تارا فایل

پاورپوینت حادثه دونورا پنسیلوانیا



حادثه دونورا پنسیلوانیا

فهرست مطالب
مقدمه
دونورا پنسیلوانیا – آمریکا
مه کشنده دونورا
آمریکا- دونورا، پنسیلوانیا (1948)
ترجیح منافع اقتصادی کوتاه مدت بر عوارض بلندمدت
نکته هایی از این حوادث آمریکا- دونورا، پنسیلوانیا
برخی از اثرات اقتصادی آلودگی هوا
نتیجه گیری

مقدمه
سالانه 3میلیون نفر در جهان بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند که 90 در صد آنان در کشورهای توسعه یافته هستند. در بعضی کشورها تعداد افرادی که در اثر همین عامل جان خود را از دست می دهند بیشتر از قربانیان سوانح رانندگی است. این مرگ میر به طور خاص مربوط به برونشیت، تنگی نفس، حملات قلبی و آلرژی های مختلف تنفسی است . از آنجایی که کلید اصلی کاهش آلودگی هوا، مشارکت مردمی و افزایش هماهنگی بین بخشی است، 10 دی ماه به عنوان روز ملی هوای پاک اعلام شده است. هدف از اعلام روز ملی هوای پاک ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه بوده است و این روز می تواند عامل مهمی در ایجاد این مشارکت و هماهنگی بین بخشی باشد.

دونورا پنسیلوانیا – آمریکا
از 31 اکتبر 1948 حالت پایدار بر فراز شهر دونورا مستقر گردید و تراکم آلاینده ها که عمدتا از صنایع فولاد ناشی می شوند باعث بیماری 6000 نفر از جمعیت 12 هزار نفری شهر شد که تعدادی هم بستری شدند. مرگ و میرها در این حادثه مشخص نشده است.

16اکتبر سال 1948 در شهر دونورای پنسیلوانیا شرایط وارونگی دما و ایجاد مه تا 31 اکتبر ادامه یافت که طی این مدت 20 نفر مردند که بیشترین آمار فوت شدگان در روز سوم گزارش شده است. این منطقه دارای صنایع ذوب آهن،تولید روی و اسید سولفوریک بوده که در آن روز از جمعیت 14 هزار نفری 43 نفر بیمار شدند و 10 درصد جمعیت به شدت آسیب دیدند. علایم کلینیکی شامل تحریک چشم ها، بینی، گلو، سرفه، تحریک مجاری تنفسی، سر درد و استفراغ در این افراد مشاهده شد. همچنین بررسی های نشان داد که فوت شدگان بین 52 تا 84سال و به طور متوسط 25 سال سن داشتند.

مه کشنده دونورا
انفجار هوا یک پدیده کاملا طبیعی است که در شرایط خاص بوجود می آید. برخی روستا ها با کوه ها و تپه ها احاطه شده اند. معمولا دمای هوا نزدیک به زمین گرم تر است، اما در برخی شرایط خاص دمای سرد در قسمت پایین قرار می گیرد و توسط دمای سرد در بالای آن حبس می شود. این پدیده از چند ساعت تا چند روز طول می کشد و معمولا با مه و بخار همراه است.
این دقیقا همان اتفاقی است که در شهرک صنعتی کوچک دونورا در ایالت پنسیلوانیا در سال ۱۹۴۸ رخ داده است. این منطقه در معرض چنین پدیده طبیعی قرار دارد، اما چیزی که آن را متفاوت تر کرده است طول دوره این اتفاق است که ۵ روز به طول انجامیده است.بزرگ ترین مشکل این منطقه صنعتی بودن آن است و در طول این مدت مردم زیادی به علت آلودگی هوا به بیماری های تنفسی دچار شدند. ۲۲ نفر به علت آلودگی جان باختند و حدود ۶۰۰۰ نفر بیمار شدند. با وجود تلفات فراوان صاحبان کارخانه ها ادعا می کردند که این اتفاق بلای آسمانی است که خداوند بر آن ها نازل کرده است.در ۳۱ اکتبر ۱۹۴۸در دونورا پنسیلوانیا- آمریکا، بر اثر تراکم آلاینده های صنایع فولاد 6000 نفر از 12000 نفر جمعیت شهر بیمار شدند.

آمریکا- دونورا، پنسیلوانیا (1948)
16اکتبر 1948، از ساحل شرقی، توفانی به سمت بخش غربی وزیدن گرفت و به دلیل وارونگی دما و آلودگی ناشی از انتشار اسید سولفوریک از کارخانه های فولاد، هوا به مدت پنج روز آلوده شد.
یکی از مهمترین فجایع آلودگی هوا در جهان، سال ۱۹۴۸ در شهر دونورا Donora)) و مناطق اطراف در ایالت پنسیلوانیا آمریکا به وقوع پیوست.
این منطقه به دلیل وجود کارخانه های فولاد، روی و ذغال سنگ از شهرت زیادی برخوردار است. اگرچه وجود این کارخانه ها، منجر به شکوفایی اقتصادی منطقه شد، اما در عین حال، علاوه بر به خطر انداختن سلامت ساکنان، مشکلات زیست محیطی فراوانی را به بار آورد.

با بی توجهی مسئولان و صاحبان کارخانه، آلودگی هوا در دونورا شدت بیشتری پیدا کرد. در اواخر ۱۹۴۸ نخستین مورد مرگ در اثر آلودگی شدید ناشی از مه دود در این منطقه گزارش شد و در طول ۱۹ روز، ۲۰ نفر از ساکنان منطقه جان خود را از دست داده و ۸۰۰ راس دام تلف شدند؛ همچنین بسیاری از افراد به بیماری های تنفسی یا قلبی- عروقی مبتلا شدند.در پی این فاجعه، کارخانه ها به مدت یک هفته تعطیل شدند. از مسئولان شهری تا صاحبان کارخانه ها همه توافق کردند که باید به دنبال راه هایی برای پیشگیری از وقوع چنین فجایعی بود مجموعه تحقیقاتی در مورد تاثیر آلودگی هوا بر سلامت مردم آغاز شد.

از سوی دولت فدرال ۲۵ کارشناس به منطقه دونورا و وبستر فرستاده شدند تا وضعیت سلامت مردم، دام ها و محصولات کشاورزی، در کنار میزان آلودگی هوا، سرعت وزش باد و شرایط هواشناسی مورد ارزیابی قرار بگیرد. از ۱۴ هزار ساکن محلی، ۵ هزار نفر به مشکلات مختلف تنفسی و قلبی- عروقی مبتلا شده بودند و ریه برخی از ساکنان مانند بازماندگان جنگ های شیمیایی آسیب دیده بود. همچنین ترکیبی از گازهای سمی و فلزات سنگین در هوای منطقه شناسایی شد.گزارش اولیه با نتایج نامشخص در اکتبر ۱۹۴۹ منتشر شد، اما به جای تاکید بر نقش مهم کارخانه ها در ایجاد آلودگی هوا، به موضوعاتی مانند نقش سایر منابع آلودگی هوا از جمله آلودگی قایق ها و استفاده از ذغال سنگ در منازل اشاره شد.

ترجیح منافع اقتصادی کوتاه مدت بر عوارض بلندمدت
باوجود نگرانی مردم منطقه و تحقیقات صورت گرفته، اقدام جدی برای مقابله با کارخانه های آلوده کننده هوا صورت نگرفت؛ چراکه تعداد زیادی از ساکنان منطقه در همین کارخانه ها مشغول کار بودند و نمی خواستند شغل خود را از دست بدهند؛ اما زندگی و سلامت افراد بیش از شغل آنها ارزش داشت.
نتایج مطالعه سال ۱۹۶۱ نشان داد که نرخ مرگ و میر در دونورا به دلیل ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی و عروقی از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۵۷ به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرد و حتی تا ماه ها و سال ها بعد از فاجعه ۱۹۴۸ اثر منفی آلودگی هوا بر سلامت مردم قابل مشاهده بود.
مه دود دونورا بدترین فاجعه آلودگی هوا در تاریخ آمریکا محسوب می شود که نیاز به وضع مقررات برای مقابله با کارخانه ها و صنایع آلاینده، توجه هرچه بیشتر به حفظ سلامت انسان و محیط زیست را نشان می دهد.

در آمریکا و بسیاری از نقاط جهان، افراد زیادی در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست داده و یا با عوارض طولانی مدت مانند بیماری های تنفسی، قلبی- عروقی و انواع مختلف سرطان دست به گریبان هستند. کارخانه ها و صنایع آلاینده، راه های دور زدن قانون را یاد گرفته اند و در این شرایط، باید منتظر فجایع زیست محیطی بیشتری باشیم.

نکته هایی از این حوادث آمریکا- دونورا، پنسیلوانیا
بعد از حادثه آمریکا- دونورا، پنسیلوانیا ، پژوهشگران به بررسی های مختلفی پرداخته و به نتایجی رسیدند، که اهم آن عبارتند از:
1- اثرات آلودگی هوا در حوادث مذکور از نظر آناتومی منحصر به دستگاه تنفسی انسان بوده است.
2- اثر آلودگی هوا بر روی اشخاص مسن و یا اشخاصی که سابقه بیماری قلبی ریوی داشتند، شدیدتر بوده است.
3- در ایجاد این حوادث ناگوار، وضع جوی هوا بسیار موثر بوده است.
4-در این حوادث، چند ماده آلوده کننده نقش موثرتری داشته اند، که عبارتند از SO2 :، ذرات معلق و قطرات مه.

برخی از اثرات اقتصادی آلودگی هوا عبارتند از
1. افزایش هزینه سرویس و نگهداری
2. افزایش غیبت از کار
9. استفاده از دستگاه های گران قیمت
8. مصرف زیاد مواد غذایی
7. مرگ و میر و کم شدن دام ها
6. کاهش رشد نباتات
5. پایین آمدن ارزش ساختمان ها
4. افزایش هزینه شستشوی لباس
3. افزایش هزینه درمان

نتیجه گیری
هوای پاک حقی است که خودمان از محیط زندگیمان گرفته ایم و فقط با تلاش خودمان می توانیم آن را باز گردانیم. راهکارهای رسیدن به هوای پاک را بارها و بارها از زبان مسئولین شنیده ایم و همه با آنها آشنا هستیم. راهکارهایی همچون استفاده کمتر از وسایل نقلیه شخصی، عدم استفاده از ماشین آلات فرسوده، کاهش آلاینده های کارخانه ای با استفاده از فناوری روز دنیا، استفاده از انرژی های تجدید پذیر و پاک همچون انرژی خورشیدی و بادی و…. هر روز تکرار می شوند اما حرف بدون عمل نمی تواند جلوی این مساله ی مهم را بگیرد.


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود