تارا فایل

پاورپوینت آزمایشگاه مصالح ساختمانی – تعیین زمان گیرش گچ ساختمانی در 14 اسلاید کاملا قابل ویرایش


به نام خداوند یکتا

آزمایشگاه مصالح ساختمانی

آزمایش تعیین زمان گیرش گچ

تهیه کننده: دکتر بهزاد زراعت

هدف از انجام این آزمایش تعیین زمان گیرش گچ بوده که نتیجه آن به عنوان معیاری برای تشخیص سالم بودن گچ در اثر نگهداری در انبارها به کار می رود.

هدف از انجام آزمایش :

گیرش گچ عبارتست از سفت شدن خمیر گچ از حالت مایع به جامد،این تغییر حالت پدیده ای است شیمیایی موسوم به هیدراسیون که طی آن اکسیدهای موجود در گچ در مجاورت آب هیدرات شده وبا تشکیل ترکیبات جدید رفته رفته موجب سفت شده خمیر می گردد.
شروع گیرش عبارتست ازفاصله زمانی بین افزودن آب تا هنگامی که حالت خمیری آن از بین می رود.
پایان گیرش عبارتست از فاصله زمانی بین افزودن آب تاهنگامی که خمیر به توده ای سفت تبدیل می گردد.
گیرش گچ مرحله ای است حرارت زا وغیر قابل برگشت.این حرارت در شروع گیرش دارای شدت زیادی بوده ودر پایان گیرش به حداکثر میزان خود می رسد.
لازم به ذکر است که گیرش گچ غیر از سخت شدن آن است.زیرا سخت شدن عبارتست ازمرحله استحکام وخشک شدن گچ،بعد از مرحله گیرش که به مرور زمان وبرای مدت های طولانی ادامه خواهد داشت.

مقدمه:

1-ترازو 2-استوانه مدرج
3-کمچه 4-کرنومتر
5-ویکات 6-قاشق یا دستکش
وسایل مورد نیاز:

1-گچ 2-آب

مواد لازم جهت انجام آزمایش:

1-مقدار 200 گرم گچ وزن می نماییم ومقدار آب لازم جهت خمیر نرمال گچ یعنی 100 سی سی به آن اضافه نموده وبه کمک قاشق مواد را خوب مخلوط می نماییم.این کار را می توان به صورت دیگری نیز انجام داد.به این ترتیب که ابتدا دستکش پوشیده،سپس مواد را با دست خوب مخلوط می کنیم.
2-خمیر نرمال حاصل رادر قالب دستگاه ویکات ریخته.
3-سپس نمونه را جهت آزمایش زیر دستگاه ویکات قرار می دهیم،سوزن دستگاه را درتماس با سطح خمیر محکم نموده و شاخص راروی صفر مقیاس قرار می دهیم.

شرح آزمایش :

4-میله را رها نموده واجازه می دهیم سوزن انتهای آن در اثروزن میله در عمق نمونه خمیری فرو رود.(چنانچه خمیر مورد آزمایش به صورت آشکاری شل باشدفسوزن تا انتهای قالب فرو خواهد رفت که در چنین شرایطی بخاطرجلوگیری از خم شدن سوزن بایستی از تکرارمتوالی آزمایش اجتناب نموده،ان را به فاصله چند دقیقه ای یک بار انجام می دهیم.)
پس ازهر بار آزمایش سوزن را خارج نموده،ان را تمیر می نماییم ودر نقطه دیگری که حداقل 6 میلی متربا نقطه قبلی و9 میلی متر از کناره قالب فاصله داشته باشدرها می نماییم.
فاصله زمانی بین اضافه کردن آب تا این لحظه را زمان گیرش اولیه خمیر گچ گویند.

ادامه شرح آزمایش :

5-آزمایش را تا مرحله پایان گیرش ادامه می دهیم ونمودار آن را رسم می نماییم.
h(mm)
پایان گیرش لحظه ای است که سوزن بیش از 1میلی متردر خمیر گچ نفوز نکند؛به عبارت دیگر سوزن به وضوح در خمیر فرو نرود.

ادامه شرح آزمایش :

جدول شماره 1
جدول شماره 2

نمودار گیرش گچ :

-درزمان انجام این آزمایش تمام وسایل آزمایش باید از معرض لرزش وارتعاش دور باشند.
-باید دقت شود که همواره سوزن با قطر 1 میلی متربوده وکج نشده باشد.
-سوزن باید همواره تمیز باشدزیرا جمع شدن وچسبیدن گچ در اطراف آن باعث کندی نفوذ وچسبیدن گچ به نوک سوزن باعث افزایش نفور می گردد.
-زمان گیرش گچ نه تنهاتحت تاثیر مقدارآب مورد استفاده ودمای آن قرار دارد بلکه دما ورطوبت هوا هم بر آن تاثیر می گذارد ولذا تعیین زمان گیرش تقریبی خواهد بود.

نکات قابل توجه(خطاهای آزمایش) :

1.شماره استاندارد آزمایش راپیدا کنید.
شماره استاندارد ISRM 5482
2.خطاهای آزمایش را بیان کنید
1.پودر گچ مورد استفاده ناخالصی داشته
2.ترازوکالیبره نبوده
3.دستگاه ویکات کالیبره نبوده
4.سوزن ویکات کج بوده
5.عدم اختلاط صحیح گچ وآب
3.نتیجه خود را با نتیجه بدست آمده مقایسه کنید

همراهی صمیمانه شما
با تشکر از


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود