تارا فایل

پاورپوینت بیماری آپاندیسیت


آپاندیسیت
بسمه تعالی

فهرست مطالب
آپاندیسیت
شیوع
علائم
دلایل
تشخیص
درمان
عوارض
آپاندیسیت های خاص

التهاب آپاندیس(Appendicitis)
آپاندیس، لوله کوچ، باریک و انگشتی شکل است که از روده بزرگ منشعب می شود. التهاب ناگهانی آپاندیس را آپاندیسیت میگویند.
آپاندیسیت یکی از مهم ترین عل جراحی فوری شکم دربچه هاست. این بیماری درآقایان شیوع بیشتری نسبت به خانم ها دارد. اوج میزان شیوع آن دراواخر نوجوانی و اوایل 20 سالگی است.

آپاندیسیت درکودکان زیر2 سال نادر است. معمولا آپاندیس با مدفوع، جسم خارجی و ندرتا با تومور مسدود می شود.
درکودکان علائم و نشانه های آپاندیسیت به ندرت ظاهر می شود، لذا تشخیص معمولا به تاخیر می افتد و احتمال پارگی آپاندیس بیشتر است. ولی دربچه های بزرگ تر و بالغین تظاهرات بالینی مشخص هستند

آپاندیس چیست؟
زایده کرمی شکلیست که از نخستین بخش از روده بزرگ بنام سکوم منشا ء می گیرد. طول آپاندیس از 2 تا 20 سانتی متر متغیر می باشد. قطر آن نیز 8ـ7 میلی متر است. آپاندیس درناحیه تحتانی شکم و درسمت راست واقع می باشد

وظیفه آپاندیس دربدن چیست؟
آپاندیس هیچگونه عملکرد شناخته شده ای دربدن ندارد.
اما از آنجایی که آپاندیس مملو از سلولهای لنفاوی ست بخشی از سستم ایمنی بدن به شمار آمده و پادتن هایی را به درون روده ترشح می کند. اما برداشتن آپاندیس تاکنون عوارضی را درپی نداشته است. مظریه ای دیگری حاکی از آن دارد که آپاندیس در نیکان گیاهخوار ما وظیفه هضم و تجزیه سلولز را بعهده داشته است اما با تغییر عادات غذایی انسانها این عضو کارایی خود را از دست داده است و با برداشتن آن تغییری درعملکرد گوارشی بدن پدید نمی آید.

آپاندیسیت چیست؟
به التهاب و تورم آپاندیس، آپاندیسیت می گویند.
آپاندیس یا روده کور زائده ای کوچک و انگشتی شکل است که از روده بزرگ منشعب می شود عفونت والتهاب درآن منجربه آپاندیسیت می شود.
مجرای گوارشی انسان که درآن آپاندیس مشخص شده است.
وظیفه وکارکرد آپاندیس دربدن روشن نیست و با توجه به این که کسانی که آپاندیس آن ها برداشته شده هیچ ناراحتی از نداشتن این عضو ندارند، گمان می رود که نقشی درکار سیستم گوارشی بدن ندارد.
درگذشته اکثر پزشکان آپاندیس(appendix) را به عنوان عضو زاید بدن می دانستند و با جراحی(appendectomy) آن را از بدن جدا می کردند. بعضی از پزشکان پیرو نظریه تکاملی داروین می باشند که آپاندیس را عضو لازم بدن انسانهای میمون وار اولیه می دانست که برای هضم غذاشان که بیشتر گیاه وسبزیجات و مواد سلولزی بود به باکتری های انباشته شده درآپاندیس نیاز داشتند. و امروزه بواسطه مصرف بیشتر گوشت و هضم راحت تر غذا این عضو بدن انسانها کوچکتر شده و زاید می باشد.

اما امروزه گروهی از فیزیولوژیستها نظیر دکتر مارتین معتقدند که آپاندیس درنوزادان به تولید هورمون و درافراد بزرگسال به تولید انتی ژن هی مفید برای ایمنی بدن و مبازرزه با بیماری کمک می کند. همچنین تحقیقات دکتر پارکر، دکتر بولینجر و سایر همکارانشان دردانشگاه دوک آمیکا نشان می دهد که آپاندیس نقش عمده ای درسیستم امنی بدن دارد. بافتهای لنفاوی جداره آپاندیس با حس کردن میکروبهای موجود درموادزاید درحال دفع از بدن، نوع خوب یا بد میکروبها را تشخیص داده و به بانک حافظه ای سیستم ایمنی بدن اجازه می دهند تا درمقابله(و دفع) میکروبهای مضر و ساختن میکروبهای مفید برنامه ریزی کرده و فعال گردد. آمار مرگ و میر دراثر اسهال مزمن درکشورهای فقیر یا درحال رشد نشان داده که آپاندیس سالم با ذخیره باکتریهای خوب درخود می تواند سیستم گوارشی افارد را پس از آلوده شدن به میکروبهای مضر باعث اسهال، با بازگشت میکروبهای مفید بهبود داده و از آمار مرگ و میر بکاهد

آپاندیس برای بدن مفید است.
وظیفه اصلی آپاندیس را که ظاها زایده ای پردردسر و بی مصرف است، کشف کرده اند. آنها میگویند آپاندیس برای روده، میکروب های خوب تولید و از آنها محافظت می کند.
ده ها سال مردم، آپاندیس را عضوی زائد و زیادی تلقی کرده اند. پزشکال تصور می کردند که آپاندیس هیچ فایده ای ندارد و جراحان مرتب آنها را درمی آوردند و مردم هم بدون آپاندیس مشکلی نداشتند.

شرح بیماری
آپاندیسیت عبارت است از التهاب زایده کرمی شکل آپاندیس که از اولین قسمت روده بزرگ به نام سکوم منشاء می گیرد. آپاندیس هیچ کار شناخته شده ای ندارد، ولی باعث بیماری می شود. هرساله از هر500 نفر جمعیت یک نفر دچار آپاندیسیت می شود. علایم آپاندیسیت بسیار متغیر هستند. درمورد هرفردی که دردشکمی تشخیص داده نشده دارد، آپاندیسیت حتما باید مدنظر باشد. این بیماری درهرسنی می تواند رخ دهد(درمردان بیشتر از زنان ، ) اما درکودکان زیر 2 سال نادر است. حداکثر بروز بیماری درسنین 24ـ15 سالگی است.

التهاب آپاندیس(Appendicitis)
آپاندیس، لوله کوچک، باریک وانگشتی شکل است که از روده بزرگ منشعب می شود. التهاب ناگهانی آپاندیس را آپاندیسیت میگویند.
آپاندیسیت یکی از مهم ترین علل جراحی فوری شکم دربچه هاست. این بیماری درآقایان شیوع بیشتری نسبت به خانم ها دارد. اوج میزان شیوع آن دراواخر نوجوانی و اوایل 20 سالگی است.
آپاندیسیت درکودکان زیر 2 سال نادر است. معمولاآپاندیس با مدفوع، جسم خارجی و ندرتا با تومور مسدود می شود.
درکودکان علائم و نشانه های آپاندیسیت به ندرت ظاهر می شود، لذا تشخیص معمولا به تاخیر می افتد و احتمال پارگی آپاندیس بیشتر است. ولی دربچه هی بزرگ تر وبالغین تظاهرات بالینی مشخص هستند.

میزان شیوع آپاندیسیت چه میزان است؟
به ازای هر100 نفر 6 نفر درطول زندگی خود به آن مبتلا می گردند. میزان شیوع آن درسنی 30ـ10 سالگی بیشتر می باشد.

علائم و تظاهرات بالینی:
با درد کولیکی(انقباض و گرفتگی) دراطراف ناف شروع می شود. همزمان با افزایش وپیشرفت التهاب، درد به سمت پایین و سمت راست شکم متمایل شده و درست درابالی محل زائده آپاندیس متمرکز می شود(نقطه مک بورنی. (Mcburney point)
ـ علائم آن کاهش اشتها یا بی اشتهایی، اغلب تهوع و گاهی استفراغ می باشد.

علامت ریباندتندرنس (Rebound tenderness)
اگر به هنگام معاینه، سمت راست و پایین شکم را با دست فشار داده و مدت کوتاهی نگه داریم و بعد دستمان را برداریم، به طور لحظه ای درد بیمار بدتر می شود. این نشانه انتشار التهاب به سمت پرده صفاق(پرده پوشاننده لوله گوارشی) است.
ـ درد اولیه ممکن است مبهم باشد، ولی بعدا به طور فزاینده ای تشدید می شود.
ـ معاینه رکتال باعث پیدایش درد سمت راستشکم می شود.
ـ اگر شخص به پشت دراز بکشد و پای راستش را مستقیم بالا بیاورد، درناحیه تحتانی سمت راست شکم درد احساس می شود.
ـ لمس ناحیه یک چهارم تحتانی سمت چپ شکم منجربه احساس درد درناحیه مقابل(سمت راست) می شود.
ـ درحالی که شخص به پشت دراز کشیده، اگر زانو و ران او را به سمت شکم خم کنیم وساق پا را به داخل و خارج شکم بکشیم، این کار منجربه ایجاد درد می شود.
ـ اگر پریتونیت(عفونت یا التهاب پرده صفاق) ایجاد شده باشد، عله شکم درمعاینه بسیار سخت است.
ـ درد شکمی با راه رفتن و سرفه کردن احتمالا بدتر میشود.
ـ تب که معمولا درطی چندین ساعت اتفاق می افتد.

علائم آزمایشگاهی :
افزایش تعداد گلبول های سفید خون در آزمایش CBC (شمارش کامل سلول های خونی) سونوگرافی و سی تی اسکن شکمی احتمالا التهاب آپاندیس را نشان میدهد.
جرای آپاندیس تشخیص آپاندیسیت را قطعی می کند. این عمل با شکاف کوچکی درناحیه یک چهارم راست و پایین شکم انجام می شود.
البته همه جراحی ها، یک آپاندیس غیرطبیعی را نشان نمی دهد حدود 10 تا 15 درصد از موارد اعمال جراحی برای آپاندیسیت مشکلی از آپاندیس را نشان نمی دهد، بلکه حکایت از مشکلی فراتر از آپاندیسیت دارد.
دراین موارد ، جراح آپاندیس را برمی دارد و بقیه شکم را برای پی بردن به علت احتمالی درد بررسی می کند. دربعضی موارد برای این کار نیاز به شکاف جراحی وسیع تری است.

علایم آپاندیسیت به قرار زیر می باشد:
درد درناحیه شکم که از اطراف ناف آغاز شده و به تدریج به نواحی تحتانی و راست شکم امتداد می یابد. دردر معمولا پس از 12 تا 24 ساعت تشدید شده و از یک درد مبهم به یک درد مشخص تر و موضعی تر تبدیل می گردد. درد حین حرکت دادن بدن، تنفس عمیق، سفه و عطسه تشدید می گردد.
بی اشتهایی
تهوع و استفراغ
ناتوانی دردفع گاز
تب خفیف که بدنبال علایم دیگر روی می دهد.
تورم شکم(درمراحل انتهایی)
افزایش تعداد گلبولهای سفیدخون
تکرار ادرار
اسهال ویا یبوست

نکته: هرگاه دچار علایم مذکور شدید به هیچ عنوان از داروهای ملین، مسهل و تنقیه برای برطرف کردن یبوست استفاده نکنید زیرا احتمال پارگی آپاندیس را افزایش میدهد. همچنین از قرصهای ضد درد نیز استفاده نکنید چرا که تشخیص آپاندیسیت شما توسط پزشک مشکل خواهد شد. تا پیش از تشخیص آپاندیسیت نیز چیزی نخورید و نیاشامید.
نکته: درمواردی که محل قرارگیری آپاندیس دربدن طبیعی خود نباشد ممکن است ناحیه درد متفاوت از آنچه گفته شد باشد.

علائم شایع
دردی که از نزدیک ناف شروع می شود، و تدریجا به قسمت تحتانی شکم درسمت راست نقل مکان می کند. دردر کم کم مداوم می شود و از حالت مبهم به صورت کاملا مشخص درمی آید بطوری که مکان آن دقیق تر توسط بیمار نشان داده درد با حرکت، تنفس عمیق، سرفه، عطسه، راه رفتن، یا لمس ، بدتر می شود.
تهوع و گاهی استفراغ
یبوست و ناتوانی در دفع گاز
اسهال(گاهی)
تب کم شدت، که پس از سایر علایم آغاز می گردد.
تشدید درد به هنگام لمس ناحیه تحتانی شکم درسمت راست،
معمولا درنقطه ای حدود یک سوم مسیر ناف به برجستگی بالایی
استخوان لگن. (وجه داشته باشید که این توصیف فقط زمانی صدق
می کند که آپاندیس درجای طبیعی خود باشد. دربعضی موارد،
نوک آپاندیس درجای دیگر واقع شده است، که این باعث مشکل
شدن تخیص می شود.
تورم شکم(درمراحل انتهایی)
افزایش تعداد گلبولهای سفید خون

علائم آزمایشگاهی:
افزایش تعدادگلبول های سفید خون درآزمایش CBC (شمارش کامل سلول هیا خونی)
سونوگرافی و سی تی اسکن شکمی احتمالا التهاب آپاندیس را نشان میدهد
جراحی آپاندیس تشخیص آپاندیسیت را قطعی می کند. این علم با شکاف کوچکی درناحیه یک چهارم راست و پایین شکم انجام می وشد.
البته همه جراحی ها، یک آپاندیس غیرطبیعی را نشان نمی دهد. حدود 10 تا 15 درصد از موارد اعمال جراحی برای آپاندیسیت مشکلی از آپاندیس را نشان نمی دهد، بلکه حکایت از مشکلی فراتر از آپاندیسیت دارد.
دراین موارد، جراح آپاندیس را برمی دارد و بقیه شکم را برای پی بردن به علل احتمالی درد بررسی می کند. دربعضی موارد بای این کار نیاز به شکاف جراحی وسیع تری است.

دلایل ایجاد آپاندیسیت چیست؟
انسداد آپاندیس. (تجمع و سفت شدن مدفوع که به آن فکالیت می گویند و یاتورم بافت لنفاوی درون و بیرون آپاندیس و یا تومورها باعث انسداد می گردند)
ایجاد زخم درمخاط آپاندیس
حمله باکتریها و ویروسها
درشرایط فوق باکتریها تکثیر یافته و آپاندیس متورم و پر از چرک می گردد. همچنین انسداد موجب مختل شدن جریان خون و التهاب آپاندیس می گردد. آپاندیسیت یک اورژانس پزشکی محسوب گردیده و عدم درمان فوری آن عوارض مرگبار زیر را درپی خواهد داشت:
1ـ پارگی آپاندیس و انتشار عفونت به محفظه شکم که به آن پریتونیت می گویند و عفونت خطرناک پوشش داخلی شکم(صفاق) را درپی خواهد داشت.
2ـ راه یابی عفونت به جریان خون که بسیار مهلک است
3ـ ایجاد آبسه درپی پارگی آپاندیس

روشهای تشخیص آپاندیسیت
1ـ معاینات بالینی توسط پزشک. درد و حساسیت به لمس ناحیه شکم بیمار بررسی می گردد.
2ـ عکسبرداری با سی تی اسکن و سونوگرافی برای تایید بیماری
3ـ آزمایش ادرار برای رد عفونتهای ادراری که می تواند علایمی مشابه درد آپاندیسیت ایجاد کند.
4ـ آزمایش خون

درمان:
بعد از محرز شدن تشخیص باتوجه به علائم بالینی و یافته هیا آزمایشگاهی ، جراحی باید هرچه سریع تر انجام شود. اگر شک به آبسه وجود داشته باشد، ابتدا آنتی بیوتیک درمانی انجام می شود و بعد جراحی صورت می گیرد.

روش درمان آپاندیسیت:
عمل جراحی و برداشتن آپاندیس(آپاندکتومی ) به طرق زیر:
1ـ روش عادی: ایجاد برش کوچک درناحیه تحتانی است شکم
2ـ روش لاپاروسکوپی: ایجاد 3 تا 4 برش ریز
پس از عمل جراحی معمولا بیمار پس از 1 تا 3 روز از بیمارستان ترخیص می شود. دوره بهبودی و نقاهت نیز یک هفته بطول می انجامد که دراین مدت بیمار می بایست حرکات بدنی خود را محدود کرده و ابتدا از رژیم مایعات و بتدریج از رژیم غذای جامد استفاده کند.
نکته: درصورتی که آپاندیس پاره شده باشد بیمار تا یک هفته باید دربیمارستان بستری و با آنتی بیوتیک تحت درمان قرار گیرد.
نکته: درصورتی که اطراف آپاندیس آبسه تشکیل شده باشد ابتدا با عمل جراحی محتویات آبسه را تخلیه کرده و برداشتن آپاندیس برای چند روز به تعویق می افتد.

برداشتن آپاندیس
آپاندیس زمانی که عفونی و ملتهب می شود(آپاندیسیت)، می تواند باعث مرگ انسان شود. دراین مواقع آپاندیس به سرعت ملتهب می شود و اگر به موقع بیرون آورده نشود، برخی افراد را می کشد (درتصویر برداشتن آپاندیس را نشان می دهد)

طبق اعلام «مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری» دوسال پیش 321 هزارنفر درآمریکا به دلیل آپاندیسیت دربیمارستان بستری شدند.
طبق این مطالعه که درمجله«زیست شناسی نظری» منتشر شده است، به نظر می رسد که عملکرد آپادیس با میزان زیاد باکتری هایی که دردستگاه هاضمه انسان قراردارند، ارتباط داشته باشد.
دربدن، تعداد باکتری ها از تعداد سلول های انسانی بیشتر است. بیشتر باکتری ها خوب هستند و به هضم غذا کمک می کنند.
اما برخی اوقات باکتری هیا روده می میرند یا از آن خارج می شوند.
بیماری هایی مانند وبا روده را از وجود باکتری های مفید پاک می سازد. دراین مورد کار آپاندیس به راه انداختن دوباره دستگاه گوارش است.
«بیل پارکر» پروفسور جراحی دانشگاه دوک که درنوشتن این مطالعه همکاری داشت، گفت، آپاندیس مانند«یک خانه امن و خوب برای باکتری ها» عمل می کند.
وی گفت، توجه به محلی که آپاندیس درآن واقع شده است، ازاین نظریه حمایت می کند. آپاندیس به شکل یک کوچه بن بست می باشد.
همچنین این زایده کرمی شکل، مانند یک کارخانه تولید باکتری است که میکروب های خوب را پرورش می دهد.

درمان
معمولا با جراحی قابل درمان است. اگر درمان نشود، پاره شدن آپاندیس مرگبار خواهد بود.
امکان دارد آزمایش خون(افزایش تعداد گلبولهای سفید خون) و آزمایش ادرار (برای در عفونت ادراری) انجام شوند. عفونت ادراری ممکن است علایمی شبیه آپاندیسیت داشته باشد.
زمانی که تشخیص هنوز قطعی نیست، هردوساعت درجه حرارت بدن را با دماسنج مقعدی اندازه گیری و ثبت نمایید.
جراحی برای برداشتن آپاندیس(آپاندکتومی). از آنجایی که تشخیص آپاندیسیت مشکل است، اغلب تا زمانی که تشخیص قطعی داده نشود، دست به جراحی زده نمیشود.
اگر آبسه تشکیل شود، امکان دارد جراحی به تعویق افتد تا زمانی که آبسه تخلیه شود وفرصت برای التیام آن باشد.

هرگز از داروی مسهل، تنقیه، یا داروی ضد درد استفاده نکنید.
داروهای مسهل می توانند باعث پارگی آپاندیس شوند، و داروهای تخفیف دهنده درد یا تب نیز باعث مشکل تر شدن تشخیص می شوند.
داروهای ضددرد پس از جراحی تجویز می شوند
اگر عفونت وجود داشته باشد آنتی بیوتیک نی تجویز می شود.
امکان دارد نرم کننده های مدفوع برای جلوگیری از یبوست توصیه شوند.
تاوقت عمل درتخت یا صندلی استراحت کنید. پس از عمل، تدریجا فعالیت درزمان ابتلا به این بیماری های عادی خود را از سر گیرید.
تا زمانی که آپاندیسیت تشخص داده نشده است ازخوردن و آشامیدن بپرهیزید. وقتی که معده خالی باشدف بیهوشی برای عمل جراحی بسیار بی خطرتر خواهد بود. اگر خیلی تشنه هستید دهان خود را آب بشویید.
پس از عمل، ابتدا رژیم مایعات و به تدریج رژیم جامدات آغاز می شود.
اگر یکی از موارد تب مساوی یا بیش از 9/38 درجه سانتیگراد، استفراغ مداوم، افزایش درد شکمی، غش، وجود خون دمدفوع یا محتویات استفراغ شده و منگی یا سردرد قبل یا پس از جراحی رخ دهد، حتما به پزشک مراجعه نمایید.

درمان:
بعد از محرز شدن تشخیص باتوجه به علائم بالینی و یافته های آزمایشگاهی، جراحی باید هرچه ریع تر انجام شود. اگر شک به آبسه وجود داشته باشد، ابتدا آنتی بیوتیک درمانی انجام می شود و بعد جراحی صورت می گیرد.

چگونه از بروز آپاندیسیت پیشگیری کنیم؟
آپاندیسیت قابل پیشگیری نیست اما رژیم غذایی غنی از فیبر، سبزیجات و میوه جات از بروز آن می کاهد.

عوارض بیماری:
پارگی روده ها
ـ گانگرن روده ها(مردگی بافت روده)
التهاب پرده صفاق(پریتونیت)
آبسه

عوارض احتمالی
پاره شدن آپاندیس، تشکیل آبسه، و پریتونیت. این عوارض درافراد مسن تر بیشتر دیده می شود.
عدم تشخیص درست، به علت کم بودن یا نامعمول بودن علایم، به خصوص درسنین خیلی پایین یا خیلی بالا
تشکیل آبسه
عوارض بیماری:
پارگی روده ها
گانگرن روده ها(مردگی بافت روده)
التهاب پرده صفاق(پریتونیت)

اسکن تکنز99 متصل به ALB(TAC-WBC)
اسکن در 100% بچه های مبتلا به آپاندیسیت غیرطبیعی بوده درصورت منفی بودن می توان با اطمینان 100% آپاندیسیت را رد نمود تنها محدودیت آن است که در 24% بیماران جواب مشخص نمی شود لازم به ذکر است تشخیص آپاندیسیت یک تشخیص بالینی می باشد و دراکثر موارد نیاز به هیچگونه کار تشخیصی آزمایشگاهی و رادیولوژیک نمی باشد.

آپاندیسیت در دوران حاملی
آپاندیسیت حاد شایعترین علت جراحی اورژانس خارجی رحمی است که درزمان حاملگی انجام می شود میزان شیوع آن درخانم های حامله و غیرحامله یکسان است. تشخیص آپاندیسیت درحاملگی مشکل است زیرا برخی از علایم آپاندیسیت مثل درد شکم و تهوع درحاملگی نیز شایع است هرچه ماه حاملگی بیشتر باشد ناحیه حداکثر تندرنس به طرف بالا و پهلو منتقل میشود. لکوستیوز درحد 15000 درحاملگی طبیعی دیده می شود و ارزش درتشخیص آپادیسیت ندارد.
امروزه میزان مرگ و میر مادران باردار به علت آپاندیس نزدیک صفر است و تقریبا همیشه به علت سوراخ شدگی و پریتونیت پرخوره می باشد. برخی معتقدند آپاندیسیت درهرسه تریمستر حاملگی به یک نسبت دیده می شود جای تردید نیست که درهرمرحله ای از حاملگی آپاندیسیت تشخیص داده شده بایستی عمل جراحی قبل از پرفوراسیون صورت گیرد.

زایمان زودرس درحدود نصف زنانی که مبتلا به آپاندیسیت درتریمستر سرم می شود رخ می دهد.
آپادیس دربچه ها و شیرخواران خیلی خطرناک تر از بالغین است چون درآن هاخطر پارگی زیادتر می باشد دقت و صحت تشخیص دراطفال بسیار کمتر از بالغین است به علل زیر:
قادر به بیان شرح حال نیستند
درد شکمی غیر اختصاصی درآن ها شایع است
آپاندیسیت درآن ها ناشایع است
بیماری خیلی سریع تر از افراد بزرگتر رشد می کندگانگرن و پارگی دراوایل سیر بیماری اتفاق می افتد میزان پرفوراسیون از 85% ـ15 متغیر است.
استفراغ ، تب، تحریک پذیری، فلکسیون رانها و اسهال به احتمال شکایات اولیه هستند. باید توصیه نمود کهمراقب اسهال درکودکی که بیماری وی با درد شکمی آغاز شده باشد ثابت ترین یافته درمعاینه ی فیزیکی اتساع شکمی است.
مورتالیتی آپاندیسیت دراینگروه سنی 5% می باشد.

آپاندیسیت درافراد مسن
بروز آپاندیسیت حاد درافراد پیر همانند بچه ها خیی خطرناک است گرچه کمتر از 10% بیماررانی که آپاندکتومی قرار می گیرند بیش از 60 سال سن دارند اما بیش از 50% مرگ و میر ناشی از آپاندیسیت دراین بیماران دیده می شود. این امر به علت تغییر دردرمان قطعی، شیوع عفونت های پیش رونده ی غیر قابل کنترل و جود بیماری های دیگر است.
آپاندیسیت درافراد مسن خیلی فریبنده است چون تظاهرات بالینی بسیار خفیف تر از آن چیزی است که انتظار می رودو در بدو ورود تنها در 50% آن ها آپاندیس قابل تشخیص است. از آنجا که علایم اکثرا گمراه کننده هستند در 90%ـ60 موارد آپاندیس قبل از عمل پاره شده است هروقت آپاندیسیت دریک بیمار دردهه ی ششم زندگی یا دیرتر ایجاد شود یک کارسینوم همزان کولون راست ممکن است وجود داشته باشد.


تعداد صفحات : 34 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود