تارا فایل

پروژه کارآفرینی کارگاه تولید درب و پنجره پی وی سی




موضوع
کارآفرینی کارگاه تولید درب و پنجره پی وی سی
Entrepreneurship Project workshop production of PVC door and window

نام استاد :

نام محقق :

فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
خلاصه طرح : 4
فصل اول 5
کلیات 5
مقدمه : 6
نام کامل طرح و محل اجرای آن : 7
محل اجرا : 7
مشخصات متقاضیان : 8
دلایل انتخاب طرح : 8
وضعیت و میزان اشتغالزایی : 10
تاریخچه و سابقه مختصر طرح : 10
نام و کد محصولات 10
شماره تعرفه گمرکی 10
شرایط واردات 11
طبق قوانین و مقررات واردات جمهوری اسلامی ایران، کالاهای وارداتی به سه گروه زیر تقسیم بندی می شوند: 11
بررسی و ارائه استاندارد 12
در جدول شماره ١ خصوصیات فیزیکی انواع پروفیل های ساخته شده از پی وی سی جهت مصارف گوناگون از قبیل در و پنجره های پی وی سی آورده شده است. 13
از جمله سایر ویژگی های در و پنجره های پی وی سی می توان به موارد ذیل اشاره نمود: 14
بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول 15
توضیح موارد مصرف و کاربرد 17
با توجه به مزایای ذکر شده، در و پنجره های پی وی سی در موارد زیر کاربرد دارند : 17
بررسی کالای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول 19
شرایط صادرات 21
بررسی عرضه و تقاضا 22
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید 22
بررسی امکانات تولید داخلی 22
لیست تولید کنندگان داخلی 22
بررسی امکانات تولید فعلی و آتی محصول 24
میزان تولید در پنج سال گذشته 25
برآورد تقاضای فعلی و آتی بازار 26
مجوز های قانونی : 28
مراحل صدور جواز تاسیس : 28
شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس 29
1- اشخاص حقیقی 29
2- اشخاص حقوقی 29
مدارک مورد نیاز: 29
اصلاحیه جواز تاسیس : 30
تعریف: 31
صدور پروانه بهره برداری : 31
مراحل صدور توسعه طرح : 31
فصل دوم 33
روش انجام کار 33
جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده : 34
مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار : 34
تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی مرسوم )به شکل اجمالی ( در فرایند تولید محصول 35
وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی 36
حمایت تعرفه گمرکی )محصولات و ماشین آلات( و مقایسه با تعرفه های جهانی 36
پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح 37
انتخاب مکان مناسب برای اجرای طرح تولید در پنجره PVC به سه عامل اصلی بستگی خوهد داشت که عبارتند از: 37
فصل سوم 40
امور مالی طرح 40
سرمایه گذاری ثابت طرح : 41
خرید دفتر کار : 41
هزینه زمین : 41
هزینه محوطه سازی : 42
هزینه ساختمان سازی : 42
هزینه تاسیسات زیربنایی : 43
وسایل اداری و خدماتی 43
ماشین آلات حمل و نقل درون/ برون کارگاهی 44
هزینه های قبل از بهره برداری 44
هزینه های پیش بینی نشده 44
هزینه سرمایه گذاری ثابت : 45
فصل چهارم 46
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات 46
نتایج حاصله از اجرای طرح : 47
با توجه به بررسی ها و محاسبات انجام شده می توان موارد زیر را در مورد این طرح بیان نمود: 47

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید درب و پنجره پی وی سی پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و … پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول
کلیات

مقدمه :
محصول مورد نظر، در و پنجره های پی وی سی (Poly Vinyl Choloride) می باشد که یک واحد تولیدی در این زمینه، علاوه بر محصولات فوق می تواند به تولید سقف های کاذب، پارتیشن و ….)از جنس پی وی سی( اقدام نماید.همچنین لازم به ذکر است که این در و پنجره های تولیدی به همراه شیشه میباشد . چرا که سیل کردن در و پنجره های پی وی سی بسیار با اهمیت می باشد لذا می بایست این محصولات به همراه شیشه تولید گردند.
همانطور که قبلاٌ نیز اشاره شد، محصول مورد نظر در و پنجره هایی از جنس PVC می باشد که در این قسمت به تشریح بیشتر این محصول پرداخته خواهد شد. چنانکه می دانیم پنجره یکی از عوامل مهم در تولید بار سرمایشی و گرمایشی ساختمان است. انرژی انتقالی توسط پنجره از نوع انتقال هدایتی، تشعشعی و نفوذ هوای خارج می باشد. روش های جدید ساخت پنجره عوامل شرح داده شده فوق را تحت کنترل در آورده و نتیجتاً از اتلاف انرژی بی مورد ساختمان جلوگیری می نماید. نکته مهم در انتقال نور در حد شفافیت آن همراه با صرفه جویی در انتقال حرارت محیط خارج و داخل و همچنین زیبایی آن است. پنجره ها عمدتاٌ با ضریب انتقال حرارت اکتسابی و مقدار نفوذ هوا از درزها مشخص می شوند.
سایر مشخصات پنجره ها از جمله جنس قاب و ساخت آن نیز در مرغوبیت پنجره مهم می باشد. نقش پنجره در بار سرمایشی به مراتب بیشتر از بار گرمایشی است چون در بار گرمایشی انتقال حرارت توسط پنجره صرفاً از نوع انتقال هدایتی است در صورتی که در بار سرمایشی انتقال حرارت علاوه بر نوع هدایت آن شامل انتقال تشعشعی نیز می شود. پنجره های بسیار جدید قادرند که با تغییر وضعیت خود انرژی اکتسابی تشعشعی را در فصول سرد به داخل محیط خانه انتقال و در نتیجه در انرژی مصرفی ساختمان ها صر فه جویی به عمل آورند . این پنجره ها علاوه بر اینکه در صرفه جویی انرژی موثر هستند باعث می شوند که دیگر احتیاجی به نصب وسایل گرم کننده در زیر پنجره جهت جلوگیری از کوران، نفوذ هوای خارج به داخل و انتقال هوای سرد از جدار شیشه به داخل نباشد.
به طور کلی پنجره ها به صورت یک، دو و سه جداره تولید می شوند. در کشورهای صنعتی پنجره دو جداره بیشترین مصرف را دارد و در سایر کشورها عمدتاٌ پنجره ها از نوع یک جداره می باشند که امروزه در کشور ما نیز جهت صرفه جویی انرژی مطابق اعلام سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور می بایست از شیشه های دو جداره استفاده گردد . چرا که بین دو جداره شیشه ای معمولاٌ با گاز آرگون پر می شود که علاوه بر بهبود مسائل انتقال حرارتی از کدر شدن شیشه ها ناشی از اختلاف دمای دو طرف شیشه ها جلوگیری به عمل می آورد.

نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید درب و پنجره PVC

محل اجرا :

مشخصات متقاضیان :
نام
نام خانوادگی
مدرک تحصیلی
تلفن

دلایل انتخاب طرح :
صنعت تولید پروفیل های ساختمانی از جنس پی وی سی برای مصرف در و پنجره از چهل سال پیش در اروپا مرسوم گردیده و سپ س با پیشرفت تکنولوژی در این زمینه مصرف آن افزایش یافته است . مصرف این نوع محصولات در ایران به قبل از سال ١٣٥٧ بر می گردد که به صورت بسیار محدود شروع شد )مانند ١٣٧٥- شرکت پی وی سی ایران ( و بعد از سال ١٣٥٧ این صنعت تعطیل گردید و سپس در سال های ١٣٧٠ مجدداٌ تولید آن آغاز گردید . از سال ١٣٨٠ با حمایت و پشتیبانی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی و دستورالعمل های دولت )وزارت مسکن و شهرسازی( در ارتباط با مبحث ١٩ مقررات ملی ساختمان که دستورالعمل صرفه جویی انرژی در ساختمان می باشد، استفاده از این محصول روز به روز بیشتر گردید.
وزارت مسکن و شهرسازی بر اساس ماده ١٢١ قانون برنامه سوم توسعه و ماده ٢٧ آیین نامه اجرایی آن برنامه، در کمیته مربوطه برنامه بلند مدت صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان های بخش غیر دولتی را به تفکیک گروه بندی استان ها از نظر میزان مصرف انرژی تصویب نموده است ، در این آیین نامه ،
ساختمان هایی که طبق برنامه ارایه شده، ساخته می شوند باید در مقابل اتلاف انرژی مقاوم گردند و استفاده از عایق های حرارتی، پروفیل های در و پنجره و شیشه های دو جداره متناسب با این امر را اجباری نموده اند.
امید است که با اجباری کردن جلوگیری از اتلاف انرژی توسط سازمان های ذیربط صرفه جویی در انرژی در ساختمان ها مورد توجه بیشتری قرار گیرد زیرا صرفه جویی در انرژی در رشد اقتصادی کشور نیز تاثیر بسزایی دارد.
اهمیت دارد زیرا با ازدیاد جمعیت و بزرگ شدن pvc علاوه بر آن مساله عایق صوتی بودن در و پنجره های شهرها، ایجاد عا یق های صوتی در ساختمان جهت سلامت روانی جامعه مهم می باشد که این مساله در مورد در و پنجره های پی وی سی با استفاده از شیشه های دو جداره صادق است . در ایران تاکنون بیشترین استفاده از در و پنجره های آلومینیومی، آهنی و چوبی می شود که طی این سال ها هزینه زیادی بابت اتلاف انرژی به دلیل کاربرد این نوع در و پنجره صورت گرفته است.
امروزه هم قیمت آلومینیوم در جهان رو به افزایش است و هم تولید آن مشکل می باشد. بنابراین به مرحله ای رسیده ایم که استفاده از آن برای در و پنجره صرف نمی کند و در ضمن در حین استفاده نیز تغییر فرم می دهد و در نتیجه اتلاف انرژی آن بیشتر می شود.
همانگونه که گفته شد با اجباری شدن آیین نامه بخش ١٩ مبحث مقررات ملی ساختمان در مورد راهکارهای کاهش مصرف انرژی و تشویق های لازم در مورد ساختمان هایی که موارد فوق را بکار می گیرند)کاهش مالیات(فعالیت هایی در جهت بکارگیری عایق های حرارتی و صوتی در ساختمان ها انجام می گیرد.
به طور کلی به نظر می رسد با وجود این آیین نامه، وزارت مسکن و شهرسازی و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی در جهت توسعه اقتصادی اجتماعی کشور و همچنین حمایت همه جانبه از این صنعت (تولید در و پنجره های پی وی سی)تمامی تلاش خود را داشته اند.

وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 64 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
نام و کد محصولات
در و پنجره های پی وی سی طبق کدبندی ISIC جزء محصولات لاستیک و پلاستیک و در این دسته بندی جزء محصولات پلاستیکی ) ٢٥٢٠ ( محسوب می شود . بر این اساس کد کامل ISIC در و پنجره های پی وی سی با شماره ٢٥٢٠١٣٣٨ مشخص شده است.

شماره تعرفه گمرکی
در حال حاضر متاسفانه شماره تعرفه مجزایی برای صادرات و واردات در و پنجره های پی وی سی تعریف نشده است و این کالا مطمئنا با کد تعرفه محصولات مشابه دیگر مبادلات آن انجام می شود. از آنجا که این محصول با پایه PVC می باشد، قطعا در کد تعرفه ٣٩٢٠٤٣ که مربوط به کالاهای ساخته شده از PVC می باشد، قرار دارد. طبق مذاکرات انجام شده با کارشناسان گمرک علاوه بر این کد تعرفه ، احتمال اینکه این محصول با کدهای دیگری نیز وارد یا صادر شده باشد وجود دارد.

شرایط واردات
طبق قوانین و مقررات واردات جمهوری اسلامی ایران، کالاهای وارداتی به سه گروه زیر تقسیم بندی می شوند:
١- کالای مجاز: کالایی است که ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد.
٢- کالای مشروط: کالایی است که ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است.
٣- کالای ممنوع : کالایی است که ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام (به اعتبار خرید و فروش یا مصرف( و یا به موجب قانون ممنوع گردد.
در رابطه با محصول این طرح، در و پنجره های پی وی سی جزء گروه اول این دسته بندی قرار دارد و با رعایت ضوابط مشکلی به لحاظ واردات آن در حال حاضر وجود ندارد. هر کالایی که وارد کشور می شود بسته به ماهیت آن محصول دارای مقررات و ضوابط خاص خود می باشد و تعرفه های گمرکی برای حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان داخلی برای محصولات مختلف متفاوت می باشد . در این رابطه چنانچه یک محصول وضعیت تولید کنندگان داخلی را به مخاطره بیاندازد مسلما حقوق گمرکی آن محصول بالا خواهد بود و بر عکس چنانچه محصولی به هر دلیلی در کشور تولید نشود یا اینکه نیاز کشور از تولید آن محصول بیشتر باشد به علت جلوگیری از مسائل تورم تا حد ممکن از حقوق گمرکی آن محصول کاسته شده است.
همانطور که در بند قبل نیز اشاره شد، تعرفه گمرکی مجزایی برای در و پنجره های پی وی سی وجود ندارد و این محصول با تعرفه محصولات دیگر وارد کشور می شود. لذا با توجه به کد تعرفه مشابه این محصول ( حقوق گمرکی آن در حال حاضر ٤ درصد می باشد)

بررسی و ارائه استاندارد
در ها و پنجره های پی وی سی از پروفیل هایی تشکیل یافته اند که این پروفیل های پلاستیکی از طریق روش اکستروژن و ماشین اکستروژن به طور پیوسته و ممتد تولید می شوند . بنابر نحوه بکارگیری پروفیل ها و استفاده از یک، دو یا سه شیشه در و پنجره و دیگر تمهیدات مورد نیاز، این پروفیل ها به شک ها، ابعاد و سطح مقطع های متفاوتی تولید می شوند.
با توجه به نحوه اتصال این پروفیل ها به دیوار که می تواند روی یک چارچوب کاملاٌ تراز شده فلزی و یا روی سطوح بتنی کاملا تراز شده و به کمک پیچ انجام شود لذا لازم است درون این پروفیل های آلومینیومی مرغوب و برخی از ورق های نازک فولادی گالوانیزه استفاده می کنند . البته باید اشاره داشت که این پروفیل های فلزی به سطح داخلی پروفیل پلاستیکی نچسبیده و آزادی حرکت دارد.
در جدول شماره ١ خصوصیات فیزیکی انواع پروفیل های ساخته شده از پی وی سی جهت مصارف گوناگون از قبیل در و پنجره های پی وی سی آورده شده است.

از جمله سایر ویژگی های در و پنجره های پی وی سی می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
– پروفیل های مورد استفاده به دلیل شکل هندسی خاص دارای استحکام بالا می باشد.
– تعبیه پروفیل فلزی در داخل فضای خالی پروفیل پی وی سی ضمن افزایش مقاومت، باعث جلوگیری از تغییر شکل آن شده، در کاهش سر و صدا نیز میباشد. به طوری که عایقی صوتی در مقابل انتقال صوت با شدت ٣٤ تا ٧٠ درجه دسی بل می باشند.
– با بکارگیری یراق آلات وجود قفل های مربوطه در در و پنجره ها امنیت لازم را فراهم می نماید.
– جبران هزینه های انجام شده در مدت زمان کوتاه به دلیل صرفه جویی در مصرف انرژی و عدم نیاز به سرویس های بعدی )نقاشی، تعویض قطعه و…. (
جلوگیری از نفوذ گرد و غبار و تبادل سرما و کاهش استهلاک سیستم سرمایش و گرمایش تا میزان ٤٥ تا ٧٥ درصد )با توجه به تعبیه شیشه های دو جداره(

جهت کاربرد ورق های پی وی سی در موارد مختلف معمولاً نیاز به انجام یک سری عملیات مکانیکی بر روی این ورق ها می باشد. انواع پروفیل های پی وی سی دار ای این ویژگی هستند که اعمال مکانیکی مختلفی را بر روی آنها انجام داد. این فرایندها عبارتند از :
* (Punching) سوراخ کردن
* (Cutting) بریدن
* (Sawing) اره کردن
* (Drilling) سوراخ کردن
* (Milling) پرداخت کردن
* (Screen printing) چاپ عکس
* (Laminating) لایه گذاری
* (Painting) رنگ آمیزی کردن
* (Digital printing) چاپ دیجیتالی
* (Thermal forming) شکل دادن حرارتی
* (Welding) جوش دادن

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
با در نظر گرفتن تنوع و گستردگی در و پنجره های پی وی سی، اساساٌ در نظر گرفتن یک قیمت برای محصولات میسر نمی باشد، زیرا قیمت یک در یا پنجره پی وی سی به پارامترهای مختلفی از قبیل نوع و طرح ، ابعاد، نوع یراق آلات مصرفی و … بستگی دارد . بنابراین قیمت در و پنجره با در نظر گرفتن پارامترهای مذکور بسیار متفاوت می باشد. از طرفی نیز جهت مقایسه قیمت محصولات به ناچار باید یک قیمت متوسط به ازای هر متر مربع در دست داشت تا بتوان مقایسه قابل قبولی ارایه نمود.

باید اشاره داشت که متوسط قیمت هر متر مربع در و پنجره های پی وی سی در داخل ٥٠٠٠٠٠ ریال می باشد و به نظر می رسد قیمت آن در مقایسه با محصولات جایگزین آن بالاتر و نسبت به قیمت محصولات مشابه اروپایی )با کیفیت مناسب ( کمتر می باشد که در جدول ذیل مقایسه ای بین متوسط قیمت هر متر در و پنجره با جنس های متفاوت انجام شده که بیانگر توضیحات فوق می باشد

توضیح موارد مصرف و کاربرد
از بدو ورود در و پنجره های پی وی سی به بازار جهانی، قابلیت های مطلوب پروفیل های پی وی سی در ساخت و نصب، تنوع رنگ، صرفه اقتصادی با در نظر گرفتن تمام ی جوانب )انرژی، نصب، نگهداری و (… و مقاومت در شرایط متنوع آب و هوایی دست به دست هم داده و به تدریج چوب و فولاد و آلومینیوم را از صحنه این صنعت خارج می سازد. رشد عظیم تولید در و پنجره های پی وی سی در بسیاری از کشورهای )کشورهای پیشرفته ( جهان و رواج کار برد آن در صنعت ساختمان موید این گفته است . دلیل این رواج، برتری های متعدد و مزایای آشکار )در ادامه بدان اشاره خواهد شد ( این محصول در قیاس با انواع دیگر در و پنجره هاست.

با توجه به مزایای ذکر شده، در و پنجره های پی وی سی در موارد زیر کاربرد دارند :
– دماهای کاربردی ٦٢ – تا ٨١ + درجه سانتیگراد
– در تولید انبوه ساختمان سازی و به صورت درق و پنجره های پیش ساخته
– مکان هایی که نمی خواهیم انتقال حرارت و برودت یا انتقال صوت زیادی داشته باشیم ( کلیه ساختمان های با تلفات حرارتی زیاد و ساختمان های واقع در مناطق پر سر و صدا )
– مکان هایی که نمی خواهیم از طریق درزها هیچگونه هوایی به داخل یا خارج نشت کند و جهت حذف آلودگی های هوایی نظیر اطاق های تمیز، اطاق های جراحی، آزمایشگاه ها و امثالهم – به دلیل تنوع در رنگ های مختلف و به خاطر وجود روکش های بسیار زیبا، در کاربرد های لوکس و ساختمان های شیک و مدرن
– استفاده در محیط های دارای مواد شیمیایی و خورنده، به دلیل مقاومت نسبت به اینگونه محیط ها و مواد
– در اکثر کشورهای صنعتی در ساختمان های صنعتی و مسکونی به طور عمده مصرف می شود.
– استفاده در مناطقی که دارای رطوبت بالا می باشند )به دلیل جذب رطوبت ناچیز(
همچنین لازم به ذکر است که این محصول می تواند در بیشتر بخش های تجاری، از قبیل ساختمان های صنعتی، کارخانه ها، هتل ها، بیمارستان ها، مدرسه ها، دانشگاه ها و ساختمان های مسکونی و …. مورد استفاده قرار گیرد . اما استفاده از پنجره های معمولی پی وی سی برای بعضی مصارف مناسب نیستند مثل دارند، در این صورت باید طراحی (Windload) ساختمان های بسیار بلند که احتیاج به بادگیری های مقاوم ویژ های از نظر قالب و پروفیل جهت این نوع کاربرد صورت پذیرد.
ضمناٌ در مورد آینده کاربرد در و پنجره های پی وی سی باید اشاره داشت که چون استفاده از مواد پی وی سی در این نوع محصول بجای استفاده از چوب می تواند مطرح باشد، لذا از طرف سازمان های حافظ محیط زیست به دلیل جلوگیری از تخریب جنگل ها از یک طرف و به دلیل کاهش تلفات حرارتی و برودتی و متعاقباً کاهش آلودگی هوا از طرف دیگر بسیار مورد توجه قرار گرفته و روز به روز بر اجباری نمودن استفاده از این مواد تاکید می شود.
همچنین استفاده از این مواد به جای آلومینیوم که فلزی با ارزش و با کاربردهای بسیار زیاد می باشد و در تولید آن نیز همه کشورها با محدودیت هایی مواجه هستند، می تواند دلیل دیگری بر آینده روشن در استفاده از مواد پی وی سی در ساخت پروفیل های در و پنجره و …. باشد.
در کشور ما نیز هم از طریق وزارت مسکن و شهر سازی و هم از طریق سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور به طور جدی پیگیر استفاده از این مواد )پی وی سی ( در در و پنجره می باشند.

بررسی کالای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
در ساختمان سازی از در و پنجره های گوناکونی از قبیل آهنی، فولادی، چوبی و آلومینیومی استفاده می شود که در سال های اخیر در و پنجره هایی از چوب پلیمر و کامپوزیتی )به طور نمونه ( استفاده شده است که در ادامه به بررسی هر یک از این نوع در و پنجره ها خواهیم پرداخت.
– در و پنجره های آهنی یا فولادی که نیاز به رنگ آمیزی به هیچ وجه از نظر تلفات انرژی راندمان ندارند و از نظر وزنی نیز دارای وزن زیادتری بوده و از نظر زلزله برای ساختمان ها یک عامل منفی محسوب می شوند.
– در و پنجره های چوبی که علاوه بر نیاز به روکش نمودن یا رنگ آمیزی به دلیل نفوذ رطوبت و یا بید زدن و تاثیر پذیری در قبال سایر عوامل جدی عمر چندانی نداشته و پس از مدتی از تلرانس های اولیه خارج شده و درزهای عبوری هوا در آن غیر قابل درزگیری به طور کامل می باشد . ضمناٌ در صورت استفاده از چوب های بسیار مرغوب، هزینه های ساخت بسیار بالا خواهد رفت.
– در و پنجره های آلومینیومی که گرچه از نظر وزنی مناسب تر هستند ولی در صورتی که از آلومینیوم های مرغوب استفاده شود، هزینه بالاتری به خود خواهد گرفت و در صورتی که از آلومینیوم های نامرغوب و با ضخامت های نازک در ساخت آن استفاده شود، گرچه هزینه پایین می آید ولی از عمر و استقامت کافی برخوردار نخواهد بود . همچنین به هیچ وجه از نظر تلفات انرژی راندمان ندارند.
– در و پنجره های چوب پلیمر که امروزه کالای جایگزینی پی وی سی می باشد.
در دو الی سه سال اخیر پروفیل های چوبی خاصی ارایه شده که از پلی پروپیلن و خاک اره ساخته می شود. این نوآوری در تمام دنیا پخش شده است . اما هنوز با پی وی سی قابل مقایسه نیست . هنوز نم یتوان از کامپوزیت های چوبی پنجره های خوبی س اخت، یکی از بهترین تلاش ها را در این زمینه شرکت است که مطالعه و توسعه پلی پروپیلن و خاک اره بوده است . زیرا این مواد در آینده مورد استفاده در صنعت ساختمان هستند . به دلایل مختلف، در درجه اول قیمت و دیگر نمای چوبی آن، این شرکت توانسته است با کیفیت بسیار خوبی به پروفیل های با ٨٠ درصد خاک اره و ٢٠ درصد پلی پروپیلن برسد. البته استفاده از این پروفیل ها هنوز در مرحله ابتدایی قرار دارد.
– در و پنجره های کامپوزیتی نیز که در کشور ما به ندرت ساخته می شوند، از هزین ه های بسیار بالایی برخوردار هستند . یکی از معایب کامپوزیت ها این است که اصولاٌ گران می باشند، زیرا آنها نیروی کار متمرکز و فشرده ای را به خدمت گرفته و اغلب ماشین آلات پیچیده و گرانی برای ساخت آنها مورد نیاز می باشد.
در انتها پس از مقایسه کلی محصول مورد نظر با کالاهای جایگزین، در جدول ذیل به مقایسه موردی بین در و پنجره های پی وی سی و در و پنجره های آلومینیومی، چوبی و فلزی پرداخته شده است.

شرایط صادرات
همانطور که اشاره شد، این محصول دارای کد تعرفه مجزایی نمی باشد تا قوانین صادرات و واردات آن مشخص باشد. با توجه به محصولات مشابه این محصول، سود گمرکی برای این محصول ٤ درصد می باشد. با مذاکرات انجام شده با تولید کنندگان داخلی، اغلب بازارهای داخلی را پوشش می دهند و در این زمینه با توجه به محصولات ترکیه، نفوذ در بازارهای هدف صادراتی به آسانی امکان پذیر نیست . در حال حاض ر تولید کشور تقریبا با نیاز کشور همسان می باشد ولی با راه اندازی واحدهای جدید و استفاده از تکنولوژی های برتر و حمایت های دولتی، امکان دسترسی به بازارهای منطقه امری دور از ذهن نخواهد بود.

بررسی عرضه و تقاضا
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید
بررسی امکانات تولید داخلی
در این قسمت به ترتیب به بررسی واحدهای تولید کننده در و پنجره پی وی سی، میزان تولید داخل محصول، بررسی امکانات تولید فعلی و آتی محصول و در نهایت به برآورد تولید آتی محصول پرداخته می شود.

لیست تولید کنندگان داخلی
با تو جه به اینکه تولید در و پنجره های پی وی سی تاکنون در کشور چندان به طور جدی دنبال نشده است، لذا در اطلاعات مربوط به مجوزهای صادره از وزارت صنایع این تولید کنندگان به طور مجتمع و در یک طبقه بندی از محصولات قرار ندارد و اکثر تولید کنندگان در و پنجره های پ ی وی سی در کشور، این محصول را در کنار سایر محصولات پی وی سی تولید می نمایند. از این رو تفکیک لیست تولید کنندگان و میزان ظرفیت اسمی آنه ا بسیار دشوار می باشد و همچنین آمار دقیقی از میزان تولید و تعداد کارخانجات و ظرفیت تولید این محصول در دسترس نمی باشد.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که نظر به خاصیت صرفه جویی در مصرف انرژی توسط این محصول، سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی، اطلاعات بهتری نسبت به سایر نهادهای اجرایی در اختیار دارد .
به همین دلیل اطلاعات مربوط به تولید کنندگان پنجره های پی وی سی با توجه به تماس های مکرر با این واحدها به دست آمده است . در جدول شماره ٨ لیست تولید کنندگان پنجره های پی وی سی و ظرفیت اسمی آنها )با توجه به تماس های برقرار شده ( با توجه به اظهار نظر کارشناسان واحدهای تولیدی آورده شده است.

با توجه به اطلاعات کسب شده علاوه بر واحدهای فوق، واحدهای دیگری نیز وجود دارند که از میزان ظرفیت اسمی آنها اطلاعی در دست نمی باشد.)یا امکان برقراری ارتباط با آنها وجود نداشته و یا از دادن اطلاعات امتناع ورزیده اند( نام این واحدهای تولیدی به همراه استان مربوطه در جدول شماره ٩ آمده است.

بررسی امکانات تولید فعلی و آتی محصول
یکی از عمده ترین امکانات تولید محصول ماده اولیه آن می باشد. با توجه به اینکه مهمترین و عمده ترین ماده اولیه تولید در و پنجره های پی وی سی ، پلی وینیل کلراید یا همان پی وی سی می باشد و این ماده از جمله مواد پتروشیمی است و در کشور نیز به دلیل وجود گاز و صنایع پتروشیمی داخلی در این زمینه مزیت نسبی وجود دارد . گرید پی وی سی تولیدی ح ال حاضر پتروشیمی های ایران چندان مناسب تولید در و پنجره های پی وی سی با کیفیت مطلوب نیست و برای تولید در و پنجره های پی وی سی مطابق استانداردهای جهانی است. اما در حال حاضر پتروشیمی ایران با توجه به اینکه نیاز به گونه خاصی از پی وی سی می باشد لذا متقاضی این گونه خاص چندان زیاد نبوده واحدهایش را به سمت تولید این گونه پی وی سی سوق نداده است . اما چنانچه روند مصرف در و پنجره های پی وی سی افزایش یابد آن وقت باید پتروشیمی به تولید این گونه از پی وی سی بپردازد.

میزان تولید در پنج سال گذشته
همانطور که قبلاٌ نیز اشاره شد ، از یک سو به دلیل تنوع محصولات پی وی سی و عدم تفکیک سازندگان در و پنجره های پی وی سی از سایر محصولات و از سوی دیگری عدم وجود در و پنجره پی وی سی در آمار مربوط به محصولات منتخب وزارت صنایع، آمار دقیقی از میزان تولید این محصول طی سال های گذشته در دست نمی باشد.
از طرفی با توجه به جدول شماره ٨ ظرفیت اسمی واحد تولید کننده در و پنجره پی وی سی ١١٥٤٤٧٠ متر مربع می باشد در صورتی که برای تولید کنندگانی که ظرفیت تولید خویش را ارائه ننموده اند )جدول شماره ٩( و یا امکان تماس با آنها فراهم نشده است حداقل ظرفیت تولیدی یعنی حدود ٥٠٠٠٠ متر مربع را ٩ واحد تولیدی وجود دارد که ظرفیت آنها ) در نظر بگیریم و از آنجایی که با توجه به جدول شماره ٩ ) مشخص نمی باشد، لذا میز ان ٤٥٠٠٠٠ متر مربع می توان به عدد فوق اضافه نمود . بنابر این میزان کل ظرفیت اسمی این واحدها ١٦٠٤٤٧٠ متر مربع در سال می باشد.
از آنجایی که معمولاٌ واحدهای موجود در کشور قادر به تولید با ظرفیت اسمی خود نمی باشند، لذا می بایست درصد تولید واقعی واحد را با تو جه به نظر کارشناسان تخمین زد . از سوی دیگر با توجه به اطلاعات به دست آمده واحدهای تولیدی ذکر شده درصد عمده ای از ظرفیت خود را برای تولید محصولاتی از قبیل پانل ها و شیت هایی از جنس پی وی سی اختصاص داده اند و تمامی این ظرفیت ذکر شده ١٦٠٤٤٧٠ مترمربع) اختصاص به تولید در و پنجره های دو جداره پی وی سی ندارد . از این رو با تماس های برقرار شده با کارشناسان شرکت های متعدد به خصوص شرکت اورامان یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات پی وی سی آنان بر این عقیده هستند که حدود ٣٦ درصد ظرفیت اسمی واحدهای تولیدی موجود در کشور در سال ١٣٨٥ به تولید در و پنجره پی وی سی اختصاص داشته که با توجه به میزان کل ظرفیت اسمی، میزان تولید داخل در و پنجره های پی وی سی در سال ١٣٨٥ حدود ٥٧٦٠٠٠ متر مربع می باشد.

برآورد تقاضای فعلی و آتی بازار
با توجه به اینکه میزان نیاز به تولید در و پنجره با ساخت و ساز ارتباط مستقیم دارد لذا برای برآورد تقاضا می بایست از آمار مساحت زیربنای ساخت استفاده شود . از طرفی نیز براساس معیار سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی، حدود ١٠ الی ١٥ درصد زیر بنای ساخت را می توان به عنوان مساحت مورد نیاز پنجره در نظر گرفت . همچنین بر اساس برنامه ده ساله وزارت مسکن شهرسازی، میزان نیاز به پنجره های دارای خاصیت صرفه جویی در مصرف انرژی با استفاده از شاخص سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی انجام شده است . بنابراین با اخذ نظر از کارشناسان به نظر می رسد حدود ٢٠ درصد از زیر بنای مساحت را می توان به در و پنجره اختصاص داد. در این بخش از گزارش جهت برآورد دقیق تقاضای در و پنجره از دو روش استفاده شده است. در روش اول تقاضا برحسب تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده و با توجه به تعداد واحد مسکونی برآورد گردیده است اما در روش دوم با توجه به مصوبه وزارت مسکن و شهرسازی، میزان تقاضای در و پنجره های با خاصیت صرفه جویی در انرژی )در و پنجره های مورد بحث در گزارش( در سال های آتی برآورد شده است.
از این رو جهت برآورد تقاضا به ر وش اول به دلیل نوع ویژگی های مطلوب این نوع در و پنجره و اینکه در کشورمان فرهنگ مصرف این نوع در و پنجره در بین واحدهای مسکونی چندان باب نشده است و تنها ٥ درصد از کل پنجره های مصرفی از نوع پی وی سی می باشد. لذا لزوم فرهنگ سازی بسیار با اهمیت می باشد اما در حال حاضر برخی از انبوه سازان مبادرت به استفاده از این نوع در و پنجره ، جهت صرفه جویی هرچه بیشتر انرژی نموده اند که البته تعدادشان محدود می باشد. اما این چنین به نظر می رسد که با توجه حمایت های سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و انرژی از انبوه سازان )در زمینه استفاده از در و پنجره های دو جداره جهت صرفه جویی انرژی ( عمده تقاضای واقعی این نوع محصول تا رایج شدن فرهنگ مصرف آن بین عموم مردم در این بخش می باشد. چرا که تعداد زیادی از انبوه سازان تمایل به استفاده از این نوع در و پنجره جهت برخورداری از تسهیلات سازمان سازمان بهینه سازی مصرف سوخت، نشان داده اند.
از این رو با استناد به مرکز آمار ایران و سالنامه آماری سال ١٣٨١ تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده برای احداث ساختمان مسکونی بر حسب تعداد واحد مسکونی در نقاط شهری در جدول ذیل طی سال های گذشته آورده شده است.

مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه تولید بخش سازمان صنایع صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تاسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت سازمان صنایع .
3- تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی و ارجاع پرونده به مدیریت .
5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تاسیس .

شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس
1- اشخاص حقیقی
– تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
– حداقل سن 18 سال تمام
– دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

2- اشخاص حقوقی
– اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )
– ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

مدارک مورد نیاز:
1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت سازمان سازمان صنایع شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن
3- تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی
4- تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست
5- یک قطعه عکس از هریک از شرکاء
6- تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط سازمان سازمان صنایع شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات جهت فعالیت بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش سازمان صنایع صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط سازمان صنایع شهرستان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی ) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

فصل دوم
روش انجام کار

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش تولید محصولات فرفورژه نیز که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، متد های نوین تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت میباشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی مرسوم )به شکل اجمالی ( در فرایند تولید محصول

از بعد تکنولوژیکی، مهمترین دستگاه موجود در این طرح اکسترودر می باشد، البته قالب های تولید پروفیل نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشند و دارای تکنولوژی سطح بالایی می باشند. از این رو در خصوص خرید تکنولوژی مذکو ر چندین شرکت از قبیل آسیایی و اروپایی مورد بررسی قرار گرفته است و مشخص گردید که تکنولوژی اکستروژن که مهمترین دپارتمان کارخانه می باشد را می توان از کشورهای چین، اتریش، آلمان و ترکیه وارد نمود . به نحوی که در این کشورها، شرکت های سازنده معتبری وجود دارند البته لازم به ذکر است که تعدادی شرکت معتبر آمریکایی نیز در این زمینه وجود دارد که به دلیل مشکلات سیاسی ، حاضر به مذاکره و معامله با شرکت های ایرانی نمی باشند . بنابر این در بررس ی ها از شرکت های آمریکایی صرف نظر شده است.
به طور کلی می توان خط تولید یک واحد تولید در و پنجره PVC را به دو بخش اکستروژن و کارگاه پنجره سازی تقسیم نمود . بخش اول شامل واحدهایی از قبیل ترکیب مواد و اکسترودر می باشد و بخش دوم نیز عمدتاٌ از تعدادی ایستگاه به صورت میز کار تقسیم شده است و شامل بخ ش هایی مانند برش پروفیل ، جوشکاری، تن ظیم و کنترل کیفی ، مونتاژ و بسته بندی می باشد. بنابر این می توان تکنولوژی مورد نیاز هر بخش را از شرکت سازنده آن خریداری نمود . حال در ذیل نام یکسری شرکت های معتبر در خصوص تکنولوژی های مذکور ارایه گردیده است.

وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی
هر واحد تولید چنانچه مورد برخی حمایت های دولت قرار نگیرد، دچار مشکلاتی در فر آیند تولید خواهد شد .
از آنجا که واحدهای جدید در سالهای ابتدایی راه اندازی در ظرفیت کامل ، تولید ندارند، لذا حاشیه سود آنها پایین خواهد بود و نقدینگی واحد در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و برای بقا در میدان رق ابت نیاز به حمایت های مالی است . از طرف دیگر برای واحدهایی که دارای قدمت چندین ساله می باشند و در بازارهای جهانی تا حدودی نفوذ پیدا کرده اند، باید دولت از آنها حمایت کرده و برای تسهیل و آرامش خاطر آنها مشوق ها و قوانین ارئه دهد که فضا را برای سایر تولید کنندگ ان نیز آماده کند تا محصولات آنها به راحتی در بازارهای جهانی به فروش برسد . در ادامه دو نوع حمایت که می تواند دولت در این زمینه انجام دهد مورد بررسی قرار گرفته است:

حمایت تعرفه گمرکی )محصولات و ماشین آلات( و مقایسه با تعرفه های جهانی
در اغلب واحدهای تولیدی بخشی از ماشین آلات از خارج از کشور تامین می شود . این ماشین آلات پس از تست های اولیه و عدم مشکلات فنی از طریق گمرک وارد کشور خواهند شد . حقوق گمرکی که در حال حاضر برای این گونه ماشین آلات وجود دارد حدود ١٠ درصد قیمت ماشین آلات خارجی می باشد.
از طرف دیگر واحده ای تولیدی که محصولات آنها به خارج از کشور صادر می شود ، مستلزم پرداخت حقوق گمرکی می باشند . خوشبختانه در سالهای اخیر برای تر غیب تولیدکنندگان داخلی به امر صادرات مشوق هایی برای آنها تصویب شده است که باعث شده است حجم صادرات افزایش یابد.

پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح
انتخاب مکان مناسب برای اجرای طرح تولید در پنجره PVC به سه عامل اصلی بستگی خوهد داشت که عبارتند از:
١( نزدیکی به منابع تامین ماده اولیه
٢( دسترسی به تاسیسات زیربنایی طرح
٣( نزدیکی به بازار مصرف داخلی
٤( نزدیکی به کشورهای هدف صادراتی با توجه به اینکه PVC به عنوان ماده اولیه اصلی این طرح شناخته می شود، بنابراین احداث واحدهای پایین دست آن در نزدیکی محل می تواند بعنوان یک مزیت محسوب گ ردد. در حال حاضر پتروشیمی بندر امام به عنوان تنها تولید کننده PVC در کشور شناخته می شود . از طرف دیگر طرحهای جدید PVC که در شهرهای همدان، میاندوآب و مناطق ویژه اقتصادی پتروشیمی قرار دارند حجم بالایی از PVC را به بازار داخلی در سالهای آتی عرضه خواهند کرد . بنابراین به طور کلی چنانچه مزیت نزدیکی به مواد اولیه به عنوان یک فاکتور تاثیر گذار انتخاب شود، استانهای همدان، خوزستان و آذربایجان در اولویت قرار دارند.
از لحاظ بازار مصرف در پنجره PVC به عنوان محصول جدیدی وارد بازار شده است که در فعالیتهای ساختمانی کاربرد زیادی دارد . از آنجا که استفاده از این محصول در حال حاضر در شهرهای بزرگ با استقبال مصرف کنندگان مواجه شده است و در شهرهای کوچک هنوز نیاز به فرهنگ سازی دارد بنابراین کلیه مراکز
استانها در این خصوص دارای اولویت می باشند . از طرف دیگر، چنانچه بخواهیم محل اجرای طرح به کشورهای هدف صادراتی نیز نزدیک باشد، مناطق مرزی شمال غربی و جنوبی کشور مناسب می باشند . در این صورت محل انتخاب شده از شمال به کشورهای آذربایجان و ترکیه نزدیک بوده و از جنوب نیز با استفاده از بنادر موجود امکان صادرات به اروپا و آسیای جنوب شرقی و همچن ین افریقا میسر است . این نزدیکی به کشورهای هدف صادرات، می تواند در کسب بازار خارجی برای محصولات طرح نقش بسزایی داشته باشد.
علاوه بر نزدیکی به منابع تامین خوراک و همچنین بازارهای مصرف، دسترسی به تاسیسات زیربنایی طرح نیز از الزامات احداث هر واحد صنعتی می باشد. مسلما مناطق محروم کشور از لحاظ تاسیسات زیربنایی نسبت به سایر مناطق قابل مقایسه نمی باشند و احداث واحدهای تولیدی در این مناطق چنانچه ابتدا برنامه در خصوص تاسیسات زیربنایی آنها وجود نداشته باشد، در آینده مشکلات زیادی را ایجاد خواهد نمود . تاسیسات اصلی برای اینگونه واحدها شامل منابع تامین آب، دسترسی به الکترسیته و … می باشد.
بعنوان جمع بندی نهایی مشاور طرح مناطق مرکزی و غربی کشور را مناسب ترین منطقه برای سرمایه گذاری پیشنهاد میکند. در این گزارش استان همدان بعنوان اولویت اول سرمایه گذاری این طرح پیشنهاد می گردد.

فصل سوم
امور مالی طرح

سرمایه گذاری ثابت طرح :
خرید دفتر کار :
در نظرات آپارتمانی به مساحت 60 متر مربع به عنوان دفتر شرکت خریداری شود که در این دفتر قسنت های بازاریابی طراحی تور و سایت دانستنی نیست و امور مالی و بایگانی و آرشیو مستقر شود که هزینه خرید هر متر مربع به مبلغ 15000000 ریال پیش بینی می شود. بنابراین قسمت خرید آن به شرح ذیل خواهخد بود.

جهت تغییرات داخل و بیرون نما از قرار هر متر مربع 300000 ریال پیش بینی می شود که هزینه نمایند بنابراین هزینه آن عبارت خواهد بود .

هزینه زمین :

هزینه محوطه سازی :

هزینه ساختمان سازی :

هزینه تاسیسات زیربنایی :

وسایل اداری و خدماتی

ماشین آلات حمل و نقل درون/ برون کارگاهی

هزینه های قبل از بهره برداری

هزینه های پیش بینی نشده
در هر واحد تولیدی در زمان ساخت هزینه های که از قبل پیش بینی نشده اند در زمان اجرا بوجود خواهد آمد که بر حسب نوع صنعت متفاوت است. در این طرح ٥ درصد سرمایه گذاری ثابت را بعنوان هزینه های پیش بینی نشده در نظر گرفته شده است. در جدول زیر سرمایه گذاری ثابت این طرح طبق برآورهای بالا لیست شده است . با توجه به این جدول هزینه سرمایه گذاری ثابت این طرح حدود ١٣٩٢٤٦ میلیون ریال برآورد می گردد. که از این میزان حدود ٧٨ درصد بصورت ارزی و مابقی ریالی می باشد.

هزینه سرمایه گذاری ثابت :

فصل چهارم
جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات

نتایج حاصله از اجرای طرح :
با توجه به بررسی ها و محاسبات انجام شده می توان موارد زیر را در مورد این طرح بیان نمود:
١- در و پنجره های پی وی سی در مقایسه با سایر در و پنجره ها دارای خصوصیات و ویژگی های بارزی از قبیل قابل استفاده بودن در دمای مختلف بدون تغییر شکل، خود رنگ بودن، وزن کم، استحکام مناسب ، مقاوم در قبال مواد شیمیایی، عمر مفید زیاد، مقاومت مناسب در برابر حرارت و آتش و …. می باشد. همچنین استفاده از این محصول سبب جلوگیر ی از این محصول سبب جلوگیری از مصرف چوب و نابودی جنگل ها و جلوگیری از مصرف آلومینیوم و استفاده آن در مصارف مهمتر می شود. از این رو مشخصات و مزیت های این محصول در مقایسه با سایر محصولات خاص و ویژه می باشد.
٢- در و پنجره های پی وی سی راندمان بالایی را از نظر صرف انرژی دارا می باشند و این راندمان خوب در فاز تولید و فاز مصرف از چرخه حیات این محصول قابل مشاهده می باشد . در هنگام تولید این محصولات، به طور کلی انرژی کمی مورد نیاز می باشد و این به آن معنی است که میزان انرژی مورد نیاز برای تبدیل پی وی س ی به محصولات مختلف بسیار کمتر از سایر مواد اولیه می باشد. در حقیقت براساس تحقییات مرکز فرانکلین (Franklin) در و پنجره های پی وی سی به میزان ٣٠ درصد در و پنجره های آلومینیومی در جریان تولید به انرژی نیاز دارند. در هنگام مصرف نیز در و پنجره های پی وی سی در زمان عمر مفید خود نیز به صرفه جویی در انرژی ادامه می دهند. همانطور که قبلاٌ نیر اشاره شد، پی وی سی یک ماده خوب در مقابل گرما و سرما می باشد. طراحی قالب های در و پنجره های پی وی سی به صورتی است که به وسیله ایجاد فضای خالی در قاب، مقاومت بیشتری در مقابل انتقال دما ایجاد می شود. گوشه های قاب پنجره و قاب شیشه به وسیله جوش مخصوص، جوشکاری شده و در مقابل نفوذ هوا و آب مقاوم می شوند.
٣- همانطورکه سایر محصولات ساخته شده از پی وی سی قابل بازیافت هستند، پروفیل ها و ضایعات در و پنجره های پی وی سی اعم از ضایعات در خط تولید و محل نصب و یا در و پنجره هایی که عمر آنها به پایان رسیده نیز قابل بازیافت هستند . از آنجایی که وینیل یک پلاستیک گرمایی (Thermoplastic) است، آن را می توان از طریق پروسس مجدد و گرما بازیافت نمود . به صورتیکه حداقل خواص خود را از دست بدهد . در برخی از شرکت های مهم که فرآیند تولید در و پنجره پی وی سی را انجام می دهند، نه تنها ضایعات شرکت خود، بلکه در شرایطی خاص ضایعات شرکت های مونتاژ کننده را خریداری نموده و در فرآیند بازیافت از آنها استفاده می نمایند.
٤- داخلی بودن محل تامین مواد اولیه، از دیگر نکات مثبت طرح می باشد. از آنجایی که عمده ترین ماده اولیه مصرفی در تولید در و پنجره های پی وی سی، پلی وینیل کلراید است و این ماده از جمله مواد پتروشیمی محسوب می شد و کشورمان نیز به لحاظ منابع نفتی غنی می باشد لذا به نظر می رسد که تولید این محصول در کشور ما با مشکلی از بابت مواد اولیه روبرو نباشد . بنابراین وجود مواد اولیه داخلی از یک سو و نیروی انسانی مناسب از سوی دیگر، سبب می شود تا محصول با قیمت تمام شده کمتری وارد بازار شود تا بتواند قابلیت رقابت با محصولات مشابه خارجی را داشته باشد.
٥- عرضه واقعی در و پنجره های پی وی سی در کشور بسیار محدود می باشد که این میزان، با توجه به توضیحات ارایه شده در سال ١٣٨٥ در حدود ٥٧٦٠٠٠ متر مربع می باشد . از طرفی تقاضای این محصول با توجه تعداد پروانه های ساختمانی صادر شده و تعدد واحد مسکونی برآورد شده است که این میزان در سال ١٣٨٥ برابر ٤٣٩٨٧٣٧ مترمربع به دست آمده است که اختلاف عرضه و تقاضا در سال مورد نظر و سال های آتی حاکی از این امر می باشد که بازار داخلی مناسبی برای محصول موجود می باشد. از طرفی نیز با توجه به آشنایی بازارهای صادراتی به نظر می رسد بازار صادراتی این محصول با توجه به قیمت تمام شده بسیار کمتر در مقایسه با کشورهای اروپایی بسیار مطلوب می باشد.
٦- با توجه به تجربیات و سابقه پشتوانه فنی و کیفی شرکت تکنو پلاست اتریش به نظر می رسد فناوری انتخاب شده کاملا با تکنولوژی روز جهان قابل رقابت بوده و این شرکت میتواند جایگاه مهمی در بازار کسب نماید.
٧- با توجه به اینکه در مناطق آسیا، اروپای شرقی و مرکزی با تراز مصرف منفی و در سایر مناطق با تراز مصرف مثبت مواجه هستیم، می توان پیش بینی کرد که درصدی از تراز مصرف مناطقی که مقادیر منفی دارند به عنوان هدف بازار صادراتی در نظر گرفته شوند. چون این امر نشان دهنده کمبود این محصول در این مناطق می باشد .
8- سرمایه گذاری ثابت طرح بر اساس ماشین الات شرکت HASS آلمان حدود ١٤٠ میلیارد ریال برای ظرفیت اسمی ٢١٠ هزار عدد در سال می باشد.
٩- در مجموع مشاور پروژه این طرح را از هر لحاظ دارای توجیه می داند و پیشنهاد احداث این واحد را با حداقل ظرفیت اسمی ٢١٠ هزار عدد در سال می نماید.
با توجه به جمیع بررسی های بعمل آمده، در سالهای آتی کمبود در و پنجره PVC در کشور وجود خواهد داشت . لذا مشاور طرح احداث حداقل یک واحد ٢١٠ هزار عددی در استانه ای همدان یا خوزستان یا آذربایجان را با سرمایه گذاری ١٤٠ میلیارد پیشنهاد می نماید

47


تعداد صفحات : 47 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود