تارا فایل

پاورپوینت آشنایی با مجموعه مقررات امور بازنشستگی کارکنان دولت


باسمه تعالی آشنایی با مجموعه مقررات امور بازنشستگی کارکنان دولت (مشترکین صندوق بازنشستگی کشوری)
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تهران
مدیریت توسعه سازمان و سرمایه انسانی
اداره بازنشستگی و وظیفه

فهرست مطالب

انواع بازنشستگی:
1- توافقی 2- اختیاری (1- اختیاردستگاه 2- اختیار مستخدم )3- قهری 4- اجباری5- هیات علمی دانشگاه 6- ناشی از فوت عادی 7- بازنشسته متوفی 8- ناشی از فوت به سبب انجام وظیفه 9- مستخدمین آماده به خدمت 10- جانبازان وشاغلین مشاغل سخت و زیان آور و قانون حفاظت در برابر اشعه 11- از کار افتادگی و انواع آن .

بازنشستگی توافقی

باستناد بند الف و ب تبصره 1 ماده 2 قانون اصلاح مقررات بازنشستگی و وظیفه مصوب 13/12/68 مستخدمین مرد با داشتن 50 سال سن و حداقل 25 سال سابقه خدمت و مستخدمین زن با حداقل 20 سال سابقه خدمت و بدون شرط سنی می توانند تقاضای بازنشستگی نمایند . مشروط بر اینکه تقاضای مستخدم مورد موافقت دستگاه متبوع قرار گرفته باشد .

– بازنشستگی اختیاری : ( 1- اختیار دستگاه 2- اختیار مستخدم )

) باستناد ماده 2 قانون اصلاح مقررات بازنشستگی و وظیفه مصوب 13/12/68 مجلس شورای اسلامی ، دستگاههای دولتی می توانند مستخدمینی را که دارای 30 سال سابقه خدمت باشند راساً بازنشسته نماید .
) باستناد بند الف ماده 74 قانون استخدام کشوری مستخدمین مرد و زن با داشتن 60 سال سن هرقدر سابقه خدمت تقاضای بازنشستگی نمایند و دستگاه مربوطه موظف است درخواست وی را قبول نماید .

بازنشستگی قهری 🙁 بند ط ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری)

هیآت های رسیدگی به تخلفات اداری می توانند مستخدم مرد متخلف را درصورت داشتن 25 سال سابقه خدمت و مستخدم زن را با دارا بودن 20 سال سابقه خدمت با تقلیل یک یا دو گروه بازنشسته نمائید .

بازنشستگی اجباری 🙁 باستناد ماده 77 قانون استخدام کشوری )

دستگاههای دولتی مکلفند مستخدمین زن و مرد را که دارای 65 سال سن با هر قدر سابقه باشند راساً و بدون درخواست مستخدم بازنشسته نمایند این مستخدمین باید قبل از رسیدن به سن مذکور از کلیه ذخیره استحقاقی خود استفاده نمایند .

بازنشستگی هیآت علمی دانشگاهها :

به موجب ماده 34 آیین نامه استخدامی هیات علمی دانشگاه مصوب سال 1348 از لحاظ بازنشستگی ووظیفه ، دانشگاه مکلف است هر یک از اعضای رسمی هیات علمی را که به سن 65 سال تمام رسیده باشند بازنشسته کند . رئیس دانشگاه می تواند استثناً در مواردی که استفاده . از خدمات علمی هر یک از اعضای هیات علمی ضروری باشد تا 70 سالگی از خدمات آنان استفاده نماید .

باتوجه به مفاد ماده 35 آیین نامه استخدامی هیئت علمی دانشگاه مصوب 1348 هیئت امنای دانشگاه تهران و به موجب ماده 30 لایحه قانونی استخدامی هیئت آموزشی دانشگاه مصوب 18/6/42 استادان و دانشیاران و پزشکان بیمارستانی که قبل از رسیدن به 65 سالگی تقاضای بازنشستگی نمایند یا دانشگاه ایشان را به علت حذف ماده تدریس یا انحلال یک رشته بازنشسته نماید هر گاه سابقه خدمت آنان به 30 سال نرسد حداکثر تا 5 سال از دوران تحصیلات عالی آنان جز خدمت رسمی (کسور بازنشستگی مدت مذبور بایستی پرداخت گردد ) محسوب شود .

بند الف ماده 15 مقررات انتظامی هیات علمی :
قانون بازنشستگی براساس سنوات خدمت برای عضو هیات علمی که غیر مفید تشخیص داده شده و حداقل بیست سال سابقه خدمت دولتی دارد پیش بینی نموده است . هرگاه کارمند دولت در زمان اشتغال یا بازنشستگی فوت نماید برای وراث قانونی باشرایط زیر حقوق وظیفه برقرار خواهد شد .

هرگاه کارمند دولت در زمان اشتغال یا بازنشستگی فوت نماید برای وراث قانونی باشرایط زیر حقوق وظیفه برقرار خواهد شد .

بازنشستگی ناشی از فوت عادی : (باستناد ماده 81 قانون استخدام کشوری)

هرگاه مستخدم رسمی دولت فوت شود خواه به حد بازنشستگی رسیده یا نرسیده باشد از تاریخ فوت بازنشسته محسوب و یکروز بعد از تاریخ فوت برای وارث قانونی وی حقوق وظیفه برقرار خواهد شد .

بازنشسته متوفی : (باستناد ماده 82 قانون استخدام کشوری)
هرگاه بازنشسته فوت شود یک روز بعد از فوت برای وراث واجد شرایط وی حقوق وظیفه برقرار خواهد شد .

بازنشستگی ناشی از فوت به سبب انجام وظیفه : (باستناد ماده 83 قانون استخدام کشوری)
هرگاه مستخدم رسمی به سبب انجام وظیفه و یا در حین ماموریت اداری فوت شود تمامی آخرین حقوق و مزایا و فوق العاده هایی که از بابت آن کسور بازنشستگی کسر گردیده است با رعایت افزایش دو گروه (حداکثر با احتساب گروه تشویقی ) به عنوان حقوق وظیفه به وراث قانونی وی پرداخت خواهد شد .

مستخدمین آماده به خدمت : (باستناد تبصره 3 الحاقی به ماده 74ق-1-ک)
مستخدمینی که پس از یک سال آماده بخدمت شرایط مندرج در بازنشستگی توافقی (مرد 25 سال سابقه خدمت و 50 سال سن و زن با 20 سال سابقه خدمت ) را داشته باشند بدون تقاضا بازنشسته خواهند شد .(بموجب تبصره یک ماده 117 ق-1-ک دوران آمادگی بخدمت با پرداخت کسور بازنشستگی به ماخذ تمام حقوق جزء سابقه خدمت مستخدمین رسمی محسوب می گردد)

– بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و شاغلین مشاغل سخت و زیان آور :
باستناد قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی ومعلولین عادی و شاغلین مشاغل سخت و زیان آور مصوب 1/9/67 مجلس شورای اسلامی جانبازان و شاغلین مرد مشاغل سخت و زیان آور با داشتن 20 سال سابقه خدمت و 50 سال سن و شاغلین زن با داشتن 20 سال سابقه خدمت و بدون شرط سنی و با افزودن سنوات خدمت ارفاقی که مدت آن ذیلاً مشخص گردیده است می توانند تقاضای بازنشستگی نمایند .

جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی :
) درصورتی که نقص عضو یا اعضاء یا کاهش توانایی بین 20% تا 40% از کار افتادگی حداقل 3 و حداکثر 6 سال خدمت ارفاقی .
) درصورتی که نقص عضو یا اعضاء یا کاهش توانایی بین 40% تا آستانه از کارافتادگی کامل حداقل 6 و حداکثر 10 سال خدمت ارفاقی .
) معلولین ناشی از حوادث کار با درجات20% تا40% تا آستانه از کار افتادگی کامل حداقل 5 و حداکثر8 سال خدمت ارفاقی .
) معلولیت عادی با درجات 20% تا 40% تا آستانه از کار افتادگی کامل حداقل 3 و حداکثر6 سال خدمت ارفاقی .
) معلولین غیر ناشی از کار با درجات 40% از کارافتادگی کامل حداقل 3 و حداکثر 6 سال خدمت ارفاقی .

( رشته شغلی – شاغلین مشاغل سخت و زیان آور )

رشته پرستاری { پرستار ، بهیار و کمک بهیار }
*(( بابت هر سال خدمت در بیمارستانها و مراکز سوختگی و روانی به مدت 3 ماه خدمت ارفاقی ))
** (( بابت هر سال خدمت در درمانگاه و مراکز بهداشتی درمانی و یا دانشکده ها بمدت 2 ماه خدمت ارفاقی ))
*** (( بابت هر سال خدمت در مراکز ستادی و غیر بهداشتی درمانی به مدت 1 ماه خدمت ارفاقی ))

تکنیسین آزمایشگاه ، تکنیسین اطاق عمل ، تکنیسین فوریتهای پزشکی :
به ازاء هر سال خدمت یکماه خدمت ارفاقی

باستناد بند 3 ماده 2 قانون حفاظت در برابر اشعه افرادی که بطور مستمر به کار با اشعه اشتغال داشته باشند از افزایش خدمت به شرح زیر استفاده خواهند کرد .
الف ) : کار با پرتو گروه (الف) بازاء هر سال خدمت یکسال افزایش خدمت مورد قبول تا حداکثر ده سال . ب ) : کارکنان با پرتو گروه (ب) بازاء هر سال خدمت 6 ماه افزایش خدمت مورد قبول تا حداکثر 5 سال .
دستگاه تشخیص دهنده نوع پرتو و تعیین مدت افزایش خدمت ارفاقی سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود .
(( هر شخصی که بر اساس مفاد مقررات قانون حفاظت در برابر اشعه و آئین نامه اجرائی آن بازنشسته شود مجاز به اشتغال مجدد بکار با اشعه نخواهد بود ))

شرایط و مدارک مورد نیاز :
تصویر کلیه احکام کارگزینی سالانه مستخدم در رشته شغلی مربوطه
تکمیل فرم سازمان متبوع
آزمایش کامل ادرار
آزمایش کامل خون

شرایط برخورداری از قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور
شاغلین مشاغل سخت و زیان آور در صورتیکه دو سوم خدمت خود را در رشته های شغلی فوق انجام داده و درزمان بازنشستگی در همان رشته شغلی پرستاری مشغول انجام وظیفه باشند .
کسور بازنشستگی سهم مستخدم سنوات خدمت ارفاقی توسط مستخدم و کسور بازنشستگی سهم کارفرمایی سنوات خدمت ارفاقی توسط دستگاه و به حساب صندوق بازنشستگی کشوری واریز خواهد شد . (9% سهم مستخدم – 5/13% سهم کارفرما )

تعریف از کارافتادگی :
حالتی که کارمند دولت به دلیل بیماری یا به سبب انجام وظیفه دچار حادثه گردیده و قادر به انجام وظیفه نباشد درصورت تائید شورای پزشکی و تصویب دبیرخانه شورای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور از کار افتادگی کلی شناخته می شود .

انواع از کار افتادگی : 1- از کار افتادگی عادی 2- از کار افتادگی درحین انجام وظیفه
1-) از کار افتادگی عادی : (ماده 79 قانون استخدام کشوری )
هرگاه کارمند دولت به سبب حادثه از کار افتاده شود براساس سنوات خدمت و با 3 سال خدمت ارفاقی بازنشسته خواهد شد .
2-) از کار افتادگی حین انجام وظیفه : ماده 80 قانون استخدام کشوری :
هرگاه کارمند دولت به سبب انجام وظیفه از کار افتاده شود تمام حقوق و مزایای آخر خدمت وی با رعایت افزایش دو گروه (حداکثر با احتساب گروه تشویقی ) به عنوان حقوق بازنشستگی بوی پرداخت خواهد شد .

– نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی :
معدل تمامی حقوق ومزایای دریافتی در دو سال آخر خدمت × جمع سابقه خدمت به روز حداکثر 30سال
=مبلغ حقوق بازنشستگی
10800 روز ( حداکثر سی سال )
معدل حقوق و مزایا = معدل تمامی حقوق و مزایا دریافتی که ملاک کسرکسور بازنشستگی در دو سال آخر خدمت با اعمال آخرین ضریب حقوق .

ملاحظات :
* درمواردی که سابقه خدمت رسمی مستخدم کمتر از دو سال باشد آخرین حقوق و مزایای زمان اشتغال مستخدم به عنوان معدل حقوق ملاک عمل قرار می گیرد .
* درمواردی که مستخدم به سبب انجام وظیفه از کار افتاده یا فوت می شود (مواد 80 و 83 ق 1ـ ک) تمام حقوق و مزایای آخر خدمت نامبرده با رعایت افزایش دو گروه (حداکثربا احتساب گروه تشویقی) به عنوان حقوق به وی یا وارث قابل پرداخت است .
* درصورتیکه جمع سنوات خدمت مستخدمین که بازنشسته یا فوت می نمائید کمتر از 15 سال می باشد پانزده سال تمام محاسبه خواهد شد ( باستناد تبصره ماده 81 ق- ا-ک)

وراث واجد شرایط جهت برقراری حقوق وظیفه :
همسر دائمی تا زمانی که شوهر اختیار نکرده است .
فرزندان ذکور (پسر) تا سن 20 سال و درصورت اشتغال به تحصیل عالی تا پایان سن 25 سالگی .
پدر و مادری که در زمان حیات متوفی تحت تکفل وی بوده باشد وسن پدر 60 سال تمام و سن مادر 55 سال تمام یا بیشتر یا از کار افتاده باشد .
شوهردر صورتی که علیل و از کار افتاده بوده و در زمان حیات عیال متوفای خود تحت تکفل وی بوده باشد .
فرزندان و نوادگانی که علیل و یا ناقص العضو بوده و مادام العمر قادر به انجام کار نباشد .
فرزندان و نوادگان اناث (دختر) به شرط نداشتن همسر و عدم اشتغال بکار مشروط به اینکه در زمان حیات متوفی تحت تکفل بوده باشند .

مدارک عمومی وظیفه برای برقراری حقوق وراث :
* تصویر از عقد نامه یا گواهی حصر وراثت یا مدارک مثبته مبنی بر علقه زوجیت دائم عیال متوفی .
* تصویر از کلیه صفحات شناسنامه مرحوم و وراث واجد شرایط .
* فرم تعهد نامه مبنی بر عدم ازدواج و اشتغال بکار در هیچیک از موسسات دولتی و غیر دولتی جهت فرزندان ونوادگان اناث .
* تصویر برگ خلاصه فوت .
* درصورتیکه وراث ذکور (پسر) بیشتر از 20 سال سن داشته و دانشجو باشند ـ ارائه گواهی اشتغال به تحصیلات عالیه تا پایان 25 سالگی ضروری است .
* تقاضای کتبی به ثبت رسیده در دفاتر دستگاه متبوع راجب فرزندان و نوادگان اناث بالای 20سال که حقوق وظیفه آنان به هر دلیل برقرار نگردیده و یا قطع شده و مجدداً خواستار برقراری حقوق وظیفه هستند .

موارد قطع حقوق وظیفه وراث :
ازدواج و اشتغال بکار فرزندان و نوادگان اناث .
رسیدن فرزندان ذکور به سن 20 سالگی مشروط به اینکه به تحصیلات عالیه اشتغال نداشته باشند و درصورت ادامه تحصیل تا پایان 25 سالگی به شرط ارائه گواهی از موسسات آموزشی عالی دایر به اشتغال به تحصیل .
ترک تابعیت .
فوت هریک از وراث وظیفه بگیر .
درهنگام فوت دارای ورثه قانونی حائز شرایط نباشد .

بازخرید خدمت :
انواع بازخرید خدمت :
الف) اصلاحیه تبصره یک ماده 74 قانون استخدام کشوری مصوب 27/3/65 .
ب) براساس رای تخلفات اداری .
الف : کلیه وزارتخانه ها – شرکتها و موسسات دولتی ، شهرداریها ، بانکها ، موسسات و شرکتها و سازمانهایی که مشمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است می توانند مستخدمین رسمی یا ثابت یا دارای عناوین مشابه خود را ( به جزء مشمولان قانون کار و تامین اجتماعی ) در مشاغل غیر تخصصی براساس درخواست کتبی آنان و موافقت بالاترین مقام دستگاه اجرایی به آنکه سابقه خدمت مستخدمین زن کمتر از 20 سال و مستخدمین مرد کمتر از 25 سال باشد بازخرید خدمت نمایند .
به افرادی که براساس این قانون بازخرید می شوند مبلغی معادل 45 روز حقوق ومزایای مستمر (حقوق، فوق العاده شغل ، حق جذب) در ازای هر سال سابقه خدمت قابل قبول (درصورتی که کسر یک سال بیش از شش ماه باشد یک سال تمام محسوب خواهد شد ) به علاوه کسور بازنشستگی یا حق بیمه پرداختی سهم مستخدم و حقوق ومزایای مرخصیهای استحقاقی استفاده نشده وی براساس آخرین حکم استخدامی پرداخت خواهد شد .
ب : بازخرید خدمت براساس رای تخلفات اداری :
( استناد قانونی : بندح ماده 9 قانون تخلفات اداری )
مستخدمین زن که سابقه خدمت کمتر از 20 سال و مستخدمین مرد کمتر از 25 سال سابقه خدمت داشته باشند در ازای هر سال سابقه خدمت قابل قبول با پرداخت 30 تا 45 روز حقوق مبنا به تشخیص هیات صادر کننده رای براساس آخرین حکم استخدامی به وی پرداخت خواهد شد .

مدارک لازم جهت بازخرید خدمت :
درخواست بازخرید خدمت از طرف مستخدم و موافقت دستگاه .
خلاصه سوابق خدمتی مستخدم .
آخرین حکم استخدامی مستخدم .
احکام مرخصی بدون حقوق مستخدم .

استرداد کسور خدمت مازاد بر سی سال :
کارمند دولت که سی سال تمام کسور یا حق بیمه به صندوق بازنشستگی کشوری پرداخته است از پرداخت کسور بازنشستگی معاف خواهد بود و مازاد آن (سهم کارمندی) با شرایط زیر قابل استرداد می باشد .

شرایط :
پرداخت کسور بازنشستگی یا حق بیمه به مدت سی سال تمام .
درصورتی که مستخدم دارای خدمت غیر رسمی باشد می بایستی قبل از سی سال خدمت ( با احتساب خدمات غیر رسمی) کسور ایام مذکور را پرداخت نموده باشد .
درمواردی که مستخدم بابت ایام خدمت غیر رسمی یا رسمی در سایر نهادها و ارگانها به صندوق های بازنشستگی مربوط ، حق بیمه پرداخت نموده باشد باید نسبت به انتقال حق بیمه از آن صندوقها به صندوق بازنشستگی کشوری قبل از سی سال خدمت ( با احتساب خدمت غیر رسمی ) اقدام نماید تا سوابق وی مورد محاسبه قرار گیرد .

محاسبه :
محاسبه کسور مازاد بر سی سال از زمانی قابل احتساب است که مستخدم 30 سال کامل ( با احتساب خدمت غیر رسمی ) خدمت نموده و بدهی مربوط به ایام خدمت غیر رسمی خود را به صندوق بازنشستگی کشوری پرداخت یا از سایر صندوق ها سوابق بیمه ای خود را انتقال داده باشد .
مستخدمینی که دارای سی سال یا بیشتر خدمت دولتی باشد (مجموع خدمت رسمی و غیر رسمی ) و بدهی ایام خدمت غیررسمی خود را پرداخت نکرده باشند از هر زمانی که کسور ایام مذکور را یکجا پرداخت نمایند از تاریخ واریز کسور ایام فوق ، از پرداخت کسور مازاد بر سی سال معاف خواهند بود .

مراحل :
متقاضی باید درخواست را به کارگزینی محل خدمت خود ارائه نماید .
کارگزینی با هماهنگی امور مالی محل خدمت مستخدم ، مدارک مورد نیاز را به شرح زیر تهیه ، تکمیل و به سازمان بازنشستگی ارسال نماید .
الف ) تکمیل فرم درخواست استرداد کسور مازاد بر سی سال (فرم 4) در سه نسخه .
ب) تنظیم فهرست کسور خدمات مازاد بر سی سال .
ج) درصورت وجود ایام خدمت غیر رسمی فرم تعیین بدهی خدمت غیر رسمی و گواهی ذیحساب یا اعلامیه بانکی .
د ) درصورت پرداخت حق بیمه به سایر صندوق های بازنشستگی ، ارسال مدارک مربوط به واریز حق بیمه مذکور به حساب صندوق بازنشستگی کشوری شامل فهرست پرداخت حق بیمه در آن صندوق و اعلامیه بانکی .
3- سازمان بازنشستگی کشوری پس از بررسی و تائید نسبت به صدور و ارسال چک بانکی در وجه امور مالی دستگاه مربوط اقدام و مستخدم جهت دریافت چک در وجه خود به امور مالی محل خدمت مراجعه می نماید .

استرداد کسور بازنشستگی مشمولین صندوق بازنشستگی کشوری
شرایط استرداد کسور بازنشستگی
مراحل استراد کسور بازنشستگی
مستخدمینی که بصورت رسمی (قطعی) در یکی از دستگاههای دولتی خدمت نموده اند پس از اینکه به هر نحوه از اشتراک صندوق بازنشستگی کشوری خارج شده اند ( استعفاء ، بازخرید ، انفصال دائم ) درصورت تمایل می توانند نسبت به استراداد سهم کارمندی خود اقدام نمایند .

شرایط استرداد کسور بازنشستگی عبارتند از :

مستخدم باید از شمول صندوق بازنشستگی کشوری خارج شده باشد .
حکم استخدام رسمی (قطعی) برای مستخدم صادر شده باشد .

مراحل استرداد کسور بازنشستگی عبارتند از :
الف ) تسلیم درخواست مستخدم مبنی بر استرداد کسور بازنشستگی (حق بیمه ) به کارگزینی محل خدمت که مشترک صندوق بازنشستگی کشوری بوده است .
ب) کارگزینی محل خدمت مستخدم با رعایت مفاد دستورالعمل اصلاحی شماره 35 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مدارک زیر را تهیه و طی نامه به سازمان بازنشستگی کشوری ارسال می نماید .
* تنظیم و تکمیل فرم درخواست استرداد کسور بازنشستگی (فرم 1/2 )
* تنظیم فهرست کسور بازنشستگی ایام خدمت رسمی
* درخواست کتبی مستخدم که در آن کلمه استرداد کسور درج شده باشد .
* پرونده استخدامی شامل حداقل (احکام کارگزینی ایام خدمت )
ج) بعد از وصول مدارک ، سازمان بازنشستگی کشوری پس از بررسی وتائید نسبت به صدور و ارسال چک بانکی بابت استرداد کسور در وجه امور مالی محل خدمت مستخدم اقدام و پرونده را به کارگزینی مربوطه ارسال می نمایند .
د) امور مالی دستگاه متبوع مستخدم پس از وصول مبلغ فوق ، نسبت به صدور چک دروجه ذینفع اقدام می نماید .
نکته : پس از وصول چک توسط امور مالی دستگاه ، استرداد کسور بازنشستگی انجام شده است و این سوابق دیگر قابل انتقال به سایر صندوقها نمی باشد .

نحوه وصول اقساط بدهی کارکنان دولت در هنگام تائیدیه حقوق بازنشستگی یا وظیفه :
هرگاه کارمند دولت هنگام تعیین میزان حقوق بازنشستگی یا وظیفه بابت سنوات خود به صندوق بازنشستگی کشوری بدهکار شود اقساط آن به طریق زیر از وی اخذ خواهد شد .

بدهی کسور بازنشستگی انواع خدمت :
الف ) خدمت ارفاقی :
مشاغل سخت و زیان آور و ارفاقی قانون حفاظت در برابر اشعه .
نحوه پرداخت بدهی :
سهم کارفرما : بطور یکجا توسط دستگاه مربوطه به میزان 5/13%
سهم کارمند : یکجا براساس تقسیط بدهی به میزان 9%

ب ) خدمت رسمی :
بابت بدهی تبدیل تا صدور احکام تبدیل وضعیت صندوق بازنشستگی کشوری احتساب مرخصی استحقاقی استفاده نشده مستخدم ، احتساب مرخصی بدون حقوق جهت تحصیلات عالی که سهم کارفرما و کارمند تواماً از کارمند اخذ می شود .
نحوه پرداخت بدهی :
سهم کارفرما : ندارد (باستثنای مرخصی استفاده نشده و مستخدمین مشمول شرکتهای دولتی )
سهم کارمند : یکجا یا براساس تقسیط بدهی .

ج) خدمت غیر دولتی (خصوصی)
خدمت در موسسات و شرکتهای غیردولتی (خصوصی) درصورت پرداخت حق بیمه و یا کسور بازنشستگی و انتقال آن به صندوق بازنشستگی کشوری اعم از سهم کارمند و کارفرما .
نحوه پرداخت بدهی :
سهم کار فرما و سهم کارمند یکجا یا براساس تقسیط بدهی توسط کارمند .

خدمت غیر رسمی :
ایام خدمت زیر پرچم ، روزمزدی یا قراردادی ، خرید خدمت ، حق التدریس ، پیمانی ودوران تحصیل دانشسراها .
نحوه پرداخت بدهی :
سهم کارفرما : با رعایت ضوابط اجرایی ماده 42 قانون برنامه سوم توسعه .
سهم کارمند : یکجا یا براساس تقسیط بدهی .

مابه التفاوت کسور بابت انتقال حق بیمه :
تفاوت کسور حاصل از انتقال حق بیمه و یا کسور بازنشستگی به صندوق بازنشستگی کشوری
نحوه پرداخت بدهی :
سهم کارفرما : با رعایت ضوابط اجرایی ماده 42 قانون برنامه سوم توسعه .
سهم کارمند : یکجا یا براساس تقسیط بدهی .

تقسیط بدهی :
چنانچه جمع بدهی کمتر از یک چهارم حقوق بازنشستگی یا وظیفه ماهانه مستخدم باشد بدهی بطور یکجا اخذ خواهد شد .
چنانچه جمع بدهی بیشتر از یک چهارم حقوق بازنشستگی یا وظیفه ماهانه مستخدم باشد هر ماه معادل یک چهارم حقوق بازنشستگی یا وظیفه به عنوان قسط بدهی تا استهلاک کامل بدهی از حقوق بازنشستگی یا وظیفه کسر خواهد شد .

انتقال حق بیمه خدمات غیر دولتی (خصوصی) کارکنان دولت به صندوق بازنشستگی کشوری
* شرایط انتقال
* نحوه محاسبه مابه التفاوت
* مراحل انتقال حق بیمه خدمت غیر دولتی (خصوصی)
تعریف :
چنانچه کارمند دولت دارای سوابق غیر دولتی (خصوصی) بوده و از بابت آن حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی پرداخت نموده باشند . می توانند نسبت به انتقال حق بیمه خود به صندوق بازنشستگی کشوری با شرایط زیر اقدام نمایند تا ایام مذکور هنگام بازنشستگی و با پرداخت مابه التفاوت کسور بازنشستگی در تعیین حقوق ملاک محاسبه قرار گیرد .

شرایط انتقال عبارتند از :
کارمند حداقل 20 سال سابقه خدمت دولتی داشته باشد .
خدمت غیر دولتی (خصوصی ) خود را در موسسات یا شرکتها انجام داده باشد .

نحوه محاسبه مابه التفاوت
مابه التفاوت
قابل پرداخت
توسط کارمند
حقوق و مزایای
ماهانه مشمول
کسر کسوربر
اساس آخرین
حکم
زمان اشتغال
5/22%
ماههای سنوات
خدمات غیر
دولتی
(خصوصی)
وجوه حق بیمه
انتقالی از تامین
اجتماعی
=
×
×

مراحل انتقال حق بیمه خدمت غیر دولتی (خصوصی) :
کارمند لازم است از طریق کارگزینی محل خدمت خود ، نسبت به انتقال حق بیمه سابقه مورد نظر از شعب سازمان تامین اجتماعی به صندوق بازنشستگی اقدام نماید .
شعب تامین اجتماعی طی فرمهای مخصوص به ضمیمه اعلامیه بانکی ، مبلغ حق بیمه را به حساب صندوق بازنشستگی کشوری واریز و مراتب را به سازمان بازنشستگی کشوری در تهران یا استانها اعلام می دارد .
مبلغ مابه التفاوت قابل پرداخت توسط کارمند ( اعم از سهم مستخدم و کارفرما) در زمان بازنشستگی براساس آخرین حکم زمان اشتغال محاسبه حقوق بازنشستگی و وظیفه قرار خواهد گرفت .

نکته :
الف ) مدت خدمت غیر دولتی (درخصوص) به جمع مدت خدمت کارمند واجد شرایط بازنشستگی اضافه خواهد شد (حداکثر تا 30 سال) و فقط مبنای محاسبه حقوق بازنشستگی و وظیفه قرار خواهد گرفت .
ب) بعد از صدور تائیدیه برقراری حقوق بازنشستگی و وظیفه تقاضای احتساب خدمات غیر دولتی (خصوصی ) مورد قبول نخواهد گرفت .

ممنوعیت اشتغال بازنشستگان :
به موجب ماده 80ق-1-ک و ماده 8 قانون نحوه تعدیل نیروی انسانی دستگاههای دولتی مصوب 27/10/1366 اشتغال بازنشستگان و کسانی که سنوات خدمت آنها بازخرید شده در وزارتخانه ها سازمانها ، موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداریها ممنوع است و پرداخت هر گونه وجه از این بابت از طرف وزارتخانه ها و موسسات مزبور به بازنشستگان در حکم تصرف غیر قانونی در وجوه دولتی است درصورت نیاز دولت به تخصص بعضی از افراد ، اشتغال آنان بصورت غیر رسمی و برای مدت معین با تصویب هیات محترم وزیران مجاز خواهد بود .
سایر مقررات

پرداخت کمک به عائله مستخدم محروم از حقوق اجتماعی :
به موجب ماده 92 ق-1-ک هرگاه مستخدم رسمی که بیش از 10 سال سابقه خدمت دارد اصالتاً یا تبعاً به محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شود درصورتی که محکومیت او از لحاظ ارتکاب جرائم خدمتی نباشد و به سن 55 سالگی نرسیده باشد معادل آنچه به عنوان کسور بازنشستگی تا تاریخ محکومیت پرداخته به عنوان کمک به عائله مندی وی پرداخت خواهد شد و درصورتی که در تاریخ محرومیت از حقوق اجتماعی حداقل 55 سال داشته باشد . به عائله او حقوق وظیفه ای برابر با نصف حقوق بازنشستگی (از حداقل بازنشستگی کمتر نباشد ) که در تاریخ محرومیت از حقوق اجتماعی به او تعلق می گرفته است پرداخت خواهد شد و پس از اعاده حیثیت شخصاً از تمام حقوق بازنشستگی خود استفاده می کند .

پرداخت حقوق بازنشستگی بازنشسته محروم از حقوق اجتماعی به عائله وی :
به موجب ماده 93 ق-1-ک هرگاه شخصی که به موجب ق-1-ک از حقوق بازنشستگی استفاده می نماید به موجب حکم دادگاه صلاحیت دار اصالتاً یا تبعاً به محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شود تا زمانی که از حقوق اجتماعی محروم است شخصاً از دریافت حقوق بازنشستگی محروم خواهد بود درصورتی که محکومیت مربوط به دوره خدمت وی باشد با عائله او همان رفتاری می شود که درمورد وراث بازنشستگان متوفی می شود و اگر جرم و محکومیت مربوط به دوره بازنشستگی باشد در مدت حیات مستخدم تمام حقوق بازنشستگی به عائله او پرداخت خواهد شد .

وضعیت حقوق بازنشستگی یا وظیفه درصورت مفقودالاثری و یا عدم مطالبه ظرف یکسال :
به موجب ماده 95 ق-1-ک و ماده 66 آئین نامه استخدامی شهرداریها چنانچه مستخدمی که از حقوق بازنشستگی و یا حقوق وظیفه استفاده می نماید درمدت یکسال حقوق بازنشستگی یا وظیفه خود را مطالبه نکند وراث قانونی حائز شرایط دریافت حقوق وظیفه وی می توانند موقتاً حقوق وظیفه قانونی را تقاضا و دریافت کنند اگر بعداً معلوم گردد در حال حیات است وضع حقوق بحالت اول اعاده می گردد .

پرداخت حقوق وظیفه بابت پدر و مادر به فرزند :
به موجب قانون پرداخت حقوق وظیفه به فرزندان مستخدمین متوفی مصوب 3/1/1355 در صورت فوت مادر و پدری که مستخدم وزارتخانه و موسسات یا شرکتهای دولتی یا شهرداریها باشند ، فرزندان آنان می توانند با رعایت شرایط قانونی مربوط از هر دو حقوق وظیفه ای که طبق مقررات به علت فوق پدر یا مادر برقرار می شود استفاده نمایند .

توقیف حقوق بازنشستگی یا وظیفه :

به موجب ماده 96ق-1-ک و ماده 67 آیین نامه استخدامی شهرداری توقیف حقوق یا وظیفه در قبال مطالبات دولت یا محکومیت حقوقی یا عناوین دیگر از این قبیل تا میزان یک چهارم حقوق بازنشستگی یا وظیفه جایز است .
1
4

اعاده بخدمت مستخدمین از کار افتاده درصورت بهبودی :
بموجب تبصره ماده 84 ق-1-ک اعاده بخدمت مستخدمین از کار افتاده درصورتی که بهبودی حاصل نمایند و توانایی اشتغال یافته باشند و مراتب بهبودی آنان به تائید کمیسیون پزشکی رسیده باشد قبل از رسیدن به سن 60 سالگی بلامانع است .

پاداش پایان خدمت :
با توجه به مفاد ماده 7 قانون اصلاح بازای از مقررات مصوب 13/2/79 و ماده 49 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 26/10/1380 به کارکنان دولت در هنگام بازنشستگی ، از کار افتادگی یا فوت در مقابل کلیه سوابق خدمت دولتی (حداکثر سی سال) به ازای هر سال خدمت معادل یکماه آخرین حقوق و فوق العاده های دریافتی که ملاک کسور بازنشستگی است به عنوان پاداش پایان خدمت پرداخت می شود . با توجه به قانون اصلاح ماده 2 قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه های ضروری به کارکنان دولت مصوب 21/1/81 مجلس شورای اسلامی به ازای هر با محکومیت در ده سال آخر خدمت ، یک ماه از پاداش پایان خدمت مستخدم کسر می شود .

پاداش پایان خدمت کارکنان (قانون کار) :
براساس مفاد ماده 31 قانون کار و تامین اجتماعی با رعایت کلیه مقررات مربوطه میسر خواهد بود .

ایام اسارت آزادگان : (ماده 13 قانون حمایت از آزادگان مصوب 13/9/1368 )
لحاظ سابقه خدمت رسمی به ازاء هر یک سال معادل 2 سال برای عموم آزادگان با تمایل آنها و دستگاه ذینفع موظف به پرداخت کسورات بازنشستگی مربوطه می باشد .

بازنشستگی جانبازان با درصد جانبازی :
باستناد تبصره 3 ماده واحده قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و شاغلین مشاغل سخت و زیان آور مصوب 1/9/67 مجلس شورای اسلامی .

بازنشستگان مشمول بند الف ماده 74 و ماده 77 ق- ا-ک :
در مواردی که سابقه خدمت مشمولین موارد اشاره شده کمتر از 15 سال باشد سنوات خدمت مورد نظر 15 سال محسوب خواهد شد (موضوعه تبصره 4 ماده 2 قانون اصلاح مقررات بازنشستگی مصوب 13/12/1368 )

حقوق بازنشستگی مستخدمین قانون حالت اشتغال :
حقوق بازنشستگی مستخدمین مشمول قانون حالت اشتغال مستخدمین شهید و مفقود الاثر انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی حسب قانون اصلاح تبصره 6 قانون حالت اشتغال مصوب 26/9/74 توسط دستگاه ذیربط تعیین و پس از تائید از سوی سازمان بازنشستگی کشوری از سوی بنیاد شهید انقلاب اسلامی پرداخت می گردد .

قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/86
ماده 103
بازنشستگی اختیار دستگاه :
1- سی سال سابقه (مشاغل غیر تخصصی لیسانس به پائین)
2-سی وپنج سال سابقه (مشاغل تخصصی کارشناسی ارشد و بالاتر)
3-شصت و پنج سال سن و بیست وپنج سال خدمت
(سقف سنی برای مشاغل تخصصی هفتاد سال است ودر صورتیکه بیشتر از بیست سال داشته باشدمی تواند تا رسیدن به 25 سال ادامه خدمت دهند )

دستگاههای اجرائی مکلفند:
1- کارمندانی که دارای سی سال سابقه و شصت سال سن (مشاغل غیر تخصصی )
2- کارمندانی که دارای سی و پنج سال سابقه وشصت وپنج سال سن دارند(مشاغل تخصصی)
بدون تقاضای کارمند بازنشسته نمایند
(اعضا هیات علمی دانشگاه مطابق نظر هیات امنائ دانشگاه)

اختیارات کارمندان
1- خانمها با 25 سال خدمت بدون شرط سنی
2- آقایان با 25 سال خدمت و 60سال سن ( شرط سنی برای متصدیان مشاغل سخت و زیان آور و جانبازان و معلولان تا پنج سال کمتر)

ماده 104
در هنگام تعیین حقوق بازنشستگی به کارمندانی که بیش از سی سال خدمت دارند به ازائ هرسال 5/2 در صد رقم تعیین شده حقوق بازنشستگی علاوه بر حقوق تعیین شده محاسبه و پرداخت خواهد شد

ماده 109 نحوه تطبیق حقوق بازنشستگان از تاریخ تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری
گروه شغلی امتیاز مربوط
1و2 4000
3 4500
4 5000
5 5500
” ”
” ”
20 13000

جدول ضریب افزایش امتیاز مشمول که حداقل به مدت 2 سال دارای سمت های مدیریتی بوده اند
مشاغل سرپرستی و همتراز پنج درصد
معاونین مدیرکل و همتراز ده درصد
مدیران کل وهمتراز آنان پانزده درصد
مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بیست درصد
مقامات موضوع تبصره های 2و3 بیست وپنج درصد

فرمول محاسبه تطبیق حقوق بازنشستگان لایحه خدمات کشوری
امتیاز گروه( طبق جدول)+امتیازمازاد (کسری یا اضافه 5/2 0/0 امتیاز گروه)خدمت +امتیاز خدمت در مناطق جنگزده (هرسال 125) +امتیاز سمت مدیریتیx ضریب ریالی سال 86 (500)= حقوق تطبیق شده

نمونه محاسبه شده بعنوان مثال
عوامل مفروض امتیاز
گروه 11 = 8500
مدت خدمت بیش یا (کمتر)از 30 (1-) = 5/212-
خدمت در مناطق جنگزده (به سال)2 = 250
درصد امتیاز 2 سال سرپرستی5 0/0 = 425
جمع امتیاز = 5/8962
حقوق سال 87 قانون مدیریتبا رعایت ده درصد افزایش(ضریب 550) به مبلغ 375/929/4 ریال میباشد
با افزایش 9 0/0 سال 88 019/373/5 ریال می باشد

سایر مقرارت ابلاغ شده در مدیریت خدمات کشوری

آخرین بخشنامه در مورد بازخرید

با زنشستگی کارکنان مشمول تامین اجتماعی

با این امید که این مجموعه موجب تسهیل و تسریع در انجام امور بازنشستگی و وظیفه کارکنان محترم دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گیرد .

با تشکر
یارمحمدی


تعداد صفحات : 76 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود