تارا فایل

پاورپوینت آشنایی با خودرو و قطعات آن


بسم الله الرحمن الرحیم

آشنایی با خودرو و قطعات آن

تعریف خودرو:
خودرو مجموعه ای ازقطعات مختلف است که درارتباط بایکدیگربه طورهماهنگ کارمی کنند.
نتیجه ی این کار تولیدقدرت در موتور است که سبب حرکت اتومبیل می شود.

بخشهای اصلی یک خودرو: 1.موتور 2.سیستم انتقال قدرت 3.فنربندی وتعلیغ 4.سیستم برق رسانی 5.هدایت وفرمان 6.چرخ وترمز 7.بدنه وشاسی

وظیفه ی اجزاءخودرو:
1.موتور:تبدیل انرژی شیمیایی سوخت به انرژی مکانیکی
2.سیستم انتقال قدرت:منتقل کردن قدرت تولیدی موتوررادرنهایت به چرخ ها
3.فنربندی وتعلیغ:خنثی کردن نواسات
4.سیستم برق رسانی:استفاده ازاستارت برای راه اندازی وروشن کردن خودروکه نیروی الکتریکی لازم را از باتری دریافت می کند.
5.هدایت وفرمان:هدایت چرخ های جلو از طریق فرمان وجعبه دنده ی فرمان
6.چرخ وترمز: 1-رسیدن نیروی موتور از طریق مجموعه ی انتقال قدرت به چرخها
2-لاستیکهاوظیفه ی تحمل کردن مجموعه ی وزن خودرووسرنشینان وباررابرعهده دارند.3-ایستادن ماشین ازحرکت توسط ترمز
7.بدنه وشاسی:دربرگیرنده ی مجموعه های مختلف

قسمتهای مختلف سیستم انتقال قدرت: 1-کلاچ:دستگاه قطع ووصل قدرت محسوب می شودوامکان تعویض دنده را فراهم می کند. 2-جعبه دنده (گیربکس):مجموعه ای است که برای ایجادسرعت وقدرت های مختلف درآن تعدادی چرخ دنده تعبیه شده است. 3-دیفرانسیل:مجموعه ای است که حرکت را درنهایت ازجعبه دنده به چرخها منتقل می کند.

قسمتهای مختلف سیستم برق خودرو: 1-باتری:یک مخزن الکترو شیمیایی است که درصورت لزوم آنرا به انرژی الکتریکی تبدیل می کندوبرای مصرف به سیستم برق خودرو می فرستد. 2-دینام(ژنراتور):انرژی مکانیکی راتوسط تسمه ازموتورمی گیرد وبه انرژی الکتریکی تبدیل می کند.دینام برق مصرفی باتری رادر ابتدای کارتامین میکند وهمواره آن رادرحالت شارژ نگه می دارد.

مطالبی درباره ی باتری:
مایع داخلی باتری در حدود 70درصد آب مقطرو27 درصد اسیدسولفوریک رقیق است.برای بازدید آب باتری درپوش های باتری راباز کنید.ارتفاع محلول الکترولیت باید حدود یک سانتی مترازصفحات بالا تر باشد.درصورت نیاز می توان مقداری آب مقطر به آن اضافه کرد.امروزه نیز درخودروها از باتری های خشک استفاده می شود.

مطالبی دانستنی درباره ی چرخ خودرو: حداقل عمق آج درلاستیک های استاندارد نباید از 7میلی متر کمترباشد; زیراخطراتی مانندترکیدن لاستیک را در پی خواهد داشت.

مطالبی درباره ی طرز کار موتور اتومبیل
احتراق داخلی موتورهای بنزینی بدون وقفه ادامه می یابد با مخلوط هوا و بنزین.مخلوط ایده آل تشکیل یافته از 14.7 قسمت از هوا و 1 قسمت بنزین(از نظر وزن). 1 قسمت از بنزین که به صورت کامل در 14.7 قسمت از هوا تبخیر شده باشد مقدار شگرفی انرژی هنگام احتراق درون موتور ایجاد می کند.
هوا وارد موتور شده و پس از عبور از فیلتر هوا تا صفحه ی تنظیم کننده ی کنترل بنزین پیش می رود.شما به وسیله ی پدال گاز میزان هوای ورودی به موتور را از طریق دریچه ورود هوا کنترل می کنید.سپس آن در میان مانیفولدهای هر سیلندر توزیع می شود.در بعضی نقاط بعد از فیلتر هوا که بستگی به موتور دارد سوخت به جریان هوا از طریق سیستم تزریق سوخت یا در خودروهای قدیمی کاربراتور اضافه می شود.
اکثر موتورهای خودروهای امروزی چهار زمانه هستند به جز موتورهای دیزلی و چرخشی که در این مقوله نیستند

انواع موتور:چندین گونه موتور که بر اساس تعداد سیلندر و چگونگی قرارگیری آنها شناسائی می شوند.موتورها از 3 تا 12 سیلندر که در بلوک موتور با چندین پیکر بندی مرتب شده اند هستند.در موتورهای خطی سیلندرها به صورت ردیفی قرار می گیرند.موتورهای 3و4و5و6 سیلندر بطور عادی از این چیدمان استفاده می کنند.در آرایش موتورهایV از دو ردیف سیلندر کنار هم استفاده می شود و بطور عادی در موتورهایی با پیکربندیV-6و V-8 و V-10 و V-12 استفاده می شود.در موتورهای صاف از دو ردیف سیلندر در مقابل هم استفاده می شود و از مقبولیت کمتری نسبت به طراحی های قبلی برخوردار است.موتورهای 4 و 6 سیلندر صاف در مدلهایی از سوبارو و پورشه استفاده شده است.هر سیلندر دارای یک پیستون است که درون آن به بالا و پائین حرکت می کند.تمامی پیستون ها در موتور به وسیله ی یک دسته پیستون انفرادی به میل لنگ متصل هستند.میل لنگ در زیر سیلندر ها و در راستای موتور قرار گرفته است.در موتورهای V در پائین موتور و در موتورهای صاف در بین ردیف های سیلندر ها قرار گرفته است.وقتی پیستون ها بالا و پائین می روند میل لنگ را می چرخانند دقیقا مثل پاهای شما که با بالا و پائین رفتن پدال دوچرخه را می چرخانند.سر سیلندر به صورت عمودی در بالای هر ردیف سیلندر برای آب بندی و مهر و موم کردن آنها و برای سوخت رسانی و ایجاد مکانی برای آن قرار گرفته .هر سرسیلندر حداقل دارای یک سوپاپ مکش و یک سوپاپ دود است که شرایط ورود مخلوط سوخت و هوا به سیلندر و خروج گازهای ناشی از سوخت را از سیلندر فراهم می کنند.اکثر موتورها دارای 2 سوپاپ برای هر سیلندر هستند یکی سوپاپ گاز و دیگری سوپاپ دود.برخی موتورهای جدید از چندین مدخل ورودی و خروجی برای افزایش قدرت و راندمان خودرو استفاده می کنند.برخی از این موتورها بر حسب تعداد سوپاپ نامیده شده اند.که نمایانگر موتور 6 سیلندری است که در هر سیلندر از 4 سوپاپ بهره برده است.

در طراحی امروزی موتور میتوان از 2 تا 5 سوپاپ برای هر سیلندر استفاده نمود.سوپاپها به وسیله ی میل بادامک باز و بسته می شوند.یک میل سوپاپ میله ای چرخشی است که بادامکهایی برای هر سوپاپ روی آن قرار گرفته است.بادامکها برجستگیهایی هستند که بر روی میل سوپاپ قرار گرفته و با فشار بر سوپاپ کش ها باعث بالا و پائین شدن آنها می شوند.زمانیکه بادامکها دوباره سوپاپ کشها را فشار می دهند که باعث باز شدن سوپاپها می گردد.زمانیکه بادامکها به خارج از سوپاپها می چرخند٬سوپاپها به وسیله ی فنری که به آنها اضافه شده است بسته می شوند.یکی از رایج ترین آرایشها وجود میل سوپاپ در بلوک موتور به همراه سوپاپ کشها است که این قطعات به وسیله ی رابط هایی با سوپاپها در ارتباط هستند.میل سوپاپ باید با میل لنگ انطباق زمانی داشته باشد بنابراین به ازای هر 1 دور میل سوپاپ٬ میل لنگ باید 2 دور کامل بزند.در اکثر موتورها این عمل بوسیله ی تسمه تایمینگ انجام شده است(همانند زنجیر دوچرخه)که میل لنگ و میل سوپاپ را متصل می کند.میل سوپاپ در موتورهای نوین در بالای سیلندر و مستقیما روی سوپاپها قرار گرفته اند.این طراحی از کارایی بسیار بالایی برخوردار است اما هزینه ی بسیار بالایی دارد و نیازمند چندین میل سوپاپ در موتورهای v و صاف دارد همچنین نیازمند زنجیر یا تسمه تایمینگ طویلی است که مستعد استهلاک می باشد.بعضی موتورها دارای دو میل سوپاپ هستند یکی برای گازهای ورودی و دیگری برای تخلیه ی دود.

یک موتور چگونه کار می کند؟
پس از اینکه همان مراحل داخل سیلندر اتفاق افتاد ما به 4 مرحله درون سیلندر نگاهی خواهیم داشت. این چهارمرحله: 1-ورود مخلوط گاز و سوخت 2- بهم فشارش 3-احتراق 4-وتخلیه ی دود هستند.
پیستون در مرحله ی ورود مخلوط به پائین حرکت می کند٬در مرحله ی بهم فشارش بالا می آید٬در مرحله ی احتراق پائین می رود و در مرحله ی تخلیه ی دود بالا می آید.
1)ورود مخلوط سوخت و هوا:هنگامیکه پیستون در مرحله ی ورود مخلوط پائین می رود٬سوپاپ ورود مخلوط باز شده و مخلوط سوخت و هوا به درون سیلندر کشیده می شود(حالت مکش).وقتی که پیستون به پائین ترین حالت درون سیلندر رسید سوپاپ ورودی بسته شده و مخلوط در آن محیط محصور میشود.
2)بهم فشارش:پیستون به سمت بالا حرکت کرده و مخلوط هوا و سوخت را که به وسیله ی سوپاپ ورودی آورده شده بود کاملا متراکم می کند.میزان کمپرس مخلوط هوا و سوخت به وسیله ی ضریب تراکم خودرو حکم می گردد.میانگین میزان بهم فشارش در موتور خودروها مابین 8:1 الی 10:1 می باشد.این بدین معنی است که وقتی پیستون با بالا می رسد مخلوط به میزان 1 دهم حجم اصلی فشرده شده است.
3)احتراق:جرقه ی شمع مخلوط فشرده شده ی هوا وسوخت رامنفجر میکندکه این نیروی عظیمی را ازبخار تولید میکندمراحل سوختن پیستون را به پائین فشار می دهد که این نیروی عظیم باعث چرخش میل لنگ و مهیا کردن نیرویی برای حرکت خودرو می گردد.هر پیستون در زمانهای گوناگون محترق می شود که این زمان بستگی به سیستم احتراق موتور دارد٬ با مرور زمان میل لنگ 2 دور کامل میزند٬در این فرآیند هر سیلندر در موتور فقط یکبار تحت تاثیر نیروی قدرت قرار می گیرد.

تخلیه:با پیستونی که در بالای سیلندر قرار دارد سوپاپ دود برای خروج دودهای حاصل از احتراق باز می شود٬بعدا سیلندر دارای فشار بسیار زیادی است٬وقتی سوپاپ باز می شود دود با نیروی بسیار زیادی بیرون پرتاب می شود(این علت صدای شدید خودروهای بدون صدا خفه کن است).پیستون بالا می آید و دود داخل سیلندر را بیرون می راند و سیلندر را برای مراحل بعدی آماده می کند. سیستم روغنکاری:روغن خون موتور است.حرکت موتور بدون روغن مانند حرکت انسان بدون خون است. روغن با فشار به تمام قسمتهای موتور بوسیله ی پمپ روغن پمپ می شود.پمپ روغن در زیر موتور و درون کارتر قرار گرفته و به وسیله ی دنده ای به میل لنگ یا میل سوپاپ متصل است٬بدین صورت زمانیکه موتور کار می کند پمپ روغن هم روغن را پمپ می کند.در آنجا و کنار پمپ روغن سنسور فشار سنج روغن قرار گرفته و اطلاعاتی از فشار روغن را به چراغ اخطار روغن یا نمایشگر فشار روغن منتقل می کند.وقتی شما کلید احتراق را روشن می کنید اما هنوز خودرو را روشن نکرده اید چراغ روغن باید روشن شود که این مسئله بیانگرنبود فشار است اما همچنین شما را از سالم بودن سیستم اخطاری اتومبیل مطمئن می کند.

خنک سازی موتور:احتراق داخلی موتور باید در دمای عملیاتی استوار نگهداری شود٬نه خیلی سرد و نه خیلی گرم.با مقدار زیادی حرارت که به وسیله ی فرایند سوختن تولید می شود٬اگر موتور روشی برای خنک کردن خود به سرعت خود را تخریب خواهد کرد.قسمت زیادی از موتور می تواند به خاطر رخنه ی روغن و یا آب تاب آید و روغن جوشیده بدون استفاده گردد.برخی از موتورها به وسیله ی هوا خنک می گردند ولی اکثریت آنها به وسیله ی آب خنک می شوند٬واترپمپ ماده ی خنک کننده را در سرتاسر موتور منتشر می کند٬و مایع خنک کن را به مناطق گرم دور سیلندر و سرسیلندر می رساند و مایع گرم شده را برای سرد شدن به رادیاتور می فرستد. بالانس موتور:FLYWHEEL:هر موتور 4 سیلندر نصف قدرت حرکت میل لنگ را در هر مرحله ی قدرت تولید می کندو در موتور های 8سیلندر یک چهارم این نیرو را تولید می کند این بدین معناست که یک موتور 8 سیلندر روانتر از 4 سیلندر خواهد بود برای نگه داشتن ضربات اشتعال از تولید لرزش یک FLYWHEEL به پشت میل لنگ اضافه شده است FLYWHEELیک دیسک است که قطر ان در حدود 12 الی 15 اینچ است .در سیستم استاندارد انتقال قدرت اتومبیل FLYWHEEL یک دیسک فلزی سنگین دوبل است همانند سیستم کلاچ . میل بالانس:بعضی از موتور ها جنبش های ذاتی ای دارند که لرزش های عذاب آوری هنگام حرکت مهیا می کند برای مبارزه با این مسئله مهندسان ازیک یاچند میل تعادل استفاده کرده اند.

موتور خودرو

سیستم هدایت وفرمان

کلاچ خودرو

دیفرانسیل

گیربکس

باتری خودرو

دینام خودرو

قسمت دوم:
نگه داری وتعمیر شیرآلات در منزل
شیرآلات بهداشتی وسایلی هستندکه به کمک آنها میتوان
مقدار مصرف یک مایع را کنترل کرد.
قسمت های داخلی شیر دنباله کوتاه
اجزای شیر دنباله کوتاه عبارتند از:1-بدنه2-مغزی
قسمتهای مغزی:1-حلزونی2-مهره ودرپوش
3-مهره ی نگه دارنده4-دستگیره

پایان


تعداد صفحات : 24 | فرمت فایل : .pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود