تارا فایل

پاورپوینت اشتراک گذاری اطلاعات


اشتراک گذاری اطلاعات
نام معلم : سرکار خانم اسد پناه
نام سر گروه : فاطمه عبادتی
تهیه کنندگان : فهیمه غروی – نعیمه شعبانی – سمیه غلامی
درس مربوطه : کار و فناوری

یکی از بهترین ابزارهای سمعی و بصری ارائه و سخنرانی پاورپوینت است. امروزه اکثر سخنرانان در همایش ها برای انتقال هرچه بهتر مطالب خود از پاورپوینت استفاده می کنند. حتی استادان دانشگاه و معلمان مدارس برای آموزش از این نرم افزار استفاده می کنند تا محتوا به بهترین شکل توسط مخاطب درک شود.
آیا ساختن چند صفحه متحرک را می توانیم پاورپوینت بنامیم؟ آیا هر ساختاری برای پاورپوینت مناسب است؟ آیا بسته به انواع مخاطبین باید صفحات مختلفی بسازیم؟اصلا چطور می شود یک پاورپوینت تاثیرگذار ساخت؟
ساختن پاورپوینت خوب یک هنر است. هر چقدر در ساختن صفحات پاورپوینت دقت به خرج دهید و آنها را مناسب شرایط بسازید، سخنرانی شما تاثیر بیشتری روی مخاطب می گذارد. در این مقاله به چند نکته مهم در ساختن پاورپونت اشاره خواهیم کرد.

اگر بخواهید روی هر شئی ای که در محیط برنامه پاورپوینت ساخته اید دکمه ی عملیاتی ایجاد کنید یعنی با کلیک روی آن عمل خاصی را انجام دهید از زبانه ی Insert ، گروه Links ، گزینه ی Action را انتخاب کنید چون این گزینه می تواند این کار را انجام دهد .

 نحوه ی قراردادن پشت زمینه تم Theme در زمینه اسلایدها
 
برای زیبا کردن نمای کلی اسلایدها و ایجاد قالب زیبا با پشت زمینه مرتبط با موضوع اسلاید می توان تم Theme به اسلایدها افزود برای این کار:
بر روی زبانه یا سر برگ Design کلیک نمایید.تا نوار تم های موجود را ببینید. بعد یکی از این تم ها را انتخاب و کلیک کنید تا این Theme روی اسلاید اعمال شود.
در کنار این نوار سه گزینه Colors – fonts – Effects قرار دارد که با کلیک روی هرکدام می توان رنگ بندی – نوع فونت و نوع افکت تصویریرا تغییر داد.

.

در قسمت پایین پنجره باز شده می توانید انواع دیگر Theme را از رایانه یا اینترنت وارد کنید.
بعد از اعمال تم ها بر روی اسلایدهای خود منتظر زیبایی کلی در ظاهر اسلایدهای خود باشید.

آموزش منوهای برنامه PowerPoint 2010برنامه پاورپوینت هم مانند سایر برنامه های آفیس دارای منو هایی است که می توان از طریق آنها کارساخت و تغییر اسلاید ها را انجام داد ممکن است این منوها با کمی تغییر در دیگر برنامه های آفیس نیز وجود داشته باشند که در ادامه توضیح منوها به اختصار بیان می شود
۱- زبانه ی Home
در این زبانه گزینه های ویرایش متن – گزینه Format Painter – افزودن اسلاید جدید و…… وجود دارد

۲- زبانه ی Insert
برای افزودن جدول – عکس – Shape – Chart – Text box- header – footer – فیلم و موزیک و…….. از این منو می توان استفاده کرد
۳- زبانه ی Design
منویی برای تنطیمات کاغذ و صفحه – و گزینه هایی پشت زمینه اسلاید – رنگ بندی  و ………..

۴- زبانه ی Transitions
ایجاد افکت تعویض اسلاید – ایجاد صدا – تنطیمات تعویض اسلاید – زمان بندی تعویض اسلاید و……. از ویژگی های این منو می باشد.
۶- زبانه ی Slide show
از گزینه های این منو می توان برای تنطیم نحوه نمایش اسلایدها – مخفی کردن اسلاید – تنطیم کلی نمایش و ……………. استفاده کرد.

۷- زبانه ی Review
منویی است  برای کامنت گذاری – تنطیمات زبان – درج دیکشنری – ترجمه و…
۸- زبانه ی view
تغییر طریقه های مختلف نمایش اسلاید – نمایش خط کش – خطوط مشبک – هماهنگی همه ی اسلایدها طبق یک الگو و ………… می توان از این منو استفاده کرد.

۹- زبانه ی Format
اگر بر روی محتویات داخل اسلاید کلیک نمایید منوهای جدیدی ظاهر می شوند که می توان به وسیله این منوی جدید محتوای انتخاب شده را ویرایش کرد مانند منوی Format و منویLayout

قدم اول
مخاطب را بشناسید. ببینید برای چه گروهی می خواهید سخنرانی کنید. همان طور که متن سخنرانی و محتوا متناسب با مخاطب تنظیم می ‎شود، ساختار پاورپوینت نیز باید متناسب با مخاطب طراحی شود.
برای مثال وقتی برای گروهی از متخصصان سخنرانی می کنید، ساختار پاورپونت رسمی تر است و بیشتر از نمودار و جدول استفاده می شود. در این حالت اسلایدها از ساختار ساده و تک رنگ بهره می برند ولی اگر برای آموزش کودکان می خواهید از پاورپوینت استفاده کنید، باید بیشتر از شکل استفاده کنید و رنگ های بیشتری به صفحات بدهید.
کودکان بیشتر جذب رنگ می شوند و این فاکتور در تاثیرگذاری مطلب مهم است و برعکس بزرگسالان در هنگام مواجه با صفحات بسیار رنگی سردرگم و کلافه می شوند.
قدم دوم
به محتوای مطلب توجه کنید. بسته به اینکه محتوای سخنرانی یا ارائه شما علمی، فنی، هنری، مدیریتی و… باشد ساختار پاورپوینت تغییر می کند. در سخنرانی های علمی و فنی مخاطبان ترجیح می دهند زودتر به اصل موضوع پرداخته شود و طرفدار حاشیه پردازی نیستند، پس پاورپوینت شما باید شامل نکات مهم ارائه باشد.

قدم سوم
به شدت از افکت های زیاد انیمیشنی بپرهیزید. البته این موضوع باز هم به مخاطب برمی گردد. اگر مخاطب کودک باشد از صفحات و نوشتار های چرخشی لذت می برد ولی اگر این اتفاق در ارائه های علمی و فنی بیفتد نشان دهنده غیر حرفه ای بودن شماست. شاید در اولین برخورد با پاورپوینت از انیمیشن های آن لذت ببرید ولی استفاده بیش از اندازه آنها باعث سردرگمی مخاطب می شود. بهتر است تنها تیتر و یا مطالب مهم با افکت خاصی نشان داده شود.
قدم چهارم
توجه کنید، پاورپوینت فقط جای مطالب مهم است نه کل مقاله! خیلی از ارائه دهندگان به این نکته توجه نمی کنند و کل مقاله را در صفحات پاورپوینت جا می دهند و این کار فلسفه استفاده از پاورپوینت را از بین می برد. شما از پاورپوینت استفاده می کنید تا مطالب مهم را در ذهن مخاطب حک کنید، نه اینکه او را مجبور کنید زمان ارائه را صرف خواندن صفحات پاورپوینت کند. همچنین با این کار مخاطب جذب خواندن صفحات پاورپوینت می شود و دیگر به سخنرانی شما گوش نمی دهد.

قدم پنجم
در هنگام ساختن پاورپوینت به زمان ارائه دقت کنید. وقتی تنها ۱۵ دقیقه برای ارائه به شما زمان می دهند ساختن ۳۰ اسلاید پاورپوینت درست نیست. وقتتان را تنظیم کنید تا اسلایدهای بهتری تهیه کنید. اسلایدهای بیشتر لزوما به معنای تاثیر گذاری بیشتر نیست.
قدم ششم
بیشتر سعی کنید از نمودار، شکل، تصویر، گراف و… استفاده کنید. برای مثال اگر در مورد صرفه جویی در مصرف سوخت سخنرانی می کنید، سعی کنید مثالی بزنید و عدد صرفه جویی را برای مخاطب قابل لمس کنید و آن مثال را در اسلاید خود جای دهید.
قدم هفتم
بهتر است اولین اسلاید بعد از اسلاید “عنوان”، اسلایدی باشد که در آن سوالی در ذهن مخاطب نقش ببندد. این سوال باید به گونه ای باشد که مخاطب لزوم سخنرانی و یا مقاله ی شما را بفهمد. با این کار مخاطبان را بیشتر به سمت خود جذب می کنید چون آنها می دانند برای چه باید این سخنرانی را گوش بدهند.

خسته نباشید
پایان


تعداد صفحات : 15 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود