تارا فایل

پاورپوینت تصمیم گیری در مورد خرید یا اجاره دارایی ها




عنوان:
تصمیم گیری در مورد خرید یا اجاره داراییها
2

فهرست مطالب
مقدمه
انواع اجاره و ویژگیهای آن
منابع وجوه نقد برای تامین مالی
فروش و اجاره مجدد
موضوعات مرتبط با تصمیمات اجاره
تاثیر اجاره بر ظرفیت استقراض
ریسک ناباب شدن دارائیها
قرارداد سرمایه گذاری با بازده پائین
در اختیار داشتن وجوه نقد برای فعالیتهای سودآور
انواع اجاره مالی
اختیار فسخ قرارداد اجاره
اختیار خرید
ویژگیهای تامین مالی اقساطی
بازپرداخت یکسان اصل وام
قرارداد فروش شرایطی
اجاره به شرط تملیک
جریانات وجه نقد مبنایی برای اتخاذ تصمیمات اجاره یا خرید
اثرات مالیاتی تصمیمات اجاره یا خرید
حذف هزینه های عملیاتی
ارزش مازاد نقدی
مقایسه ارزشهای فعلی
نقش و اهمیت استهلاک
مقایسه راهکارهای خرید و اجاره
3

مقدمه
تعریف اجاره :
اجاره قراردادی است که کنترل وحق استفاده از یک دارایی را بدون انتقال مالکیت آن برای شرکت فراهم می آورد.
چنانچه اختیار استفاده از دارایی برای یک دوره زمانی مشخصی ، اجاره داده شود و در پایان مدت اجاره مالکیت به مستاجر منتقل گردد ، اجاره سرمایه ای محسوب می شود . قرارداد اجاره بین مالک دارایی (موجر) و استفاده کننده دارایی (مستاجر) تنظیم می شود .
4

انواع اجاره
1- اجاره عملیاتی
این نوع از قرارداد اجاره هیچ گونه تعهد بلند مدتی را برای موجر و نه مستاجر به وجود
نمی آورد و بنابر توافق می تواند از طرف موجر یا مستاجر پس از گذشت زمانی مشخص ، فسخ گردد . مثلاً ممکن است قرارداد اجاره 2 ساله در یک دوره 60 روزه قابل فسخ باشد . این نوع قراردادها شناخته شده اند و محدودیتهایی برای مدیران مالی دارند .
2-اجاره خدماتی
طبق این نوع از قراردادهای اجاره،اجاره دهنده امکان تامین مالی وخدمات مربوط به نگهداری از دارایی اجاره ای را طی دوره اجاره برای اجاره کننده فراهم می آورد مثل خدمات نگهداری ماشین آلات ( کامپیوتر، دستگاه تکثیر، کامیونها )
3-اجاره مالی
اجاره مالی نوعی اجاره بلند مدت دارایهای ثابت به شمار می آیند و معمولا توسط هیچ یک از طرفین قرار داد قابل فسخ نمی باشد . منبع مهم وجه نقدند و یکی از راهکارهای تامین مالی از طریق بدهی بلندمدت هستند و مدیران مالی نقش اساسی دارند .
5

ویژگیهای اجاره خدماتی
1-هزینه های نگهداری به عنوان بهای تمام شده اجاره منظور می شود :
اجاره دهنده مسئول نگهداری تجهیزات وانجام همه امور مربوط به تعمیرات و خدمات عادی دارایی می شود.
2- تجهیزات ممکن است کاملا مستهلک نشوند :
دراجاره های خدماتی ممکن است به دلیل ناکافی بودن پرداختهای اجاره، موجر اجازه بازیافت بهای تمام شده دارایی را نداشته باشد . این امر بدین معناست که دوره اجاره کمتر از عمر خدمات دهی دارایی است واجاره کاملا مستهلک نشده است.
3- امکان فسخ قرارداد :
در اکثر موارد ،اجاره خدماتی ممکن است توسط اجاره کننده دارایی قابل فسخ باشد .
4- سایر خدمات :
اجاره خدماتی ممکن است شامل ارائه خدماتی دیگری از طرف موجر باشد مثل تسهیلات برای جایگزینی تجهیزاتی که در یک زمان قابل استفاده نیستند یا پرداخت بیمه تجهیزات .
6

ویژگیهای اجاره مالی
1- تعهدات ثابت
اجاره مالی نوعی تعهد ثابت را به شرکت تحمیل می کند . این تعهد یا اهرم مالی قابل فسخ نبوده وبیشتر مشابه الزام به پرداخت بهره برای اوراق بدهی منتشر شده می باشد.
2- دوره بلند مدت اجاره
اجاره های مالی در اکثر موارد برای دوره های 5تا 10 سال منعقد می گردد و شرکت در این مدت باید تمام الزامات مربوط به اجاره را انجام دهد اگرچه دارایی فرسوده شده و برای عملیات شرکت در مدت طولانی مفید نباشد .
3- اجاره تماماً مستهلک می شود
قرارداد اجاره می تواند به نحوی منعقد گردد که مدت اجاره کل عمر مفید دارایی را در بر گیرد مثلاً اگر عمر مفید دارایی ( تجهیزات ) 8 سال باشد دوره اجاره 8 سال تعیین می شود یا ساختمان که عمر مفید طولانی دارد مثلاً 20 سال قرارداد اجاره 20 سال تعیین می شود .
4- منافع طی دوره اجاره
دراین نوع اجاره ها مبالغ مربوط به اجاره های پرداختی بیشتر از بهای تمام شده اولیه دارایی می باشد بنابراین اجاره دهنده سود را شناسایی می کند و اگر دارایی ارزش اسقاط هم داشته باشد این ارزش سودی اضافی برای اجاره دهنده خواهد بود .

7

منابع وجوه نقد برای تامین مالی اجاره
شرکتها برای تامین وجوه نقد موردنیاز خود با موسسات مختلفی مواجه اند :
1- بانکها
بانکهای تجاری می تواند به واسطه شرکت مادر، قراردادهایی را جهت خرید تجهیزات و اجاره آنها به مشتریان انعقاد نمایند.
2- شرکتهای بیمه عمر
این شرکتها در اجاره بلند مدت اموال منقول معروف می باشند . شرکتهای بیمه عمر ، جریانات ورودی وجه نقد زیادی دارند که باید آنها را تا زمان مورد نیاز در راستای عملیات خود سرمایه گذاری کنند . این وجوه اغلب در ساختمانهای اداری و انبارهای سرمایه گذاری شده اجاره داده می شود.
3- موسسات خدمات مالی و اعتباری
موسسات خدمات مالی و شرکتهای لیزینگ ، تامین کننده وجوه نقد مورد نیاز در تامین مالی ماشین آلات و تجهیزات می باشند . این موسسات افرادی را در استخدام می گیرند که با امور مربوط به فروش تجهیزات در بازار آشنا باشند و باعث گسترش قراردادهای اجاره شوند .
8

فروش و اجاره مجدد
یکی از رایج ترین اشکال تامین مالی از طریق داراییهای مشهود ، فروش دارایی واجاره مجدد آن می باشد.
در اکثر مواقع ، اجاره های بلند مدت به طور خالص منعقد می شوند. این بدین معناست که مستاجر همه هزینه های نگهداری، مالیات بر اموال، بیمه و پرداختهای اجاره را انجام می دهد .
در برخی موارد ، قرار داد اجاره ، اختیار خرید دارایی را در پایان مدت اجاره به اجاره کننده می دهد مثلاً واحد تجاری ساختمانی را به بهای تمام شده یا نزدیک به بهای تمام شده به موسسه تامین مالی می فروشد مثل شرکت بیمه عمر، صندوق بازنشستگی . سپس مجدداً ساختمان را برای مدت طولانی اجاره می نمایند بنابراین شرکت از ساختمان استفاده می کند بدون اینکه سرمایه ای برای تملک آن صرف کرده باشد .
9

موضوعات مرتبط با تصمیمات اجاره
شرکتها به دلایل گوناگون به جای تامین مالی از طریق استقراض از اجاره استفاده می کنند این دلایل شامل :

هزینه های نقدی
هزینه های اجاره
10

موضوعات مرتبط با تصمیمات اجاره
هزینه های نقدی
زمانی که شرکتها دارایی خاصی را خریداری می نمایند، عمدتا بخش عمده ای از قیمت خرید آن دارایی از طریق پرداخت نقدی و مابقی از طریق وثیقه گذاری دارایی واستقراض ، تامین مالی می شود در حالی که در اجاره های مالی نیازی به جریانات نقدی خروجی نیست، بلکه قرارداد اجاره بیانگر تامین مالی صددرصد آن دارایی می باشد، از این رو شرکتها می توانند کمبود نقدینگی خود را از طریق اجاره نمودن دارایی جبران نمایند. اجتناب از تحمل هزینه های نقدی می تواند مزیتی برای اجاره محسوب گردد. اگر شرکت مشکل نقدینگی داشته باشد و به دلایل مختلفی قادر به استقراض نیز نباشند، اجتناب در هزینه نقدی مزیتی ارزشمند برای اجاره به عنوان راهکار تامین مالی محسوب می شود .

11

موضوعات مرتبط با تصمیمات اجاره
هزینه های اجاره
بدلایل زیر معمولا اجاره کردن نسبت به استقراض،از نظر هزینه تامین مالی ،هزینه های بیشتری دارد: 1- سود اجاره دهنده شرکت اجاره دهنده باید بابت مبلغ استقراض ، بهره پرداخت نماید سپس صرفی را نیز برای اجاره کننده در نظر بگیرد که این صرف همان سود اجاره دهنده از بابت قرار داد تامین مالی می باشد. 2-هزینه کارشناسی شرکت اجاره دهنده باید کارکنانی داشته باشد که آگاهی کاملی از ابعاد متفاوت تجهیزات و اموال غیرمنقول مورد اجاره داشته باشند. 3- خدمات مرتبط با اجاره قرارداد اجاره باید شامل خدمات مربوط به تجهیزات نیز باشد . مستاجر باید این قبیل خدمات را به حساب هزینه اجاره پرداختنی منظور نماید .
12

تامین مالی تدریجی
یکی از دلایل حمایت ازاجاره توسط طرفدارانش ، این است که اجاره کردن به واحدهای تجاری این امکان را می دهد تا از هزینه های تامین مالی تدریجی که بسیار بالا می باشند، پرهیز نمایند.
تعریف : فرآیند تامین مالی ازطریق استقراض به شکل وام یا صدور اوراق قرضه که طی چند مرحله صورت می گیرد تامین مالی تدریجی نامیده می شود .
شرکتهایی که در مرحله رشد وگسترش می باشند ، از طریق جمع آوری مبالغ نسبتا کوچک برای تحصیل دارایی ثابت در فواصل زمانی مشخص ، ناگزیر به پرداختهای مبالغ زیادی وجه نقد برای هزینه تامین مالی باشد .

13

دو راهکار مناسب دیگر برای تامین مالی شرکت وجود دارد :
1- تنظیم قراردادهایی با سقف اعتباری بالا :
هنگامی که شرکت بخش عظیمی از این سقف را استفاده نماید می تواند یک قرارداد تامین مالی بلندمدت برای پرداخت سقف اعتباری منعقد و راهکاری برای تامین منابع مالی موردنیاز بلندمدت بوجود آورد .
2- بدهی بلندمدت مازاد بر نیاز :
در صورت مشکل کمبود نقدینگی شرکت می تواند از طریق اوراق قرضه تامین مالی نماید ( قسمتی از وجوه برای نیازهای اولیه شرکت و باقیمانده در اوراق قرضه قابل داد و ستد سرمایه گذاری شود .)
14

تاثیر اجاره برظرفیت استقراض
ظرفیت استقراض یک شرکت عبارت است از :
افزایش بدهیهای بلند مدتی که می تواند به ساختار سرمایه اضافه شود بدون اینکه لطمه ای به درجه اعتبار شرکت و قیمت سهام عادی در بازار وارد سازد.
اجاره های مالی ظرفیت استقراض شرکت را افزایش می دهند. اگر چه اجاره های مالی اساسا تعهدات و خطرات را همانند تامین مالی از طریق بدهی تحمیل می نمایند، لیکن تحقیقات نشان می دهد که سرمایه گذاران و جوامع مالی توجه بیشتری به تعهدات بدهی در مقایسه باتعهدات ناشی از اجاره دارند.
یکی از مزایای اجاره آن است که شرکتی که داراییهای بیشتری را در تصرف خود دارد ، امکان افزایش ظرفیت استقراض را نیز دارد.

15

ریسک ناباب شدن داراییها
ناباب شدن دارایی یعنی قبل از اتمام عمر مفید آن دارایی به عنوان زیان شناخته شود . ( عدم استفاده از دارایی و فروش یا اسقاط آن )

یکی از دلایل حمایت از اجاره آن است که قرارداد اجاره،خطر ناباب شدن داراییها را از استفاده کننده به مالک انتقال می دهد یعنی ریسک ناباب شدن متوجه اجاره دهنده است چون خود اجاره دهنده دارایی را خریده و کارشناسانی هم در اختیار گرفته که از انواع خطرات ناباب شدن مطلع هستند البته هزینه های مربوط به آن در اجاره کردن دارایی منظور می شود .

16

قرار داد سرمایه گذاری با بازده پایین
زمانی که شرکتی داراییهایی را خریداری می کند ، فرض بر این است که آن داراییها سودده خواهند بود . ودر بعضی موارد شرکت تشخیص می دهد که فعالیت مخاطره آمیزی انجام می دهد که سود ندارد و درصدد رهایی از این گونه فعالیتهای مخاطره آمیز است . یکی از هدفهای اجاره مالی رسیدن به هدف فوق است . دستیابی به این هدف باعث می شود ، تا شرکت از سرمایه گذاری در داراییها که نمی تواند از آنها به طور موثر استفاده کند ، رهایی یابد . وقتی که یک واحد تجاری دارایی را خریداری می کند ، خطر اینکه این دارایی قابل فروش نباشد واینکه این دارایی همراه با زیان باشد را به عهده می گیرد ، اما تحت شرایط اجاره ، دارایی می تواند به اجاره دهنده برگشت داده شود .
17

در اختیارداشتن وجوه نقد برای فعالیتهای سود آور
برخی از تحلیل گران مالی اعتقاد دارند که باید تفاوتی بین بازده داراییهای جاری و داراییهای ثابت وجود داشته باشد.داراییهای جاری به سرعت به وجه نقد تبدیل شده و بازده نسبتا بالایی را دارند.
یکی از دلایل اصلی اجاره های مالی آن است که نیازی به تامین مالی داراییهای ثابت از طریق وجوه نقد نمی باشد. از آنجایی که دارییهای ثابت گردش پایینی را دارند، وجوه نقد شرکت در آن دسته از دراییهای جاری سرمایه گذاری می شود که از گردش بالایی برخوردارند. از این طریق می توان بااستفاده از وجوه نقد موجود، توان سود آوری شرکت را به حداکثر رساند. اگر استفاده از اجاره های مالی افزایش یابد ، ظرفیت استقراض منجربه کسب سود بیشتری می شود.
18

انواع اجاره مالی
1- اجاره مستقیم
در این نوع اجاره ، واحد تجاری اجاره کننده متعهد می شود مبلغ اجاره را در مدت عمر برآوردی خدمات دهی آن دارایی ، پرداخت نموده و هیچ گونه اختیاری برای تعدیل شرایط اصلی اجاره در قرار داد قید نمی گردد .
2- اجاره تعدیل شده
این نوع اجاره ، تعدادی اختیار(حق) را برای اجاره کننده در طول دوره اجاره فراهم می آورد.
مثال : قرارداد اجاره ممکن است این اختیار را به اجاره کننده بدهد که پس از سررسید مشخصی با برگشت دارایی به اجاره دهنده ، اجاره را به پایان رسانند .
19

اختیار فسخ قرارداد اجاره
اختیار فسخ قرارداد اجاره، حقی است که به اجاره کننده این اختیار را می دهد تا بتواند قبل پایان یافتن دوره تاریخ اجاره، به قرارداداجاره خاتمه دهد.
دراین نوع اختیار، پرداختهای اجاره ممکن است در موارد زیر اثر بگذارد :
1- افزایش در مجموع قرارداد اجاره
هنگامی که تعدادی از اجاره کننده گان از اختیار فسخ قرار داد استفاده نمایند،درآمد متفرقه ناشی از این وضعیت به اجاره دهنده کمک می کند تا بعضی از زیانهای مربوط را پوشش دهد .
2- تسریع در پرداختهای اجاره
ممکن است در سالهای اولیه اجرای قرارداد اجاره پرداختهای بیشتری ضرورت یابد که این امر بیانگر تسریع در دریافت وجه نقد توسط اجاره دهنده باشد.
مبالغ مازاد دریافت شده در سالهای اولیه قرارداد اجاره، درآمد های دیگری را از طریق سرمایه گذاری مجدد، برای اجاره دهنده فراهم می آورد. همچنین اگر دارایی ، تحت شرایط اختیار فسخ قرارداد اجاره به اجاره دهنده باز گردانده شود، کاهش سریع ارزش بازار را طی اولین سالهای عمر خدمت دهی دارایی جبران می نماید .

20

اختیار خرید
اختیار خرید طرحی است که به اجاره کننده، حق خرید دارایی را به قیمتی کمتر در هر سال از دوره اجاره می دهد.
این شکل اجاره، یکی از اشکال اختیار فسخ قرارداد اجاره می باشد در اکثر موارد پرداختهای اجاره نه تسریعی است ونه افزایشی، ودر عوض هنگامی که اجاره کننده اختیار خرید را اعمال می کند ، هزینه اختیار توسط اجاره دهنده اعمال می شود .
اجاره کننده قبل از اعمال اختیار، در مجموع انتظار هزینه های نقدی بیشتری را برای دارایی دارد، به این دلیل که قیمت اختیار خرید با یک نرخ کمتری نسبت به اجاره های انباشته شده کاهش می یابد .

21

ویژگی های تامین مالی اقساطی
خریداری ماشین آلات بصورت اعتباری ویژگیهایی دارد که شامل :
1- انجام پیش پرداخت لازم
به پرداخت قسمتی از بهای خرید دارایی قبل از انجام خرید که در راستای قرارداد منعقد صورت می گیرد پیش پرداخت می گویند .
2- وثیقه گذاری داراییها
داراییهای که از طریق وام ، تامین مالی می شوند منجر به ایجاد تعهداتی می گردند که این تعهدات در گروه بدهیها طبقه بندی می شوند .
3- پرداختهای اقساطی
نحوه پرداخت وام طوری طراحی می شود که بهره و قسمتی از اصل وام در قالب یک قسط پرداخت شوند .
4- دارایی وبدهی در دفاتر شرکت شناسایی شده اند
بهای تمام شده داراییها در بخش اموال، ماشین آلات و تجهیزات منظور می شود و در تراز نامه شرکت گزارش می گردد بدهیهای ناشی از تامین مالی نیز در بخش بدهیها بعنوان قسمتی از ساختار سرمایه شرکت نشان داده می شود .
5- داراییها در ما لکیت اعتبار دهندگان قرار دارند
طی دوره مالی قرض گیرنده حق استفاده از دارایی را دارد نه مالکیت آنرا و در زمان آخرین پرداخت مالکیت به قرض گیرنده انتقال می یابد .
22

بازپرداخت یکسان اصل وام
نحوه باز پرداخت یکسان وام، مستلزم پرداختهایی است که اصل وام را متناسب با مبالغ پرداختی طی دوره کاهش دهد. به طوری که بهره نیز در باز پرداخت هر قسط پرداخت گردد . بنابراین، بهره نسبت به مانده وام در هر دوره محاسبه شده و همراه با قسمتی از اصل وام پرداخت می شود .

23

قرارداد فروش شرایطی
یکی از رایجترین اشکال تامین مالی تضمین شده ، قرارداد فروش شرایطی است. در این روش، تجهیزات خریداری شده توسط شرکت مستلزم 20 تا 30 درصد پیش پرداخت است. همچنین خریدار با امضای قرارداد به تولید کننده این اختیار را می دهد تا مالکیت دارایی در زمان اتمام پرداختها به وی منتقل شود .

پس از خرید تجهیزات ، تولید کننده قرارداد فروش را به بانک یا موسسه مالی واعتباری برای پرداخت 70 تا 80 درصد باقیمانده قیمت خرید حواله می کند. خریدار پرداختهای ادواری خود را به موسسات مالی و اعتباری ، به طور ماهیانه باز پرداخت می کند . وقتی که هر یک از پرداختهای اقساطی توسط خریدار انجام شد ، شرکت تامین مالی کننده، انتقال مالکیت تجهیزات را از طرف تولید کننده به خریدار اعلام می نماید .

24

شکل قرارداد فروش شرایطی
خریدار
تولیدکننده مالکیت را تا پرداخت قسط آخر حفظ می کند
بانک یا موسسه تامین مالی
گام اول : خرید با 20 تا 30 درصد پیش پرداخت
گام دوم : تجهیزات خریداری می شوند
گام سوم : جدا کردن فروشها
گام چهارم : پرداخت 70 تا 80 درصد قیمت خرید
25

اجاره به شرط تملیک
اجاره به شرط تملیک مشابه قرارداد فروش شرایطی است و تنها دو تفاوت با هم دارند :
1- مالکیت فوراً منتقل می شود
مالکیت داراییهای ثابت، زمانیکه تجهیزات به فروش می رسد از فروشنده به خریدار منتقل می شود اما در قرارداد فروش شرایطی تا آخرین قسط مالکیت نزد تولیدکننده حفظ خواهد بود .
2- تمامی وجوه نزد موسسه مالی اعتباری است
بانک یا موسسه مالی و اعتباری کل وجوه را دریافت نموده و خریدار همه پیش پرداخت را به بانک می دهد و بانک کل قیمت خرید را برای تولید کننده ارسال می نماید .

26

شکل اجاره به شرط تملیک
خریدار
تولید کننده
بانک یا موسسه مالی و اعتباری
گام اول : خرید دارایی بدون پیش پرداخت
گام چهارم : انتقال مالکیت
پرداخت اقساط
گام دوم : پرداخت پیش پرداخت و امضاء وثیقه
گام سوم : پرداخت 100% مبلغ تجهیزات
27

جریات وجه نقد مبنایی برای اتخاذ تصمیمات اجاره یا خرید
در تصمیمات اجاره یا خرید از جریانات ورودی و خروجی وجه نقد به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری استفاده می شود .

28

اثرات مالیاتی تصمیمات اجاره یا خرید
تمامی مبالغ اجاره های پرداختی به عنوان هزینه عملیاتی شرکت از درآمد مشمول مالیات قابل کسر باشد. اگر واحد تجاری دارایی را خریداری نماید، بهره مربوط به مبالغ استقراض شده از سود شرکت قابل کسر است، اما بازپرداخت اصل آن قابل کسر نمی باشد، از آنجا که محاسبه مالیات مستقیماً متاثر از تصمیمات اجاره یا خرید است و بر جریانات وجه نقد شرکت اثر می گذارد بنابراین، تمامی محاسبات باید بر مبنای پس از مالیات انجام گیرد
29

حذف هزینه های عملیاتی
هزینه های عملیاتی مرتبط با داراییهایی که برای آنها تامین مالی شده، در تصمیم گیریهای مربوط به خرید یا اجاره داراییها حائز اهمیت می باشد. بنابراین باید در تجزیه و تحلیل هزینه های نهایی، هزینه های تحقق یافته ای را که در چگونگی تامین مالی داراییها اهمیتی ندارند، حذف نماییم، زیرا که در هر دو وضعیت اجاره و یا خرید دارایی، هزینه های فوق وجود داشته و شرکت همان هزینه های عملیاتی را متحمل خواهد شد . بنابراین ، از تجزیه و تحلیل حذف می شوند. به عبارت دیگر این هزینه ها نامربوط هستند مثلاً در اجاره خدماتی با اقساط ماهانه 500 دلار که 40 دلار هزینه نگهداری دارد هزینه اجاره واقعی 460 = 40 – 500 دلار است که در تجزیه و تحلیل و اتخاذ تصمیمات بعنوان اطلاعات مربوط به حساب می آید و40 دلار را باید حذف نمود .

30

ارزش مازاد نقدی
بعضی مواقع دارایی ها دارای ارزش بالایی در پایان عمر خود هستند همانند مستغلات و برخی ماشین آلات که این نوع دارایی ها عمر خدمت دهی بیشتری نسبت به دوره اجاره داشته و به همین دلیل در پایان عمر مفید قیمت نقدی قابل ملاحظه ای را خواهند داشت .
31

مقایسه ارزشهای فعلی
در تصمیمات مربوط به خرید یا اجاره بارها ثابت شده است که یک راهکاردر سالهای اولیه بسیار سودمندتر می باشد در حالی که سایر راهکارها در سالهای بعد ارزانتر به نظر می رسند.
در تصمیمات مربوط به اجاره یا خرید دارایی، دو ارزش زمانی پول مورد استفاده می گیرد:
1- نرخ بازده مورد انتظار پایین
این نرخ، نرخ بازدهی مورد انتظار شرکت برای تحصیل داراییها با ریسک پایین می باشد بنابراین در تصمیمات اجاره یا خرید باید راهکاری انتخاب شود که هزینه های مالی کمتری دارد .
2- نرخ بازده مورد انتظار پروژه
این نرخ ، نرخ بازده ای است که شرکت از سرمایه گذاریهای انجام شده در پروژه های مختلف، همانند خرید دارایی کسب می نماید.تحت شرایط اجاره مالی ، واحد تجاری برای چند سال اجاره را پرداخت نموده و نهایتاً مالک دارایی می شود .
اگر مالکیت تحت شرایط قرارداد اجاره انتقال داده نشد، ارزش اسقاط باید به نوعی منفعت برای مالک فغلی نشان داده شود .
32

نقش واهمیت استهلاک
هزینه های غیره نقدی یک شرکت سپر مالیاتی در برابر سود ایجاد نموده و باعث کاهش مالیات پرداختنی شرکت می شوند.
ازجمله هزینه های غیره نقدی بسیار با اهمیت در تصمیمات اجاره یا خرید دارایی هزینه استهلاک دارایی مورد نظر است.
اصلاح بازیافت به باز پرداخت به دولت بابت مزایای مالیاتی ناشی از استهلاک اشاره دارد.این موضوع زمانی اتفاق می افتد که یک دارایی به قیمت نقدی بالاتری از ارزش دفتری آن به فروش رود . روشهای تسریعی استهلاک می توانند دارایی را در زمان کوتاهی به ارزش دفتری پایینی برسانند. بنابراین، دسترسی به یک قیمت فروش بالاتر از ارزش دفتری، سود حسابداری محسوب می شود وبه عنوان درآمد و سود شرکت مشمول مالیات است.
33

مقایسه راهکارهای خرید و اجاره
برای انتخاب از بین اجاره یا خرید دارایی باید جزئیات ارزیابی پرداختها، مزایای مالیاتی و ارزش هر انتخاب با یکدیگر مقایسه گردد . به همین دلیل در محیط اکسل یک مدل کاربرگ الکترونیکی برای انجام محاسبات تنظیم می شود مثلاً در تعیین ارزش اگر خالص ارزش فعلی خرید 4183 – و خالص ارزش فعلی اجاره 4383 – باشد اختلاف این دو 200 است بنابراین اگر حاصل اختلاف مثبت باشد خرید ارزان تر است و اگر حاصل اختلاف منفی باشد اجاره کردن ارزانتر است .
خالص ارزش فعلی خرید 4183 –
خالص ارزش فعلی اجاره ( 4383 –) –
______
200 +
34

35
با سپاس فراوان از توجه شما


تعداد صفحات : 35 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود