به نام خدا
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
روش اجرای سقف کاذب و کامپوزیت
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
مقدمه
سقف کاذب
انواع سقف کاذب
روشهای اجزای سقف کاذب
مزیت استفاده از سقف کاذب در ساختمان
روش اجرای سقف کامپوزیت
قالب بندی
آرماتوربندی
قالب برداری
مزیتها
نقاط ضعف احتمالی
فهرست
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
سقف های کمپوزیت سقفهایی هستند که ترکیبی از فولاد و بتن برای اینکه یکپارچگی این سقف رعایت شوند شود از برشگیر (نبشی)استفاده می شود که این نبشی با بتن درگیری ایجاد کرده و یکپارچگی درست می کند و چون تیرهای فرعی کمپوزیت به علت گیردار بودن تیرهای اصلی و با توجه به لنگر پوش (لنگر زلزله) بتن روی تیرهای اصلی نمی تواند به مقاومتش کمک کند . میلگردهایی که روی سقف کامپوزیت قرار دارند میلگردهایی حرارتی هستند که در جهت مخالف با تیرهایی فرعی باعث یکپارچه شدن بتن و درگیری با سقف کامپوزیت می شود وبا جوش دادن به تیرهای فرعی مانع ترک خوردن بتن می شود قالب بندی این سقفها معمولا از تخته کوبی استفاده می شود و بعد از اتمام بتن ریزی نایلون باعث راحت جدا شدن تخته ها می شود و در برخی موارد از یونولیت استفاده می شود که به علت محکم نبودن باید شمع کوبی کنند و مشکلات اجرایی بیشتری دارد و دلیل دیگر اینکه یونولیت زیر سقف می ماند و ما نمی توانیم از فضای زیر سقف کامپوزیت که تیر های فرعی آنها معمولا زنبوری هستند برای عبور لوله تاسیساتی استفاده کنیم در ضمن عایق خوبی برای حرارت بالا نیست. در قالب بندی تخته کوبی مهمترین مزیت آنها این است که در زیر سقف کامپوزیت خلائی وجود دارد و از این خلا برای لوله های تاسیساتی استفاده می شود.
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
یکی از مزیت های سقف کامپوزیت قدرتمندی آن نسبت به سقفهای تیرچه بلوک است چون یکی از راههای یکپارچه کردن رفتار ستون ها در هنگام زلزله از طریق سقف می باشد و سقف کامپوزیت به دلیل برش گیر های نصب شده روی تیرهای فرعی یکپارچگی بین فولاد و بتن ایجاد شده و در اطراف ستونها هم همین طور در نتیجه ستون ها در هنگام زلزله رفتار یکپارچه دارند ولی در سقف تیرچه بلوک این گونه نیست. کلا در باره سیستم های خمشی باید گفت در این سیستم تمام تیرهای اصلی گیردار عمل می کنند و معمولا از پروفیل های سالم استفاده می کنند (لانه زنبوری نباشد)چون اصلا دارای لنگر می باشند و در نتیجه باید آنجا ورق بزنیم و ثانیا لنگرماکزیمم برش در یک سوم تکیه گاهها وجود دارد. ما باید در صورت استفاده از زنبوری آنجا را پر کنیم و ما هم وسط را پر کرده و هم گوشه را پر می کنیم و این تنها وقتی است که ما پروفیل نداریم مگرنه بهتر است از پروفیل استفاده شود
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
حمل و انبار مصالح لازم برای اجرای سقف قالب بندی سقف بوسیله چهارتراش ، گوه ، تخته روسی، فاصله انداز 2.5 ، ورق آلومینیوم و پلاستیک مش بندی سقف بوسیله میلگرد با مقاومت تسلیم طراحی نصب اسپیسرهای پلاستیکی و لقمه های بتنی شمع بندی و بستن کناره های سقف ، در نظر گرفتن محل تاسیسات و بازشوها آماده سازی و بازرسی سقف جهت بتن ریزی بتن ریزی و پرداخت سطح نگهداری فواید سقف کامپوزیت : بدست آوردن سقفی یکپارچه و صلب سرعت اجرایی نسبتا بالا معایب : 1-احتیاج به اجرای سقف کاذب فضای لازم برای دپوی قالبها زمان بر بودن قالب بندی سقف
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
مراحل اجرای سقف کامپوزیت:
سقف کاذب:
سقف کاذب با رابیتس اندود
انواع سقف کاذب:
سقف کاذب آکوستیک
سقف کاذب آلومینیومی
سقف کاذب چوبی
سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی
سقف کاذب ترکیبی
کاذب pvc، سقف های کاذب کناف، سقف های کاذب آی گلس، دیوارپوش ها، کف پوش ها و … مورد توجه ویژه مهندسان و سازندگان قرار گرفته است.
انواع سقف کاذب برای سرویس های بهداشتی، آشپزخانه ها، مغازه ها و سایر مکان ها مورد استفاده قرار گیرد، اجرای سقف کاذب بسیار ساده و سریع انجام می شود، در رابطه با قیمت سقف کاذب و قیمت اجرای سقف کاذب باتوجه به متر مربع اجرایی و نوع سقف متفاوت می باشد.
شرکت آذران فضانما به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان و طراحان کامپوزیت پی وی سی در ایران با سابقه ای درخشان به فعالیت در زمینه تولید و ساخت سقف کاذب پی وی سی پرداخته است. کامپوزیت پی وی سی با توجه به مزایای بیشمار خود، از جایگاه خاصی در صنعت ساختمان برخوردار می باشد.
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
جنس سقف کاذب می تواند از گچ، چوب، مواد معدنی، پی وی سی، آلومینیوم، …. باشد. در کذشته مرسوم ترین روش برای این کار استفاده از گچ و رابیتس میبوده که بعلت وزن بالای وارده به سقف اصلی ویا در مناطق زلزله خیز بعلت ایجاد آوار های خطرناک رفته رفته استفاده از آن در کشور های پیشرفته منسوخ گردیده و در کشورهای درحال توسعه نیز در حال منسوخ شدن می باشد.
از چه سقف کاذبی در چه فضایی استفاده کنیم
عوامل متعددی برانتخاب سقف کاذب تاثیر میگذارند ، برای مثال اینکه نیاز به دسترسی به پشت سقف وجود دارد یاخیر، فضای مربوطه خشک است یا مرطوب ، کاربری فضا چیست ، نحوه نورپردازی در سقف قرار است چگونه باشد و یا اینکه فضای مورد نظر لاکچری است یا خیر . با پاسخ به سوالات فوق و بررسی خصوصیات انواع سقف کاذب میتوان مورد مناسب را یافت.
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
این سقف ها در انواع سقف کاذب pvc، سقف کاذب گریلیوم، انواع سقف کاذب کناف و در نوع قدیمی تر سقف کاذب گچی به بازار عرضه می شود. طرح های سقف کاذب پی وی سی بر اساس نوع کاربرد، ساخت و تولید می شوند که به طور مثال تمایز آشکاری میان سقف های کاذب ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی وجود دارد و از سوی دیگر با در نظر گرفتن صرفه جویی در انرژی و حتی زیبا سازی فظاهای بکار رفته اهمیت خود را آشکار می سازد. محصولات شرکت آذران فضانما درسقف های کاذب در دو نوع پانل پی وی سی و تایل های 60*60 می باشد. .
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
عوامل متعددی برانتخاب سقف کاذب تاثیر میگذارند ، برای مثال اینکه نیاز به دسترسی به پشت سقف وجود دارد یاخیر، فضای مربوطه خشک است یا مرطوب ، کاربری فضا چیست ، نحوه نورپردازی در سقف قرار است چگونه باشد و یا اینکه فضای مورد نظر لاکچری است یا خیر . با پاسخ به سوالات فوق و بررسی خصوصیات انواع سقف کاذب میتوان مورد مناسب را یافت.
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
که عموما باعث تفاوت رنج قیمت می شوند بسته به دگرگونی جنس و یا طرح آن مختلف است.از مهمترین عواملی که در قیمت نقش مهم و اساسی دارند می توان به مواردی همچون جنس ،طرح ها،نوع کاربری وغیره اشاره کرد.البته شرکتی که در زمینه ی سقف کاذب نیز فعالیت دارد، در تعیین قیمت تاثیرگذار است زیرا شرکت های مختلف با توجه به نحوه ی کار و ابزار و مصالحی که به کار می برند قیمت های متفاوتی دارند.از آنجایی که طرح ها و انواع گوناگونی دارد ،در نتیجه ی آن گستره ی قیمت سقف کاذب متفاوت است. در موارد مختلف و در جاهای مختلف کاربرد دارد و در اکثر ساختمان ها انواعی از آن را می توان دید. pvc، گچی، چوبی، آلومینیومی
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
سقف کاذب اداری
این موارد همگی از انواع سقف کاذب به حساب می آیند که هر کدام از این موارد در طرح ها و رنگ ها ی متفاوت و همچنین در کاربری های متفاوت ارایه می گردند و تفاوت قیمتی به وجود می آورند.این را باید دانست که هر جقدر در این زمینه هزینه ی بیشتری کنید و پول بیشتری دهید از امکانات بیشتر،بهترو زیباتری را بهره خواهید برد.گاهی اوقات ممکن است همراه با سیستم های نورپردارزی و یا کاربری متفاوتی بیاید و آنقدر تنوع در آن زیاد است که افراد به راحتی می توانند طرح مورد علاقه ی خودرا بیابند و از ان لذت ببرند. سقف کاذب ویژگی های منحصر به فرد و جالبی دارد که مهمترین آنها عبارت می باشند از : دوام و پایداری، مستحکم بودن، سبک بوان و وزن کم، امکان رنگ پذیری متناسب و آبکاری را دارند.
www.SaberiMiT.Blogfa.Com
سقف کاذب اتاق نشیمن
سقف کاذب با رابیتس اندود
سقف کاذب آکوستیک
سبکی
سقف کاذب گچی
نصب سریع و آسان
سهولت در ایجاد طرح های متنوع
مقاوم بودن در برابر آتش سوزی و عدم ایجاد دود
ثبات رنگ
قابل تعویض بودن قطعات
ضربه پذیری
مقاوم در برابر صدا
تهویه
سازگاری با محیط زیست
نصب سقف کاذب گچی
1. نصب نبشی تراز
4
2.اجرای زیر سازه های فلزی
3.اتصال صفحات روکش دارگچی
4.درز گیری
سقف کاذب ترکیبی
ایجاد رویه
مزیت استفاده از سقف کاذب در ساختمان:
ایجاد فضا برای جاسازی
عایق صوتی و حرارتی
سقفی کوتاه برای فضای داخلی
زیبایی
پوشش مهم ترین کارکرد سقف کاذب است، بعد از آن دکوراتیو، رنگ آمیزی و نور پردازی قرار میگیرد
مقدمه:
سقف های کامپوزیت در سازه های فلزی سقف هایی هستند که ترکیبی از فولاد و بتن بوده و در آن از بلوک ها به عنوان پرکننده استفاده نشده است. برای ایجاد یکپارچگی این سقف، از برشگیر (ناودانی) استفاده می شود که این ناودانی ها باعث درگیری تیرآهن با سقف و در نتیجه یکپارچگی سقف می شوند.
روش اجرای سقف کامپوزیت بر روی سازه های فولادی
در سازه فولادی، پس از نصب پل ها (Girder)، تیرهای فرعی سقف به فواصل حداکثر cm130 در داخل جان تیرهای حمال اتصال می یابند.
تیرهای فرعی ممکن است، لانه زنبوری (CIPE) طراحی و اجرا می شوند.
قالب بندی:
در این روش قالب بندی نیازی به شمع بندی نمی باشد. به منظور انجام عملیات قالب بندی در ناحیه زیر سقف، قالب های چوبی به کمک چهارتراش و گوه های چوبی که در داخل جان تیرهای اصلی و فرعی جاسازی و به زیر بال بالایی تیرها مهار می شوند.
آرماتوربندی
پروفیل ناودانی (UNP) به فواصل حداکثر CM 50 و با طول هر ناودانی CM 5 روی بال فوقانی پل ها (باربر) جوش می شود که اتصال شبکه میلگرد (که معمولا پیش ساخته است) بر روی این ناودانی ها صورت می پذیرد. شبکه های میلگرد این سقف امروزه بصورت پیش ساخته به بازار عرضه می شوند. ساخت شبکه در کارخانه با استفاده از جوش نقطه ای توسط ماشین آلات اتوماتیک به جای جوشکاری دستی ساخته می شود. قطر میلگرد شبکه پیش ساخته حداقل mm 10 در نظر گرفته می شود . پس از اجرای کامل شبکه روی سقف و کنترل اتصالات شبکه عمل بتن ریزی روی سقف آغاز می گردد. بتن مورد استفاده، با عیار kg/m3 350 می باشد، این بتن روی میلگردها را تا ارتفاع مشخص پوشش داده و پر می نماید. حداقل ضخامت بتن پوشش سقف cm 8 می باشد.
قالب برداری
عمل باز نمودن قالب ها پس از گیرش بتن روی سقف با نظر دستگاه نظارت صورت می گیرد. به دلیل نمایان بودن تیرهای فرعی پوشش زیر سقف از، سقف کاذب به منظور ایجاد سقفی مسطح استفاده می گردد.
محاسن
1- عموماً سقف های کامپوزیت، وزنی سبک یا نسبتاً سبک دارند.
2- سقف های کامپوزیت سرعت اجرای بالاتری نسبت به سقف های با تیرچه بتنی و کرومیت دارند.
نقاط ضعف احتمالی
1- سقف کامپوزیت بدلیل هزینه کاذب کاری سنگین از عموم سقف های تیرچه و بلوک و کرومیت هزینه تمام شده بیشتری دارد.
2- هرچند سرعت اجرایی سقف های کامپوزیت نسبت به سقف های تیرچه و بلوک و کرومیت بیشتر است اما بدلیل کاذب کاری سنگین و نیاز به نبشی کشی، در مجموع اجرای پروژه زمان بیشتری طول خواهد کشید.
3- سقف های کامپوزیت بدلیل داشتن لرزش، گزینه مناسبی برای سقف پروژه های مسکونی نمی باشد.
با تشکر از توجه شما