تارا فایل

تحقیق سقف کاذب و نحوه طراحی و ساخت آن در ساختمان




بسم الله الرحمن الرحیم

عنوان:
سقف کاذب و نحوه طراحی و ساخت آن در ساختمان
Dropped ceiling

فهرست
سقف کاذب 5
انواع سقف ها 6
قسمت های مختلف سقف کاذب 7
میلگردهای عمودی 7
میلگردهای افقی چپ و راست 8
نبشی کنار دیوار 8
چوب های چهار تراش چپ و راست 8
ورقه های آکوستیک 8
رابیتز 9
گچ کاری روی رابیتز 9
کاربرد سقف کاذب چیست 9
انواع سقف کاذب : 10
سقف کاذب با رابیتس و اندود 10
سقف کاذب آکوستیک 10
سقف کاذب پی وی سی 10
تولید سقف های کاذب پی وی سی در چهار مرحله انجام می شود که عبارتند از: 11
لمینیت چیست؟ 12
ویژگی های لمینیت ها 13
سقف های کاذب پی وی سی 13
بطور کلی دلایلی که می توان برای کاربر لمینیت ها نام برد عبارتند از: 14
تفاوت لمینت و سقف کاذب پی وی سی 14
منظور از سقف کاذب حجمی چیست ؟ 14
حجم سازی بوسیله سقف کاذب 15
مزایای حجم سازی با سقف کاذب 15
نحوه انجام حجم سازی با سقف کاذب 16
هزینه حجم سازی با سقف کاذب 16
جنس سقف کاذب پی وی سی چیست؟ 16
پلی وینیل کلراید 17
نحوه استفاده از پلی وینیل کلراید 17
مزایای استفاده از پلی وینیل کلراید 18
سقف کاذب پی وی سی و تاثیر آن بر دکوراسیون داخلی 18
سقف کاذب پی وی سی 19
تاثیر سقف های پی وی سی بر زیبایی ساختمان 19
طراحی و نصب سقف های کاذب PVC 20
چرا از سقف های کاذب در ساختمان استفاده می کنیم؟ 20
بهترین متریال برای ساخت و اجرای سقف های کاذب چیست؟ 21
PVC چه ویژگی هایی دارد و چرا در ساخت سقف کاذب مناسب است؟ 22
دلایل فنی استفاده از سقف کاذب 22
انواع سقف کاذب 22
سقف کاذب با رابیتس و اندود 23
سقف کاذب آلومینیومی 23
سقف کاذب چوبی 23
سقف کاذب ترکیبی 24
سقف کاذب پیش ساخته گچی ، کناف 24
مزایا 24
سقف های کاذب مشبک کناف 24
سقف های کاذب یکپارچه کناف 25
محدویت ها 25
انواع تایل های گچی 25
سقف های مشبک 26
معیارهای طراحی 27
سقف کاذب دامپا 27
ویژگی ها 28
دامپا در صنعت و ساختمان 28
دامپا در مکان های بهداشتی 29
گریلیوم 29
انواع سقف کاذب گریلیوم 30
سقف های کاذب رابیتس بندی: 30
سقف کاذب کناف: 31
هزینه سقف کاذب کناف: 31
آشنایی با انواع سقف کاذب 31
سقف کاذب با رابیتس 32
سقف کاذب آکوستیک 32
سقف کاذب چوبی 32
سقف چوبی 33
طراحی سقف رستوران 33
سقف کاذب ترکیبی 33
سقف کاذب ترکیب 33
علت کوتاه کردن سقف چیست؟ 34
سقف کاذب کناف 34
سقف کناف چند مدل دارد ؟ 35
سقف کاذب pvc ( پی وی سی 35
گچ پاریس سقف: 36
از چه سقف کاذبی در چه فضایی استفاده کنیم 37
سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب 39

سقف کاذب
سقف کاذب می تواند به صورت گچی، چوبی، فلزات رنگین، پی وی سی، شیشه ای، آهنی، ورق های فلزی روکش دار، آلومینیومی، کامپوزیت و غیره نصب شود که در هر صورت قابلیت اجرا به صورت واحد یا با هم را داراست. سقف کاذب دارای ۲ بخش می باشد: پنل های سبک و شبکه فلزی. این شبکه فلزی به سقف موجود متصل شده و پنل ها روی آن سوار می شوند. حضور سقف کاذب در ساختمان، دغدغهٔ پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف را از بین می برد، و این، یکی از ویژگی های این رشتهٔ ساختمانی نیز هست. سقف کاذب در مواردی که ذکر می شود قابلیت خود را بروز می دهد: پوشش تاسیسات زیر سقف اصلی، آکوستیک کردن فضا، ایجاد حجم ها دکوراتیو، هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و… پوشاندن، مهم ترین کارکرد سقف کاذب است، در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
سقف کاذب شاخه ای از معماری داخلی است که برای پوشش سقف اصلی (زیر سقف) به کار می رود. از پیشینه این رشته اطلاعات موثقی در دست نیست. معلوم نیست اولین کسانی که از سقف کاذب استفاده کرده اند چه قدر از کاربردهای مختلفِ این حرفه آگاهی داشتند، اما سقف کاذب در زمانی کوتاه جای خود را در صنعت ساختمان پیدا کرد.
سقف کاذب، همپای رشته های مختلف ساختمانی و صنایع دیگر رشد کرده و به پویایی رسیده است. صنعت نوین ساختمان به خوبی این رشته را به خدمت گرفته و از آن بهره می گیرد. طراحانِ سقف کاذب هم با انعطاف پذیریِ متریال سقف کاذب آشنایی دارند. آن ها از اَشکال مختلف محصولات آگاهند و این آشنایی به آن ها کمک می کند نقشه های بهتری طرح کنند؛ نقشه هایی که موقع اجرا هم به همان زیبایی روی کاغذ باشند. طراحی این رشته از صنعت ساختمان به تخصص خاصی نیاز دارد. طراح باید ویژگی های همهٔ سازه ها را به خوبی بشناسد. با انواع سقف کاذب آشنایی داشته باشد و نوع کاربریِ آن ها را در موقعیت های مختلف درک کند تا درهنگام اجرا با مشکل مواجه نشود. موقعیت ها می تواند اینها باشد: با سهولت آویزان کردن سقف و مهار آن از سقف اصلی، رطوبت محل و میزان خورندگی، تغییرات دما در طول سال، آکوستیک بودن، نورپردازی، کارکرد دکوراتیو و مقرون به صرفه بودن. نصب سریع و آسان سقف کاذب هم یکی از مواردی است که تولیدکنندگان در ساخت وساز آن کوشش و رقابت می کنند. در انتخاب طرح و اجزای آن هم فکری نزدیک بین مجری سقف کاذب و معمار طراح باید وجود داشته باشد.
انواع سقف ها
سازه نمایان
سقف مشبک با تایل فلزی
سقف مشبک با تایل گچی
سقف کاذب یکپارچه
سازه پنهان
تایل گچیِ ساده
تایل گچیِ آکوستیک
سقف کاذب به صورت باکس
انواع تایل های گچی
سقف کاذب به صورت باکس و نور مخفی
سقف کاذب (PVC)
سقف کاذب تصویردار
قسمت های مختلف سقف کاذب
میلگردهای عمودی
میلگردهای افقی چپ و راست
نبشیِ کنار دیوار
چوب های چهارتراشِ چپ و راست
ورقه آکوستیک
رابیتز (de:Rabitz Rabitz)
گچ کاری
ردیف ۱ و ۲ برای کلیه سقف های کاذب عمومیت دارد و ردیف ۳ و ۴ و ۵ فقط برای سقف های کاذب آکوستیک اجرا می شود و دو ردیف ۶ و ۷ فقط برای سقف هایی که لایه آخر آن گچ کاری است اجرا می شود.
میلگردهای عمودی
همانطوری که قبلاً نیز اشاره شده سقف کاذب به سقف اصلی ساختمان آویزان است. برای اینکار میلگردهایی در حین کار با طول معین در سقف نصب می نمایند. چنانچه سقف بتنی یا تیرچه بلوک باشد قبل از بتن ریزی این میلگرد هارا بین آرماتورهای سقف قرار می دهند. در این نوع سقف ها فاصله میلگردها از همدیگر حدود یک متر است. چنانچه سقف تیرآهن یا طاق ضربی باشد میلگردها را به تیرآهن جوش می دهند با توجه به اینکه فاصله تیرآهن ها از همدیگر در حدود یک متر است در این صورت فاصله میلگردهای عمودی از یکدیگر از یک طرف یک متر و از طرف دیگر نیز یک متر باید باشد. سر انتهاییِ میلگردها را به صورت چنگک خم می کنند. مطابق شکل، تا میلگردهای افقی به راحتی داخل آن قرار گیرد، برای میلگردهای عمودی می توان از میلگرد ۱۰ تا ۱۲ استفاده نمود.
میلگردهای افقی چپ و راست
بعد از میلگردهای عمودی انتهای این میلگردها را به وسیله دو ردیف میلگرد چپ و راست به همدیگر متصل می کنند به طوری که در زیر مستطیل هایی به ابعاد ۴۰ در ۴۰ یا ۱۰ در ۱۰ سانتیمتر تشکیل می شود. به جای میلگردهای افقی چپ و راست می توان از نبشی یا سپری استفاده نمود.
نبشی کنار دیوار
در کنار دیوار یعنی در محل اتصال سقف کاذب به دیوار یک عدد نبشی وصل می کنند اکر در آن ناحیه امکان آویزان کردن میلگرد از سقف موجود باشد این نبشی کنار دیوار را به آن میلگردها جوش می دهند ولی اگر امکان آویزان کردن میلگرد از سقف موجود نباشد نبشی را با شاخ به دیوار مجاور به وسیله گچ متصل می کنند آنگاه سپری ها یا نبشی های چپ و راست را به آن جوش می دهند.
چوب های چهار تراش چپ و راست
اگر آخرین لایه سقف ورقه های آکوستیک باشد روی این لایه نبشی دو سری چوبهای چهارتراش ۳در۳ سانتیمتر متصل می نمایند. بدین طریق که سری اول را به نبشی ویا سپری با سیم آرماتوربندی می بندند و سری دوم را به سری اول به وسیله میخ متصل می نمایند. فاصله این لایه آخر از همدیگر کاملاً بستگی به ابعاد آکوستیک دارد. آنگاه ورقه آکوستیک را روی آن نصب می نمایند.
ورقه های آکوستیک
اصولاً آکوستیک یک نوع ایزوله صوتی است که با مصالح مختلف ساخته می شود. این لایه در سالنهایی که نباید صوت تولید پژواک نماید مورد استفاده قرار می گیرد مانند سالن های سینما، اپرا یا سالن های سخنرانی. برای جلوگیری از تشدید صوت مصالح مختلفی به کار می برند از قبیل پارچه که آن را به صورت چین دار در محل های مربوطه نصب می نمایند یا پلاک های گچی یا پلاک های چوبی و در نهایت ورقه های مقوایی فشرده که معمولاً به رنگ سفید بوده و دارای سوراخ های منظم یا نا منظمی است که مانع برگشت صوت می شود. این ورقه ها که به نام آکوستیک در بازار معروف است به وسیله کام و زبانه به همدیگر متصل می شود و آن را به وسیلهٔ سنجاق های مخصوصی شبیه به سنجاق ماشین دوخت به زیرسازی چوبی سقف متصل می نمایند. به همین دلیل است که تراز بودن قسمت چوبی زیر آکوستیک از مهم ترین مطالب سقف کاذب است.
رابیتز
چنانچه لایه آخر سقف کاذب سفیدکاری با گچ باشد از اجرای چوب های چهارتراش خودداری نموده و بعد از نصب میلگردهای چپ و راست ورقه های رابیتز (شبکه فلزی) را که تقریباً شبیه توری است به این میلگردها با مفتول ۳ تا ۳٫۵ می بندند. فاصله بستن رابیتز به سقف نباید زیاد باشد زیرا در این صورت رابیتز وزن گچ و خاک و گچ روی آن را تحمل نکرده و سقف ناصاف می شود. به این ناصافی اصطلاحاً '''کاس و سینه''' می گویند. در این طریقه هم باید نبشی کنار دیوار کار گذاشته شود و سر ورقه های رابیتز به آن متصل گردد.
گچ کاری روی رابیتز
اجرای این لایه عیناً مانند همان است که در مورد گچ کاری توضیح داده شد. فقط در این مرحله برای قشر زیر گچ کاری نمی توان از کاهگل استفاده نمود بلکه باید زیرکار را بوسیله یک قشر گچ و خاک پوشانید زیرا گچ و خاک از سوراخ های رابیتز گذشته و مانند قلابی در پشت آن قرار گرفته و سطح محکم و یکنواختی را ایجاد می نمایند. برای آخرین قشر سقف کاذب از انواع دیگر پوشش ها نیز استفاده می نمایند. مانند ورقه های یونولیت یا انواع چوب های تزیینی یا انواع قالب های گچ.
کاربرد سقف کاذب چیست
سقف کاذب شاخه ای از معماری داخلی است که برای پوشش سقف اصلی به کار می رود. از پیشینهٔ این رشته اطلاعات موثقی در دست نیست. معلوم نیست اولین کسانی که از سقف کاذب استفاده کرده اند چه قدر از کاربردهای مختلفِ این حرفه آگاهی داشتند، اما سقف کاذب در زمانی کوتاه جای خود را در صنعت ساختمان پیدا کرد.
حضور سقف کاذب در ساختمان، دغدغهٔ پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف را از بین می برد، و این، یکی از ویژگی های این رشتهٔ ساختمانی نیز هست.
سقف کاذب در مواردی که ذکر می شود قابلیت خود را بروز می دهد:پوشش تاسیسات زیر سقف اصلی، آکوستیک کردن فضا، ایجاد حجم ها دکوراتیو، هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و… پوشاندن، مهم ترین کارکرد سقف کاذب است، در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
انواع سقف کاذب :
سقف کاذب با رابیتس و اندود
این سقف پرکاربردترین نوع سقف کاذب می باشد. رابیتس ورق فولادی مشبکی است که با مفتول یا سیم آرماتور بندی به شبکه فرعی متصل می شود. ویژگی مهم رابیتس آن است که اکثر ملات ها به آن می چسبند و ترک برنمی دارند. رابیتس در دو نوع مسطح و برجسته ساخته می شود . نوع مسطح در دهانه های کوچک و نوع برجسته در دهانه های بزرگتر بکار می رود ، برای اندودکاری روی کانال های کولر و تاسیسات نیز از رابیتس استفاده می شود.
سقف کاذب آکوستیک
آکوستیک نوعی ایزولاسیون صوتی است، که با مصالح مختلف نظیر پارچه چین دار، پلاک های گچی، پلاک های چوبی یا ورقه های مقوایی فشرده سفید رنگ و سوراخدار ساخته شده و در مکان هایی مانند سالنهای سخنرانی، سینما و … که باید از انعکاس صوت جلوگیری شود استفاده می شود.
سقف کاذب پی وی سی
نوع دیگر از سقف کاذب که به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد سقف کاذب پی وی سی است جنس این دسته از سقف های کاذب پی وی سی می باشد که زیبایی بی نظیری را به محیط می بخشد.
چگونگی ساخت سقف کاذب پی وی سی طرح چوب
ساخت و تولید سقف کاذب های یو پی وی با طرح چوب نیز همانند دیگر طرح ها صورت می گیرد. در واقع تولید سقف کاذب پی وی سی، فارغ از طرح و رنگ آنها به یک شکل طراحی می شود. فقط در زمان اضافه کردن رنگ در ماده اولیه، بین آنها تفاوت وجود دارد. در زیر به شرح چگونگی ساخت سقف کاذب پی وی سی با طرح چوب می پردازیم.
برای تولید سقف های کاذب پی وی سی از اکسترودهای دو ماردون مخروطی شکل (Conical) و یا اکسترودرهای دوماردون موازی (Parallel) استفاده می شود. این تجهیزات برای تولید سقفهای کاذب پی وی سی دارای ظرفیت بالایی هستند و می توانند با استفاده از گیربکسهای گشتاور بالا و طراحی خاص ماردون عمل کنند. در خط تولید سقف های کاذب پی وی سی، از قالبهای مناسب با طراحی دقیق و با کیفیت و سرعت بالا استفاده می شود که در خطوط اکستروژن و کو ـ اکستروژن تولید انواع سقف های کاذب پی وی سی با طرح های مختلف و از جمله طرح چوب ممکن می شود.
خط تولید و فرآیند تولید سقف های کاذب پی وی سی
تولید سقف های کاذب پی وی سی در چهار مرحله انجام می شود که عبارتند از:
1-انتخاب مواد اولیه برای تهیه سقف کاذب
در این مرحله تهیه مواد اولیه در آزمایشگاه صورت می گیرد که در آن مواد پلی وینل کلراید با سایر مواد ترکیب می شود. میزان ترکیب سایر مواد با توجه به کیفیت محصول، با فرمول های خاصی می باشد. این مرحله تعیین کننده کیفیت نهایی سقف کاذب پی وی سی هستند. سقف های کاذب پی وسی با طرح چوب در این مرحله تهیه می شوند. به این معنا که برای طرح های مختلف رنگ های متفاوتی نیز استفاده می شود. با توجه به ترکیبات مورد نیاز، رنگ هایی که می توانند طرح چوب را ایجاد کنند، در ماده پلی وینل کلراید ریخته می شود.
برای مثال، استفاده پایدار کننده های حرارتی نیز از دیگر ویژگی های سقف های کاذب پی وی سی می باشد. در صورتی که در ساخت آنها از استابلایزر استفاده نشود، زمانی که فضای ساختمان گرم می شود، سقف توانایی کافی برای استقامت در مقابل حرارت و گرما را ندارد و پس از مدت کوتاهی شکل و حالت آن تخریب شده و نیاز به تعویض دارد. استفاده از مواد اصلاح کننده ضربه نیز موجب می شود تا استحکام سقف های کاذب پی وی سی طرح چوب افزایش پیدا کنند. پایدار کننده های UV، دی اکسید تیتانیوم و روان کننده ها نیز از دیگر موادی است که در این مرحله به ماده پلی وینل کلراید اضافه می شود.
2- مخلوط کردن مواد مختلف
مواد مختلفی که برای ساخت ماده اولیه تهیه شده، باید به طور کامل با یکدیگر مخلوط شوند. مخلوط حاصل باید به صورت یکدست و هموژن باشد. وجود حباب در ماده و همچنین ترکیب نشدن یک قیمت از آن، موجب کاهش کیفیت سقف های کاذب پی وی سی می شود.
3-فرایند اکستروژن و شکل دهی
در این مرحله ماده بدست آمده توسط ماشین آلات پیشرفته قالب ریزی می شود. قالب دهی و شکل دهی به ماده پلی وینل کلراید به وسیله غالب های مخصوص صورت می گیرد. در پایان نیز باید محصول بدست آمده توسط دستگاه های خنک کننده شکل نهایی را به خود بگیرند. برای این کار محصول در حمام های آب سرد یا بر روی میزهای کالیبراسیون قرار می گیرند. با سرد شدن پلی وینل کلراید، سقف کاذب پی وی سی شکل اولیه را به خود می گیرد.
4-طراحی سقف های کاذب پی وسی
پس از اینکه سقف ها به صورت لایه و سطح صاف حاضر شدند، باید به اشکال مختلفی تبدیل شوند. برای مثال طرح سقف پی وی سی در آشپزخانه منزل با طرح سقف پی وی سی در مکانهای تجاری تفاوت زیادی با یکدیگر دارد. در این مرحله تکنولوژی اکستروژن نقش دارد که میتواند سقف های کاذب را به اشکال مختلف تبدیل کند.
انتخاب مواد اصلی تشکیل دهنده سقف های کاذب پی وی سی
با توجه به اینکه 85 درصد ماده تشکیل دهنده اصلی سقف های کاذب از ماده پلی وینل کلراید است، این ماده از نوع سوسپانسیون (65-68) است که دوام و مقاومت بالای آن در برابر شرایط جوی یکی از مهمترین ویژگی های این ماده می باشد. همینطور خاصیت ضد آب بودن را می توان از دیگر خصیصه های سقف های کاذب پی وی سی دانست که ناشی از ماده سوسپانسیون می باشد.
تفاوت لمینت و سقف کاذب پی وی سی در چیست؟
لمینیت چیست؟
لمینیت یا laminate به نوعی پارکت گفته می شود که ماده اولیه آن HDF یا الیاف چوب فشرده (Hard Density Fiberboard) است. لمینیت ها از مواد طبیعی نیستند و در صنایع شیمایی تهیه می شوند. طریقه استفاده از لیمینت ها به صورت زیر قابل بررسی است:
لیمینت ها اگرچه کفپوش هستند اما همانند پارکت های چوبی بر روی کف ساختمان چسبیده نمی شوند. این نوع کفپوش ها دارای شیارهایی هستند که به آنها "کلیک" گفته می شود و به حالت برآمده و فرو رفته می باشند. زمان نصب، قسمت نر و مادگی لمینیت ها در یکدیگر فرو می رود و سپس به هم قفل می شوند. با افزایش سطح کار، وزن قسمت های قفل شده لمینیت افزایش می یابد که این امر به استحکام آنها می انجامد. در واقع با محکم شدن قفل لیمینت ها، دیگر نیازی به چسب ندارند.
یکی از ویژگی های مهم لیمینت ها، آسیب ندیدن کف اتاق ها و ساختمان است. در حالی که در دیگر کفپوش ها برای قرار گرفتن بر روی کف ساختمان، از چسب استفاده می شود و پس از مدتی که قصد تعویض پارکت را داشته باشید، متوجه می شوید که کف اتاق آسیب دیده و از سویی نیز جدا کردن پارکت های چسبی از کف ساختمان دشوار است. این در حالی است که در لیمینت ها این مشکلات مرتفع شده و به راحتی می توان آنها را از یکدیگر جدا کرده و در محل دیگری نصب کرد.
ویژگی های لمینیت ها
از ویژگی های مهم لمینیت ها می توان به عدم خروج صدا اشاره کرد. برای ساختمانی آپارتمانی که به مشکلات صدا مواجه هستند، عایق های لیمنیت گزینه مناسبی هستند که دلیل وجود فوم که قبل از نصب در زیر آنها قرار می گیرد، از خروج صدا به طبقات دیگر جلوگیری می کنند. علاوه بر این، فوم ها در مقابل حرارت و سرما نیز مقاومند و می توانند در صرفه جویی انرژی به ساکنین کمک کنند.
یکی دیگر از ویژگی های مهم لمینیت ها، مقاومت در مقابل آب و مایعات است. همچنین در مقابل ضربه، اشیا نوک تیز و خش نیز مقاومت بالایی دارند. افزایش سرعت نصب، صرفه جویی در هزینه ها و بدون نیاز به ساب و لاک، از دیگر مزایای مهم لیمینت ها به شمار می رود.
سقف های کاذب پی وی سی
در سقف های کاذب پی وی سی بخش زیادی از انرژی های در حال مصرف از قبیل سیستم های تهویه هوا، انرژی گرمایی و انرژی سرمایی را حفظ کرده و از این طریق در صرفه جویی انرژی و کاهش هزینه ها موثر واقع می شوند. از سوی دیگر سقف های کاذب پی وی سی که در طبقات بالاتر ساختمان استفاده می شوند، می توانند از انتقال حرارت بین فضای داخلی و فضای خارج ساختمان جلوگیری کنند. در واقع استفاده از این نوع سقف ها که یک عایق به شمار می روند، تمامی درزها و فضاهای باز را مسدود کرده و از این طریق مانع از تبادل هوای داخل ساختمان و خارج ساختمان می شوند.
بطور کلی دلایلی که می توان برای کاربر لمینیت ها نام برد عبارتند از:
ایجاد یک فضا برای جاسازی تاسیسات و تجهیزات سبک وزن
ایجاد یک لایه و پوشش در قسمت زیرین سقف ساختمان
ایجاد عایق صوتی و حرارتی برای ساختمان
ایجاد سقفی کوتاه برای فضاهای داخلی ساختمان
دکوراسیون و طراحی داخلی ساختمان
تفاوت لمینت و سقف کاذب پی وی سی
سقف های کاذب پی وی سی و لمینیت ها هر دو با هدف زیبایی هر چه بیشتر ساختمان به همراه عایق بندی ساختمان ها، تهیه و نصب می شوند اما آنچه موجب تفاوت میان آنها می شود، عبارتند از:
اولین تفاوت در کاربرد آنهاست. به این معنا که لمینیت ها برای قسمت های کف ساختمان استفاده می شوند. در حالی که سقف کاذب پی وی سی برای قسمت بالای ساختمان کاربرد دارند.
تفاوت دیگر در میزان استحکام لیمینت هاست. به این معنا که لیمینت ها در قسمت کف استفاده می شوند که باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند زیرا تمامی وسایل سنگین ساختمان بر روی آنها قرار می گیرند. از سوی دیگر رفت و آمدها و تمامی ضربات نیز در این قسمت از ساختمان است. در حالی که سقف کاذب پی وی سی تنها در مقابل بلایای طبیعی از قبیل زلزله باید مقاوم باشد و هیچ آسیب دیگری آنها را تهدید نمی کند.
داشتن خاصیت شستشوی کامل و بهداشتی بودن از دیگر ویژگی های لمینیت هاست که باعث می شود نسبت به سقف های پی وی سی، از قابلیت بیشتری برای حفظ بهداشت برخوردار باشند.
منظور از سقف کاذب حجمی چیست ؟
منظور از حجم سازی در معماری چیست؟ ( فوکوس روی سقف و کف و دکوراسیون داخلی )
در گذشته حجم سازی در معماری تنها به واسطه گچ بری و یا مجسمه سازی و ماکت سازی صورت می‎‎گرفت. این در حالی است که در حال حاضر ‏برای ایجاد دکوراسیون و حجم سازی در قسمت های مختلف ساختمان از قبیل دکوراسیون داخلی، سقف و کف از ‏روش‎ها‎‎ی غیرساختمانی استفاده می‎‎شود. بدین معنا که دیگر نیازی به مصالح ساختمانی و اصول طراحی و ماکت سازی نیست و تنها با نصب قطعات سقف و کف کاذب می‎‎توان دکوراسیون داخلی را مطابق با میل خود طراحی کرد. در این زیر به روش‎ها‎‎یی که در معماری نوین جهت حجم سازی استفاده می‎‎گردد، اشاره می‎‎کنیم.
حجم سازی بوسیله سقف کاذب
سقف به عنوان مهم ترین جزء ساختمان به شمار می‎‎رود که زیبایی آن تاثیر چشم گیری در دکوراسیون داخلی دارد. بدین منظور حجم سازی این قسمت می‎‎تواند با ایجاد سقف‎ها‎‎ی کاذب انجام شود. سقف کاذب می‎‎تواند صاف و یا به شکل‎ها‎‎ی دکوراتیو نصب گردد. یکی از نکاتی که در حجم سازی بوسیله سقف کاذب مورد توجه است، امکان انتخاب بر اساس سلیقه مشتریان می‎‎باشد. در این روش مشتریان می‎‎توانند متناسب با محیط داخلی (اعم از مساحت و رنگ آمیزی سایر نقاط) سقف کاذب را سفارش دهند. در حجم سازی به واسطه سقف کاذب، انتخاب رنگ باید متناسب با روشنایی و میزان آفتاب گیر بودن محیط داخلی صورت بگیرد.
مزایای حجم سازی با سقف کاذب
سرعت عمل بالا برای نصب سقف
صرفه جویی در هزینه‎ها‎‎ی مربوط به نیروی انسانی
هزینه مقرون به صرفه نسبت به سایر روش‎ها‎‎ی حجم سازی از قبیل گچ بری، گچ ورابیتس و …
زیبایی ظاهری از نظر شکل هندسی منظم
استحکام بالا در مقابل بلایای طبیعی همچون زلزله
صرفه جویی در مصرف انرژی ساختمان که مهم ترین آن انرژی گرمایی در فصل زمستان می‎‎باشد
سهولت دسترسی به تاسیسات و تعمیر و بازسازی آن ها بدون مشکل
کاهش وزن ساختمان به ویژه در ساختمان ها با مساحت زیاد
امکان اجرای انواع پوشش روی سقف تمام شده بر اساس سلیقه از قبیل بلکا، رنگ آمیزی، کاغذ دیواری و …
قابلیت اجرا به منظور دکوراسیون و زیباسازی محیط با اشکال دایره و منحنی
استفاده از محیطی که در آن حجم سازی صورت گرفته بلافاصله پس از اتمام کار
نحوه انجام حجم سازی با سقف کاذب
برای ایجاد حجم سازی در سقف بنا، ابتدا اسکلت اصلی ساختمان در نظر گرفته می‎‎شود و سپس بر اساس مساحت، شکل و ابعاد مورد نظر طرح مورد نظر ایجاد و سپس پیاده سازی می‎‎گردد.
سقف کاذب به اسکلت اصلی ساختمان متصل که بار آن به سازه اصلی ساختمان وارد می‎‎گردد که میان سقف اصلی و سقف کاذب یک فضای خالی ایجاد می‎‎شود. این فضا می‎‎تواند به عنوان یک عایق برای گرما و صدا باشد. همچنین می‎‎تواند به عنوان پوشش تاسیساتی که در روی سقف ایجاد شده اند، باشد.
پانل و سازه‎ها‎‎ با استفاده از مصالح سبک تهیه می‎‎شوند که در آن‎ها‎‎ از آب کاربردی ندارد. به این شیوه معماری، ساخت و ساز خشک گفته می‎‎شود.
هزینه حجم سازی با سقف کاذب
هزینه ای که برای حجم سازی با تکنیک نصب سقف کاذب در نظر گرفته می‎‎شود به مولفه‎ها‎‎یی از قبیل ارتفاع فضای مورد نظر،‎ حجم تاسیسات موجود در زیر سقف اصلی،‎ ارتفاع از سقف اصلی،‎ نوع پانل مورد نظر برای نصب،‎ متراژ کل، جنس مصالح مورد استفاده،‎ تیپ اجرایی مورد نظر و ضخامت پانل بستگی دارد. هزینه نصب سقف کاذب یک پارچه فلت یا ساده، سقف‎ها‎‎ی دکوراتیو و خاص پس از تعیین طرح و بررسی مصالح مصرفی مشخص می‎‎شود. هزینه‎ها‎‎یی که برای سقف‎ها‎‎ی کاذب شبکه ای تعیین می گردد بر اساس طرح تایل، ارتفاع از سقف اصلی، ارتفاع فضای مورد نظر،‎ متراژکل،‎ برند مصالح می باشد.
جنس سقف کاذب پی وی سی چیست؟
سقف های کاذب پی وی سی برای مواردی از جمله پوشش قسمت زیرین سقف ساختمان، بهبود عایق بندی صوتی و یا حرارتی سقف هر طبقه از ساختمان، ایجاد سقفی کوتاهتر برای فضای داخلی ساختمان و … کاربرد دارند. سقف های کاذب پی وی سی به طور خاص از مواد پلاستیک فشرده با نام پلی وینیل کلراید (Polyvinyl chloride) تهیه می شوند. علت نامگذاری این نوع سقف ها، به کار رفتن پی وی سی (PVC) نوعی پلاستیک در آنها می باشد (سقف کاذب پی وی سی). این ماده در صنعت پتروشیمی کاربرد زیادی دارد و از آنجا که در داخل کشور، صنایع پتروشیمی در تولید پلی وینیل کلراید فعالیت دارند، شاهد رونق ساخت و تولید سقف های کاذب پی وب سی هستیم.
50 درصد ماده پلی وینیل کلراید در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد و به دلیل قیمت مناسب و مزایای فراوانی که به همراه دارد، از سوی مشتریان با استقبال زیادی شده است. در واقع محصولات تهیه شده از پلی وینیل کلراید یا پی وی سی به عنوان جایگزین مصالح پردردسر و گرانقیمتی همچون چوب، سیمان و سفال شده است. ضمن اینکه در معماری و طراحی داخلی نیز کاربرد دارد.
پلی وینیل کلراید
پلی وینیل کلراید یا pvc عبارت است از نوعی پی وی سی و وینل که پلیمر و همه محصولاتی پلاستیکی کاربرد دارد. این ماده پلاستیکی در ساخت و تولید وینیل سایدینگ، علامت مغناطیسی کارت ها، برش عمودی پنجره ها، صفحات گرامافون، لوله کشی، پنجره های تاریک (بدون دید) و در شکل نرم آن برای لباس، اثاثه یا لوازم داخلی نظیر پرده، کف سازی و ساختن سقف، پوسته کابل های الکتریکی، کانال و لوازم نصب کردنی، کیف های ارزان قیمت، توپ های بازی سبک وزن و …. استفاده می شود. البته مهمترین استفاده آن را در سقف، دیوار پوش و کف کاذب دانسته اند که تا حد زیادی توانسته در صنعت ساختمان سازی از نظر هزینه ها و زمان ساخت، صرفه جویی به عمل آورد.
نحوه استفاده از پلی وینیل کلراید
زمانی که ماده پلی وینیل کلراید در صنایع پتروشیمی تولید می شود، به صورت خمیری است و سپس توسط تجهیزات و دستگاه های مخلوط کن پودری، به همراه سایر مواد مختلف ترکیب، به خوبی مخلوط می شود. تمامی این مواد شامل پایدارکننده ها، روان کننده ها، پیگمنت ها و … هستند که متناسب با نیاز و نیز کاربرد ماده پی وی سی استفاده می شوند. مقدار و میزان مواد افزودنی در ماده پلی وینیل کلراید با توجه به فرمول های خاصی وارد دستگاه می شود.
پس از اینکه ماده پلی وینیل کلراید بخوبی ترکیب و مخلوط شد، باید فرم و شکل خاصی متناسب با نیاز به خود بگیرد. برای این کار نیز دستگاه های خاصی در نظر گرفته شده است که از آن جمله می توان به دستگاه های ژلیفیکاسیون اشاره کرد که در آن مواد پلی وینیل کلراید به صورت ورقه شده و محصول بدست آمده نیز برای سقف های کاذب کاربرد دارد.
برای شکل دادن به پلی وینیل کلراید از دستگاه های فرم دادن استفاده می شود. این دستگاه شامل چند پیچ مته ای گردان است که می تواند براساس طرح خواسته شده، پی وی سی را شکل و فرم دهد. سپس پی وی سی حاصل در قسمت کلندر وارد می شود. این قسمت به جهت تهیه ورقه های طویل از کائوچو و ترمو، پلی وینیل کلراید یا پلاستیک ها رزین نرم شده را بین دو و یا چند سیلندر عبور می دهد. وارد کردن فشار نیز در مرحله بعد صورت می گیرد و هدف از آن افزایش میزان استحکام پلی وینیل کلراید می باشد.
در محل فشار، پلی وینیل کلراید می توانند قالب گیری شده و توسط فشار و انژکسیون بسیار سریع شکل و طرح مورد نظر را به خود بگیرند. این مرحله با نام "قالب گیری" شناخته شده که در آن روش تزریقی، اکستروژن و شکل دادن حرارتی نیز استفاده می شود.
مزایای استفاده از پلی وینیل کلراید
ماده پلی وینیل کلراید دارای انعطاف است و می توان این ماده را به هر شکل و طرحی تبدیل کرد. از سویی نیز قابلیت اضافه کردن رنگ را نیز دارد. تمامی سقف های کاذبی که از ماده پلی وینیل کلراید تهیه می شوند، از ویژگی هایی همچون ظاهری زیبا و تنوع در طرح و رنگ، قابلیت مونتاژ سری، قابلیت نصب در کلیه منـاطق آب و هوایی، مقاوم در برابر اسیدها، ایجاد فضایی برای جاسازی تاسیسات و تجهیزات سبک وزن، غیر قابل اشتعال بودن، عدم نیاز به رنگ آمیزی، عایق حرارتی، عایق نور و صدا، بازها و قلـیاها، مقاوم در برابر نفوذ حشرات، طول عمر بسـیار زیاد و قابلیت اجرا بلافاصله پس از سفت کاری ساختمان برخوردار هستند.
سقف کاذب پی وی سی و تاثیر آن بر دکوراسیون داخلی
زیبایی فضایی که در آن زندگی یا کار می کنیم، تاثیر زیادی بر روحیات ما دارد. یکی از دلایل مهم روی آوردن بشر به ساخت و سازهای مدرن، ایجاد ساختمانهایی است که در عین فراهم کردن تمامی امکانات رفاهی، از زیبایی خیره کننده ای نیز برخوردار باشند. در گذشته زیبایی ساختمان ها از طریق گچ بری ها، آینه کاری، شیشه های رنگی و …. صورت می گرفت. با گذشت زمان ابزارهایی ایجاد شدند که نیاز بشر را به این مصالح کمتر کرده و در مقابل ساخت و سازها را به نحو بهتری بر عهده گرفتند.
از جمله این ابزارها می توان به سقف کاذب اشاره کرد که به عنوان یکی از زیر شاخه های علم معماری داخلی محسوب می شود. سقف های کاذب به منظور پوشش زیر سقف استفاده می شوند و می توانند به اشکال گچی، فلزی، شیشه ای، آهنی، ورق های فلزی روکش دار، آلومینیومی، مکامپوزیت و یا پی وی سی باشند. انواع سقف های کاذب با توجه به ماده اولیه ای که در ساخت آنها وجود دارد، کاربردهای مختلف و قیمت های متفاوتی نیز دارند.
سقف کاذب پی وی سی
سقف های کاذب پی وی سی به منظور پوشش تاسیسات زیر سقف اصلی، حجم دهنده دکوراتیو، آکوستیک کردن فضا، جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و … کاربرد دارند. این نوع سقف کاذب به صورت لایه و سطوح صاف در صنایع پتروشیمی ساخته و در بازار عرضه می شوند. کسانی که در زمینه طراحی داخلی و دکوراتیو ساختمان ها تخصص دارند، ابتدا با توجه به محل مورد نظر، نقشه آن را کشیده و سپس مطابق با طرح مورد نظر، لایه های سقف کاذب پی وی سی را بر روی آن نصب می کنند.
تاثیر سقف های پی وی سی بر زیبایی ساختمان
سقف های پی وی سی علاوه بر استحکام ساختمان و عایق کردن آن، موجب زیبایی ساختمان می شوند. اما با توجه به این که سقف های پی وی سی در رنگ ها و اشکال مختلفی طراحی می شوند و هر مکان و قسمتی از ساختمان نیز به شکل خاصی است و رنگ متمایزی را می طلبد، بنابراین دقت در انتخاب طرح و شکل سقف کاذب پی وی سی با توجه به نیاز ساختمان اهمیت پیدا می کند. تاثیر سقف های پی وی سی بر زیبایی ساختمان را می توان در موارد زیر جستجو کرد:
استفاده از سقف های پی وی سی به معنای عدم نیاز به رنگ آمیزی های سقف ساختمان است. پیش‎تر ها برای زیبا کردن سقف ساختمانها از روش رنگ آمیزی استفاده می شد که بی شک نیاز به زمان و هزینه زیادی نیز داشت. در حالی که در این روش سقف های کاذب پی وی سی با طرح های مختلف و رنگ های براق درخشنده در اختیار مشتریان قرار می گیرند. از آنجا که رنگ سقف های کاذب، صنعتی است، نسبت به رنگ آمیزی که به صورت دستی انجام می شود، درخشندگی بیشتری دارد و همین عامل زیبایی سقف های کاذب پی وی سی شده است.
در گذشته زمانی که با گچ بری های زیبا، سقف ساختمانها تزئین می شد، شستشوی آن ممکن نبود. زیرا با شستشو گچ ها از بین می رفت. در حالی که سقف های کاذب پی وی سی ضد آب و قابل شستشو هستند. این امر بویژه برای آشپزخانه ها ضرورت بیشتری دارد. به دلیل قرار گرفتن آشپزخانه در معرض چربی و دود، پس از مدت کوتاهی سقف آن تیره رنگ می شود که شستشوی آن ممکن نیست. مگر با رنگ آمیزی بتوان تیرگی ها را پوشاند. در حالی که استفاده از سقف های کاذب پی وی سی بهداشتی و قابل شستشو هستند.
قابلیت تعویض سقف های کاذب پی وی سی یکی دیگر از امتیازات آنهاست. در صورتی که ساکنین ساختمان پس از مدتی از رنگ و طرح سقف کاذب خسته شوند، می توانند به راحتی آن را تعویض کرده و طرح های مورد پسند خود را جایگزین کنند.
مقاومت در مقابل رطوبت نیز از دیگر ویژگی های سقف های کاذب پی وی سی است که موجب شده تا زیبایی آنها دوام بیشتری داشته باشد.
امکان نصب چراغ های ال ای دی در سقف های کاذب به نورپردازی ساختمان کمک می کند که این امر زیبایی بیشتری را برای ساختمان به همراه دارد.
طراحی و نصب سقف های کاذب PVC
سقف کاذب به سازه ای معماری گفته می شود که برای تعدیل دما و کاهش سروصدا در محل سقف ساختمان ساخته و اجرا می شود. این سازه بر روی سقف به شکل یک لایه دوم کار می شود. امروزه سقف های کاذب به جزئی اصلی و اجتناب ناپذیر از معماری مدرن بدل شده اند و یکی از نمادهای ساختمان سازی جدید به شمار می آیند.
سقف کاذب ابتدا در ژاپن و به منظور زیبا کردن فضا در ساختمان ها اجرا شد اما بعدها کاربردهای وسیع تری یافته و عملکرد بیشتری را در ساختمان پیدا کرده است. یکی از ابتدایی ترین مواردی که سقف کاذب در مورد آن استفاده می شود آکوستیک کردن محیط است که ابتدا نیز در سالن تئاتر شهر لندن این پروژه به شکل واقعی اجرایی شد.
در ساختمان های مدرن سقف کاذب به منظور پوشاندن تجهیزات زیر ساختی ساختمان از جمله لوله ها، سیم ها و… به کار می رود تا بدین ترتیب زیبایی و نظم فضا را بیشتر کند.
چرا از سقف های کاذب در ساختمان استفاده می کنیم؟
سقف های کاذب در ابتدا به دلیل زیبا کردن فضا به کار برده شدند اما امروزه نقش های بیشتری برای آنان تعریف شده است. در سروصدای زندگی شهری و رفت و آمدهای زیاد خیابانی فضاهای داخلی ساختمان ها از آسیب و سروصدا در امان نخواهند بود به همین خاطر استفاده از این سقف ها به دلیل کاهش صداهای مزاحم می تواند نقش زیادی در تامین آرامش محل کار و منزل داشته باشد.
یکی دیگر از کارکرد های سقف کاذب را می توان در کنترل و تعدیل دمای محیط داخلی ذکر کرد، این المان با کاهش گرمای داخل در تابستان و جلوگیری از سرد شدن در زمستان نقش بسزایی در افزایش راندمان کاری و کیفیت زندگی داشته است و به همان نسبت با صرفه جویی در مصرف انرژی تا میزان بالایی در کاهش هزینه ها موثر است. همچنین در معماری مدرن برای تزیین و دکور کردن فضای داخل و نصب انواع لامپ ها و المان های دکوراتیو از سقف های کاذب استفاده می شود.
بهترین متریال برای ساخت و اجرای سقف های کاذب چیست؟
تا کنون انواع مختلفی از متریال برای ساخت سقف های کاذب استفاده شدند که هر کدام مزایا و معایبی به همراه دارند. از سقف های کاذب از جنس گچ و بتن گرفته تا انواعی از آن ها که با چوب و فرآورده های چوبی و یا حتی انواع فرآورده های نفتی و شیمیایی ساخته می شوند؛ تمامی این محصولات گستره وسیعی از انتخاب متریال برای ساخت و اجرای سقف کاذب را پیش روی مشتریان می گذارند.
سقف های کاذب انواع مختلفی دارد که در زیر ضمن معرفی مختصر توضیحاتی در مورد آن ها خواهیم داد؛
ابتدایی ترین نوع سقف کاذب را با رابیتس و اندود می سازند، به دلیل ساخت شبکه ای رابیتس ها این دسته از سقف ها پس از گچ کاری ترک بر نمی دارند. فی الواقع سقف کاذب با استفاده از رابیتس و اندود یکی از پرکاردبردترین انواع این سازه نیز می باشد.
انواع بعدی سقف کاذب گچی اکوستیک هست که عایقی برای صدا به حساب می آید و در اتاق های کنفرانس و یا سالن های ضبط موسیقی استفاده می شود.
نوع سوم را با چوب می سازند، که به دلیل محدودیت چوب در شکلی و مقاومت کم آن در برابر گرما، سرما و رطوبت می توان گفت که تا حدودی عملکرد مناسب نخواهند داشت.
دسته آخر این نوع از سقف ها از PVC ساخته می شود. این فرآورده نفتی شیمیایی به دلیل مقاومت بالا و خاصیت انعطاف پذیری زیاد در سال های اخیر به متریالی دلخواه برای سقف های کاذب تبدیل شده است.
PVC چه ویژگی هایی دارد و چرا در ساخت سقف کاذب مناسب است؟
همانطور که پیش تر نیز گفتیم PVC از فرآورده های نفتی به وجود می آید و به همین دلیل محدودیت سایر متریال ساختمانی را ندارد. به هر شکلی در می آید و قابلیت دادن نقش و طرح بر روی آن ها وجود دارد. این امکان باعث می شود تا سقف های کاذب PVC به المان هایی جذاب و پرطرفدار در دکوراسیون خانه بدا شود.
شرکت آذران فضانما با سال ها تجربه در تولید، ساخت و اجرای دکوراتیو ها و المان های دکوراسیون داخلی اعم از پارتیشن ها ،دیوار پوش ها و سقف های کاذب از جنس پی وی سی و با تکیه بر فناوری های روز و متخصصین زبده خود، راه شما را برای داشتن محل کار و خانه ای زیبا و راحت، هموارتر می کند.
سقف کاذب قسمتی از معماری داخلی است، که برای پوشش سقف اصلی (زیر سقف) به کار می رود . سقفی است غیر باربر که به دلایل فنی و معماری در ساختمان به کار برده می شود.
دلایل فنی استفاده از سقف کاذب
عبور لوله ها و کانا ل های تاسیساتی
دلایل معماری استفاده از سقف کاذب
انسانی تر کردن مقیاس ساختمان
پوشاندن برجستگی های سازه سقف
ایجاد فرم های خاص معماری و نورپردازی های ویژه
انواع سقف کاذب
سقف کاذب چوبی قدیمی، که با توفال پوشانده می شود و یا ممکن است با آجر اجرا شود.
سقف کاذب با رابیتس و اندود
سقف کاذب با لمبه چوبی
سقف کاذب با لمبه آلومینیومی
سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی
سقف کاذب با قطعات پیش ساخته پلاستیکی، شیشه ای ، فلزی
به طور کلی می توان سقف های کاذب را به دو دسته پیش ساخته و غیر پیش ساخته تقسیم کرد. انواع مدرن سقف های کاذب از نوع پیش ساخته هستند. ساختار سقف کاذب در سیستم پیش ساخته دارای مزایایی زیر است.
سرعت اجرایی بالا و پشش سطوح وسیع در حداقل زمان ممکن
انعطاف پذیری زیاد و امکان ایجاد طرح های معماری متنوع
سبکی وزن ساختارهای اجرا شده
دسترسی آسان به فضای تاسیساتی پشت سقف کاذب
سقف کاذب با رابیتس و اندود
این سقف پرکاربردترین نوع سقف کاذب است. رابیتس ورق فولادی مشبکی است که با مفتول یا سیم آرماتور بندی به شبکه فرعی متصل می شود . ویژگی مهم رابیتس آن است که اکثر ملات ها به آن می چسبند و ترک برنمی دارند . رابیتس در دو نوع مسطح و برجسته ساخته می شود . نوع مسطح در دهانه های کوچک و نوع برجسته در دهانه های بزرگتر به کار می رود ، برای اندودکاری روی کانال های کولر و تاسیسات نیز از رابیتس استفاده می شود.
سقف کاذب آلومینیومی
پوشش این نوع سقف کاذب از جنس آلومینیوم است و پشت آنرا معمولاً با پشم شیشه پر می کنند. در این نوع سقف کاذب، وسایل اتصال از جنس فولاد گالوانیزه هستند.
سقف کاذب چوبی
در این نوع سقف ، قبل از اجرای لمبه کوبی ، دور سقف با چهار تراش چوبی مناسب کلاف کشی و تراز می شود . شبکه اصلی این نوع سقف از فولاد یا چهار تراش و شبکه فرعی آن چوبی است . لمبه های چوبی از جنس چوب نراد خارجی (روسی یا مشابه آن) هستند .
سقف کاذب ترکیبی
اجراء چند نوع سقف کاذب در کنار هم و در قالب یک طرح هندسی منظم یا نامنظم همراه با شکست و اختلاف سطح را سقف کاذب ترکیبی گویند. برای اجرای این سقف ها ، طرحی متناسب با سازه های سقف کاذب الزامی است . بنابراین می توان با استفاده از نورپردازی و گونه های مختلفی از چراغ ها جلوه های خاصی را به وجود آورد . برای اجرای این سقف ، ابتدا زیر سازی مناسبی را ایجاد می کنند ، که می تواند با آهن کشی و یا بدون آن باشد . سقف کاذب ترکیبی معمولا" در فضاهای وسیع اجرا می شود چون جلوه زیباتری پیدا می کند.
سقف کاذب پیش ساخته گچی ، کناف
ساختار کلی سیستم های ساخت و ساز خشک شامل صفحات روکش دار گچی (یا سیمانی) و مقاطع فولادی گالوانیزه است که این صفحات به عنوان پوشش و پروفیل های به عنوان زیرسازی عمل می نماید.
مزایا
سهولت، سرعت و دقت بالا در اجرا
ایمنی در برابر زلزله و حریق
خواص عایق بندی حرارتی ، صوتی و رطوبتی
و تمهیدات و نگهداری آسان موجب شده است که امروزه سیستم های ساخت و ساز خشک به عنوان جایگزین روش های منسوخ سنتی (بنایی) در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار گیرند.
سقف های کناف به دو سیستم یکپارچه و مشبک اجرا می شوند.
سقف های کاذب مشبک کناف
سقف های کاذب مشبک کناف، از شبکه سازه های سپری (Tشکل) و تایل های گچی تشکیل می شوند. شبکه مذکور به وسیله آویزهای قابل تنظیم به سقف اصلی متصل شده و سپس تایل های گچی دورن این شبکه قرار می گیرند.
نصب سریع و آسان ، دسترسی آسان به فضای تاسیساتی پشت سقف کاذب و تعمیر و نگهداری آسان از جمله ویژگی های این ساختار است.
تایل های مورد استفاده در این نوع سقف در ابعاد ۶۰× ۶۰ سانتیمتر بوده و در دو نوع ساده (فاقد خواص حرارتی) و آکوستیک به کار می رود.
سقف های کاذب یکپارچه کناف
سقف های کاذب یکپارچه بدون درز و ساختار آنها از اتصال صفحات روکش دار گچی به زیر سازی فولادی که به سقف اصلی متصل است. تشکیل می شود. این ساختار از نظر معماری بسیار منعطف بوده و در ساخت سقف های معلق تزیینی کاربرد ویژه دارد. اجرای سریع و آسان، عبور آسان تاسیسات مکانیکی و الکتریکی، انعطاف معماری بالا و امکان دستیابی به مشخصاتی نظیر عایق حرارتی و صوتی و مقاومت در برابر حریق و رطوبت از ویژگی های این ساختار است.
سقف کاذب یکپارچه در موارد زیر استفاده می شود.
برای پوشش سطوح بیش از ۵۰ مترمربع
دهانه های بیش از ۴ متر مربع
زمانی که ارتفاع تاسیساتی (آویز) بیش از ۴۵۰ مترمربع باشد.
در این ساختار می توان از یک یا بیش از یک لایه صفحه روکش دار گچی استفاده کرد که صفحات از انواع زیر می توانند باشند.
انواع معمولی (RG)، مقاوم در برابر رطوبت (MR)، مقاوم در برابر حریق (FR)، مقاوم در برابر حریق و رطوبت (FM).
محدویت ها
دمای بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد و روطبت بیش از ۶۰ درصد برای صفحات معمولی و بیش از ۹۰ درصد برای صفحات مقاوم در برابر رطوبت باعث تغییر حالت و نقصان در صفحات می شود.
انواع تایل های گچی
تایل های سقفی در ابعاد ۶۰×۶۰ سانتیمتر و در دو نوع ساده (فاقد خواص صوتی) و آکوستیک (دارای خواص صوتی) تولید و عرضه می شوند.
تایل های ساده
تایل های بدون روکش
روکش دار (P.V.C) بر روی تایل آلومینیوم بر پشت تایل
تایل های آکوستیک
ویژگی اصلی تایل های آکوستیک ، قابلیت جذب صوت بالای آنها است. به همین سبب این نوع تایل غالباً در ساختمان هایی نظیر سیمناها ، آمفی تئاترها و دفاتر کار مورد استفاده قرار می گیرد.
سقف کاذب تایل های پی وی سی
تایل های روکش دار پی وی سی مناسب برای سقف کاذب تمامی فضاهای داخلی ساختمان است.
از مهمترین ویژگی های تایل های پی وی سی به شرح زیر است.
مـقاومـت دائـمی در بـرابـر آب
عـدم تغـییر ظـاهر و قـواره در مجـاورت بـا رطـوبت ، قـابلیـت شستشو و سـهولت تنـظیف ، از برتری های تایل های پی وی سی بـه شـمار مـی آید.
ساختار و ترکیب مناسب تایل های پی وی سی سقف کاذب
ساختار مناسب و درصد ترکیب مواد اولیه مرغوب همراه با شیارهای درونی تایل ها از دلایل مقاومت بالای فیزیکی این سازه است. این ساختار موزون سبب شده وزن تایل به صورت یکنواخت بر سطح مقطع تایل تقسیم شده و تایل دچار خمش و انحنا نشود. همچنین به علت ضخامت مناسب لایه سطح، شیارهای مابین تایل به هیچ عنوان قابل رویت نیست.
سقف های مشبک
سقف های مشبک سیستم کناف سقف هایی با قابلیت اجرایی سریع و آسان است که دارای ویژگی هایی مانند سرعت اجرای بالا، دسترسی آسان به فضای تاسیساتی پشت سقف کاذب و تعمیر و نگهداری آن، حذف رنگ آمیزی در صورت استفاده از صفحات پوشش دار است. در این ساختار می توان از انواع صفحات موجود مانند صفحات سوراخ دار (آکوستیک) و ساده با پوشش یا بدون پوشش استفاده کرد.
سازه های سپری شکل با فاصله محور تا محور ۶۰۰ میلیمتر جز اصلی این ساختار را تشکیل می دهد که به وسیله آویز قابل تنظیم به سقف اصلی متصل میشود.
معیارهای طراحی
این ساختارهای از شبکه سازه های سپری یا T و تایل های سقفی تشکیل شده اند . با توجه به اینکه تایل های سقفی در این سیستم تنها به وسیله وزن خود روی سازه های قرار دارند امکان دسترسی سریع و آسان به تاسیسات و پشا سقف کاذب را در هر زمان میسر می سازند.
در این ساختار می توان ازانواع تایل های گچی سوراخ دار (آکوستیک) و ساده با پوشش یا بدون پوشش (PVC) و همچنین تایل های سقفی الیاف سقفی الیاف معدنی (Mineral Fiber) استفاده نمود.
سازه ای این سیستم با ورق گالوانیزه گرم به روش رول فرمینگ به صورت دو لایه تولید شده است. پوشش نهایی سطح زیرین سازه با یک لایه ورقه فولاد از پیش رنگ شده (سفید شیری) روکش و آماده نصب تحویل می شود. ویژگی شاخص این سیستم وجود عامل اتصال کشویی به صورت یکپارچه (سرخود) ابتدا و انتهای سازه ها است که ضمن دستیابی به سهولت و سرعت در نصب باعث افزایش قابل توجه مقائمت سیستم در مقابل نیروهای جانبی و همین طور کشش می شود. مزیت دیگر این سیستم وجود شیارهای قائم بر روی جان سازه های سپری در محل دقیق اتصال پروفیل ها به یکدیگر بوده که این ویژگی متضمن دستیابی به دقت بالا در حفظ ابعاد مدولار سیستم است.
سقف کاذب دامپا
سقف کاذب آلومینیومی دامپا از فرم دادن کوپل آلومینیومی تهیه شده و به سقف های دامپای ۱۰و ۱۵ و ۲۰ معروف است که در رنگ های متنوع و دلخواه خریدار (پودری و الکترواستاتیک) قابل رنگ آمیزی است. سقف کاذب دامپا در سه تیپ تولید می شود.
تیپ N1 (قطر سوراخ ها یک میلیمتر) برای جذب اکثر فرکانس های صوتی بالا
تیپ N2 (قطر سوراخ ها یک میلیمتر) برای جذب اکثر فرکانس های صوتی بالا
تیپ O (بدون سوراخ یا ساده) برای جذب فرکانس های پایین صوتی
نماسازی و دکوراسیون
تیپ طرحدار در طرح های متنوع (قط سوراخ ها یک میلیمتر)
ویژگی ها
سبک با قابلیت نصب سریع و آسان
عایق صدا و حرارت
غیر قابل اشتعال
قابلیت نصب در مناطق مرطوب و شرجی به علت مقاومت در برابر زنگ زدگی با قابلیت نصب هر گونه چراغ، هواکش، دریچه کانال کولر و دریچه بازدید
بهترین پوشش برای تاسیسات ساختمانی
قابل نصب بر روی سقف، دیوار و نمای ساختمان
دارای زیرسازی گالوانیزه ضد زنگ
دامپا در مکان های عمومی
مکان های عمومی شامل مدارس، دانشگاه ها ، سالن های ورزشی، استخر و غیره است. و به علت اینگه این مکان ها از لحاظ رطوبت، بازتاب نور، کاهش صدا و دوام خیلی حایز اهمیت است. بهترین سقف برای این محل ها از نظر مهندسی و تکنولوژی سقف های فلزی است.
دامپا در صنعت و ساختمان
صنعت ساختمان شامل دفاتر ، بانک ها ، هتل ها، ساختمان های عمومی، فروشگاه ها، سالن های مواد غذایی و بهداشتی و سالن های ریسندگی است. که این مکان ها به علت زیبایی و داشتن نمای شیک می توان از انواع سقف های کاذب با طرح های مختلف استفاده نمود که بتواند محیطی آرام را در اختیار کارفرما قرار دهد.
چند نمونه از ویژگی های سقف کاذب فلزی در صنعت ساختمان
وزن سبک آن (مقاوم در برابر زلزله
مقاومت در برابر آتش
بازتاب نور تا ۸٪
مقاوم در برابر رطوبت تا ۱۰۰٪
مقاوم در برابر گرما، سرما و عوامل طبیعی
کاهش صدا
رساندن رطوبت تا ۷۰٪ در صنایع ریسندگی
دامپا در مکان های بهداشتی
مکان های بهداشتی شامل بیمارستان ها ، کلینیک ، آشپزخانه ، سرویس بهداشتی ، آزمایشگاه ها و…. است. در این مکان ها که هوای آن به مقدار زیادی روی سلامتی افراد تاثیر می گذارد. سقف های کاذب فلزی از آلومینیوم یا ورق آهن ساخته شده و نهایتا سطح آنها را به رنگ الکترواستاتیک پودری می پوشاند . سقف های فلزی قابل شستشو است که نه تنها برای شستشو خشک و تر مناسب است بلکه از خطر میکروارگانیسم نیز جلوگیری می کند و همچنین کاهش صدا برای این مکان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ما با استفاده از درصد سوراخ بندی و لایه بندی پشت سقف توانسته ایم برای هر نوع فرکانس کاهش صدا داشته باشیم.
گریلیوم
سقف کاذب گریلیوم جزء سقف های دکوراتیو است . این سقف با استفاده از ورق های آلومینیوم و آهن یا ورق های آلیاژی تولید می شود . سقف کاذب گریلیوم از انواع سقف باز است که نمای آن به صورت حفره های مربع یا مستطیل شکل دیده می شود . این حفره ها از ابعاد ۳×۳ سانتیمتر تا اندازه ۶۰×۶۰ سانتیمتر تولید می شود. اندازه ارتفاع این حفره ها با توجه به ابعاد آن تغییر می نماید.
به سقف گریلیوم ، سقف باز هم گفته می شود . زیرا بعد از نصب سقف ، چیزی که رویت می شود ، خانه های مربع و مستطیل شکلی است که بطور پیوسته در کنار هم قرار گرفته اند . هیچ پوششی در داخل و یا پشت آن وجود ندارد و پشت سقف و تاسیساتی که کار شده است به خوبی دیده می شود .
معمولاً سقف کاذب گریلیوم را بصورت منفرد یا ترکیبی با سقف های دیگر اجرا می کنند . این سقف توسط سیم ، مفتول یا زنجیر از سقف اصلی آویزان می شود .
تیپ های مختلف سقف گریلیوم ددر رنگ های متنوع کوره ای یا پودری الکترواستاتیک در دو نوع ساده و سوراخ دار قابل تولید است. این نوع سقف با توجه به حفره هایش از خاصیت آکوستیکی بالایی برخوردار است.
انواع سقف کاذب گریلیوم
گریلیوم پره ای
رمپ گریلیوم
سقف کاذب سند بلاست
سیستم اجرای این سقف از شبکه کردن سپری های مختلف به وجود می آید که داخل شبکه ها شیشه آیینه سند بلاست و سایر ورقه های شفاف قرار می گیرد. این سقف در انواع سپری آلومینیومی ساده، سپری آلومینیومی با مغزی و سپری سه رشته موجود است.
به یک سطح ساخته شده در زیر سقف های سازه ای گفته می شود که بصورت پنل های آماده یا ساخت کارگاهی به وجود می آید. عموما بالای سقف های کاذب محل عبور تاسیسات می باشد و کارایی بوجود آوردن سطح صاف و نورپردازی را دارد.
سقف های کاذب رابیتس بندی:
این نوع از قدیمی ترین و رایج ترین سقف های کاذب در اجراء ساختمان می باشد که نحوه اجراء کردن این نوع سقف کاذب سنتی و ساده می باشد بصورتی که یک شاسی کشی فلزی با میلگرد نمره 10 ساده در زیر سقف سازه ای به ارتفاع مورد نظر انجام می دهیم و سپس ورق های آماده رابیتس را روی شاسی با سیم مفتول می بندیم وسقف کاذب مورد نظر بوجود می آید .
هزینه سقف کاذب رابیتس بندی:
هزینه هر متر مربع رابیتس بندی به قیمت آهن مصرفی ، ورق رابیتس و دستمزد اجراء کردن بستگی دارد. هر یک متر مربع رابیتس بندی ساده مبلغ حدودا 18000 تومان بقیمت سال 96 آهن و رابیتس نیاز دارد و هزینه اجراء رابیتس بندی ساده هر متر مربع مبلغ 20000 تومان در امسال تمام میشود که در مجموع هر متر مربع 38000 تومان حدودا سقف کاذب رابیتس بندی هزینه در پی خواهد داشت.
سقف کاذب کناف:
سقف کاذب کناف از شبکه سازه های T شکل به عنوان شاسی و تایل های آماده گچی به عنوان پوشش دهنده تشکیل شده است شبکه سازه ای T شکل به وسیله آویزها به سقف سازه ای متصل می گردد و تایل های گچی بصورت آماده روی شاسی نصب میشود و یک سطح صاف به ما تحویل می دهد که سقف کاذب کناف نامیده میشود.
هزینه سقف کاذب کناف:
هزینه خرید و اجراء هر متر مربع سقف کاذب کناف مبلغ 50000 تومان حدودا می باشد. که برخی از کارفرمایان هزینه اجراء رابیتس بندی را به کناف ترجیح می دهند ولی به دلیل اجراء نکردن گچکاری روی پنل کناف بسیار مرقوم بصرفه تر از رابیتس بندی می باشد.
شرکت رایمون نوین ساخت دایا (بسازه) اولین سامانه خدمات آنلاین اجرایی ساختمان را از طریق اپلیکیشن بسازه تولید و ارائه کرده و با نصب این اپلیکیشن به راحتی می توانید درخواست خدمات اجرایی ساختمان خود را انجام دهید و از پیمانکاران دارای صلاحیت قیمت دریافت کنید.
آشنایی با انواع سقف کاذب
از پیشینه ی این رشته اطلاعات موثقی در دست نیست. معلوم نیست اولین کسانی که از سقف کاذب استفاده کرده اند چه قدر از کاربردهای مختلف این حرفه آگاهی داشتند، اما سقف کاذب در زمانی کوتاه جای خود را در صنعت ساختمان پیدا کرد و حضور آن در ساختمان، دغدغه ی پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف را از بین می برد.
سقف کاذب با رابیتس و اندود از پرکاربردترین نوع سقف کاذب می باشد
سقف کاذب با رابیتس و اندود
این سقف پرکاربردترین نوع سقف کاذب می باشد . رابیتس ورق فولادی مشبکی است که با مفتول یا سیم آرماتور بندی به شبکه فرعی متصل می شود . ویژگی مهم رابیتس آن است که اکثر ملات ها به آن می چسبند و ترک برنمی دارند . رابیتس در دو نوع مسطح و برجسته ساخته می شود . نوع مسطح در دهانه های کوچک و نوع برجسته در دهانه های بزرگتر بکار می رود ، برای اندودکاری روی کانال های کولر و تاسیسات نیز از رابیتس استفاده می شود.
سقف کاذب با رابیتس
سقف کاذب آکوستیک را در سالنهای سخنرانی، سینما و … استفاده می شود
سقف کاذب آکوستیک
آکوستیک نوعی ایزولاسیون صوتی است، که با مصالح مختلف نظیر پارچه چین دار، پلاک های گچی، پلاک های چوبی یا ورقه های مقوایی فشرده سفید رنگ و سوراخدار ساخته شده و در مکان هایی مانند سالنهای سخنرانی، سینما و … که باید از انعکاس صوت جلوگیری شود استفاده می شود.

در سقف کاذب آلومینیومی وسایل اتصال از جنس فولاد گالوانیزه هستند
سقف کاذب آلومینیومی
پوشش این نوع سقف کاذب از جنس آلومینیوم است و پشت آنرا معمولا با پشم شیشه پر می کنند. در این نوع سقف کاذب، وسایل اتصال از جنس فولاد گالوانیزه هستند.
شبکه اصلی سقف کاذب چوبی از فولاد یا چهار تراش و شبکه فرعی آن چوبی است
سقف کاذب چوبی
در این نوع سقف ، قبل از اجرای لمبه کوبی ، دور سقف با چهارتراش چوبی مناسب کلاف کشی و تراز می شود . شبکه اصلی این نوع سقف از فولاد یا چهار تراش و شبکه فرعی آن چوبی است . لمبه های چوبی از جنس چوب نراد خارجی (روسی یا مشابه آن) هستند .
سقف چوبی
شبکه اصلی سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی عموماً از جنس آلومینیوم است
سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی (کناف)
شبکه اصلی در این نوع سقف عموماً از جنس آلومینیوم است که قطعات گچی در داخل آن قرار می گیرند مانند کناف . قطعات گچی یا کناف را می توان روی شبکه چوبی نیز پیچ و یا میخ کرد. مزایای سقف های کاذب گچی عبارتند از: سبکی ، نصب سریع و آسان، امکان ایجاد طرح های متنوع، مقاومتت در برابر آتش سوزی، امکان تعویض قطعات، امکان رنگ کاری با پرداخت جزئی، ثبات رنگ، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر عبور صدا، تهویه مناسب و سازگاری با محیط زیست می باشد.
طراحی سقف رستوران
سقف کاذب ترکیبی معمولا" در فضاهای وسیع اجرا می شود چون جلوه زیباتری پیدا می کند
سقف کاذب ترکیبی
اجراء چند نوع سقف کاذب درکنار هم و در قالب یک طرح هندسی منظم یا نامنظم همراه با شکست و اختلاف سطح را سقف کاذب ترکیبی گویند .برای اجرای این سقفها ، طرحی متناسب با سازه های سقف کاذب الزامی است . بنابراین می توان با استفاده از نورپردازی و گونه های مختلفی از چراغها جلوه های خاصی را به وجود آورد. برای اجرای این سقف ، ابتدا زیر سازی مناسبی را ایجاد می کنند ، که می تواند با آهن کشی و یا بدون آن باشد. سقف کاذب ترکیبی معمولا" در فضاهای وسیع اجرا می شود چون جلوه زیباتری پیدا می کند
سقف کاذب ترکیب
سقف کاذب گریلیوم جزء سقف های دکوراتیو است
سقف کاذب گریلیوم
سقف کاذب گریلیوم جزء سقف های دکوراتیو است . این سقف با استفاده از ورقهای آلومینیوم و آهن یا ورقهای آلیاژی تولید می شود .به سقف گریلیوم ، سقف باز هم گفته می شود . زیرا بعد از نصب سقف ، چیزی که رویت می شود ، خانه های مربع و مستطیل شکلی است که بطور پیوسته در کنار هم قرار گرفته اند . هیچ پوششی در داخل و یا پشت آن وجود ندارد و پشت سقف و تاسیساتی که کار شده است به خوبی دیده می شود . معمولا" سقف کاذب گریلیوم را بصورت منفرد و یا ترکیبی با سقف های دیگر اجرا می کنند . این سقف توسط سیم ، مفتول یا زنجیر از سقف اصلی آویزان می گردد .
سقف های کاذب در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند
به طور کلی سقف های کاذب در هر نوع توانایی های زیر را دارا می باشند:
پوشش تاسیسات زیر سقف اصلی، آکوستیک کردن فضا، ایجاد حجم ها دکوراتیو، هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و… که پوشاندن، مهم ترین کارکرد سقف کاذب است، در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
سقف های کاذب چند نوع توانایی را با هم دارند
بر اساس استاندارد tia-942 چه مواردی در سقف کاذب باید لحاظ گردد؟
لوله ها و سیم کشی سیستم اعلام و اطفاء حریق از طریق سقف کاذب انجام میگردد.
کابل کشی برای سیستم نظارت تصویری و نصب خود دوربین نیز در سقف کاذب گاهی انجام میگردد.
حد اقل ارتفاع سقف اتاق کامپیوتر باید 2.6 متر باشد. این ارتفاع از بالای کف کاذب تا زیر پایین ترین عنصر نصب شده زیر سقف کاذب ( مثل دوربین ، نازل های آتش نشانی و یا تجهیزات نور ) محاسبه میشود.
علت کوتاه کردن سقف چیست؟
علت کوتاه کردن سقف ، کاهش هزینه انرژی برای خنک نمودن اتاق و نیز کاهش میزان حجم گاز برای اطفاء حریق میباشد.
سقف کاذب کناف
سقف کاذب کناف یکی از پر کاربردترین و پر طرفدارترین سقف های کاذب است . این مدل به دلیل داشتن قیمت مناسب همچنین وزن سبک ، نصب راحت و سریع به همراه انعطاف پذیری بالا امروزه کاربرد زیادی در صنعت ساختمان دارد .
سقف کناف چند مدل دارد ؟
به دو مدل دکوراتیو و ساده تقسیم بندی می شوند .
سقف کاذب کناف به نصب پنل گچی به صورت ساده و مسطح گفته می شود . همچنین سقف کاذب دکوراتیو به سقف هایی گفته می شود که دارایی طرح یونیک و خاص باشد .
سقف کاذب pvc ( پی وی سی
سقف های کاذب pvc علاوه بر زیبایی و جذابیتی که به فضا می دهند دارای خصوصیات زیر نیز می باشند
غیر قابل آتش سوزی
تنوع زیاد رنگ بندی
عدم رشد باکتری ، قارچ و گیاه
مقاومت بالا در برابر زلزله با وزن سبک
نصب سریع و راحت
قابل شستشو
دارای عایق حرارتی و رطوبتی
راحتی در حمل و نقل
مقاوم در مقابل اسیدها ، بازهای رقیق
مناسب برای تمام شرایط آب و هوایی ایران
اجرای کناف ساده سقف ساختمان برای هر متر مربع با مصالح
اجرای نور مخفی و هالوژن دور سالن هر متر طول ؛ با مصالح
طرح های آرک و اپن بستگی به طرح اجرا ، مساحت کاری و نوع سازه ؛ با مصالح
طرح وسط و دور لوستر بستگی به نوع طرح ، مساحت کاری و نوع سازه ؛ با مصالح
اجرای کناف طرح دار و دکوراتیو دیواری بستگی به نوع طرح ، مساحت کاری و .. ؛ همراه مصالح
سقف کاذب می تواند به انواع مختلف بر اساس استفاده، مواد مورد استفاده و ظاهر و دید آن متفاوت باشد.
طبقه بندی اصلی براساس مواد مورد استفاده، به طور خلاصه ذکر شده است.
سقف گچ
گچ پاریس سقف
سقف فیبر
سقف چوبی
سقف شیشه ای
سقف فلزی
چرم مصنوعی یا پارچه ای سقف
سقف کاذب گچ سولفات هیدراته کلسیم است. این نوع سقف کاذب سبک وزن، عایق صدا، مقاومت در برابر آتش، نرم و حرارت عایق است.
گچ پاریس سقف:
گچ پاریس (POP) مواد اصلی مورد استفاده در ساخت سقف کاذب است. هنگامی که گچ به درجه خاصی گرم می شود، POP به دست می آید. این به هر دو کمک زیبایی شناختی و کاربردی می دهد.
گچ پاریس سقف کاذب جذاب، تقریبا هیچ تعمیر و نگهداری و عمر طولانی دارد. آنها عایق بسیار عالی یا گرما و سرما هستند.
این نوع سقف کاذب نه تنها اعضای زشتی ساختار، کانال های تهویه و لوله ها را پنهان می کند، بلکه به سقف نیز صاف می کند.
3. فیبر سقفی کاذب:
فیبر سقف کاذب برای ساخت سقف کاذب به علت کم هزینه و نصب و راه اندازی آب در تقاضای بالا هستند. مواد مورد استفاده برای ساخت پانل های سقف فیبر عبارتند از انسان ساخته شده با مواد معدنی مصنوعی و طبیعی. همان طور که انسانها ساخته شده اند، در اشکال و اندازه های مختلفی قرار می گیرند.
مدل شطرنجی مدل ستاره ای مدل بامبو ( بارانی
سقف کاذب به سقفی گفته میشود که در سطحی پایین تر از سطح سقف اصلی قرار میگیرد و از داخل بنا قابل مشاهده است .امروزه با پیشرفت صنایع و پتروشیمی، استفاده از مصالح ساختمانی جدید از قبیل سقف های کاذب pvc، سقف های کاذب کناف، سقف های کاذب آی گلس، دیوارپوش ها، کف پوش ها و … مورد توجه ویژه مهندسان و سازندگان قرار گرفته است.
انواع سقف کاذب برای سرویس های بهداشتی، آشپزخانه ها، مغازه ها و سایر مکان ها مورد استفاده قرار گیرد، اجرای سقف کاذب بسیار ساده و سریع انجام می شود، در رابطه با قیمت سقف کاذب و قیمت اجرای سقف کاذب باتوجه به متر مربع اجرایی و نوع سقف متفاوت می باشد.
شرکت آذران فضانما به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان و طراحان کامپوزیت پی وی سی در ایران با سابقه ای درخشان به فعالیت در زمینه تولید و ساخت سقف کاذب پی وی سی پرداخته است. کامپوزیت پی وی سی با توجه به مزایای بیشمار خود، از جایگاه خاصی در صنعت ساختمان برخوردار می باشد.
جنس سقف کاذب می تواند از گچ، چوب، مواد معدنی، پی وی سی، آلومینیوم، …. باشد. در کذشته مرسوم ترین روش برای این کار استفاده از گچ و رابیتس میبوده که بعلت وزن بالای وارده به سقف اصلی ویا در مناطق زلزله خیز بعلت ایجاد آوار های خطرناک رفته رفته استفاده از آن در کشور های پیشرفته منسوخ گردیده و در کشورهای درحال توسعه نیز در حال منسوخ شدن می باشد.
از چه سقف کاذبی در چه فضایی استفاده کنیم
عوامل متعددی برانتخاب سقف کاذب تاثیر میگذارند ، برای مثال اینکه نیاز به دسترسی به پشت سقف وجود دارد یاخیر، فضای مربوطه خشک است یا مرطوب ، کاربری فضا چیست ، نحوه نورپردازی در سقف قرار است چگونه باشد و یا اینکه فضای مورد نظر لاکچری است یا خیر . با پاسخ به سوالات فوق و بررسی خصوصیات انواع سقف کاذب میتوان مورد مناسب را یافت.
شرکت آذران فضانما با تولید سقف کاذب به لحاظ کیفیت و با استانداردهای لازم رضایت مشتریان خود راجلب کرده است و در بازار خود یکی از پر فروش ترین محصولات را با قیمتی مناسب عرضه می کند.
این سقف ها در انواع سقف کاذب pvc، سقف کاذب گریلیوم، انواع سقف کاذب کناف و در نوع قدیمی تر سقف کاذب گچی به بازار عرضه می شود. طرح های سقف کاذب پی وی سی بر اساس نوع کاربرد، ساخت و تولید می شوند که به طور مثال تمایز آشکاری میان سقف های کاذب ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی وجود دارد و از سوی دیگر با در نظر گرفتن صرفه جویی در انرژی و حتی زیبا سازی فظاهای بکار رفته اهمیت خود را آشکار می سازد. محصولات شرکت آذران فضانما درسقف های کاذب در دو نوع پانل پی وی سی و تایل های 60*60 می باشد. .
سقف کاذب پی وی سی سفید و چاپی
سقف کاذب پی وی سی روکش دار
سقف کاذب پی وی سی با روکش هات استمپ
سقف کاذب پی وی سی با روکش مخمل
کناف نوعی صفحه روکش دار گچی (Dry Wall) است که توسط شرکت کناف تولید می شود . کناف بیش از 80 سال است که در صنایع ساختمانی فعالیت دارد . این شرکت توسط برادران کناف (کارل و آنفوس کناف) در سال 1932 بنیان گزاری شد . در حال حاضر شرکت کناف یکی از شرکتهای بین المللی در صنایع ساختمان می باشد.
سقف ها و دیوارهای جداکننده (تیغه) کناف سازه های فلزی یکپارچه گالوانیزه هستند که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آنها پیچ می شوند . درز بین صفحات با بتونه درزگیری پر شده و سطوح صاف به وجود آمده رنگ آمیزی می شوند .
این نوع دیوار در مقایسه با دیوارهای سنتی حدود ده تا پانزده برابر سبک تر است. لذا با کاهش بار مرده ساختمان ، تاثیر نیروی زلزله بر ساختمان کمتر می شود . در صورت تخریب ساختمان ، به علت سبکی سیستم کناف ، خطر جانی برای ساکنان به مقدار قابل ملاحظه ای کمتر خواهد بود .
سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب
از جمله این موارد می توان به سیستم های ساخت و ساز خشک اشاره کرد که استفاده از آن ها در صنعت ساختمان سازی به صورت فراگیر در اروپا و در ایران در حال توسعه است . صفحات روکش دارگچی یکی از مصالح اصلی مورد استفاده در ساخت و ساز خشک هستند . کناف نوعی صفحه روکش دار گچی (Dry Wall) است که توسط شرکت کناف تولید می شود . کناف بیش از 8۰ سال است که در صنایع ساختمانی فعالیت دارد . این شرکت توسط برادران کناف (کارل و آنفوس کناف) در سال ۱۹۳۲ بنیان گزاری شد . در حال حاضر شرکت کناف یکی از شرکتهای بین المللی در صنایع ساختمان می باشد. سقف ها و دیوارهای جداکننده (تیغه) کناف سازه های فلزی یکپارچه گالوانیزه هستند که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آنها پیچ می شوند . درز بین صفحات با بتونه درزگیری پر شده و سطوح صاف به وجود آمده رنگ آمیزی می شوند . در ادامه مزایای استفاده از دیوارهای جداکننده داخلی کناف توضیح داد می شود : این نوع دیوار در مقایسه با دیوارهای سنتی حدود ده تا پانزده برابر سبک تر است. لذا با کاهش بار مرده ساختمان ، تاثیر نیروی زلزله بر ساختمان کمتر می شود . در صورت تخریب ساختمان ، به علت سبکی سیستم کناف ، خطر جانی برای ساکنان به مقدار قابل ملاحظه ای کمتر خواهد بود . علاوه بر سبکی پانل های کناف ، نحوه اتصال انعطاف پذیر پانل ها به پروفیل ها هم به گونه ای است که باعث کاهش نیروی زلزله می شود . بدین صورت که استادها در داخل رانرها جای بازی دارند و به هم پیچ یا پرچ نمی شوند ، ولی پانل ها به هر دوی آن ها پیچ می شوند . سبکی مصالح کناف باعث حمل آسان آن توسط کارگران و در نتیجه افزایش سرعت اجرای پروژه می شود. در مسافتهای حمل طولانی به علت دارا بودن بسته بندی مناسب آسیبی به مصالح وارد نمی شود .کم حجم بودن مصالح کناف نسبت به مصالح سنتی نیز سبب کاهش هزینه های حمل می شود. مزیت دیگر سیستم کناف دسترسی آسان به تاسیسات مکانیکی و الکتریکی است . در صورت ترکیدن لوله های تاسیسات و… به راحتی می توان قسمت آسیب دیده را تشخیص داده و تعمیر کرد . در صورت آسیب دیدن دیوارهای کناف در اثر ضربه نیز ، قسمت آسیب دیده به راحتی تعویض و تعمیر می شود . این دو ویژگی موجب افزایش عمر مفید ساختمان می شوند . در صورت نیاز به تغییر کاربری ، با استفاده از سیستم کناف به راحتی می توان این کار انجام داد . در بازسازی ساختمان های قدیمی نیز می توان از روش کناف بهره گرفت . در مناطقی که نیاز به ساخت و ساز سریع باشد مانند مناطق زلزله زده ، سیستم کناف دارای اولویت می باشد. دیوارهای کناف بعد از نصب ، رنگ آمیزی می شوند و در این مرحله نیازی به ملات گچ و خاک و گچ کشته نمی باشد . این موضوع نیز باعث صرفه جویی و بالا رفتن سرعت اجرای پروژه ها می شود . برای به دست آوردن سطحی کاملا یکنواخت ، محل درزها با کمک نوار درزگیر بتونه می شود . نوار درزگیر موجب مسطح شدن محل درز و جلوگیری از ایجاد ترک در دیوار می شود . سطح پیچ ها هم که کمی پایین تر از سطح پانل ها هستند ، با بتونه پوشانده می شود و سطح صافی در محل پیچ ها ایجاد می شود . بعد از اجرای دیوار ، یک لایه ماستیک روی آن اجرا می شود که موجب بوجود آمدن سطحی یکنواخت برای رنگ آمیزی و کاهش جذب رنگ می شود . در نهایت با استفاده از دیوار کناف به راحتی سطحی کاملا صاف با دقت بالا و آماده برای رنگ آمیزی به دست می آید . با بکارگیری دیوارهای کناف می توان مقاومت در برابر عبور صدا را افزایش داده و با استفاده از عایق های پشم سنگ و پلی استایرن می توان دیوارها را در برابر حرارت به راحتی عایق کرد . عایق ها در بین دو پانل گچی قرار می گیرند . از سیستم پانل های گچی کناف بدون سازه نیز استفاده می شود . در این حالت ، پانل های گچی با استفاده از چسب پرلفیکس به عنوان پوشش روی دیوارهای سنتی نصب می شوند . بدین ترتیب فضایی خالی در پشت آن برای عایق کاری و عبور تاسیسات ایجاد می شود. از دیگر مزایای سیستم کناف اجرای فرم های دکوراتیو و منحنی و افزایش سطح زیر بنای ساختمان با توجه به کاهش ضخامت دیوارهای کناف نسبت به مصالح سنتی می باشد. کناف بنابر عملکرد دیوارها ، پانل های متفاوتی متناسب با شرایط موجود ارائه می دهد . در شرایط عمومی از پانل های گچی ساده یا Regular board) RG) استفاده می شود . برای مکان های مرطوب مانند آشپزخانه و سرویس ها از پانل های مقاوم در برابر رطوبت (Moisture Resistant board) استفاده می شود . این صفحات قابل استفاده در مکان هایی با رطوبت کمتر از 90% می باشد . در محل هایی که احتیاج به محافظت در برابر حریق دارند ، پانل های (Fire Resistant board) که دارای الیاف شیشه می باشند پیشنهاد می گردد که تا 3 ساعت در برابر آتش سوزی مقاومت می کنند . پانل های (Fire & Moisture resistant board) هم که در برابر رطوبت و آتش مقاوم هستند ، برای مکان هایی مانند چاه های تاسیساتی استفاده می شوند . در سیستم کناف ، برای دیوارهای خارجی یا دیوارهایی که در تماس دائم با آب هستند از صفحات مسلح سیمانی (آکواپنل) استفاده می شود. اجزای فلزی : پروفیل های کناف با شکل دادن به ورق های فولادی گالوانیزه به روش سرد تولید می شوند . اجزای اصلی آن شامل استاد (سازه قائم) و رانر (سازه افقی) می باشد . در محل هایی که تاسیسات و لوله کشی ها وزن خود را به استاد ها انتقال می دهند ، سازه ای تحت عنوان پشتیبان جهت تقویت استفاده می شود . سازه محافظ گوشه در کنج های خارجی به کاربرده می شود که از دیوارهای کناف در برابر ضربه محافظت می کند و هم باعث ایجاد لب های گونیا و دقیق می شود. پیچها ، سازه درز انقطاع ، نوار درزگیر و ماستیک و… از دیگر اجزای دیوار کناف می باشد .
کناف نوعی صفحه روکش دار گچی (Dry Wall) است که توسط شرکت کناف تولید می شود . کناف بیش از 80 سال است که در صنایع ساختمانی فعالیت دارد . این شرکت توسط برادران کناف (کارل و آنفوس کناف) در سال 1932 بنیان گزاری شد . در حال حاضر شرکت کناف یکی از شرکتهای بین المللی در صنایع ساختمان می باشد.
سقف ها و دیوارهای جداکننده (تیغه) کناف سازه های فلزی یکپارچه گالوانیزه هستند که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آنها پیچ می شوند . درز بین صفحات با بتونه درزگیری پر شده و سطوح صاف به وجود آمده رنگ آمیزی می شوند .
این نوع دیوار در مقایسه با دیوارهای سنتی حدود ده تا پانزده برابر سبک تر است. لذا با کاهش بار مرده ساختمان ، تاثیر نیروی زلزله بر ساختمان کمتر می شود . در صورت تخریب ساختمان ، به علت سبکی سیستم کناف ، خطر جانی برای ساکنان به مقدار قابل ملاحظه ای کمتر خواهد بود .
تصاویری از جدیدترین دکوراسیون های داخلی تکمیل شده با سقف کاذب کناف را در این بخش مشاهده خواهید کرد.

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب کناف – جدیدترین دکوراسیون سقف کاذب کناف منزل

سقف کاذب – سقف و دیوار کاذب
از جمله این موارد می توان به سیستم های ساخت و ساز خشک اشاره کرد که استفاده از آن ها در صنعت ساختمان سازی به صورت فراگیر در اروپا و در ایران در حال توسعه است . صفحات روکش دارگچی یکی از مصالح اصلی مورد استفاده در ساخت و ساز خشک هستند . کناف نوعی صفحه روکش دار گچی (Dry Wall) است که توسط شرکت کناف تولید می شود . کناف بیش از 8۰ سال است که در صنایع ساختمانی فعالیت دارد . این شرکت توسط برادران کناف (کارل و آنفوس کناف) در سال ۱۹۳۲ بنیان گزاری شد . در حال حاضر شرکت کناف یکی از شرکتهای بین المللی در صنایع ساختمان می باشد. سقف ها و دیوارهای جداکننده (تیغه) کناف سازه های فلزی یکپارچه گالوانیزه هستند که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آنها پیچ می شوند . درز بین صفحات با بتونه درزگیری پر شده و سطوح صاف به وجود آمده رنگ آمیزی می شوند . در ادامه مزایای استفاده از دیوارهای جداکننده داخلی کناف توضیح داد می شود : این نوع دیوار در مقایسه با دیوارهای سنتی حدود ده تا پانزده برابر سبک تر است. لذا با کاهش بار مرده ساختمان ، تاثیر نیروی زلزله بر ساختمان کمتر می شود . در صورت تخریب ساختمان ، به علت سبکی سیستم کناف ، خطر جانی برای ساکنان به مقدار قابل ملاحظه ای کمتر خواهد بود . علاوه بر سبکی پانل های کناف ، نحوه اتصال انعطاف پذیر پانل ها به پروفیل ها هم به گونه ای است که باعث کاهش نیروی زلزله می شود . بدین صورت که استادها در داخل رانرها جای بازی دارند و به هم پیچ یا پرچ نمی شوند ، ولی پانل ها به هر دوی آن ها پیچ می شوند . سبکی مصالح کناف باعث حمل آسان آن توسط کارگران و در نتیجه افزایش سرعت اجرای پروژه می شود. در مسافتهای حمل طولانی به علت دارا بودن بسته بندی مناسب آسیبی به مصالح وارد نمی شود .کم حجم بودن مصالح کناف نسبت به مصالح سنتی نیز سبب کاهش هزینه های حمل می شود. مزیت دیگر سیستم کناف دسترسی آسان به تاسیسات مکانیکی و الکتریکی است . در صورت ترکیدن لوله های تاسیسات و… به راحتی می توان قسمت آسیب دیده را تشخیص داده و تعمیر کرد . در صورت آسیب دیدن دیوارهای کناف در اثر ضربه نیز ، قسمت آسیب دیده به راحتی تعویض و تعمیر می شود . این دو ویژگی موجب افزایش عمر مفید ساختمان می شوند . در صورت نیاز به تغییر کاربری ، با استفاده از سیستم کناف به راحتی می توان این کار انجام داد . در بازسازی ساختمان های قدیمی نیز می توان از روش کناف بهره گرفت . در مناطقی که نیاز به ساخت و ساز سریع باشد مانند مناطق زلزله زده ، سیستم کناف دارای اولویت می باشد. دیوارهای کناف بعد از نصب ، رنگ آمیزی می شوند و در این مرحله نیازی به ملات گچ و خاک و گچ کشته نمی باشد . این موضوع نیز باعث صرفه جویی و بالا رفتن سرعت اجرای پروژه ها می شود . برای به دست آوردن سطحی کاملا یکنواخت ، محل درزها با کمک نوار درزگیر بتونه می شود . نوار درزگیر موجب مسطح شدن محل درز و جلوگیری از ایجاد ترک در دیوار می شود . سطح پیچ ها هم که کمی پایین تر از سطح پانل ها هستند ، با بتونه پوشانده می شود و سطح صافی در محل پیچ ها ایجاد می شود . بعد از اجرای دیوار ، یک لایه ماستیک روی آن اجرا می شود که موجب بوجود آمدن سطحی یکنواخت برای رنگ آمیزی و کاهش جذب رنگ می شود . در نهایت با استفاده از دیوار کناف به راحتی سطحی کاملا صاف با دقت بالا و آماده برای رنگ آمیزی به دست می آید . با بکارگیری دیوارهای کناف می توان مقاومت در برابر عبور صدا را افزایش داده و با استفاده از عایق های پشم سنگ و پلی استایرن می توان دیوارها را در برابر حرارت به راحتی عایق کرد . عایق ها در بین دو پانل گچی قرار می گیرند . از سیستم پانل های گچی کناف بدون سازه نیز استفاده می شود . در این حالت ، پانل های گچی با استفاده از چسب پرلفیکس به عنوان پوشش روی دیوارهای سنتی نصب می شوند . بدین ترتیب فضایی خالی در پشت آن برای عایق کاری و عبور تاسیسات ایجاد می شود. از دیگر مزایای سیستم کناف اجرای فرم های دکوراتیو و منحنی و افزایش سطح زیر بنای ساختمان با توجه به کاهش ضخامت دیوارهای کناف نسبت به مصالح سنتی می باشد. کناف بنابر عملکرد دیوارها ، پانل های متفاوتی متناسب با شرایط موجود ارائه می دهد . در شرایط عمومی از پانل های گچی ساده یا Regular board) RG) استفاده می شود . برای مکان های مرطوب مانند آشپزخانه و سرویس ها از پانل های مقاوم در برابر رطوبت (Moisture Resistant board) استفاده می شود . این صفحات قابل استفاده در مکان هایی با رطوبت کمتر از 90% می باشد . در محل هایی که احتیاج به محافظت در برابر حریق دارند ، پانل های (Fire Resistant board) که دارای الیاف شیشه می باشند پیشنهاد می گردد که تا 3 ساعت در برابر آتش سوزی مقاومت می کنند . پانل های (Fire & Moisture resistant board) هم که در برابر رطوبت و آتش مقاوم هستند ، برای مکان هایی مانند چاه های تاسیساتی استفاده می شوند . در سیستم کناف ، برای دیوارهای خارجی یا دیوارهایی که در تماس دائم با آب هستند از صفحات مسلح سیمانی (آکواپنل) استفاده می شود. اجزای فلزی : پروفیل های کناف با شکل دادن به ورق های فولادی گالوانیزه به روش سرد تولید می شوند . اجزای اصلی آن شامل استاد (سازه قائم) و رانر (سازه افقی) می باشد . در محل هایی که تاسیسات و لوله کشی ها وزن خود را به استاد ها انتقال می دهند ، سازه ای تحت عنوان پشتیبان جهت تقویت استفاده می شود . سازه محافظ گوشه در کنج های خارجی به کاربرده می شود که از دیوارهای کناف در برابر ضربه محافظت می کند و هم باعث ایجاد لب های گونیا و دقیق می شود. پیچها ، سازه درز انقطاع ، نوار درزگیر و ماستیک و… از دیگر اجزای دیوار کناف می باشد .

منابع
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی > تحقیقات > اختراعات > اختراعات ارجاعی از اداره ثبت". مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی. بازبینی شده در 2016-04-10.
اختراع سقف سبک مرکب از سوی عضو هیئت علمی واحد بجنورد". دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد. بازبینی شده در 2016-04-20.
"معرفی سقف LCP". سایت عمران پویا. بازبینی شده در 2016-04-10.
"سقف مرکب LCP". تارنمای تخصصی عمران و معماری. بازبینی شده در 2016-04-10.
ایران، انجمن صنفی بتن سبک سلولی. "آغاز تولید صنعتی سقف سبک ال سی پی با استفاده از فوم بتن". شرکت بتن سبک آراتا. بازبینی شده در 2016-04-10.
نشریه شماره ۱۵۱ راهنمای طراحی و اجرای سقف تیرچه های با جان باز در ترکیب با بتن
معاونت امور فنی -دفتر امور فنی و تدوین معیارها -سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور

سقف های کاذب و نحوه طراحی و ساخت آن در ساختمان

1


تعداد صفحات : 55 | فرمت فایل : Word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود