نمونه انجام شده تست نئو (نمونه اجرا شده آزمون نئو) نمونه اول
نمونه انجام شده آزمون نئو
نام ونام خانوادگی: ا.ر جنسیت: مرد سن: 27
تحصیلات: کارشناسی وضعیت تاهل: مجرد ساکن: ؟؟؟
شغل: دانشجو
شکایت اصلی(Chief complaint):
حوصله هیچ کاری رو ندارم. همه اش ناراحتم. احساس میکنم تا اندازه ای از زندگی خسته شدم.
سابقه بیماری فعلی(History of present illness):
بیمار طی 8ماه گذشته بخاطر ازدواج معشوقه اش با شخصی دیگر، گوشه گیر شده، احساس شادمانی کمی دارد. شب ها تا دیر وقت بیدار می ماند، میلی به غذا خوردن ندارد. بیشتر اوقات ساکت است. و با هم اتاقی هایش در خوابگاه کمتر وارد تعامل میشود. احساس بیهودگی و بی فایدگی میکند، مشکلاتی در تمرکز و توجه دارند و نمی تواند به کارهای درسی اش برسد. احساس ضعف، خستگی و فرسودگی میکنند. احساس تنهایی و پوچی میکنند.
بیماری قبلی(Previous illness):
بیمار از 10 سال گذشته مشکلات کلیوی داشته و چندین بار بستری شده است. چند بار اقدام به خودکشی کرده. به ندرت با دوستانش رابطه برقرار میکرده است.
تاریخچه گذشته شخصی(Past personal History ):
در دوران کودکی، سنین ابتدایی و راهنمایی گوشه گیر نبوده و روابطش با همسالان خوب و فردی اجتماعی بوده است. در مدرسه عملکرد خوبی داشته. دوران سربازی را بدون مشکل گذرانده است.
تاریخچه خانودگی(History Family):
بیمار دارای 2برادر و 2 خواهر میباشد و فرزند سوم خانواده است. پدر و مادرش در قید حیات هستند. در منزل با اعضای خانواده گرم و صمیمی است هر چند تنهایی را ترجیح میدهد. تاکنون سابقه بیماری روانی در فامیل وجود نداشته است.
معاینه وضعیت روانی
1. وضیعت ظاهری (General Appearance):
لباسهایش مرتب است و رنگهای تیره پوشیده. سن ظاهری وی با سن تقویمی اش کوچکتر نشان میدهد.
2. رفتار حرکتی(Motoric Behavior):
کندی روانی- حرکتی دارد.
3. طرز برخورد در حین مصاحبه(Attiude):
با آزمونگر همکاری لازم را دارد.
4. خلق(Mood):
افسرده و غمگین
5. عاطفه(Affect):
متناسب با خلق است.
6. تکلم(Speech):
بیمار با صدای آهسته صحبت میکند، حجم کلام وی کاهش یافته است.
7. اختلالات ادراک(Perceptual Disorder):
توهم ندارد.
8. محتوای فکر(Though content):
طبیعی است
9. قضاوت(Insight):
قضاوت ضعیف است
* تشخیص پنج محوری DSM-IV-TR
محور I: اختلال افسردگی اساسی
محور II: –
محور:III بیماری کلیوی
محورIV: شکست عاطفی
محورV : 75
آزمون NEO
1- عبارت های بدون پاسخ
آزمودنی به تمام سوالات پاسخ داده و هیچ یک از سوالات را بدون جواب نگذاشته است و از این نظر آزمون اعتبار داشته و می توان به گام بعدی تفسیر رفت.
2- کنترل اعتبار
آزمودنی به سه سوال موجود در پایین پاسخ نامه پاسخ داده و پاسخ وی مبین این امر است که وی با دقت و صادقانه به عبارات پاسخ داده است. با توجه به خود پاسخ نامه نیز می توان فهمید که آزمودنی به تمام سوالات پاسخ داده و هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذاشته است و پاسخ ها را نیز در محل صحیح ثبت کرده است و این نشان دهنده این است که وی با دقت تک تک سوالات را خوانده و پاسخ داده است و با بی توجهی و سرسری به سوالات پاسخ نداده است در نیتجه پاسخنامه معتبر است و لذا به گام بعدی تفسیر می رویم.
تمایل به پاسخ مثبت دادن به عبارت ها
در وارسی تمایل آزمودنی به بلی گویی، این نتیجه بدست آمد که آزمودنی در مجموع سوالاتی که به آنها پاسخ "کاملاً موافقم و موافقم" را داده است کمتر از 150 می باشد ،بنابراین فرد تمایلی به بله گویی ندارد.
تمایل به پاسخ منفی دادن به عبارت ها
در بررسی نه گویی نیز شواهد دال بر تایید آن بدست نیامد؛ یعنی پاسخنامه آزمودنی کمتر از 50 مورد پاسخ "کاملاً موافقم و موافقم" ندارد و تمایل به نه گفتن به سوالات در وی وجود ندارد و پاسخنامه معتبر است.
پاسخ دهی تصادفی
در این پاسخنامه پاسخ تصادفی به سوالات وجود ندارد و بیش از 6 پاسخ "کاملاً مخالفم" متوالی، بیش از 9 پاسخ "مخالفم"، بیش از 10 پاسخ "نظری ندارم"، بیش از 14 پاسخ "موافقم" و بیش از 9 پاسخ "کاملاً موافقم" متوالی در پاسخ های فرد مشاهده نمی شود و می توان نتیجه گرفت آزمودنی با انگیزه کافی به سوالات پاسخ داده و از روش پاسخ های تصادفی استفاده ننموده است.
.3محاسبه نمرات مقیاس ها و شاخص ها
عامل
نمره خام
نمره T
دامنه
علایم
N
135
73
خیلی بالا
++
E
89
39
پایین
–
O
139
66
خیلی بالا
++
A
120
44
پایین
–
C
102
38
پایین
–
.4توصیف کلی شخصیت بر مبنای عوامل 5 گانه
این فرد دارای درجه بسیار بالایی از بی ثباتی هیجانی نیز است. داشتن احساسات منفی همچون ترس، غم، برانگیختگی، خشم، احساس گناه، احساس کلافگی دائمی و فراگیر مبنای مقیاس عصبیت(N) را تشکیل می دهند، در هر صورت N در برگیرنده عناصری بیش از آسیب پذیری به ناخوش احوالی روان شناختی است. فرد دارای نمره خیلی بالا در N، به احتمال بیشتری دارای باورهای غیرمنطقی است و قدرت کمتری در کنترل تکانه ها دارد و درجه های انطباق ضعیف تری با دیگران و شرایط فشار روانی را نشان می دهد. همچنین فرد دارای نمره خیلی بالا در این شاخص ممکن است در معرض خطر ابتلا به برخی از اختلالات روانی باشد.
آزمودنی موردنظر در شاخص برون گرایی نمره پایینی گرفته است. برون گراها افرادی اجتماعی هستند. افزون بر دوستدار دیگر بودن و تمایل به شرکت در اجتماعات و میهمانی ها، این افراد در عمل قاطع، فعال و حراف یا اهل گفتگو هستند. این افراد هیجان و تحرک را دوست دارند و برآنند که به موفقیت در آینده امیدوار باشند.
نمره فرد در مقیاس توافق پایین می باشد که نشان می دهد فردی بدگمان و مظنون به دوستی بوده و نگرش مثبتی به ماهیت انسان ندارد. از دیگر ویژگی های این افراد وادار کردن دیگران برای انجام کارها طبق خواسته خود می باشند و نیاز های خود را مقدم بر نیاز های یگران می دانند. وی آماده برای رقابت با دیگران برای نظرات خود می باشد. این افراد بیشتر عمل گرا هستند.
نمره فرد در مقیاس بازبودن خیلی بالا می باشد که با ویژگی های همچون : فردی که رویاپردازی را وقت تلف کردن دانسته و دارای تصورات محدودی است. او همانند بیشتر افراد به زیبایی، موسیقی، هنر ، شعر، و طبیعت اهمیت می دهد و واکنش های احساسی و هیجانی او دارای تنوع و شدتی در حد متوسط است. وی از فعالیت های جدید و متنوع لذت می برد و نیاز شدیدی به تنوع در زندگی دارد. او دارای درجه های بسیار بالایی از کنجکاوی های ذهنی است و در باورهای اخلاقی، سیاسی و اجتماعی خود میانه روست.
سرانجام اینکه نمره های این فرد در شاخص وجدانی بودن، پایین است. مردان دارای نمره در این دامنه، در حد کمی از نیاز برای موفقیت قرار داشته و می توانند برای استفاده از تفریحات، کارهای خود را کنار بگذارند. و آنها در حد پایینی دارای برنامه و سازماندهی رفتار خود هستند و در کارها قابل اعتماد نبوده و دارای درجه های پایینی از نظم درونی و پیگیری کارها هستند.
5- تفسیر تفصیلی
عصبیت(N): این فرد مضطرب، معمولاً بیمناک و مستعد نگرانی است. اوگاهی از دیگران عصبانی شده و پرتنش و وحشت زده است و یک آمادگی برای احساس خشم، اعم از اینکه به صورت آشکار یا به طور نهفته باشد، را دارد.
همچنین فرد مستعد احساس گناه، غم، نومیدی و تنهایی است و به راحتی ناامید و سرخورده می شود. در هنگام برخورد با غریبه ها دچار حالات پریشانی و تنهایی نمی شود و براحتی می تواند در برابر هوس هایش(مانند غذا، سیگار و…) مقاومت کند و ظرفیت بالایی از تحمل را دارا می باشد. فرد در برابر رویارویی با موقعیت استرس زا توانایی نسبی کنترل خود را نیز دارد.
برون گرایی(E): E3 فرد دارای ویژگی افراد مسلط ، با تحکم و از نظر اجتماعی پیشرو و پیشگام به شمار می آیند. آن ها بدون تردید حرف می زنند و اغلب در گروه نقش رهبر را بر عهده می گیرند. نمره بالا در مقیاس E4 نشان دهنده کسانی است که دارای آهنگ سریع در حرکت ها هستند، آن ها معمولا پر انرژی بوده و همیشه مشغول فعالیت هستند. E5 افراد دارای نمره بالا کسانی هستند مشتاق و حریص برای هیجان و تحریک هستند.
باز بودن(O): O1 این افراد به دنبال خیال ، نه به عنوان یک سازوکار فرار ، بلکه برای ایجاد یک دنیای درونی و زیبا و جالب علاقمندند.O 2 این افراد جذب موسیقی می شوند و با هنر تتهییج می شوند. O5 این افراد دارای علاقه های روشنفکرانه ی فعال را فقط برای جنبه های قضیه پیگیری می کند بلکه مشتاق و علاقه مند به داشتن ذهنیت باز و درک جنبه های نوین و احتمالاً نظرات غیر معمولی است.
توافق(A):A1 نمره پایین در این مقیاس به دیگران بدبین و بد گمان هستند و آن ها ناصادق می دانند. A3 نمره های پایین در این مقیاس، تا اندازه ای خود محور بوده و مایل نیستند که درگیر مسائل دیگران شوند. 4A این افراد دارای ویژگی های پرخاشگرانه بوده و رقابت با دیگران را بر همکاری ترجیح می دهند.
وجدانی بودن(C): این فرد فاقد جاه طلبی لازم است و ممکن است بی هدف به نظر برسد. واحتمالاً فردی تنبل می باشد. وی از توانایی های خود ارزیابی منفی داشته و احساس می کند که در رویارویی با مشکلات دارای ضعف می باشد و نمی تواند در برابر مشکلات روزمره توانایی های لازم را از خود نشان دهد. میتوان گفت اعتماد به نفس این فرد پایین است. وی فردی محتاط و انعطاف ناپذیر است. وی در حد دارای پیگیری و نظم درونی است معمولاً کارهایی را که آغاز می کند، به پایان می رساند. وی در حد معمول منظم و وظیفه شناس می باشد.
6- همبسته های شخصیتی
سازگاری و دفاع ها: احتمالا این فرد در سازگاری با استر س های روزمره ی زندگی برخی از پاسخ های ناکارآمد مانند کینه به دیگران، خود سرزنش کردن و تخیلات با هدف گریز از واقعیت را نشان می دهد..
شکایت های جسمی: به نظر می رسد این فرد معمولاً به بیماری ها و مسائل جسمی واکنش نشان می دهد. این واکنش ها نه اغراق گونه اند و نه به منزله نادیده گرفتن مشکلات جسمی، بلکه نشانگر نگرش واقع بینانه او به این مسائل است.
بهداشت روانی: به نظر می رسد آزمودنی از بهداشت روانی خوبی برخوردار نباشد، زیرا در جمع بودن را دوست ندارد و بیشتر درون گرا تا برونگرا و فردی محافظه کار و رسمی است. علاوه بر این از توانایی خود ارزیابی های منفی دارد و از آنجایی که در حد افراطی به تعهدات اخلاقی پای بند است، تخطی از این احوال می تواند به بهداشت روانی اش آسیب برساند. عدم هدفمندی در زندگی و محتاط بودن و عدم انعطاف پذیری نیز بر بهداشت روانی فرد می تواند تاثیرات ناگوار وارد کند.
فرآیندهای شناختی: این فرد از نظر تفکرات، ارزش ها، و داوریهای اخلاقی همانند سایر افراد است، و ااحتمالاً در کار و سرگرمی همانند سایر افراد می باشد.
ویژگی ها و روابط بین فردی: با توجه نمره به مقیاس های عصبیت که بالا می باشد ، می توان نتیجه گرفت که این فرد در حد پایینی از صمیمیت در روابط بین فردی قرار دارد. ترجیح می دهند که کار های بسیاری را به تنهایی و یا با اندکی از افراد انجام دهنـد. گاهی از دیگران عصبانی شده و یک آمادگی برای احساس خشم، اعم از اینکه به صورت آشکار یا به طور نهفته باشد، را دارد
نیازها و انگیزش ها: اولاً این فرد از ظرفیت بالایی برای تحمل هوس ها و نیازهایی مانند غذا، سیگار و… را دارا می باشد. ولی در کل سطح بالایی از این نیازها را نشان می دهد: حمایت و همدردی، نظم، زیباشناختی، گرایش به تفکر قبل از عمل، واقع گرایی، مقاومت، بخشش و فراموش کردن خطای دیگران، رعایت اصول اخلاقی. این فرد سطح پایینی از کنجکاوی، تسلط و تکانشوری را دارا می باشد و فاقد جاه طلبی و هدف در زندگی خود می باشد.
7- فرضیه های بالینی و دلالت های درمانی
چنین افرادی دارای ویژگی های شخصیتی افسرده می باشند که به نظر درمان شناختی مفید باشد و برای اختلال افسردگی بیمار دارو درمانی بهترین شیوه درمان می باشد.
8- ثبات پروفایل
چنین پروفایلی در دوران بزرگسالی این فرد از ثبات خوبی برخوردار است؛ این توصیف می تواند راهنمای خوبی برای توصیف فرد، حتی در سالخوردگی او باشد. چنانچه روان درمانی یا تغییراتی در سلامت وی روی ندهد، او با همین ویژگی ها به زندگی خود ادامه خواهد داد.
9- گراف های سبک شخصیتی
I. شیوه سلامت:(افسرده بدبین)، این افراد زندگی سرد و تیره دارند. چیزهای اندکی آنها را شاد می کند و چیزهای بسیاری آنها را اندوهگین و نگران می کند. بویژه در شرایط پراسترس دچار مشکل افسردگی می شوند، حتی در شرایط عادی زندگی ممکن است زندگی را مایوس کننده و فاقد لذت بپندارند.
II. شیوه دفاعی:(محجوب)،
III. شیوه کنترل خشم:(درون نگر)، به نظر می رسد افراد محجوب معمولاً بشدت با عصبانیت در تعارض هستند. از یک سو، احساساتشان به آسانی جریحه دار می شود و احساس می کنند که مظلوم واقع شده اند و از سوی دیگر، اغلب مایل نیستند عصبانیت خود را بروز دهند، زیرا نمی خواهند به دیگران آسیبی برسانند. در نهایت عصبانیت این افراد به درون و به سمت خودشان هدایت می شود.
IV. شیوه کنترل خویشتن:(کنترل بیش از حد)، این افراد ترکیبی از آسیب پذیری از فشار و نیاز شدید به کنترل رفتار خود را همزمان دارند. کوشش های پیگیری برای نگرش های کامل طلبانه خود دارند و به خود اجازه بروز اشتباه هر چند جزیی را نمی هند. از آنجا که اهداف غیر واقعی و غیر قابل دسترسی دارند، معمولاً به احساس تقصیر و گناه و سرزنش خویش آسیب پذیر هستند. این افراد مستعد رفتارها و اعمال وسواسی هستند.
V. شیوه علاقه ها:(خانگی)، علاقه این افراد حول محور کارهایی است که می توانند به تنهایی یا با شمار کمی از افراد انجام گیرند. نوجویی خاصی ندارند و ممکن است به جمع کردن تمبر، سکه، تماشای تلویزیون و یا باغبانی علاقه نشان دهند. ممکن است به مشاغلی همچون مکانیکی و کارهای خانگی نیز علاقه مند باشند. شغل احتمالی این افراد کتابداری است.
VI. شیوه تعامل ها:(درون نگر)، علاقه این افراد بر نظرات و فعالیت هایی متمرکز است که می توانند خودشان به تنهایی آنها را انجان دهند. فعالیت هایی همچون، نقاشی و موسیقی را دوست دارند. معمولاً چیزهایی را ترجیح می دهند که چالش ورزانه و خصوصی و فقط متکی به خودشان باشد. شغل احتمالی ایشان، زیست شناسی و طبیعت شناسی است.
VII. شیوه فعالیت:(بیحال)، کسانی غیر مشتاق هستند که اهداف و برنامه های اندکی دارند تا انگیزه آنها را برای حرکت تحریک کند منفعل هستند و فقط به نیازهای جدی پاسخ می دهند. به ندرت آغازگر فعالیتی هستند و در فعالیتهای گروهی و بازی ها از دیگران عقب می مانند.
VIII. شیوه نگرش ها:( آزاد اندیش)، این افراد دارای نگرشهای آزادی هستند که تحت تاثیر سنت یا احساسات نیست. آنها همه آرا را در نظر می گیرند اما در نهایت داوری خود را معیار درستی یا نادرستی می دانند. معمولاً احساسات دیگران را در نظر نمی گیرند و نظرات خود را دنبال می کنند.
IX. شیوه یادگیری:(دانشجویان خوب )، هر چند که ممکن است از نظر توانایی ذهنی به خوبی دیگران نباشند اما ترکیبی از عشق و علاقه به یادگیری و کوشش سازمان داری را در خو دارند.
X. شیوه منش: (خوش نیت): آنها به دیگران حس همدردی و ارادت دارند. اما نبود پیگیری و نظم در آنها به شکست آنها در بروز خیرخواهانه آنان می انجامد. در مهربانی و داشتن بهترین آرزوها برای دیگران بی نظیرند.