تارا فایل

پاورپوینت آزمون هوش ریون کودکان 5-9ساله


آزمون هوش ریون کودکان

 Test des matrices progressives de Raven

مقدمه
یکی از مهمترین ابعاد شخصیت، هوش یا IQ ما است.
برای بسیاری از والدین مهم است که از هوش فرزند خود، آگاه شوند.
برای بسیاری از شرکت ها و موسسات، استخدام کارکنانی با درجات هوشی مشخص یک عامل تعیین کننده است؛ و مراکز استعدادیابی به دنبال یافتن هوش و استعداد افراد هستند

تعاریف هوش
تاکنون تعریف های زیادی از هوش شده است که این تعریف ها عبارتند از:
-توانایی یادگیری
-توانایی فرد در سازگاری با محیط
-توانایی تفکر انتزاعی
توانایی بهره گیری از تجربه ها
-چیزی که با تست هوش آن را اندازه گیری می کنند

هوش
روان شناسان تعریف های ارائه شده را به 4 دسته تقسیم کرده اند:
-هوش یعنی سازگاری با محیط
-هوش یعنی استعداد یادگیری
-هوش یعنی تفکر انتزاعی
-هوش یعنی به کار انداختن توانایی ها برای رسیدن به هدف مطلوب

تعریف جامع
جامع ترین تعریف از هوش توسط وکسلر ارائه شده است، از دیدگاه او هوش یعنی: «توانایی فرد برای تفکر منطقی، اقدام هدفمند و سازگاری با شرایط و محیط

اندازه گیری هوش
اولین تلاش ها برای اندازه گیری رسمی و علمی هوش از اواخر قرن نوزدهم میلادی شروع شد.
اولین کسی که در این مورد اقدام کرد، فرانسیس گالتون بود.
اما آلفرد بینه بود که در سال 1905 میلادی نمونه ی اولیه ی آزمون هوش واقعی را تهیه کرد.

آزمون بینه
آزمون بینه برای این ساخته شد تا نظام آموزش و پرورش فرانسه بتواند کودکانی را با توانایی های زیر حد معمولی شناسایی کند و برای آن ها تعلیمات ویژه ای ارائه دهد. از آنجا که نمره ی هوش در روش بینه از تقسیم سن عقلی بر سن تقویمی ضرب در 100 به دست می آمد، نمره به دست آمده به ضریب هوشی یا IQ معروف شد.

معرفی
این هوش، هوش شناختی یا تحصیلی نیز نامیده می شود و اجازه می دهد افراد اطلاعات انتزاعی را پردازش کنند، با اعداد کار کنند، شباهت ها را تشخیص دهند و اساساً امکان یادگیری و پیشرفت تحصیلی را به دست آورند.

بهره هوشی
در واقع IQ یک شاخص مهم برای پیش بینی موفقیت تحصیلی یک شخص است اما لزوماً این امر معادل با موفقیت فرد در زندگی و شغل نیست، چرا که IQ جنبه های احساسی و هیجانی و ارتباطات بین فردی را اندازه گیری نمی کند.

ماهیت هوش چیست
روان شناسان درباره ی ماهیت هوش نظریه های مختلفی ابراز کرده اند.
یک دسته معتقدند که هوش عاملی کلی است و در هر فردی وجود دارد.
هم چنین تعیین کننده ی نوع رفتاری است که فرد در موقعیت های مختلف برای حل مشکلات، از خود نشان می دهد.

ماهیت هوش
دسته ی دوم عقیده دارند هوش شامل تعدادی عوامل مستقل است و ممکن است در هر فردی این عوامل به نسبت های مختلفی موجود باشد.

ماهیت هوش
در سال 1904 میلادی، اسپیرمن در بررسی های خود به این نتیجه رسید که در تمام فعالیت های فکری، یک عامل یا وجه مشترک وجود دارد که عامل کلی نامیده می شود.
از نظر او فرق بین هوش افراد، با مقدار عامل کلی آن ها رابطه دارد و این که نمی توان تفاوت های هوش افراد را براساس عامل کلی تعیین کرد، به علت وجود عوامل فرعی است.

ماهیت هوش
به عقیده ی این روان شناس افراد نه تنها در عامل کلیّ هوش متفاوتند، بلکه در استعدادهای مخصوص و معین نیز فرق می کنند. مثلاً امکان دارد دو نفر که هوش کلی آن ها مساوی است، در استعدادهای مختلف با هم تفاوت های بارزی داشته باشند

تئوری چندعاملی
تئوری چندعاملی: ثرندایک برخلاف اسپیرمن معتقد به وجود یک هوش کلی در افراد نبود.
به نظر او در هوش افراد هیچ کلیتی وجود ندارد و فقط می توان تشابهی کلی در کردار مردم دید.
به نظر این روان شناس، هوش مجموعه ای از استعدادها و مهارت هاست

تئوری چند عاملی
تئوری عوامل: ترستون بر این اعتقاد بود که تعدادی عوامل مستقل در کنار یکدیگر، هوش را می سازد. ترستون معتقد بود رفتار هوشمندانه، نتیجه ی عوامل متعددی است، نه فقط یک عامل کلی. عواملی که از نظر ترستون هوش را می سازد، عبارتند از:
استعداد روابط فضایی، ادراک، اعداد، زبان، حافظه و استدلال.

تئوری چند عاملی
ترستون هوش را می سازد، عبارتند از: استعداد روابط فضایی، ادراک، اعداد، زبان، حافظه و استدلال. نظریه ی کتل درباره ی هوش: کتل 17 عامل را به عنوان استعدادهای اولیه مطرح می کند. از نظر او هوش به دو دسته ی هوش یا استعداد سیال و متبلور تقسیم می شود. هوش سیال درواقع استعداد ارثی است، در حالی که هوش متبلور استعدادهایی هستند که به آزمون های فرهنگی مربوطند. به نظر می رسد هوش هیجانی در زیر گروه هوش متبلور قرار می گیرد

نظریه های جدید
اخیراً توجه روان شناسان به جنبه های شناختی و داده پردازی معطوف شده است.
برخی از پژوهشگران بر سرعت پردازش اطلاعات و برخی دیگر بر راه های پردازش آن تاکید کرده اند.
استرنبرگ در سال 1991 میلادی اظهار کرد: هوش سه سطح دارد که اغلب انسان ها در یکی از این سه سطح قرار دارند،.

نظریه های جدید
هوش ترکیبی یا اجزایی به تفکر تحلیلی اشاره دارد و نمرات بالای درسی در امتحان، این نوع هوش را نشان می دهد.
هوش تجربی که بیشتر جنبه ی خلاقیت دارد و به چگونگی درس گرفتن فرد از تجربه های زندگی اشاره می کند

نظریه های جدید
هوش محتوایی یا محیطی، استعدادی است که براساس آن فرد قادر است، بازی زندگی را به بهترین شکل انجام دهد و از شرایط محیط حداکثر بهره برداری را بکند

انواع هوش
هوش کلامی یا زبانی: به درک معنای واژه ها و استدلال از طریق کلمات اشاره دارد.
شاعران، نویسندگان و سخنوران چیره دست به میزان زیادی این توانایی را دارند. موفقیت تحصیلی به این هوش بستگی دارد و بخش اعظم آزمون های پیشرفت و آی کیو این توانایی را می سنجیدند.
در جوامع امروزی این هوش محور توجه است.

انواع هوش
هوش عددی: نوعی توانایی ریاضی منطقی است. دانشمندان، حسابداران و فیزیکدانان بیش از دیگران از این توانایی بهره مندند و موفقیت تحصیلی به آن بستگی دارد.
بخش اعظم آزمون های آی کیو و پیشرفت براساس این توانایی بوده است. در جامعه تحسین برانگیز است، ولی دور از دسترس پنداشته می شود.

معرفی
هوش فضایی: نوعی توانایی تجسم و عملیات فضایی است. بدون آن نمی توان اشکال پیچیده را دستکاری یا خلق کرد. صفحه آرایی ها، ساخت نمونه ها، ساختارها و طرح های گرافیکی به این هوش وابسته است.

انواع هوش
از طریق این هوش می توان نقشه را خواند و به مقصد رسید. مهندسان، ملوانان، معماران، مجسمه سازان، نقاشان، باغبانان و جراحان برجسته به وفور از این هوش بهره می برند

انواع هوش
هوش میان فردی: توانایی مربوط به ارتباط با افراد و درک آنها. این هوش، به درک بهتر احساس و افکار دیگران منجر می شود. هوش بین فردی شاید پیچیده ترین توانایی و ضروری ترین ابزار برای موفقیت در زندگی باشد، مگر اینکه موفقیت صرفا کسب مدال های جهانی المپیاد ارزیابی شود. فروشندگان موفق، سیاستمداران، معلمان، مشاوران، رهبران مذهبی و رهبران دیگر گروه ها باید هوش میان فردی بالایی داشته باشند.

معرفی
هوش درون فردی: هوش میان فردی توانایی درک و سروکار داشتن با دیگران است، بنابراین هوش درون فردی توانایی درک و سروکارداشتن با خود است. نام دیگر این هوش، بینش شخصی است. درک خود برای همه ما بسیار مهم است.

معرفی
افرادی که با خود سازگارند هوش بین فردی زیادی دارند و کسانی که با خود در جنگ اند، در این بخش کاستی دارند. این هوش ضرورتا توام با دیگر هوش ها نیست.
برای مثال برخی از افراد هوش عددی و کلامی بالایی دارند، اما رفتارهای خودتخریبی زیادی از خود نشان می دهند.

معرفی
هیچ یک از استعدادها و توانایی های ممتازشان در دیگر حیطه ها به شادی آنان نمی انجامد. زیرا یا هوش بین فردی آنان نقص دارد یا اینکه کاملا کاربردی (عملیاتی) نیست.

هوش فیزیکی
هوش فیزیکی: هوش فیزیکی توانایی استفاده درست از بدن و حرکات بدن است. برخی بر این باورند که ورزشکاران افراد باهوشی نیستند و باید از طریق بازی کردن در گروه ورزشی پیشرفت کنند. اما در حقیقت، ورزشکاران ماهر، هوش فوق العاده ای دارند

هوش فیزیکی
. ورزشکاران المپیک باهوش اند. هوش بدنی توانایی بالا و پیچیده ای محسوب می شود، زیرا نیازمند محاسبات زیاد، حرکات هماهنگ، تعادل ظریف، وضعیت مناسب اندام و فضاسازی در جهت هماهنگی با بدن شخص است

هوش حسی
هوش حسی: منظور از این هوش، توانایی استفاده از حواسی مانند بینایی، شنوایی و بویایی است. بسیاری از ما توانایی استفاده کامل از حس خود را نداریم.
می بینیم، ولی مشاهده نمی کنیم؛ می شنویم، ولی گوش نمی دهیم؛ و لمس می کنیم، اما احساس نمی کنیم. ما در فضایی مه آلود زندگی می کنیم.

هوش حسی
برای آزمون این گفته یک چشم خود را ببندید. ملاحظه کنید با یک چشم چه میزان کمتر می بینید. در واقع ما برای مدیریت محیط از حس های خود به طور کامل بهره نمی گیریم

هوش معنوی
هوش معنوی: این هوش توانایی به وجود آوردن زندگی متعادل با جهان، طبیعت و محیط اطراف مان است. یعنی توانایی زندگی هماهنگ با همه انسان ها و موجودات دیگر. هوش معنوی یعنی باورکردن قدرت خداوند، علاقه به انسانیت و پذیرش حضور یک قدرت والاتر. ثمره این هوش، عشق عالمگیر، مهربانی و ملاطفت به عنوان بخشی از ویژگی شخص است.

هوش خلاقانه
هوش خلاقانه: توانایی توجه به موضوعات، اتفاقات و مسایل به شیوه ای کاملا تازه و بدیع حاصل این هوش است. افکار خلاق در مقابل افکار متعارف قرار می گیرند. گاهی بعضی از راه حل ها تنها می تواند از یک ذهن خلاق نشات بگیرد

معرفی
ماتریس های پیش رونده ریون کودکان
سری های A,Ab,B

مقدمه
در این میان، یکی از اصلی ترین و اولیه ترین راه هایی که پیش روی این افراد است استفاده از آزمون های هوش است.
تست هوش ریون نیز یک تست هوش سریع، غیر متاثر از فرهنگ، مذهب و ملیت است که رشد هوشی و میزان تفکر و استدلال منطقی افراد را به صورت غیر کلامی می سنجد.

معرفی
ماتریس پیش رونده رنگی (colored progressive matrices) یکی از انواع آزمون ریون است که برای کودکان 5-9 ساله و بزرگسالانی با مشکلات یادگیری متوسط یا شدید تهیه شد و به همین دلیل در آن از تصاویر رنگی به جای سیاه استفاده شده است.
دلیل استفاده از تصاویر رنگی این است که کودکان نیاز به تحریک بیشتری از نظر دیداری دارند تا بتوانند به سوالات پاسخ دهند

معرفی
با این حال تعداد کمی از آیتم ها در سری B همانند آزمون ریون استاندارد، شامل تصاویری سیاه در زمینه سفید هستند.
در این تست از سری A و سری B نوع استاندارد استفاده شده که هر کدام ۱۲ سوال را به خود اختصاص می دهند.
در بین دو سری A و B نیز یک بخش ۱۲ سوالی دیگر تحت عنوان Ab اضافه شده است که در مجموع آزمون ریون کودکان شامل ۳۶ سوال یا آیتم می شود

معرفی
فرم اول آزمون ماتریس های پیشرونده ی ریون در سال ١٩٣٨ و فرم دوم آن در سال ١٩٤٧ توسط پن رز[Penrose] و ریون[Raven] تهیه شده است.
درباره ی این آزمون، پژوهش های زیادی به عمل آمده و بارها مورد تجدیدنظر قرار گرفته است. فرم های تجدیدنظرشد

معرفی
فرم اول آزمون ماتریس های پیشرونده ی ریون در سال ١٩٣٨ و فرم دوم آن در سال ١٩٤٧ توسط پن رز[Penrose] و ریون[Raven] تهیه شده است.
درباره ی این آزمون، پژوهش های زیادی به عمل آمده و بارها مورد تجدیدنظر قرار گرفته است. فرم های تجدیدنظرشد

سوال های مطرح شده در ماتریس ها، همه از یک نوع اند و همگی از "ماتریس ها" یا یکسری تصاویر انتزاعی که یک توالی منطقی به وجود می آورند، تشکیل شده اند.
مقدمه

برای اجرای آزمون ریون، ابتدا نمونه هایی از سوال های آن که جنبه ی راهنمایی و یادگیری دارد، به آزمودنی ها ارائه می شود.
سپس آنها را راهنمایی می کنند تا از میان پاسخ های پیشنهادی، پاسخی را برگزینند که بتوانند با کمک آن متنی را که به آنها داده شده است، تکمیل کنند.

معرفی

آزمودنی ها ابتدا باید منطقی را که براساس آن الگوی هر سوال ساخته شده است، کشف کنند.
پس از اینکه آزمودنی ها با روش یافتن پاسخ درست آشنا شدند، از آنها خواسته می شود که در محدوده ی زمانی تعیین شده از میان ٦ یا ٨ تصویر جداگانه که به عنوان گزینه ی احتمالی در زیر هر الگو قرار گرفته است، تصویری را که الگوی سوال را کامل می کند، انتخاب نموده و در پاسخنامه مشخص کنند.

معرفی
سوال های آزمون، از آسان به مشکل تنظیم شده اند.
بدین معنا که سوال های آسان در اول و سوال های دشوارتر در انتهای آزمون قرار گرفته اند.
سوال های ابتدایی، آن قدر ساده انتخاب شده است که عملا برای افراد بسیار کم هوش نیز قابل درک هستند.
پاسخ های درست همه ی آنها را پیدا کند.

معرفی
سوال های انتهایی ماتریس های ریون، به اندازه ای دشوارند که کمتر کسی می تواند در محدوده زمانی تعیین شده، محتوای سوال های آزمون ریون، مستلزم فرایند استدلال ذهنی برای کشف اصول و منطق حاکم بر روابط اجزای الگوهای ماتریس ها است؛ بنابراین عمدتا هوش سیال را اندازه گیری می کند.

با وجود این، عامل کلامی نیز در یافتن پاسخ های درست سوال های آزمون موثر است.
زیرا نام بردن اشکال و الگوها و استدلال کلامی در هنگام بررسی روابط بین اجزای الگوها موجب می شود که آزمودنی روابط بین آنها را آسان تر کشف کند.
معرفی

به همین دلیل هنوز به تحقیق ثابت نشده است که این آزمون به طور کامل مستقل از فرهنگ است؛ اما در هر حال تحقیقات نشان داده است که برای پاسخ دادن به سوال های آن، هوش سیال نقش اساسی تری دارد.

معرفی

مزیت ماتریس های ریون، این است که به گونه ای طراحی شده که دستورالعمل بسیار ساده ای دارد و برای همه ی آزمودنی ها به یک اندازه تازگی دارد.
بنابراین، برخورداری از شرایط بهتر اجتماعی و آموزشی در پاسخ دادن به سوال های آن تاثیر چندانی ندارد. به همین دلیل به نظر سازنده ی آن، یک آزمون "مستقل از فرهنگ" به شمار می رود.
معرفی

اجرای این آزمون در فرهنگ های مختلف، مناسب تر از آزمون هایی است که عامل کلامی و فرهنگی در محتوای آنها نقش مهمی دارند.
یکی از محدودیت های عمده ی آزمون ریون این است که سوال های آن تنوع زیادی نداشته و از قدرت تمییز کمی برخوردارند.
معرفی

در نتیجه کسانی که در عامل اختصاصی سوال ها(عامل S اسپیرمن) توانایی بیشتری دارند، معمولا از افرادی که این توانایی را کمتر دارند، نمره های بیشتری می گیرند. به همین دلیل است که خود ریون استفاده از آزمون های کلامی را نیز که بیشتر هوش متبلور را اندازه گیری می کنند، همراه با ماتریس های خود پیشنهاد می کند.
معرفی

 آزمون ریون، دارای دو فرم متفاوت است.
آزمون ریون کودکان که برای سنجش هوش کودکان ٥ تا ٩ ساله به کار می رود، دارای تصاویر رنگی است؛ در صورتی که آزمون کودکان بالاتر از ٩ سال و افراد بزرگسال، دارای تصویرهای سیاه و سفید می باشند.
این ازمون هم بصورت فردی و هم گروهی قابل اجرا است
معرفی

فرم سال 1947، ٣٦ عنصر دارد که به ریون رنگی معروف است.
ریون رنگی، توسط محمدنقی براهنی در مورد کودکان تهران هنجاریابی شده است.

معرفی

به همین دلیل هنوز به تحقیق ثابت نشده است که این آزمون به طور کامل مستقل از فرهنگ است؛ اما در هر حال تحقیقات نشان داده است که برای پاسخ دادن به سوال های آن، هوش سیال نقش اساسی تری دارد.

معرفی

مشخصات آزمون
ازمون ریون یک آزمون نابسته به فرهنگ است
هوش عمومی کودکان 5 تا 9 سال را اندازه می گیرد
دارای سه سری 12 تایی و در مجموع 36 سئوال است
سئوالات در هر سری از ساده به مشکل طراحی شده اند
سئوالات شامل یک تصویر و شش گزینه پاسخ می باشند
زمان تقریبی برای ازمون حداکثر 30 دقیقه است
زمان در محاسبه نمره تاثیری ندارد

هدف از ساخت تست ریون
در ابتدا دکتر جان سی ریون (John C. Raven)  در سال ۱۹۳۰ قصد داشت که به بررسی این موضوع بپردازد که چطور عوامل ژنتیکی و محیطی بر هوش اثر می گذارند.
بنابراین ریون تصمیم به ساخت آزمونی گرفت که جنبه های غیرکلامی و انتزاعی هوش فرد را اندازه گیری کند

هدف از ساخت تست ریون
در نتیجه او در سال ۱۹۳۶ تست هوش ریون را برای ارزیابی عامل ژنتیکی هوش و بدون در نظر گرفتن عوامل محیطی و فرهنگی ساخت.
وی در این آزمون از آیتم هایی استفاده کرد که غیرکلامی یعنی به صورت شکل بودند.
چون شکل ها در یک ماتریس قرار داشتند که اغلب ۴*۴، ۳*۳ و یا ۲*۲ بودند نام “ماتریس های پیش رونده” نیز بر این آزمون گذاشته شد.

ویژگی های آزمون ریون
آزمون ریون یک تست هوش چند گزینه ای است که برای هر سوال، فقط یکی از گزینه های موجود (از بین ۸-۶ گزینه) صحیح می باشد.
در شرایطی که زمان کمی برای سنجش هوش فرد در اختیار داریم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
از چندین شکل در تصاویر این آزمون استفاده شده است؛ مانند دایره، مربع، فلش، ستاره و مثلث

ویژگی های آزمون ریون
هر شکلی قابل چرخش در جهت عقربه های ساعت یا خلاف جهت آن می باشد.
فرهنگ، ملیت و مذهب نمی تواند نتایج آن را تحت تاثیر قرار دهد و بنابراین در جوامع مختلف، قابل اجراست.
خیلی تحت تاثیر سواد خواندن و نوشتن افراد قرار نمی گیرد زیرا به صورت غیرکلامی است.

روش اجرای آزمون
1- مصاحبه اولیه:در جر یان یک مصاحبه اولیه که با هدف ایجاد آمادگی از طریق برقراری یک ارتباط صمیمانه با آزمودنی و والدین او انجام می پذیرد اطلاعات اولیه شامل نام و نام خانوادگی ،تاریخ تولد، و تحصیلات وی یادداشت می شود

روش اجرای آزمون
2- دفترچه آزمون ریون را باز نموده ، اولین تصویر را به آزمودنی نشان می دهیم و به او می گوییم:
– این تصویر را خوب نگاه کن(تصویر بالایی).با دست نشان می دهیم
-قسمتی از آن برداشته شده است.با دست نشان می دهیم
-قسمت برداشته شده در یکی از شکل های پایین هست.با دست به شکل های پایین اشاره می کنیم

روش اجرای آزمون
هر یک از شکل های پایینی ، اندازه قسمت برداشته شده بالا هستند
یعنی هر یک از شکل های پایین می توانند قسمت بالا را پر نمایند اما فقط یکی از آن ها می تواند آن را کامل کند
در ادامه تصاویر شماره 1-2-3-5 را نشان می دهیم و می گوییم که اندازه قسمت جدا شده بالا هستند اما نمی توانند ان را کامل نمایید چون خط هایشان با یگدیگر فرق می کند

روش اجرای آزمون
در ادامه به تصویر شماره 6 اشاره می کنیم که هم شکل و هم اندازه است.
اما بازهم می گوییم که این شکل هم ناقص است و با دست به قسمت ناقص آن اشاره می کنیم
حالا به آزمودنی می گوییم:
به نظر شما کدام شکل است که هم اندازه قسمت بالاست و هم مثل آن است که آگر آن را در قسمت جدا شده قرار دهیم شکل بالا را کامل می کند

روش اجرای آزمون
اگر پاسخ صحیح را یعنی تصویر شماره 4 را نشان داد با توضیحات خود او را تایید می کنیم .مثلا می گوییم:
آفرین فقط این تصویر است که هم اندازه و هم شکل قسمت جدا شده بالاست.پس جواب تصویر شماره چهار یا این تصویر است.

روش اجرای آزمون
اگر ازمودنی نتوانست جواب سئوال را تشخیص دهد یکبار دیگر از اول توضیح می دهیم
این کار تا سه مرتبه انجام می شود اما اگر باز هم نتوانست آزمون متوقف و به زمان دیگری موکول و یا به آزماینده دیگری واگذار می شود

روش اجرای آزمون
اگر پاسخ صحیح را تشخیص داد جواب دهد تصویر شماره 2 را نشان می دهیم و از آزمودنی می خواهیم که جواب دهد.
اگر پاسخ را تشخیص داد به سئوال شماره 3 می رویم
اگر نتوانست جواب دهد دو باره به سئوال شماره یک بر می گردیم و توضیحات را تکرار می کنیم
بین تصاویر یک تا پنج آزماینده هر وقت لازم باشد به تصویر شماره یک بر می گردد و توضیحات را تکرار می کند

روش اجرای آزمون
از تصویر شش به بعد هیچ کمک و یا راهنمایی صورت نمی گیرد
اما در تصاویر شماره ای 13 و 25 در ارتباط با تصوی توضیحاتی مانند شکل یک می توان ارائه داد

نظارت بر کار ازمودنی
در حین اجرای گروهی باید سرکشی نمود تا مطمئن شویم که دستورالعمل را درک کرده و پاسخ ها به شکل صحیح در پاسخنامه وارد می کنند.
در اجرای انفرادی با اولین خطا در وارد کردن جواب در پاسخنامه توضیح لازم ارائه می شود

تحویل کتابچه آزمون
پاسخنامه را همراه با کتابچه تحویل گرفته شود
اطمینان حاصل نمایید که آزمودنی مشخصات خود را درست بر روی پاسخنامه نوشته است
در صورت اجرای گروهی کتابچه ها را دقیقا بشمارید تا مطمئن شوید که همه تحویل داده اند

نمره گذاری
قبل قرار دادن کلید تصیح بر روی پاسخنامه بررسی نمایید که بیش از یک پاسخ نداده باشد. در صورت وجود ان پاسخ را با خط قرمزمشخص نمایید تا محاسبه نشود
با قرار دادن کلید تصیح بر روی پاسخنامه نمره خام که می تواند بین یک تا 36 باشد را محاسبه نمایید

نمره گذاری
به هر پاسخ صحیح یک نمره داده می شود
با در نظر گرفتن جمع نمرات و سن آزمودنی رتبه درصدی او بر اساس جدول هنجار یابی مشخص می شود
پس ازتعیین رتبه درصدی هوشبهر وی محاسبه می شود

زمان و محاسبه آن
زمان اجرای آزمون 30 دقیقه است اما محدودیتی برای زمان قائل نمی شوند
زمان بعد از توضیحات سئوال اول محاسبه می شود
یعنی از زمانی که میگوییم: حالا صفحه را برگردانید و جواب سئوال 2 را پیدا کنید

کلید تصحیح آزمون ریون کودکان

به هر پاسخ صحیح یک نمره داده می شود. با درنظر گرفتن جمع کل نمرات وسن آزمودنی، رتبه درصدی او بر اساس جدول نرم معلوم می شود.

تفسیر آزمون
تفسیر آزمون با توجه دو عامل صورت می گیرد
الف : رتبه درصدی
رتبه درصدی نشان دهنده جایگاه فرد از نظر هوشی در مقایسه با همسالان است
مثال:فردی 8 ساله با نمره خام 28 رتبه درصدی وی 95 و بهره هوشی او معادل 127 می باشد.
تفسیر اینکه از 95 درصد از همسن و سالان خود بالاترو کمتر از5 درصد ضعیف تر است .

تفسیر آزمون

تفسیر آزمون

تفسیر آزمون
ب:بر اساس درجه بندی بهره هوشی و منحنی نرمال
میانگین بهره هوشی 100 و انحراف معیار آن 15 است
بهره هوشی 100 = بهنجار یا طبیعی
101 تا 115 = بهنجار بالا
116تا 130=باهوش
131تا 145=تیزهوش
146-160=سرآمد
161 به بالا= نابغه

تفسیر ازمون
85تا99بهنجار پایین
70 تا 84:مرزی
55 تا 69=عقب مانده آموزش پذیر
40 تا 54= عقب مانده تربیت پذیر
39 به پایین= عقب مانده اتکایی یا وابسته

با سپاس گروه آموزشی مهر جنوب
09129680169


تعداد صفحات : 120 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود