تارا فایل

نمونه اجرا شده آزمون نئو – نمونه ای از تفسیر آزمون نئو نمونه دوم


نمونه اجرا شده تست نئو (نمونه انجام شده آزمون نئو) نمونه دوم

نام و نام خانوادگی: ع.ح سن: 21 وضیعت تاهل: مجرد شغل: بیکار جنس: مذکر محل سکونت: ؟؟؟؟؟ تحصیلات: اول دبیرستان زبان: فارسی

شکایت اصلی(Chief complaint):
نمی توانم در خانه بمانم. با نامادری و بچه هایش مشکل دارم. پدرم مادرم را طلاق داده است.
سابقه بیماری فعلی(History of present illness):
بیمار فردی 21 ساله که به گفته پدرش چندین سال است که بیماری روانی دارد و دائماً از خانه فرار می کند. در بیرون از خانه لخت می شود و ناشزا می گوید. عصبانی و بی قرار است. به گفته خود بیمار نمی تواند در خانه بماند. نسبت به نامادری خود بدبین است و می گوید، پدرم، مادرم را طلاق داده و یک نامادری برایم آورده است. اظهار می کند که نامادریش او را اذیت می کند. از 2 ماه قبل بی خواب شده و در منزل پرخاشگری می کند و می گوید نانادریم به من غذا نمی دهد. پدرم دوست دارد من بمیرم. برایم لباس نمی خرد می گوید خودت کار کن بخر.

بیماری قبلی(Previous illness):
بیمار سابقه 2 بار بستری در بیمارستان روانی داشته است. بیمار سابقه تشنج یا مشکل طبی خاصی نبوده است. فکر خودکشی نداشته است. مصرف داروهای، ریسپریدون، والپرات سدیم، لورازپام، لیتیم کربنات، کلروپرمازین.
تاریخچه گذشته شخصی(Past personal History ):
از 7 سالگی پدرش، مادرش را طلاق داده و با نامادری خود بوده است. مادر اصلی زنده است و گاهی اوقات به دیدن وی می رود. بیمار اظهار می کند تا 7 سالگی هیچ مشکلی نداشته و مشکلاتش بعد از طلاق مادرش شروع شده است. وقتی دوستانم را می بینم خجالت می کشم چون منم دوست دارم لباس خوب داشته باشم. تمام دوستان خود را از دست داده و علت آن را نامادری خود می داند می گوید به من گفته دوست پیدا نکن. تا اول نظری بیشتر درس نخوانده است. درسش خوب بوده ولی به گفته خوودش به خاطر همین مشکلات با نامادری از روحیه افتاده و ترک تحصیل کرده است. از خدمت سربازی معاف شده است. سابقه مصرف سیگار، الکل و قیلان ندارد. از همان اول با نامادریش مشکل داشته است.

تاریخچه خانودگی(History Family):
پدر و مادر بیمار هر دو در قید حیات بوده و اکنون با پدر و نامادری خود زندگی می کند. بیمار دارای 3 برادر ا برادر تنی و 2 برادر ناتنی که برادر تنی از وی بزرگتر و یک برادر ناتنی از وی بزرگتر و دیگری از او کوچکتر است. رابطه با نامادری به شدت مشکل دراد و با پدر خود نیز به همین دلیل مشکل دارد. می گوید وقتی پدرم را می بینم انگار می خواهم بمیرم. پدرش را عامل تمام این مشکلات می داند. رابطه با برادر بزرگترش خوب است و با هم مشکلی ندارند ولی با برادران ناتنی خود نیز مشکل دارد و با آنها کنار نمی آید.سابقه بیماری روانی در خانه وجود ندارد. رابطه با مادر اصلی خیلی خوب است می گوید دوست دارم به مادر اصلی خودم برسم.

معاینه وضیعت روانی:
1- وضیعت ظاهری (General Appearance):
بیمار فردی21 که سن ظاهری با سن تقویمی مطابقت دارد، بیماراز نظر ظاهری مرتب است. طرز لباس پوشیدن مناسب و از لحاظ وضع بهداشتی خوب به نظر می رسد.
2- رفتار حرکتی(Motoric Behavior):
بیمار از نظر رفتار حرکتی طبیعی است، تماس چشمی خوبی برقرار می کند واز نظر کلامی نیز معمولی است.
3- طرز برخورد در حین مصاحبه(Attiude):
بیمار در مصاحبه همکاری کننده است
4- خلق(Mood):
طبیعی و مناسب.
5- عاطفه(Affect):
طبیعی
6- تکلم(Speech):
بیمار تکلم طبیعی و خوبی دارد.
7- اختلالات ادراک(Perceptual Disorder):
توهم ندارد.
8- محتوای فکر(Though Content):
طبیعی و مشکلی ندارد.

9- جریان فکر(Though Process):
طبیعی و مناسب
10- سطح هوشیاری(Consciousness):
از نظر جهت یابی نرمال و هوشیاری در سطح مناسب.
11- حافظه(Memory):
بیمار در حافظه دور، نزدیک و اخیر خوب و نرمال است.
12- توجه و تمرکز(Concentration & Attention):
توجه و تمرکز طبیعی.
13- قضاوت(Judgment):
سالم وطبیعی
14- بینش(Insight):
بینش نسبی

تشخیص پنج محوری DSM-IV-TR
محورI: اختلال دوقطبی، پرخاشگری
محورII: –
محورIII:-
محورIV: مشکلات خانوادگی(نامادری)
محورV: 40-50

1- کنترل اعتبار
آزمودنی 3 سوال موجود در پاسخ نامه را جواب داده است و پاسخ های وی نشان می دهد که با دقت و صداقت به سوالات پاسخ داده است. و بررسی سوالات پاسخ نامه نیز مبین این نکته است که وی با دقت به تمام سوالات پاسخ نامه جواب داده است. و لذا پاسخ نامه برای تفسیر معتبر است.
در وارسی پاسخ ها، این که آزمودنی تمایل به بلی گویی دارد یا خیر، مشخص است که مجموع سوالاتی که با آنها موافقم و کاملاً موافقم کمتر از 150 سوال است. بنابراین وی تمایلی به بلی گویی ند ارد. در بررسی خیر گویی نیز شواهدی دال بر تایید آن به دست نیامد. با توجه به انگیزه وی و نیز میزان همکاری بالای وی با آزماینده و با وارسی دقیق پاسخ نامه احتمال پاسخ دهی تصادفی رد می شود.
2- محاسبه نمرات
نمرات به دست آمده آزمودنی در برگه ثبت نمره گذاری، که در ضمیمه آورده شده محاسبه و درج شده است.
عامل
نمره خام
نمره T
دامنه
نوروتیسیسم
برون گرایی
بازبودن
توافق
وجدانی بودن
62
126
96
138
123
43
59
42
61
50
پایین
بالا
پایین
بالا
متوسط

* در سمت چپ پروفایل پنج شاخص اصلی نشان دهنده این است که آزمودنی در شاخص برون گرایی و سازگاری در حد بالا، در شاخص عصبیت و باز بودن در حد پایین، و درشاخص وجدانی بودن در حد متوسط می باشد.

3- توصیف کلی شخصیت
مشخص ترین ویژگی شخصیتی این فرد، بر مبنای نمره وی در شاخص توافق است (نمره بالا). چنین افرادی اساساً نوع دوست هستند. با دیگران احساس همدردی می کنند و مشتاق به کمک به دیگران هستند. و اعتقاد دارند که دیگران نیز با آنها هنمین رابطه را داشته باشند.
به نظر می رسد که این شاخص، به سمت جنبه های مثبت اجتماعی و سلامت بیشتر روانی سوق دارد. افراد موافق محبوب تر از افراد مخالف هستند.
آزمودنی موردنظر در شاخص برون گرایی نیز نمره بالایی گرفته است. برون گراها افرادی اجتماعی هستند. افزون بر دوستدار دیگر بودن و تمایل به شرکت در اجتماعات و میهمانی ها، این افراد در عمل قاطع، فعال و حراف یا اهل گفتگو هستند. این افراد هیجان و تحرک را دوست دارند و برآنند که به موفقیت در آینده امیدوار باشند.
پس لز این موارد، سطح نمره باز بودن این فرد در نظر گرفته می شود.نمره ی این فرد در حد پایین می- باشد. معمولاً چنین افرادی در رفتار متعارف و در ظاهر محافظه کار به نظر می رسند. آنها موضوعات رایج را بهتر از موارد نادر می پسندند و پاسخ های هیجانی آنها نسبتاً آرام و نهفته است.
به زبان ساده، چنین به نظر می رسد که "افراد بسته" دارای نظرگاه های محدودتر و گستره علایق محدودتری هستند. این افراد از نظر اجتماعی و سیاسی محافظه کارترند، اما با این همه نمی توان آنها را افرادی وابسته به منابع قدرت دانست.
این فرد در شاخص نوروتیسیسم نیز نمره پایینی دارد. به طور کلی افرادی که نمره های پایینی در شاخص عصبیت دارند، از نظر عاطفی افراد باثباتی به شمار می روند. این افراد معمولاً آرام، دارای خلقی یکنواخت وراحت بوده وبه آسانی می توانند بدون برآشفتگی و مشکل رفتاری با موقعیت های بغرنج و فشار روانی روبه رو شوند.
سرانجام این که نمره این فرد در شاخص وجدانی بودن در حد متوسط است. مردان دارای نمره در این دامنه، در حد طبیعی از نیاز برای موفقیت قرار داشته و می توانند برای استفاده از تفریحات، کارهای خود را کنار بگذارند. آنها در حد متوسطی دارای برنامه و سازمان دهی رفتار خود هستند و در کارها قابل اعتماد بوده و دارای درجه های متوسطی از تظم درونی و پیگیری هستند.
4- تفسیر جزئیات بر مبنای مقیاس های N، E، O، A، C:
عصبیت: این فرد این توانایی را در خویش می بیند که در رویارویی با موقعیت های بغرنج خود را کنترل کند. وی به راحتی می تواند در برابر هوس ها و کشش های خود مقاومت کند، چون ظرفیت بالایی از تحمل را دارد. این فرد در موقعیت های بین فردی عادی عمل می کند و در جمع های بزرگ در حد متوسط اضطراب را تجربه می کند. وی احساس گناه، غم، نومیدی و تنهایی را در حد معمول تجربه می کند. احساس خشم به صورت نهفته و یا آشکار در این فرد در حد متوسط قرار دارد و این مطلب با بالا بودن عامل توافق تناسب دارد. اضطراب و نگرانی نیز در مورد این فرد در حد متوسط قرار دارد.
برون گرایی: این فرد از بودن با دیگران لذت می برد و در هنگام بودن در جمع احساس شادمانی می کند. وی فردی صمیمی و با محبت است که ارتباط دوستانه ای با دیگران دارد. صادقانه دیگران را دوست دارد وبه آسانی با دیگران مراوده و رفاقت می کند. وی فردی مسلط، با تحکم و از نظر اجتماعی پیشرو و پیشگام به شمار می رود. بدون تردید حرفش را می زند و اغلب در گروه نقش رهبری را به عهده می- گیرد. این فرد معمولاً دارای آهنگ سریع در حرکت ها است. پرانرژی بوده و همیشه مشغول فعالیت است. نیز زندگی پر تحرکی دارد. وی از نظر هیجان خواهی در حد متوسط می باشد. فردی شلوغ و پرسر و صدایی نمی باشد.
باز بودن: این فرد تقریباً به هنر و زیبایی بی علاقه است. وی ترجیح می دهد که ذهنیت خود را تحت کنترل داشته باشد و روی وظایف و کارهای خود تمرکز کند. این فرد از رفتن به محل های جدید و رویارویی با پدیده های جدید و متنوع لذت می برد، هر چند نسبت به تجربه این امور زیاد باز نیست. وی عواطف و احساسات را در حد متوسط تجربه می کند. وی از لحاظ دامنه کنجکاوی و باز بودن به ارزش- ها در حد معمول است.
توافق: وی می تواند پرخاشگری خود را به خوبی کنترل کرده و برای بخشیدن و فراموش کردن خطاها های دیگران آمادگی دارد. فردی فروتن است و رفاقت را به رقابت ترجیح می دهد. وی بر این باور است که " دیگران قابل اعتمادند و حسن نیت دارند". وی فردی بی ریا است و اهل تملق و فریب دادن نیست. در نشان دادن احساسات درونی خود بازداری ندارد. این فرد در مقیاس نوع دوستی به طور فعال و به گونه ای سخاوتمندانه، به منافع دیگران اهمیت داده و مشتاق کمک به افراد نیازمند است. همچنین در جهت نیازهای دیگران فعال بوده و با دیگران همدلی می کند.
وجدانی بودن: این فرد فاقد جاه طلبی لازم است و ممکن است بی هدف به نظر برسد. واحتمالاً فردی تنبل می باشد. وی از توانایی های خود ارزیابی منفی داشته و احساس می کند که در رویارویی با مشکلات دارای ضعف می باشد و نمی تواند در برابر مشکلات روزمره توانایی های لازم را از خود نشان دهد. میتوان گفت اعتماد به نفس این فرد پایین است. وی فردی محتاط و انعطاف ناپذیر است. وی در حد دارای پیگیری و نظم درونی است معمولاً کارهایی را که آغاز می کند، به پایان می رساند. وی در حد معمول منظم و وظیفه شناس می باشد.

5- همبسته های شخصیتی؛
سازگاری و دفاع ها: وی درسازگاری با استرسورهای روزمره خوب عمل می کند و از سبک های مقابله ای مناسب استفاده می کند. در مواجه با مشکلات از ثبات خوبی برخوردار است.
شکایت های جسمی: به نظر می رسد که این فرد معمولاً به بیماری ها و مسائل جسمی واکنش نشان می- دهد. این واکنش ها نه اغراق گونه اند و نه به منزله ی نادیده گرفتن مشکلات جسمی، بلکه نگرش واقع بینانه ی او به این مسائل هستند.
سلامت روانی: وی در مقابله با مشکلات به شیوه ای کارآمد عمل می کند، و به دلیل برخورداری از خصوصیات برون گرایی از سلامت روانی خوبی برخوردار است. وی دارای حس اعتماد به دیگران می- باشد، و همین عامل فاکتور مهمی برای حفظ سلامت روانی او محسوب می شود.
فرآیندهای شناختی: این فرد از نظر تفکرات، ارزش ها، و داوریهای اخلاقی همانند سایر افراد است، و ااحتمالاً در کار و سرگرمی همانند سایر افراد می باشد.
روابط بین فردی: وی برای بخشیدن و فراموش کردن خطاهای دیگران آمادگی دارد، در جهت نیازهای دیگران فعال بوده و با دیگران همدلی می کند و بر جنبه های انسانی سیاستهای اجتماعی تاکید می کند. از بودن با دیگران لذت می برد و در هنگام بودن در جمع احساس شادمانی می کند. اغلب در گروه نقش رهبری را به عهده می گیرد.
نیازها و انگیزه ها: پژوهش در زمینه ی شخصیت نشانگر فهرست بسیار متنوعی از نیازهای روان شناختی است. افراد در درجات مختلف این نیازها، در ساختار انگیزشی خود متفاوتند. به نظر می رسد فرد یاد شده سطوح بالای از این نیازها را نشان می دهد: نوع دوستی، همدردی با دیگران، نیاز به تحرک و فعالیت. درمقابل، این فرد احتمالاً سطوح پایینی را در نیازهای پیشرفت، جاه طلبی، زیبایی شناختی و هیجانپذیری دارد.
6- فرضیه های بالینی: چون فرد مورد نظر از بین جمعیت نرمال انتخاب شده است ، و نیز نمره وی در عامل عصبیت پایین می باشد، و با بررسی سایر عوامل در نیمرخ وی احتمال وجود اختلال شخصیت در وی رد می شود. اما می توان گفت چنین نیمرخی معمولاً با ویژگی های شخصیت وسواسی همراه است.
7- ثبات پروفایل: پژوهش ها نشان می دهد که چنین پروفایلی ازثبات خوبی برخوردار است.

8- سبک های شخصیتی؛
1- شیوه سلامت: این فرد معمولاً شاد و خوش بین است. زیرا به راحتی تحت تاثیر مسائل قرار نمی گیرد و به راحتی از مواهب زندگی لذت می برد.ممکن است به هنگام رویارویی با ناکامی یا ناامیدی عصبانی یا غمگین شود اما به راحتی و آسانی می تواند این نوع احساسات را پشت سر بگذارد. بیشتر ترجیح می دهد مشتاقانه به آینده فکر کند. این فرد معمولاً از زندگی لذت زیادی نمی برد.
2- شیوه کنترل خشم: وی به آسانی عصبانی نمی شود و مایل نیست خشم خود را بروز دهد. وقتی که مورد انتقاد قرار می گیرد، ترجیح می دهد ببخشد و فراموش کند. می داند که در هر واقعه ای دو طرف وجود دارد و می کوشد که به منظور ایجاد زمینه های مشترک برای حل مسئله اقدام کند.
3- شیوه دفاعی: این فرد به ندرت عواطف منفی قوی را تجربه می کند. و وقتی چنین احساسی هایی را تجربه می کند، اهمیت زیادی به آنها نمی دهد. با تهدیدها و نبودها چالش نمی کند ومتمایل به انجام اعمالی قراردادی برای حل مسئله شده و فقط با حواس خود موضوع پرت می کنند.
4- شیوه علاقه ها: علاقه ی این فرد مانند علاقه ها و سلیقه های اکثریت جامعه همچون؛ خرید کردن، تماشای ورزش، مهمانی، فیلم های ویدیوکلوپ و دیگر کارهایی است که این فرد می تواند همراه با دیگران از آنها لذت ببرد. چنین افرادی به مشاغل و حرفه هایی رو می آورند که به آنها فرصت می دهد با دیگران در پروژه های کوچک کار کنند.
5- شیوه کنترل خویشتن: این فرد تمایل دارد که راه های آسان حل مسئله را انتخاب کند و برای انجام کارها نیاز به انگیزه دارد.
6- شیوه فعالیت: وی لبریز از سرزندگی و سرشار از نشاط است. اما برایش دشوار است که انرژی خود را به امور سازنده هدایت کند. به جای آن ترجیح می دهد زندگی اش را صرف مهمانی و خوشگذرانی کند.
7- شیوه تعامل: وی به طور مخلصانه از بودن با دیگران لذت می برد. به گونه ای به دوستان قدیمی خود دلبسته است و به راحتی نیز دوستان جدیدی پیدا می کند. دارای خلقی خوب است و حس همدردی در وی قوی است. شنونده خوبی است و دوست دارد که درباره ی نظرات خود با دیگران گفتگو کند. کنار آمدن با وی کار آسانی است.
8- شیوه یادگیری: این فرد تمایل چندانی به تحصیل و فعالیت های ذهنی ندارد. و برای آغاز یادگیری به مشوق نیاز دارد. برای سازمان دهی به کارش و داشتن برنامه نیازمند کمک است.
9- شیوه نگرش: وی فردی متکی به ارزش ها و باورهای خانوادگی در بهزیستی خود و دیگران است. بر این باور است که دنبال کردن قوانین و قواعد بدون پرسش بهترین راه برای رسیدن به صلح و کامیابی برای هر کسی است.
10- شیوه منش: این فرد به دیگران حس همدردی و ارادت دارد. اما نبود پیگیری و نظم در وی به شکست در بروز نیت خیرخواهانه اش می انجامد. وی بدون قدردانی و مزد حاضر است برای دیگران کار انجام دهد.


تعداد صفحات : 13 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود