تارا فایل

پاورپوینت اقسام غذا




اقسام غذا

1- لطیف و کثیف
2- کثیر الغذا و قلیل الغذا
3- صالح الکیموس و فاسد الکیموس

قانون: لطیف هوالذی یتولد منه د م رقیق
کثیف هو الذی یتولد منه د م ثخین

مفرح القلوب: غذای لطیف آنست که پیدا شود از وی خون تنک و خاصیت وی آنست که منفعل میشود از قوه مغیره به سهولت و مستحیل گردد به جوهر عضو به سهولت
غذای کثیف آنست که از آن خون غلیظ تولید میشود و خاصیت وی آنست که منفعل نمیشود از قوت مغیره به سهولت

لطیف و کثیف

بطور خلاصه میتوان گفت:
غذای لطیف غذایی است که به سهولت هضم می شود و پس از هضم از آن خون رقیق تولید میشود
غذای کثیف غذایی است که به سختی هضم میشود و پس از هضم از آن خون غلیظ تولید میشود

کثیر الغذا وقلیل الغذا

هدایه المتعلمین: (کثیر الغذا) از آن غذا بسیار آید و (قلیل الغذا) از آن غذا اندکی می آید

کامل الصناعه:
قلیل الغذا ( اللطیف!) هو الذی المقدار الکثیر منه یغذی البدن غذاءً یسیراً. کثیر الغذا (الغلیظ!) هو الذی المقدار القلیل منه یغذی البدن غذاءً کثیراً.

قانون :
کثیر التغذیه: اکثر جوهره یستحیل الی الغذا
قلیل التغذیه: الشیء المستحیل منها الی الدم قلیل

مفرح القلوب: کثیر الغذا آنست که اکثر آن تبدیل شود به خون یعنی خون از آن بیشتر متولد شود قلیل الغذا آنست که خون از وی کمتر تولد کند

مخزن الادویه: کثیر الغذا آنست که از آن خون بسیاری تولد یابد.قلیل الغذا بعکس آن

صالح الکیموس و فاسد الکیموس کامل الصناعه: اشاره به غذاء محمود و غذاء مذموم شده (بدون ذکر تعریف) قانون: اشاره به محمود الکیموس و ردیءالکیموس شده (بدون ذکر تعریف)

مفرح القلوب: حسن الکیموس غذایی است که متولد میشود از وی خون نیک طبیعی

مخزن الادویه: صالح الکیموس آنست که متولد میشود از آن خون طبیعی صافی که مخلوط نباشد به آن اخلاط دیگر مگر اندکی بقد ر احتیاج
فاسد الکیموس: به خلاف آنست

حفظ الصحه ناصری: صالح الکیموس آنست که متولد شود از آن خون طبیعی صاف که مخلوط نباشد به آن اخلاط دیگر مگر اندکی بقدر احتیاج
فاسد الکیموس به خلاف آنست

بطور خلاصه:
صالح الکیموس غذایی است که پس از هضم کبدی از آن اخلاط صالح و معتدل از نظر کمی و کیفی تولید می شود

انواع غذاهای صالح الکیموس:
نان پاکیزه
زرده تخم مرغ (عسلی یا سفت شده)
گوشت گوسفند و کبک
گوشت گوساله
انگور انار و سیب شیرین
کاهو
شلغم
پاچه
پنیر(نه خیلی تازه نه کهنه)

انواع غذاهای فاسد الکیموس:
گوشت کبوتر بچه
گوشت گاو – بط – اسب – میش بیش از یکساله
گوشت صیدها مانند آهو
گوشت قدید
ماهی خشک
شش(جگر سفید)
انجیر خشک؟!
خردل و اکثر سبزی های تند(حریف)
بادنجان

غذاهای لطیف
1- زرده تخم مرغ عسلی
2- ماءاللحم گوسفند یکساله
3- گوشت کبوتر بچه
4- شش
5- کاهو
6- انار
7- سیب شیرین
8- اکثر بقول حریفه
9- خردل
10- انگور

غذاهای معتدل 1- گوشت میش و بز 2- نان جید 3- قنبیط (کلم) 4- شلغم 5- چهارمغز 6- زردک(جزر) 7- ماهی خشک شده

غذاهای کثیف 1- گوشت گاو و گوساله 2- گوشت میش(کباب شده یا بریان) 3- گوشت صیدها مثل آهو 4- گوشت قدید 5- گوشت بط 6- گوشت اسب 7- پاچه 8- زرده تخم مرغ آب پز 9- بادنجان 10- پنیر(نه تازه نه کهنه)

کثیر الغذا 1- زرده تخم مرغ عسلی 2- زرده تخم مرغ سفت شده 3- ماءاللحم گوسفند یکساله 4- گوشت کبک 5- شش 6- گوشت کبوتر بچه 7- گوشت میش 8- نان جید 9- قنبیط

متوسط الغذا
1- انگور
2- انجیر خشک
3- گوشت میش
4- ماهی خشک شده
5- گوشت بز
6- پاچه حیوانات
7- گوشت گوساله
8- گوشت صیدها مثل آهو

قلیل الغذا 1- کاهو 2- انار 3- سیب شیرین 4- خردل 5- اکثر بقول حریفه 6- شلغم 7- چهار مغز 8- جزر 9- پنیر(نه تازه نه کهنه)


تعداد صفحات : 18 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود