افزایش خواهد یافت)
جدول(2-7)-حقوق ودستمزد
جمع کل (ریال)
حقوق ومزایای سالیانه(ریال)
متوسط حقوق ماهیانه(ریال)
تعداد
شرح
98400000
98400000
6000000
1
مدیریت
65600000
65600000
4000000
1
مدیر فروش (بازرگانی)
49200000
49200000
3000000
1
انجام کارهای اداری
65600000
65600000
4000000
1
کارشناس اداری و مالی
131200000
65600000
4000000
2
کارشناس فنی
98400000
49200000
3000000
2
تکنسین فنی
49200000
49200000
3000000
1
تکنسین کنترل کیفیت
45920000
45920000
2800000
1
انباردار
216480000
36080000
2200000
6
کارگر ماهر
459200000
32800000
2000000
14
کارگرساده
32800000
32800000
2000000
1
راننده
656000000
32800000
2000000
2
نگهبان و سرایدار و خدمات
1377600000
جمع کل
7-7- مرخصی:
مرخصی کارکنان این شرکت طبق دستورالعمل وزارت کار در سال یک ماه می باشد.
8-7- امور رفاهی:
در این کارخانه برای امور ایاب و ذهاب و به منظور نقل و انتقال کارکنان یک مینی بوس در نظر گرفته شده است که کارخانه از امور مینی بوس رانی در شهر یزد کرایه کرده است.
به منظور رفاه حال کارکنان سالی یک بار در فصل تابستان به مدت یک هفته به مشهد مقدس با پرداخت 200000 تومان که فقط برای خورد و خوراک هزینه می شود گذاشته شده است.
9-7- سازماندهی نیروی انسانی:
سازماندهی نیروی انسانی این طرح به صورت زیراست.
نمودار(1-7)-سازماندهی نیروی انسانی
فصل هشتم:
محاسبات مالی طرح
محصول:
ردیف
نام محصول
میزان تولید سالیانه در سال عدد
واحد
قیمت تمام شده
قیمت فروش
1
شیشه دوجداره
400000
مترمربع
208338
270840
سرمایه گذاری کل
جمع(میلیون ریال)
شرح
444/7380
سرمایه ثابت
544/13048
سرمایه در گردش
988/20428
سرمایه گذاری کل
زمین مورد نیازطرح:
جدول -زمین مورد نیاز
هزینه کل (میلیون ریال)
هزینه واحد (هزارریال)
مقدار(مترمربع)
شرح
100
50
2000
زمین
هزینه ساختمان سازی
کل هزینه
(ریال)
قیمت واحد
(ریال)
مساحت
(مترمربع)
نوع ساختمان
شرح
750000000
1500000
500
آجری آهنی
سالن تولید
176000000
800000
220
سوله فلزی
انبار فروش و مواد خام
220000000
2200000
100
اسکلت فلزی
ساختمان اداری و خدماتی
105000000
1500000
70
آجری آهنی
تاسیسات وتعمیرگاه
37500000
1500000
25
آجری آهنی
نگهبانی و سایر
60000000
1500000
40
آجری آهنی
سایر ساختمانهای خدماتی
1347500000
جمع کل هزینه
955
جمع کل زیربنا
هزینه محوطه سازی:
جدول محاسبه هزینه محوطه سازی
کل هزینه
(ریال)
قیمت واحد
(ریال)
مقدارکار
شرح
30000000
30000
1000
خاکبرداری و تسطیح
48000000
120000
400
دیوارکشی
42000000
70000
600
ایجاد فضای سبز
60000000
150000
400
آسفالت و خیابان کشی
24000000
1200000
20
روشنایی
204000000
جمع کل
جدول هزینه، مقدار و محل تامین ماشین آلات و تجهیزات خط تولید
ردیف
نام ماشین آلات وتجهیزات
مشخصات فنی
کشور سازنده
تعداد
قیمت واحد (هزارریال)
قیمت کل (میلیون ریال)
توان مصرفی
ظرفیت(تن)
1
دستگاه دریافت شیشه
ترکیه
1
400000
400
2
دستگاه اتوماتیک برش شیشه
ترکیه
1
400000
400
3
میزهای غلطکی و متحرک
ترکیه
1
200000
200
4
دستگاه تزریق چسب
ترکیه
1
350000
350
5
دستگاه جفت کننده شیشه ها
ترکیه
1
350000
350
6
دستگاه تزریق گاز آرگون
ترکیه
1
350000
350
7
دستگاه مسدود کننده سوراخ تزریق گاز آرگون
ترکیه
1
350000
350
8
دستگاه شکل دهنده پروفیل
ترکیه
1
400000
400
جمع کل
2800
جدول هزینه های تامین سرمایه ای انرژی
هزینه(ریال)
مشخصات فنی
شرح
عنوان
186760000
تابلوی برق- کنتور- ترانس
برق شهری
برق رسانی
11000000
کنتور- لوله کشی
آب خام
آب رسانی
15000000
مخزن نگهداری
گازوئیل وبنزین
سوخت رسانی
30000000
کولرآبی -بخاری
کولر-تهویه-بخاری-آبگرم کن
وسایل سرمایش وگرمایش
5500000
50 کیلویی
کپسول آتش نشانی
وسایل حفاظتی وایمنی
5500000
1خط فاکس
2خط تلفن
ارتباطات
253760000
جمع کل
جدول هزینه وسایل نقلیه وحمل ونقل
بهای کل
(میلیون ریال)
بهای واحد
(میلیون ریال)
تعداد
نوع وسیله
100
100
1
اتومبیل سواری
100
100
1
وانت 2 تنی
200
جمع کل
نحوه سرمایه گذاری:
جمع(میلیون ریال)
تسهیلات بانکی
سرمایه گذاری شخصی
شرح
درصد
مبلغ
( میلیون ریال)
درصد
مبلغ
( میلیون ریال)
444/7380
60
266/4428
40
177/2952
سرمایه ثابت
544/13048
60
126/7829
40
417/5219
سرمایه در گردش
988/20428
120
352/12257
80
549/8171
سرمایه گذاری کل
جدول محاسبه سرمایه ثابت
ارزش کل
شرح
جمع (میلیون ریال)
(میلیون ریال)
2800
2800
ماشین آلات و تجهیزات تولیدی
43/206
43/206
هزینه تعمیرو نگهداری
200
200
وسائل نقلیه
100
100
زمین
5/1551
5/1551
ساختمان و محوطه سازی
50
50
اثاثیه و لوازم اداری
793/490
793/490
هزینه های پیش بینی نشده
721/1981
721/1981
هزینه های قبل از بهره برداری
444/7380
جمع کل
جدول هزینه های قبل از بهره برداری
مبلغ (ریال)
شرح
10797446
هزینه های تهیه طرح مشاوره اخذ مجوز
(2/0درصد هزینه سرمایه ای)
27552000
هزینه آموزش پرسنل
(2/0 درصد کل حقوق سالیانه)
1943372500
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی (15روزهزینه کمی آب برق تلفن و مواد اولیه،سوخت،حقوق و دستمزد)
1981721946
جمع کل
جدول برآوردسرمایه درگردش
مبلغ(ریال)
شرح
عنوان
12805000000
2ماه مواد اولیه و بسته بندی
مواد اولیه وبسته بندی
229600000
2ماه هزینه های حقوق و دستمزد
حقوق و دستمزد
13944000
15روزهزینه های انرژی و تعمیر و نگهداری
تنخواه گردان
13048544000
جمع کل
جدول هزینه مواد اولیه
ردیف
نام مواد اولیه و مشخصات فنی
محل تامین
مصرف سالیانه
واحد
هزینه (ریال)
هزینه کل (میلیون ریال)
داخل
خارج
1
شیشه جام
*
840000
مترمربع
30000
25200
2
پروفیل
*
1600000
مترمربع
30000
48000
3
رزین
*
120000
کیلو
30000
3600
4
گاز آرگن
*
150
کپسول
200000
30
جمع کل
76830
جدول حقوق و دستمزد
جمع کل (ریال)
حقوق ومزایای سالیانه(ریال)
متوسط حقوق ماهیانه(ریال)
تعداد
شرح
98400000
98400000
6000000
1
مدیریت
65600000
65600000
4000000
1
مدیر فروش (بازرگانی)
49200000
49200000
3000000
1
انجام کارهای اداری
656000000
656000000
4000000
1
کارشناس اداری و مالی
131200000
65600000
4000000
2
کارشناس فنی
98400000
49200000
3000000
2
تکنسین فنی
49200000
49200000
3000000
1
تکنسین کنترل کیفیت
45920000
45920000
2800000
1
انباردار
216480000
36080000
2200000
6
کارگر ماهر
45900000
32800000
2000000
14
کارگرساده
32800000
32800000
2000000
1
راننده
65600000
32800000
2000000
2
نگهبان و سرایدار و خدمات
1377600000
جمع کل
جدول هزینه های مصرفی انرژی
هزینه کل (ریال)
هزینه واحد
مصرف سالیانه
مصرف روزانه
واحد
شرح
480000
250
1920
6
مترمکعب
آب مصرفی
54000000
300
180000
600
کیلو وات
برق مصرفی
2700000
50
54000
200
پالس
ارتباطات
6000000
200
30000
100
لیتر
گازوئیل
9000000
1000
9000
30
لیتر
بنزین
72180000
جمع کل
جدول هزینه تعمیرونگهداری
هزینه تعمیرات ونگهداری
درصد
شرح
جمع(میلیون ریال)
میلیون ریال
140
2800
5
ماشین آلات اصلی
4/25
26/254
10
تاسیسات عمومی
10
200
5
وسایل نقلیه
95/26
5/1347
2
ساختمان
08/4
204
2
محوطه سازی
43/206
جمع کل
جدول هزینه استهلاک
هزینه استهلاک
درصد
شرح
جمع(میلیون ریال)
میلیون ریال
280
2800
10
ماشین آلات اصلی
4/25
26/254
10
تاسیسات
20
200
10
وسایل نقلیه
37/67
5/1347
5
ساختمان سازی
10
50
20
وسایل دفتری
793/490
4907
10
هزینه پیش بینی نشده
2/10
204
5
محوطه سازی
763/903
جمع کل
جدول هزینه تولید سالیانه طرح
مبلغ(ریال)
شرح
76830000000
هزینه مواد اولیه وبسته بندی
1377600000
هزینه حقوق ودستمزد
72180000
هزینه انرژی(آب- برق- سوخت)
206430000
هزینه تعمیرونگهداری
39243110500
هزینه پیش بینی نشده تولید
78486210
هزینه اداری وفروش
14760888
هزینه بیمه کارخانه
903793000
هزینه استهلاک
396344200
22141330
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری
هزینه تسهیلات مالی
83826046130
جمع کل
هزینه ثابت و متغیر:
جدول هزینه ثابت و متغیر
هزینه کل
(ریال)
هزینه ثابت(ریال)
هزینه متغیر(ریال)
شرح
درصد
مقدار
درصد
مقدار
76830000000
–
–
100
76830000000
مواد اولیه و بسته بندی
1377600000
65
895440000
35
482160000
حقوق ومزایای کارکنان
72180000
20
14436000
80
5774400
هزینه انرژی
20443000
20
41286000
80
165144000
هزینه تعمیرونگهداری
3924310500
15
588646575
85
3335663925
هزینه پیش بینی نشده
78486210
–
–
100
78486210
اداری و فروش
14760888
100
412970000
–
–
هزینه بیمه کارخانه
903763000
22141330
100
100
903763000
22141330
–
–
هزینه استهلاک
هزینه تسهیلات مالی
396344200
100
396344200
–
–
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری
83826016130
2876817993
90897228540
جمع کل
محاسبه قیمت تمام شده محصول:
= قیمت تمام شده محصول
= = قیمت تمام شده محصول (ریال)
بنابراین هر مترمربع شیشه دوجداره برای ما1153 /209565 ریال تمام می شود.
محاسبه قیمت فروش محصول:
1- براساس متوسط قیمت محصول مشابه استاندارد موجود در بازار.
2- براساس درنظر گرفتن 25 تا35درصد سود نسبت به قیمت تمام شده و محاسبه آن براساس رابطه زیر
25/1× قیمت تمام شده = قیمت فروش محصول
3941/261956=25/1×209565 = قیمت فروش محصول (ریال)
قیمت هر متر مربع شیشه دو جداره 270840 ریال می باشد.
محاسبه سود ناخالص:
هزینه تولید سالانه – مجموع فروش کل = سود ناخالص
سود ناخالص = 83826046130 – 104782557700 = 2095651152
محاسبه سودخالص طرح:
سودی است که کلیه هزینه تولید وکسورات تولید ازآن کسرگردیده است که براساس رابطه زیراست.
هزینه های استهلاک قبل از بهره برداری + هزینه های استهلاک سالیانه = هزینه های سربار
= هزینه های سربار 3772172081
(کسورات قانونی + هزینه های سربار )- سود ناخالص= سود خالص
(3772172081)- 25147813870
=21375641790ریال سود خالص کارخانه می باشد.
محاسبه نقطه سربه سر تولید:
طبیعتاً برای اینکه کارخانه سوددهی خوبی داشته باشد باید نقطه سربه سر کمتر از 50 را داشته باشیم.
نقطه سر به سر تولید = 100
71 /20 =100× = نقطه سر به سر
نقطه سر به سر 71/20 % می باشد.
محاسبه دوره برگشت سرمایه:
مدت زمانی است که مجموع سرمایه ثابت و سرمایه متغیر(سرمایه کل) ازسود خالص برگشت داده می شود حداکثرمدت برگشت سرمایه حداکثر یک ساله است که براساس رابطه زیرحساب می شود.
= دوره برگشت
81/0 = = دوره برگشت
81/0 12 =7/9 ماه
توجیه اقتصادی طرح:
1- دوره برگشت سرمایه درمدت کوتاه کمتر از یک سال
2- اشتغال زایی برای 33 نفر
3- همچنین این طرح باعث آلودگی محیط زیست نمی گردد
4- داشتن سوددرحدی که حداقل آن 25 درصد باشد(بیشترازسود بانکی )
توجیه اقتصادی = سود بانکی – سود خالص
16143413340 = 5107247000- 21250660340
نقطه سر به سر: 71/20 درصد
منابع و مآخذ:
1-استفاده از اطلاعات اینترنتی www.iraniec.ir
2- استفاده از مطالب و اطلاعات به دست آمده از کارخانجات سازنده شیشه های دوجداره در سراسر کشور
3- استفاده از نظرات کارشناسانه
4- پروژه به روز شده از سایت صنایع و معادن کوچک
5- استفاده از اطلاعات وزارت کار
6- استفاده از اطلاعات وزارت صنایع و معادن استان یزد
7- استفاده از سایت شهرک های صنعتی استان یزد در ارتباط با واگذاری زمین در شهرک صنعتی میبد 2
8- استفاده از آمار وزارت بازرگانی در زمینه واردات و صادرات شیشه دوجداره
42