پروژه SSADM
استاد :
دانشجو :
چرخه SSADM
مقدمه
در این پروژه ما سیستم فروشگاه زنجیزه ای رفاه را مورد بحث قرار می دهیم بطور کلی این فروشگاه شامل یک سالن بزرگ فروش و یک انبار است و هر روزه خریداران زیادی برای خرید به این فروشگاه می آید و سیستم مورد استفاده در این فروشگاه سیستم دستی است.
در سالن این فروشگاه قفسه های متعددی وجود دارد که هر قسمت مربوط به یک نوع محصول می باشد و تعداد زیادی کارگر و فروشنده در قسمتهای مختتلف آن مشغول بکار هستند اما با در نظر گرفتن تعداد خریداران و فروش روزانه از شرکتها و کارخانجات تولید کننده به مشکلاتی در فروش و خرید و برداشت سود برخورد می کنیم، که در ادامه توضیح داده خواهد شد.
با توجه به مشکلات موجود هیات مدیره این فروشگاه اقدام به مکانیزه نمودن این سیستم کرده است و این هیات شامل 3 نفر از سهام داران همین سیستم موجود مطالعه قرار دادیم و متوجه شدیم با در نظر گرفتن خرید ماهیانه فروشگاه از شرکتهای مختلف و تعداد خریدارانی که همه روزه به فروشگاه می آیند و خریدی که توسط آنان انجام می پذیرد سیستم بازدهی مورد قبول را ندارد و چون تعداد خرید بصورت روزانه، هفتگی و ماهیانه زیاد می باشد متاسفانه مدیر فروشگاه قادر به نگهداری تمام فاکتورهای خرید نمی باشد چون بایگانی آن جا بسیار زیاد جا اشغال می کند و کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و محاسبه تعداد کالاها از روی آن وقتی بسیار زیاد را می گیرد و بازهم ممکن است در محاسبات اشتباه رخ دهد پس بطور دقیق نمی توان تخمین زد که سود بدست آمده از فروش کالاها درست استیا خیر.
در قسمت صندوق نیز نمی توان بطور واقعی گفت که در روز چه تعداد از یک کالا فروخته شده است، چون تعداد خریداران زیاد است فروشندگان در قسمت صندوق قادر به یادداشت تمام کالاهای خریداری شده نیست و اگر هم بخواهند این کار را انجام دهند وقت بسیار زیادی از مشتری گرفته می شود. راه حل ارائه شده از طرف ما به کارفرما مکانیزه کردنم سیستم دستی موجود است و چون کارفرما تاکید داشت که نمی خواهد هزینه زیادی صرف تعویض سیستم دستی موجود شود، تصمیم به این گرفته است که شاید با استخدام کردن چندین نفر نیروی انسانی بیشتر
1-مسئولیت ثبت کالاهای خریداری شده از شرکتها
2-تعداد کالاهای چیره شده در قفسه های فروشگاه
3-ثبت جزء به جزء فروش روزانه هر کالا
بتوان نظارت بیشتری در فروش داشت
که بازهم در این روش به مشکلات احتمالی زیادی برخورد می کنیم و چون باید نیروی انسانی خیلی بیشتری بکار گرفته شود و هزینه زیادی صرف حقوق ماهیانه این کارمندان می شود و چون تعدادی از این کارمندان مرتباً باید بر قفسه های نظارت داشته باشد وضعیت آن را به ثبت برساند، باعث شلوغی قسمت های مختلف می شود و ممکن است موجب اعتراض و کم شدن تعداد خریدارن شود و باز به اطمینان نمی توان گفت که سود بدست آمده از خرید و فروش در این فروشگاه درست است و به همین دلیل پرسشنامه ای ترتیب داده ایم تا خواسته های مدیر و کارمندان را بصورت کامل بدانیم تا سیستم مورد قبول را ارائه دهیم.
"پرسشنامه کارمندان"
نام: نام خانوادگی: کد کارمندی: تاریخ تولد:
سمت: تاریخ استخدام:
مشکلات در سیستم موجود برای کارمند:
1-
2-
3-
4-
توقعات کارمند از سیستم مکانیزه:
1-
2-
3-
4-
پیشنهادات:
1-
2-
3-
تاریخ امضا
"پرسشنامه مدیران"
نام: نام خانوادگی:
مشکلات در سیستم موجود برای مدیر:
1-
2-
3
4
توقعات مدیر از سیستم مکانیزه:
1-
2-
3-
4-
پیشنهادات
1-
2-
تاریخ، امضاء
تحلیل نیازمندیها
این فروشگاه همه روزه به غیر از ایام تعطیل از ساعت 8 صبح شروع بکار می کند و تا ساعت 9 شب بکار خود خاتمه می دهد.
1-مشکل:
هر روز صبح کارگران اجناس مورد نیاز را از انبار به داخل فروشگاه می آورند و قفسه های خالی را پر می نماید و تعداد کالاهای گذاشته شده در هر قسمت را یادداشت می نمایند اما متاسفانه کارها به کندی انجام می پذیرد چون ابتدا کارگران باید تمام قفسه ها را چک کنند اجناس مورد نیاز و تعداد آنها را یادداشت نماید و سپس آنها را بوسیله چرخهای دستی از انیاز فروشگاه یباورند و اگر جنسی را از قلم انداخته باشند دوباره باید این کار را انجام دهند و اگر تعداد را اشتباه نوشته باشند مجبور می شوند چند بار برای پرو و خالی کردن چرخها به داخل انبار بروند و همین پدیده و سبب صرف وقت و نیروی انسانی بیشتری می شود.
راه حل:هنگامی که از یک سیستم مکانیزه استفاده می نماییم براحتی می توانیم از کامپیوتر تعداد هر کالا را که صبح روز گذشته از انبار وارد کرده ایم بگیریم و تعداد و فروش رفته از آنرا نیز بفهمیم و با کمال اطمینان تعداد جنس لازم را از انبار بیاوریم و تمام این اعمال با سرعت انجام می پذیرد و بدون گشتن و یادداشت برداشتن از قفسه ها قادر به انجام این اعمال هستیم و با کمال اطمینان تعداد کالاهای وارد شده و فروش رفته را محاسبه می کنیم.
تمام اجناسی که خریدار برداشته است و در سبدها قرار داده در قسمت صندوق محاسبه می شود و مبلغ محاسبه شده دریافت می گردد و مسلماً بعضی از خریداران تعداد زیادی کالا را بر می دارند و تمام این اجناس در قسمت صندوق بصورت دستی فاکتور می شود و چون تعداد اجناس زیاد است و محصولات کارخانجات متفاوت در این فروشگاه بفروش می رسد مسئول صندوق باید برای بعضی اجناس که قیمتهای آنها را نمی داند به برگه قیمتها نگاه کند و بر همین اساس وقت بسیار زیادی از هر دو نفر هم خریدار و هم فروشنده گرفته می شود و فروشنده باید در همین حین دوبار تمام افرادی فروخته شده و نوع و قیمت آنرا نیز وارد دفتر نماید و همین امر سبب می شود که مثلاً برای محاسبه اجناس شخصی که 20 قلم جنس دارد وقت زیادی گرفته شود و موجب هرج و مرج در قسمت جلوی صندوق گردد و همین امر موجب شود تا تعداد زیادی از مشتریان ناراضی از فروشگاه خارج شود.
و باز در قسمت خروجی فروشگاه اجنای باید دوباره، چک شود تا جنسی بی دلیل و بدون پرداخت پول از فروشگاه خارج نشود یعنی مطابقت فاکتور با اجناس خریداری شده که باز مشتریان مدت زیادی در این قسمت معطل می شوند.
راه حل: اما در سیستم مکانیزه برای تک تک کالاهای موجود در فروشگاه یک بر چسب که تهیه می شود که شامل چند قسمت است.
و این برچسب سبب می شود بوسیله دستگاه های Bare code کد کالای مورد نیاز فقط با گرفتن دستگاه جلوی بر چسب وارد کامپیوتر شود و صورت حساب به راحتی از طریق پرینتر خارج گردد و سبب سرعت عنل و راحتی کار بیشتر می شود و تمام اجناس فروخته شده در کامپیوتر تثبیت می شود و به راحتی می توان سود روزانه فروش را محاسبه نمود.
Text diagram:
دیاگرام متن سیستم فروشگاه:
بطور کلی سیستم این فروشگاه که تشکیل شده از انبار و ساختمان فروش که جنس از کارخانه های تولید کننده خریده می شود و وارد انبار می گردد در انبار اجناس وارد شده از کارخانجات ثبت و اجناس خارج شده نیز ثبت می گردند.
کالاها از انبار به مرکز فروش می روند و آنجا در قفسه های فروش قرار می گیرند و در آن قسمت هر کالا در قفسه های مربوط به خود گذاشته می شود. سپس در بخش صندوق قسمت هر جنس محاسبه می شود و به فروش می رسد و مدیریت فروشگاه بر همه قسمتها نظارت دارد.
بطور کلی می توان مشکلات سیستم را در موارد زیر خلاصه نمود.
1-کندی ارائه سرویس به مشتری
2- انجام امور تکراری توسط پرسنل
3-کندی پیگیری کسری کالا در فروشگاه به منظور تعیین موجودی لازم
4-عدم آگاهی از رسیدن میزان یک محصول به مقداریکه باید خرید مجدد صورت گیرد.
5-ثبت دستی اطلاعات مربوط به سیستم
6-پیگیری امور مالی
بطور کلی می توان محیط این سیستم را تشریح کرد:
این سیستم یک فروشگاه است که با کارخانه ها مختلف مواد غذایی، پوشاک، آرایشی، بهداشتی و … در ارتباط است.
ورودیهای این سیستم، کالاهای تولید شده بوسیله این کارخانه ها است و با مردم و خریداران و کارمندان در اتباط است و خروجیهای این سیستم سوددهی و رضایت مشتیران از این فروشگاه است به دلیل پدیده جذب مشتری که باز برای سود دهی بیشتر صورت می پذیرد که می توان همین خروجیهای سیستم را اهداف این فروشگاه نیز نام برد و در نظر گرفت را با سیستم دستی و کند موجود نمی توان به این اهداف رسید و سعی در مکانیزه نمودن این سیستم شود.
شرح نیازمندیها
در مراحل قبل نیازهای سیستم شناخته شد و ضعفهای آن نیز تشخیص داده شد حالا در این مرجله شروع به مکانیزه نمودن این سیستم می کنیم برای این منظور ما احتیاج به 1- کامپیوتر در قسمت انبار فروشگاه داریم که تعداد کالاهای وارد شده در هر روز به انبار را ثبت و بایگانی نماید و هزینه پرداخت شده برای هر کالا نیز وارد شود و تعداد و نوع کالاهای فرستاده شده به بخش فروش نیز در این کامپیوتر ترتیب می شود و به راحتی می توان مقدار و نوع خرید روزانه هفتگی و سالیانه را مشخص نمود.
2-نیازمند 1 کامپیوتر نیز در قسمت مدیریت فروشگاه هستیم که به صورت شبکه به قسمتهای دیگر مرتبط باشد برای آگاهی از خرید و فروش و روزانه
3-احتیاج به 5 کامپیوتر و 5 دستگاه Bare code و 5 پرینتر در قسمت صندوق هستیم که بوسیله Bare code، کد جنسها وارد کامپیوتر می شود تعداد و نوع محصول در سیستم ثبت می شود و بوسیله پرینترها صورت حساب چاپ می شود و در پایان هر روز تعداد کالای فروخته شده برای برابری با پول بدست آمده بوسیله هر صندوقدار مشخص می شود و به اطلاع مدیر می رسد.
با این روش بطور دقیق تعداد و نوع محصول بفروش رفته مشخص می گردد و حالا در سیستم جدید به 5 نفر صندوق دار نیازمندیم.
1 نفر برای تطبیق فاکتور با اجناس جلوی در فروشگاه
2 یا سه نفر برای آوردن جنس روزانه از انبار
1 نفر نظافت چی فروشگاه
که در مقایسه با روش قبل نیروی انسانی خیلی کمتر شد و یک نفر حسابدار فروشگاه
شرح منطق سیستم
در مراحل قبل نیازها ضعفها، امکانات، خواسته ها و هدفهای سیستم را بر شمردیم و سیستم مکانیزه مورد نظر را پیشنهاد کردیم که سبب مرتب شدن کارها و بازدهی بیشتر این فروشگاه می شود در بخشهای گذشته گزارشات لازم در مورد سیستم و و نحوه عملکرد آن ارائه شد و سیستم مور نیاز با در نظر گرفتن همان خواسته های کاربر تشخیص داده شد که با اجرای این پروژه برای فروشگاه نیز به تمام خواسته ها کاربرپاسخ مثبت داده می شود و باید اقدام به پیاده سازی این پروژه بگیریم .
فصل اول : مقدمه
1- تقدیر و تشکر
ابتدا خدا را تشکر میکنم که توفیق سلامت وکسب آموزش را بدست آوردم و سپس از استاد محترم جنای آقای که ضمن آموزش ما را در جهت آماده نمودن این مجموعه هدایت فرمود تشکر می نمایم .
2- مقدمه
تهیه مستندات برای هر اقدامی در همه زمینه ها همواره مفید بوده است . در زمینه تهیه یک سیستم نیز نباید همه چیز در قلب و یاد تهیه کننده باقیمانده و در نهایت در آنجا به فراموشی سپرده شود .سیستمی که دارای مستندات صحیح و اصولی باشد همواره نفرات دیگر نیز با مطالعه مختصر می توانند براحتی ادامه دهنده کار نفر قبل باشند .
و اما در ارتباط با این مستندات لازم است بیان نمایم که بر اساس اطلاع یکی از دوستان در شرکت "لادن" که کار حسابداری آنان بطور دستی انجام می شد و مشکلاتی در این زمینه نیز داشتند تصمیم گرفتیم که به اتفاق موضوع را بررسی و در صورت امکان نسبت به تهیه سیستم مورد نیاز آنان اقدام نمائیم . لذا پس از چند تماس تلفنی و هماهنگی لازم مراجعات متعددی به شرکت مزبور داشته و در نهایت اقدام به تهیه سیستم بشکلی که در صفحات آتی نوشته و شرح داده شده است نمودیم .
فصل دوم : شناخت سیستم موجود
3- شرح و وضعیت سیستم موجود
سیستم موجود شرکت همانگونه که بیان شد یک سیستم دستی بود که با مشکلات زیادی مواجه بود . تعداد نفرات نسبتاً زیاد و اشتباهات متعدد که بعضاً برای پیدا کردن و رفع یک مشکل روزها وقت صرف می شد این مشکلات از ناخوانا بودن اعداد نوشته شده توسط کارمندان گرفته تا گزارشات غلط و نامنظم ادامه داشت .
4- شرح فعالیت افراد و امکانات موجود
بخش مالی شرکت سه اتاق داشت و شامل یک نفر رئیس امور مالی یک نفر رئیس حسابداری و 6 نفر کارمند حسابداری بود که همواره کارهای آنان عقب افتاده بود و به روایت یکی از همان کارمندان روزهای آخر تیرماه که می بایست حسابهای سال قبل بسته شود چیزی شبیه روزها و شبهای خاص سال است که مرخصی ها لغو و تا دیروقت کارمندان مشغول کار بودند و حتی فرصت حمام رفتن و خواب و استراحت را هم نداشتند .
5- مشکلات و نیازمندیهای سیستم موجود
فکر می کنم تنها قسمتی که راجع به آن هرچه گفته شود کم است این قسمت می باشد ولی اگر بخواهیم جمع بندی کنیم مشکلات شامل موارد زیر می باشند :
الف-نامرتب بودن و عدم اطمینان از صحت محاسبات و اسناد و مدارک مالی .
ب-بکارگیری انرژی نیروی کار و هزینه زیاد برای پرسنل مالی .
ج-برخوردهای نامطلوب که بین مسئولین شرکت و کارکنان مالی غالباً پیش می آمد و همواره روحیه پرسنل بدلیل اشکالات متعدد و عقب بودن کارها و فعالیت بیش از حد آنان بد و نامطلوب بود .
د-عقب بودن کارهای جاری و ملزم نبودن کارمندان به رعایت برخی از اصول و قواعد کاری .
فصل سوم : امکان سنجی
6- راه حل و چگونگی روش پیشنهادی
پیشنهاد کننده تهیه نرم افزار رئیس امور مالی بود که به تایید مدیر عامل شرکت نیز رسیده بود و کار بررسیهای اولیه از آغاز سال 81 آغاز گردید و پس از انجام مرحله شناخت سیستم موجود که حدود یک ماه طول کشید (و طی 8 جلسه مراجعه به شرکت) گزارش به مدیریت شرکت ارائه نمودیم و در آن راه حل و روش پیشنهادی ما طراحی و تهیه یک نرم افزار و تبعیت شرکت از گردش کار مورد نیاز سیستم بود . در سیستم پیشنهادی ما که خیلی ساده نیز در نظر گرفته شده بود موظف بودند اسناد مالی را مرتب و پشت سرهم وارد سیستم نمائید و گزارشات تفصیلی ، معین و کل را خود سیستم چاپ می نمود . اشکالات اسناد باید بموقع برطرف می گردید تا بتوانند سند بعدی را وارد کامپیوتر نمایند و همچنین دیگر نیاز به نوشتن دفاتر کل و معین نداشتند .
7- معایت و محاسن سیستم جدید
سیستم جدید محاسن متعددی داشت و یا به روایتی دیگر کلیه مشکلات مورد نظر آنان را پاسخگو بود ولی معایبی هم داشت که مثلاً کارکنان موظف می شدند آموزشهایی در زمینه کارکردن با سیستم جدید پیدا نمایند و از طرفی تعدادی نیز بیکار می شدند که در گفتگویی که با مدیریت شرکت بعمل آمد هماهنگ شد در پایان یک دوره آموزش کامپیوتر و نحوه کار با سیستم برای پرسنل گذاشته شوند و کسانی که تمایل ندارند در بخش دیگری از شرکت که شدیداً با کمبود پرسنل مواجه بودند بکار گرفته شوند . همچنین ضرورت داشت که کارها قانونمند انجام گردد .
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل و طراحی
8-شرح و مشخصات سیستم پیشنهادی
سیستم پیشنهادی ما که شرح کامل و مفصل آن در صفحات بعدی آمده است یک سیستم مکانیزه خواهد بود که ضرورت دارد اسناد حسابداری توسط آن به کامپیوتر داده شود و در نهایت گردشی و تراز حسابها توسط سیستم گرفته شده و ارائه گردد و در صورت نیاز کاربر گردش و تراز بر روی چاپگر نیز چاپ گردد جزئیات و چگونگی این سیستم و همچنین روش پیاده سازی آن در صفحات بعدی به تفصیل بیان شده است .
9-CPM و نمودار DFD سیستم
نمودار CPM
a – تجزیه و تحلیل و طراحی
b – نوشتن برنامه ها
c – تست برنامه ها با Data های متنوع
d – مستندسازی
e – آموزش کار با سیستم به پرسنل
f – اجرای برنامه با داده های واقعی و کنترل آن
نمودارهای DFD
نمودارمفهومی:
نمودار سطح سیستم :
10- شرح ورودیهای سیستم
ورودیهای سیستم عمدتاً به دو بخش تقسیم می شوند . اول تعریف کدهای کل ، معین و تفضیلی و دوم وارد کردن سندهای حسابداری است که تعریف کدهای کل و معین و تفضیلی بستگی به نظر قسمت مالی شرکت داشته و خودشان با توجه به موجودیت های مالی که با آن سروکار دارند آنها را تعریف می نمایند و پس از تعریف آنها در ابتدای سال مالی بعد از آن از آنها استفاده می کنند .
11- شرح خروجیهای سیستم
در قسمت گزارشات سیستم سه گزینه به شرح زیر وجود دارد :
الف-گردش حساب : در گردش حساب ابتدا گردش کل یا معین و یا نفضیلی را انتخاب می نمائیم و سپس با تعیین از یک کد تا یک کد دیگرو از یک تاریخ تا یک تاریخ دیگر از گردش حساب یک کد که یا تعدادی کد در یک محدوده زمانی دلخواه گزارش گرفت . لازم به ذکر است که کلیه گزارشات ابتدا روی مانیتور مشاهده و در صورت تمایل می توان آنها را روی چاپگر فرستاده و از آنها پرینت گرفت .
ب- تراز : در این گزینه ابتدا باید تعیین نمود که کدامیک از ترازهای کل یا معین و یا تفضیلی را می خواهیم گزارش بگیریم و سپس بعد از این انتخاب از یک کد تا کد دیگر و از یک تاریخ تا تاریخ دیگری را تعیین می نمائیم و تراز مورد نظر را در آن فاصله مشاهده می کنیم . ضمناً در صورت نیاز می توانیم گزارش را روی چاپگر نیز بفرستیم .
ج- صورت اسناد : با انتخاب این گزینه می توانیم صورت کلی (شامل شماره سند وتاریخ شرح سندها) را ببینیم و یا ریز اسناد موجود را انتخاب و اسناد را بطور کامل همراه با بندهای هر سند مشاهده نمائیم.
12-منوهای اصلی سیستم
منوی اصلی سیستم شامل چهار قسمت ورودی اطلاعات ، گزارشات ، مدیریت سیستم و جدول کدها می باشد که در قسمت ورود اطلاعات امکان وارد کردن اسناد حسابداری و همچنین تغییر و تصحیح اسناد فراهم می باشد و در قسمت گزارشات نیز امکان اخذ گزارشهای مختلف وجود دارد . در قسمت جدول کدها می توان کدهای کل ، معینی و تفضیلی را ایجاد و یا حذف نموده و یا تغییر داد و اما در قسمت مدیریت سیستم امکان تعریف پسوورد ورود به سیستم و امکان اخذ Backup از اطلاعات وارد شده فراهم می باشد.
لازم به تذکر است در منوی جداگانه ای که در سیستم پیش بینی شده ، امکان برگرداندن اطلاعات Backup گرفته شده و همچنین ایجاد سند اختتامیه و افتتاحیه توسط خود سیستم پیش بینی گردیده است .
13- نام برنامه ها و شرح هر کدام
بطور کلی وظیفه انجام کار هر گزینه ای از منوی اصلی سیستم بعهده یک برنامه گذاشته شده است که بشرح زیر می باشد :
نام برنامه
شرح مختصر وظیفه آن
PHes
برنامه اصلی که منوی اصلی سیستم را فعال می نماید
PAdd
وظیفه اضافه کردن یک سند حسابداری به سیستم را بعهده دارد.
PSee
در اسناد وارد شده قبلی تغییر و تبدیل ایجاد می کند .
PGard 1
این برنامه گزارش گردش حسابهای کل را می دهد .
PGard 2
این برنامه گزارش گردش حسابهای معین را می دهد .
PGard 3
این برنامه گزارش گردش حسابهای تفضیلی را می دهد .
PTaraz 1
این برنامه گزارش تراز کل را می دهد .
PTaraz 2
این برنامه گزارش تراز معین را می دهد .
PTaraz 3
این برنامه گزارش تراز تفضیلی را می دهد .
PAsnad 1
این برنامه لیست کلی اسناد را می دهد .
PAsnad 2
این برنامه لیست اسناد را به ریز می دهد .
PCode 1
این برنامه کد کل را ایجاد و یا حذف و تغییرمی دهد .
PCode 2
این برنامه کد معینی را ایجاد می کند و یا حذف و تغییرمی دهد .
PCode 3
این برنامه کد تفضیلی را ایجاد می کند و یا حذف و تغییر می دهد.
PBack
برنامه گرفتن Backup از اطلاعات سیستم.
PPass
برنامه عهده دار تعریف و تعویض پسوردهای ورود به سیستم .
14- نام فایلها و شرح آنها و فایلهای ایندکس آن
بجز فایلهای برم.تمه که در قسمت بالا نام آنها ذکر گردید تعداد فایل جهت نگهداری Data و اطلاعات وارد شده به سیستم پیش بینی شده است که بشرح زیر در خصوص آنها توضیح داده می شود :
الف- فایل Jfile.DBF – بررسی نگهداری اطلاعات مربوط به کدهای کل، معین و تفضیلی با فیلدهای زیر :
ردیف
نام
Type
طول
شرح
1
2
3
4
Jcodekol
Jcodemoin
Jcodetafz
Jsharh
Numeric
Numeric
Numeric
Character
4 بایت
2 بایت
2 بایت
30بایت
کد محل
کد معین
کد تفضیلی
شرح کد
ب- فایل Jfile.Idx – که فایل ایندکس برای Jfile.DBF می باشد که براساس فیلد Jcodeko و در داخل آن Jcodemoin و سپس داخل آن بر اساس Jcodetafz ایندکس زده شده است .
ج- فایل Mfile.DBF که برای نگهداری تیترهای اسناد وارده می باشد و دارای فیلدهای زیر است :
ردیف
نام
Type
طول
شرح
1
2
3
4
MNO
Mdate
Msharh
Mpass
Numeric
Character
Character
Character
6
8
60
8
شماره سند
تاریخ سند
شرح سند
پسورد کاربر وارد کننده سند
د- فایل Mfile.Idx که فایل ایندکس برای Mfile.DBF می باشد که بر اساس فیلد MNO (شماره سند) ایندکس زده شده است .
هـ – فایل Tfile.DBF که فایل نگهداری اطلاعات مفاد سند (آرتیکل های اسناد) می باشد و دارای فیلدهای زیر است :
ردیف
نام
Type
طول
شرح
1
2
3
4
5
TNO
TcodeKol
TcodeMoin
TecodeTafz
Tsharh
Numeric
Character
Character
Character
Character
6بایت
4 بایت
2 بایت
3 بایت
40 بایت
شماره سند
کد محل
کد معین
کد تفضیلی
شرح مربوط به هزینه از سند
6
7
8
9
10
11
TBedTafz
TBesTafz
TBedmoin
TBesmoin
TBedKol
Tbeskol
Numeric
Numeric
Numeric
Numeric
Numeric
Numeric
12 بایت
12 بایت
12 بایت
12 بایت
12 بایت
12 بایت
مبلغ بدهکار تفضیلی
مبلغ بستانکار تفضیلی
مبلغ بدهکار معین
مبلغ بستانکار معین
مبلغ بدهکار کل
مبلغ بستانکار کل
و- فایل Tfile.Idx – که فایل ایندکس برای Tfile.DBF می باشد که بر اساس فیلد TNO (شماره سند) ایندکس زده شده است .
15-مشخصات و سخت افزار مورد نیاز جهت اجرای سیستم
حداقل سخت افزار مورد نیاز برای اجرای سیستم یک دستگاه کامپیوتر 286 با حداقل 1 مگابایت رم و 100 مگابایت هارد دیسک می باشد که البته تجهیزات فوق امروزه بسیار پیش پا افتاده می باشد .
و در صورت درشتی اطلاعات حجیم برای درشتی سرعت مطلوب لازم است از سخت افزار قوی تری استفاده گردد .
بدیهی است جهت اخذ پرینت بر روی کاغذ لازم است از یک دستگاه چاپگر مناسب (که در اینجا چاپگر Epson-2170 توصیه می گردد ) استفاده شود .
فهرست مطالب
چرخه SSADM 1
مقدمه 2
"پرسشنامه کارمندان" 5
"پرسشنامه مدیران" 6
تحلیل نیازمندیها 7
دیاگرام متن سیستم فروشگاه: 10
شرح نیازمندیها 12
شرح منطق سیستم 14
فصل اول : مقدمه 15
فصل دوم : شناخت سیستم موجود 16
3- شرح و وضعیت سیستم موجود 16
4- شرح فعالیت افراد و امکانات موجود 16
5- مشکلات و نیازمندیهای سیستم موجود 17
الف-نامرتب بودن و عدم اطمینان از صحت محاسبات و اسناد و مدارک مالی . 17
ب-بکارگیری انرژی نیروی کار و هزینه زیاد برای پرسنل مالی . 17
فصل سوم : امکان سنجی 18
6- راه حل و چگونگی روش پیشنهادی 18
7- معایت و محاسن سیستم جدید 19
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل و طراحی 19
8-شرح و مشخصات سیستم پیشنهادی 19
9-CPM و نمودار DFD سیستم 20
نمودار CPM 20
نمودارهای DFD 21
نمودارمفهومی: 21
10- شرح ورودیهای سیستم 22
11- شرح خروجیهای سیستم 22
12-منوهای اصلی سیستم 23
13- نام برنامه ها و شرح هر کدام 24
14- نام فایلها و شرح آنها و فایلهای ایندکس آن 25
15-مشخصات و سخت افزار مورد نیاز جهت اجرای سیستم 28
0
30