برنامه سرمایه گذاری و انکشاف معدن برای ثبات افغانستان نتایج ارزیابی نهاد های کوچک و متوسط تجارتی SMEs Assessment Results
مایدس
هدف پروژه مایدس حمایت و تسهیل کردن انکشاف سکتور معدن در افغانستان میباشد.
سه اجزاء:
جزء اول: چارچوب حقوقی و پالیسی
جزء دوم: ظرفیت سازی کارکنان وزارت معادن و پطرولیم
جزء سوم: انکشاف سکتور خصوصی
(III)جزء سوم
جزء سوم روی نیازمندیهای انکشاف سکتور خصوصی که شامل رشد محیط مناسب قوی برای نهاد های کوچک و متوسط تجارتی در عرصه حمایت از سکتور استخراجی تمرکز مینماید. یک برنامه ارزیابی بمنظور سروی موجودیت و ظرفیت نهاد های کوچک و متوسط تجارتی که برای حمایت از سکتور معدن ضروری خوانده میشود تحت جزء سوم اجرا گردید.
نقاط کلیدی مورد تمرکز سروی نهاد های کوچک و متوسط تجارتی
نهاد های کوچک و متوسط تجارتی شامل ذیل اند:
خدمات مشورتی/ حمایوی تجارت
ساختمانی
زمین شناسی
ترانسپورتی
خدمات عملیاتی معدن و حمایت از اجتماع/ محل
دیدگاه مصاحبه شونده گان درباره فرصت های جدید و توسعه اشتغال مربوطه سکتور معدن پرسیده شد
نقاط بیشتر مورد تمرکز سروی نهاد های کوچک و متوسط تجارتی
همچنان شامل ذیل است:
ارزیابی جندر که نقش زنان را در وظایف گوناگون نهاد های کوچک و متوسط تجارتی شناسائی نمود
دسترسی نهاد های کوچک و متوسط تجارتی به منابع مالی ارزیابی شده
پرس و جو در روی میکانیزم حمایت از نهاد های کوچک و متوسط تجارتی مانند موجودیت انستیتیوت تجارتی، اطاق های تجارت و صنایع و پروسس تنظیمی تجارت عادی (اگر تجارت راجستر باشد)
این معلومات جهت ارایه اساسات پروژه و شناسائی مداخلات ستراتیژیک که جزء سوم آنرا طرح خواهد نمود جمع آوری گردیده و بمنظور حمایت از یک سکتور قوی و تنومند معدن افغانستان تطبیق خواهد گردید.
ساختار سروی
موقعیت:
بامیان – حاجی گک – آهن
بدخشان – راغ – فیض آباد و بهارک – طلا
سرپل – بلخاب – مس
دره پروان – نقره
غزنی – زرخشان – مس و طلا
بغلان – قره زاغان – طلا
هرات – شیدا – مس
هلمند – تپه چاغی – طلا و مس
تخار – سمتی – طلا
دره پنجشیر – نقره
جزئیات اداری سروی
۹ تیم چهار نفری که یک تن آن مونث بود
حد اوسط در هر موقیعت سروی ۳۰ سروی صورت گرفت
مجموعاً ۲۷۰ سروی تحلیل و تجذیه گردید
تیم ها در کابل و ساحه آموزش دیدند
یافته های کلیدی عبارت است از…..
ساختمانی – ساحه ساختمانی توسط افراد مجرب با ابتکارات بزرگ ساختمان، دسترسی به وسایل بهتر و کاردانی طور درست انکشاف یافت. ما دیدیم که چندین درخواست در ساحه معدن وجود داشت، با این حال، با برخی از آموزش، شرکت ها می توانند نیازهای معدن را تنظیم نمایند.
ترانسپورت: ساحه ترانسپورت بطور مناسب انکشاف یافته اما نهاد های کوچک و متوسط تجارتی وجود دارد، اما در مقیاس نسبت به ساخت و ساز سکتور مادون کوچکتر است.
یافته های کلیدی در رابطه به تجارت عبارت است از…….
سکتور های مادون ساختمانی و ترانسپورتی از آموزش محاسبه، تجارت، توافق با سکتور معدن، آموزش حرفه ای صحت و مصئونیت، آموزش انکشاف مهارت ها (تصدیق برای سرمایه گذاران غربی) بمنظور اطمینانی سازی معیارهای کیفیت مستفید خواهند شد.
مهارت خدمات مشورتی تجارت در محلات اولیه ماننده کابل وجود دارد. آنها مایل به کار در مناطق هستند و این کار را نظر به تقاضا انجام خواهند داد. این مهارت ها پیچیده تر است و می تواند در طول زمان در مناطق که تقاضای محلی به قدر کافی وجود داشته باشد انکشاف یابد.
یافته های کلیدی در رابطه به خدمات اجتماع/محل عبارت است از…..
عملیات معدن و خدمات حمایوی اجتماع/ محل وجود دارد، اما فاقد خدمت و کیفیت میباشد. این نهادهای کوچک و متوسط به تجهیزات نیاز خواهد داشت، شاید از طریق برنامه کمک مالی بلاعوض تحت قرارداد، همکاری تخنیکی، آموزش و ارتباطات به مارکیت یا تقاضا تا به طور حقیقی آنرا ایجاد نموده و موفق ساخت.
پیشنهادات
افزایش آگاهی و مشغولیت ذینفعان با آموزش ذیل:
معدن چیست؟
مراحل معدن چیست؟
ضرورت های اجتماع/ محل چیست؟ چطور اینها را مشخص ساخت؟
دانستن نقش دولت/ حکومت
دانستن حقوق شما
چطور با شرکت های معدن مذاکره کرد؟
چطور منطقه شما را ترقی بخشید؟
پیشنهادات
دسترسی به منابع مالی:
ظرفیت سازی بانک ها بمنظور ارایه محصولات برای رفع ضرورت نهاد های کوچک و متوسط تجارتی در عرصه معدن
اختصاص بودجه برای انکشاف نهاد های کوچک و متوسط تجارتی
آموزش نهاد های کوچک و متوسط تجارتی بمنظور دانستن تجارت ایشان و درخواست برای فورمه های داخلی حمایت مالی از طریق پلانگذاری تجارت و سایر آموزش
پیشنهادات
دسترسی به تکنالوژی
معرفی تکنالوژی جدید از قبیل ماشین آلات، تجهیزات و وسایل که موثریت، نافعیت و مصئونیت کار معدن و خدمات حمایوی معدن را افزایش ببخشد.
پیشنهادات
آموزش:
ارتقاء ظرفیت فراهم کننده گان آموزش بمنظور انکشاف پایدار نهاد های کوچک و متوسط تجارتی برای فعلاً و آینده جهت رشد سکتور معدن در افغانستان
فراهم سازی آموزش ضمن وظیفه برای نهاد های کوچک و متوسط تجارتی بمنظور ارتقاء ظرفیت استفاده تکنالوژی و دانستن تجارت جهت افزایش تاثیر، موثریت و نافعیت
پیشنهادات
خدمات حمایوی تجارت:
پروژه مایدس با نهاد های کوچک و متوسط تجارتی در عرصه طرح پلان های تجارتی بمنظور دانستن بهتر تجارت ایشان تا قادر به درخواست حمایت مالی داخلی باشند همکاری خواهد نمود.
پروژه مایدس یک محیط توانمند معدن را از طریق پالیسی های خوب که از انکشاف سکتور خصوصی و SMEها بمنظور همکاری در سکتور معدن حمایت نماید ترویج خواهد کرد.
پروژه مایدس از ایجاد و توسعه SME ذریعه ارایه خدمات پیشرفته حمایوی تجارت، دسترسی به منابع مالی و تکنالوژی و آموزش حمایت خواهد نمود
تشکر! سوالات؟