تارا فایل

پاورپوینت خصوصی سازی در روسیه




روسیه با 17/075/400 کیلومتر مربع وسعت به تنهایی بیش از 76 درصد خاک اتحاد شوروی سابق را تشکیل می‎دهد. و در حال حاضر هم با اشغال حدود 11.5 درصد خشکیهای کره زمین بزرگترین کشور جهان محسوب می ‎شود.

سرزمین پهناور روسیه را دریاهای متعددی در برگرفته که عمده‎ترین آنها عبارتند از: دریای بالتیک و خلیج فنلاند در غرب، دریای سفید، خلیج پچورا، دریای کارا، دریای بارنتس، دریای لاپتف، دریای سیبری شرقی، دریای چوکچی و اقیانوس منجمد شمالی در شمال، دریای برینگ، دریی اخُتسک، دریای ژاپن و اقیانوس آرام در شرق، دریای سیاه و دریای خزر در جنوب .

بخش اروپایی روسیه عمدتاً جلگه‎ای و هموار است. بلندترین نقطه روسیه، قله البروس با 5.624 متر ارتفاع در شمال قفقاز در جمهوری آستیای شمالی و نزدیکی مرز گرجستان است که در عین حال بلندترین نقطه اروپا نیز محسوب می‎شود.
شبکه گسترده‎ای از رودهای پر آب در روسیه وجود دارد که علاوه بر تامین آب آشامیدنی سده برق آبی فراوانی بر روی آنها احداث شده است.

رودهای عمده بخش اروپایی روسیه عبارتند از: ولگا با 3.690 کیلومتر طویل‎ترین رود اروپا که به دریای خزر می‎ریزد، دون که با نام قزاق‎های دون جاودان شده است، دنیپر، نمان، نوا، لینا، پچورا. بلندترین رود روسیه ینی‎ر بخش آسیایی این کشور جریان دارد. دریای خزر که بزرگترین دریاچه جهان محسوب می‎شود در مرزهای جنوبی این کشور قرار دارد.

پوشش گیاهی روسیه را در شمالی‎ترین مناطق توندرا و در جنوب تایگا تشکیل می‎دهد که یک سوم جنگل‎های جهان در این نواحی قرار دارد. آب و هوای روسیه عمدتاً قاره‎ای خشک همراه با زمستان‎های سرد است. میزان درجه حرارت در نواحی شمال شرقی سیبری در زمستانها تا 70 زیر صفر نیز می‎رسد. میانگین دمای تابستان از 6 درجه تا 20 درجه بالای صفر است.

روس‎ها که در حال حاضر حدود 83 درصد جمعیت روسیه را تشکیل می‎دهند از گروه اسلاوهای شرقی بشمار می‎روند که خود از خانواده‎ هند و اروپایی محسوب می‎شوند. در روسیه بیش از 100 ملیت و قوم زندگی می‎کنند. زبان روسی زبان رسمی است و به خط سیریلیک نوشته می‎شود. اکثریت مردم روسیه تابع کلیسای ارتدکس روسیه می‎باشند. دین مسیح و به تبع آن کلیسای ارتدکس از اوایل قرن دهم در روسیه گسترش یافت.

پس از فروپاشی اتحاد شوروی کشور روسیه به عنوان بزرگترین کشور تشکیل‎دهنده شوروی، در بیشتر موارد حقوقی و سیاسی جایگزین آن گردید. قانون اساسی روسیه در رفراندوم 12 دسامبر سال 1993 با 58 درصد آرا به تایید عمومی رسیده و طبق آن حکومت این کشور جمهوری فدراتیو میاشد. قوه مقننه یا مجلس فدرال از ترکیب شورای فدراسیون با 178 عضو و دومای کشوری با 450 عضو تشکیل می‎گردد.

پس از فروپاشی شوروی، دولت روسیه مالکیت خصوصی زمین را که در دوران شوروی وجود نداشت برسمیت شناخت. تا سال 1993 حدود    260.000شرکت در بخش کشاورزی فعالیت داشتند که 5 درصد تولیدات کشاورزی را تامین می‎کردند. دامپروی هم در روسیه از تنوع بسیاری برخوردار است و از پررش گاو، گوسفند و بز تا گوزن شمالی را در بر می‎گیرد. همچنین ناوگان صیادی روسیه در آبهای وسیع و گسترده اطراف این کشور فعال است و یکی از بزرگترین ناوگان‎های جهان در نوع خود محسوب می‎شود.

طبق آمارهای موجود(سال 1999) سالانه بیش از 808،4 عنوان روزنامه در روسیه منتشر می‎شود که تیراژ آنها به 166 میلیون نسخه می‎رسد. از میان روزنامه‎های ذکر شده 288 مورد با 3 میلیون تیراژ به زبان‎های غیر روسی چاپ و پخش می‎شود. در روسیه 8/48 میلیون رادیویی (یک رادیو برای 3 نفر) و 54.2میلیون گیرنده تلویزیونی موجود است. همچنین حدود 35/24 میلیون خط تلفن(1999-1998) مورد استفاده قرار می‎گیرد

مقدمه در خصوصی سازی روسیه
روسیه
شوروی
پتانسیل و توان اقتصادی
وجود منابع فراوان
کشور های غربی

قطع شدن رشته های پیوند روسیه با گذشته کمونیستی

انگیزه آمریکا در اصلاح نظام اقتصادی روسیه :

عدم بازگشت به دوران جنگ سرد

خصوصی سازی یک سیاست اقتصادی جهت تعادل بخشیدن میان دولت و دیگر بخشهای اقتصادی با هدف ایجاد شرایط رقابت کامل و حصول بیشتر کارآیی اقتصادی و اجتماعی است .
تعریف خصوصی سازی

اهداف اقتصادی عمده خصوصی سازی
کاهش دخالت مستقیم دولت در فعالیتهای اقتصادی به مفهوم کاهش انحصاری و افزایش رقابت در فعالیتهای اقتصادی
افزایش کارایی شرکتها تحت مالکیت دولت و نیز شرکتهای دولتی
آزادسازی بودجه دولت از فشارمالی شرکتهای دولتی
تخصیص مجدد منابع دولتی به سمت فعالیت ها و وظایف اصلی دولت
افزایش انگیزه مشارکت بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی

منافع خصوصی سازی
کاهش کسری بودجه دولت
افزایش و ارتقای سطح کارایی
ایجاد منابع درآمدی جدید توسط اخذ مالیات
دستیابی به فنون جدید مدیریتی تولید
افزایش صادرات
تاثیر مثبت برمنابع ارزی
کاهش زمینه ایجاد فساد در دستگاه های اداری و بروکراسی در کشور

مشکلات اقتصاد شوروی سابق :
◄سیستم برنامه ریزی نظامی عقب افتاده ◄جعل و غفلت از محیط پیرامون ◄صادرات مواد خام ◄غفلت از اقتصادی کردن ابتکارات
رشد اقتصادی کشور در پایان دهه 1970 به صفر درصد رساند

فرآیند خصوصی سازی در روسیه
فرآیند خصوصی سازی دارایی های دولت در روسیه در سال های
1988_1989 شروع شد
این کار با تصوب قانون موسسات کشور در سال 1988 آغازگردید
به برخی از سازمان های دولتی استقلال داده شد

واحد جدیدی برای انجام اقدامات دسته جمعی در اقتصاد کشور به وجود آمد
در این ایام به کارکنان موسسات دولتی اجازه داده شد تا برخی از این موسسات اجاره کنند و تعدادی زیادی تعاوی و شرکتهای سهامی بوجود آورند .

اگرچه آمار دقیقی نیست ولی تخمیل زده شد در مرحله اول خصوصی سازی روسیه حدود 2000 موسسه دولتی ، بدست بخش خصوصی افتاد .

فرآیند خصوصی سازی دارایی های دولتی در روسیه در سال های 1990_1991
پیش نویس مقررات خصوصی سازی تهیه گردید
1991قانون کار 3 جولای 1991 راجع به موسسات دولتی و شهرداری ها در فدراسیون روسیه تصویب شد .
در اواسط سال 1992 پارلمان روسیه یک رشته از قوانین و احکام را تصوب نمود که به موجب آنها روند خصوصی سازی به آژانس فدرال ((scp محول گردید .
آژانس فدرال بنا به حکم وزیران در 21 ژانویه 1991 به عنوان یک شاخه اجرایی تاسیس و موظف گردید تا جهت خصوصی سازی برنامه ریزی کنند و همچنین به ارزشیابی واحدها ، کنترل و نظارت برحسن اجرای امور بپردازد .

براساس گزارش آژانس در امر خصوصی سازی


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود