تارا فایل

پاورپوینت برنامه بیمارستان درحوادث غیر مترقبه


. .+برنامه بیمارستان درحوادث غیر مترقبه Hospital Disaster Plan
هر ساله در کشور ما حوادث غیر مترقبه موجب از دست رفتن قابل توجهی از سرمایه های انسانی و اقتصـادی شده و آسیب های جانی، مالی ،روانی واجتماعی ،مانعی جدی تر در سر راه توسعه، فراهم می آورد.
این حوادث که اغلب ، تهدیدی جدی برای سلامتی مردم هستند ودر هنگام بروز، نقش ارزشمند ارائه خدمات بهداشتی و درمانی را بیش از پیش، روشن می سازند.
بیمارستان بعنوان یکی از ارکان اصلی ارائه خدمات در هنگام بروز حوادث غیــــر مترقبه ، در صورتیکه بتواند برای اینگونه مواقع علاوه بر تدارک پیش بینی شده ، برنـــــــامه ای ساده، فراگیر و قابل اجرا داشته باشد ، سهـــم مهمی در بازگرداندن جامعه در معرض، به حالت عادی و آرامش خواهد داشت.
بیمارستان ، می بایست بتواند درهنگام بروز هر حادثه غیر مترقبه در داخل و خارج از فضای بیمارستانی،بهینـه ترین خدمات را به بیشترین جمعیت ارائه نماید.توجه به جنبه های مختلف مدیریت برنامه ریزی، سازماندهی و ارزیابی میتواند در این مواقع سهم اساسی در کاهش مورتالیته و افزایش موربیدیته داشته باشد.
در کشور های توسعه یافته ایجاد سرویس های تروما، رشته تخصصی طب اورژانس و حوادث، حتی در شرایط عادی بعنوان یک ضرورت شناخته شده وبیمارستـــان های بدون برنــــامه برای حوادث غیر مترقبه را فاقد صلاحیت ارزشیابی می شناسند.
با عنایت به این احساس نیاز وضرورت ، برای ارائه طرح تدارک و برنامه ای که با توجه به امکانـــات موجود مطرح شده و هزینه ای در برنداشته باشد،، نسبت به تهیه و تقدیم مجموعه ای تحت عنوان مدیریت و برنامه بیمارستـان در حوادث غیر مترقبه اقدام شده است.

1

Hospital Disaster Plan
واژه ها و تعاریف(1(
Disaster- حوادث غیر مترقبه :پدیده ای با وقوع ناگهانی است که در برخورد با آن نیازمند کمک خارجی هستیم.
Hospital Disaster: عبارتست از وضعیتی که فراتر از توان روزانه دپارتمان اورژانس یک بیمارستان باشد.
این وضعیت می تواند نتیجه موراد ذیل باشد:
1.Mass Cusualty Incident(MCI ) a: عبارتست ازحادثه غیر مترقبه ای که تعداد زیادی کشته و مجروح بدنبال داشته باشد.
2.حضور مجروح یا بیماری که درمان او در توان اورژانس بیمارستان نباشد.
3.حضور فردی که ماهیت حضورش ،جریان معمول فرایند های ارائه خدمات تشخیصی و درمانی را در اورژانس مختل نماید.
Disaster Analysis- آنالیز بحران: شناسایی حو.ادثی که احتمال وقوع آن در جامعه و مکان مورد نظر بیشتر باشد.
Hospital Disaster Plan: برنامه ای است که بتوان با استفاده از اقدامات طرح شده در آن بهترین خدمات را ، در منطقی ترین زمان ممکنه، به آسیب دیدگان موجود در بیمارستان و یا ارجاع شده به بیمارستان ،ارائه نمود.
انواع حوادث غیر مترقبه:
1.داخلی(وقوع در داخل بیمارستان) شامل: قطع برق،آب، آسیب بیمارستان در جریان سیل ، زلزله،آتش سوزی ، انفجار،شیمیایی/هسته ای،فقدان گازهای طبی،خرابی آسانسور
2.خارجی(وقوع در خارج از بیمارستان)شامل:
طبیعی:زلزله،سیل ، طوفان،صاعقه، بهمن،گرد باد،آتش سوزی، آتشفشان
غیر طبیعی:جنگ،حوادث تروریستی،شیمیایی،میکروبی، هسته ای، تصادفات جاده ای،حوادث صنعتی، قطار، هواپیما،آوار ساختمانی،آوارگان، Mass Gadering مانند حادثه استادیوم در ایران و یا آتش سوزی

2

Hospital Disaster Plan
واژه ها و تعاریف(2)
Triageتریاژ: مشتقی از واژه فرانسوی به معنای دسته بندی بوده و در بیمارستان به معنای دسته بندی بیماران و مجروحان و تعیین میزان نیاز به سرعت رسیدگی به آنان است.
Hospital Emergency Incident command System: (HEICS)a:ستاد فرماندهی بحران بیمارستانی
عبارتست از ستادی اجرایی که بتواند در موارد بحران سطح اول مدیریت بر فرایند های ارائه خدمات را در موارد بروز حوادث غیر مترقبه برعهده گیرد. این ستاد در محل مشخصی در بیمارستان و با حضور حداقل یک پزشک،، یک پرستار و یک نفر از امور اداری بیمارستان تشکیل و فعال می گردد.
Walking wounded: مجروحانی که میتوانند راه بروند.
Presurgical Holding Traige: انجام تریاژ توسط جراح در مقابل اتاق عمل برای مجروحان نیازمند جراحی

3

Hospital Disaster Plan
عوامل موثر در کیفیت ارائه خدمات در هنگام بروزDisaster:

ظرفیت اورژانس
وضعیت تجهیزات موجود در بیمارستان
آگاهی و مهارتهای پرسنل در هنگام بروز بحران
نحوه ارتباطات در بیمارستان
نحوه اطلاع رسانی
واکنشهای روحی و روانی کارکنان و مراجعین
نحوه فرماندهی و مدیریت بر فرایندهای ارائه خدمات در هنگام بروز حوادث غیر مترقبه
نوع و نحوه طبقه بندی بیماران
میزان ازدحام مراجعین
همانطوریکه ملاحظه می گردد بیشتر عوامل موثر در کیفیت و میزان ارائه خدمات در هنگام بروز حوادث غیر مترقبه مواردی هستند که بدون صرف هزینه ای قابل توجه ، میتوان آنها را بنحو مطلوبی تامین و ساماندهی کرد ، لذا داشتن برنامه بیمارستانی در هنگام بروز حوادث غیر مترقبه یک ضرورت اساسی محسوب می شود.
(Notification)
فعال شدن برنامه بیمارستانی بایست از طرق ذیل صورت پذیرد:
اطلاع رسانی از طریق فوریت های پزشکی،ستاد حوادث غیر مترقبه استانی، مسئولین سازمان،وسایل ارتباط جمعی(صدا و سیما)،مراجعه یا ارجاع مستقیم تعداد قابل توجهی از بیماران و مجروحان و یا افراد خاص

4

Hospital Disaster Plan
درصورتیکهMCIمطرح باشد در سه سطح طبقه بندی اقدامات صورت می پذیرد:

سطح اول:بسیج امکانات اورژانس برای ارائه خدمات به بیماران و مجروحان کافی است
(تعداد مصدومین زنده کمتر از ده نفر است)
سطح دوم:بسیج امکانات اورژانس و سایر بخشهای بیمارستان برای ارائه خدمات به بیماران و مجروحان کافی است
(تعداد مصدومین زنده کمتر از 25 نفر است)
سطح سوم: بسیج امکانات اورژانس و سایر بخشهای بیمارستان برای ارائه خدمات به بیماران و مجروحان کافی نبوده به کمک سایر بیمارستانها و مراکز درمانی نیاز است(تعداد مصدومین زنده بیشتر از 25 نفر است)
ویژگی های مورد نیاز برای یک برنامه بیمارستانی در حوادث غیر مترقبه
این برنامه می بایست دارای ویژگی های ذیل باشد:
در برگیرنده حوادث داخلی و خارجی(فراگیری)
مطابق با اختیارات و امکانات سازمانی موجود
حاوی مراحل ساده و شفاف
جنبه های عملیاتی ومحورهایی که باید در برنامه بیمارستانی به آن توجه نمود:
اطمینان از صحت بروز حوادث غیر مترقبه
تشکیل ستاد فرماندهی بحران در بیمارستان
شناسایی ظرفیت های موجود و ایجاد ظرفیت های جدید

5

Hospital Disaster Plan
تردد بیماران، مجروحان و سایر افراد
بسیج کارکنان
آگاه سازی واطلاع رسانی به مسئولین ، کارکنان ،مردم و خبرنگاران
تعیین تکلیف بیماران موجود در بیمارستان
حفاظت از بیماران و کارکنان
دستورالعمل های از پیش طراحی شده
اقدامات حفاظتی و امنیتی
تدارک دارو و اقلام مورد نیاز
مواردیکه لازم است در بیمارستان پیش بینی و یا تدارک شوند:
1.مسیر عبور آمبولانسها باید به گونه ای طراحی شود که اولاً تداخل قابل ملاحظه ای با سایر تردد ها در بیمارستان بوجود نیاید و ثانیاً آمبولانس وارد شده به بیمارستان از مسیر دیگر از بیمارستان خارج شود.
2.حتی الامکان درب ورودی اورژانس به نوعی اصلاح شود که ظرفیت تردد و یا انتقال دادن جمع زیادی از بیماران بد حال و همراهان را داشته باشد.
3.ارتباطات در بیمارستان اعم از تلفن های داخلی و خط های آزاد به برق اضطراری متصل و در صورت امکان سیستم بی سیم برای بیمارستان طراحی ، نصب و راه اندازی گردد.
4.فضا های بیمارستانی برای استفاده در مواقع بروز حادثه غیر مترقبه جهت انتقال بیماران،ایجاد تخت های جدید ودپوی اقلام مصرفی و دارو های مورد نیاز در بحران شناسایی و دسته بندی گردند.

6

Hospital Disaster Plan
5.تدوین پروتوکل اقدامات حفاظتی و امنیتی برای موارد بحران ضروری است.
6. تعیین محـــلی برای تشکیل Hospital Emergency Incident Command System ستاد فرمــــــاندهی
بحران در بیمارستان(HEICS) :این ستاد با حداقل یک نفر پزشک،یک نفر پرستار (با 4سال سابقه کار در بخشهای ویژه ) و یک نفر از امور اداری بیمارستان تشکیل می شود.
در این ستاد آدرس و شماره تماس تمامی پرسنل بیمارستان(که بصورت دوره ای Updateمی شود) وجود داشتـــــه ، امکان تماس با بیرون از بیمارستان(فوریت های پزشکی، ستاد حوادث غیر مترقبه استانی،آتش نشانی، مسئولین بیمارستان و سازمان) و نیز در داخل بیمارستان (بخشهای مختلف بیمارستانی نظیر اورژانس و بخش تحت نظر، تریاژ،، واحد های جانبی نظیر رادیولوژی،آزمایشگاه، بانک خون،داروخانه، نیروی انتظامی و سایر واحدها)
این ستاد نقش مهمی را در جریان اجرای برنامه بحران در بیمارستان ایفاء نموده ودر ادامه بحث به وظایف ستـــــاد فرماندهی بحران در بیمارستان خواهیم پرداخت.
7.تهیه و کنترل مداوم کارایی وسایل اطفاء حریق، مشخص کردن و کنترل مداوم درب های اضطراری ضروری است.
8.تاسیسات بیمارستان بخصوص سیستم های مخابراتی بیمارستان، برق رسان ،برق اضطراری،آب، گاز،تخلیه زباله و فاضلاب بیمارستانی رامی بایست بصورت مداوم کنترل کرده و برای موارد بحران در هر مورد دستورالعمل اجرایی مشخصی تدوین و تمرین گردد.
9.ضروری است نحوه بسیج امکانات سایر بخشهای بیمارستانی(شامل تجهیزات، اقلام مصرفی پزشکی و آزمایشگاهی و دارو ) در بیمارستان تدوین و در هر سال، دوبار مورد ارزیابی و بازنگری قرار گیرد.
10.نحوه بسیج نیروی انسانی متخصص و سایر کارکنان می بایست،تدوین و در هر 6ماه یکبار مورد تمرین قرار گیرد.
در صورتیکه بیمارستان با سطوح دو وسه MCIمواجه گردد لازم است:
متخصصین جراحی و بیهوشی غیر شیفت،سرپرستاران بخشهای جراحی،اورژانس وبخشهای ویژه در بیمارستان وپرسنل درمانی غیر شیفت با توجه به وسعت بحران بنابر صلاحدید رئیس بیمارستان یا مسئول ستاد فرماندهی بحران در بیمارستان حاضر گردند.
ضروری است مدیریت بیمارستان و مترون، مسئول دارو تجهیزات بیمارستـــان ،مسئولین امور اداری،تاسیسات،نقلیه،نگهبانی در بیمارستان با توجه به وسعت بحران حضور داشته باشند.

7

Hospital Disaster Plan
11.تدارک وتشکیل تیم تریاژ برای موارد غیر مترقبه و در بیمارستانهای با 30000 مراجعه به دپارتمان اورژانس در سال در
سایر مواقع(حال عادی) از دیگر موارد ضروری است.
این تیم شامل یک نفر پزشک، یکنفر پرستار با 5 سال سابقه کار در بخشهای ویژه و یک نفر متصدی پذیرش اورژانس می باشد .
نحوه کار تیم تریاژ در ادامه بحث و اقدامات مطرح در برنامه بیمارستانی برای موارد بحران آورده خواهد شد.
محل تریاژ در مدخل اورژانس و حتی قبل از واحد پذیرش قرار دارد.
تجهیزات مورد نیاز برای واحد تریاژ شامل ست های معاینه، وسایل کنترل خونریزی حاد،Air way و برچسب ها و یا دستبندهای رنگی است.
12.آموزش:ضروری است ،مفاهیم، مهارتها وبرنامه بیمارستان در مواقع بروز حوادث غیر مترقبه بصورت مداوم آموزش داده شده و پس از تدوین برنامه جامع آموزشی در بیمارستان اجرا و مورد ارزیابی قرار گیرد.
13.شناسایی و نشاندار کردن کارکنان، اقدامات حفاظتی خاص ،در دسترس قرار دادن مواد امداد رســــانی و نجات،ماسک های نجات،ژاکتهای نسوز و حتی بررسی رفتاری کارکنان در زمینه مواجه با حوادث غیر مترقبه در مواقع بروز بحران در خود بیمارستان از دیگر اقداماتی است که می بایست در بیمارستان پیش بینی و تدارک شوند.
14. لازم است برای تشکیل تیم روانشناسی که وظیفه اقدامات حمایتی در مواقع بروز حوادث غیر مترقبه را برای بیماران و کارکنان بر عهده داشته باشد ، اعضاء شناسایی و سازماندهی شوند.
15.گرچه ضروری است با تهیه دستورالعمل ها و آموزش مداوم ، کارکنان را در بیمارستان برای برخورد با مواقع بحران ، آماده نمود، اما استفاده از چک لیست های ساده و در عین حال فراگیر میتواند در مدیریت فرایندهـای بیمارستـــــانی در مواقع بروز حوادث غیر مترقبه ، اقدامات ارزشمندی را هدایت و راهبری کرد.از این رو ضروری است ، بیمارستان نسبت به تهیه و تدوین چک لیست های خاص که برای هر بیمارستان میتواند متفاوت باشد ، با رعایت سادگی و شفافیت ، ارزیابی اقدامات بیمارستان در مواجهه با حوادث غیر مترقبه را ساماندهی نمود.

8

Hospital Disaster Plan اقدامات مطرح دربرنامه بیمارستان بهنگام بروز حوادث غیر مترقبه
تریاژ
انتقال بیمار بدحال به
بخش اورژانس و ویژه
انتقال جسد
به سردخانه
انتقال مجروح
به درمانگاه
اقدامات حمایتی
مراقبت
اقدام درمانی
انتقال بیماران نیازمند
عمل جراحی به اتاق عمل
اقدامات جایگزین
بسیج نیرو ها
لغو
جراحی های الکتیو
کنترل ارتباطات
فعال شدن ستاد
HEICS
کنترل تردد
کنترل حفاظت
و امنیت
ارزیابی تختهای ویژه
و اتاق های عمل
ارزیابی امکانات
هماهنگی با
واحد های جانبی
ارزیابی امکانات
و تدارکات مورد نیاز
استفاده از
چک لیست ها
گزارش دهی
و اطلاع رسانی
MCI
ترخیص پیش از موعد
درصورت تداوم
پذیرش
اطلاع رسانی
به ستاد
9

Hospital Disaster Plan اقدامات مطرح دربرنامه بیمارستان بهنگام بروز حوادث غیر مترقبه
تریاژ
انتقال بیمار بدحال به
بخش اورژانس و ویژه
انتقال جسد
به سردخانه
انتقال مجروح
به درمانگاه
اقدامات حمایتی
مراقبت
اقدام درمانی
انتقال بیماران نیازمند
عمل جراحی به اتاق عمل
بسیج نیرو ها
لغو
جراحی های الکتیو
تعیین تکلیف
بیماران بستری
فعال شدن ستاد
HEICS
کنترل تردد
کنترل حفاظت
و امنیت
ارزیابی تختهای ویژه
و اتاق های عمل
ارزیابی امکانات
هماهنگی با
واحد های جانبی
ارزیابی امکانات
و تدارکات مورد نیاز
استفاده از
چک لیست ها
گزارش دهی
و اطلاع رسانی
Internal Disaster
ترخیص پیش از موعد
درصورت تداوم
پذیرش
ارزیابی ساختمان
انتقال مجروحان
به نقاط امن
کنترل ارتباطات
اقدامات
جایگزین
10

Hospital Disaster Plan
چه کسی HDP را فعال و رهبری می کند:
در سطح اول MCIسوپروایزر شیفت آنرا فعال و و رهبری کرده ودر سطوح دوم و سوم، سوپروایزر HDP را فعال و رئیس بیمارستان آنرا در ستاد فرماندهی بحران بهمراه مسئول اجرایی ستاد رهبری می نماید.
تریـــاژ:
هدف از تریاژ:
یافتن بیماران High riskدر کوتاه ترین زمان ممکن و انجام اقدامات درمانی مورد نیاز برای آنهاست.در بیانی دیگر با تریاژ بهترین اقدامات برای بیشترین جمعیت صورت داده می شود.
تریاژ در بیمارستانهای بزرگ توسط جراح و در سایر بیمارستانها توسط پزشک به همراه پرستار با پنج سال سابقه کار در بخشهای ویژه اداره می شود.
استانداردها برای تریاژ در موارد بروز حوادث غیر مترقبه:
1.محل:در مدخل اورژانس حتی قبل از واحد پذیرش اورژانس
2.زمانبری انجام تریاژ:مدتی کوتاه حدوداً یک دقیقه
3.اعضای تیم تریاژ:پزشک و پرستار با پنج سال سابقه کار
4.کاربرد: برای تمامی بیماران می بایست تریاژ صورت پذیرد
5.طبقه بندی:بر اساس مشکل اصلی، علائم حیاتی و ارزیابی نسبی از بیماری یا صدمات وارده به بیمار

11

Hospital Disaster Plan
طبقه بندی در تریاژبیماران به هنگام بروز حوادث غیر مترقبه (MCI):
Emergent: شوک و یا هیپوکسی که می بایست بلافاصله اقدام درمانی در خصوص مجروح یا بیمار صورت پذیرفته وگرنه منجر به مرگ می گردد(رنگ قرمز)
Urgent:وضعیت های تهدید کننده حیات که می بایست بین 45 تا 60دقیقه بیمار تحت اقدام درمـــــانی قرار گیرد وگر نه منجر به افزایش مورتالیته وکاهش موربیدیته می شود.(رنگ زرد)
Non-Urgent:وضعیت های حاد،تحت حاد و مزمن که تهدیدی برای حیات نبوده و ظرف مدت 24ساعت میتوان اقدام درمانی برای بیمار آغاز کرد(رنگ سبز)
p منظور از رنگ ها طرح شده در این طبقه بندی، همان رنگ هــــایی است که بصورت برچسب یا دستبند برای بیماران در تریاژ استفاده شده و مبنایی برای دسته بندی و سرعت رسیدگی به بیماران می باشد
walking woundedیا به عبارتی مجروحانی که توانایی راه رفتن را دارند را به درمانگاه منتقل کرده، اجساد در اسرع وقت به سردخانه منتقل می شوند.
بیماران با مشخصه های رنگی قرمز و سبز را به بخش اورژانس منتقل کرده و با توجه به سطحMCI کادر درمانی اورژانس و یا کارکنان سایر قسمت ها در بیمارستان ، سازماندهی می شوند.
بیماران نیازمند جراحی به فضای مقابل اتاق عمل منتقل شده وتوسط جراح ارشد Presurgical Holding Traigeمی شوند.
پذیرش:
در تریاژ متصدی پذیرش ضمن درج مشخصات ضروری مصدومین و بیماران در فرم مربوطه، وظیفه تحویل و ضبط اشیاء قیمتی همراه مصدوم را نیز برعهده دارد.
در جریان بروز حادثه غیر مترقبه ، روش روزمره پذیرش حذف و سیستم ساده و قابل اجرا، با توانایی شناسایی سریع بیماران و نیزشناسایی بیماران توسط بستگانشان مورد استفاده قرار می گیرد.

12

Hospital Disaster Plan
ستاد فرماندهی بحران بیمارستانی:
این ستاد از طریق فعال کننده HDP فعالیت خود را آغاز و وظایف ذیل را برعهده خواهد داشت:
1.انجام اقدامات مطرح در HDPاین اقدامات در شمای مطرح در دو صفحه قبل آورده شده است.
2.هماهنگی فعالیتهای بخشها و و احد هاو نیز فرایند های ارائه خدمات بیمارستانی و بسیج و ساماندهی نیروی انسانی
3.لغو اعمال جراحی الکتیو،
4. ترخیص پیش از موعد برخی از بیماران
5. عدم پذیرش بیماران الکتیو
6.ارزیابی تختهای ویژه و اتاقهای عمل، لازم به ذکر است تنها وجود تخت های خالی نشان دهنده توانایی بیمارستان برای ارائه خدمات در بروز حوادث غیر مترقبه نبوده وتختها در بخشهای ویژه و اتاقهای عمل بیمارستان میتوانند شاخصهای قابل اعتمادی باشند.
7.بازگشایی بخشهای جدید و راه اندازی تخت های بیمارستانی و ایجاد ظرفیت های جدید، در مواردیکه DISASTERدر بیمارستان اتفاق افتاده است، این مهم از طریق شناسایی نقاط امن ، انتقال تختهای بیمارستـانی به محل های مشخص شده و انتقال تجهیزات و وسایل با سازماندهی مناسب میتواند ظرفیت بیمارستان را بازسازی نماید.
8.ارتباط با ستاد امداد و نجات، ستاد استانی حوادث غیر مترقبه،مسئولین سازمانی، خبرنگاران و مردم
9.ارزیابی عملیات و رفع نواقص
10. تدارک اقلام و تجهیزات مورد نیاز بیمارستان:گرچه پیش بینی موراد یاد شده میتواند بسیار ارزشمند باشد ، اما توجه به برآورد دارو وتجهیزات که کار مسئول دارو و تجهیزات و در سطح دوم وظیفه سوپر وایزر شیفت می باشد، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
11.گزارش گیری و گزارش دهی

13

Hospital Disaster Plan
اقدامات حفاظتی و امنیتی:
این اقدامات در زمینه های ذیل حائز اهمیت بوده و می بایست در جریان مواجهه بیمارستان با بحران صورت پذیرد:
برقراری امنیت عبور و مرور
هدایت افراد مجاز به محورهای و محل ها ی مناسب
حفاظت از بیمارستان و کارکنان و بیماران
اطلاع رسانی:
اطلاع رسانی در این مواقع شامل موارد ذیل است:
اطلاع رسانی به کارکنان، بیمارستانها ی مجاور، فوریت های پزشکی، پلیس
اطلاع رسانی به بستگان و خویشاوندان مجروحین ارجاع داده شده به بیمارستان
اطلاع رسانی به خبر نگاران
اطلاع رسانی به مردم
اقدامات حمایتی:
استفاده از تیم های روانشناسی میتواند جنبه های روحی بیماران و آسیب دیدگان حادثه و نیز روحیه کارکنان را تحت کنترل قرار داده و از بروز آسیب های جبران ناپذیر روانی افراد جلوگیری نماید.
اقدامات جایگزین:بیمارستان در مواقع حادثه داخلی می بایست نسبت به جایگزین کردن سیستم های مخابراتی، گازهای طبی، برق، گاز و آب هر چه سریعتر اقدام نماید.

14

بسمه تعالی سازمان تامین اجتماعی معاونت درمان برنامه بیمارستان در حوادث غیر مترقبه Hospital Disaster Plan

Hospital Disaster Plan
شرح اقدامات بیمارستان در حوادث مترقبه
در هنگام بروز MCI :
ممکن است از طریق ستاد حوادث غیر مترقبه استانی و یا فوریت های پزشکی و یا سایر طرق مطمئن HDP فعال گشته
و در آن صورت:
1. نگهبانی می بایست تسهیل و تسریع در انتقال مجروحان به مقابل اورژانس را فراهم نماید.
2.تریاژ بیماران مراجعه کننده و یا ارجاع شده در زمان کمتر از دو دقیقه و همزمان پذیرش بیماران ،شروع اقدامات درمانی بلافاصله برای بیماران با مشخصه رنگی قرمز، تدارک اقدامات درمانی برای بیماران با مشخصه زرد و مراقبت از بیماران با مشخصه رنگی سبز،انتقال مجروحان با مشخصه رنگی سیاه به سردخانه،آماده سازی اتاق عمل و انجام اقدامات مورد نیاز برای بیماران نیازمند ارائه خدمات ویژه
در مراجعه مستقیم مجروحان، فعال شدن HDP و HEICS(ستاد فرماندهی بحران بیمارستانی )پس از تریاژ بیماران صورت می گیرد.
3.کنترل ارتباطات توسط HEICS
4.فراخوان نیروی انسانی متخصص و سایر کارکنان با توجه به سطح حادثه(سه سطح یک تا سه)
5.لغو جراحی های الکتیو
6.اقدامات جایگزین
7.ارزیابی امکانات و ظرفیت ها
8.ارزیابی شاخصهای ظرفیتی برای تصمیم گیری و پذیرش
9.کنترل حفاظت و امنیت
10.هماهنگی با واحدهای جانبی
11.استفاده از چک لیست و ارزیابی امکانات و تدارکات مورد نیاز
12.گزارش گیری و گزارش دهی
13.اقدامات حمایتی

15

Hospital Disaster Plan
شرح اقدامات بیمارستان در حوادث مترقبه
در هنگام بروز حادثه در خود بیمارستان:
1.ارزیابی ساختمان از نظر شناسایی میزان تخریب و تعیین نقاط امن
2.دور کردن مجروحان از محل حادثه(آتش سوزی، انفجار، فرو ریختن آوار) و انتقال بیماران و مجروحان به نقاط امن
3.تریاژ بیماران مراجعه کننده و یا ارجاع شده در زمان کمتر از دو دقیقه و همزمان پذیرش بیماران ،شروع اقدامات درمانی بلافاصله برای بیماران با مشخصه رنگی قرمز، تدارک اقدامات درمانی برای بیماران با مشخصه زرد و مراقبت از بیماران با مشخصه رنگی سبز،انتقال مجروحان با مشخصه رنگی سیاه به سردخانه،آماده سازی اتاق عمل و انجام اقدامات مورد نیاز برای بیماران نیازمند ارائه خدمات ویژه
در مراجعه مستقیم فعال شدن HDP و HEICS (ستاد فرماندهی بحران بیمارستانی ) پس از تریاژ بیماران صورت می گیرد.
4.کنترل ارتباطات توسط HEICS
5..فراخوان نیروی انسانی متخصص و سایر کارکنان با توجه به سطح حادثه(سه سطح یک تا سه)
6.لغو جراحی های الکتیو
7.اقدامات جایگزین
8.ارزیابی امکانات و ظرفیت ها
9..ارزیابی شاخصهای ظرفیتی برای تصمیم گیری و پذیرش
10.کنترل حفاظت و امنیت
11.هماهنگی با واحدهای جانبی
12.استفاده از چک لیست و ارزیابی امکانات و تدارکات مورد نیاز
13.هماهنگی و تدارک جلب نیرو انسانی و امکانات مورد نیاز
14.گزارش دهی
15.اقدامات حمایتی
16


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود