تارا فایل

پاورپوینتسقف کامپوزیت و اجرای آن- در40 اسلاید-powerpoin-ppt


به نام خدا

سقف کامپوزیت و اجرای آن

سقف کامپوزیت،
نوعی سقف است که بصورت از ترکیب از تیرآهن و بتن می باشد. در این نوع سقف لنگرهای خمشی و برشی را تیرهای فلزی با ترکیب با بتن تحمل می کنند. فشار را بال بالایی  تیرها به همراه بتن تحمل کرده و نیروی کششی را بال پایینی تیر تحمل می نماید و به این ترتیب مقطعی مرکب از بتن و فولاد برای تحمل لنگرهای کششی و فشاری خواهیم داشت. برای درگیر کردن بتن و فولاد در تیرها، روی بالهای تیرها قطعات فلزی ای به عنوان برشگیر جوش داده می شود. همچنین با استفاده از میلگردهای حرارتی در دو جهت عمود بر هم ضمن ایجاد یکپارچگی بیشتر از ترک خوردن بتن جلوگیری می کنند.[۱]تیرهای فرعی در این سقف ها تیرآهن های لانه زنبوری یا ساده هستند. برای قالب بندی این سقف
ها معمولا از تخته کوبی استفاده می شود. این سقف ها در مقایسه با سقف تیرچه بلوک از مقاومت بیشتری برخوردارند و در هنگام زلزله بدلیل یکپارچگی بیشتر، بهتر عمل می کنند

ریزی انجام می شود. با کاهش پروفیل های سقف که یکی از مزایای این نوع سقف می باشد کاهش قیمت تمام شده را در پی خواهد داشت. سرعت، کیفیت، ایمنی و بومی بودن، سادگی اجرا سقف بیگیت از مهم ترین ویژگی های این سقف است. .[۱] مزایای سقف بیگ 1تیرریزی سقف های بیگیت به اندازه بسیاری در کاهش وزن سازه سودمند و مفید می باشد.22تامین پارکینگ: اجرای این نوع از سقف باعث حذف ستون ها شده در نتیجه در تامین پارکینگ کمک بسیاری می کند.33کاهش تعداد ستون ها: عدم احتیاج به ستون در فواصل نزدیک از دیگر ویژگی های این نوع سقف می باشد.4سادگی اجرا: بدون احتیاج به تجهیزات خاص اجرای این سقف امکان پذیر می باش.5ارزانی: مصالح مورد نیاز این سقف ارزان و در دسترس می باشد.6قابلیت اجرا بدون شمع بندی.7ایمنی بالا: کاهش خطرات جانی و مالی حین اجرا بخاطر مقاومت زیاد سقف.8سرعت بالای اجرا.انواع اجرا 1 روش طبقه ای: در این روش، هر طبقه به صورت جداگانه و با فاصله زمانی معین سقف را اجرا می کنند. این سیستم، مناسب ساختمان هایی است، مهاربندی جانبی و تیرریزی همه طبقات به صورت یک جا انجام نشده باشد.22روش تمام طبقات: در این روش، اجرای سقف تمام طبقات بصورت یک جا انجام می شود. این سیستم، مناسب ساختمان هایی است، مهاربندی جانبی و تیرریزی همه طبقات به صورت یکجا انجام شده باشد.

مراحل اجر
االف- مراحل قبل از اجرای سقف: ۱۱. نصب و جوش نبشی نشیمن.۲. نصب و جوش برشگیرها ب- مراحل اجرای سقف: ۱. تیرریزی۲. نصب قالب های بیگیت۳. اجرای فلشینگ۴. بستن دور کار۵. آرماتوربندی۶. شمع بندی۷. بتن ریزی

سقف های عرشه فولادی
سقف های عرشه فولادی سقف هایی هستند که با استفاده از دو عنصر ورق های فولادی گالوانیزه ذوزنقه ای شکل تحتانی و برش گیرها که در این نوع سقف ها مورد استفاده قرار می گیرد از سایر  سقف ها متمایز می شود و البته با استفاده از آرماتوربندی و بتن ریزی بر روی این ورق فولادی، این نوع سقف اجرا می شود. از بخش های اصلی سقف های کامپوزیت عرشه فولادی باید به تیرهای فرعی مورد نیاز در بین تیرهای اصلی سازه اشاره نمود.

ورق های فولادی گالوانیزه ورق فولادی مهم ترین مصالح به کار رفته در این نوع سقف می باشد که برای ساخت آن ورق فولادی گالوانیزه با ضخامت های ۸/۰ تا ۲/۱ میلیمتر را به وسیله دستگاه های Rol Forming به روش نورد سرد (Cold Formingg) به حالت موجدار شکل دهی می کنند به صورتی که در مقطع ورق حاصله هر موج به شکل یک ذوزنقه دیده می شود.

برش گیرها برشگیرهای (گل میخ ها) خاصی که در این نوع سقف مورد استفاده قرار می گیرند به جهت نوع مصالح و روش خاص اجرا، از نقاط قوت این نوع سقف محسوب می شود. قطر این برشگیرها حداکثر ۲۰ میلیمتر و ارتفاع آنها با توجه به شکل ورق فولادی متغیر می باشد و در نهایت حداقل ارتفاع گل میخ بعد از نصب که از بالای ورق زوزنقه ای اندازه گیری می شود از ۴۰۰ میلیمتر نباید کمتر باشد. این گل میخ ها به وسیله دستگاه جوش قوس الکتریکی به خصوصی که Stud Welderr خوانده می شود به بال تیرهای سازه ای جوش می شود.

مزایا وزن کمتر این نوع سقف نسبت به سایر سقف های متداول در اسکلت های فولادی ساختمان از شاخصه های این نوع سقف محسوب می شود. در این نوع روش اجرای سقف، ورق گالوانیزه ذوزنقه ای شکل آجدار هم به عنوان قالب بتن ریزی عمل می نماید و همچنین با باقی ماندن در سقف نقش سازه ای ایفا می کند. کاهش بار سقف و به تبع ان کاهش وزن سازه و حذف بلوک و قالب بندی و حمل و نقل آسان سبب صرفه جویی در هزینهٔ ساختمان می شود.[۲] افزایش دهانه تیرریزی تا ۴۴ متر بدون نیاز به شمع بندی. استفاده از گل میخ ها که ورق به تیر جوش می خورد ازاستانداردترین روش های اجرا می باشد

افزایش دهانه تیرریزی تا ۴۴ متر بدون نیاز به شمع بندی. استفاده از گل میخ ها که ورق به تیر جوش می خورد ازاستانداردترین روش های اجرا می باشد. قابلیت دپو در محل های محدودتر نسبت به انواع تیرچه ها. وجود فرورفتگی و برجستگی روی جان ورق فولادی، تنش تسلیم و مدول الستیسیته ورق را ۴۷۷٪ نسبت به ورق صاف کاهش می دهد.[۴] امکان همزمان اجرا و بتن ریزی چندین سقف به صورت همزمان و در نتیجه صرفه جویی در زمان انجام پروژه را دارا می باشد. حذف میلگردهای کششی و تیرهای فرعی بهترین و مقرون به صرفه ترین عرض ورق ٠/٩٤ متر بعد از فرمینگ می باشدکه وزن آن حدود ٨/٥٥ کلیوگرم می باشد.

سقف کامپوزیت یا مرکب به سقفی گفته می شود که تیرهای فلزی با ترکیب با بتن لنگرهای خمشی و برشی را تحمل می کنند. بدین صورت که بال بالایی تیرها به همراه بتن روی آن فشار را تحمل کرده و بال پایینی تیر نیروی کششی را تحمل می نماید و به عبارت دیگر مقطع مرکب از فولاد و بتن در تیرها برای تحمل لنگرهای کششی و فشاری خواهیم داشت. برای درگیر کردن بتن و فولاد در تیرها از برشگیری جوش داده شده روی بال بالای تیرها استفاده می شود.

کاربردها:
 
در سازه های فلزی می توان از این نوع سقف استفاده کرد.
مزایا و معایب:
مزایا:
– کاهش وزن سقف نسبت به سقف های تیرچه بلوک و ضربی
– کاهش سایز تیرهای سقف به علت عملکرد ترکیبی با بتن
– ایجاد یک دیافراگم صلب در سقف که باعث عملکرد یک پارچه سقف می شود.
– سهولت اجرا
– سرعت اجرای نسبتا مناسب

معایب:
– در صور تی که در اجرا صحیح و اصولی عمل شود ایراد خاصی نخواهد داشت ولی چنانچه اجرا به صورت دقیق و مطابق با نقشه عمل نشود شامل ایراداتی نظیر شکم دادن تیرها در اثر عدم اجرای شمع بندی دهانه های بلند و عدم درگیری کامل بتن و فولاد در اثر عدم اجرا یا اجرای ناقص برشگیر ها و … می شود. همچنین کرمو شدن مقطع بتنی یا با فاصله اجرا شدن ان که موجب ترک و جداشدگی بتن از قسمتهای اجرا شده قبلی می شود می تواند از ایرادهای اجرای اشتباه باشد.

اجزاء تشکیل دهنده:
مشخصات فنی:
این سقف ها معمولاً از تیرهای فولادی، برشگیرها که عموماً از جنس ناودانی می باشد، میلگردهای حرارتی طولی و عرضی که معمولاً سایز 8 یا 10 می باشد بر اساس محاسبات به فاصله بین 20 تا 30 سانتیمتر از یکدیگر روی سقف قرار می گیرند و بتن تشکیل می شود.
تیرهایی که ستون ها را به یکدیگر متصل می نمایند و تیرهای فرعی نیز در داخل آن قرار می گیرد. تیر اصلی اصطلاحاً پل نامیده می شود. تیرهایی که فقط ستون ها را به هم متصل می کنند ولی تیر دیگری به آنها متصل نمی شود، کش نامیده می شوند. تیرهایی که بین پل ها قرار می گیرند و به ستون ها نیز متصل نمی شوند تیر ریزی فرعی نامیده می شوند. فاصله و سایز تیرهای فرعی در سقف کامپوزیت بر اساس محاسبات و توسط مهندس محاسب تعیین می شود ولی فاصله معمولا بین 20/1 تا 5/1 متر می باشد. ابعاد و فواصل برشگیرها نیز که در محاسبات مشخص می شود معمولاً از ناودانی سایز 6 با طولی که از عرض بال 3 سانتیمتر کمتر است استفاده می شود و تنها فواصل در محاسبات تعیین می شود.

میلگردهای حرارتی سقف کامپوزیت باید حتما آجدار باشد ولی بنابر نظر محاسب می تواند A2 یا A3 باشد که معمولاً از نوع A2 استفاده می شود. تیرهای فولادی نیز بنا بر محاسبات ممکن است ساده یا زنبوری باشد و معمولاً در صورت نیاز به تقویت یک ورق به بال پایین آنها که 70% طول تیر را در بر می گیرد و عرض آن از عرض بال پایین تیر، 3 سانتیمتر بیشتر یا 3 سانتیمتر کمتر جهت اجرای جوش می باشد استفاده می شود. ضخامت این ورق نیز در محاسبات مشخص می گردد. ضخامت بتن در سقف های کامپوزیت معمولاً 10 سانتیمتر می باشد و از بتن عیار 300 و یا 350 استفاده می شود.

اصطلاحات بازار و نکات مهم خرید: توجه به نکات زیر در اجرای سقف های کامپوزیت حائز اهمیت است:
– در هنگام عقد قرارداد به جزئیاتی مانند اجرای سقف با شمع بندی یا بدون شمع بندی توجه شود.
– میلگردهای حرارتی مورد مصرف در کامپوزیت معمولاً از نوع A2 و آجدار می باشد. البته در مورد سقف هایی که کاربری غیر مسکونی مانند پارکینگ یا تجاری دارند معمولاً میلگردهایA3  و با سایز بیشتر از 10 استفاده می شود.
– در هنگام عقد قرارداد حتماً از پیمانکار اجرای ویبره سقف نیز خواسته شود.
– پهن کردن نایلون روی قالب بندی جهت جلوگیری از خروج شیره بتن و همچنین جلوگیری از چسبیدن به قالب به بتن ضروری است.
– میلگردهای مصرفی فاقد زنگ زدگی و اعوجاج باشد. به این منظور پیشنهاد می شود در صورتی که دپوی میلگرد در فضای باز هست جهت جلوگیری از بارش باران بر روی آن و در نتیجه زنگ زدن آن روی بندیل های میلگرد نایلون کشیده شود و همچنین با قراردادن بندیل های میلگرد روی چهار تراش یا پروفیل های آهنی فاصله بین زمین و میلگردها ایجاد شود تا هم رطوبت زمین سبب زنگ زدن میلگردهای پایینی نشود و هم خاک و گل و لای به میلگردها نچسبد.

سقف کامپوزیت بیگت
سقف کامپوزیت بیگت نوعی از سقف کامپوزیت می باشد که از ورق گالوانیزه به ضخامت ۰٫۷ میلی متر تشکیل شده به وجود می آید. قالبی که سقف بیگت را تشکیل می دهد دارای فرم منحنی و شیار داری می باشد که باعث می شود باربری بیشتری داشته باشد. (در حدود ۱۰۰۰۰ کیلوگرم بر متر مربع). قالب های بکار رفته در سقف بیگت مشابه قالب هایی است که در سقف کامپوزیت ماهیچه ای و سقف های عرشه فولادی بکار می رود. این سیستم برای اولین بار توسط مهندسان ایرانی اختراع شد و بومی می باشد که به ثبت جهانی رسیده است. قالب بیگت بر روی تیرهای فرعی با فاصله ۱۲۰ تا ۱۴۰ سانتی متر بصورت فنری گذاشته می شود و پای قالب را داخل نبشی که بر روی تیرهای فرعی قرار دارد گذاشته می شود. بعد از آن یک شبکه میلگرد روی آنها اجرا می شود و در نهایت عملیات بتن

مقدمه:
سقف های کامپوزیت در سازه های فلزی سقف هایی هستند که ترکیبی از فولاد و بتن بوده و در آن از بلوک ها به عنوان پرکننده استفاده نشده است. برای ایجاد یکپارچگی این سقف، از برشگیر (ناودانی) استفاده می شود که این ناودانی ها باعث درگیری تیرآهن با سقف و در نتیجه یکپارچگی سقف می شوند.
www.saze20.ir

روش اجرای سقف کامپوزیت بر روی سازه های فولادی
در سازه فولادی، پس از نصب پل ها (Girder)، تیرهای فرعی سقف به فواصل حداکثر cm130 در داخل جان تیرهای حمال اتصال می یابند.
تیرهای فرعی ممکن است، لانه زنبوری (CIPE) طراحی و اجرا می شوند.
www.saze20.ir

قالب بندی:
در این روش قالب بندی نیازی به شمع بندی نمی باشد. به منظور انجام عملیات قالب بندی در ناحیه زیر سقف، قالب های چوبی به کمک چهارتراش و گوه های چوبی که در داخل جان تیرهای اصلی و فرعی جاسازی و به زیر بال بالایی تیرها مهار می شوند.
www.saze20.ir

آرماتوربندی
پروفیل ناودانی (UNP) به فواصل حداکثر CM 50 و با طول هر ناودانی CM 5 روی بال فوقانی پل ها (باربر) جوش می شود که اتصال شبکه میلگرد (که معمولا پیش ساخته است) بر روی این ناودانی ها صورت می پذیرد. شبکه های میلگرد این سقف امروزه بصورت پیش ساخته به بازار عرضه می شوند. ساخت شبکه در کارخانه با استفاده از جوش نقطه ای توسط ماشین آلات اتوماتیک به جای جوشکاری دستی ساخته می شود. قطر میلگرد شبکه پیش ساخته حداقل mm 10 در نظر گرفته می شود . پس از اجرای کامل شبکه روی سقف و کنترل اتصالات شبکه عمل بتن ریزی روی سقف آغاز می گردد. بتن مورد استفاده، با عیار kg/m3 350 می باشد، این بتن روی میلگردها را تا ارتفاع مشخص پوشش داده و پر می نماید. حداقل ضخامت بتن پوشش سقف cm 8 می باشد.
www.saze20.ir

www.saze20.ir

قالب برداری
عمل باز نمودن قالب ها پس از گیرش بتن روی سقف با نظر دستگاه نظارت صورت می گیرد. به دلیل نمایان بودن تیرهای فرعی پوشش زیر سقف از، سقف کاذب به منظور ایجاد سقفی مسطح استفاده می گردد.
www.saze20.ir

محاسن
1- عموماً سقف های کامپوزیت، وزنی سبک یا نسبتاً سبک دارند.
2- سقف های کامپوزیت سرعت اجرای بالاتری نسبت به سقف های با تیرچه بتنی و کرومیت دارند.
www.saze20.ir

نقاط ضعف احتمالی
1- سقف کامپوزیت بدلیل هزینه کاذب کاری سنگین از عموم سقف های تیرچه و بلوک و کرومیت هزینه تمام شده بیشتری دارد.
2- هرچند سرعت اجرایی سقف های کامپوزیت نسبت به سقف های تیرچه و بلوک و کرومیت بیشتر است اما بدلیل کاذب کاری سنگین و نیاز به نبشی کشی، در مجموع اجرای پروژه زمان بیشتری طول خواهد کشید.
3- سقف های کامپوزیت بدلیل داشتن لرزش، گزینه مناسبی برای سقف پروژه های مسکونی نمی باشد.
www.saze20.ir

نحوه اجرای کلی:
پس از اجرای اسکلت ساختمان و پایان عملیات جوشکاری که البته شامل جوش دادن برشگیرها یا گل میخ ها به بال بالای تیرها می باشد و نیز جوشکاری کامل تیرهای فرعی به تیرهای اصلی که از طریق نبشی جان انجام می شود. قالب بندی سقف کامپوزیت که معمولاً به روش تخته کوبی می باشد آغاز می گردد.
برای این کار ابتدا چهار تراش هایی با ابعاد 5*5 یا 7*7 و با طول برابر با فاصله تیرهای فرعی از هم در داخل جان تیرها قرار می گیرند. فاصله این چهار تراش ها از هم بین 60 تا 70 سانتیمتر می باشد. سپس به وسیله کوبیدن گٌوِه بین بال پایین تیرها و زیر چهار تراش ها آنها را در جای خود محکم کرده و باعث می شوند که چهارتراش ها به بال بچسبند. آنگاه تخته هایی را به صورت طولی روی چهار تراش ها قرار می دهند. نکته قابل توجه این است که اگر بر روی تخته ها از ورق های گالوانیزه استفاده شود نیازی نیست که تخته ها به صورت چسبیده به هم کار شوند و تخته ها را به صورت فاصله دار کار می کنند و به وسیله میخ به چهار تراش ها فیکس می نمایند. آنگاه جهت جلوگیری از چسبیدن بتن به ورق ها و تخته ها یک لایه پلاستیک در بین دهنه های تیرهای فرعی پهن می نمایند. نکته بسیار مهم این است که این لایه پلاستیک فقط روی قالب را پوشش می دهد و پلاستیک نباید روی بال تیرها و روی برش گیرها قرار گیرد. زیرا مانع از چسبیدن بتن به آهن شده و عملکرد مرکب را تضعیف می کند. پس از آن میلگردهای حرارتی به صورت مش در جهت طولی و عرضی به فواصل مشخص شده در نقشه روی سقف پهن می شوند. در عملیات پهن کردن میلگردها باید توجه شود که فواصل کاملاً رعایت شود و میلگردها کاملاً صاف پهن شوند. یعنی کج و معوج نبوده و به صورت خمیده نیز قرار نگیرند. سپس میلگردها توسط سیم آرماتوربندی به هم بند زده می شوند تا در هنگام بتن ریزی جابه جا نشوند. در نهایت به وسیله اسپیسرهایی که می تواند قطعات پلاستیکی که در بازار موجود است و یا قطعات بتن ساخته شده در کارگاه باشد. این اسپیسرها در زیر شبکه میلگردهای حرارتی قرار می گیرد تا بتن به زیر میلگردها رفته و کاور بتن میلگردها که حدود 3 سانتیمتر می باشد رعایت شود. این اسپیسرها باعث می شوند که میلگردها کاملاً بین بتن قرار گیرند و در صورت عدم نصب آن میلگردها به قالب چسبیده و بعد از باز کردن قالب ها از زیر سقف قابل رویت می باشند و همچنین از نظر فنی میلگردها تا حد زیادی خاصیت خود را از دست داده و سطح بتن ترک ترک می شود. ارتفاع این کاورها معمولاً 3 تا 4 سانتیمتر می باشد. پس از اتمام کار آرماتوربندی قالب محیطی کار به ارتفاع 10 سانتیمتر در لبه های سقف نصب می شود تا از ریختن بتن روی سقف به پایین جلوگیری شود. البته باید توجه داشت در صورتی که سیستم باربر جانبی سازه دیوار برشی می باشد همزمان دیوار برشی را نیز قالب بندی و با سقف بتن ریزی کرد.

جهت اتصال دیوار برشی به سقف و درگیری بیشتر آن از میلگردهای L شکل به طول حداقل 120 سانتیمتر که به صورت L خم شده و نیمی از آن در داخل دیوار و نیمی دیگر روی سقف قرار می گیرد، استفاده می شود. این میلگردها که در اجرا به میلگردهای عصایی نیز معروف هستند، به فاصله حدود 20 سانتیمتر از هم قرار می گیرند و معمولاً از میلگردهای سایز 10 یا 12 به این منظور استفاده می شود. پس از اتمام کلیه عملیات گفته شده، عملیات بتن ریزی انجام می شود. معمولا بتن ریزی توسط پمپ ثابت انجام می شود. البته برای سقف های بالا می توان از پمپ تلسکوپی نیز استفاده کرد ولی در سقف های پایین به علت وجود تیر ریزی در سقف های بالا، جابجایی دکل پمپ تلسکوپی مشکل بوده و معمولاً از پمپ ثابت استفاده می شود. دقت شود که اسلامپ بتن مطابق نقشه های اجرایی باشد. ولی معمولاً اسلامپ بتن سقف بین 8 تا 10 می باشد. بر خلاف تصور بسیاری از سازندگان بتن سقف کامپوزیت هرچند ضخامت آن 10 سانتیمتر است باز هم نیاز به ویبره زدن جهت خروج حباب های هوا دارد. در حین بتن ریزی، بخصوص در دیوارهای برشی، باید دقت شود که بتن ریزی به صورت مستمر انجام شده و اصطلاحاً بتن دو تکه نشود. همچنین باید درزهای بین قالب ها کاملاً گرفته شده باشد تا بتن از این منفذ ها روی سقف های زیرین نریزد و در صورت ریختن مقداری بتن روی سقف پایین باید بلافاصله بعد از عملیات بتن ریزی نسبت به جمع آوری این بتن ها اقدام کرد. در غیر این صورت این بتن ها به سقف زیر چسبیده و سفت می شوند و در زمان عملیات اجرای تاسیسات عبوری در کف و یا کف سازی مشکل ساز شده و باعث بالا آمدن کف ها و افزایش وزن کف سازی می شوند.

نکته مهم دیگر این است که معمولاً محاسبه سقف های کامپوزیت به دو صورت با شمع بندی و یا بدون شمع بندی انجام می شود. منظور از شمع بندی قرار دادن مهارهای از جنس چوبی (چوب گرد) و یا جک های فلزی در زیر تیرها و معمولاً در وسط طول تیرها جهت جلوگیری از شکم دادن تیر یا همان خیز تیر می باشد. با توجه به اینکه محاسبه سقف کاذب بدون شمع بندی سایز تیرها را افزایش داده و مصرف فولاد را بالا می برد. لذا معمولاً جهت رعایت نکات اقتصادی سقف های کامپوزیت با شمع بندی طراحی می شوند. برای این منظور معمولاً در دهانه های بالای 3 متر یک شمع در وسط دهانه قرار می گیرد. پیشنهاد می شود که این شمع ها را با کوبیدن گوه در زیر آنها و یا سفت کردن پیچ مربوطه در جک های فلزی آنقدر محکم کنند که یک خیز منفی کوچک در تیر به سمت بالا ایجاد شود. ولی در هر صورت این شمع ها باید کاملاً در جای خود محکم شده باشند. برای دهانه بالای 6 متر نیز معمولاً از دو شمع که در فواصل مساوی در زیر تیر قرار می گیرند استفاده می شود. پس از عملیات بتن ریزی باید عملیات عمل آوری از بتن انجام شود. بدین صورت که آب دادن بتن به صورت مرتب انجام شود و این کار حداقل تا 3 روز بعد از بتن ریزی انجام شود. البته این زمان بر اساس دمای هوا و شرایط جوی در آیین نامه آبا (آیین نامه بتن ایران) تعیین شده است. جهت باز کردن قالب ها نیز با توجه به دمای هوا جداولی در آیین نامه آبا موجود است ولی معمولاً یک هفته بعد از بتن ریزی باز کردن قالب ها انجام می شود.

پرسنل و مدت زمان اجرا:
جهت اجرای سقف کامپوزیت حداقل یک اکیپ 3 نفره مورد نیاز است که شامل یک نفر استادکاد و دو نفر بر دست می باشد. همچنین برای اجرای هر سقف با متراژ کمتر از 200 متر مربع 7 روز زمان لازم است. زیرا همانطور که گفته شد جهت باز کردن قالب سقف پس از بتن ریزی این زمان مورد نیاز است. البته می توان به شرط باز نکردن قالب سقف پایین اقدام به اجرای سقف بعدی نمود. به نحوی که شمع های سقف بالایی دقیقاً در امتداد شمع های سقف پایینی باشند و حتی با این روش نیز می توان دو سقف را همزمان اجرا نمود. به شرط آنکه سیستم باربر جانبی دیوار برشی نباشد.

دستگاه های مورد نیاز برای اجرا:
جهت اجرای سقف های کامپوزیت به دستگاه هایی نظیر اره، انبر آرماتوربندی، چکش، پمپ بتن جهت بتن ریزی، و … مورد نیاز است.
هزینه ها
دستمزد و پرسنل اجرایی:
دستمزد اجرای سقف های کامپوزیت از قرار هر متر مربع 000/100ریال می باشد این دستمزد شامل اجاره قالب مورد نیاز نیز می باشد.
هزینه کل در واحد متداول:
این هزینه مطابق جدول زیر می باشد.

 شرایط جوی مناسب
:
جهت اجرای سقف کامپوزیت تا قبل از مرحله بتن ریزی در هر دمایی می توان کار کرد و فقط در زمان بارندگی امکان کار میسر نیست ولی در زمان بتن ریزی باید شرایط جوی مناسب جهت انجام عملیات بتن ریزی نظیر دمای بین 5 تا 35 درجه سانتیگراد. عدم بارش برف و باران، عدم بتن ریزی بر روی سطوح یخ زده و یا برف دار، و … برقرار باشد. همچنین باید در نظر داشت که بتن تازه ریخته شده دچار یخ زدگی نشود. البته در صورت ضرورت انجام بتن ریزی در شرایط نامساعد باید تمهیدات خاص این شرایط را مطابق با آیین نامه ها و دستورالعمل های موجود رعایت کرد.

شرایط نگهداری پس از اجرا:
 پس از اجرای بتن ریزی سقف باید عمل آوری بتن انجام شود بدین منظور باید حداقل 3 روز بتن مرطوب نگه داشته شود که در فصل های گرم این زمان افزایش می یابد. نکته دیگر این است که باید از باز کردن قالب ها و برداشتن شمع ها زودتر از زمان مقرر در آیین نامه بتن ایران خودداری کرد.

توالی اجرا:
معمولاً پس از اجرای کامل اسکلت فلزی و تکمیل جوشکاری سقف ها عملیات اجرای سقف آغاز می شود.
کنترل کیفی و فاکتورهای تعیین کننده:
اجرای صحیح:
– از اکیپ ماهر که نمونه کار آن را قبلاً دیده اید جهت اجرای سقف استفاده شود.
– فاصله میلگردهای حرارتی منطبق بر نقشه های اجرایی و بدون خم و اعوجاج باشد.
– زیر میلگردها کاور مناسب به وسیله اسپیسرهای پلاستیکی یا بتنی پیش بینی شود.
– قبل از اجرای میلگردهای حرارتی روی قالب نایلون پهن شود و سقف درزگیری شود.
– دقت شود که نایلون پهن شده بر روی سقف روی برش گیرها و بال فوقانی تیرها را نپوشاند تا مانع چسبیدن بتن به فولاد نشود.
– شمع بندی مناسب و مطابق با نقشه های اجرایی انجام شده باشد.
– شمع ها در جای خود محکم شده باشند که این موضوع را می توان با ضربه زدن به وسیله دست امتحان کرد.
– اسلامپ بتن بین 8 تا حداکثر 10 باشد و عیار بتن مطابق با نقشه باشد.
– در هنگام بتن ریزی سقف عملیات ویبره زنی انجام شود.
– ضخامت بتن ریخته شده مطابق با نقشه باشد. برای این منظور می توان از سنبه هایی که ضخامت سقف روی آنها قبلاً علامت زده شده است استفاده نمود.

فاصله چهار تراش های زیر قالب حداکثر 60 تا 70 سانتیمتر باشد تا سقف در اثر وزن بتن شکم ندهد.
– عملیات ماله کشی در زمان اجرای بتن ریزی انجام شود تا سطح کار کاملاً تراز و صاف شود.
– بتن ریزی در شرایط جوی مناسب انجام شود و در صورت لزوم اجرای بتن ریزی در شرایط نامساعد تمهیداتی از قبیل استفاده از ضد یخ بتن، پوشاندن سطح بتن توسط خاک اره- پشم شیشه و نایلون، روشن کردن آتش در زیر سقف و … در نظر گرفته شود.

در صورتی که بتن ریزی در فصول گرم انجام می شود و سطح بتن دچار ترک می گردد، می توان با پهن کردن یک لایه نایلون بلافاصله پس از اتمام بتن ریزی در روی سقف از تبخیر آب بتن و در نتیجه ترک خوردن آن جلوگیری کرد. البته ترک خوردن بتن سقف می تواند دلایل دیگری به جز تبخیر آب سطحی بتن داشته باشد.
– در سقف نباید هیچگونه حفره یا سوراخی وجود داشته باشد
– در محل اتصال سقف به دیوار برشی در کنار ستون ها عموما سر ستون به درستی قالب بندی نمی شود که باید در این مورد تمهیدی با شرایط موجود محل در نظر گرفت
سقف کامپوزیت فولادی
فوریه 1, 2015/۰ دیدگاه /در مقالات, مقالات تحقیقاتی /توسط کتایون قلاسی
سقف های کامپوزیت متشکل از بتن و فولاد میباشند.

سقف کامپوزیت فولادی
ورق های لازم بر اساس طول دهانه و بار وارده در کارخانه فرم داده میشوند. برای اینکه یکپارچگی سقف رعایت شود از برشگیر(نبشی)استفاده میشود که با بتن درگیر میشود.برش گیر یا گل میخ ها با استفاده از میخ کوب تفنگی به سازه پرچ شده و یا با استفاده از دستگاه جوش به سازه جوشکاری میشوند. میلگرد هایی که روی سقف کامپوزیت قرار دارند،میلگردهای حرارتی هستند که در جهت مخالف با تیر های فرعی باعث یکپارچگی بتن و درگیری با سقف کامپوزیت میشوند و با جوش دادن به تیر های فرعی مانع ترک خوردن بتن میگردند.در قالب بندی این سقف ها معمولا از تخته کوبی استفاده میشود و باید از شمع های نگهدارنده در زیر قالب ها استفاده گردد.در صورت نیاز میتوان لوله های تاسیساتی را از زیر سقف کامپوزیت و از تیر های لانه زنبوری عبور داد.

مزایای سقف عرشه فولادی
:
-وزن پایین -سرعت بالا در اجرا -نصب سریع و راحت -عدم نیاز به شمع بندی(شاید مقاله انواع شمع و مشخصات سازه ای آن ها به کارتان آید) -امکان بتن ریزی چندین سقف همزمان -مصرف پایین بتن -وزن و هزینه اجرای آن حداقل به میزان ۱۰ تا ۴۰ درصد کمتر از سقف های معمول می باشد. -عملکرد مرکب سقف باعث کاهش وزن اسکلت می گردد. -امکان افزایش فاصله تیرها تا ۳٫۵متر بدون نیاز به شمع بندی وجود دارد. -در این نوع سقف قالب بندی حذف شده و ورقهای عرشه در حین اجرا به عنوان قالب عمل میکنند. -نیازی به آرماتور کششی در این سقف نبوده و ورقهای عرشه پس از گیرش بتن به عنوان فولاد کششی عمل خواهند کرد.

ویژگی های اجرایی سقف های کامپوزیت
-عموما سقف های کامپوزیت وزنی سبک دارند. -سقف های کامپوزیت سرعت اجرای بالاتری نسبت به سقف های تیرچه بلوک دارند. -به کاذب کاری نیاز دارد و نسبت به سقف های تیرچه بلوک گرانتر است.(شاید مطالعه دستور العمل طراحی و اجرای سقف های تیرچه بلوک مفید واقع شود) -سقف کامپوزیت بدلیل داشتن لرزش گزینه مناسبی برای سقف نمیباشد.مگر اینکه به هنگام بتن ریزی زیر تیر آهن های فرعی و اصلی شمع بندی کامل شود که در اینصورت اجرای همزمان چند سقف منتفی میشود.

www.saze20.ir

با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 40 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود