تارا فایل

مقاله بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در نمونه های آسیب شناسی بیمارستانها


 به نام خدا

عنوان طرح :

بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعث نهاجا و میرزاکوچگ خان طی سالهای
1377-1382

استاد راهنما:
آقای دکتر ابراهیم سلیمانی

استاد مشاور:
آقای دکتر احمد ذاکری

مشاور متدلوژی و آمار:
آقای دکتر نادر مرکزی مقدم
1)
عنوان طرح به فارسی :
بررسی فراوانی ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزا کوچک خان بین سالهای 1382 ـ 1377 .

2) عنوان طرح به انگلیس:
The study of pathologic uterine and cervix lesion in pathologic cases Nehaja Besat and Mirza kochak khan in 1998-2003 .

3) بیان مسئله و ضرورت اجرای طرح :
3ـ1) وضعیت فعلی مشکل بر پایه اطلاعات و داده های موجود
بیماری های رحم و سرویکس ، شامل بیماریهای پولیپ، لیومیوم اندومتریت ، سرویسیت، کانسر رحم ، کانسر سرویکس ، هیپرپلازی اندومتر، اندومیوز، اندومتریوز و لیومیوسارکوم می باشد که به بررسی وضعیت فعلی این بیماریها بطور خلاصه می پردازیم.
پولیپ
پولیپ آندوسرویکس ضایعات تومورال التهابی بی خطری هستند که در 5ـ2 درصد زنان در سنین بلوغ دیده می شود، پولیپها غلب کوچک هستند و این ضایعات به علت ایجاد خونریزی واژینال غیرطبیعی نیازمند به افتراق از ضایعات خطرناکتر می باشد. (1)
متاپلازی گردن رحم
اصطلاح متاپلازی سنگفرشی هنگامی بکار می رود که اپی تلیوم مطبق سنگفرشی جایگزین اپی تلیوم غددی گردیده باشد این یافته در سرویکس به حدی شایع است که عملاً آن را نرمال تلقی می کنند و تقریباً در تمام زنان در سنین باروری درجاتی از متاپلازی مشاهده می شود و متاپلازی سنگفرشی شایعترین نوع متاپلازی گردن رحم می باشد. (1)
نئوپلازیهای سلولهای سنگفرشی گردن رحم
پنجاه سال قبل کارسنیوم گردن رحم اولین علت مرگ و میر زنان مبتلا به سرطان در اغلب کشورها بوده است ولی امروزه میزان مرگ و میز زنان در اثر سرطانهای گردن رحم به کاهش یافته و پس از سرطانهای ریه، پستان، کولون، لوزه المعده، تخمدان، غدد لنفاوی، خون در مقام هشتم قرار دارد. (1)
کارسینوم سلول سنگفرشی گردن رحم (SCC)
علی رغم کاهش مرگ و میر ناشی از SCC ، این ضایعه کماکان شایعترین بدخیمی دستگاه تناسلی زنان در اغلب نقاط جهان محسوب می شود، SCC در هر سنی از 20 سالگی تا سنین پیری روی می دهد ولی شایعترین سنین بروز این ضایعات مهاجم در سن 40 تا 45 سالگی و در ضایعات پیش سرطانی درجه بالا 30 سالگی می باشد. امروزه با توجه به بکارگیری روشهای غربالگری و تشخیص و درمان ابتلا به این ضایعات درحال تقلیل است. (1)
سایر کارسینوم های گردن رحم
ادنوکارسینومها ها، کارسینوم آدنواسکوآموس، Clearcell careinum و کارسینوم تمایز نیافته در مجموع 25 درصد کل ضایعات سرطانی گردن رحم را تشکیل می دهد.
آدنوکارسینوم سرویکس 15ـ5 درصد کل کار سینوم های سرویکس را تشکیل می دهد. (1)
اندومتریت
برخلاف سرویست که یافته ای شایع و کم اهمیت است به علت نقش حفاظتی سرویکس و وضعیت آناتومیکی رحم در ارتباط با آن اندومتریت به ندرت رخ می دهد و اغلب از یک زمینه مستعدکننده قبلی در بیمار خبر می دهد. (2)
اندومتریت حاد اغلب به دنبال باقی ماندن اجزاء حاملگی پس از سقطها یا زایمان یا وجود جسم خارجی در رحم رخ می دهد. (2)
اندومتریت مزمن با انفیلتراسیون لنفوسیت و پلاسماسل در رحم مشخص می شود. (2)
اندومتریوزیس
اندومتریوزیس به وجود بافتهای رحمی در محلی غیر از رحم گفته می شود. از نظر علائم بالینی ضایعه موجب بروز دردهای لگنی مرتبط با قاعدگی می گردد که مهمترین علامت این ضایعه است. اندومتریوزیس شایعترین علت بستری در زنان 15 تا 45 ساله در بیمارستانها می باشد و 40ـ30 درصد از مبتلایان به این ضایعه نهایتا دچار ناباروری می گردند که مهمترین عارضه این ضایعه است.(2)
آدنومیوزیس
تهاجم اندومتربازال به میومتر است که منجر می شود رحم در اغلب اوقات بزرگ و ظاهری کم و بیش گلوبال پیدا می کند، مراجع پاتولوژی اغلب شیوع این ضایغه را بین 20ـ15 درصد عنوان می کند در مراجع زنان و زایمان طیف وسیعتری از 8 تا 40 درصد را گزارش کرده اند. (2)
هیپرپلازی اندومتر
هیپرپلازی اندومتر بعلت ارتباط اتیولوژیک با بروز DUB و احتمال ایجاد تغییرات نئوپلاستیک مرتبط با کارسینوم اندومتریال از اهمیت فراوانی برخوردار است. هیپرپلازی اندومتر شامل انواع ساده ، Complex ، Atypical می باشد که در نوع Atypical احتمال بروز بالای بدخیمی وجود دارد. (2)
کارسینوم اندومتر
مهاجم ترین و شایعترین بدخیمی دستگاه تناسلی زنانه در آمریکا بوده و حدود 7 درصد کل نئوپلاسمهای دسگاه تناسلی زنانه (بجز بدخیمی پوستی) را تشکیل می دهد. این ضایعه اغلب در سنین بالا رخ مید هد به نحوی که در سن زیر 40 سالگی بسیار نادر بوده و در 80% موارد ضایعه پس از یائسگی کشف می گردد و بزرگترین گروه مبتلایان 65ـ55 ساله هستند. (2)
آدنوکارسینوم اندمتر 80 درصد بدخیمی آندومتر را تشکیل می دهد که از این بین 50 درصد تمایز یافته و 35 درصد نیمه تمایز یافته و 15 درصد تمایز نیافته است. (2)
لیومیومهای رحمی
شایعترین تومورهای لگنی زنان می باشد، میزان بروز کلی این ضایعات 10 درصد و میزان شیوع آن در جمعیت زنان بالای 50 سال 40 درصد است. (1)
لیومیوم شامل انواع زیرمخاطی، زیر سروزی و داخل دیواره ای هست که بر حسب اندازه و موقعیت ممکن است علامت دار شود. (1)
لیومیوم سارکوم رحمی
نئوپلاسمهای بدخیم رحمی هستند که نسبت به لیومیوم بسیار نادر بوده و در گروه سنی بالاتری نسبت به لیومیوم دیده می شود به نحوی که سن میانگین 54 سال است. (1)

3ـ2) آثار بهداشتی ـ اقتصادی ـ اجتماعی ـ سیاسی شکل فعلی
باتوجه به طیف وسیع بیماری های رحم و سرویکس در زنان ، در درصد قابل توجه از زنان در مرحله ای از زندگی با این بیماریها مواجهه می شوند. بسیاری از این بیماریها برروی فعالیتهای فردی، اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی اثری مستقیم و نامطلوب دارند. بررسی و تشخیص زودرس و جلوگیری از پیشرفت بیماری نقش موثری در کاهش یا از بین بردن این آثار نامطلوب به همراه دارد و به علت شیوع زیاد این بیماریها بررسی از هردو دیدگاه بالینی و پاتولوژی حائز اهمیت می باشد. (3)
بطور مثال امروزه هیسترکتومی به علت بیماری های دستگاه تناسلی زنانه پس از زایمان سزارین دومین عمل جراحی عمده رایج در اغلب کشورها می باشد، به نحوی که از هر 3 زن آمریکایی یکی تا سن 60 سالگی این عمل را انجام داده است و هزینه انجام این تعداد عمل هیسترکتومی در سال بالای 50 میلیارد دلار بالغ می شود . (3)
این بیماریها اثرات زیان باری برای شخص و اجتماع و اقتصاد دارا می باشد، وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی این بیماریها درتمام سطوح اجتماع اعم از جوامع پیشرفته و در حال توسعه دیده می شود و نیز گزارش شده که پیش آگهی این بیماریها در جوامع کمتر توسعه یافته ضعیفتر است و در جوامع توسعه یافته به دلیل بررسی تشخیص و درمانی و غربالگری و باتوجه به امکانات وسیعتر پزشکی پیش آگهی بهتری دارد.(3)
3ـ3) عوامل موثر و مرتبط با موضوع
باتوجه به اهمیت موضوع باید نقش عوامل خطرساز این بیمارها (سن، نژاد، عفونت، حاملگی ، …) مشخص و شناسایی شوند تا با حذف این عوامل از شیوع این بیمارها کاست. دستگاه تناسلی زنانه به علت وضعیت آناتومیکی و تاثیرپذیری از تغییرات فیزیولوژیکی مثل سیکل های قاعدگی و دوره های حاملگی در معرض ابتلا به برخی ضایعات پاتولوژیک خاص می باشد، این وضعیت موجب گردیده که بیماری های دستگاه تناسلی زنانه به علت شیوع زیاد از دو دیدگاه بالینی و پاتولوژیک حائز اهمیت فراوان می باشد. (2)
در مورد نئوپلازیهای سلول سنگفرشی گردن رحم مطالعات نشان می دهد که میزان بروز این ضایعه به میزان چشمگیری با فعالیت جنسی فرد مرتبط می باشد به نحوی که تقریباً هرگز در بین زنان راهبه دیده نمی شود و عوامل خطرساز اصلی ابتلا به این ضایعه عبارتند از:
1. سن پایین فرد در هنگام شروع فعالیت جنسی
2. داشتن شرکای جنسی متعدد
3. داشتن شریک جنسی مذکری که با شرکای جنسی متعددی در ارتباط بوده است.
در این ارتباط امروزه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به عنوان مهمترین فاکتور درانکوژنیته ضایعات گردن رحم مطرح می باشد و آلودگی به انواع 18 ، 16 و 13 پرخطرتر بوده است و موجب بروز ضایعات با درجات بالا می شود، حدود 75 درصد از زنان در طول زندگی به این ویروس آلوده می شوند که تنها 10 درصد نئوپلازی داخل اپی تلیایی (CIN)، و درصد اندکی ـ3/1) به کارسینوم مهاجم مبتلا می شوند . (2)
از عوامل خطرساز دیگر می توان از سیگار کشیدن، مولتی پاریتی، فاکتورهای تغذیه ای و تغییرات سیستم ایمنی برای ابتلا به نئوپلاسمهای گردن رحم نام برد. (2)
* در مورد سایر کارسینوم های گردن رحم که 25 درصد از کل ضایعات سرطانی گردن رحم را شامل می شود و می توان عوامل موثری چون نژاد که در یهودیان از شیوع بیشتری برخوردار است و HPV18 و دی اتیل استیل بسترول در دوران حاملگی اشاره کرد. (2)
* امروزه مشخص گردیده که هیپرپلازی اندومتر در اثر تحریکات استروژنیک قوی و طولانی مدت و فقدان فعالیتهای پروژسترونی مناسب ایجاد می شود. این وضعیت در حقیقت ریسک فاکتور اصلی برای ایجاد کارسینوم اندومتر تلقی میگردد. بخی از عوامل موثر دیگر عبارتند از سیکل بدون تخمک گذاری مکرر و متوالی، بیماری های تخمدان پلی کستیک ، تومورهای فعال سلولهای گرانولوزای تخمدان نام برد. (2)
* عوامل خطر ساز موثر کارسینوم اندومتر عبارتند از:
1. چاقی
2. دیابت
3. فشار خون
4. عدم تخمک گذاری یا اختلال تخمک گذاری
5. ناباروری
6. پرتودرمانی لگنی
7. استفاده طولانی مدت از هورمونهای استروژنی
8. دیس ژنزی گنادال (سندرم ترنر)
9. معرف طولانی تاموکسی فن
* در مورد لیومیومهای رحمی می توان وابستگی زیادی بین این بیماریها و استروژن قائل شد. بنابراین تقریباً هیچ گاه این ضایعات پس از یائسگی ایجاد نمی شود و ضایعات قبلی نیز تحلیل می رود. (2)

3ـ4) در حال حاضر برای رفع مشکل چه اقدامای انجام می شود یا قرار است انجام شود
باتوجه به اهمیتی که بیمارهای رحم و سرویکس دارند این بیماریها باید بیشتر موردتوجه و پژوهش قرار بگیرد و تحقیقاتی که از قبل صورت گرفته و حتی در حال حاضر تحت مورد مطالعه و پیشرفت هست موید این اهمیت است. (3)
* کاهش شیوع سرطانهای گردن مرهون ابداع روش پاپ اسمیر و سایر روشهای تحقیقی نوین و بکارگیری گسترده آنها دردهای اخیر می باشد و برای کاهش عوارض نامطلوب این بیماری اقداماتی که انجام می گیرد شامل هیسترکتومی و جراحیهای محافظه کارانه می باشد. (3)
* برای بیماری اندومتریت نیز روشهای مطلوب و تایید شده ای مثل تجویز دقیق آنتی بیوتیک و برطرف کردن عوامل زمینه ای صورت می گیرد و در صورت شکست این روشها یا عدم تمایل به بارداری در شخص می توان از روش هیسترکتومی استفاده کرد. (3)
* برای بیماری های اندومتریوز چون بیش از 90 درصد موارد با یافته پاتولوژیکی منطبق بر تشخیص قطعی می باشد می توان با بررسی پاتولوژیک از انجام هیسترکتومی غیرضروری کاست . (3)
* در بسیاری از موارد هیپرپلازی اندومتر که با لکه بینی و خونریزی مراجعه می کند می توان با انجام بیوپسی و یا D & C به بررسی و تشخیص رسید و در صورت تشخیص با انجام درمانهای پروژسترونی و پیگیری آنها به درمان ضایعات پرداخت و در صورت عدم پاسخ به درمان یا هیپرپلازی آتیپیک یا عدم تمایل فرد به بارداری بیمار را تشویق به هیسترکتومی کرد. (3)
* در مورد کارسینوم های اندومتر هیسترکتومی به همراه برداشتن دوطرفه ضمائم رحمی که بسته به ضایعه می تواند با برداشتن غدد لنفاوی لگنی و پارآئورتیک نیز همراه باشد. تحقیقات جدید نشان داده رادیوتراپی که تا سالهای اخیر به صوت درمان همراه هیسترکتومی بطور رایج صورت می گرفته بجز موارد خاص ارزش درمانی چندانی ندارد. (2)
* اغلب لیومیومهای رحمی بدون علامت و دارای احتمال بدخیمی کم بوده و نیازی به برداشت آنها نمی باشد و انجام عمل پیشگیرانه به منظور جلوگیری از بروز تغییرات بدخیم در مورد این ضایعات ضرورتی ندارد. (2)
* پولیپهای سرویکس به علت ایجاد خونریزی واژینال غیرطبیعی نیازمند افتراق از ضایعات خطرناکتر می باشد، اپی تلیوم سطح این ضایعات اغلب دچار متاپلازی بوده اما میزان بروز نئوپلازی داخل اپی تلیایی گردن رحم (CIN) در آنها بیشتر از سایر نواحی سرویکس نمی باشد که در اغلب موارد با کورتاژ ساده یا برداشتن پولیپها با روشهای جراحی موجب برطرف گردیدن عوارض می شود. (1)
3ـ5) پیشنهاد شما با توجه به یافته های فوق برای حل مشکل چیست؟
باتوجه به یافته های فوق مشخص می شود زنان پس از بلوغ با توجه به مسائل آناتومیکی و فیزیولوژی، دستگاه تناسلی در معرض انواع یمارهای خوش خیم تا بدخیم قرار دارند.
لذا پیشنهاد می گردد که با بررسیهای غربالگری و تشخیص و باتوجه به یافته ها و عوامل خطرسازی که آنها را تهدید می کند اقدامات درمانی صورت گیرد.
توصیه می شود که بررسیهای سالانه پاپ اسمیر صورت گیرد، دقت به درمان دقیق و کامل عفونتهای که در طول زندگی مبتلا می شوند صورت گیرد و در صورت استفاده از وسایل مکانیکی پیشگیری از حاملگی مثل دیافراگم و IUD از نظر اندومتریت مزمن تحت بررسی قرار گیرد.
در صورتیکه فرد مبتلا به AUB می باشد بیوپسی و بررسی کامل صورت گیرد و بیمارانی که دچار هیپرپلازی آتیپیک یا مقاوم به درمان هستند توصیه به هیسترکتومی شود.

4) اهداف کلی طرح
تعیین فراوانی ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در نمونه های آسیب شناسی دو مرکز بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 1382ـ1377
5) اهداف اختصاصی طرح
1. تعیین فراوانی سرویست مزمن در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77
2. تعیین فراوانی لیومیوم رحمی در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77
3. تعیین فراوانی آدنومیوزیس در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 72ـ77
4. تعیین فراوانی پولیپ سرویکس در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77
5. تعیین فراوانی پولیپ اندومتر در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77
6. تعیین فراوانی ادنوکارسیوم اندومتر در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77
7. تعیین فراوانی هیپرپلازی اندومتر در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77
8. تعیین فراوانی اندومتریوزیس در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77
9. تعیین فراوانی اندومتریت در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77
10. تعیین فراوانی SCC سرویکس در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77
11. تعیین فراوانی انواع ضایعات سرویکس و رحم در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان برحسب سن بیماران طی سالهای 82ـ77

6) سئوالات پژوهش
1. فراوانی سرویست مزمن در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
2. فراوانی آدنومیوزیس در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
3. فراوانی لیومیوم رحمی در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
4. فراوانی پولیپ سرویکس در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
5. فروانی پولیپ اندومتر در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
6. فراوانی آدنوکارسینوم اندومتر در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
7. فراوانی هیپرپلازی اندومتر در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
8. فراوانی اندومتریوزیس در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
9. فروانی اندومتریت در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
10. فروانی SCC سرویکس در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟
11. فراوانی انواع ضایعات سرویکس و رحم در بین نمونه های آسیب شناسی بیمارستانهای بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان برحسب سن بیماران طی سالهای 82ـ77 چقدر است؟

7) زمینه و پیشینه تحقیق
در تحقیقی که Baryan Hunry و Lina Blony انجا دادند، تعداد 273 لام آسیب شناسی با عنوان ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس مورد بررسی قرار دادند. که در این تحقیق شایعترین ضایعات به این شرح بوده است:
سرویست مزمن 4/26% ، لیومیوم رحمی 8/15% ، آدنومیوزیس 4/14% ، پولیپ سرویکس 1/13% ، پولیپ اندمتر 9% ، کارسینوم اندومتر 1/7% ، هیپرپلازی اندومتر 3/6% و اندومتریوزیس 1/5% بوده است. (4)
در این بررسی شیوع انواع سرطانهای رحم و سرویکس، آدنوکارسینوم اندومتر 3/64%، و SCC سرویکس 6/21% و لیومیوسارکوم 3/8% بوده است. (4)
در تحقیق دیگری که Michel charls انجام داده است، شایعترین سن برای درگیری رحم و سرویکس سنین بین 55ـ40 سال بوده است وبعد از آن حدود سنی 35ـ25 شایع بوده است.
فراوانی پولیپ اندمتر و پولیپ سرویکس با افزایش سنی کاهش یافته است و فراوانی کانسرسرویکس و اندومتر با افزایش سنی زیاد شده است بطوریکه 75% پس از یائسگی کشف می شوند و در زنانی که به سنین باروری به حدی شایع است که آن را نرمال حساب می کنند. (5)

8) نوع مطالعه
توصیفی (بررسی داده های موجود ـ Existing data study)
9) جامعه هدف
تمام نمونه های آسیب شناسی موجود در دو بیمارستان بعث نهاجا میرزا کوچک خان در طی دوره 5 ساله 82ـ77 که با عنوان ضایعات رحم و سرویکس تهیه شده است .
جامعه مورد مطالعه
نمونه هایی از جامعه هدف که بطور کامل کلیه داده های موردنیاز مطالعه، در مورد ضایعات خوش خیم و بدخیم رحم و سرویکس را بطور کامل دربرگیرد.
جزئیات جمع آوری اطلاعات
در این تحقیق با بررسی داده های موجود در فایل بخش آسیب شناسی بیمارستانها بعثت و نهاجا و میرزاکوچک خان طی سالهایی 82ـ77 و تطابق آنها با پرونده بیماران سعی می شود اطلاعات لازم در مورد شیوع ضایعات رحم و سرویکس بدست اید و تمام افرادی که اطلاعات ناکافی در پرونده هایشان وجود دارد از مطالعه حذف شوند.
نحوه توصیف و تحلیل داده ها
کلیه داده های موردنظر در یک چک لیست جمع آوری و سپس با استفاده از نرم افزار SPSS و بوسیله شاخص های توصیفی آماری (فراوانی مطلق و نسبی ـ میانگین ـ انحراف معیار … ) مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.
محدودیت و مشکلات تحقیق
بیشتر مشکلات در مورد بیماران سرپایی است که اطلاعات کامل آنها وجود ندارد که از مطالعه، حذف خواهند شد و نیز افرادی که اطلاعاتشان شامل سن و مکان برداشت ضایعه در پرونده ها ناقص یا مخدوش است ، سعی خواهد شد آنها از مطالعه حذف شوند.
تعیین حجم نمونه
تمام نمونه های جامعه مورد مطالعه مورد بررسی قرار خواهد گرفت که برآورده می شود حدود 300 نمونه باشد.

جدول شماره 1
توزیع فراوانی مطلق کل ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در دو مرکز پزشکی بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان از ابتدای سال 1377 تا پایان سال 1382

فراوانی
درصد فراوانی
جمع
سرویست مزمن

آدنومیوزیس

پولیپهای آندومتر

کارسینوم آندومتر

آندومتر ناهمگن

آندومتریوزیس

آندومتریت

جدول شماره 2
توزیع فراوانی مطلق ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در دو مرکز پزشکی بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان از ابتدای سال 1377 تا پایان سال 1382 به تفکیک سال

فراوانی در سال
پاتولوژی
1377
1378
1379
1380
1381
1382
جمع
سرویست مزمن

لیومیوم

آدنومیوزیس

پولیپهای سرویکس

پولیپهای آندومتر

آندومتر آترونیک

کارسینوم آندومتر

مول هیداتیفورم

سایر موارد

جدول شماره 3
توزیع فراوانی مطلق و نسبی کل ضایعات پاتولوژیک رحم و سرویکس در دو مرکز پزشکی بعثت نهاجا و میرزاکوچک خان از ابتدای سال 1377 تا پایان سال 1382 به تفکیک گروههای سنی

زیر 25 سال
40ـ25 سال
55ـ41 سال
70ـ56 سال
بالای 70 سال
جمع

مطلق
نسبی
مطلق
نسبی
مطلق
نسبی
مطلق
نسبی
مطلق
نسبی
مطلق
نسبی
سرویست مزمن

لیومیوم رحمی

آدنومیوزیس

پولیپ سرویکس

پولیپ اندومتر

اندومترآتروفیک

مول هیداتی فرم

کارسینوم اندومتر

آندومتر ناهمگن

هیپرپلازی اندومتر

آندومتریوزیس

میومتریت

آندومتریت

SCC سرویکس

Reference:
1. Christopher p.crumfemale, genital tract in Robbin's pathologic Basis of disease, W.B Saunder's comp, 6 th ed, 1999, chap. 24, 1047-1065.
2. Female reproductive system in Ackerman's surgical pathology, Mosbycomp, 8 th ed, 1995, chap,. 19, p. 1353-1448.
3. Philip T.Valent, Gynecology cytology in Atkinson's Atlas of Diagnostic cytopatholoty, W.B Suander's, 1992, chap2, p-49-59.
4. Lina Blony & Baryan Hunry, Gynecologic-oncology Research protocols, TEL INDE'S oprative Gynecology, 2003.
5. Michel charls, canser Donate-cerivical cancer, Risk Factors, pap smear, colposcopy, cervical Intr, Diagnostic surgical pathology, 2003.

بسمه تعالی

کد بیمار 
سن بیمار  سال 

محل برداشت نمونه : سرویکس  رحم 

نوع ضایعه: سرویست مزمن  لیومیوم رحمی 
آدنومیوزیس  پولیپ سرویکس  پولیپ اندومتر 
اندومترآترونیک  مول هیدراتی فرم  کارسینوم اندومتر
آندومتر ناهمگن  هیپرپلازی اندومتر آندومتریوزیس 
میومتریت  آندومتریت  SCC سرویکس 

1


تعداد صفحات : 25 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود