تارا فایل

طرح توجیهی تولید کندوی عسل، صندوق میوه سنتی چهارچوب در و پنجره


به نام خدا

طرح توجیهی فنی، اقتصادی ، مالی

تولید :

– کندوی عسل
– صندوق میوه سنتی
– چهارچوب در و پنجره

چکیده طرح:
مشخصات کلی طرح
عنوان طرح
تولید کندوی عسل، جعبه میوه و چهارچوب در و پنجره
ظرفیت طرح
به ترتیب: 3000، 20.000 و100.000 عدد
مواد اولیه
چوب ، ورق گالوانیزه ، میخ و …
محل تامین ماده اولیه
داخلی
محل اجرای طرح
شهرستان فاروج – روستای خرق
بررسی بازار
میزان مصرف سالانه داخلی استان
در بخش بررسی بازار
میزان واردات
0
میزان صادرات
0
پیش بینی میزان صادرات
0
تولیدات داخل استان
واحد تولیدی صنعتی وجود ندارد
مباحث اقتصادی طرح
اشتغال (نفر)
10
تعداد روز کاری در سال
300
مساحت زمین (متر مربع)
1700
قیمت فروش محصول (عدد)
بترتیب: 150، 9 و 18 هزار ریال
فروش سالیانه
2.430.000هزار ریال
سرمایه ثابت
1.879.840هزار ریال
سرمایه در گردش
173.979هزار ریال
نقطه سر به سر
39 %
دوره برگشت سرمایه
2.30
بازده سرمایه
36 %
تسهیلات بانکی سرمایه ثابت
1.454.000 هزار ریال
تسهیلات بانکی سرمایه در گردش
95.688 هزار ریال

فصل اول

* مقدمه

* تعریف،ویژگیها ومشخصات فنی محصول

مقدمه

احداث و راه اندازی هر واحد صنعتی نیازمند شناخت مبانی تئوریک و دیدگا ههای عملی متناسب با شرایط اقتصادی موجود جامعه به منظور نیل به اهداف تولید می باشد . بررسی امکان احداث واحد (امکان سنجی) ایجاب می کند که پارامتر های مختلف و چند جانبه اقتصادی – صنعتی در یک طرح جامع توجیهی- تحقیقاتی مورد نظر قرار گیرند، که از آن جمله عبارتند از :
1- تعیین میزان سرمایه گذاری طرح، بررسی منابع سرمایه گذاری، امکان اخذ تسهیلاتو راههای جذب سرمایه .
2- نحوه تامین مواد اولیه، تحقیقات در زمینه ماهیت مواد، بررسی آلتر ناتیو های مختلف و مزیت های اقتصادی در انتخاب مواد .
3- شناخت فرایند های مختلف تولید، بررسی سیستم ها و تکنولوژی های موجود، انتخاب تجهیزات و ماشین آلات بر تر.
4- مطالعات در زمینه محل اجرای طرح از جهت مختصات جغرافیای اقتصادی، نحوه استقرار تاسیسات و ماشین آلات در زمینه کاربرد و استفاده بهینه از آنها.
5- شناخت صحیح از مشخصات و ما هیت محصول و انطباق آن با استاندارد های ملی و بین المللی به منظور ارتقاء کیفی محصول با نگاه به جایگاه و قابلیت صادراتی آن .

به منظور برآورد اجرائی طرح عوامل و فاکتورهای چندی می بایست مورد توجه قرار گیرد :
– تعیین میزان و ابعاد مناسب زمین محل اجرای طرح با توجه به راه های ارتباطی و دسترسی آسان .
– تعیین فضای مورد نیاز خط تولید ، محل استقرار تاسیسات، انبارهای ، فضای اداری و خدماتی.
– نحوه چیدمان ماشین آلات تولیدی و دستیابی به آنها و جلوگیری از ایجاد فضا های غیر مفید .
– ارتباط منطقی اجزای واحد های مختلف واحد متناسب با فرایند تولید .
– حداکثر صرفه جوئی لازم در هزینه های ساختمانی و گرایش به استفاده بهینه از فضاهای موجود.

تعریف، ویژه گیها و مشخصات محصول

تعریف چوب در علوم مختلف:
چوب، از نظر گیاه شناسی، بخش جامد و سخت زیر پوست ساقه درخت یا دیگر گیاهان چوبی است که به شکل بافت آوندی وجود دارد.
گرچه در باور عموم چوب تنها در درخت و بوته یافت می شود، از نظر علمی در همه گیاهان آوندی وجود دارد. در چوب مجراهای زیر قابل مشاهده است:
1- بافت چوبی یا مجراهای چوبی، که شیره خام، آب و نمک های معدنی محلول را از ریشه به برگ ها و غنچه های هوایی می برد.
2- آوند آبکشی یا مجراهای لیبر، که غذای آماده برای برگ ها (شیره تولیدی) به شکل محلول از طریق آنها برای تغذیه بقیه گیاه به گردش در می آید.
مجراهای چوبی به وسیله سلولهای مرده و دیواره های چوبی شده بوجود می آیند. در هر دو حال پروتوپلاسم سلولی پدیدار می گردد و دیوارها به وسیله ته نشین شدن ماده لیگنین (که سختی چوب از آن است) افزایش می یابند.
سطوح تار و آوندی در نخستین سال رشد خود را در فاصله ای معین در بافت میان آوندهای چوبی و آبکشی قرار می دهند، این لایه کامبیوم نامیده می شود. کامبیوم به دو بخش درونی (آوند چوبی) و بیرونی (آوند آبکشی) تقسیم می شود. همچنانکه سلولهای پیر با رشد پیوسته تنه فرو می ریزند، لایه های تازه آوند آبکشی کار خود را انجام می دهند.
– چوب ابتدا، ماده ای حیاتی برای ساخت ابزارهای اولیه، خانه و قایق برای حرکت در رودها بود. سپس، برای ساخت اکثر اشیا و ابزارهای سودمندی که انسان قرنها برای پیشرفت زندگی خود به آنها متکی بود، به کار رفت. بخشی از تکنولوژی چوب بر اثر تلاش صنعتگران باقی مانده، ولی بیشتر آن ناچار از بین رفته با مواد و روشهای دیگر که نتیجه انقلاب صنعتی بشر است، جایگزین شده است.
– چوب تنها منبع طبیعی تجدیدپذیر است.نفت وزغال و دیگر معادن سرانجام روزی تمام خواهد شد،ولی جنگلی که خوب نگهداری شود (حتی گاه بدون نگهداری) بطور نامحدود به تولید چوب ادامه خواهدداد. چوب جایگاه برجسته ای در اقتصاد جهانی دارد. تولید سالانه چوب در جهان ۲۵۰۰ میلیون متر مکعباست. خواص فیزیکی و شیمیایی و نیز مکانیکی چوب آن را فعلاْ بی جانشین کرده است.

چوب: چوب یکی از قدیمی ترین و ابتدایی ترین مصالح ساختمانی موجود در طبیعت است که بشر در طول تاریخ از آن بهره برده است. چوب تنها مصالح ساختمانی است که از منبع قابل تجدید بدست می آید و از مصالح خوبی برای مناطق زلزله خیز می باشد.
*********************************
ویژه گیها و مشخصات محصول( مشخصات فیزیکی و شیمیایی و….)

نکته قابل توجه این است که در تعیین مشخصه های مکانیکی چوبها باید مواردی همچون ناهماهنگی چوب، مقدار رطوبت، نوع چوب، محل رویش، پهنی دایره سالانه، درجه حرارت، تعداد گره های روی چوب، شرایط نمونه گیری، شرایط لحظه ای آزمایش و دستورالعمل آزمایشی را در نظر گرفت. مقدمه: مقاومت چوب به صورت مستقیم به ناهماهنگی خواص آن بستگی دارد. مقاومت کششی چوب در جهت عمود بر الیاف کمتر از آن در جهت الیاف می باشد. معمولاً چوب را به ندرت در جهت عمود بر الیاف تحت بار کششی قرار می دهند. درباره مقاومت فشاری چوب، این مقاومت در امتداد تارها افزایش می یابد و هر چه چوب فشرده تر گردد، مقاومت آن افزایش می یابد. بیشترین مقاومت چوب در حالت متراکم و زمانی که حجمی حدود 3/1 حجم اولیه را داراست، به وجود می آید. گاهی اوقات در حالت متراکم چوب، می توانیم به 10 برابر مقاومت فشاری در جهت عمود بر الیاف برسیم. مقاومت چوب در جهت مایل بر الیاف تقریباً برآیندی از مقاومت آن در دو جهت عمود بر هم است. جهت تاثیر نیرو در مقایسه با جهت الیاف سه حالت دارد: نیرو در جهت الیاف ( در امتداد محور درخت ) نیرو در جهت عمود بر الیاف نیرو در جهتی که با جهت الیاف، ایجاد زاویه کند. وسایل مورد نیاز جهت آزمایش: کولیس متر نواری سه عدد چوب با ابعاد گوناگون ترازو گرمچال دستگاه اندازه گیری مقاومت فشاری دستگاه اندازه گیری مقاومت خمشی شرح روش آزمایش: در ابتدا ابعاد سه قطعه چوب (نمونه های آزمایش که باید فاقد ترک باشند) را توسط متر و کولیس اندازه گیری می کنیم. از متر برای اندازه گیری ابعادی که نمی توانیم با کولیس اندازه گیری کنیم، استفاده می کنیم. نتایج این مرحله از آزمایش به صورت زیر می باشد: نمونه 1 (کوچک) : مقطع : mm54.1 57 mm * ارتفاع : 153 mm نمونه 2 (متوسط) : مقطع : 57 mm 57 mm * ارتفاع : 204 mm نمونه 3 (بزرگ) : مقطع : 54.2 mm * 56 mm ارتفاع : 652 mm در این قسمت از چوب های نمونه 1 و 2 برای آزمایش مقاومت فشاری استفاده می کنیم. ( باید دقت کنیم نمونه، بدون هر گونه ترک باشد(.
الف- آزمایش فشار در جهت موازی با الیاف: نمونه 2 را در امتداد الیاف تحت تست فشاری قرار می دهیم. نکته ای که وجود دارد این است که اگر نمونه چوب ما سالم باشد، باید با زاویه 45 درجه در آن گسستگی رخ بدهد و هیچ گونه جدا شدگی نباید اتفاق بیافتد. نمونه مورد آزمایش ما، نیروی 115.6 KN را تحمل کرد. نمونه مورد آزمایش پس از بارگزاری دچار جدا شدگی شده و در نتیجه نمونه ما ناسالم بوده و از این آزمایش رد می شود.

ب- آزمایش فشار در جهت عمود بر الیاف: چوب نمونه 1 را در جهت عمود بر امتداد الیاف در دستگاه سنجش مقاومت قرار می دهیم. باید دقت کنیم تا نمونه فاقد هر گونه ترک یا جدا شدگی باشد. به تدریج فشار را افزایش می دهیم و سرعت افزایش فشار را در نظر می گیریم. روند افزایش فشار تا فشار 82 KN به طور تقریبی ثابت می ماند ولی بعد از این فشار، سرعت افزایش بار وارده بر چوی کم شده و عملاً چوب مورد آزمایش ما از نقطه تسلیم خود عبور کرده است. چوب در این حالت همزمان با افزایش فشار، دچار لهیدگی می شود و در حقیقت از 82 KN به بعد در اثر ایجاد لهیدگی، شاهد بار کاذب در دستگاه هستیم. در عمل در هنگام کاربرد چوب به عنوان مصالح ساختمانی، بار وارده نباید ار بار مجاز که خود درصدی از حد جاری شدن می باشد بیشتر شود (نوعی ضریب اطمینان داریم). در این آزمایش جداشدگی ایجاد شده در نمونه، در جهت گره هایی است که قبلاً در داخل چوب وجود داشته است. یکی از معایب چوب، گره های موجود در آن است. زیرا باعث به هم خوردگی و حتی انحراف در شیب الیاف می شوند که نتیجه آن کاهش مقاومت چوب است. نحوه توزیع و میزان و اندازه این گره ها در هر دو جهت درازا و پهنای مقطع چوب اهمیت دارد. سایر جدا شدگی ها در اثر محل و نحوه عمل آوری چوب، جنس چوب و اینکه از چه درختی است، می باشند.
ج- آزمایش مقاومت خمشی چوب: چوب سوم با ابعاد استاندارد را در داخل دستگاه مربوطه قرار می دهیم. حال شروع به وارد کردن نیرو به چوب می کنیم. حال اگر نمونه چوب ما سالم باشد باید از وسط چوب یعنی محل اثر سومین تکیه گاه دستگاه به صورت عمود بر جهت الیاف شکسته شود و باید بین الیاف چوب فاصله ای نباشد. با افزایش نیرو چوب مورد آزمایش تا 10.5 KN را تحمل می کند اما بعد از آن شروع به شکستگی می کند. در این حالت شکستگی چوب با جداشدگی الیاف همراه است که این وضعیت از ویژگی های خوب و مطلوب برای چوب نیست. اگر نمونه ما سالم بود می بایست از وسط و به صورت عمودی و متقارن می شکست و عدد بدست آمده برای آن حدود 20 KN می شد. در نتیجه نمونه ما از آزمایش مقاومت خمشی رد شد.
د- آزمایش تعیین درصد رطوبت چوب: وقتی که چوب خشک باشد، از محیط اطراف رطوبت جذب می کند و چنانچه تر باشد، در محیط خشک از خود رطوبت دفع می کند. رطوبت چوب درختان زنده بین 30 تا 90 درصد متغیر می باشد. روش انجام آزمایش به این صورت است که ابتدا چوب ها را وزن می کنیم و مقادیر بدست آمده را ثبت می کنیم. W1 = 225.2 gr W2 = 172.7 gr حال آنها را در داخل گرمچال در دمای 80 درجه سانتی گراد قرار داده و بعد از 24 و 48 ساعت، مجدد آنها را وزن می کنیم. لازم به ذکر است که درصد رطوبت استاندارد برای آزمایشهای چوب 12% می باشد. وزن نمونه ها بعد از 24 ساعت: W1 = 212.3 gr W2 = 161.2 gr وزن نمونه ها بعد از 48 ساعت: W1 = 208.9 gr W2 = 158.6 gr

حال درصد رطوبت را از رابطه مقابل بدست می آوریم: u = 100 * (M-m) / m u : درصد رطوبت M : جرم چوب مرطوب m : جرم چوب خشک درصد های رطوبت بدست آمده به قرار زیر است: برای 24 ساعت : u1 = 6.07 % u2 = 7.13 % برای 48 ساعت: u1 = 7.80 % u2 = 8.89 %در نتیجه نمونه های ما، چوب هایی خشک بودند.
برگ جدول کیفیت سختی در چوبهای سوزنی و پهن

نوع درخت
درجه سختی
کیفیت سختی
نام گونه
پهن برگان
1/5-2/.
3-5/.
6-3
9-6
20-9

خیلی نرم
نرم
نیمه سخت
سخت
خیلی سخت

بالزار/ بید/ برخی از انواع صنوبرها
نمدار/ توسکا/ غان/ لرگ/ سپیدار/ انجیل
بلوط/ راش/ ون/ ملچ/ گردو/ اقاقیا
شمشاد/ ممرز/ انجیل/ ون
آرزوبه/ آبنوس/ بلوط سبز/ کهور/ افرا/ مار

سوزنی برگان
2-1
4-2
9-4

نرم
نیمه نرم
سخت

نراد/ پیسه ها/ کاج آمریکایی/ سرو
کاج جنگلی/ کاج دریایی/ لاریکس
سرخدار/ ارس/ زربین

**انواع چوب های مفید جهت چوب بری و پر کاربرد

توسکا : Alnus
دو گونه توسکای قشلاقی و ییلاقی به نام های علمی Subcordate Alnus و Glutionose Alnuse در ایران وجود دارد. نام های محلی توسکا، تسکا و توسه است.
چوب درون نامشخص، رنگ کرم مایل به قرمز، دوایر سالیانه پهن با حدود نسبتا مشخص و موجدار در مقطع عرضی و پره چوبی آجری شکل قرمز رنگ در مقطع شعاعی و دوک های ظریف (پره ها) در مقطع مماسی از خصوصیات ظاهری چوب است. چوبی نیمه سنگین تا سبک است که به دلیل پرداخت و رنگ پذیری شکاف خوری و ابزار خوری خوب در صنعت مبلمان مصرف دارد ولی کم دوام بوده که البته در آب دوام قابل توجهی دارد. بیشترین میزان فروش را در بازار چوب فروشان پس از راش را داراست که البته در حال حاضر مهمترین مورد مصرف آن طبق آمار موجود در کارخانجات تخته لایه سازی آن در برابر آب در ساختن بناهای آبی نیز مصرف میشود. قیمت چوب توسکا به صورت الواری در سال بوده است.

راش Brich
نام علمی این چوب Fagus orientalis نام فارسی و بومی راش و مرس و نام انگلیسی آن Beech است. از خواص ظاهری چوب راش درون نامشخص و به رنگ کرم مایل به قرمز است
دوایر سالیانه فشرده و در نتیجه در مقاطع طولی دارای خطوط کم و بیش مشخص ناشی از آن است. از بارزترین خصوصیات شاید بتوان به پره های چوبی در مقاطع طولی اشاره کرده که در مقطع شعاعی به پرمگس و در مقطع مماسی به دوک معروفند و این پره ها به صورت لکه های قرمز دیده میشود. چه بسا گاهی این پرمگس های زیبا عیب محسوب میشوند چرا که به عقیده نجاران این بخشهای چوب پس از رنگ کاری سیاه میشوند. گونه راش چوبی نیمه سنگین و دارای بافتی همگن و تقریبا مقاوم در برابر حشرات و قارچهاست. گرده بینه های درجه 1 و 2 راش در ایران بیشتر به مصرف کارخانجات روکش و تخته لایه می رسد و گرده بینه های درجه 3 پس از تبدیل به الوار به بازار تهران (پل چوبی) روانه می شوند. بنا به اطلاعات بازار میزان تفاوت قیمت آن در 6 ماهه نخست در بازار تهران بوده است. به دلیل بافت همگن و درجه سختی مناسب این چوب بیشترین تقاضا را برای خرید به منظور تهیه مبل در بازار دارد. همچنین به دلیل قابلیت آغشتگی با انواع محلولهای حفاظتی بیشترین گونه مصرفی در کارخانه های اشباع است. البته اخیرا گونه های خارجی راش از طریق آذربایجان وارد ایران شده است که بنا به ادعای مبل سازان و فرشندگان چوب کیفیت چوب راش ایرانی را ندارد ولی به دلیل ابعاد و رطوبت مناسب تخته ها میزان ضایعات کمتری، در امر فرآیند تولید دارد.

ملچ
چوبی به رنگ قهوای مایل به قرمز است و گاهی اوقات رگه های سبز رنگی در آن دیده میشود. چوبی درشت بافت، نیمه سخت و نیمه سنگین، نسبتا بادوام و در برابر ضربه بادوام و نسبت خمش مقاوم است. از این چوب بیشتر در ساختمانهای چوبی، ساخت مبلمان، روکش، قایق سازی، وسایل ورزشی، در و پنجیره و تخته لائی استفاده می شود .

افرا : Maple
این خانواده دارای گونه های مختلفی در ایران است از جمله میتوان افرا پلت، افرا شیردار و کیکم را نام برد. بزرگترین و فراوان ترین افرای ایران اپلت با نام علمی insigne Boss نام انگلیسی Maple است.
این گونه چوب درون نامشخص، چوب سفید مایل به کرم با درخشندگی کم و بیش صدفی دارد. دوایر سالیانه به دلیل فشردگی چوب تابستانه در مقطع عرضی کاملا مشخص و در مقطع مماسی نقوش مواج و در مقطع عرضی نقوش رگه ای مانند ایجاد کرده است که پره های چوبی ظریف و قهوه ای رنگ و براق در دو مقطع مختلف طولی به صورت لکه ها و دوک ها نمایان است. چوبی نیمه سنگین با پرداخت آسان و هم کشیدگی کم باعث شده تا در صنعت مبلمان و روکش گیری جایگاه ویژه ای داشته باشد.

گردو
چوبی ریز بافت، به رنگ خاکستری مایل به قهوای تیره و دارای نقوش زیبا و نسبتاً با دوام است. این چوب نیمه سنگین و نیمه سخت و در مقابل فشار، خمش و کشش مقاوم است. از این چوب بیشتر در کارهای هنری و تزیینی، تهیه روکش، خراطی ساخت مبلمان، ساخت الات موسیقی، قنداق تفنگ، مجسمه سازی، منبت کاری و معرق کاری استفاده می شود.
چنار
چوبی به رنگ سفید روشن تا قرمز مایل به قهوه ای است که لکه های قهوه ای صدفی دارد . چوبی است نیمه سخت وسنگین و با دوام که از آن برای ساخت دربهای اماکن متبرکه، دسته ابزار، صندلی، غربال،
صندوق استفاده می شود.

بلوط
چوبی به رنگ قهوه ای روشن تا تیره، درشت بافت و با دوام است. این چوب نسبتاً نیمه سخت و نیمه سنگین تا سنگین است و در برابر سایش مقاومت زیادی دارد و بهترین چوب برای پارکت، ساخت مبلمان تهیه روکش، تراورس را آهن، مدل سازی است.

تبریزی
این چوب به رنگ سفید تا کرم روشن است و اغلب لکه های سیاه رنگ و یا قهوه ای دارد. چوبی است نسبتاً نرم، سبک که دوام زیادی ندارد و کار با آن آسان است. برای ساخت کاغذ سازی، کبریت سازی، جعبه سازی، ادوات کشاورزی از آن استفاده می شود.

ممرز
چوبی ریز بافت به رنگ سفید تا سفید مایل به کرم و سخت و نیمه سنگین است . این چوب در مقابل ضربه و سایش مقاومت دارد و در کاغذ سازی، تخته خرده چوب سازی، تخته فیبر، واگن سازی، دسته ابزار، چوبهای تونلی از آن استفاده می شود.

کاح ایرانی (روس(
واژه چوب روسی در بازار چوب ایران به هر نوع چوب سفید رنگ وارداتی از روسیه تلقی میشود و کاربرد آن هم چندان تفاوتی نمی کند در حالیکه این چوب سفید خود شامل گونه های کاملا متفاوت چون نراد، نوئل و انواع کاجها می شوند.
همچنانکه گفته شد یکی از گونه های چوبی که به چوب روسی معروف است Abies یا نراد است که نام رایج آن در دنیا Fir و Sapen است.
این چوب فاقد درون چوب مشخص و به رنگ سفید مایل به قرمز، فاقد مجاری صمغی
، راست تار، سبک، واکشیدگی و همکشیدگی کم، قابلیت ترک خوردن کم هنگام خشک شدن، بسیار خوش کار، سنباده خوری خوب، میخ خوری و پیچ خوری عالی هستند ولی با وجود تمام مزایا به راحتی در مقابل قارچها دچار مرض لکه آبی یا لکه قرمز میشوند از استحکام آن می کاهد. حشرات نیز علاقه زیادی به لانه گزینی و تخم گذاری در آن دارند و باید توجه داشت که چوبها دارای رگه قرمز به هنگام خشک شدن کاملا تاب بر می دارند.
این چوب به علت سبکی و ضریب الاستیته بالا از بهترین چوبها برای اسکلت ساختمان هاست. الیاف بلند و خمیر سفید آن در کاغذسازی مصرف فراوان دارد. در ایران این چوب غالبا در صنایع مبلمان استفاده می شود.

نراد
چوبی به رنگ سفید تا سفید مایل به کرم تا قهوه ای مایل به صورتی است، راست تار و دارای نقوش زیبایی است. چوبی است سبک، نرم و کم دوام که کار با آن آسان است و در کارهای ساختمانی، قفسه سازی، بسته بندی از آن استفاده می شود.

ماهاگونی یا آکاژو
آکاژوها به دو دسته آکاژوی آمریکایی و آفریقایی تقسیم میشوند که اغلب آکاژوی آفریقایی در بازار ایران یافت میشود. نام علمی این گونه Khaya inveeonsis و از خانواده Miliacea است. نام های محلی متفاوتی در کشورهای مختلف آفریقا دارد.
درون چوب قرمز رنگ و برون چوب نازک سفید مایل به صورتی رنگ دارد. بافت یکدست و وجود پرمگسهای درخشان و براق که با تغییر جهت نور درخشش متفاوتی دارند از ویژگیهای شاخص این چوب است. در مقطع شعاعی نقوش نواری صدفی و در مقاطع
مماسی نقوشی متنوع چون موجی، مجعد، جناغی دارد. یکی از پرمصرف ترین چوب های دنیا برای تهیه روکش های قیمتی است. به دلیل همکشیدگی و واکشیدگی کم در هنگام خشک شدن کمتر دچار عیب می شود. ضربه پذیری خوب، پرداخت عالی، پیچ خوری و میخ خوری بالا از خصوصیات بارز این چوب است ولی رنگ پذیری و واکس خوری باید همراه با بتونه کاری انجام شود. در تهیه روکش و مبلسازی بیشترین مصرف را داراست. به دلیل ضربه پذیری و ضریب الاستیسیته بالا در تهیه قایق های بادبانی و تفریحی مناسب است.لازم به ذکر است که چوبهای دیگری نیز تحت عنوان آکاژو در بازار دیده میشوند که اسامی واقعی آنها سیپو، کیسپو و ساپلی است.

چوب افرای سیاه
برای ساخت لوازمی هم چون خط کش و دکوراسیون بزرگ استفاده می شود.

چوب والسا – بالسا
سبک ترین چوب تجاری است دارای سفتی و قابلیت فرم دهی فراوانی است. و به رنگهای سفید تا زرد روشن و قهوه ای ملایم دیده می شود. از چوب بالسا در ساخت قطعات صنعتی ظریف مانند: دیوار سازی داخل هوا پیما، در ساخت ماکت ها ، و آثار هنری استفاده می شود.

زبان گنجشک(ون)
چوبی است دارای مقاومت و سختی مناسب و دارای قابلیت فرم پذیری مناسب. رنگ این چوب عموماً زرد ملایم است که برای ساخت که برای ساخت قطعات چوبی مانند قاب و فرم تابلو ها، عصا، راکت
تنیس استفاده می شود.

چوب شمشاد
چوب شمشاد به دلیل تراکم بالای آوند ها و لیفهای آن دارای چگالی بالا می باشد. از این چوب در کارهایی استفاده مانند خاتم کاری و و منبت کاری استفاده می شود.

چوب لاله درختی
چوبی با بافتهای نزدیک و متراکم و به رنگ زرد وجود دارد و به دلیل کیفیت عالی در ساخت انواع مبلمان قیمتی، ظروف چوبی ، جعبه ها ، اسباب بازی و غیره به کار می رود.

چوب کاج بلسان ( Balsam fir )
چوب کاج بلسان یا چوب نراد که از خانواده کاج است و به رنگهای سفید،قهوه ای، و با رگه های صاف و ظریف دیده می شود و به طور عمده برای خمیر کاغذ و جعبه سازی مورد استفاده قرار می گیرد. اما شیره و صمغ حاصل از این درخت به عنوان چسب شفاف به کار می رود و در رنگهای مختلف روغنی از آن استفاده می شود.

ویژگیهای چوبهای مختلف مورد مصرف در مبل سازی

نام
حالت ظاهری
خواص مکانیکی
خواص فنی
مورد مصرف
راش
_سفید مایل به صورتی
_قابلیت تورق کم
_قابلیت خمش کم
_کار با آن آسان
_مقاومت در برابر قارچها کم
_کنده کاری و مبل سازی،روکش و تخته چند لا
ون
_سفید صدفی مایل به صورتی
_قابلیت تورق متوسط _قابلیت ارتجاع خوب
_کار با آن آسان
_ خوب برق میشود
_مبل سازی
_ارابه سازی
نارون
_چوب جوان، سفید و زرد رنگ
_چوب پیر قهوه ای مایل به قرمز
_قابلیت تورق کم
_ قابلیت خمش زیاد
_کار با آن آسان
_چوب پیر مقاوم در برابر عوامل مخرب
_مبل سازی و خراطی _نجاری ساختمان
بلوط
_قهوه ای
_قسمت مرکزی منظم
_ لکه های بزرگ
_قابلیت تورق متوسط
_کاربا آن نسبتاً
_ مقاوم در برابر عوامل مخرب
_مبل سازی
_ پارکت
_ بشکه سازی
شاه بلوط
_ قهوه ای مایل به زرد
_ رشته مرکزی نامنظم
_قابلیت تورق زیاد
_کار با آن آسان
_ مقاوم در برابر قارچها و حشرات
_مبل سازی
_ پارکت
_ بشکه سازی
نمدار یا زیزفون
_زرد کم رنگ یا صورتی
_قابلیت تورق کم
_قابلیت خمش و الاستیکی چوب
_کار با آن آسان
_ میخ کاری آسان
_منبت کاری و مبل سازی
_ اسباب بازی سازی و خراطی
گردو
_خاکستری کم رنگ یا قهوه ای
_قابلیت تورق کم
_ قابلیت ارتجاع کم
_ مقاومت در برابر ضربه متوسط
_کار با آن آسان حساسیت در مقابل

کرم چوب خوار
_مبل سای
_خراطی

– مدل سازی
افرا
_سفید مایل به زرد یا صورتی
_ قابلیت تورق کم
_ قابلیت ارتجا ع کم
_کار با آن آسان _حساسیت در مقابل کرم خوردگی
_مبل سای
_خراطی
_ مدل سازی
چنار
_سرخ مایل به قهوه ای
_قابلیت تورق کم
_ مقاوت در برابر ضربه کم
_ مقاومت در برابر فشار زیاد
_کار با آسان _حساسیت در مقابل کرم خوردگی
_ارابه سازی
_ ملزومات چوبی
کاج ایرانی
_سفید تا زرد یا قرمز و قهوه ای روشن
_قابلیت تورق زیاد
_کار با آن خیلی آسان
_ مقاومت در مقابل عوامل مخرب
_کلاف مبل سازی و آشپزخانه
_ کاغذ سازی
توسکا
_صورتی سرخ تا قرمز روشن
_قابلیت تورق خوب
_ شکننده ولی کمی حالت الاستیسیته دارد
_کار با آن اسان_ به آسانی شکاف میخورد و خوب رنگ میشود
_جعبه سازی
_ خانه های چوبی

روکش :
روکشهای طبیعی(چوبی) : این نوع از روکش از گونه های مرغوب پهن برگان و گاهی سوزنی برگ تهیه می شود و به روشهای لوله بری، تراشه زنی (کاردی یا اسلایسر )، تکه بری (محوری) و اره ای تهییه کرد.
طبقه بندی روکشها از نظر کاربرد
روکشهای نمایی: این قبیل روکشها از چوبهای منقش پهن برگ مانند، ملچ،افرا به روش کاردی تهییه می شود.این نوع روکشها به علت نقوش زیبای آن مانند:نقوش چشم بلبلی، نقوش مواج، نقوش نواری، و لایه ای بسیار گران قیمت هستند
روکشهای تجاری: این نوع روکشها اغلب از چوب پهن برگان به روش لوله بری تهییه می شوند و بیشتر برای مبلمان درجه دو استفاده مورد استفاده قرار می گیرد
روکشهای بسته بندی: این نوع روکشها از چوبهای ارزان قیمت تهییه می شوند و نا مرغوب هستند و از آن برای کارهای کم ارزش استفاده می شود
گونه های مورد مصرف در تهیه روکش: در کشور ما به علت وجود جنگلهای پهن برگاز گونه های راش، توسکا، گردو، افرا، و به ندرت از بلوط روکش تهییه می شود.در کشورهای اروپایی از گونه های بلوط، راش، توس، و تعدادی از گونه های سوزنی برگ مانند دوگلاس استفاده می شود در ضمن انواع چوبهای منقش مانند: زبرانا، ماهاگونی، جک(پالیساندر)نیز از مناطق استوایی و نیمه استوایی امریکا،افریقاو هندوستان به اروپا و امریکاحمل و در آنجا تبدیل به روکش می شود
موارد مصرف روکش: از روکش می توان در صنعت تخته لایی، صنایع فرمیکا ، صنایع دکوراسیون چوبی، و روکش کردن تخته خرده چوب استفاده نمود.از روکشهای ضخیم می توان در صنایع دیگر مانند: کبریت سازی، خلال دندان سازی، چوب بستنی، سبد سازی استفاده نمود.
منابع مهم تولید روکش در ایران: شرکت ایران چوب، درب و تخته چند لایی شهید رجایی، روکش چوبی ایران، شرکت سهامی نکا چوب

روکش مصنوعی: روکشهای مصنوعی ورقه های نازک کاغذی یا پلاستیکی هستند که برای پوشش فراورده های چوب به کار میروند. روکشهای مصنوعی از نظر نوع رنگ و نقش (نقش موج چوب،موزاییکی،ساده،رنگی،…)و ضخامت دارای انواع متفاوتی است. به علت کاربرد مواد حفاظتی، رنگی و چسب بر روی روکشها مصنوعی، صفحاتی که با این روکش پوشش داده می شوند، در برابر رطوبت و حرارت مقاوم هستند و در کارهای ساختمانی، دکوراسیون،وموارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

– تعریف دستگاه های اره چوب بری
اره تسمه ای :
اره تسمه ای عبارت از یک نوع ماشین چوب بری است که دارای یک یا چند تسمه فولادی بی انتها بوده و روی یک یا هر دو لبه آنها یک رشته دندانه وجود دارد. این تسمه فولادی روی دو فلکه سوار شده محور این فلکه ها در یک صفحه افقی یا در یک صفحه قائم و در دو طرف میز کار قرار گرفته است .

اره های گرد:
1- ماشین اره گرد عبارت از یک یا چند صفحه نازک فولادی گرد که محیط آنها به صورت دندانه های اره درآمده و این صفحات روی محورهای افقی یا عمودی نصب شده و با گردش محور عمل برش چوب انجام می گیرد. طرز قرار گرفتن این محورها می تواند به ترتیب زیر باشد:
الف – محور زیر میز کار قرار گیرد و صفحات اره از شیارهایی که در سطح میز و در مقابل آنها تعبیه شده بیرون آمده باشد.
ب – بالای میز کار قرار گرفته باشد (در هر حال فاصله بین صفحه اره و میز کار قابل تنظیم است ).
ج – محور اره که حرکت دورانی خود را از محور ناقل نیرو اخذ می کند روی بازویی که دارای حرکت‎ نوسانی ‎است قرار گرفته و عمل برش‎چوب به وسیله‎ نوسان این بازو انجام می گیرد.
2- اره گرد مضاعف ماشینی است که دارای دو صفحه اره گرد بوده و برای بریدن چوب بطور معین بکار می رود.
3- اره گرد چند تیغه ای ماشینی است که برای بریدن چوب به طول های معین بکار می رود.
فاصله تیغه های این اره روی محور به وسیله حلقه های کشویی که زیر میز قرار گرفته تنظیم شده و بار دادن به وسیله اهرم ها – پدالها یا هوای فشرده (که سبب بالا آمدن محور اره می گردد) انجام می شود. البته شیارهای صفحه روی میز نیز از نظر مطابقت با فواصل صفحات اره قابل تنظیم می باشد.
4- ماشین اره گرد (توفال بر) ماشینی است برای برش دسته های توفال به طول های مشخص که دارای یک یا دو اره گرد می باشد همچنین شامل بازوهایی است که با حرکت نوسانی خود دسته های توفال را گرفته و عمل بار دادن را انجام می دهند.
5- ماشین اره چند تیغه ای نوسانی با مفصل های فوقانی ماشینی است که برای تنظیم دو انتهای قطعات اره شده و برش آنها به طولهای مشخص بکار می رود این دستگاه دارای دو یا چند صفحه اره گرد سربری است که محور آنها روی بازویی که دارای حرکت نوسانی است نصب گردیده و با حرکت نوسانی این بازو که به محور انتقال نیرو تکیه کرده است عمل باردادن را انجام می دهد.
6- ماشین اره گرد چند تیغه‎ای راپودبر یا محور معلق دستگاهی است که دارای دو یا چند صفحه اره گرد می‎باشد این صفحات روی محورهای افقی نصب گردیده و خود این محورها روی ستون‎های معلق و در یک سطح افقی بالای میز کار سوار شده‎اند و میز دستگاه به وسیله زنجیرهای مخصوص حمل بار دادن را انجام می‎دهد.
از این ماشین در موارد زیر استفاده می شود:
الف- برای برش پوست درخت و قطعات چوب به طول های مناسب برای مصارف مختلف .
ب – برای خرد کردن چوب .
7- اره گرد ارابه ای ماشینی است دارای یک صفحه اره گرد ساده راپودبر که در موقع برش در طول میز ثابت دستگاه حرکت می کند.
8- اره گرد هیزم بری ماشینی است که برای تکه کردن مازاد چوبهای بریده شده و پوست درخت به اندازه های لازم برای مصرف سوخت بکار رفته و دارای دو یا چند اره گرد می باشد که بالای میز دستگاه روی محور نصب شده است .
9- اره گرد نوسانی با مفصل های فوقانی که بدنه ماشین اره در قسمت بالای میز به محور ناقل حرکت آویزان است و دارای یک صفحه اره گرد ساده می باشد. برای عمل برش این بدنه را به طرف جلو می کشند در این حال صفحه اره در شیاری که روی میز تعبیه شده حرکت کرده و پس از انجام عمل برش با رها کردن دستگاه مجدداً اره گرد در شیار بریده شده چوب به محل اولیه خود برمی گردد.
10- اره‎گردراپودبر با محور مایل شونده ماشینی‎است که زاویه محور اره نسبت به صفحه میز قابل تغییر بوده و برای برشهای کج‎و پخ‎کردن یا درآوردن شیار درعرض چوب بکارمی رود.
11- اره گرد راپودبر با میز مایل شونده مخصوص راپودبری ماشینی است که زاویه صفحه میزان نسبت به محور اره قابل تغییر بوده و برای برشهای کج و پخ کردن یا در آوردن شیار در عرض چوب بکار می رود.
12- اره گرد با محور مایل شونده راست بری ماشینی است که زاویه محور اره نسبت به صفحه میز قابل تغییر بوده و برای برشهای مورب و پخ کردن یا در آوردن شیار در جهت الیاف چوب بکار می رود.
13- اره گرد با میز مایل شونده مخصوص راست بری ماشینی است که زاویه میز آن نسبت به محور اره قابل تغییر بوده و برای برشهای کج و پخ کردن یا در آوردن شیار در جهت الیاف چوب بکار می رود.

14- اره گرد راست بر ماشینی است که دارای یک یا چند اره مخصوص برش طولی می باشد طرز کار این دستگاه بدین ترتیب است که چوبها را روی یک میز ثابت شکاف دار یا روی یک شاسی متحرک نصب می کنند و تخته های صندوق ، توفال، تخته چلیک و چوبهای ته بشکه یا محصولات مشابه را به طول و ضخامت مناسب به وسیله آن برش می دهند.
15- اره گرد مضاعف کنشکافزنی ماشینی است که برای در آوردن شیار به ابعاد مختلف بکار رفته و دارای دو صفحه اره گرد است که تیغه های مخصوص متناسب با عرض شیار مورد نظر بین این دو صفحه نصب شده و عمل آن برداشتن قسمت اضافی مابین دو شیار حاصل از برش تیغه های اره می باشد.
16- اره گرد با تیغه مایل نسبت به محور ماشینی است دارای یک صفحه اره کوچک و ساده راست بری که با قراردادن گاوه ای بین صفحه اره و تکیه گاه آن روی محور بطور مایل نسبت به محور نصب می شود.
17- اره گرد چند تیغه ای با برش موازی ماشینی است که برای صندوق سازی و برش طولی الوارهای 4 سو و چوب های خرپا مورد استفاده قرا می گیرد و دارای دو یا چند صفحه اره گرد برای برش طولی می باشد که فاصله تیغه های آن نسبت بهم قابل تنظیم بوده و عمل بار دادن در آن بطور مکانیکی انجام می گیرد.
18-اره گرد برای تکه کردن چوبهای ته بشکه ماشینی است که دارای یک تیغه اره ساده مخصوص برش طولی بوده وبرای بریدن چوبهای ته بشکه مورد استفاده قرار می گیرد.
بدین طریق که قطعات چوب را بطور عمودی روی میز متحرک دستگاه قرار داده و برای انجام عمل برش آنرا به طرف صفحه اره می رانند.
19- اره گرد که ارابه یا میز آن توسط زانو تغییر مکان می دهد ماشینی است دارای یک صفحه اره گرد ساده برای برش طولی که به منظور تراشیدن و برداشتن قسمت آسیب دیده چوبهای مخصوص پوشش سقف یا 4 تراش کردن چوب بکار می رود.
قطعات چوب را بطور قائم روی شاسی کوچک و متحرکی قرار می دهند حرکت پیشروی شاسی به وسیله زانو و حرکت گردش به وسیله دست کارگر انجام می گیرد.
20- اره گرد مخصوص برش طولی توفال ماشینی است دارای یک یا چند صفحه اره گرد مخصوص برش طولی که برای تکه کردن مازاد برش الوارها به عرض و ضخامت مناسب بکار می رود این چوبها بعداً به وسیله دستگاه های دیگر تبدیل به توفال می گردد.
21- ماشین اره توفال بری ماشینی است دارای تعداد صفحه اره گرد کوچک با فواصل منظم که برای بریدن توفال به ضخامتهای مشخص بکار می رود.
22- (اره روکش بری ) ماشینی است که برای برش ورقه های نازک روکش چوب که قبلاً تهیه شده بکار می رود.

محور اره دارای حرکت رفت و آمد بوده و در هر پیشروی یک ورقه از روکش را جدا می کند دستگاه اره شامل یک صفحه مدور فلزی می باشد که روی آن حداقل 10 قطعه تیغه اره قوسی شکل نازک نصب شده و محکم کردن این قطعات بروی صفحه مزبور به وسیله پیچ هایی عملی می شود که سر آنها خزینه شده و ایجاد برآمدگی نمی کند.
23- (ماشین اره گرد لبه بر برای هم عرض کردن قطعات توفال ) ماشینی است دارای یک یا دو اره گرد که برای تنظیم لبه های توفال و هم عرض کردن آنها بکار می رود.
24- (اره گرد افقی مخصوص یکنواخت کردن طول توفال ها) ماشینی است که دارای یک یا چند صفحه اره گرد می باشد.
این اره ها از یک طرف به وسیله صفحه سپری مخصوص تقویت شده و روی محورهای قائم قرار گرفته اند قطعات چوبی که برای تهیه توفال حاضر شده روی شاسی های چند طبقه که دارای حرکت رفت و آمد طولی یا دورانی می باشد قرار گرفته و قسمت زیر چوب از روی اره ها عبور می کند.
25- (اره گرد قائم مخصوص یکنواخت کردن طول توفال ها) ماشینی است که دارای یک تیغه اره گرد ساده می باشد این تیغه روی محور افقی نصب شده و طول چوبهای توفال را که به وسیله میز متحرک هدایت می شود تنظیم می کند.
26- (اره استوانه ای ) ماشینی است که برای برش تخته های چلیک بشکه طشتک و سطلهای چوبی بکار رفته و عمل برش در آن به وسیله یک اره چوب بری ساده استوانه ای شکل انجام می گیرد که دارای طول کافی برای بریدن چوبهای به ابعاد لازم بوده و قاعده انتهایی آن مسدوداست و جبهه‎جلوی آن دارای دندانه هایی‎است که عمل برش چوب را انجام می دهد.
چوب به وسیله میز کار به دهانه اره مذکور رانده می شود و مسیر حرکت آن بدم اره ممکنست از خارج استوانه یا داخل آن باشد.
27- اره پیش تراش تیغه اره گرد کوچکی است با دندانه های درشت که جلوی قرص اره اصلی قرار گرفته و به وسیله بازوهای قابل تنظیمی هدایت می گردد این تیغه ضمن ایجاد شیار عریض در پوست رویی الوار شن و اجسام خارجی را از پوست خارج کرده و عمل حفاظت اره اصلی را انجام می دهد.
28- اره قابدار (رام ) ماشینی است مخصوص برش چوب که دارای یک یا چند تیغه اره بوده و عمل برش با حرکت رفت و آمد قابی که تیغه ها روی آن نصب شده است انجام می گیرد.
این تیغه ها بطور قائم روی یک قاب کشیده شده و بطور محکم نصب گردیده است قاب دستگاه در امتداد قائم بدنه ماشین در یک قسمت کشویی رفت و آمد می کند و عمل برش را ضمن پایین رفتن قاب انجام می دهد.
این دستگاه برای برش طولی تخته یا برای دو نیم کردن چوبهای چهار سو و چوبهای دیگر بکار می رود.

29- اره راپودبر قابدار با حرکت رفت و آمد ماشینی است که برای تنه درخت به قطعات کوتاه بکار رفته و دارای یک تیغه راست راپودبر به طول 80/1 متر یا بیشتر و عرض 25 تا 30 سانتیمتر است و حرکت رفت و آمد آن بطور مکانیکی انجام می شود.
ماشین کام بری زنجیری :
30- ماشین کام بری زنجیری ماشینی است که برای درآوردن (کام ) در قطعات چوب بکار رفته و دارای یک سری دندانه های اره مجزا می باشد که یکی روی دیگری لولا شده و تشکیل یک حلقه زنجیر را می دهد حرکت زنجیر به وسیله چرخ دنده ای که با زنجیر اره درگیر است عملی می شود.

* مقررات عمومی و ایمنی در کار با دستگاه ها

ماده 1: گودال ها و شیارهایی که در کف کارگاه و نزدیک به ماشین های اره جهت قرار دادن وسایل انتقال چوب (ترانسپورتر) یا برای آب روها احداث شده باشد باید به وسیله نرده یا دست انداز محفوظ شود.
ماده 2: ماشین های محرک دستگاه اره چوب بری باید دارای قدرت کافی باشد تا خطر گیر کردن تیغه اره پیش نیاید.
ماده 3: ماشین های اره باید دارای دستگاهی باشد که به وسیله آن سرعت برش به تناسب سختی یا نرمی چوب قابل تنظیم باشد.
ارابه حمل تنه در ماشین های چوب بری
ماده 9: بدنه ارابه مخصوص هدایت چوب در تاسیسات اره تسمه ای یا اره گرد باید از آهن یا فولاد یا الوارهایی ساخته شده باشد که به وسیله کام و زبانه دم چلچله ای یا پیچ و مهره بهم متصل‏شده و از تخته های پرپوشیده شده‎‏باشد تا مانع عبور کارگر از زیر بدنه ارابه گردد.
ماده 10: کف سکوهای محل کار در تاسیسات اره چوب بری نباید لغزنده باشد.
ماده 11: فاصله بین دیوار و میز کار نباید از 45 سانتیمتر کمتر باشد و در صورتی که این فاصله را برای عبور کارگر در نظر گرفته باشند از 90 سانتیمتر کمتر نباشد.
ماده 12: فاصله بین سطح میز کار و سقف کارگاه یا اشیاء و وسائلی که به سقف نصب شده نباید کمتر از 2 متر باشد.

ماده 13: فلکه های مربوط به طناب یا کابل یا زنجیر مخصوص کشش ارابه های حمل چوب باید به وسیله جعبه های محکمی که به زمین نصب شده باشد حفاظ گذاری شود.
ماده 14: چرخ دنده های راست یا مخروطی و تسمه ها یا فلکه های اصطکاکی فرمان ارابه حمل چوب را باید به وسیله حفاظ های محکمی محصور کرد.
ماده 15: چرخ های ارابه ها باید دارای حفاظ هایی باشد که فاصله آنها از سطح ریل ها حداکثر 6 میلیمتر باشد.
ماده 16: در انتهای مسیر ارابه ها باید مانع محکمی که دارای تامپون فنری یا تامپون با هوای فشرده باشد نصب گردد. این تامپون ها باید قدرت متوقف کردن ارابه ها را با حداکثر سرعت بدون ایجاد عکس العمل شدید و خطرناک داشته باشد.
ماده 17: در تمام طول مسیر ارابه ها باید نرده هایی از لوله آهنی 1 اینچ 32 میلیمتر) یا چهار تراشهایی به ابعاد 10*5 سانتیمتر به ارتفاع سکوی بارگیری نصب گردد.
ماده 18: مقابل درهایی که در طرفین مسیر عبور ارابه حمل چوب قرار دارند باید نرده های حفاظتی به فاصله حداقل 45 سانتیمتر از ارابه نصب گردد.
ماده 19: در مواردی که قوه محرک اره ها با ماشین بخار تامین می شود باید لوله های مخصوص رساندن بخار در نزدیکترین نقطه به ماشین مجهز به شیر قطع کننده ای باشد که عمل آن سریع بوده و موقعی که متصدی اره از دستگاه دور می شود بطور خودکار بخاررا ببندد.
غلطک ها و میزهای ناقل چوب در تاسیسات چوب بری
ماده 20: فضای آزاد بین غلطک های دستگاه انتقال چوب یا خمیدگی آخر دستگاه در تاسیسات فوق باید به وسیله روپوشهایی از ورق های فلزی پر به قطر 6 میلیمتر یا الوارهایی به ضخامت 5 سانتیمتر محفوظ گردد و به قسمی روی دستگاه نقاله نصب شود که در موقع حرکت دستگاه تغییر مکان ندهد.
ماده 21: چرخ دنده و زنجیرهای غلطک های محرک دستگاه یا میز نقاله و تسمه ها و فلکه ها و صفحات اصطکاکی (کلاچ ) محرک محور غلطک های دستگاه نقاله باید از هر طرف به وسیله حفاظ های فلزی یا قطعات الوار محفوظ شده و این حفاظ ها دارای درهایی باشند که در مواقع ضروری دسترسی به نقاط لازم را مقدور سازد.

ماده 22: جبهه های قائم میز مخصوص باردادن چوب بدم تیغه اره در تاسیسات چوب بری باید طبق ماده 21 حفاظ گذاری شود مگر اینکه وضع قرار گرفتن غلطک های نقاله یا بدنه ماشین حفاظت لازم را تامین کند.
ماده 23: در محل هایی که عبور از روی غلطک ها و میزهای نقاله ضروری باشد باید پله ها یا پلهایی تعبیه گردد که مجهز به نرده حفاظتی باشد.
ماده 24: در تاسیسات چوب بری استفاده از غلطک های نقاله که دارای گوشه های تیز باشد ممنوع است .

فصل دوم
مطالعات فنی

* تشریح فرایند تولید

* دستگاها وتجهیزات خط تولید

* نیروی انسانی مورد نیاز

* براورد میزان مصرف مواد اولیه

* تجهیزات وتاسیسات عمومی و
مصرف انرژی سالیانه

تشریح فرایند تولید

ورق (شیت)،پروفیل HDF

برشکاری ورق یا پروفیل به اندازه لازم


ساخت صفحه یا بدنه اصلی

سخت کاری

مونتاژ

بازرسی و کنترل کیفیت

فروش

ارائه لیست تجهیزات و ماشین آلات اصلی فرآیند:

ردیف
نام ماشین آلات و تجهیزات
محل تامین
تعداد
1
دستگاه اره نجاری
داخلی
2
2
دستگاه سه کاره نجاری
داخلی
2
3
دستگاه ساخت چارچوب
داخلی
2
4
جرثقیل دستی
داخلی
1
5
لوازم و تجهیزات دستی و برقی و ابزار آلات ( رنده،آچار بادیمثل پیچ گوشتی، سمباده برقی، چکش و ….
داخلی
2 دست

تعیین نیروی انسانی مورد نیاز:

ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
1
مدیر طرح و مدیر فنی تولید
لیسانس – تکنسین
1
2
کارمند اداری و پشتیبانی و حسابدار
دیپلم -تکنسین
2
3
کارگرفنی ما هر تولیدی و تعمیراتی
دیپلم – تکنسین
2
6
کارگرفنی نیمه ما هر و ساده
زیر دیپلم
3
7
راننده
زیر دیپلم
1
8
نگهبان و سرایدار و آبدارچی
زیر دیپلم
1
جمع
10

برآورد مواد اولیه مصرفی:

میزان مصرف مواد اولیه طرح به طور کامل تابع میزان ظرفیت آن می باشد . از طرف دیگر بخشی از ماده اولیه به صورت پرت از آن جدا خواهد شد که لازم است این پرت به ظرفیت تولید ا ضا فه شده و حاصل جمع به عنوان میزان مصرف سالیانه مواد اولیه مورد توجه قرار گیرد . مقدار پرت عمدتا10% در نظر گرفته می شود.

ردیف
نام مواد
میزان مصرف
واحد
محل تامین
1
چوب
450
تن
داخل
2
میخ و پیچ
490.000
عدد
داخل
3

چسب چوب
500
کیلو گرم
داخل
4
ورق گالوانیزه
1650
متر مربع
داخل
5
سایر مواد
5% ارزش کل
.
.

برآورد زیر بنای ساختمانهای صنعتی و غیر صنعتی:

محاسبه زیر بنا ومساحت مورد نیاز
اختصاص فضای مناسب و کا فی جهت امور تولیدی و تجهیزات کارخا نه وسهولت تردد و جا بجایی کارکنان ومواد حا ئز ا همیت میباشد.لذا مساحت مربوط به هر یک از قسمتهای واحد تولیدی شامل سالن تولید،ا نبارها،تاسیسات،آزمایشگاه،ساختمانهای اداری وغیر تولیدی وزمین ومحوطه در این قسمت برآورد می گردد.

محاسبه سالن تولید:
برای محاسبه سالن تولید ، ا بتدا فضای استا ندارد دستگاهها با مراجعه به کاتالوگها استخراج، سپس با توجه به خصوصیات کاری هر تجهیز ،فضای مورد نیاز جهت مواد اولیه و محصول خروجی آن محاسبه شده و به مساحت اولیه اضا فه می گردد.
محاسبه ا نبار ها
با در نظر گرفتن ،مصرف سالیانه مواد اولیه،تولید سالیانه ، زاویه قرار هر یک و وزن آنها مساحت هر انبار برای ذخیره یک ماه تعیین می گردد.

ردیف
شرح
مقدار
واحد
1
سالن تولید
300
مترمربع
2
ا نبار مواد اولیه
50
متر مربع
3
انبار محصول
80
متر مربع
4
ساختمان اداری و سرویس ها
40
مترمربع
5
ساختمان نگهبانی و سرایداری
30
مترمربع
6
سایر (آزمایشگاه، رختکن ، غذاخوری و ….
.
مترمربع

تجهیزات و تاسیسات عمومی وانرژی مصرفی سالیانه

عنوان
شرح
برق رسانی
شبکه داخلی، سه فاز kw 75، به همراه تا بلو برق و کا بل کشی
آب رسانی
شبکه داخلی، حق ا نشعاب آب 2/1 اینچ ، لوله کشی
سوخت رسانی
حق انشعاب ، لوله کشی گاز
وسایل گرمایش وسرمایش وایمنی
بخاری،کولر، کپسول اکسیژن ،کمکهای اولیه
ارتبا طی
تلفن ثابت 3 خط،همراه 2 خط
اطفاء حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی

برآورد مصرف انرژی سالیانه
آب :
انواع آب مورد نیاز در این واحد عبارتند از :
آب مورد نیاز جهت شستشو و آبیاری فضای سبز :
برای آبیاری فضای سبز کارخانه به ازای هر متر مربع فضای سبز 5/1 لیتر در روز آب در نظر گرفته می شود و جهت شستشوی کارخانه نیز سالیانه 3m 550 آب تخمین زده شده است .
آب مورد نیاز جهت آشامیدن ، حمام و آشپزخانه :
موارد فوق به ازای هر نفر 150 لیتر در روز در نظر گرفته می شود . بدین ترتیب چون تعداد پرسنل در سه شیفت برای کارخانه ، 12 نفر پیش بینی شد ه مقدار آب مورد نیاز این واحد جهت مصارف فوق حدود 450 متر مکعب در سال تخمین زده می شود.

شرح
مقدار مصرف (متر مکعب)
آب جهت تولید
0
آب مورد نیاز برای آشامیدن و نیاز آفراد
450
آب مورد نیاز برای آبیاری و شستشوی کارخانه
550
مجموع
1000

برق:
الکتریسیته مورد نیاز در خط تولید:
برای این خط تولید برق سه فاز با ولتاژ 380 ولت، با توان kw 75 مورد نیاز است.
ا نرژی الکتریکی مورد نیاز در بخش تولید برای ماشین آلات kw 49 می باشد .

الکتریسیته مورد نیاز جهت روشنایی:
توان لازم برای روشنایی سوله خط تولید ، سوله انبار مواد اولیه ، سوله انبار محصول، سوله تاسیسات برقی و سوله سیستم خنک کننده ، هوای فشرده و سیستم اطفاء حریق بطورمتوسط w20 به ازاء هر متر مربع در نظر گرفته می شود . همچنین برای ساختمانهای اداری و رفاهی نیز توان مورد نیاز برای روشنایی معادل w 35 به ازای هر متر مربع در نظر گرفته شده است .

ردیف
شرح
متراژ
مقدار مصرف
مقدارمصرفKW
1
سالن تولید
300

6
2
انبار مواد اولیه
50

1
3
انبار محصول
80

2
4
ساختمان اداری و سرویس ها
30

1
5
ساختمان نگهبانی و سرایداری
40

1
6
روشنایی محوطه
1700

5/8

جمع
5/19

مجموع مصرف برق به شرخ ذیل می باشد:

شرح
توان کل kw
ماشین آلات خط تولید
5/45
روشنایی
5/19
سرمایش، گرمایش و تهویه
5
سرویس های جا نبی
5
مجموع
75

سوخت:
فرایند : نیاز نمی باشد.
گرمایش : در این واحد گاز طبیعی برای گرمایش بکار برده می شود .جهت گرمایش ساختمانها میزان سوخت مورد نیاز برای هر 100 متر مربع ازساختمانها ، 25 متر مکعب گاز طبیعی در روز است که با توجه به استفاده 150 روز از سال ، میزان گاز مورد نیاز سالانه حدودا m3 17.000 می باشد .

سوخت خودروها و وسایل حمل و نقل نیز در جدول زیر آمده است :

شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
آب مصرفی
M3
3/3
1000
برق مصرفی
kwh
600
180.000
سوخت
مصرفی
گازوئیل
lit
0
0

گاز
M3
6/56
17.000

بنزین
lit
25
7.000

فصل چهارم

بررسی اقتصادی

( بازار

مطالعه بازار

مطالعه بازار عبارت است از استفاده از یک مجموعه تکنیک ها برای جمع آوری اطلاعات در باره محیطی که موسسه در آن وجود دارد و پیش بینی روند های اینده به نحوی که موسسه بتواند با موثرترین وضع خود را با تغییرات آینده تطبیق دهد .
آگاهی از بازار ، مستلزم پاسخ دادن به سئولات زیر است :
– حجم بازار ونرخ رشد آن
– عکس العمل رقبای موجود و رقبای احتمالی اینده چگونه است (
– وضع هزینه ها و قیمت ها و روند گذشته و آینده آن و تاثیر این عوامل در فروش آینده به چه صورت است (
– موسسه در کدام بازار می تواند رقابت کند (
مسلما برای تمام سئولات فوق پیدا کردن جوابهای قطعی و ریاضی ، امری مشکل است . ولی در بعضی از موارد جوابهای تقریبی نیز برای تصمیم گیری های حیاتی می تواند مفید باشد .

ضرورت مطالعه بازار

به بیان کلی مطالعه بازار ، فرایندی است به منظور درک موارد زیر :
– دور نمای فروش محصول یا گروهی از محصولات مشخص .
– چگونگی کسب موفقیت در زمینه فروش آن محصول یا محصولات .

بندرت اتفاق می ا فتد که مطالعه بازار از جمع اوری ا نبوهی از آمار و ا طلاعات راجع به بازار ، فراتر نرود چرا که واقعیات بایستی از تفسیر و تجزیه و تحلیل این آمار و ا طلاعات اخذ شود.
این موضوعات باید برای مدیریت به ا ندازه کافی واضح و روشن باشد تا ایشان قادر به اخذ تصمیماتی در رابطه با متعهد شدن به بازار گردد. به عبارت دیگر مطالعه بازار باید یک اقد ام عملی و قابل اجرا باشد که به تصمیمات و طرح های مشخص منجر گردد .
مطالعه بازار می تواند قبل یا بعد از تلاش جهت نفوذ در بازار صورت گیرد . این مطالعه توسط یک یا گروهی از موسسات و یا برای آنها انجام شده و از لحاظ موضوعی در ارتباط با محصولات فیزیکی و یا خدمات معینی می باشد .

کاربرد مطالعه بازار و اهمیت آن

در بازارهای مختلف بروز قضاوت های اشتباه برای یک موسسه که هزینه بالایی را هم به بار می آورد، دور از ذهن نیست . موسسه ممکن است تصمیم به تولید یک محصول بگیرد و یا محصولی را تولید نماید در حالیکه فروش آن با موفقیت همراه نباشد ، چرا که این موسسه در بازار یابی ، شیوه اشتباهی را در پیش گرفته است . بدین معنی که محصول را از طریق توزیع کنندگان نامناسب به بازار رسانیده ، قیمت غیر واقعی برای آن تعیین نموده ، در تبلیغات از کانالهای درستی استفاده نکرده و یا اشتباهات دیگری در این مورد مرتکب شده است . مطالعه بازار می تواند ا طلاعاتی را فراهم نماید که از بروز چنین اشتبا هاتی جلوگیری کند .
اگر مطالعه بازار ، برای بازار داخلی مهم باشد در مورد بازارهای خارجی حیاتی ا ست . بندرت افرادی یافت می شوند که حتی با واقعیات ساده در مورد جغرافیا ، فرهنگ و اقتصاد کشورهایی به غیر کشور خود آشنایی داشته باشند . لذا مطالعات دقیق بازارهای صادراتی قبل از تصمیم به حضور در آنها لازم ا ست .باید درک کنیم که بازارهای خارجی متفاوت از بازارهای داخلی هستند و ما می- توانیم از مطالعه بازار جهت شناخت این تفاوتها و ارزیابی درجهاهمییت آنها ، استفاده نماییم .
در مواردی می توان از مطا لعه بازار صرف نظر کرد و مستقیما بازار را آزمایش نمود و این در مواقعی معقول ا ست که هزینه این آزمایش کمتر از هزینه مطا لعه بازار باشد .

مطا لعه بازار می تواند در پاسخ به سوالاتی از قبیل سوالات زیر کمک نماید :

– چه کشورهایی بهترین بازار را برای محصولات ما دارا هستند ؟
– انتظار می رود چه میزان از محصولات ما در بازار خاص بفروش برسد ؟
– محصول چگونه باشد تا فروش افزایش یابد ؟
– تا چه حد برای محصولات خود باید هزینه کنیم و درآمد فروش در سطوح مختلف قیمت ، چه میزان می تواند با شد ؟
– چگونه باید برای محصولات خود بازار پیدا کنیم ؟
– مخارج دستیابی به فروش مشخص چه میزان ا ست ؟

محاسبات

مالی واقتصادی

پرسشنامه ایجاد واحدهای صنعتی کوچک

1- محل اجرای طرح

2- مشخصات متقاضی

نام ونام خانوادگی
نام پدر
ش. ش
تحصیلات
تجربه

0
0
.
ماهر

3- نوع و میزان و قیمت فروش محصولات تولیدی ( فروش کل )

ردیف
نام محصول
میزان تولید سالیانه
قیمت واحد (ریال)
قیمت فروش(هزار ریال)
1
کندوی عسل
3000 عدد
150.000
450.000
2
صندوق میوه سنتی
20.000 عدد
9.000
180.000
3
چهار چوب در وپنجره
100.000
18.000
1.800.000
جمع
2.430.000

4- زمین
مساحت(متر مربع)
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1700
60.000
102.000

ردیف
شرح کار
مقدار کار
قیمت واحد (ریال)
کل هزینه (هزار ریال)
1
تسطیح و خاک برداری
1500 مترمربع
15.000
22.500
2
حصارکشی (با ارتفاع 5/2)
234 متر
350.000
81.900
3
جدول گذاری
100
150.000
15.000
4
خیابان کشی و آسفالت
100
50.000
5.000
5
پارکینگ
0
0
0
6
فضای سبز
200 مترمربع
80.000
16.000
7
روشنایی
50
90.000
4.500
8
سایر
0
0
0
جمع
144.900
5- محوطه سازی

4- ساختمان و ابنیه صنعتی و غیر صنعتی

ردیف
شرح
مقدار
واحد
قیمت واحد(ریال)
کل هزینه (هزار ریال)
1
سالن تولید
300
مترمربع
1.500.000
450.000
2
انبار مواد اولیه
50
متر مربع
1.400.000
70.000
3
انبار محصول
80
متر مربع
1400.000
112.000
4
ساختمان اداری و سرویس ها
40
مترمربع
1.600.000
64.000
5
نگهبانی و سرایداری
30
متر مربع
1.400.000
42.000
6
سایر
.
مترمربع
.
.
جمع
738.000

5- وسایل وتجهیزات اداری وآزمایشگاهی

ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(هزار ریال)
1
کامپیوتر و متعلقات
2
5.000.000
12.000
2
میز اداری و متعلقات
3
800.000
2.400
3
کمد و بوفه
3
650.000
1950
4
اثاثیه و ملزومات اداری


700
5
سایر موارد(فکس و..)


4.000
جمع کل
21.000

6- ماشین آلات و تجهیزات خط تولید

ردیف
نام ماشین آلات و تجهیزات
تعداد
قیمت واحد (هزار ریال
قیمت کل (هزار ریال)
1
دستگاه اره نجاری
2
40.000
80.000
2
دستگاه سه کاره نجاری
2
600.000
120.000
3
دستگاه ساخت چارچوب
2
30.000
60.000
4
جرثقیل دستی یا سقفی 2 تنی
1
50.000
50.000
5
لوازم و تجهیزات دستی و برقی و ابزار آلات ( رنده،آچار بادی مثل پیچ گوشتی، سمباده برقی، چکش و ….
2 دست
30.000

60.000

هزینه حمل و نقل و نصب و راه اندازی ماشین الات خط تولید( 3- 5 % ) قیمت کل
17
جمع
367.000

9- تاسیسات عمومی و تجهیزات
عنوان
شرح و توضیحات
قیمت (هزار ریال)
برق رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب kw 75
75.000
آب رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب آب
30.000
سوخت رسانی
حق انشعاب ، شبکه داخلی
25.000
وسایل گرمایش و سرمایش و ایمنی
بخاری-کولر-کپسول اکسیژن-کمکهای اولیه
20.000
ارتباطی
تلفن ثابت 2 خط و همراه2 خط
9.000
ا طفا حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی

20.000
سایر
متفرقه ( لوازم و تجهیزات آزمایشگاه،و….
20.000
جمع
199.000

10- وسایل حمل و نقل

ردیف
شرح وسایل
وضعیت دارایی
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد (هزارریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
وانت بار
مورد نیاز
نیسان
1
120.000
120.000
2
سه چرخ انبار
مورد نیاز

2
15.000
30.000
جمع
150.000

11- برآورد مواد اولیه مصرفی سالیا نه

ردیف
نام مواد
میزان مصرف
واحد
قیمت واحد
(ریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
چوب
420
تن
1700.000
714.000
2
میخ و پیچ
490.000
عدد
150
73.500
3

چسب چوب
250
کیلو گرم
40.000
10.000
4
ورق گالوانیزه
1650
متر مربع
60.000
99.000
جمع
896.500

12- برآورد هزینه استهلاک
شرح
ارزش دارایی (هزار ریال)
درصد
هزینه سالیانه (هزار ریال)
محوطه سازی
144.900
5%
7245
ساختمان
738.000
5%
36.900
ماشین آلات و تجهیزات
367.000
10%
36.700
تاسیسات
199.000
10%
19.900
وسایل حمل و نقل
150.000
10%
15.000
وسایل دفتری وآزمایشگاهی
21.000
10%
2.100
پیش بینی نشده
80.995
10%
8.099
جمع کل
125.944

13- برآورد هزینه انرژی (آب، برق و سوخت مصرفی)

شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
هزینه واحد(ریال)
هزینه کل(هزار ریال)
آب مصرفی
مترمکعب

1000
1000
1000
برق مصرفی
کیلووات ساعت
600
180.000
800
144.000
سوخت مصرفی
گازوئیل
لیتر
0
0
0
0

گاز
مترمکعب
5/62
18.750
300
5625

بنزین
لیتر
20
6000
1.000
6000
جمع
156.625

14- بر آورد هزینه تعمیرات و نگهداری

شرح
ارزش دارائی(هزار ریال)
درصد
هزینه تعمیرات سالیانه (هزار ریال)
ساختمان
738.000
2%
14.760
محوطه سازی
144.900
2%
2898
ماشین آلات و تجهیزات
367.000
5%
18.350
تاسیسات
199.000
5%
9950
وسایل دفتری و آزمایشگا هی
21000
2%
42
وسایل حمل و نقل
150.000
10%
15.000
جمع
61.000

15- بر آورد حقوق و دستمزد و نیروی انسانی
ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
متوسط حقوق ماهیانه (ریال)
جمع حقوق سالیانه(هزار ریال)
1
مدیر طرح و کارشناس تولید
مهندس صنایع
1
4.500.000
54.000
2
کارمند اداری و پشتیبانی و حسابدار
دیپلم – تکنسین
1
2.500.000
30.000
3
کارگرفنی ماهر تولیدی و تعمیراتی
دیپلم – تکنسین فنی
3
2.500.000
90.000
4
کارگر فنی نیمه ماهر و ساده
دیپلم
3
2.000.000
72.000
5
راننده
زیر دیپلم
1
2.000.000
24.000
6
نگهبان و سرایدار و آبدارچی
زیر دیپلم
1
2.000.000
24.000
جمع
10

294.000
مزایا و حق بیمه کارفرما در سال به میزان 28%کل حقوق سالیانه پرسنل

82.000
جمع کل

376.000

جمع نیروی انسانی مورد نیاز 10 نفردر یک شیفت و یا 300 روز کاری در سال می باشد.

16- بر آورد سرمایه ثابت:

الف – هزینه های سرمایه ای
شرح
مبلغ (هزار ریال)
زمین
102.000
محوطه سازی
144.900
ساختمان
738.000
ماشین آلات و تجهیزات
367.000
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
21.000
تاسیسات
199.000
وسایل حمل و نقل
150.000
پیش بینی نشده ( 5% مقادیر بالا )
86.000
جمع کل
1.808.000

ب- هزینه های قبل از بهره برداری

شرح
مبلغ (هزار ریال)
هزینه های تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوز، حق ثبت قراراداد بانکی (1% هزینه سرمایه ای)
18.080
هزینه آموزس پرسنل (1% کل حقوق سالانه)
3760
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی
50.000
جمع
71.840

سرمایه ثابت = مجموع مقادیر فوق = 1.879.840 هزار ریال

17- برآورد سرمایه در گردش

عنوان
شرح
مبلغ (هزار ریال)
مواد اولیه و بسته بندی
مدت 1 ماه مواد اولیه
74.708
حقوق و دستمزد
2 ماه حقوق و مزایا
63.000
تنخواه گردان
2 ماه هزینه انرژی و تعمیرات و نگهداری
36.271
جمع
173.979

18- نحوه سرمایه گذاری

شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی
جمع(هزار ریال)

مبلغ
درصد
مبلغ
درصد

سرمایه ثابت
280.840
23%
1.454.000
77 %
1.879.840
سرمایه در گردش
78.290
45%
95.688
55 %
173.979
جمع کل سرمایه گذاری
359.130
25%
1.549.688
75 %
2.053.819

19- هزینه های تولید سالیانه

شرح
مبلغ(هزار ریال)
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
896.500
هزینه حقوق و دستمزد
376.000
هزینه انرژی (آب ، برق، سوخت)
156.625
هزینه نگهداری و تعمیرات
61.000
هزینه پیش بینی نشده تولید (5 درصد اقلام بالا)
71.761
هزینه اداری فروش(1% اقلام بالا)
15.070
هزینه تسهیلات مالی (2% مقدار وام سرمایه ثابت)
30.077
هزینه بیمه کارخانه (دو هزارم سرمایه ثابت)
3760
هزینه استهلاک
125.944
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری (20% هزینه های قبل از بهره برداری)
14.368
جمع کل
1.696.205

20- قیمت تمام شده = تولید سالیانه / هزینه تولید سالیانه
با توجه به اینکه محصول تولیدی بیش از یک نوع می باشد لذا قیمت تمام شده را به طور دقیق نمی توان برای هر یک از محصولات محاسبه نمد لذا با تقریب قیمت تمام شده را برای محصول عمده که در این طرح چهار چوب در و پنجره می باشد محاسبه می نمائیم:
1.696.205 برا بر است با 16.960 ریال جهت هر عدد چها چوب
100.000
21- قیمت فروش = قیمت فروش به تفکیک در جدول شماره 3 آمده است.
شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل(هزلر ریال)

مقدار
درصد
مقدار
درصد

مواد اولیه و بسته بندی
896.500
100%
0
0%
896.500
حقوق و دستمزد
94.000
25%
282.000
75%
376.000
هزینه انرژی
125.300
80%
31.325
20%
156.625
تعمیرات
45.750
75%
15.250
25%
61.000
پیش بینی نشده
57.409
80%
14.352
20%
71.761
اداری و فروش
0
0%
15.070
100%
15.070
هزینه تسهیلات مالی
0
0%
30.077
100%
30.077
بیمه کارخانه
0
0%
3760
100%
3760
هزینه استهلاک
0
0%
125.944
100%
125.944
استهلاک قبل از بهره برداری
0
0%
14.368
100%
14.368
جمع هزینه های تولیدی
1.218.959

477.246

1.696.205
– محاسبه نقطه سر به سر

نقطه سر به سر = 39 %

هزینه های تولید و مقدار تولید بر اساس 100% ظرفیت محاسبه گر دیده است. درصورتیکه پیش بینی می شود در سال اول معادل 70% ظرفیت،سال دوم به ظرفیت اسمی برسد.

23- سرمایه: (هزار ریال)
ثابت: 1.879.840
در گردش: 173.979
24- سود وزیان ویژه
سود و زیان ویژه = 733.795

ارزش ا فزوده ناخالص 1.315.875

ارزش ا فزوده خالص 1.118.091

نسبت افزوده ناخالص به فروش 54

نسبت ا فزوده خالص به فروش 46

نسبت ا فزوده خالص به سرمایه گذاری کل 54

26- سرمایه ثابت سرا نه: 187.984

27- کل سرمایه گذاری سرا نه: 205.390

28- نرخ بازدهی سرمایه: 36 %

29- دوره برگشت سرمایه: 2.30
برآورد هزینه های سرمایه گذاری طرح

ردیف
شرح هزینه های سرمایه گذاری
انجام شده
هزینه های باقی مانده
جمع کل(هزار ریال)

شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)
شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)

1
زمین
0
0
102.000
0
102.000
2
محوطه سازی
0
0
144.900
0
144.900
3
ساختمان
0
0
0
738.000
738.000
4
ماشین آلات و تجهیزات
0
0
0
367.000
367.000
5
تاسیسات
0
0
0
199.000
199.000
6
ابزار و تجهیزات دفتری و آزمایشگاهی
0
0
21.000
0
21.000
9
وسائط نقلیه
0
0
0
150.000
150.000
11
هزینه های قبل از بهره برداری
0
0
71.840
0
71.840
12
هزینه های پیش بینی نشده
0
0
86.000
0
86.000
جمع هزینه های ثابت
0

280.840
1.454.000
1.879.840
سرمایه در گردش
0
0
78.290
95.688
173.979
جمع کل هزینه های سرمایه گذاری
0
0
359.130
1.549.688
2.053.819

47


تعداد صفحات : 47 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود