تارا فایل

پاورپوینت غذا دادن روزانه گوساله


Feeding the newborn dairy calf

The Digestive system
در هنگام تولد معده ئ گوساله از4 قسمت تشکیل شده؛ نگاری و شکمبه و هزارلا و شیردان.
شیردان تنها قسمت فعال معده می باشد.
شکمبه تنها قسمت از دستگاه گوارش است که مسئول تخمیر دانه هاست.

Pre Ruminant Digestion
در زمان تولد شکمبه فاقد جمعیت میکروبی است.

آنزیم های هضمئ از شیردان و روده ئ کوچک ترشح میشوند(کیموسین،پپسین،رنین،اسید هیدروکلریدریک).

مایعات از طریق ناودان مری به شیردان می ریزند.

شکل گیری ناودان مری…

Rumen Development
رشد و توسعه ئ شکمبه از دو جهت صورت می گیرد:
اندازه ئ فیزیکی اندام
افزایش طول پاپیلا و ضخامت دیواره ئ شکمبه

تغزیه فقط با شیر←شکمبه ئ کوچک←عدم نشخوار صحیح

در نتیجه،افزایش ماده ئ خوراکی خشبی از هفته ئ اول ←افزایش توسعه ئ شکمبه.

مقایسه بین تاثیر خوراک گوساله بر دیواره ئ شکمبه

علت: محصول نهایی هضم علوفه بیشتر اسید استیک است و دیواره شکمبه نمی تواند از آن برای رشد و توسعه ی پاپیلا استفاده کند.

اما اسید بوتریک و پروپیونیک که محصول هضم دانه هاست، باعث تحریک توسعه ی شکمبه می شود.

اهمیت مصرف آب در گوساله ها…

نتیجه گیری: تغذیه ی زودرس با دانه ها←توسعه ی زودرس شکمبهه←از شیرگیری زودرس و…

Colostrum
مقدار کم لاکتوز در آغوز باعث کاهش بروز بیماریها و اسهال میشود.

افزایش خطر ابتلا به بیماری در زمان شکل گیری سیستم ایمنی گوساله.

فاکتورهای موثر بر غلظت Ig و کیفیت آغوز:
حجم آغوز تولید شده.

وضعیت ایمنی مادر و سابقه ئ بروز بیماری و سطح واکسیناسیون.

غلظت آنتی بادی هایی که در 3الی 4 هفته ئ آخر دوره ئ خشکی از خون وارد آغوز میشود.

تغذیه ئ گاو خشک.

سن کاو

نژاد

فصل زایمان

چگالی آغوز؛ محدوده ممتاز 140_50 mg ⁄mlومحدوده متوسط50_ 20 mg ⁄ ml و محدوده ضعیف زیر 20 mg ⁄ ml

Storage and handeling
آغوز اضافی در مواردی که آغوز تازه در دسترس گوساله نوزاد نیست، استفاده میشود.

نگهداری در یخچال در دمای ˚33 _35←Fبه مدت 24 ساعت

نگه داری دراز مدت در دمای˚5 F-

آغوز به 3روش خورانده میشود: بطری، سطل و Esophageal feeding

Weak or sick calves
برای خوراندن آغوز به گوساله های ضعیف از روش esophageal feeding استفاده می کنیم.

روش کار:

تعیین طول مجرای esof برای داخل کردن به دهان گوساله که حدود 20 اینچ در هلشتاین است.

گرم کردن مجرا تا دمای بدن.

لغزنده کردن تیوب.

داخل کردن مجرا به مری گوساله و اطمینان از عدم ورود آن به نای.

گرم کردن آغوز برای جلوگیری از شوک به گوساله.

نگه داشتن گوساله به حالت ایستاده و خوراندن آغوز.

Dry feed & weaning
گوساله از 3 روزگی از غذای مایع و خشک (دانه ها) باید استفاده کند.

برای تشویق گوساله به مصرف ماده خشک باید از مواد خوشخوراک استفاده کرد.

سطل خوراک 1 تا 2 بار در روز باید تعویض شود.

گوساله را در سن 4 تا 6 هفتگی یا در هنگامی که 1.5 تا 2 پوند غذای خشک مصرف می کند می توان از شیر گرفت.

اضافه کردن علوفه بعد از شیرگیری ←افزایش رشد لایه های ماهیچه ای اطراف شکمبه.

مصرف زیاد علوفه←پر کردن حجم دستگاه گوارش←از بین رفتن اشتها←کاهش مصرف خوراک←کاهش جذب مواد مغذی←کاهش سرعت رشد.

تغذیه مناسب و مراقبت صحیح از گوساله،اولین قدم برای بالا بردن سطح سلامت گوساله ها است.

در اختیار گذاشتن استارتر خوشخوراک از سه روزگی توسعه شکمبه را تحریک می کند.

مواد مغذی خوراک تنها فاکتور لازم برای رشد وسلامت گوساله نیست .

جایگاه تمیز و خشک که گوساله را از آفتاب گرم وسرمائ سخت حفظ کند نیز لازم است.

حرف دیگر…


تعداد صفحات : 16 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود