تارا فایل

پاورپوینت تحلیل کامل فضای نشیمن


 نشیمن جزو عرصه خانوادگی محسوب میشود
و بهترین نور برای نشیمن ، نور جنوب است .
نشیمن :
2

نشیمن محل زندگی خانواده و مهمترین قسمت خانه است . این فضا اغلب از فضای پذیرایی مستقلا طراحی میشود و حالتی خصوصی دارد .
این فضا باید رو به آفتاب باشد و ارتباط راحتی با بالکن و حیاط داشته باشد و باید به نحوی طراحی شود که فعالیتهای مختلفی مانند صحبت کردن ، نشستن ، تماشای تلویزیون ، بازی بچه ها و مطالعه جزئی در این فضا امکانپذیر و از وسعت خوبی برخوردار باشد . معمولا در نشیمن وسایلی مانند مبل راحتی ، میز ، لوازم صوتی و تصویری ، قفسه ای برای قرار دادن کتاب و روزنامه و عکس های خانوادگی و مانند اینها وجود داشته باشد .
اندازه این فضا با توجه به نوع فعالیت ها و ابعاد مبلمان و لوازم مورد استفاده مشخص میشود .
باید با ورودی آشپزحانه ، غذاخوری و بالکن ارتباط نزدیک داشته باشد و ضمن ارتباط با اتاق خواب ، مستقل از اتاق خواب طراحی میشود . همچنین از نور و چشم انداز مناسبی برخوردار باشد .
با توجه به الگوهای فرهنگی و رفتاری خانواده ها و میزان باز بودن روابط اجتماعی آنها ، نشیمن خصوصی و پذیرایی عمومی خانه معمولا به سه شکل متفاوت کاملا جدا از هم ، در ارتباط با هم و یا به صورت کاملا ادغام شده با هم ، طراحی میشوند .

3

سعی بر مستقل ساختن نشیمن از فضای پذیرایی

فضاهای مغرب : نشیمن

فضاهای جنوبی : پذیرایی
عرصه خانوادگی : نشیمن
عرصه پذیرایی : پذیرایی
4

خوب است در طراحی نشیمن به انتحاب فرمی مناسب برای دور هم نشستن صمیمی اعضای خانواده و مساحت مناسبی برای تشکیل جمع خانوادگی و فعالیت های مربوط به آنان توجه شود . به نظر میرسد که اشکالی شبیه به فرم نشستن افراد به صورت حلقه حول یک نقطه ( مثلا تلویزیون ) نظیر دایره و مربع و چندضلعی ، پلان های مناسب تری برای این موضوع هستند و فرم هایی با کشیدگی زیاد و بدون تناسب ، فضا های مناسبی نیستند . علاوه بر انتخاب فرم مناسب برای نشیمن ، بهتر است که چیدمان وسایل آن نیز به گونه ای باشد که در مسیر رفت و آمد قرار نداشته و گوشه دنجی را شکل داده باشند .
5

انواع چیدمان اتاق نشیمن :
تقارن محوری : با بهره گیری از مرکز هندسی اتاق ، مبلمان حول یک محور مشترک سازماندهی میشوند .
تقارن موضعی : با بهره گیری از مرکز هندسی اتاق ، مبلمان حول یک محور مشترک سازماندهی میشود . در نظر گرفتن محل هایی برای نشستن که از محل اصلی فاصله گرفته اند ، موجب میشود اتاق بزرگتر دیده شود . استفاده از تقارن موضعی ، موجب ایجاد هماهنگی و تعادل در اتاق میشود .
6

محورهای دوگانه : یک محور متقاطع توجه به سوی مرکزی اتاق جلب مینماید در حالیکه دیگر خصوصیات به پس زمینه منتقل میشوند .
عدم تقارن : چیدمان نامنظم مبلمان باعث ایجاد جوی غیر رسمی در اتاق میشود .
7

یکی از اولین اصول یک نشیمن خوب ، چیدن مبلمان به شکلی است که یک مسیر بدون مانع برای رسیدن به فضاهای دیگر خانه داشته باشید . این مسیر حرکت بهتر است 70 تا 90 سانتی متر عرض داشته باشد . دومین اصل هم درست کردن یک قوس گفتگو در اتاق نشیمن است . مبلمان را طوری کنار هم قرار دهید که وقت گپ زدن با اهالی یا مهمان صدای یکدیگر را راحت بشنوید .
هیچ گاه اهمیت نقطه کانونی را از یاد نبرید . نقطه کانونی شما میتواند پنجره ، شومینه ، طاقچه یا حتی تلویزیون باشد . پس از مشخص کردن نقطه کانونی اتاق ، مبل ها را با سلیقه خود اطراف آن بچینید .
فاصله مبل ها از دیوار بستگی به اندازه اتاق دارد . اما حتی در اتاق های کوچک هم ، میان دیوار و مبل ها باید فاصله ای باشد . این روش اتاق را از حالت خفگی در می آورد و آن را بزرگتر نشان میدهد . اگر اتاق به اندازه کافی بزرگ است ، فاصله مبل تا دیوار را بیشتر کنید .
8

فاصله استاندارد بین فضاهای نشستن در اتاق نشیمن :
معمولا چیدمان مبل یا صندلی در دکوراسیون داخلی باید به گونه ای باشد که نه خیلی از هم فاصله داشته باشند و نه خیلی نزدیک به هم باشند . معمولا فاصله محل نشستن را برای ایجاد یک محیط صمیمی نه بیشتر از 3 متر و نه کمتر از 1 متر در نظر میگیرند . همچنین چیدمان مبل ها در کنار هم باید به صورتی باشد که افراد هنگام گفتگو به راحتی صدای هم را بشنوند که این فاصله معمولا 1 متر است . این قاعده در مورد مبل های دو یا سه نفره اجرا نمیشود ولی فاصله بین سایر مبل ها با این مبل های چند نفره بهتر است رعایت شود .
9

دقت در چیدمان مبلمان
10

اگر در نشیمن از مبل یا صندلی برای نشستن استفاده نشود و افراد روی زمین بنشینند ، کف نشیمن به کف پوشی نرم و ضخیم همچون فرش یا موکت پرزدار نیاز دارد .
پیش بینی دیوار های پشتی برای تکیه دادن افراد نشسته روی زمین و دقت در فرم و جانمایی مناسب پنجره ها و طاقچه های دیوار هم ، از دیگر مواردی است که باید در طراحی این نوع نشیمن رعایت کرد .

11

ابعاد نشیمن :
حداقل مساحت نشیمن : 16.5 مترمربع
ولی ترجیحا 18.5 مترمربع میباشد .
( بدون فضای غذاخوری )
12

نور اتاق نشیمن :
در فضای نشیمن ما با فرد روبروی خود در حال گفتگو هستیم و یا در حال تلویزیون نگاه کردن هستیم ، اگر به مسئله ورود نور خورشید توجه نشود و از پشت سر ما یا روبروی ما نور خورشید وارد فضا شود امکان دارد ما به درستی فرد مقابلمان را نبینیم و باعث ایجاد تیرگی و یا سایه در تصویر تلویزیون و یا فرد مقابل شود .
بهترین سمت ورود نور خورشید از طرفین فرد میباشد در هنگام گفتگو یا تماشای تلویزیون . ( ورود نور از جلو و یا از پشت فرد باعث ایجاد ضد نور میشود . )
قرار گیری نامناسب تلویزیون در فضا و عدم توجه به مسئله زد نور
13

مبل ها :
مبل راحتی 2 نفره : عرض 153 – عمق 89 – ارتفاع 93 سانتی متر
مبل راحتی 3 نفره : عرض 214 – عمق 89 – ارتفاع 93 سانتی متر
مبل ال شکل 3 نفره : طول 198 – عمق 90 – عمق در مورد صندلی شزلون 172 سانتی متر
مبل ال شکل 5 نفره : طول 210 – عمق 90 سانتی متر
مبل ال شکل 7 نفره : طول 240 در 300 در 150 سانتی متر
صندلی تک نفره : عرض و عمق 89 سانتی متر
مبلمان :
14

میز جلو مبلی :
فاصله مبل و میز : حداکثر فاصله میز اتاق نشیمن تا کاناپه ها و صندلی ها باید 45 تا 50 سانتی متر باشد .

ابعاد میز جلو مبلی : ارتفاع 45 سانتی متر( بستگی
به ارتفاع مبل دارد ) – ابعاد میزبه نسبت 1/2 یا
2/3 ابعاد مبل
ابعاد میز کنار مبل : ارتفاع 55 تا 65 سانتی متر –
طول 70 و عرض 60 سانتی متر
15

چسباندن مبل ها به دیوار
مبلمان تیره برای سالن های سقف کوتاه
مبلمان بزرگ
16

تلویزیون و میز تلویزیون :
توجه به فاصله تلویزیون و نشستن
عدم قرار گیری تلویزیون در مقابل نور
جهت قرار گیری تلویزیون به نحوی که همه دید کافی داشته باشند
اندازه تلویزیون متناسب با ابعاد نشیمن باشد

17

مکان نامناسب تلویزیون
18

دکوری :

اگر اتاقتان کوچک است از تابلو های کوچک چند تکه که رنگشان با رنگ مبلمانتان متناسب است ، استفاده کنید و اگر فضای بزرگتری دارید از یک تابلوی نقاشی بزرگ . گلدان های کوچک طبیعی و یادگاری های کوچک که روی میز کنار صندلی راحتی قرار میگیرند هم گزینه های خوبی برای دلپذیر کردن اتاق نشیمن هستند . آباژور را هم فراموش نکنید . میتوانید با یک آباژور هم پرتی فضای بین مبلها و دیوار را پر کرده و هم با تنظیم نور اتاق ، فضای بهتری ایجاد کنید .
19

1- رنگ فضای نشیمن : بهترین رنگها برای فضای نشیمن رنگهای گرم است که این رنگها فضا را تبدیل به یک فضای صمیمی و گرم تبدیل می کنند . مانند رنگهای قهوه ای و نارنجی و زرد و …

2- ایجاد گودال دنج : " نشیمن فرورفته " یا " گودال دنج " شیوه ای از طراحی اتاق نشیمن است که مکانی دنج برای یک گفتگوی دورهمی ، مطالعه ، تماشای تلویزیون یا استراحتی کوتاه را در ذهن تداعی میکند . دلیل دنج بودن این فضا ، پایین تر بودن سطح آن از بخش های دیگر است .

4 راهکار برای داشتن فضای نشیمن گرم و صمیمی :

20

3- هدف از بودن در اتاق نشیمن آرامش و گفتگو بین افراد خانواده و دوستان است . بنابراین از نورهای زیاد که چشم را ناراحت کرده و مانع استراحت و آرامش میشود ، خودداری کنید . استفاده از نور گرم که درصد زرد آن ازآبی بیشتر است برای ایجاد یک فضای گرم و صمیمی مناسب خواهد بود .

4- حضور طبیعت در خانه باعث ایجاد سرزندگی و طراوت و شادابی میشود .
21

استفاده از تنها 1 چراغ سقفی
22


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود