تارا فایل

پاورپوینت کشت ارگانیک


به نام پروردگار یکتا

موضوع:کشت ارگانیک بابونه

مقدمه
امروزه مصرف بیش از حد سموم شیمیائی شامل آفت کش ها٬
علف کش ها٬هورمون ها وکودهای شیمیایِی باعث آلودگی
محیط زیست ومنابع آبی و خاکی شده و سلامتی آحاد بشر را
شدیداً درمعرض تهدید قرار داده است.مدیریت خاک به عنوان چارچوب اصلی توسعه کشاورزی و حفظ منابع طبیعی و شاخص های زیست محیطی برای رسیدن به اهداف والای توسعه اقتصاد‍ی کشور محسوب می شود.

براساس تعریف مراجع بین المللی کشاورزی ارگانیک را می توان: ”یک نوع سیستم مدیریتی دانست که باعث تنوع زیستی ودوره های زیستی خاک را بهبود و ارتقاء می بخشد.این سیستم براساس استفاده حداقل از نهادهای خارج از مزرعه و روش های مدیریتی که هماهنگی اکولوژی را بازسازی٬ نگهداری و تقویت می کند پایه گذاری شده است.“
تعریف کشاورزی ارگانیک

-تولید غذا با کیفیت عالی و کمیت کافی
-عدم اسیب رسانی به طبیعت و قرار گرفتن در روند طبیعی چرخه حیات.
-تقویت چرخه ی زیست در سیستم مزرعه شامل میکروارگانیسمها
خاک-گیاه وحیوانات.
-توسعه حفاظت خاک و اب و افزایش کیفیت حاصلخیزی خاک میباشد.
اهداف کشت ارگانیک

مزایای کشت ارگانیک
در صورت فرهنگ سازی و ایجاد باور در کشاورزان و

مصرف کنندگان، محصولات ارگانیک بازاردسترسی بهتر

داشته و ارزش افزوده بالاتری را ایجاد می نمایند.

2)کشت ارگانیک باعث افزایش عملکرد در مناطقی م‍ی شود که

با کمبود نهاده های کشاورزی خارج از مزرعه مواجه می باشند. 3)کشت ارگانیک سبب حفاظت از منابع طبیعی شده واز آلودگی محیط زیست جلوگیری می کند. 4)با کشت ارگانیک می توان تولید غذای سالم و متنوع نمود.

5)کشت ارگانیک سبب پایدار شدن کشت در دراز مدت و تنوع محصول می شود. 6)شیوه کشت ارگانیک برای قطعات کوچک کشاورزی بسیار مناسب است. 7)کشاورزی ارگانیک باعث بالا رفتن اعتماد به نفس در کشاورزان می شود

سطح زیر کشت محصولات ارگانیک در دنیا و در آسیا
استرالیا با1/12میلیون هکتار،چین با 5/3هکتار و آرژانتین با 8/2
میلیون هکتار

بنگلادش،هند،اندونزی،ژاپن،کره،لائوس،مالزی،نپال،پاکستان،فیلیپین سریلانکا،تایلند،تایوان،ویتنام وایران.
اندونزی، ژاپن و کره به ترتیب با177700، 40000، 76326،

29151 و 18936 دارای بیشترین سطح زیر کشت در منطقه

آسیا می باشند.کشورهایی نظیر سریلانکا،تایلندو ویتنام در

رده های بعدی این جایگاه قرار دارند.

محدودیت های کشت ارگانیک در کشور
– دخالت دولت و نداشتن برنامه راهبردی مناسب جهت تشویق

به کشت این قبیل محصولات.

-عدم آگاهی کشاوزران و باغداران از اصول کشت ارگانیک و

تقویت نکردن خاک با کودهای بیولوژیک و ورمی کمپوستها و

کودهای حیوانی.

-نداشتن الگوی کشت و نوع محصول ارگانیک برای مناطق مختلف کشور. -عدم آگاهی مردم از عواقب مصرف پسماندهای سم وکود در محصولات کشاورزی. -کاهش تولید در سالهای اولیه کشت ارگانیک. -عدم ابتکار وذوق کشاورزان برای انتقال از کشاورزی سنتی وصنعتی به کشت ارگانیک.

-دسترسی آسان به نهادهایی نظیر کود وسم. -نبود ارگان و یا سازمان مسئول گواهی محصول ارگانیک در کشور. -فقدان مطالعات بنیادی و طرح ها و برنامه های تحقیقاتی پیرامون کشت و تولید محصولات ارگانیک.

مقررات و استانداردهای محصول ارگانیک
کشت ارگانیک دارای قوانین ومقررات جهانی است و محصولات

ارگانیک می بایست اقدامات لازم برای گواهی دار شدن را که

توسط ارگانها ویا سازمانهای به خصوصی انجام می شود سپر‍ی

نمایند.

در حال حاضر مراجع بین المللی در سطح دنیا که مجوز گواهی دار کردن محصولات ارگانیک را دارا می باشند، عبارتند از: IFOAM در آلمان، NASAA در استرالیاوICS در ژاپن.

مراحل گواهی دار کردن محصولات ارگانیک
تقاضا
بررسی تقاضا
ارزیابی مکان
ارسال گزارش
کمیته تائید
قبول
رد
متقاضی
گواهی عملیات مزرعه و
آزمایش پسمانده
ارسال گزارش مزرعه یا باغ
کمیته گواهی
گزارش ارزیابی آزمایش
ارائه گواهی و بر چسب
حصول
متقاضی

مقایسه مواد آلی موجود در کودهای آلی

از جمله محصولاتی که می توان زمینه های ورود آنها را در کشت ارگانیک فراهم نمود، عبارتند از:خرما، انجیر، انگور، انار، زیتون، بادام، زعفران، سیر،چای،برنج، گندم، سیب، یونجه ، مرکبات، دانه های روغنی، پنبه و یکسری محصولات مرتعی و جنگلی.

بابونه، گیاهی است علفی، یک ساله متعلق به تیره کاسنی (Asteraceae ) و یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی شناخته شده توسط انسان است و قدمت استفاده از آن به یونان باستان می رسد.

بابونه در تمام فارما کوپه های معتبر به عنوان یک گیاه دارویی معرفی شده و خواص درمانی گلهای آن مورد بررسی قرار گرفته است، گیاهی است همه جایی و تقریباً در تمام نقاط جهان به صورت خودرو می روید.

گونه های مختلف جنس Matricaria در نقاط مختلف کشور رشد می کنند ولی گونه Chamomill بیشتر در لرستان(بین خرم آباد و درود) شمال غربی اندیمشک، صالح آباد، هفت گل، شوشتر، شیراز و اطراف تهران یافت می شود.

اسانس گلهای این گیاه اثر ضد میکروبی دارد و از آن در صنایع داروسازی ، بهداشتی وآرایشی و غذایی نیز استفاده می شود.

مدتی است عصاره خوراکی بابونه به صورت قطره خوراکی در سطح وسیعی در کشور تولید شده و جهت درمان انواع ضایعات التهابی سطحی گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد این عصاره حاوی انواع خاص مواد التهابی،مقوی معده، ضد نفع شکم ودل درد، ضد تورم می باشد.

اهمیت بابونه به دلیل دارا بودن ترکیباتی نظیر اسید آنجلیک،آزولن، آلفا بیسابلول، سینئول، ماریکارین، ماتریسین و کامازولن در اسانس می باشد.

انتخاب گیاه دارویی همیشه بهار Calendula officinalis به عنوان گیاه همراه در این سیستم مخلوط با توجه به اهمیت فراوان وکاربرد وسیع آن در صنایع داروسازی و نیز اختلافات رشدی و مورفولوژیکی آن با گیاه بابونه، صورت گرفته است.

همیشه بهار گیاهی است علفی و یک ساله، متعلق به تیره کاسنی که ماده موثره آن در گلها ساخته می شود.

لازمهٔ عرضه سالم گیاهان دارویی، عاری بودن آنها از بقایای مواد شیمیایی است، به نظر می رسد که تولید ارگانیک این نوع گیاهان راه حل مناسبی برای تولید داروهای گیاهی سالم باشد.

مواد و روشها
بر اساس تحقیقی که در سال زراعی1382-1381صورت
گرفت، ابتدا عملیات خاک ورزی اولیه در هفته آخر بهمن
سال81 انجام گرفت.و ضمن آن کود دامی کاملاً پوسیده و
پودر شده به خاک اضافه شد.کشت در تاریخ های 19 و20
اسفند81 انجام شد.بذر مورد استفاده، بذر خام نام دارد و به
اسم گرد بابونه معروف است و شامل بذر خالص و گلهای
زرد با تناسب طبیعی1 به 20 می باشد (یک قسمت بذر،بیست
قسمت گل زرد ) به منظور افزایش در صد جوانه زنی، بذر

مذکور به نسبت یک به دو با خاک اره نرم مخلوط شد(یک قسمت بذر، دو قسمت خاک اره ) -کاشت بر روی پشته هایی به عرض 50cm و به فاصله 75cm از یکدیگر ، به صورت دو طرفه انجام شد.فاصله دو ردیف کاشت بر روی هر پشته 30cm و فاصله دو بوته در روی هر ردیف، 20cm برای همیشه بهار و 8cm برای بابونه بود. -در زمان آماده سازی زمین و در طول دوره رشد، هیچ نوع کود شیمیایی، علف کش، آفت کش و قارچ کش استفاده نشد. -چون کاشت به صورت کپه ای بود، بعد از سبز شدن (در مرحله چهار برگی ) نسبت به تنک گیاهان سبز‍شده اقدام شد. -حذف علفهای هرز با فواصل60,42,28,21 روز پس از کاشت، به روش دستی انجام گرفت.

چون بعد از این مدت، گیاهان مورد نظر حالت بوته ای به خود گرفتند، قدرت رقابت آنها با علفهای هرز زیاد شد و دیگر هیچ گونه مبارزه ای با علفهای هرز انجام نگرفت. -آبیاری به فاصله هر هفت روز به طریقه نشتی وتوسط سیفون انجام شد.

زمان برداشت هفته اول تیر ماه بود و در این زمان متغیرهایی چون وزن خشک گل، عملکرد کل، مقدار کامازولن در گلها ، سطح برگ، تراکم علفهای هرز و تولید بذراندازه گیری شدند.

اثر سطوح مختلف کود دامی بر میزان کامازولن

اثر نسبتهای مختلف اختلاط بابونه –همیشه بهار بر میزان کامازولن


تعداد صفحات : 41 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود