موضوع
پنجره
2
پنجره
از زمان پیدایش بشر و شکل گیری انواع سرپناه و خانه های مسکونی، همواره مردم برای استفاده از نور طبیعی خورشید و گردش جریان هوای آزاد در محیط های داخلی چاره ای اندیشیده اند. استفاده از انواع پنجره نیز یکی از نتایجی است که برای تهویه و ورود و خروج هوای آزاد و استفاده ساکنین از نور طبیعی به کار گرفته می شود.
اهمیت روشنایی
کم بودن میزان روشنایی در یک خانه حتی می تواند موجب افسردگی و بی حالی ساکنان آن شود و به کار گرفتن یک پنجره نامناسب در کنار مشکلاتی که برای ورود نور به خانه ایجاد می کند بر روی تهویه منزل، چشم انداز خانه و زیبایی محل زندگی فرد
نیز تاثیرگذار است.
3
انواع مختلف پنجره
چوبی
آهنی
آلومینیومی
کامپوزیتی
آلوود
3
4
شیشه پنجره: قسمت شیشه وظیفه عبور نور را دارد و در انواع تک جداره، دوجداره و هوشمند و… تولید می شود. که امروزه شیشه دوجداره رایج ترین آن ها است.
دسته بندی انواع پنجره به تفکیک قطعات
یراق آلات: وجود یراق آلات بیش تر به نحوه باز و بسته شدن پنجره برمی گردد. طبق مدل های کشویی، دوطرفه، کلنگی، محوری و… یراق آلات متفاوت به کار برده می شود.
فریم پنجره: وقتی مردم از انواع پنجره صحبت می کنند منظورشان بیشتر جنس همین قاب است. فریم ها در انواع چوبی، آهنی، آلومینیومی، آلوود، pvc وupvc موجود هستند.
مزایا:
همان طور که می دانید چوب نارسانا است. این خاصیت کمک می کند تا اتلاف حرارت صورت نگیرد و به دلیل عایق حرارتی بودن، در مصرف انرژی صرفه جویی شود.
چوب خاصیت رنگ پذیری دارد و امکان تولید در رنگ دلخواه شما وجود دارد.
قابلیت ساخت با شیشه دو جداره وجود دارد.
عایق صوتی است و مقاومت خوبی در برابر نور خورشید دارد.
معایب:
چوب در برابر حریق و آتش سوزی بسیار خطرناک است.
امکان نفوذ حشرات، موریانه و پوسیدگی
وجود دارد. البته این خاصیت عمومی چوب
است و امکان دارد در انواع باکیفیت آن با زدن
یک لایه محافظ این خطر به حداقل برسد.
قابلیت نفوذ آب دارد و به دلیل تغییر حالت، استفاده از پنجره چوبی در نقاط مرطوب توصیه نمی شود.
مقاومت آن در برابر ضربه پایین است.
5
پنجره چوبی
پنجره ی چوبی قدیمی ترین نوع پنجره است.
در گذشته به دلیل دسترسی فراوان چوب،
در اکثر خانه ها از همین مصالح برای قاب
پنجره استفاده می شد.
6
پنجره آهنی
مزایا:
در مقابل ضربه محکم هستند و تغییر شکل نمی دهند.
قابلیت رنگ پذیری دارند.
معایب:
پنجره ی آهنی وزن بالایی دارد. این ویژگی در وهله اول حمل و نصب پنجره را دشوار می کند. و از طرفی با بالا بردن وزن کلی ساختمان، باعث عملکرد نامناسب در برابر زلزله می شود.
آهن عایق گرما نیست و باعث اتلاف انرژی در ساختمان می شود.
در مجاورت رطوبت و بارندگی به تدریج دچار زنگ زدگی می شود.
معمولا انطباق درستی با درزگیری ندارد. و درزگیری نامناسب باعث نفوذ آب به خانه در حین بارندگی می شود.
حتی در صورت استفاده از شیشه دو جداره، قسمت آهنی پنجره صدا و حرارت را عبور می دهد و عملا استفاده از شیشه مناسب هم کمکی به کارآیی پروفیل آهنی نمی کند.
6
7
7
پنجره آلومینیومی
پروفیل های آلومینیومی حد فاصل پنجره های قدیمی چوبی و upvc امروزی هستند. این مدل از انواع پنجره در زمان خودش استفاده وسیعی داشت. بعدها برای رفع معایب، پنجره های آلومینیومی ترمال بریک وارد بازار شدند.
پنجره آلومینیومی ساده: اولین ویژگی قابل توجه پروفیل آلومینیومی وزن پایین آن است. این خصوصیت به فرآیند حمل و نصب کمک زیادی می کند. نکته دیگر مقاومت و دوام بالای پنجره آلومینیومی در برابر شرایط جوی، رطوبت و باران است. به علاوه در صورت نیاز به دید و چشم انداز بیشتر در فضا، پروفیل آلومینیومی قابلیت ساخت فریم های کم حجم و نازک تری را می دهد. ویژگی منفی این نوع پروفیل هدر دادن انرژی است.
پنجره آلومینیومی ترمال بریک: در پنجره ترمال بریک تیغه های پلی آمید به هم متصل می شوند و در واقع یک حالت دوجداره را در پروفیل ایجاد می کنند. در نتیجه ی این تغییر ، پنجره ی شما عایق حرارت و صوت می شود. به علاوه در استحکام و طول عمر پنجره نیز تاثیر به سزایی ایجاد می شود. اما نکته قابل توجه این است که قیمت نوع ترمال بریک از آلومینیوم ساده بالاتر است.
8
پنجره های کامپوزیتی
کامپوزیت به معنی ترکیب است. در ساخت این مواد، از دو یا چند متریال ترکیبی استفاده می شود. به نحوی که با یکدیگر واکنش نداده و ساختار خود را حفظ کنند. این پروفیل از نظر بهبود عملکرد و به حداقل رساندن معایب پروفیل های قبلی کاملا مناسب است. به علاوه استفاده از این نوع تکنولوژی باعث حفظ منابع طبیعی و عدم استفاده بی رویه از آن می شود.
پنجرهpvc و upvc
این نوع پنجره ها استفاده گسترده ای در صنعت ساختمان دارند. پروفیل های pvc و upvc مواد قابل بازیافتی هستند که برای طبیعت آسیب خاصی ایجاد نمی کنند. در حالت کلی upvc متریال بهبود یافته ی نوع pvc است. چرا که خاصیت انعطاف پذیر pvc را ندارد و همچنین عایق بهتری در برابر صدا و حرارت است. در واقع هر دوی این متریال به عنوان یک پلاستیک قوی و سبک در صنعت به کار گرفته می شوند، در pvc با افزودن روان کننده یک انعطاف خاصی ایجاد می شود که آن را برای لوله کشی (فاضلاب، آبیاری و …) بسیار کاربردی می کند. اما در upvc هیچ روان کننده ای اضافه نمی شود تا این متریال در نقش چوب و فلز بتواند بهترین پروفیل پنجره را ایجاد کند.
8
مزایا:
بهترین نوع عایق شناخته می شود و سرما و گرما را کاملا حفظ می کند.
سبکی آن نصب آسانی به همراه دارد و وزن ساختمان را بالا نمی برد.
غیرقابل اشتعال است و در برابر حریق و آتش سوزی مقاومت بالایی دارد.
قابلیت تولید در طرح ها و رنگ های دلخواه شما را دارد.
در برابر حرارت انبساط و انقباض ندارد و این باعث باز و بسته شدن آسان می شود.
در برابر خوردگی، مواد شیمیایی و اشعه خورشید مقاوم است.
عمر بسیار بالایی دارد و نیازی به صرف هزینه سرویس و تعمیر ندارید.
مانع ورود آلودگی و گرد و غبار به داخل ساختمان می شود.
قدرت مکانیکی و استحکام بالایی دارد.
جذب آب ندارند و برای استفاده در مناطق مرطوب کاملا مناسب است.
هنگام طوفان و وزش باد سروصدا ایجاد نمی کند.
قابل شستشو می باشد.
معایب:
پنجره های کامپوزیتی به هدف رفع مشکلات سایر پروفیل ها تولید شدند. به همین خاطر معایب قابل ذکر چندانی ندارند. و کاملا از سطح کیفی بالایی برخوردار هستند.
9
10
پنجره آلوود
یکی دیگر از انواع پنجره های ترکیبی آلوودها هستند. همان طور که از اسم این متریال پیداست (آلومینیوم+وود)، مواد استفاده شده در این پروفیل چوب و آلومینیم هستند. در واقع این دو متریال مانند مکمل عمل می کنند، یعنی معایب یکی توسط دیگری برطرف می شود و در مجموع مزایا بالا می رود. ترکیب این دو متریال به گونه ای است که لایه خارجی توسط آلومینیوم پوشانده می شود تا در ارتباط مستقیم با شرایط جوی برف و باران و نور و … مقامت بالایی داشته باشد. و لایه درونی از چوب است که تمام ویژگی های عایق حرارت بودن و زیبایی طبیعی را شامل می شود.
10
11
مزایا:
عایق مناسب در برابر حرارت به کمک لایه چوب.
مقاومت در برابر رطوبت، نور و حشرات
زیبایی و جلوه طبیعی
مقاومت در برابر ضربه
عایق صوتی
معایب:
درست همانند پروفیل های کامپوزیتی، در پنجره آلوود نیز معایب به کمک ترکیب چند متریال حل شده است.
12
انواع شیشه پنجره
انواع شیشه پنجره
تک جداره
دو جداره
سه جداره
شیشه تابکاری شده
شیشه سکوریت
شیشه لمینت
شیشه مسلح
شیشه دکوراتیو
شیشه سودالایم
شیشه رفلکس
13
(( پنجره تک جداره ))
یک پنجره تک جداره تنها با استفاده از یک صفحه شیشه ای ساخته می شود. این به این معنی است که تنها چیزی که خانه را از محیط بیرون جدا می کند فقط همین صفحه ی شیشه ای است. در هنگام اتلاف انرژی یا ذخیره انرژی ، یک پنجره تک جداره می تواند تا 20 برابر کمتر از یک دیوار عایق کارایی داشته باشد. بنابراین برای مصرف بهینه ی انرژی کارآمد نمیباشد. صفحه ی شیشه ی پنجره ی تک جداره عمقی بین ۳ تا ۱۰ میلی متر دارد.
14
این نوع شیشه از دو لایه ساده و گاهی رنگی که به موازات یکدیگر قرار گرفته اند و لبه ها یا درز های آن ها هوابندی شده است و فضای بین آن ها با مواد خشک کننده ای پر و یا در بعضی از موارد بین دو لایه خلا ایجاد می شود. این نوع شیشه که عایق گرما، سرما و صداست در بسیاری از ساختمان ها مانند فرودگاه ها، هتل ها و بیمارستان ها به کار می رود. پایین بودن ضریب انتقال حرارت در شیشه های دو جداره استاندارد میزان انتقال گرما و سرما را کاهش داده و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند.
(( پنجره ی دو جداره ))
ویژگی های پنجره دوجداره
پنجره دوجداره از شیشه های دو جداره با فریم UPVC ساخته می شود. یو پی وی سی نوعی جایگزین برای آلیاژهای فلزی و غیر فلزی در ساخت درب و پنجره می باشد و از ویژگی های بارز آن می توان به وزن سبک، مقاومت بسیار بالا در برابر تغییرات جوی و عدم اشتعال پذیری اشاره نمود.
در این نوع پنجره دو لایه شیشه به کمک نوار اسپیسر که دور تا دور آنها قرار گرفته از همدیگر جدا شده اند و فضای بین شیشه ها با هوا یا گاز آرگون و یا SF6 پر می شود. اسپیسرها اصولا از جنس آلومینیوم هستند که درون آنها با ماده سیلیکا ژل که نوعی رطوبت گیر است و رطوبت هوای بین دو شیشه را جذب می کند پر شده است.
مزایای پنجره دوجداره
۱) ذخیره انرژی
ساختار متفاوت شیشه های دوجداره باعث می شود میزان گرمای ورودی و خروجی در فصول سال تنظیم شود و سطح استفاده از انرژی کاهش یابد. محققان طی آزمایشاتی در کشور استرالیا متوجه شدند با تبدیل پنجره های تک جداره به پنجره های دوجداره ۲۰ درصد در هزینه های انرژی صرفه جویی می شود.
۲) کاهش میزان صدا در خانه
شاید بهترین مزیتی که یک شیشه دوجداره به همراه دارد آسایش است شیشه دوجداره به طور موثری از ورود و خروج صدا جلوگیری می کند. فضای بین دو شیشه عایق صوتی بوده و صدا را جذب می کنند. طبق تحقیقات انتقال صدا در این شیشه تا ۳۰ دسی بل کاهش می یابد.
۳) افزایش امنیت
شیشه دوجداره نسبت به شیشه تک جداره محکم تر است و و به سختی شکسته می شود. این ویژگی باعث افزایش امنیت خانه شده و احتمال سرقت را به طور چشم گیری کاهش می دهد. از طرفی اکثر مدل پنجره های دوجداره با داشتن قفل هایی که در چندین نقطـه تعبیه شدند، بسیار ایمـن تر از پنجـره های قدیمی هستند.
۶) مهار اشعه UV
شیشه دوجداره به خاطر ساختار خود در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم بوده و مانع انتقال آن به فضای داخلی خانه می شود.
۵) قابلیت نصب بر روی انواع پروفیل
شیشه های دوجداره قابل نصب بر روی اکثر پروفیل ها، از مدل های چوبی تا آلوود و upvc را دارند. در واقع شیشه دوجداره مثل یک مکمل عمل می کند و در کنار پروفیل مناسب، یک پنجره دوجداره با کاربری مفید را شامل میشود.
۴) افزایش ارزش ملک
با وجود شیشه های مفید و کارآمد، ارزش ملک افزایش می یابد.
مزایای پنجره دوجداره
۹) مقاومت در برابر زلزله
شیشه دوجداره به دلیل ساختار محکم خود در برابر فشار و ضربه مقاوم است. این ویژگی برای حفظ ایمنی در برابر زلزله و خرد نشدن تکه های شیشه بسیار حائز اهمیت است.
۸) عدم اشتعال
دمای شروع به ذوب شدن شیشه ی دوجداره C)°۳۸۵) و بالاتر از دمای احتراق چوب C)°۲۶۰) است. به علاوه این شیشه بر خلاف چوب در زمان احتراق به یک منبع آتش زا تبدیل نمی شود و توسعه و انتقال حریق را به همراه ندارد.
۷) عدم تغییر رنگ در شرایط آب و هوایی مختلف
در شیشه های دوجداره تمام تمهیدات مقاومت در برابر اشعه و رطوبت و … درنظر گرفته شده. به همین دلیل این شیشه ها در برابر شرایط جوی مقاوم هستند و ظاهرشان را حفظ می کنند.
مزایای پنجره دوجداره
۱۲) تنوع در طرح و رنگ
شیشه دوجداره در هر طرح و رنگ قابل اجرا است.
۱۱) عدم ایجاد بخارات روی شیشه
به دلیل عدم انتقال دما و وجود مواد رطوبت گیر، اختلافات دمای داخلی و خارجی باعث ایجاد بخار روی شیشه دوجداره نمی شود. و این شیشه در هر شرایطی بهترین دید را فراهم می کند.
۱۰) عمر بالا و حفاظت از محیط زیست
شیشه دوجداره نسبت به مدل های معمولی عمر مفید چند برابر دارد. اما بعد از سالیان در صورت تعویض، قابلیت بازیافت چند باره در صنعت را دارد و ضایعات آن در محیط زیست اثر مخرب ایجاد نمی کند.
مزایای پنجره دوجداره
معایب پنجره دوجداره
در صورتی که در تهیه پروفیل پنجره از مواد با کیفیت استفاده نشده باشد، در طول زمان باعث شکنندگی و تغییر رنگ پروفیل می شود.
چنان چه گالوانیزه به کار رفته در تولید درب و پنجره UPVC دچار مشکل باشد، پس از نصب می تواند باعث تغییر شکل پنجره ها شود.
قیمت بالاتر آن نسبت به مدل های ساده و قدیمی.
انواع پنجره دوجداره
۱) پنجره دوجداره ی کشویی
در این حالت، پنجره به صورت ریلی باز و بست می شود و می تواند چپ بازشو یا راست بازشو باشد. این مدل به دو نوع تک ریل و جفت ریل تقسیم بندی می شود.
۲) پنجره دوجداره دو طرف بازشو
در این حالت، پنجره هم از یک جهت به صورت لولایی و هم با دادن دستگیره به سمت بالا، از عرض بالا باز می شود. این مدل از امنیت بسیار بالایی برخوردار می باشد، چرا که در ساخت آن از یراق آلات بسیار مقاوم استفاده شده است.
انواع پنجره دوجداره
۳) پنجره دوجداره یک طرف بازشو
در این حالت، پنجره فقط از یک جهت و به صورت لولایی باز و بسته می شود. این مدل از جمله پراستفاده ترین انواع درب و پنجره دوجداره محسوب می شود و اکثر مردم از این نوع پنجره استفاده می کنند.
۴) پنجره دو جداره فرانسوی
هنگام بازشدن پنجره فرانسوی، هیچ ستونی در وسط پنجره ها قرار ندارد.
انواع پنجره دوجداره
۵) پنجره دوجداره فولکس واگنی
در این حالت، پنجره مانند درب ماشین فولکس واگن باز و بسته می شود به صورتی که ابتدا به سمت داخل می آید و سپس در ریل مخصوص خود قرار می گیرد. این نوع پنجره برای مکان هایی هم چون ویلاها بسیار مناسب می باشد.
۶) پنجره دوجداره آکاردئونی
در این حالت، پنجره همانند آکاردئون باز و بسته می شود. در هنگام باز شدن، کلیه لنگه ها به یک سمت جمع می شوند و بر روی یک لنگه ثابت در یک طرف قرار می گیرند.
انواع پنجره دوجداره
۷) پنجره دو جداره کمانی
به طور کلی می توان گفت یکی از مدرن ترین انواع پنجره های دوجداره، مدل کمانی می باشد. استفاده از این مدل می تواند چشم انداز وسیعی از فضای رو به رو را به همراه داشته باشد.
۸) پنجره دو جداره محوری
عموما طراحی این مدل کار سختی بوده و از این رو نسبت به سایر مدل ها کمیاب ترند. باز و بسته شدن این گونه پنجره ها بر روی یک محور قطری صورت می گیرد. پنجره های دوجداره محوری بسیار مدرن و زیبا می باشند.
25
(( پنجره ی سه جداره ))
شیشه های سه جداره هم از نامشان پیدا هستند. این شیشه ها از سه لایه شیشه به جای دو لایه شیشه تشکیل شده اند که همراه به دو عدد اسپیسر است. این نوع از شیشه ها از سه شیشه تک جداره به اضافه دو اسپیسر تشکیل می شوند. به عبارت دیگر فضای خالی و تهی میان شیشه ها به وسیله، اسپیسر ایجاد می شود که ما بین آنها گاز آرگون برابر با فشار هوای بیرون تزریق می شود. دلیل این که از این نوع از شیشه ها، در مقایسه با شیشه های دوجداره، از یک شیشه و جداره مازاد استفاده می شود، امکان افزایش عایق بندی با شیشه سوم است.
ویژگی های پنجره های سه جداره
از شیشه های سه جداره بیشتر در مناطقی که آب و هوای سردی دارند، استفاده می شود. چرا که استفاده از این نوع، شیشه ها می تواند تا حد بسیار زیادی از هدر رفت حرارت و برودت جلوگیری کند. علاوه بر این به دلیل این که این شیشه ها، سه جداره هستند، امنیت آنها در برابر عوامل بیرونی و خارجی بسیار زیاد است و عایق بندی صوتی عالی نیز دارد.
تفاوت پنجره ی دوجداره و سه جداره
۱) تعداد جداره ها
اولین و مهم ترین تفاوتی که بین شیشه های دوجداره و سه جداره وجود دارد، مربوط به تعداد شیشه های مورد استفاده در آنها است. شیشه های دوجداره دارای دو شیشه تک جداره می باشند. در حالی که شیشه های سه جداره از سه شیشه تک جداره تشکیل می شود.
۲) عایق صوت
با وجود این که هر دو نوع شیشه دوجداره و سه جداره از خصوصیت و ویژگی عایق بودن برخوردار هستند. ولی با این حال، باید گفت که شیشه های سه جداره به دلیل برخورداری از یک جداره بیشتر نسبت به شیشه های دوجداره از میزان عایق بندی بیشتر و بهتری در مقایسه با شیشه های دوجداره دارند. این شیشه ها به بهترین صورت می توانند در برابر گرما، سرما و سر و صدا عایق باشند.
تفاوت پنجره ی دوجداره و سه جداره
۳) محل استفاده
با وجود این که کاربرد و استفاده شیشه های دوجداره و سه جداره مشابه هم و یکسان است. ولی با این حال، باید گفت که شیشه های سه جداره به دلیل این که از یک جداره بیشتر برخوردار هستند، از میزان عایق بندی بالایی برخوردارند. از این رو، از این نوع شیشه ها، بیشتر در مناطقی که آلودگی بیشتری وجود دارد، استفاده می شود. به ویژه این که در در مناطق صنعتی که میزان آلودگی صوتی در آن بسیار بالا است، استفاده از شیشه های سه جداره در مقایسه با شیشه های دوجداره بیشتر است.
۴) عایق دما
از دیگر تفاوت هایی که میان شیشه دوجداره و سه جداره وجود دارد، عایق دما است. با وجود این که هر دو نوع این شیشه ها از خصوصیت و ویژگی عایق دما بودن برخوردارند. ولی با این حال، میزان عایق بودن شیشه دوجداره و سه جداره با هم دیگر فرق می کند. شیشه های سه جداره در مقایسه با شیشه های دوجداره به نسبت حداقل ۴۰ درصد بیشتر عایق دارد.
تفاوت پنجره ی دوجداره و سه جداره
۵) عایق گرد و غبار
از دیگر خصوصیاتی شیشه های چند جداره دارند، عایق بودن آن ها در برابر گرد و غبار است. به ویژه امروزه که گرد و غبار و آلودگی و ریزگردها یکی از مهم ترین مشکلات مربوط در بسیاری از مناطق کشور است، استفاده از این نوع شیشه ها چند جداره می تواند بهترین انتخاب باشد. به ویژه این که از پروفیل یو پی وی سی در این شیشه ها استفاده شود. در این صورت همه این نوع از شیشه ها ایزوله شده و در برابر گرد و غبار عایق می شوند. ولی باید گفت که میزان و درجه عایق بندی شیشه سه جداره در مقایسه با شیشه دوجداره به میزان زیادی فرق می کند و بیشتر است.
۶) داشتن امنیت بیشتر
با وجود این که شیشه های چند جداره به طور کلی از امنیت بالایی برخوردار هستند. ولی با این حال، باید به این نکته اشاره کرد، که شیشه های سه جداره به دلیل داشتن یک جداره مازاد و بیشتر نسبت به شیشه های دوجداره، در مقایسه با عوامل بیرونی از مقاومت و امنیت بیشتری برخوردار می باشد.
تفاوت پنجره ی دوجداره و سه جداره
۷) ضخامت شیشه ها
قبل از هر چیزی باید، گفت که شیشه های چند جداره از ضخامت قابل توجهی برخوردارند. این موضوع را می توان با یک مشاهده ساده هم به دست آورد. ولی با این حال، باید گفت که بین شیشه های دوجداره و سه جداره از لحاظ ضخامت شیشه های تفاوت هایی وجود دارد. شیشه های دوجداره، معمولا دارای ضخامت با ۴ و ۶ می باشد. این در حالی است که شیشه های سه جداره علاوه بر داشتن این دو نوع از ضخامت، دارای ضخامت نوع سومی نیز می باشند یعنی یک شیشه با ضخامت ۴، شیشه وسط با ضخامت ۶ و شیشه سوم با ضخامت ۴ می باشد. از این رو، داشتن یک شیشه با ضخامت ۴ ما بین آن ها تفاوت ایجاد کرده است.
مزایای پنجره های سه جداره
✔ کاهش قابل توجه از هدر رفت گرما در خانه.
✔ از آنجا که گرمای بیشتری را حفظ می کند، کارآمدتر است و بنابراین محیط داخل خانه را گرم تر می کند.
✔ شکستن آن کار دشواری است و امنیت خانه را حفظ می کند.
✔ کمتر مستعد ساختن میعان بین پنجره ها است. (بخار کردن)
✔ صفحه شیشه ای اضافی در مقایسه با پنجره دو جداره در برابر صدا محافظت می کند.
✔ فضای خالی بین صفحات پنجره ها که با گاز بی اثر پر شده است به عنوان یک بهبود دهنده عملکرد آن عمل می کند.
✔ پنجره طول عمر بالاتری دارد.
✔ با استفاده از پنجره های سه جداره در منزل، 90 درصد از ورود اشعه ماوراء بنفش به خانه جلوگیری می کند.
به طور خلاصه…
معایب پنجره های سه جداره
به طور خلاصه…
✘ وزن شیشه سه جداره، موجب مشکلاتی در پروفیل های ضعیف تر لنگه بازشو خواهد شد. ✘ قیمت شیشه سه جداره، نسبت به شیشه دوجداره گرانتر است. ✘ در صورتیکه دیوار ها از عایق بندی خوبی برخوردار نیستند، استفاده از شیشه سه جداره کارایی ندارد.
✘ در صورتیکه از لولاهای ضعیف در پنجره سه جداره استفاده شود، با گذشت زمان لنگه بازشو افت پیدا می کند.
✘ وزن شیشه سه جداره موجب افزایش بار مرده و اضافی ساختمان خواهد شد.
33
شیشه شناور Float glass
فلوت float در لغت به معنای شناور می باشد.
به همین صورت زمانی که مواد اولیه ساخت شیشه های ساختمانی (به طور مثال ماسه های دریایی ، ماسه سیلیس ، پودر ماسه سنگ کوارتز، آهک سوددار، اکسید کلسیم ، کربنات سدیم ، خاکستر سودا ، دولومیت ، منیزیم و …) داخل کوره ریخته شده و مخلوط مورد نظر پس از پذیرش حرارتی قریب به 1500 درجه سانتیگراد به حالتی سیال و خمیری درآمدند ، آماده پهن شدن روی سطح صافی می گردند تا که حالت آن را گرفته و بدین ترتیب به شیشه ای صاف و یکدست تبدیل شوند .
34
شیشه تابکاری شده
یکی دیگر از انواع شیشه پنجره، شیشه تابکاری شده یا آنیل شده است. آنیلینگ فرآیند آهسته، دقیق و کنترل شده برای خنک کردن پنل های شیشه شناور است. هدف از این فرآیند تقویت شیشه با کاهش فشار ناشی از خنک کنندهِ ی سریع است. این معمولاً قدم بعدی برای شیشه شناور است و اکنون می توان برای آن به روزرسانی های بیشتری انجام داد. شیشه های تابکاری شده یا آنیل شده گزینه ای مناسب برای پنجره نیست، زیرا اگر شکسته شوند، قطعات بزرگ و تیزی از خود باقی می گذارند.
35
شیشه سکوریت
شیشه سکوریت نوعی شیشه تابکارش شده است، اما با استحکام چهار برابر! این شیشه به عنوان شیشه نشکن شناخته می شود و نمی توان آن را برش داد. برش تنها بعد از روند خنک کنندگی شیشه آنیلینگ و در اندازه دلخواه انجام می شود. شیشه سکوریت تا بالاتر از 1200 درجه گرم می شود و سپس به سرعت تحت خنک کنندگی قرار می گیرد. اگر شیشه ناپایدار باشد، شکسته می شود. بنابراین، قبل از استفاده شیشه را آزمایش می کنند. این شیشه ها در صورت شکستن ، به ذرات ریز و مکعب شکل تقسیم می شوند که آسیب رسان نیسـتند. از این نوع شـیشـه در خودروسازی، ورودی ساختمان ها، لوازم خانگی، در ویترین فروشگاه ها، درهای شـیشـه ای و پنجره های جانبی خودروها استفاده می شوند.
36
شیشه لمینت
شیشه لمینت نوعی شیشه ایمنی است که شامل دو یا تعداد بیشتری از لایه های شیشه همراه با لایه های طلق PVB یا پلی وینیل بوتیرات طی یک فرآیند ترکیبی فشار و دما بوجود می آید. طلق PVB با ضخامتهای مختلف که کاربردی ترین آنها 0.38میلیمتر و 0.76 میلیمتر و 1.52 میلیمتر می باشد.
وجود طلق های PVB در میان دو لایه شیشه باعث می شود که شیشه پس از شکستن فرو نریزد و ذرات شیشه خرد شده بصورت چسبنده به طلق نگهداشته شده و از جدا شدن و پخش شدن آنها در محیط جلوگیری شود به همین جهت استفاده از شیشه های لمینت در ساختمانهای مرتفع در جلوگیری از خطرات ناشی از حوادث طبیعی مثل زلزله و آتش سوزی که باعث فرو ریختن شیشه های معمولی و سکوریت می شود بسیار موثر است . همچنین یکی از مزیت های شیشه های لمینت این است که می توان چندین نوع شیشه را به صورت همزمان در لایه های مختلف آن بکار برد و کارآیی شیشه ها را افزایش داد.
37
شیشه لمینت
ویژگیهای شیشه لمینت
در فرایند لمینیت، دو یا چند لایه شیشه، میان لایه های پلیمری قرار گرفته و کل مجموعه تحت فشار وحرارت به صورت دائمی یکپارچه می گردند. مهمترین مشخصه شیشه های لمینت الگوی شکست آنهاست. شیشه ها در اثرضربه می شکنند اما تکه های شکسته به میان لایه چسبیده و شیشه یکپارچگی خود را حفظ می نماید. شیشه لمینت نسبت به شیشه های معمولی از ضریب ایمنی بیشتری برخوردار است.
مکانیزم شیشه لمینت
ورق های شیشه ای مورد استفاده برای ساخت شیشه های لمینت می تواند شیشه های معمولی، شیشه سکوریت، شیشه رنگی، شیشه فلوت و … باشد. این شیشه ها شفافیت خوبی داشته و مقاومت در برابر ضربه آن ها چندین برابر بیشتر از شیشه های معمولی است. از این رو از آن ها در ساخت شیشه های امنیتی استفاده می شود. با توجه به خاصیت چسبندگی بسیار بالای PVB، در اثر شکست قطعات شکسته شده بر روی لایه PVB باقی مانده و فرو نمی ریزند. PVB مقدار زیادی از انرژی ضربه را جذب و به سرعت آن را در سطح خود پراکنده می سازند. بدین ترتیب ایمنی انسان های داخل و خارج ساختمان حفظ می گردد.
38
شیشه مسلح
نوع خاصی از شیشه است که جهت افزایش مقاومت در برابر ضربه و جلوگیری از خرد شدن، با قرار دادن شبکه ای از سیم های فولادی میان دو لایه خمیر شیشه، تولید می شود. مراحل ساخت این شیشه به گونه ای است که ابتدا بر روی یک صقحه فولادی یک لایه خمیر شیشه میریزند و بر روی آن یک تور سیمی فولادی پهن میکنند. سپس لایه دیگری از خمیر شیشه روی آن می ریزند. پس از سفت شدن خمیر شیشه آن را تخت، گلدار یا آجدار می زند. ضخامت این شیشه ها را بیشتر از 44 میلیمتر می سازند. این نوع شیشه های سیمی یا به اصطلاح مسلح در گذشته کاربرد بیشتری داشتند و امروزه تولید آن بسیارکم صورت می گیرد.
39
شیشه دکوراتیو
شیشه دکوراتیو تزئینی به منظور ایجاد طرح، الگو، بافت، رنگ و حتی مات بودن برای استفاده در مکان های مشخص و خاص ساخته می شوند. از شیشه های دکوراتیو می توان بر روی پنل های پنجره های دو جداره و یا شیشه های سکوریت و لمینت از طریق رنگ آمیز، اسیدکاری، فیوز گلس، استین گلس، تیفانی، سندبلاست و دیگر تکنیک ها استفاده کرد. امروزه به طور معمول هر شیشه ای که برای استفاده در دکوراسیون داخلی مناسب باشد و در دکوراسیون داخلی استفاده گردد به طور کلی جزء شیشه های دکوراتیو محسوب میشود.
40
شیشه سودالایم
شیشه آهک سوددار یا شیشه پنجره به عنوان نام های دیگر شیشه آزمایشگاهی سودالایم معرفی شده و به عنوان رایج ترین و ارزان ترین شیشه آزمایشگاهی شناخته می شود. مهمترین اجزای تشکیل دهنده این نوع شیشه عبارتند از اکسید سیلیسیوم، اکسید کلسیم و اکسید سدیم. حدود ۹۰ درصد از شیشه آزمایشگاهی سودالایم گلس از آهک سودا تشکیل شده و از نظر شیمیایی در پایدارترین حالت ممکن قرار دارد. سودالایم در ساخت شیشه های در و پنجره ساختمان، شیشه های خودرو، بطری ها و بسیاری دیگر از محصولات شیشه ای روزمره از جنس شیشه سودالایم هستند.
41
شیشه رفلکس
شیشه رفلکس شیشه ای است که خاصیت بازتاب دهنده نور را تا 37 درصد دارد و عبور نور خورشید را از 61 تا 63 درصد کاهش می دهد. این خاصیت به شیشه رفلکس حالت آینه ای می دهد و باعث می شود، دید از منطقه پر نور به منطقه کم نور کاهش پیدا کند و در عوض یک بازتاب، از نور منطقه پر نور ایجاد می کند. در ساخت شیشه رفلکس از آلیاژ و فلزاتی استفاده می گردد که این فلزات و آلیاژ موجب تغییر در خواص شیشه می شوند و رنگ شیشه را تغییر داده و بر میزان بازتاب نور از شیشه تاثیر می گذارند. شیشه های رفلکس که تنوع زیادی در رنگ دارند به دلیل بازتاب نور در طول روز و حالت آیینه ای که ایجاد می کنند مانع از دید داخل منزل از بیرون در طول روز می شوند اما این حالت در طول شب برعکس می شود و شیشه ها در شب از داخل ساختمان حالت آیینه ای پیدا می نمایند.
42
شیشه رفلکس
۱. ایجاد ظاهر زیبا برای ساختمان
2. ویژگی دیگر شیشه رفلکس همان طور که از نام آن هم مشخص است، بازتاب نور مستقیم آفتاب و کاستن از میزان گرمای ورودی به فضای داخلی ساختمان ها در تابستان است. این نوع شیشه ها طیف های مختلفی از نور را بازتابش می کنند و از این طریق در میزان نور و انرژی مورد نیاز برای یک مکان خاص تاثیر می گذارند، در واقع همچون آینه عمل می کنند. بخشی از نور که از شیشه عبور می کند باعث می شود که فرد بیرون را به آسانی ببیند. از طرفی چون نور داخل نسبت به نور خارج بسیار کم تر است و نور بسیار کمی می تواند به بیرون از پنجره برسد فردی که در بیرون هست نمی تواند داخل ساختمان را ببیند.
3. شیشه های رفلکس میزان ورود اشعه رادیواکتیو و حرارت را کاهش می دهند. این نوع شیشه ها با ویژگی تنظیم و کنترل دمای مناسبی که دارا می باشند تاثیر بخاری و کولر را بیشتر می کنند. در واقع برای اتاق های رو به آفتاب بسیار مناسب اند.
(( موارد کاربرد شیشه رفلکس با توجه به ویژگی آنها ))
43
THANK YOU