تارا فایل

پاورپوینت ارگونومی در منازل



ارگونومی در منازل

مسائل مورد بررسی در ارگونومی منازل
طراحی و چیدمان آشپزخانه
طراحی و چیدمان حمام و دستشویی
طراحی و چیدمان اتاق خواب
طراحی و چیدمان هال و پذیرایی
طراحی و چیدمان اتاق کار

طراحی و چیدمان آشپزخانه

آشپزخانه
طراحی آشپزخانه
چیدمان اجزای آشپزخانه
ارتفاع سطوح کار
ابعاد
پنجره ها
دیوارها
کفپوش
شکل
فضای مناسب
برای انجام فعالیت ها

برای یک خانواده 4-3 نفره

ابعاد

شکل
آشپزخانه یک طرفه

آشپزخانه دو طرفه

آشپزخانه u شکل

آشپزخانه L شکل

نور کافی

فن تهویه

هود آشپزی

صدای فن و هود
آشپزخانه بسته
هم به آشپزخانه هایی اتلاق می­شود که دورتادور آنها دیوار است و هم به آشپزخانه هایی که از یک جهت دیوار ندارند، آنچه بین هر دو مشترک است نداشتن پنجره به بیرون است.
پنجره

سطوح لغزنده نباشد

عایق حرارتی مناسبی باشد

تعدیل کننده و کاهش دهنده صدای حرکت پا روی زمین باشد

خیلی راحت بشود آن را تمیز کرد

نسبت به ضربه­های مکانیکی و حرارت تا حدودی مقاوم باشد

کفپوش

دیوارهای آشپزخانه باید تا ارتفاع 1.4 متر قابل شستشو باشند. در صورتیکه تا این ارتفاع، دیوارها را سرامیک کرده باشند، شستشوی آنها بسیار ساده خواهد بود. مهمترین قسمت دیوارها که باید قابل شستشو باشند کناره های سطوح کار است.

دیوار ها

4 اصل از اصول اولیه طراحی :

اصل اهمیت
با اهمیت ترین جزء یا اجزاء ( از نظر ایمنی – کارآیی و ..) میبایست در بهترین و مناسب ترین محل قرار گیرد.
اصل تکرار استفاده
اجزائی که بیشترین کاربرد و استفاده را دارند میبایست در بهترین و مناسبترین محل قرار گیرند.
اصل نوع وظیفه
اجزائی که دارای وظیفه یکسان هستند میبایست در یک گروه و در کنار بکدیگر قرار گیرند.
اصل جانمائی استفاده
اجزائی که عموما به طور متوالی و پی در پی و بدنبال هم استفاده میشوند میبایست در یک گروه کنار یکدیگر قرار گیرند.
چیدمان اجزای آشپزخانه

برای طراحی نحوه چیدمان سطوح کار توالی انجام کار در آشپزخانه معمولا به ترتیب زیر در نظر گرفته میشود:
1- ظرف شوئی
2- سطح اصلی کار
3- سطح خوراک پز ( اجاق گاز)
4- سایر سطوح
برای فرد راست دست توالی کار از دست چپ به راست است.
این توالی نمیباست بوسیله گنجه های بلند درها یا راهروها به هم بخورد.
ترکیب L یا U شکل نیز میتواند مناسب باشد.
یخچال یا سایر وسایل ذخیره و انبار مواد غذائی – ظرف شوئی و اجاق خوراک پزی " مثلث انجام کار " را تشکیل میدهند .اضلاع این مثلث نباید قطع شود به ویژه خط میان ظرف شوئی و اجاق خوراک پزی که بیش از هر وسیله دیگر ی در آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند.
اضلاع مثلث انجام کار
گراند جان ( 1973 )- حداکثر محیط این مثلث را برای آشپزخانه های کوچک 7 متر و برای آشپزخانه های بزرگ 8 متر توصیه نموده است .
دپارتمان محیط 1972- حداقل و حداکثر آنرا 3600 و 6600 میلی متر و فاصله میان ظرف شوئی و اجاق خوراک پزی را 1200 تا 1800 میلی متر تعیین نموده است
چیدمان اجزای آشپزخانه

ارتفاع سطوح کار

فضای خالی مناسب در جلوی اجاق گاز و ماشین ظرف شویی
فضای خالی مناسب در جلوی یخچال و سینک ظرف شویی
فضای مناسب

طراحی و چیدمان حمام و دستشویی

دستشویی و حمام
ابعاد بهینه
فضای لازم

ابعاد بهینه

فضای مناسب

طراحی و چیدمان
اتاق خواب

اتاق خواب
مساحت اتاق خواب
تخت خواب
ابعاد کمد
فضای مورد نیاز
برای سایر وسایل

مساحت

تخت خواب

ابعاد کمدهای مورد نیاز اتاق های آپارتمان:

کمد

اتاق خواب والدین

فضای مورد نیاز

اتاق خواب کودکان با دو تخت
با یک تخت
فضای
مورد نیاز

اصول ارگونومیکی در طراحی هال و پذیرایی

وسایل داخل هال و پذیرایی
ابعاد هال و پذیرایی
ارگونومی در هال و پذیرایی

ابعاد

صندلی راحتی برای استراحت
باید شرایط استراحت کامل ماهیچه­های پشت در حالیکه ستون مهره­ها در شرایط نرمال خود است، فراهم شود.
برای استراحت پشت باید یک تکیه­گاه محدب قرار داده شود تا ماهیچه­هایی که در ناحیه اتصال لگن به ستون مهره­ها قرار دارند، در شرایط استراحت باشند..
ارتفاع صندلی راحتی از سطح زمین 39-41 سانتیمتر و عمق محل نشستن 47-48 سانتیمتر باشد
صندلی راحتی باید دارای تشکچه مناسب باشد، به طوریکه ترجیح دارد نرمی و انعطاف­پذیری تشکچه به گونه­ای باشد که 6 تا 10 سانتیمتر فرو رود.
وسایل

اصول ارگونومی در طراحی اتاق کار

نحوه کار با کامپیوتر
نحوه نشستن بر روی صندلی
ارگونومی در اتاق کار

نحوه کار کردن با کامپیوتر در اتاق کار

کار با کامپیوتر

نحوه درست کار با کامپیوتر
نحوه نا درست کار با کامپیوتر
کار با کامپیوتر

چگونه از لپ تاپ خود استفاده کنید در حالی که از نظر ارگونومیکی ایمن باشید؟
کار با کامپیوتر

متناسب بودن نحوه نشستن با صندلی مورد استفاده در اتاق کار
نشستن بر روی صندلی

2) Ergonomics of the homeBy Grandjean
(published 1973)
3) Sitting Posture
By E.Grandjean , Taylor & Francis LTD 1968
4) Ergonomics , gerontechnology , and design for the home-envronment
By Marita Rita Pinto , Stefania De Medici , Clarke Van Sant , Alfredo Bianchi , Andre Zlotnicki , Claudio Napoli
(August 1998)

5) Office Ergonomics (practical solution for a safer work place)
Prepared by Wisha Services Division , Washington State Department of Labor and Industries (1994)

1) Ergonomics at Home , LAWERENCE LIVERMORE NATIONAL LABORATORY, University of California. June 2004
Refrences:
www.ACGIH.ir

پایان
کانال تلگرامی

بانک پاورپوینت های مهندسی رشته عمران و معماری https://telegram.me/Bankpptmohandesi


تعداد صفحات : 37 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود