تارا فایل

پاورپوینت استاندارد شماره 6 حسابداری بخش عمومی موجودیها


ب

استاندارد حسابداری بخش عمومی شماره6 موجودیها
ارائه دهنده:
استاد ارجمند :

فهرست مطالب
شماره اسلاید
هدف…………………………………………………………………………………………………………………….. 1
دامنه کاربرد……………………………………………………………………………………………………….. 2
تعاریف ………………………………………………………………………………………………………………… 3
موجودیها …………………………………………………………………………………………………………….. 4
سربار تولید………………………………………………………………………………………………………….. 9
روش های هزینه یابی………………………………………………………………………………………………………….. 12
تکنیک های محاسبه بهای تمام شده………………………………………………………………….. 15
خالص ارزش فروش……………………………………………………………………………………………… 17
شناخت موجودی ها به عنوان هزینه…………………………………………………………………… 18
افشا………………………………………………………………………………………………………………………. 19
تاریخ اجرا…………………………………………………………………………………………………………….. 20

هدف
تشریح نحوه حسابداری موجودیها
مهم ترین موضوع در حسابداری موجودیها شناسایی بهای تمام شده به عنوان دارایی وانتقال آن به دوره های آتی جهت تطابق با رویداد های مربوط
1

دامنه کاربرد
نحوه ارزشیابی وانعکاس موجودیها در صورتهای مالی
کار درجریان پیشرفت پیمان های بلند مدت
ابزار های مالی
موجودی محصولات جنگلی ومعدنی
تولیدات کشاورزی درزمان برداشت

2

تعاریف
موجودیها
خالص ارزش فروش
بهای جایگزینی
3

موجودیها
موجودیها شامل کالای خریداری شده ونگه داری شده جهت فروش مجدد،کالای ساخته شده،کالای در جریان ساخت ومواد وملزومات آماده برای مصرف در تولید است همچنین موجودی ها شامل کالای خریداری شده یا تولید شده جهت توزیع به سایر بخش ها و واحدها،بدون مطالبه بهای ناچیز است.دربسیاری از واحد های بخش عمومی موجودی ها به جای آنکه جهت فروش یاتولید نگه داری شوند جهت ارائه خدمات نگهداری می شود.
4

موجودیها در بخش عمومی
5

اندازه گیری موجودیها
موجودیها به جز موارد ذیل باید بر مبنای اقل مبنای تمام شده وخالص ارزش فروش تک تک یا گروه های اقلام مشابه اندازه گیری شود.

موجودیهای تحصیل شده از طریق عملیات غیر مبادله ای،به ارزش منصفانه در تاریخ تحصیل اندازه گیری می شوند.
موجودیهای نگه داری شده جهت مقاصد زیر باید برمبنای اقل بهای تمام شده وبهای جایگزینی اندازه گیری می شوند.
توزیع بدون مطالبه بها یا با مطالبه بهای ناچیز
مصرف در فرایند تولید کالا جهت توزیع بدون مطالبه بها یا با مطالبه بهای ناچیز
6

بهای تمام شده موجودیها
بهای تمام شده موجودیها باید دربرگیرنده مخارج خرید،مخارج تبدیل وسایر مخارجی باشد که واحد گزارشگر در جریان فعالیت معمول خود برای رساندن کالا یا خدمات به مکان وشرایط فعلی آن متحمل شده است.
7

8

سربار تولید
اعم از ثابت ومتغیر باروشی سیستماتیک به محصولات تخصیص می یابد.
سربار ثابت تولید: آن بخش از مخارج غیر مستقیم تولید است که در دامنه معینی از حجم تولید نسبتا ثابت می ماند.
سربار متغیر تولید: آن بخش از مخارج غیر مستقیم تولید است که متناسب با تغییر حجم تولید تغییر می یابد.
9

جهت تعیین سطح معمول فعالیت واحد گزارشگر عوامل زیر را باید در نظر داشت: الف)میزان تولید مورد نظر طراحان دستگاه های تولیدی و مدیریت واحد گزارشگر تحت شرایط کار حاکم در طول سال ب) بودجه سطح فعالیت سال تحت بررسی و سال بعد از آن ج) سطحی از تولید که واحد گزارشگر در سال تحت بررسی و نیز در سال های گذشته عملاً به آن دست یافته است.
11

روشهای هزینه یابی
روش های هزینه یابی معمولاً چنان طراحی می گردد تا اطمینان حاصل شود کلیه مخارج مربوط به مواد مستقیم،کار مستقیم و سایر مخارج مستقیم به نحوی مناسب مشخص و بر مبنای منطقی و یکنواخت به حساب گرفته شود تخصیص مخارج سربار،معمولاً مستلزم اعمال قضاوت های شخصی در انتخاب یک قاعده مناسب است.
در تخصیص مخارج دوایر خدماتی مرکزی مبنای تخصیص معمولاً میزان خدماتی است که در رابطه با عملیات مختلف ارائه می شود برای مثال دایره حسابداری معمولاً در خدمت عملیات زیر است:
الف)تولید
ب)بازاریابی وتوزیع
ج)مدیریت عمومی
از کل مخارج دایره حسابداری تنها آن بخش باید در محاسبه مخارج تبدیل منظور شود که بتوان آن را به گونه ای منطقی به عملیات تولید تخصیص داد.
12

سایر مخارج
سایر مخارج تنها تا میزانی که برای رساندن موجودی ها به مکان و شرایط فعلی آن مربوط است به عنوان بخشی از بهای تمام شده موجودی ها منظور می شود.
موارد زیر نمونه هایی از مخارجی است که در بهای تمام شده موجودی ها منظور نمی شود و در دوره وقوع به عنوان هزینه شناسایی می گردد:
الف) ضایعات غیر عادی مواد دستمزد و سایر مخارج تولید
ب) مخارج انبارداری به استثنای مخارجی که در فرایند تولید برای انبارداری محصولاتی که نیاز به پردازش بیشتر دارند انجام می شود
پ) سربار اداری که در رساندن موجودی ها به مکان و شرایط فعلی نقشی ندارد
ت) مخارج فروش
13

بهای تمام شده تولیدات کشاورزی برداشت شده از دارایی های زیستی
طبق استاندارد حسابداری فعالیت های کشاورزی،تولیداتی که توسط واحد گزارشگر از دارایی های زیستی برداشت می شود در شناخت اولیه به ارزش منصفانه پس از کسر مخارج برآوردی فروش در زمان برداشت اندازه گیری می شود برای به کارگیری این استاندارد این مبلغ بهای تمام شده موجودی در آن تاریخ است.
14

تکنیک های محاسبه بهای تمام شده
تکنیک هایی مانند روش هزینه یابی استاندارد یا روش خرده فروشی برای محاسبه بهای تمام شده موجودی ها هنگامی می تواند به خاطر سهولت کار مورد استفاده قرار گیرد که نتایج حاصل همواره نزدیک ترین تقریب ممکن را برای بهای تمام شده فراهم می آورد.هزینه های استاندارد،سطوح عادی مواد،ملزومات، ساعات کار،کارایی و ظرفیت را مد نظر قرار می دهد مبالغ حاصل از این روش باید مکرراً بررسی و در صورت لزوم با توجه به شرایط جدید مورد تجدید نظر قرار گیرد.
موجودی ها ممکن است از طریق معاملات غیر مبادله ای تحصیل شود. در چنین شرایطی بهای تمام شده موجودی ها برابر با ارزش منصفانه در تاریخ تحصیل است.
15

روش های محاسبه بهای تمام شده
16

خالص ارزش فروش
ممکن است بهای تمام شده موجودی هایی که دچار آسیب دیدگی یا فرسودگی شده است، قابل بازیافت نباشد. کاهش ارزش موجودی ها به خالص ارزش فروش مبتنی بر این دیدگاه است که دارایی ها نباید به مبلغی بیشتر از منافع اقتصادی در صورت های مالی منعکس شود.
مقایسه بهای تمام شده و خالص ارزش فروش معمولاً باید به طور جداگانه در مورد هر یک از اقلام موجودی انجام شود اما در برخی موارد باید گروه های کالا و یا کالاهای مشابه را جمعاً در نظر گرفت.
در مواردی که خالص ارزش فروش موجودی موادی که برای تولید نگهداری شده اند کمتر از بهای تمام شده باشد، به شرطی که کالاهایی که از مواد مزبور ساخته می شود، انتظار رود با سود به فروش برسد یا معاوضه و توزیع شود، مبلغ دفتری مواد کاهش نمی یابد.اما درصورتی که کاهش در قیمت مواداولیه بیانگر آن باشد که بهای تمام شده کالایی که از آن مواد ساخته می شود، بیش از خالص ارزش فروش است مبلغ دفتری مواد باید کاهش داده شود در این موارد بهای جایگزینی مواد اولیه می تواند تقریبی قابل قبول است خالص ارزش فروش تلقی شود.
17

شناخت موجودی ها به عنوان هزینه
مبلغ دفتری موجودی های فروخته، معاوضه یا توزیع شده باید در دوره ای که درآمد مربوط شناسایی می گردد،به عنوان هزینه شناسایی شود. اگه درآمدی وجود نداشته باشد، هزینه هنگام توزیع کالایا ارائه خدمات شناسایی می شود.
مبلغ کاهش ارزش موجودی ها ناشی از اعمال قاعده "اقل بهای تمام شده و خالص ارزش فروش" و کلیه زیان های مرتبط با موجودی ها را باید در دوره کاهش ارزش یا وقوع زیان های مربوط به عنوان هزینه شناسایی کرد.
در مورد موجودی هایی که در دوره قبل به مبلغی کمتر از بهای تمام شده ارزیابی شده است و در دوره جاری به دلیل افزایش در خالص ارزش فروش به مبلغ بیشتری ارزیابی می گردد هرگونه افزایشی از این بابت در دوره جاری باید به عنوان درآمد یا کاهش هزینه دوره جاری شناسایی شود.
واحد گزارشگر ارائه کننده خدمات هنگامی موجودی ها را به عنوان هزینه شناسایی می کند که خدمات ارائه یا صورتحساب صادر شده باشد.
18

افشا
موارد زیر باید در صورت های مالی افشا شود:
رویه های حسابداری مربوط به اندازه گیری موجودی ها،شامل روش تعیین بهای تمام شده.
مبلغ دفتری کل موجودی ها و مبلغ دفتری هر یک از طبقات عمده موجودی ها.
مبلغ دفتری موجودی هایی که به ارزش منصفانه پس از کسر مخارج فروش اندازه گیری شده است.
مبلغ موجودی هایی که طی دوره به عنوان هزینه شناسایی شده اند.
مبلغ هزینه کاهش ارزش موجودی ها طی دوره.
شرایط یا رویدادهایی که منجر به بازیافت کاهش ارزش موجودی ها شدند.
مبلغ دفتری موجودی هایی که در وثیقه بدهی های واحد گزارشگر است.
19

تاریخ اجرا
الزامات این استاندارد در مورد کلیه صورت های مالی که دوره مالی آنها از تاریخ اول فروردین1394 و بعد از آن شروع می شود لازم الاجرا است.

20

باتشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 23 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود