تارا فایل

پاورپوینتگچ ساختمانی و نحوه تهیه و فرآوری آن-140 اسلاید-pptx


 گچ ساختمانی و نحوه تهیه و فرآوری آن
1

فهرست
تاریخچه
مقدمه
تولید گچ تشنه
خواص گچ
مقاوم نمودن گچ در برابر آب
تولید ملات گچ
تولید گچ سوخته
ترک خوردگی
تعمیر ترک
گچ و خاک
دوغآب گچ
مقاوم کردن گچ در مقابل آب
گرما دهی زیاد به سنگ گچزمان سفت شدن ملات گچ
انواع کوره های گچ پزی

منابع تهیه گچ
فرمول شیمیایی سنگ گچتاریخچه ی گچ کاری
مشخصات
مواد افزودنی
زمان مصرف از لحاظ دما
گچ کشته
مقاومت کششی و فشاری گچ
هنر گچ بری
انواع سولفات کلسیم آبدار
مصارف گچ
خواص گچ
آماده سازی سنگ گچ برای خوراک کوره
تاسیسات سنگ شکن
گچ پزی
وجود اکسید کلسیم در گچ
تولید گچ ساختمانی از سنگ گچاندازه گیری زمان شروع و پایان گرفتن گچ

تاریخچه گچ کاری:
در قدیم گچکاری به چه شکل بوده است؟ 
گچکاری یکی از قدیمی ترین مهارت های ساختمانی به شمار می رود. برای اولین بار مصریان از این روش استفاده کردند و ملاتی با سنگ گچ، موی گاو و حتی کاه درست می کردند. بعضی از گچ کاری های آنها پس از گذشت 5 هزار سال هنوز به همان صورت وجود دارد

مقدمه
گچ از قدیمی ترین چسباننده های مورد استفاده ی بشر است که کاربرد آن به حدودپنج هزار سال قبل در هرم خوفو از اهرام ثلاثه برمی گردد.مصری ها از گچ به صورت خمیر گچ برای اندود سطوح و به همراه سنگدانه در ساخت ملات استفاده می کردنند.یونانی ها نیز از این ماده در ساخت ابنیه های گونا گون استفاده می کردند که برخی از آنها امروزه نیز باقی است.
در ایران نیز از گچ برای سفید کردن سطوح و همچنین به صورت گچبری برای تزئین سطوح استفاده می کردند که آثاری از زمان اشکانیان به جا مانده است. در دوره اسلامی هم گچبری در ایران پیشرفت های چشمگیری کرده است که نمونه های بسیار زیبایی از آن در مسجد ارومیه و مسجد جامع اصفهان و جاهای دیگر به جا مانده اند.
گچ به دلیل مزایای ویژه خود نظیر عدم انقباض حجمی و قابلیت اعمال در سطوح وسیع بدون ترک خوردگی و صافی سطح و سهولت کاربرد و شکل گیری هم اکنون نیزدراروپا و امریکا و دیگر نقاط جهان از جمله کشور ما کاربرد گسترده دارد.

خواص گچ:
الف)خواص خمیر گچ در حالت تازه و در حین گیرش:
به فاصله زمانی کوتاهی از اختلاط گچ با آب و گیرش شروع می شودو واکنش ها با سرعت به جلو می رود تا تمام ماده به سنگ گچ (دی هیدریت) تبدیل گردد.
سریع بودن گیرش گچ می تواند کاربرد آن را دشوار سازد زیرا ممکن است زمان کافی برای اعمال خمیر گچ فراهم نباشد و لذا در موارد لازم از مواد کندگیر کننده برای افزایش زمان کارایی گچ استفاده می شود.شایان توجه است که در این نوع گچ ها علی رغم به تعویق افتادن گیرش و پس از شروع گیرش روند سخت شدن بسیار سریع خواهد بود.در امریکا و انگلستان به صورت معمول حدود 1/0درصد کراتین(ترکیب پروتئینی که از شاخ و سم حیوانات حاصل می شود) جهت کندگیر کردن گچ به آن اضافه می شود.به غیر از کراتین مواد دیگری به عنوان کند گیر کننده گچ مورد استفاده قرار می گیرندکه عبارتند از:
ژلاتین .پروتئین های هیدرولیزه . سریش . سریشم و براکس.
در ایران نیز آزمایش هایی در خصوص بررسی امکان کندگیر کردن گچ از طریق

اضافه کردن برخی مواد صورت گرفته است که نشانه گر قابلیت چشمگیر این مواد در به تعویق انداختن زمان گیرش گچ می باشد. در شکل های 5-3و5-4 تاثیرمقادیر مختلف سریش و براکس روی زمان گیرش گچ ارائه شده است.

شکل5-3- تاثیر مقادیر مختلف سریش روی زمان گیرش گچ ساختمانی

شکل5-4- تاثیر مختلف براکس بر روی زمان گیرش گچ ساختمانی

ب)تغییرات حجم گچ در حین گیرش
وقتی گچ ابتدا با آب ترکیب می شود قدری انقباض اولیه وجود دارد که برای گچ های با گیرش معمول بسیار جزئی است. با پیشرفت واکنش آبگیری انقباض قطع می شود و جای خود را به انبساط می دهد.
انبساط در ابتدا زیاد است ولی به تدریج کم می شود و پس از یکی دو روز قطع می گردد.میزان انبساط برای برخی از انواع گچ می تواند بالغ بر یک درصد طولی و حدودا“معادل 3 درصد حجمی گردد.البته برای برخی از گچ های حاوی مواد کند گیر کننده و یا تسریع کنندهگیرش میزان انبساط طولی می تواند از 1/0 در صد نیز کمتر شود.شایان ذکر است که بخش عمده ی انبساط قبل از اعمال گچ روی سطوح رخ می دهد و میزان انبساط گچ پس از اعمال روی سطح کمتر از مقادیر فوق الذکر خواهد بود.
انبساط گچ باعث می شود که بتوان آن را روی سطوح وسیع بدون نگرانی از ترک های انقباضی اعمال کرد. دلیل اصلی انبساط حجمی گچ در زمان گیرش رشد کریستال های گچ است که در حین تبلور به یکدیگر فشار می آورند و ماده را دچار انبساط می سازند.عوامل مختلفی روی میزان انبساط گچ تاثیر می گذارند.

گچ های با دانه بندی ریزترانبساط بیشتری نشان می دهند. خمیر های گچی با نسبت های بالاتر آب به گچ دچار انبساطکمتری می شوند زیرا در این نوع خمیرذرات گچ فاصله ی نسبتا“ زیاد و فضایی بیشتری برای تبلور دارندو بلور ها فشار انبساطی کمتری به یکدیگر وارد می کنند. همچنین استفاده از مواد کندگیر کننده باعث ایجاد بلور های کوتاه تری می شود که ضمن اشغال فضای کمتر فشار کمتری نیز به یکدیگر وارد می کنند و به این ترتیب از میزان انبساط می کاهند.در شکل 5-5 تغییر طول های اندازه گیری شده برای برخی گچ های ساختمانی با و بدون مواد کندگیر کننده ارائه شده است. بدیهی است در صورتی که در تهیه ملات و اندود از مواد پر کننده نظیر ماسه به همراه گچ استفاده شود میزان انبساط کاهش می یابد.

شکل 5-5- انبساط طولی گچ های ساختمانی باوبدون مواد کندگیر کننده

ج)خواص گچ سفت شده
-مقاومت
مقاومت گچ از تبلور آن ناشی می شودو رشد و قفل و بست شدن بلورهای گچ باعث افزایش مقاومتدر خمیر گچ می گردد.پارامترهای تاثیر گذار روی مقاومت گچ عبارتند از:کیفیت گچ و مواد کندگیر کننده ونسبت آب به گچ و آخر سر وضعیت نگهداری نمونه ها.
-ازدیاد حجم
گچ تنها ملاتی است که در موقع سخت شدن در حدود یک درصد به حجمش اضافه می شود و پس از خشک شدن تقلیل حجم پیدا نمی کند. بااستفاده از این خاصیت است که ما می توانیمسطوح وسیعی را با آن اندود کنیمزیرا این اندود در موقع سخت شدن ازدیاد حجم پیدا می کند کلیه خلل و فرج خود را پر کرده و در آن ایجاد ترک و شکاف نمی شود و در نتیجه حشرات نمی توانند در آنجا لانه کرده و بالاخره برای اندود داخل اطاقها کاملا“ بهداشتی می باشد.

-قابلیت رنگ شدن
اندود گچ پس از خشک شدن تقریبا“ هر نوع رنگی را بخود می پذیرد و بدینوسیله می توانیم فضاهای مورد استفاده خود رابه رنگ دلخواه خود رنگ آمیزی نماییم و بدین جهت برای اندود فضاهای داخل ساختمان مصالح مناسبی است.
-خوردگی
فلزات در تماس با گچ در حال گیرش و یا گچ واقع در محیط مرطوب می توانند دچار خوردگی شوند لذا باید تمهیدات لازم برای جلوگیری از خوردگی آنها در محیط های گچی صورت گیرد.
-عایق بندی صوتی
دو پارامتر از دیدگاه آکوستیک در ساختمان مطرح می باشند:مسئله جذب صوت و مسئله عایق بندی صوت.منظور از عایق بندی یک جز ساختمانی قابلیت جلوگیری یا کاهش عبور صوت از آن جز ساختمان نظیر یک دیوار جدا کننده می باشد.عایق بندی صوتی در برابر امواج صوتی هوا برد نظیر آنچه در دیوارهای جدا کننده واحدهای آپارتمانی مورد نیاز است متناسب با جرم حجمی مصالح افزایش می یابد.

چون مواد ساخته شده از گچ ساختمانی دارای جرم حجمی نسبتا“اندکی هستند لذا در مقایسه با مصالح با جرم حجمی بیشتر قابلیت عایق بندی صوتی کمتری دارند.البته شایان توجه است که در صورت استفاده از سیستم های چند لایه نظیر تخته گچی و در نظر گرفتن فضاهای خالی بین لایه ها امکان دستیابی به عایق بندی صوتی مطلوب وجود دارد.
پارامتر دیگر در خصوص آکوستیک ساختمان مسئله قابلیت جذب صوت یا به عبارتی مقدار کاهش در انرژی صوت در اثر برخورد با سطح جز ساختمانی می باشد. این پارامتربه طبیعت و خواص سطح ماده بستگی دارد. سطوح گچی معمولا“صاف هستند و قابلیت جذب صوت زیادی ندارند لیکن می توان از طریق کاربرد مواد پر کننده مناسب نظیر پرلیت و یا استفاده از برخی مواد خاص به قابلیت جذب صوت مناسبی در گچ دست یافت.

گچ در مقابل آب
گچ در مقابل آب و رطوبت مقاومت نکرده و بسیار ضعیف است و لایه های سفید کاری اگر در مجاورت رطوبت قرار بگیرند طبله کرده و بصورت جدا از هم در دیوار ظاهر می شود و البته پس از آنکه رطوبت از بین رفت و محل خشک شده گچ طبله شده بحالت اولیه خود بر نمی گرددبهمین علت از بکار بردن گچ در مکانهایی که با آب در تماس است مانند توالت ها –حمام ها و آشپزخانه باید خودداری کرد و همچنین از بکار بردن ملات گچ خاک و سفیدکاری بوسیله گچ در ساختمانهایی که در مناطق مرطوب قرار دارند باید خودداری نمود مانند مناطق شمالی ایران در این نوع مناطق برای سفید کاری ساختمان از سیمان سفید و یا آهک استفاده می نمایند.
مقاوم کردن گچ در مقابل آب
برای آنکه بتوانیم گچ را در مقابل آب مقاوم نمائیم باید گچ بدون تبلور را(انیدریت) می باشد. کاملا“ پودر کرده و آنرا در محلول زاج خمیر کرده و دوباره به کوره برده تا500 در جه حرارت دهیم و آنرا دوباره به آسیاب برده به گرد گچ تبدیل نمائیم چنین گچی در مقابل آب مقاوم بوده و طبله نم کند و بدین لحاظ می توان از آن در نمای ساختمان که در معرض عوامل جوی مخصوصا“ باران و رطوبت ناشی از آن قرار دارد استفاده نماییم هم چنین می توانیم از آن در

سرویس ها و توالت ها و حمام ها آشپزخانه نیز استفاده کنیم.(استفاده از این نوع گچ در ایران معمول نیست)
کار برد گچ در صنعت ساختمان
-اندود و ملات
کاربرد گچ در کشور ما به صورت اندود و ملات بوده است. استاندارد در ایران در خصوص گچ ساختمانی موسوم به استاندارد شماره 269 گچ ساختمانی را به دو نوع گچ زیر کاری و گچ پرداخت تقسیم می نماید.گچ زیر کاری معمولا“ ریز تر از 5/1 میلی متر و گچ پرداخت عمدتا“ ریزتر از 25/0میلی متر می باشد.در خصوص زمینه کاربرد این نوع گچ نیز استاندارد ایران قید می کند که گچ پرداخت گچی است که برای روکش نهایی سطوح گچ به کار می رود و از گچ زیر کاری برای گچ کاری یا خاک سطوح و سایرکا رهای بنایی استفاده می شود.

1)اندود گچ و خاک
اگر در ساختمان بخواهیم از گچ بعنوان ملات استفاده نمائیم اغلب مواقع گچ و خاک رس را مخلوط کرده و ملات گچ و خاک استفاده می کنند ازگچ تنها و بدون خاک فقط برای سفید کاری اطاق ها و پوشش روی گچ و خاک استفاده می شود آنهم بعلت رنگ سفید و آن است که آمادگی بهتری برای نقاشی دارد.
منظور از ملات گچ و خاک ملاتی است که از مخلوط شدن گچ و خاک رس به نسبت پنجاه در صد از هر کدام بدست آمده باشد البته با توجه تند گیر و کندگیر بودن گچ ممکن است میزان خاک رس کمتر یا بیشتر بشود.
خاک را به دلایل زیر با گچ مخلوط می نماییم:
قیمت خاک رس از گچ ارزان تر است زیرا سنگ گچ را پس ازاستخراج به کوره برده و عملیاتی رو ی آن انجام می دهند که موجب هزینه می باشد. در صورتی که خاک رس را پس از استخراج مستقیما“ به مصرف می رسانند و در هر شرایط قیمت خاک رس از گچ ارزان تر می باشد در نتیجه ملات گچ و خاک بسیار اقتصادی تر از ملات گچ تنها است.

ملات گچ و خاک دیر گیر تراز ملات گچ می باشد .بدین علت دیر تر سخت شده و در نتیجه کارگران گچ کار بیشتر فرصت دارند تا آن را روی ردیف قبلی آجر پهن نموده و ردیف بعدی آجر را روی آن بچسباند.روی هم رفته کار کردن با آن آسان تر می باشد.
ملات گچ و خاک از ملات گچ شکل پذیر ترمی باشد و زیر ماله ی بنا بهترشکل می گیرد

اندود گچ و خاک

2)اندود سفیدکاری
پس از خشک شدن اندود گچ و خاک لایه ی اول سفید کاری روی آن کشیده می شود.این اندود با استفاده از گچ ساختمانی به تنهایی و بدون استفاده از خاک رس تهیه می شود.ضخامت این لایه معمولا“ کمتر از 5 میلی متر است . با توجه به تند گیر بودن گچ معمولا“ امکان دستیابی به سطح با کیفیت قابل قبول به عنوان

سطح نهایی دیوار فراهم نیست و از این رو لایه ی سفید کاری دیگری روی لایه ی اول اجرا می شود. برای فراهم کردن فرصت کاری لازم اندود نهایی با استفاده از گچ کشته اجرا می گردد. بدین شکل که پس از ادغام پودر گچ با آب خمیر گچ حاصل در حین گیرش ورز داده می شود تا بلور های گچ ایجاد شده خرد شوند و گچ خمیری باقی بماند .بدیهی است گچ کشته دارای مقاومت کمی است و لذا ضروری است ضخامت آن کنترل و به کمتر از حدود 1 میلی متر محدود شود در غیر این صورت اتصال آن به سطح زیرین دچار مشکل می شود و می تواند از لایه ی زیرین جدا گردد.

3)اندود های دیگر گچی
علاوه بر موارد پیش گفته مربوط به کاربرد گچ در کشور که غالبا“ به صورت اندود می باشد انواع مختلف دیگری از اندود های گچی در کشور های دیگر تولید و مصرف می شوند.در این خصوص می توان به گچ درز گیری –گچ با بافت و سطح مخصوص – گچ پاشیدنی و گچ آکوستیکی اشاره کرد. این نوع گچ ها اکثرا“ به صورت آماده و همرا ه با مواد پر کننده ی معدنی یا اصلاح کننده های آلی در بسته بندی های آماده عرضه می شوند.
4)گچ درز گیری
این نوع گچ برای پر کردن سوراخ های میخ و پیچ و نیز پر کردن درزهای روی سطوح دیوار حد فاصل تخته های گچی به کار می رود. همچنین از این گچ برای به هم چسباندن تخته های گچی و تهیه ی تخته های گچی چند لایه استفاده می شود.

5) گچ با بافت و سطح مخصوص
این نوع گچ برای تامین بافت زبر و یا نقش مورد نظر روی تخته های گچی و یا سطوح با زیر کاری گچی به کار می رود. بسته به بافت سطحی مورد نظر برای کشیدن این نوع گچ از ماله یا برس و یا اسفنج استفاده می شود.

6) گچ پاشیدنی
با استفاده از این نوع گچ می توان لایه اندود را با بافت دلخواه روی سطوح مورد نظر پاشید. اعمال این لایه توسط دستگاه پاشش صورت می گیرد. با اعمال تغییرات در پارا متر های اجرایی نظیر فشار هوا یا ابعاد سوراخ های افشانک دستگاه پاشش و یا تغییر در مقدار آب اضافه شده به گچ خشک می توان به بافت سطحی مورد نظر دست یافت. آب کمتر سوراخ های درشتر افشانک و کاهش فشار هوای اعمال شده توسط دستگاه منجر به بافت سطحی زبر ودرشتری می شود.

7)گچ آکوستیکی
همانطور که در بخش های قبل اشاره شد سطوح گچی به علت صیقلی وصاف بودن خواص جذب صوتی چندانی ندارند. گچ آکوستیکی گچی است که حاوی پر کننده های معدنی سبک و متخلخل نظیر پرلیت و ورمیکولیت است و به عنوان اندود سفید کاری مصرف می شود.گچ آکوستیکی عموما“ در دو لایه روی اندود گچی زیر کاری کشیده می شود.
8)بلوک ها و قطعات گچی
از دیگر زمینه های کاربرد گچ استفاده از قطعات گچی برای ساخت دیوارها است که برخی تولید کنندگان آنها را تحت عنوان پانل گچی عرضه می نمایند. این قطعات به طور عمده به منظور تیغه بندی و احداث دیوار های جدا کننده ی داخل ساختمان به کا می روند و در ساخت آنها از گچ ساختمانی استفاده می شود. برای کاهش جرم از تمهیداتی نظیر کاربرد پرلیت یا دانه های سبک معدنی دیگر در مخلوط گچ و یا ایجاد ساختار متخلخل و اسفنجی در گچ از طریق کاربرد آب اکسیژنه و یا گرد سولفات آلومینیوم برای تولید حبابهای گاز دار و یا ایجاد ساختار مجوف به شکل یک یا دو ردیف سوراخ در مقطع قطعه استفاده می شود.

برای افزایش استحکام این قطعات در مواردی از الیاف چوب به شکل تراشه های چوب استفاده می شود. ابعاد قطعات تولیدی در کشور های مختلف متفاوت است و ضخامت قطعات از حدود 50 میلی متر تا 150 میلی متر متغیر می باشد. قطعات پیش ساخته ی گچی در کشور ما عمدتا“ به ابعاد 666.500میلی متر و با ضخامت های 60-70-80-100 میلی متر تولید می شود. ضخامت قطعات گچی مورد استفاده در ساختار یک دیوار بستگی برای دیوارهای بلند لازم است از قطعات با ضخامت بیشتر استفاده شود لبه های قطعات گچی دارای فرو رفتگی و بر آمدگی (کام و زبانه) می باشند که در یکدیگر چفت می شوند و موجبات استحکام بیشتر آنها را فراهم می آورد. برای چسباندن قطعات به یکدیگر از گچ ساختمانی که حاوی مواد اصلاح کننده ی خاصی نیز می باشند استفاده می شود.

نحوه ی برش قطعه ی گچی دیواری

تغییر خواص گچ با افزودن موادی به آن
زمان مصرف گچ از لحاظ دما
گچ کشته
تفاوت خشک شدن گچ و سخت شدن آن
علل ترک خوردن گچ کاری
دلیل استفاده از مخلوط کچ و خاک رس
دوغ آب گچ
واکنش متقابل گچ و فلزات
مقاوم نمودن اندود گچ معمولی در برابر آب
مقاومت فشاری و کششی گچ
انبار کردن گچ
شرایط انبار داری گچ پاکتی

تاریخچه و مقدمه ای بر استفاده از گچ
گچ از قدیم الایام از گچ در ابنیه های مختلف استفاده می گردید.

قدمت استفاده بشر از گچ به 5000 سال پیش باز می گردد.

گچ از جمله مصالحی است که از ابتدا تا انتهای صنعت ساخت ساختمان مصرف می گردد.
24
24

منابع تهیه گچ
گچ از پختن و آسیاب کردن سنگ گچ بدست می آید.
سنگ گچ پنجمین منبع از فراوان ترین منابع طبیعی است.
معادن سنگ گچ تقریباً در تمام ایران وجود دارد.
25
25

فرمول شیمیایی سنگ گچ
26
26
فرمول شیمیایی سنگ گچ به صورت زیر بوده و با توجه به میل ترکیبی زیادی که دارد در طبیعت به صورت خالص یافت نمی شود.
سولفات کلسیم آبدار (ژیپس)
سولفات کلسیم بدون آب (ایندریت)

انواع سولفات کلسیم آبدار
سنگ گچ مرمری: مصرف گچ پزی نداشته و جزو سنگهای تزینی است.

سنگ گچ مطبق: این سنگ لایه لایه یا خوشه ای بوده و مصرف گچ پزی ندارد.

سنگ گچ معمولی: این نوع سنگ غیر بلوری بوده و مصرف گچ پزی دارد.

27
27

مصارف گچ
صنعت ساختمان سازی (عمده ترین مصرف)
مجسمه سازی
قالب سازی
کارهای طبی
صنایع سیمان
صنایع دارویی
صنایع شیشه گری و چینی سازی
صنعت کاغذ سازی
پتروشیمی
چرم سازی و دها مورد دیگر…
28
28

خواص گچ
زودگیر بودن
ازدیاد حجم به هنگام سخت شدن
اکوستیک بودن گچ
مقاومت در برابر حریق
قیمت ارزان
رنگ سفید خوش آیند
29
29

آماده سازی سنگ گچ برای خوراک کوره
استخراج از معدن با کمک روشهای گوناگون.

خرد کردن سنگ که در دو مرحله انجام می گیرد:
اول: با کمک سنگ شکن به کلوخه های 40 سانتیمتری تبدیل می گردد.
دوم: با کمک سنگ شکن های فکی به به ابعاد چند میلی متری تبدیل می شود.

الک کردن و بازگرداندن قطعات درشت به بخش سنگ شکن.

ذخیره سازی در سیلوها (به اندازه خوراک حداقل یک هفته).

30
30

نمایی از تاسیسات سنگ شکن
31
31
قیف ورودی سنگ شکن در کارخانجات گچ پزی
نمایی از دستگاه سنگ شکن فکی
نمایی از دستگاه سنگ شکن چکشی

گچ پزی
گچ پزی یعنی حرارت دادن به سنگ گچ برای تبخیر یک و نیم ملکول از آب تبلور آن

32
32
با کمک حرارت

تولید گچ ساختمانی از سنگ گچ
اگر به سنگ گچ 170 درجه سانتیگراد حرارت دهیم یک و نیم ملکول از آب خود را از دست داده و به گچ ساختمانی تبدیل می شود.
33
33

تولید گچ تشنه
اگر به سنگ گچ حرارت 300 در جه سانتیگراد داده شود سنگ گچ یک و هفت دهم ملکول از آب خود را از دست داده و به گچ تشنه تبدیل می شود.

این گچ میل ترکیبی زیادی با آب داشته و با جذب رطوبت مجدداً به گچ ساختمانی تبدیل می گردد.

34
34

تولید گچ سوخته
اگر سنگ گچ را تحت دمای 700 درجه سانتیگراد قرار دهیم تمام آب تبلور خود را از دست داده و تبدیل به سولفات کلسیم بدون آب می گردد که با آن گچ سوخته می گویند.

این محصول میل ترکیبی با آب نداشته و قابل مصرف در ساخت و ساز نیست.

می توان با اضافه نمودن ترکیباتی همچون زاج یا سولفات روی مجدداً گچ سوخته را احیاء نمود ولی این روش مقرون به صرفه نیست.

35
35

گرما دهی زیاد به سنگ گچ
در صورتی که گرمای داده شده به سنگ گچ 700 الی 1400 درجه سانتیگراد باشد، سنگ گچ به اکسید کلسیم و گازهای مختلف تبدیل می گردد.
36
36
سنگ گچ
دمای 700 الی 1400
در کوره

وجود اکسید کلسیم در گچ
اگر اکسید کلسیم یا همان آهک زنده در گچ باقی بماند در زمان گیرایی گچ تغییر ایجاد می کند.

در اثر مجاورت با آب شکفته شده (هیدرات کلسیم) و ازدیاد حجم می یابد و باعث تغییر شکل گچ و ایجاد ناصافی در آن خواهد شد.
37
37

انواع کوره های گچ پزی
کوره های گچ پزی چاهی

کوره های تاوه ای

کوره های گردنده خفته
38
38

کوره های گچ پزی چاهی
قدیمی ترین توع کورهای گچ پزی است.
شکلی همچون تنور دارد.
به دلیل عدم کنترل مناسب دما همه نوع گچ در آن تولید می شود.
کیفیت گچ تولیدی به دلیل عدم کنترل دما مناسب نیست.
سوخت این نوع کوره ها چوب، ذغال سنگ و یا… می باشد.
39
39

کوره های تاوه ای
این نوع کوره از یک سینی به همراه همزن تشکیل شده است.
به دلیل کنترل مناسب دما کیفیت گچ تولیدی مناسب است.
تغذیه این نوع کوره ناپیوسته است.
سوخت آن گازوئیل، کک و یا … می باشد.

پس از خروج گچ پخته شده با کمک هوا گچ را سرد می کنند و هوای مورد استفاده را که بین 110 الی 120 درجه گرما دارد را برای صرفه جویی در مصرف انرژی صرف پیش گرم کردن مواد خام ورودی جدید می کنند.
40
40

کوره های گردنده خفته
این کوره ها از یک استوانه چرخان با زاویه 4 درجه تشکیل شده است که طی چرخش خود سنگ گچ را به جلو برده و آن را گرم می نماید.
41
41
کیفیت گچ تولیدی در این کوره ها بالا و تغذیه آن پیوسته است

خواص گچ
42
42

زود گیر بودن گچ
ملات تولیدی با گچ در مدت زمان 10 دقیقه سفت می شود

به همین دلیل کاربردهای فراوانی برای آن ایجاد شده است
43
43

خاصیت ازدیاد حجم گچ
گچ تنها ملاتی است که در موقع سخت شدن در حدود یک درصد به حجمش اضافه می شود.

به دلیل ازدیاد حجم گچ پس از مصرف کلیه خلل و فرج را پر نموده و ایجاد ترک و شگاف نمی نماید.

نوعی سیمان انبساطی نیز به تازگی تولید شده لیکن در بازار ایران وجود ندارد.

به دلیل عدم ایجاد خلل و فرج مکانی برای زندگی حشرات ایجاد نمی کند که این امر منجر به بهداشتی بودن کاربرد گچ می گردد.
44
44

مقاومت گچ در برابر آتش سوزی
با توجه به اینکه گچ پس از سفت شدن مجدداً به سنگ گچ با دو ملکول آب تبلور تبدیل می گردد می تواند به مدت دو ساعت و تا زمان تبخیر کامل آب خود در برابر سرایت آتش به سایر اماکن مقاومت کند.
45
45

خاصیت اکوستیک گچ
گچ می تواند 60 الی 75 درصد ارتعاشات را به خود جذب کرده و مانع پژواک صدا گردد.

این میزان جذب برای اطاقها، کلاسهای درس و حتی سالن های کوچک کافی است لیکن در سالنهای بزرگ موسقی باید از مواد مناسب تری استفاده گردد.
46
46

ارزانی گچ
گچ به علت ارزانی و سهل الحصول بودن در همه جا به مقدار کافی وجود دارد و به همین دلیل کاربرد فراوانی یافته.
47
47

خاصیت الاستیسیته گچ
ملات گچ به دلیل خاصیت شکل پذیری زیاد دست مایه اصلی هنرمندان شده است
48
48

رنگ گچ
گچ پس از خشک شدن رنگ سفید ایجاد می کند که این امر جلوه خوبی به ساختمانها می دهد و در نتیجه یکی از بهترین اندودهای ساختمانی را تولید می نماید.
49
49

خاصیت رنگ پذیری گچ
اندود رنگ پس از خشک شدن تقریباً هر نوع رنگی را به خود می پذیرد
50
50

سخت شدن گچ
پودر گچ دارای نیم ملکول آب می باشد و درصورتی که در مجاورت آب قرار گیرد یک و نیم ملکول آب را جذب کرده و مجدداً به سنگ کچ تبدیل می گردد.

البته سختی آن به اندازه سنگ گچ اولیه نیست ولی به خوبی می تواند در برابر نیروهای وارده مقاومت کند.
51
51

مقاومت گچ در برابر آب
گچ در برابر رطوبت مقاومتی ندارد و از گچ در مکانهایی که با آب در تماس است نباید استفاده کرد.
52
52

مقاوم نمودن گچ در برابر آب
گچ بدون آب (سولفات کلسیم) را کاملاً پودر کرده و آنرا با زاج خمیر می نمایید. سپس آن را تا 500 درجه حرارت می دهیم. پس از آسیاب مجدد گچ مقاوم به آب تولید می گردد.
53
53

تولید ملات گچ
از لحاظ تئوری هر کیلوگرم گچ با دو دهم لیتر آب یعنی تقریباً 20 درصد وزنی آن مخلوط می شود.

به دلیل سهولت در کار با ملات در عمل از 70 الی 80 درصد آب برای تولید ملات استفاده می شود.
54
54

زمان سفت شدن ملات گچ
گچ مرغوب ساختمانی آن است که مابین 8 الی 25 دقیقه شروع به سفت شدن نماید و پایان سفت شدن آن نیز باید مابین 20 الی 60 دقیقه باشد.
55
55

اندازه گیری زمان شروع و پایان گرفتن گچ
شروع زمان سفت شدن گچ زمانی است که اگر میخی را روی ملات بکشیم، شیار ایجاد شده سریع شروع به پر شدن نکند.

پایان زمان سفت شدن هم زمانی است که اگر با انگشت بر روی ملات ضربه بزنیم روی ملات و در محلی که ضربه زده ایم آب ظاهر نشود.
56
56

تغییر خواص گچ با افزودن موادی به آن
افزایش نیم درصد وزنی نمک طعام به گچ منجر به کاهش زمان گیرش گچ به 5 دقیقه می شود.
افزایش 4 درصد وزنی نمک طعام به گچ زمان گیرایش آن را به سه و نیم دقیقه کاهش می دهد.
افزایش بیش از 4 درصد وزنی نمک طعام به گچ منجر به تاثیر عکس خواهد شد بطوری که افزایش 10 درصدی نمک به آن منجر به افزایش زمان گرفتن گچ به حدود دوازده و نیم دقیقه می گردد.
افزودن زاج سفید گچ را کند گیر تر می نماید.
افزودن سریش نیز گچ را دیر گیر تر می نماید.
57
57

زمان مصرف گچ از لحاظ دما
واکنش مخلوط شدن آب و گچ گرماده می باشد و در این هنگام دمای مخلوط آب و گچ 15 تا 20 درجه گرم تر از محیط اطراف خواهد بود.

به همین دلیل می توان از این ملات در دمای زیر صفر نیز استفاده نمود
58
58

گچ کشته
پس از الک کردن گچ و مخلوط نمودن آن با آب به کمک همزدن شدید ملات مانع ایجاد کریستالهای لازم جهت سخت شدن ملات می شویم.

این گچ تا زمان خشک شدن سفت نمی گردد.
59

تفاوت خشک شدن گچ و سخت شدن آن
سخت شدن گچ زمانی شروع می شود که در اثر تماس مجدد آب با آن به ملات تبدیل نشود.

خشک شدن گچ به از دست دادن آب اضافی آن گفته می شود. که با توجه به آب و هوا از چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد.
60
60

اندازه دانه های گچ

نود و نه و نیم درصد ذرات گچ باید ریزتر از دو دهم میلیمتر باشد.
61

علل ترک خوردن گچ کاری
اگر گچ کافی برای تولید ملات اولیه به کار نرود انبساط کافی نیز رخ نخواهد داد.
اگر کلفتی لایه گچ به کار گرفته شده بیش از 7 الی 8 سانتیمتر باشد به دلیل زودتر خشک شده سطح ترک ایجاد می گردد.
اگر در دمای زیر صفر اقدام به گچ کاری نماییم و آب ملات یخ بزند واکنش های سخت شدن انجام نشده و ترک خوردگی ایجاد می شود.
بعضی ترکها ناشی از نشست ساختمان هستند. این ترکها با زاویه 45 درجه ایجاد می گردند.
62

دلیل استفاده از مخلوط کچ و خاک رس
قیمت خاک رس ارزان تر از گچ است.
ملات خاک و گچ دیر گیر تر بوده و کار با آن آسان تر است.
ملات گچ و خاک خاصیت الاستیسیته بیشتری دارند.
63

دوغ آب گچ
برای پر کردن خلل و فرج باقی مانده در سازه های گچی از مخلوط رقیق گچ و آب استفاده می شود.
64

واکنش متقابل گچ و فلزات
تماس کچ با آهن، روی، سرب و غیرره می تواند منجر به تولید سولفات فلزات مذکور گردد.

جهت جلوگیری از این امر که منجر به تضعیف فلز می گردد از پوشش ضد رنگ استفاده می شود.
65
65

مقاوم نمودن اندود گچ معمولی در برابر آب
یک لایه رنگ روغنی می تواند منجر به محافظت نسبی اندود گچ در برابر بخار آب در حمام و دستشویی گردد.
66

مقاومت فشاری و کششی گچ
معمولاً مصرف گچ در ساختمانها برای مقاصد باربری نبوده و فقط برای مقاصد خاص و بدون فشار بالا مورد استفاده قرار می گیرند.

مقاومت فشاری گچ 30 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع و مقاومت کششی آن 5 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع می باشد.

این مقاومت فقط برای نازک کاری مناسب است.
67
67

انبار کردن گچ
اگر گچ به صورت فله ای وارد کارگاه گردد باید بلافاصله مصرف شود. چون همان طور که گفته شد گچ میل ترکیبی شدیدی با آب داشته و حتی رطوبت هوا هم با آن ترکیب می گردد.

اگر گچ به صورت پاکتی و در بسته بندی های استاندارد وارد کارگاه گردد می توان از آن برای مدت یک سال نگهداری کرد.

68
68

شرایط انبار داری گچ پاکتی
فاصله از زمین حداقل 10 سانتیمتر
فاصله از دیوار حداقل 20 سانتیمتر
حداکثر تعداد پاکتهای گچ چیده شده بر روی هم 10 عدد
69
69

70
70
انبار داری صحیح گچ
انبار داری غلط گچ

روشهای تولید صنعتی

تاریخچه گچ:
قدیمی ترین آثار بجای مانده از گچ مربوط به 9000 سال قبل می باشد که در آناتولی و سوریه کشف شده اند. 5000 سال قبل مصری ها سنگ گچ را در هوای آزاد در درون آتش می سوزاندندو سپس آنرا می کوبیدند و تبدیل به پودر می کردند و در نهایت این پودر را با آب ترکیب می کردند و دیواره های کاخ ها و معابد خود را با گچ می پوشاندند . برخی از نمونه های اولیه گچ در اهرام مصر کشف شده اند. علاوه براین یونانی ها از گچ بصورت خاص (گچ سلنیوم که شفاف می باشد ) بعنوان پنجره معابدشان استفاده می کردند . رومی ها با استفاده از گچ از هزاران مجسمه یونانی کپی برداری کرده اند. بشر در طی قرن ها در نقاط مختلف جهان درخصوص پخت گچ مهارت هایی را کسب کرده بود . در سالهای 1700 میلادی پاریس مرکز گچ بود ( گچ پاریس ) چرا که تمامی دیوارهای خانه های چوبی برای جلوگیری از آتش سوزی با گچ پوشیده می شد. پادشاه فرانسه این قانون را بعد از اینکه لندن بزرگ در سال 1666 در اثر آتش سوزی از بین رفت اجباری نمود . دانش ما در زمینه استفاده از گچ در قبل از قرن نوزدهم محدود می باشد. با این وجود تحقیقات نشان می دهد که در قرن شانزدهم گچ همراه آهک در کف ها دیوارها و سقف ها مورد استفاده قرار می گر فته است اما ثابت گردیده است که گچ بری تزئینی که قبلا یکی از موارد استفاده از گچ در نظر گرفته می شده است در این دوران دارای سوابق بسیار مختصری می باشد.

تاریخچه گچ در ایران:
در ایران نیز گچ رابطه نزدیکی با صنعت ساختمان سازی داشته و از قدیم یکی از مصالح ساختمانی سنتی ایران بوده است . گچ در بیشتـر ساختمانهای باستانی که تاکنون باقی مانده اند بصورت آثار گچ بریهای زیبا دیده می شود . از زمان اشکانیان ابنیه هایی با تزئینات گچی بجا مانده است که نمایانگر خلاقیت و هنر استادکاران ایرانی می باشد . از دوران اسلام نیز گچ بریهای فراوانی بجا مانده که نمودار پیشرفت این هنر در سرزمین ایران می باشد. عالی قاپو ، کاخ هشت بهشت و گچ بریهای زیبای مسجد جامع ارومیه از جمله بارزترین جلوه های این هنر می باشد . کف سراسر تالار و پـلکان و ستـونهــای کاخ لاله زار تهران در خیابان سعدی با سنگ گچ مرمری ساخته شده بود. کاربرد گچ در پوشش قوسی کانال ها در قسمتی از بناهای تخت جمشید از دوره هخامنشی به یادگار مانده است. ملات گچ در دوره ساسانیان در اسکلت سازی بناها وهمچنین جهت نماسازی کاربرد فراوان داشته است. یکی از پدیده های هنری در معماری بی همتای ایران هنر گچبری است که در کاوش های باستان شناسی نمونه ها و نشانه هایی از رواج این هنر در روزگار ساسانی به دست آمده است . یکی از کاربردهای ویژه گچ ، اندود کردن دیوارها و آراستن سطوح داخلی ساختمانها است و هنر گچبری این آراستگی را به حد کمال و دلنوازی می رساند . آثار گچبری را در دوره های مختلف تاریخ ایران می توان مشاهده کرد برای نمونه در دوره سلجوقی به مسجد علویان در همدان – در دوره ایلخانی به بقعه بایزید بسطامی در بسطام – در دوره تیموری به بقعه شیخ احمد جامی در تربت جام – در دوره صفویه به کاخ عالی قاپو در اصفهان – در دوره زندیه به عمارت کلاه فرنگی در شیراز و در دوره قاجار به کاخ گلستان در تهران می توان اشاره نمود .

:گچ
گچ ازاولین قدم بنا یعنی پیاده کردن حدود نقشه بر روی زمین(ریختن رنگ) و تا آخرین مراحل که شامل سفیدکاری ، نصب سنگ ونقاشی مورد استفاده است و محصولات دیگر گچ: نمای گچی، دیوارهای پیش ساخته گچی و سقف کاذب گچی است.
گچ به وفور در طبیعت یافت می شود و به صورت سنگ گچ است و از لحاظ فراوانی در ردیف پنجم قرار دارد. در کشور ما ایران در تمام نقاط کشور خصوصا در کویر مرکزی و اطراف تهران، جاجرود، آذربایجان، اطراف مشهد و… یافت می شود.
قطر بزرگترین دانه گچ مورد استفاده در کارهای ساختمانی نباید از 0.6 میلیمتر بزرگتر باشد و 90% آن باید ریزتر از 0.15 میلیمتر بوده . 99.5% آن باید ریزتر از 0.2 میلیمتر باشد.
هرقدر دانه های گچ ریزتر باشد آن گچ مرغوب تر است.
وزن مخصوص گچ بر حسب ریزی و درشتی دانه و همچنین لرزیده و نلرزیده آن متفاوت است و بطور کلی وزن مخصوص گچ از 0.85 تا 1.4 تن بر متر مکعب می باشد.

CaSo4، 2H2oسنگ گچ:
گچ به علت میل ترکیب شدیدی که دارد بطور خالص یافت نمی شود بیشتر به صورت ترکیب با کربن یا اکسیدهای آهن یافت می شود.
سنگ گچ موجود در طبیعت بیشتر مخلوط با آهک و خاک رس است. سنگ گچ یا بصورت سولفات کلسیم آبدار(ژیپس یا گچ خام) و یا بصورت سولفات کلسیم بدون آب(ایندریت) یافت می شود.

سنگ گچ مرمری: مصرف گچ پزی ندارد.
سولفات کلسیم آبدار:
سنگ گچ مطبق: مصرف گچ پزی ندارد.
سنگ گچ معمولی: مصرف گچ پزی دارد.

کوره های گچ پزی:
گچ پزی بیشتر در سه نوع کوره انجام می شود که هر کدام را به تفکیک و با بیان
محاسن ومعایب مورد بررسی قرار میدهیم:

کوره ی گچ پزی چاهی:
این نوع کوره ها قدیمی ترین کوره های گچ پزی در ایران هستند که هم اکنون هم در
بسیاری از شهر های ایران استفاده از آنها متداول است.
به شکل تنوره ساخته می شوند و در آن سنگ گچ را می چینند و به آن حرارت
می دهند . حرارت آن قابل کنترل نیست.بدیهی است چون محصول در این کوره ها یکنواخت نیست می توان گفت بازدهی مناسبی ندارند ولی به دلیل زیاد و در دسترس بودن گچ و ساختار ساده ی این کوره ها پرکاربردترین کوره ها در کشورمان هستند.سوخت این کوره ها معمولاًچوب,زغال سنگ و ….. است.
در کشورمان بهترین نوع گچ برای سفید کاری از سنگ گچی که روی کوره های
تنورهای آهک پزی و آجر پزی قرار می دهند به دست می آید.

کوره ی گچ پزی تاوه ای:

این کوره تشکیل شده است از یک سینی بزرگ که سنگ آسیاب شده را روی آن
میریزند و به آن حرارت می دهند . این کوره دارای دستگاهی می باشد که پیوسته
دانه های سنگ گچ را به هم می زند این کار باعث میشود تمام مواد اولیه به یک
نسبت حرارت ببینند . این دستگاه شبیه یک شانه است که حول محوری که در وسط
آن قرار دارد میچرخد و باعث به هم خوردن سنگ گچ آسیاب شده می شود.
محصول به دست آمده از این کوره را با درجه ی مورد نظر آسیاب و سپس به بازار
عرضه می کنند . این محصول یکنواخت است . کار این نوع کوره ها ناپیوسته بوده
و سوخت آن گازوییل یا زغال سنگ است . میتوان گفت این کوره ها نسبت به کوره
چاهی (تنوره ای) داری مزایای بیشتری هستند.

این کوره ها رایج ترین نوع کوره های گچ پزی هستند. شکل آنها به صورت استوانه
فلزی خوابیده ای است که حول محور خود که با افق در حدود 4 درجه شیب دارد
می گردد و در ضمن گردش کلوخه های سنگ گچ را به جلو هدایت می کند این
کلوخه ها بتدریج که جلو می روند پخته می شوند.
در این نوع کوره هم مانند کوره ی تاوه ای از به هدر رفتن انرژی جلو گیری میشود.
کار این کوره ها پیوسته است و محصولی کاملا ًیکنواخت تولید می کنند . و به دلیل
کارکرد پیوسته ی آنها نسبت به دو نوع قبلی کوره ی گچ پزی به صرفه تر است.

کوره ی گردنده ی خفته:

ظاهر گچ:
سنگ گچ خالص بی رنگ است، سنگ گچ ترکیب شده با کربن به رنگ خاکستری، سنگ گچ ترکیب شده با اکسیدهای آهن بی رنگ، زرد روشن، کبود و یا سرخ رنگ می باشد که این رنگها بر اساس نوع اکسید آهن متفاوت است.
مزایای گچ:
1. زودگیر بودن (حدود 10 دقیقه)
2.خاصیت ازدیاد حجم (حدود 1 درصد)
3.مقاومت در مقابل آتش سوزی (دو تا سه ساعت)
4.خاصیت آکوستیک بودن (60 تا 70 جذب ارتعاشات)
5.ارزانی
6.خاصیت پلاستیک بودن
7.رنگ
8.رنگ پذیری
9.فراوانی

گچ کندگیر و تندگیر:

1. نمک طعام: 5% وزن گچ – تندگیر – زمان گیرش 5 دقیقه
1-2% وزن گچ – زمان گیرش 3/5 دقیقه : 2. نمک طعام
3. 10% نمک طعام : زمان گیرش 12/5 دقیقه – کندگیرتر
4. زاج سفید : کندگیرتر
5. سرریش(نوعی چسب گیاهی): 1-6% وزن گچ – گرفتن گچ 12/5- 38 دقیقه (باعث می شود لباس تکیه دهنده به دیوار کثیف نشود)
6. براکس : 1-0.5 % وزن گچ – زمان گیرش 15 دقیقه تا 1/5 ساعت
7. آب گرم : تاثیری چندانی در گیرش گچ ندارد.
8. سریشم: 0.1-0.5% وزن گچ – سخت شدن 10 دقیقه تا 2 ساعت
9. خاک رس: 10-50% وزن گچ – آغاز گرفتن حداکثر تا 12/5 دقیقه به تاخیر میافتد.
10.زاج سفید: 1% وزن گچ – آغاز گرفتن حداکثر تا 15/5 دقیقه به تاخیر میافتد. 5% گچ تندگیر شده – آغاز گرفتن به 7 دقیقه میرساند.

گچ در مقابل آب:
پودر گچ ساختمانی 0.5 ملکول آب متبلور دارد که وقتی با آب مخلوط می شود و 1/5 ملکول آب جذب کرده و سخت می شود.
پس از سختی اگر سفید کاری در مجاورت آب قرار بگیرد طبله کرده و پس از خشک شدن دوباره به حالت اولیه بر نخواهد گشت، و در نتیجه گچ در مقابل آب و رطوبت بسیار ضعیف است و به همین دلیل در محیطهایی که با آب در تماس است(توالتها، حمامها و آشپزخانه)قابل استفاده نیست ودر مناطق مرطوب مانند شمال کشور برای سفیدکاری از سیمان سفید یا آهک استفاده می نمایند.
مقاوم سازی گچ در مقابل آب:
می باشد را کاملا پودر کرده و آنرا در CaSo4 گچ بدون آب تبلور (ایندریت) که به فرمول
محلول زاج خمیر کرده و دوباره به کوره برده تا 500 درجه حرارت دهیم و آنرا دوباره به آسیاب برده به گرد گچ تبدیل نمائیم چنین گچی در مقابل آب مقاوم بوده و طبله نمی کند، پس می توان از این نوع گچ در نمای ساختمان که در برابر عوامل جوی قرار دارد استفاده کنیم و همچنین در توالتها ، سرویسها ، حمامها و آشپزخانه نیز است استفاده کنیم.(در ایران معمول نیست)

مقاوم کردن اندود گچ در مقابل آب:
در فضاهایی از آپارتمانهای مسکونی که اندود گچ در مقابل بخارآب قرار دارد، مانند سقف حمامها و یا توالتها و یا آشپزخانه ها برای آنکه بخار آب به گچ آسیبی نرساند روی آنرا با یک لایه رنگ روغن می پوشانند تا بدینوسیله مقاومت آن را در مقابل آب و مخصوصا بخار آب زیادتر گردد ولی این رنگ روغن نمی تواند گچ را صد در صد در مقابل آب مقاوم نماید و بازهم بعد از چندی سقف یا دیوار این گونه فضاها در اثر مجاورت با بخار آب طبله می نماید.

مقاومت فشاری و کششی:
همانطور که می دانیم از گچ در ساختمان سازی معمولاً به عنوان ماده ای برای نازک کاری استفاده می شود و در ساختن اعضای باربر کاربرد ندارد به همین خاطر اگرملات گچ پس از سخت شدن و خشک شدن بتواند وزن خود را تحمل کند کافی است.
آزمایش ها نشان میدهد مقاومت فشاری گچ بیش از 30 کیلوگرم برساتیمتر مکعب ومقاومت کششی آن بیش از 5 کیلوگرم بر متر مکعب است که این مقاومت ها برای مصرف گچ در نازک کاری مناسب می باشند.

ملات گچ:

ابتدا مقداری آب در ظرف مخصوص ملات (استانبولی) می ریزیم و سپس دانه های گچ را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم. برای یک کیلوگرم پودر گچ از لحاظ تئوری به 0.2 لیتر یعنی تقریبا 20% وزن گچ آب نیاز است است ولی عملا برای آنکه گچ شکل پذیری بهتری داشته باشد و کارگران مجال کارکردن با آنرا داشته باشند به ملات گچ در حدود 70 تا 80 درصد وزنش آب اضافه می نمایند. که این آب پس از خشک شدن گچ تخیر می شود.
گچ ساختمانی زود شروع به گرفتن می کند و سخت می شود. زمان گرفتن گچ بین 8-25 است و زمان سخت شدن آن بین 20 دقیقه تا 1 ساعت است و خشک شدن گچ با توجه به گرمی و سردی هوا ممکن است از چند ساعت تا چند روز بطول بیانجامد و خشک شدن گچ زمانی پایان می یابد که رنگ آن کاملا سفید شده باشد. گچ در موقع ملات سازی 15-20 درجه گرما تولید می کند اما در دمای زیر صفر نباید استفاده شود و در دمای کمتر از 6-5 درجه استفاده نمی شود.

گچ کشته:
گچ کشته مانند گچ درست میشود فقط 10 – 12 دقیقه ملات را مخلوط می کنند مانع ایجاد کریستالهای لازم جهت سخت شدن می شود و این ملات قبل از خشک شدن سخت نمی شود این گچ هیچ وقت سخت نمی شود و تا قبل از سخت شدن و قبل از خشک شدن حالت پلاستیسیته خود را از دست نمی دهد ضخامت این گچ نباید از یک میلیمتر تجاوز کند زیرا پوسته پوسته می شود و برای صیقلی کردن سطح دیوار کاربرد دارد.

ملات گچ و خاک:
ازاین ملات در طاقهای ضربی در ساخت دیوارهای تیغه ای 5 سانتیمتری به کار می رود درصد خاک و گچ بستگی به سرعت گیرایی گچ دارد و معمولا حدود 50% گچ و 50% خاک رس (الک شده) است. و این ملات از ملات گچ دیرگیرتر است و پلاستیکتر است.

دوغ آب گچ:
برای ساختن دوغاب گچ عین ساختن ملات گچ عمل می کنیم فقط از آب بیشتری استفاده می شود.
از دوغاب گچ به دلیل رقیق بودن در پر کردن طاق های ضربی استفاده می شود . این دوغاب را بر عکس ملات گچ قبل از ازدیاد حجم مصرف می کنند .

دستگاه میکسر و پاشنده سیمان و گچ
مواد را داخل دستگاه ریخته و با اتصال به آب شروع به عملیات سیمان کاری یا گچ کاری می نماییم.

گچ بری:
در چند سال گذشته بعلت عدم توجه، این هنر نزدیک به از بین رفتن بود ولی اخیرا دوباره در اثر استفاده مهندسین معمار از این هنر در ساختمانهای خود، استادکاران این حرفه دوباره مشغول کار شده و هنر گچ بری در حال احیا شدن است.
:نمای گچی در بعضی از ساختمانها از نمای گچی استفاده می نمایند که بوسیله گچبری و سر ستون سازی شکل زیبائی به نما می دهند با توجه به اینکه گچ از مصالح است که در مقابل آب مقاومت نمی نمایید باید توجه نمود که برای نما سازی از گچ مخصوص که در مقابل آب مقاوم باشد استفاده نمایند .  

گچ کاری داخلی:
اگر به جای گچ و خاک زیر سفیدکاری بوسیله کاه گل اندود نمایند، از لحاظ ایزولاسیون حرارتی و قابل انعطاف بودن در مقابل لرزشهای سقف مقاومتر است ولی باید توجه نمود که در سقفهای تیرچه بلوک با توجه به اینکه بلوک یک آجر ماشینی است کمتر خاصیت مکندگی آب را داشته و در نتیجه کاه گل به خوبی به آن نمی چسبد وممکن است طبله نموده و بریزد.

گچ کاری روی رابیتس:
در سقف کاذب زیر گچ کاری نمی شود از کاه گل استفاده نمود بلکه باید زیر کار را بوسیله یک قشر گچ و خاک پوشانید زیرا گچ و خاک از سوراخهای رابیتس گذشته و مانند قلابی در پشت آن قرار گرفته و سطح محکم و یکنواختی را ایجاد می نماید.

علل ترک خوردگی گچ:

1. اگر در موقع ساخت ملات میزان گچی که در آب می ریزیم از حد معینی کمتر باشد .
2. اگر ضخامت ملات از 8-7 سانتیمتر بیشتر شود هنگام خشک شدن لایه های درونی برای خارج شدن رطوبت لایه ی بیرونی ترک می خورد.
3. وقتی گچ کاری در فصل سرما و دمای زیر صفر انجام شود آب داخل گچ یخ زده و پس از ذوب شدن موجب فاسد شدن گچ می شود.
4.ترک خوردگی گچ کاری می تواند بر اساس نشست ساختمان باشد که این ترکها معمولا با زاویه 45 درجه نسبت به افق ظاهر می شوند.

اثر گذاری بر فلزات :

اگر ملات گچ در مجاورت فلزاتی مانند آهن ، سرب و روی قرار بگیرد با آن ها
واکنش داده و تولید سولفات می نماید در نتیجه سولفات باعث ضعیف شدن قطعه ی
به کار رفته می شود .
بنا بر این ویژگی گچ ، بایستی در ساختمان های اسکلت فلزی یا در اجرای طاق
ضربی توجه شود که تمام قطعات فلزی به خوبی با لایه ای از ضد زنگ پوشانیده
شوند تا به این وسیله از خوردگی آهن جلوگیری شود.

انبار کردن گچ:
اگر گچ بصورت فله به کارگاه وارد شود باید بلافاصله مصرف گردد زیرا همان طوریکه قبلا نیز شرح داده شد گچ میل ترکیب شدیدی با آب داشته و حتی رطوبت هوا را جذب کرده و پس از مدتی نه چندان طولانی فاسد می شود، یعنی در موقع مخلوط کردن آن با آب ازدیاد حجم پیدا نکرده و سخت نمی شود، ولی اگر پاکتی را به طریقه صحیح انبار کنند بطوریکه دور از رطوبت باشد می توان حتی بعد از یکسال هم از آن استفاده نمود.
برای انبار کردن گچ باید آنرا روی تخته هایی که به وسیله آجر یا سفال از زمین فاصله دارند قرار داد، فاصله پاکتهای گچ از دیوار 20 سانتیمتر و نباید بیشتر از 10 پاکت گچ روی هم قرار دهیم
زیرا وزن گچهای بالایی بر پاکتهای گچهای پایینی باعث شود گچها بهمدیگر بچسبند یا کلوخه شوند.در نتیجه گچ را باید به نحوی انبار کرد که هوا در اطراف آن جریان داشته و تحت فشار نباشد.

جدول قیمت

گچ گیپتون:

گچ گیپتون نوعی گچ فرآوری شده از کارخانجاتی که دارای بک فیلتر میباشند و در کیسه های 30kg به قیمت 3000 تومان می باشد. در بخشهای بتنی سازه ها که اعمال گچ و خاک امکان پذیر نمی باشد از گچ گیپتون استفاده میگردد . مثل ستون و دیوار برشی و اتصال قسمتهایی از دیوار گچی

پانلهای گچی

با توجه به سبکی سازه، فونداسیون موردنیاز برای اجرای ساختمان کوچکتر خواهد بود. محاسبات مهندسی در هر مورد بسته به نقشه مورد اجرا، میزان صرفه جویی را مشخص خواهد کرد. برای دیواره های توخالی، به تعداد مورد نیاز (که در نقشه ها مشخص خواهد گردید)، میلگرد عمودی در فونداسیون قرار خواهد گرفت تا بعدا با پر کردن بتون داخل حفره های دیوار، علاوه بر یکپارچه نمودن دیوار، ستونهای مورد نیاز برای ساختمان و قرار گرفتن کلاف سقف بر روی آن ایجاد گردد. برای دیواره های سبک توپر، قطعات فلزی خاص (که همراه با بلوکها ارسال میگردند)، داخل بتون قرار میگیرد تا بتوان با قرار دادن بلوکها داخل این قطعات، دیوار را بدون نیاز به ملات و به صورت خشک اجرا کرد. با توجه به شکل خاص بلوکها، میتوان با ابزارهای معمول برش، شکلها و ابعاد مورد نیاز را در محل کارگاه تهیه و با توجه به نقشه، دقیقا جزییات را اجرا نمود.
نحوه ی اجرا:

پس از اجرای ردیف اول بلوکها، با توجه به راهنماییهای انجام شده در نقشه های اجرایی، بستهای لازم در نقاط مورد نیاز قرار گرفته و سپس ردیفهای بعد اجرا میگردند.

با امتداد دادن میلگردهای نصب شده داخل فونداسیون، امکان مسلح کردن بتون پرشده داخل حفره ها ایجاد گشته و این حفره ها، بر اساس محاسبات انجام شده و به تعداد مورد نیاز، پر میشوند.

با رسیدن به ارتفاع مورد نیاز برای نصب قاب درها و پنجره ها، محلهای مورد نیاز برای تعبیه شاخکها اجرا و با استفاده از قطعات اضافی بریده شده، مراحل تکمیلی نصب قابها انجام میگیرد.

 

پس از تکمیل دیوارهای جانبی و داخلی، با برش بلوکها، قالب مورد نیاز برای بتون ریزی کلاف سقف تهیه و کلاف اجرا میگردد.

مجددا با استفاده از بلوک میتوان سقف را مطابق شکلهای نمایش داده شده اجرا کرد.

با توجه به سهولت کار بر روی بلوک و برش دادن آن، اجرای جزییات به راحتی امکان پذیر بوده و سرعت انجام کار بسیار بالاست.

                                                      
                                                      

مشخصات فنی:

دیوار گچی:
معرفی دیوار پیش ساخته گچی صداگیر

محسنات و کاربرد دیوارگچی صداگیر
دیوار گچی صداگیر در ضخامت 8 سانیمتر ضمن صرفه جوئی درفضای مفید ساختمانها، عایق مناسبی هم از نظر حرارتی وهم از نظر صوتی میباشد و به علت سبکی وزن  به سبک سازی  در ساختمان کمک میکند. با استفاده از دیوار گچی صداگیر در پروژه های ساختمانی خود، ضمن سرعت بخشیدن به پیشرفت عملیات اجرایی صرفه جویی چشمگیری در هزینه های آهن، سیمان و دیگر مصالح را خواهید داشت. دیوار گچی صداگیر از لحاظ زیست محیطی نیز بسیار مفید بوده و از لانه گذاری حشرات جلوگیری میکند و از نظر انجام عملیات اجرایی، به علت جاسازی های ایجاد شده در اطراف قطعات ( کام و زبانه ) بسیار آسان و سریع است و پس از نصب نیازی به گچ و خاک و گچ کاری ندارد و فقط به منظور محو شدن آثار جا سازی های تاسیساتی و بندها کافی است که یک لایه 3 الی 5 میلیمتر نرمه کشی با گچ نازک کاری سطح دیوار ایجاد شده را پوشش دهید تا آماده رنگ شود. نحوه اجرای تاسیسات: انجام هرگونه جاسازی تاسیساتی از قبیل کلید و پریز برق، لوله گذاری های برق و دیگر تاسیسات، همچنین نصب درب، پنجره، کاشی، سرامیک، سنگ و آجر نما امکان پذیر می باشد. طول و عرض مجاز:بارعایت دستورالعمل های پیشنهادی و رعایت جزئیات اجرایی داده شده می توانید دیواری به طول 6 متر و ارتفاع  3 متر را ایجاد نماید.شایان ذکر است بیش از این مقدار نیاز به تقویت کننده کمکی دارد.
 

طریقه بکارگیری لوازم و مصالح در نصب دیوار گچی:

جزئیات اجرایی:

فهرست ابزارهای مورد نیاز:

طریقه ساخت ملات:

پودر ملات و آب را به نسبت مساوی پیمانه کرده و سپس آب را در سطل پلاستیکی ریخته،آنگاه پودر ملات را بصورت تدریجی به آن اضافه نمائید و پس از خروج هوا آنرا کاملا بهم زده تا خوب مخلوط شود بطوریکه مایع بدست آمده شبیه به خامه شود.با این ملات حدود 45 دقیقه فرصت کار کردن خواهید داشت.

آماده سازی کف برای نصب:

برای کف سازی و تراز کردن آن میتوانید از گچ به میزان 80درصد و پودر ملات به میزان 20درصد با هم مخلوط کرده و مورد استفاده قرار دهید ، پیشنهاد میشود در محلهائی که کف مسطح نیست کف سازی بوسیله شمشه گیری انجام و تراز شود.

طریقه نصب و چیدمان گچی:

بکارگیری دیگر مصالح:

نوار لرزه گیر و عایق کننده
به منظور جلوگیری از سرایت رطوبت و ایجاد مقاومت بیشتر در برابر لرزشها و صرفه جویی در هزینه می توانید بجای استفاده از پروفیل فوم لرزه گیر از نوار ایزوگام یا مشابه در ضخامت 5 میلیمتر در کف بدنه و ستونهای بتنی و فلزی استفاده نمایید.

نازک کاری و نرمه کشی سطوح دیوار گچی
به منظور محو شدن بندها و آثار جاسازی ها و آماده سازی سطوح دیوار برای رنگ کاری به مقدار 1/5 الی 2/5  کیلوگرم گج نازک کاری برای هر متر مربع نیاز می باشد.

جزئیات و نقشه عایق کاری در سرویسها:

جزئیات اجرایی اتصالات:

مقاوم سازی در مقابل زلزله و لرزشها برای جلوگیری از ترک خوردگی:

طریقه مقاوم سازی در مقابل زلزله و جلوگیری از ترک خوردگی:

طریقه استفاده از پروفیل فوم و شاخک:

جزئیات دیوار گچی صداگیر به دیوار آجری و سفالی جهت عایق کاری:

جزئیات اتصال دیوار گچی به سطوح صیقلی عمودی:

کاربرد و محسنات دیوار گچی به صورت ترکیبی و دو جداره

یکی دیگر از کاربردهای دیوارگچی قابلیت اجرایی آن با سیستم ترکیبی و به صورت دو جداره می باشد.با بکارگیری روشی که در ذیل به آن اشاره می شود ، ضمن رعایت و تامین شرایط استاندارد مبحث 19تاکید روی دیوارهای جانبی و تفکیک کننده های آپارتمان را دارد،باعث سرعت بخشیدن به عملیات اجرایی،صرفه جویی در هزینه، مقاوم سازی در برابر لرزشها و زلزله،سبک سازی،صرفه جویی در مصرف انرژی و ایجاد مقاومت صوتی است.

مراحل چیدمان و اجرای دیوار گچی جانبی به صورت دو جداره 1. کف سازی و تراز محل ایجاد دیوار دو جداره(دهانه های اطراف ساختمان) 2. نصب پروفیل فوم لرزه گیر در دو ردیف. 3. نصب دیوار گچی عایق رطوبت در صخامت 8 سانتی متر در سمت بیرونی. 4. نصب یک لایه ورق فوم به فاصله اشاره شده در مبحث 19 که باتوجه به شرایط اقلیمی منطقه متفاوت میباشد. 5. نصب دیوار گچی عادی در ضخامت 8 سانتی متر از سمت داخل.
دیوار گچی عایق رطوبت،فوم و دیوار گچی عادی و سیستم مقاوم سازی لرزه گیر در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و بر اساس استاندارد مبحث 19 مورد آزمون قرار گرفته و به موجب شماره:9713-14-89 به تاریخ: 89/12/23 مورد تایید واقع شده است.از این روش اجرایی می توانید برای تفکیک بین واحدهای آپارتمان ها از یکدیگر نیز استفاده نمائید.اگر در طرفین دیوار دوجداره (تفکیکی)،سرویس بهداشتی یا آشپزخانه قرار داشت از دیوار عایق رطوبت و درغیر اینصورت از دیوار گچی معمولی استفاده فرمایید.

نحوه استفاده از پوشش کاپاگرین برای نما 1. پس از اتمام عملیات نصب دیوار ، سطوح دیوار بیرونی که با قطعات دیوار گچی عایق رطوبت اجراء شده با یک لایه نرمه کشی در ضخامت 3 الی 5 میلیمتر برای محو شدن بندها و یکدست شدن سطح دیوار انجام گیرد. 2. پس از خشک شدن سطح دیوار مواد کاپاگرین را در رنگ مورد نظر در ظرف مخصوص ریخته سپس با کمک قلطک با نقش مورد نظر سطح دیوار را پوشش دهید.
 
نحوه سیمانکاری روی دیوار عایق رطوبت با نصب توری روی سطح دیوار بیرونی عملیات سیمانکاری با روش پاششی یا تخته ماله ای قابل اجرا خواهد بود.
 

سلیمیکس 11 با کابرد دوگانه روی دیوار گچی صداگیر
1. سلیمیکس را میتوان به عنوان یک عایق رطوبتی روی سطح دیوارگچی و سطوح بسیاری از دیگر مصالح مورد استفاده قرار داد، مقدار مواد مورد نیاز برای ایجاد یک لایه به ضخامت یک میلیمتر حدود 800 گرم برای هر متر مربع می باشد. 2. سلیمیکس را میتوان به عنوان چسب کاشی نیز مورد استفاده قرارداد، مقدار مواد مورد نیاز برای هر متر مربع حدود یک کیلو گرم می باشد. به منظور بهره گیری از کاربرد دوگانه این مواد، پس از اطمینان از خشک و عاری بودن سطح دیوار از گرد و غبار، یک لایه سلیمیکس را روی سطح تمیز دیوار ایجاد، سپس یک لایه توری روی آن نصب و مجدا یک لایه دیگر مواد در جهت مخالف قبلی اضافه کرد، آنگاه اقدام به نصب کاشی می گردد. 3. پایداری مواد در برابر تغییرات جوی، تا میزان  20- درجه و 70+ درجه سانتیگراد بوده و نظر به اینکه در ساختار آن آب وجود دارد لذا توصیه می شود در دمای بالای صفر درجه و ترجیها در دمای 20 درجه مورد استفاده قرار گیرد. 4. سلیمیکس را می توان با قلم مو، غلطک و یا دستگاههای پاشش مورد استفاده قرار داد.

دیوار گچی عایق رطوبت:

محسنات و کاربرد دیوارگچی صداگیر دیوار پیش ساخته گچی ضد رطوبت صداگیر به منظور استفاده در سرویس ها و آشپزخانه ها طراحی و مورد استفاده قرار می گیرد. با بکارگیری این محصول مشکل عایق کاری رفع شده است و از نظر اتصال به دیوار گچی عادی در سایر بخش ها نیز مشکلی وجود ندارد و به راحتی امکان پذیر است. کاربرد دیگر این محصول پر کننده دهانه ها (دیوارهای جانبی)که به صورت دوجداره اجراء می شود ، نحوه اجراء طبق تصویر زیرین ، دیوار سمت بیرونی از نوع ضد رطوبت نصب و یک لایه فوم روی آن قرارداده سپس یک ردیف دیوار گچی عادی از سمت داخل نصب می گردد.با اجراء این روش دیوار احداث شده دارای تمامی شرایط مندرج در مبحث 19 میباشد.

جزئیات نصب عایق مابین پانل گچی پیش ساخته و تخته کوبی داخلی
1) اتصالات 2) تخته کوبی 3) شبکه چوبی 4) محافظ رطوبتی 5) عایق حرارتی 6) پانل پیش ساخته گچی    

جدول مقایسه وزن و قیمت تمام شده مصالح مختلف برای هر متر مربع دیوار داخلی (تیغه)
 

سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی:
کلیه قطعات مورد استفاده در این نوع سقف ها عموماً از جنس آلومینیوم هستند. قطعات گچی را می توان روی شبکه چوبی نیز میخ یا پیچ کرد. مزایای سقف کچی کاذب عبارتست از:
-سبکی
– نصب سریع و آسان: سیستم پیش ساخته و اتصالات آلومینیومی به کار برده شده سبب می گردد که نصب این محصول با سرعت بسیار و به سهولت انجام گیرد. – سهولت در ایجاد طرح های متنوع – مقاوم بودن در برابر آتش سوزی و عدم ایجاد دود – قابل تعویض بودن قطعات – با پرداختی جزئی آماده رنگ کاری هستند – ثبات رنگ (بدون تغییر رنگ سالهای متمادی ثبات خود را حتی در برابر نور خورشید نیز حفظ می نماید.) – ضربه پذیری: بعلت داشتن فیبر صنعتی در سقف های پنهان و توری پلاستیکی در سقف های نمایان، در برابر هرگونه ضربه اتفاقی دارای انعطاف لازم است. – مقاومت در برابر صدا: بعلت ساختار خاص خود برای ساختمانهای مسکونی، محیط های عمومی و سالن های بزرگ بسیار مناسب می باشد. – تهویه: سقف های گچی، حرارت و رطوبت را تنظیم و محیط را برای زندگی و فعالیت مطلوب می نمایند. – سازگار با محیط زیست: بعلت عدم وجود مواد زیان بخش هیچگونه آسیبی به محیط زیست نمی رساند.

تایلهای گچی:
اطلاعات عمومی در باره  تایلهای گچی :
تایلهای گچی روکشدار با روکش کاغذ کرافت در دو طرف تولید می گردد . استفاده از کاغذ کرافت قابلیت رنگ پذیری و مقاومت در برابر رطوبت را ایجاد می کند ، این تایل در انواع روکشدار با روکش پی وی سی و طرحهای مختلف و متنوع تولید می گردد .
به منظور افزایش مقاومت تایلها در برابر نفوذ آب در محیط های تاسیساتی از روکش آلومینیوم در پشت صفحه استفاده می شود .
خصوصیات  :
سرعت و سادگی نصب سقف مشبک و دسترسی آسان به پشت سقف بعد از اتمام کار ، قابلیت نور پردازی متنوع ، از دلایل استفاده روز افزون این سیستم است .
از جمله مزیتهای تایل گچی روکشدار عبارتند از :
 سرعت اجرای بالا          موثر در سبک سازی ساختمان         دسترسی آسان به فضای تاسیساتی
طرحهای متنوع                        حذف رنگ آمیزی             قابلیت جذب صوت ( آکوستیک )

5/59 سانتیمتر * 5/59 سانتیمتر
 
 تـایـــل

سقفهای کاذب مشبک کناف
سقفهای کاذب مشبک کناف، از شبکه سازه های سپری (یا T شکل) و تایل های گچی تشکیل می شوند. شبکه مذکور به وسیله آویزهای قابل تنظیم به سقف اصلی متصل گردیده و سپس تایلهای گچی درون این شبکه قرار می گیرند. نصب سریع و آسان، دسترسی آسان به فضای تاسیساتی پشت سقف کاذب و تعمیر و نگهداری آسان از جمله ویژگیهای این ساختار می باشد

انواع تایلهای گچی
تایل های سقفی در ابعاد ٦٠×٦٠ سانتیمتر و در دو نوع ساده (فاقد خواص صوتی ) و آکوستیک ( دارای خواص صوتی ) تولید و عرضه می گردند:
١- تایل های ساده
١-١- بدون روکش
١-٢- روکش دار (P.V.C بر روی تایل – آلومینیوم بر پشت تایل)
٢- تایل های آکوستیک
٢-١- مدل ٣٦/١٢/٨
٢-٢- مدل ١٨/٦

ویژگی اصلی تایل های آکوستیک، قابلیت جذب صوت بالای آنها می باشد. به همین سبب، این نوع تایل غالباً .در ساختمان هایی نظیر سینماها، آمفی تئاترها و دفاتر کار مورد استفاده قرار می گیرد
تایلهای گچی ساده
تایل های گچی ساده فاقد خاصیت جذب صوت می باشند. این تایلها در دو نوع بدون روکش و روکش دار تولید و عرضه می گردند.
تایل های بدون روکش دارای قابلیت رنگ آمیزی می باشند. تایل های با روکش P.V.C نیازی به رنگ آمیزی نداشته و بدین ترتیب سرعت کار بالا می رود. تایل های با روکش آلومینیوم (در پشت تایل) در مکان هایی که احتمال ریزش آب بر پشت تایل وجود دارد (مانند محل عبور لوله های تاسیساتی) و یا در محیط هایی که احتمال تعرق وجود دارد (مانند مناطق شرجی نظیر شمال یا جنوب کشور) مورد استفاده قرار می گیرند

تایل های گچی آکوستیک مدل ٣٦/١٢/٨
این نوع تایلها دارای خاصیت جذب صوت می باشند.
تایل های گچی آکوستیک مدل ١٨/٦
این نوع تایلها دارای خاصیت جذب صوت می باشند.

روش اجرا:
1- نصب نبشی تراز سقف
٢- اتصال آویز به سقف اصلی

٣- اجرای شبکه سازه
٤- قرار دادن تایلها درون شبکه

قیمت
1- تایل گچی 60 * 60 با روکش Pvc همراه با زیر سازی استاندارد هر متر مربع 78.000 ریال 2 – تایل گچی 60 * 60 با روکش Pvc سوراخ منظم همراه با زیر سازی استاندارد هر متر مربع 88.000 ریال 3 – تایل گچی 60 * 60 با روکش Pvc سوراخ نامنظم همراه با زیر سازی استاندارد هر متر مربع 91.000 ریال 4 – تایل گچی 60 * 60 مینرال آکوستیک Cmax همراه با زیر سازی استاندارد هر متر مربع 90.000 ریال 5 – نصب و اجراء هر متر مربع 50.000 ریال

منابع
کتاب مصالح شناسی تالیف: سیاوش کباری
سایت شرکت صداگیر (دیوار گچی پیش ساخته)
سایت کناف ایران
سایت شرکت ملی نفت ایران
سایت شرکت میلاد گچ
سایت معماری پارس دیسا
www.pars-disa.ir
کتاب اجزاء ساختمان و ساختمان تالیف: سیاوش کباری
سایت شرکت گچ شرق
سایت شرکت گچ سمنان

با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 140 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود