تارا فایل

طرح توجیهی تولید انواع کاکائو و شکلات و آبنبات شکر پنیر




به نام خدا

طرح توجیهی فنی، اقتصادی ، مالی

تولید :

– انواع کاکائو شکلات و انواع نقل و آبنبات
– شکر پنیر

مشخصات کلی طرح
عنوان طرح
تولید انواع کاکائو شکلات و انواع نقل و آبنبات و شکر پنیر
ظرفیت طرح
210 تن
مواد اولیه
شکر، گلوکز، آب
محل تامین ماده اولیه
داخلی
محل اجرای طرح
شهرستان بجنورد – شهرک صنعتی ش 2
بررسی بازار
میزان مصرف سالانه داخلی استان
در فصل بررسی بازار
میزان واردات
0
میزان صادرات
0
پیش بینی میزان صادرات
0
تولیدات داخل استان
0
مباحث اقتصادی طرح
اشتغال (نفر)
13
تعداد روز کاری در سال
300
مساحت زمین (متر مربع)
2500
قیمت فروش محصول (عدد)
19.000 هزار ریال
فروش سالیانه
3.940.000 هزار ریال
سرمایه ثابت
4.641.410هزار ریال
سرمایه در گردش
229.215هزار ریال
نقطه سر به سر
38 %
دوره برگشت سرمایه
3.26
بازده سرمایه
31 %
تسهیلات بانکی سرمایه ثابت
3.754.385 هزار ریال
تسهیلات بانکی سرمایه در گردش
126.068 هزار ریال
چکیده طرح:

فصل اول

* تعریف،ویژگیها ومشخصات فنی

* استاندارد محصول

* کالای جایگزین

* بررسی قیمت و بازار مصرف و کاربرد محصول

تعریف،ویژگیها ومشخصات فنی محصول

شکلات کاکائویی و آبنبات به عنوان ماده غذایی انرژی زا و مصرفی می باشد که بیشتر بعنوان تنقلات مصرف می شود.
شکلات و آبنبات در شرایط عادی محیط دو ماه ماندگاری دارد. چنانکه بیش از یکسال در انبار بماند خواص و کیفیت خود را از دست می دهد. انبار محصول شکلات و آبنبات بایستی دارای جریان هوای مناسب باشد. انبار شکلات باید با رطوبت نسبی 60 % و درجه حرارت 16 تا 18 درجه سانتیگراد باشد. تحت این شرایط شکلات بمدت 6 ماه با کیفیت خوب باقی خواهد ماند. به طور کلی شکلات باید در درجه حرارت های پایین نگهداری شود.
چنانچه این محصول با نسبت درصدهای لازم در فرمول تولید شود رقیبی برای کالاهای مشابه خارجی می باشد و همچنین می تواند جهت صادرات در بازارهای خارجی منطقه استفاده گردد.
دانه های کاکائو ممکن است از نظر اسانس به دو گروه اصلی تقسیم شوند گروه اول شامل دانه های قوی از نظر اسانس و گروه دوم انواع دانه های ضعیف از نظر اسانس خواهد بود. در صنعت شکلات از دو نوع دانه کاکائو استفاده می گردد، گروه اول دانه های خوب بوده که محصول آن کره کاکائو است و معادل 56 % کاکائوی خالص است . گروه دوم دانه های متوسط و ضعیف است که محصول آن پودر کاکائو بوده و معادل 44 % کاکائو خواهد بود. پودر کاکائو معمولا بین 8 تا 27 درصد چربی دارد . در صنعت شکلات سازی ، دانه های بو داده شده پس از آسیاب به صورت مس لیکور در می آید.
با توجه به تنوع طلبی شکلات وآبنبات ، تولید آن دارای مراحل مختلف بوده و با عنایت به درصد کاکائو ، گلوکز و همچنین مواد افزودنی مصرفی در هنگام تولید فرمولهای مختلفی را دارا می باشد. لیکن از نظر کلی و به طور اختصار به شرح خط تولید می پردازیم.

ابتدا شکر سفید مورد مصرف را داخل آسیاب ریخته تا از صورت دانه بندی به صورت پودر شکر درآید و سپس آب و شیر خشک و روغن را به پودر شکر افزوده و همه را در دیگ پخت دو جداره قرار می دهیم. محلول به دست آمده به طرف دیگ هدایت می شود و در دیگ کاکائو به صورت پودر یا کره کاکائو و لستین و انواع اسانس مصرفی و سایر افزودنی ها به آن اضافه شده و به وسیله میکسر بالای دیگ به هم آمیخته گشته و خمیری یکنواخت تشکیل می گردد.
که بعد از توقف کوتاهی شکلات آماده است. به طرف دستگاه پرکن هدایت می گردد و بعد از شکل گرفتن توسط دستگاه فرم دهنده به ماشین بسته بندی منتقل شده و در دستگاه مذکور با رعایت نکات بسته بندی مناسب که ممکن است به صورت کاغذ مومی آلومینیومی و یا سولفان باشد، بسته بندی شده و جهت جلوگیری از فاسد شدن و تغییر شکل در داخل فریزر قرار گرفته و بعد از مدت کوتاهی به داخل کارتن انتقال یافته و سپس به انبار محصول تولیدی حمل می گردد.
اصولا شکلات, و آبنبات در شکل های مختلف ، بنابر تقاضای بازار تولید می شود، ولی بهترین اندازه از نظر وزن 15 الی 35 گرم می باشد.

شماره تعرفه گمرکی:
شماره تعرفه گمرکی برای محصولات فوق تعریف نشده است و به همین دلیل از یک شماره تعرفه کلی که به عنوان "سایر" شناخته می شود باید/ استفاده نمود . به شماره 90/2106
.
– شرایط واردات :
در مورد واردات این محصولات نبات و آبنبات شرایط خاصی در سایت رسمی وزارت بازرگانی ذکرنشده است . و تنها موردی که آمده میزان تعرفه واردات نبات و آبنبات می باشد که به ازای هر کیلوگرم 65 سنت ذکر شده است.
http://www.irtp.com/Farsi/laws/bakhsh/all.asp :

– بررسی و ارائه استاندارد :
در مورد استاندارد محصولات نبات و آبنبات می توان به استاندارد شماره 711با عنوان " ویژگیها و روشهای آزمون تافی و آبنبات " و همچنین استاندارد شماره 739باعنوان " نبات و روشهای آزمون آن" اشاره نمود. که دامنه کاربرد آن درباره ویژگیها، بسته بندی، نمونه برداری روشهای آزمون و تعریف و ساخت و نشانه گذاری انواع محصولات نبات و آبنبات می باشد.
-1 فراورده های غذایی و کد 1999 TC همچنین می توان به استاندارد 34 مربوط به مواد غذایی اشاره کرد در آن در مورد کلیه مواد غذایی ISO 6888 مواردی آورده شده است.
بر اساس استاندارد شماره 711 تعریف آبنباتهای مختلف به شرح زیر می باشد:

– آب نبات ساده :
مخلوط پخته ای از مواد اصلی مندرج ( در بند 6) این استاندارد است با قوام سخت که در دمای 138 الی 148 درجه سلسیوس تهیه می گردد .

– آب نبات شیری :
همان آب نبات ساده است که در ترکیب آن به میزان حداقل 2 درصد شیر خشک به کار رفته است .
– آب نبات مغزدار
همان آب نبات ساده و یا شیری است که دارای اندرونه ای از مواد فرعی مرسوم می باشد .
تذکر – آب نبات با طعم میوه همان آب نبات ساده است که در آن از اسانس میوه استفاده شده است .
بر اساس این استاندارد موادی که می توان در آبنبات استفاده نمود به شرح زیرمی باشد:

-1 مواد اصلی :
– شکر مطابق ویژگیهای مندرج در استاندارد شماره 69 ایران .
– گلوکز مایع مطابق ویژگیهای مندرج در استاندارد شماره 621 ایران و یا شربت اینورت .
– شیر
– روغن نباتی جامد
-2 مواد فرعی :
– قهوه یا عصاره قهوه .
– کاکائو .
– میوه و فرآورده های آن .
– عسل .
– مغزها مانند گردو , بادام , فندق , نارگیل .
– شربتهای ساده .
– پودر سفیده تخم مرغ – کازئین – پودر آلبومین .

-3 مواد افزودنی :
– اسانسهای مجاز خوراکی , طبق استاندارد شماره 952 ایران .
– اسیدهای آلی مجاز خوراکی نظیر سیتریک , مالیک و غیره طبق استانداردهای مربوطه
– رنگهای مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 740 ایران.
– امولسی فایرهای مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 949 ایران .
– پایدار کننده های مجاز خوراکی طبق استاندارد شماره 949 ایران .
– نمک طبق استاندارد شماره 29 ایران
– جوش شیرین طبق استاندارد شماره 615 ایران .
– سوربیتول طبق استاندارد شماره … 2 ایران .
– گلیسیرین خوراکی طبق استاندارد شماره … 3 ایران .

بر اساس استاندارد شماره 711 : ویژگیهای آبنبات به شرح جدول زیر می باشد:

انواع آبنبات

ساده

شیری

مغزدار

بند آزمون
ویژه گیها

حداکثر درصد وزنی آب باقیمانده
5/1
5/1
5/2
12 -1
حداکثر درصد وزنی خاکستر سولفات
5/0
5/0
7/0
12-2
حداکثر درصد وزنی خاکستر نامحلول در اسید
06/0
06/0
06/0
12-3
حداکثر درصد وزنی قند احیا کننده بر حسب دکسترون
10
10
10
12-4
حداکثر درصد وزنی ساکاروز
70
70
70
12-5
حداکثر درصد وزنی
1-
1

12-6

– بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول :
در مورد قیمت داخلی آبنبات با توجه به طعمهای مختلف و اشکال و انواع مغزدار و بدون مغز ما بین 20000 ریال تا 650000 ریال به ازای هر کیلوگرم متفاوت است . اما در مورد قیمت جهانی محصولات فوق با توجه به انواع مختلف محصول قیمت جهانی ما بین 2 الی 10دلار به ازای هر کیلوگرم متفاوت می باشد.

– توضیح موارد مصرف و کاربرد :
آبنبات یکی از ساده ترین شیرینی ها جهت مصرف می باشند . هم ازنظر مصرف در مراسم و جشنها و نیز از لحاظ پزشکی نیز در بعضی موارد افت فشار در بیماران، ساده ترین راه برای بهبود حال مریض مصرف نبات می باشد .
در عین حال از لحاظ قیمت نیز بسیار مقرون به صرفه بوده و از لحاظ تنوع در طعم نیز بسیار متنوع می باشد. از دیگر موارد م صرف نبات می توان به طعم دهی به دیگر موارد غذایی اشاره کرد و در طعم شیرینی جات و کیک ها از پودر نبات و آبنبات می توان استفاده کرد.

– بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول:
برای آبنبات مانند تمام مواد غذایی که از لحاظ مصر ف وسعت زیادی دارند، می توان کالاهای جایگزین دیگری در نظر گرفت، مانند انواع شکلاتها، تافی ها و دیگر شیرینی جات که در بازار مصرف موجود باشد . اما هیچ یک ازمواد غذایی خود با توجه به شرایط ساده تولید آبنبات و تنوع در تولید وسهولت در امر تامین مواد اولی ه جایگزین این دو محصول نخواهند بود و همواره این محصولات در بازار مصرف جایگاه ویژه ای برای خود دارند.

-اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز :
آبنبات امروزه یک کالای تولیدی و مصرفی بسیار مهم در بازار جهانی می باشد. زیرا موارد مصرف آن و تنوع تو لید و مصرف آن بسیار زیاد و همچنین تولید آن بسیار ساده و پرسود می باشد . کمتر کشوری در دنیا موجود می باشد که در زمینه تولید این محصولات و یا مواد اولیه آن، بخصوص شکر فعالیت نداشته باشد، از این رو می توان گفت تولید آبنبات در هر 5 قاره جهان یکی از شاخه های مهم صنایع غذایی می باشد . از این نظر تولید محصولات و آبنبات و حتی تکنولوژی تولید این محصولات می تواند دریچه مهمی جهت بازگشایی طرحهای اقتصادی و مناسبات اقتصادی با سایر کشورهای جهان و تولید کنندگان و مصرف کنندگان این محصولات و مواد اولیه آن باشد . به
خصوص وجود کشورمان درپل ارتباطی 3 قاره مهم جهان یعنی اروپا و افریقا و آسیا می تواند در زمینه راه برد این فعالیت اقتصادی بسیار گره گشا باشد.

– کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول :
سالهاست که در دنیا تکنولوژی تولیدات مواد غذایی از جمله آبنبات در اختیار کشورهای پیشرفته اروپایی می باشد، چه بسا تا حدود 10 سال پیش %90 از تولیدات عمده جهانی نبات و آبنبات در اختیار 4 الی 5 کشور اروپایی از جمله آلمان و ترکیه و

اتریش و بلژیک و انگلیس بود . اما در سالهای اخیر دامنه تولید این محصول و تکنولوژی تولید این محصولات به دیگر قاره های جهان رسید و در کشورمان هم گامهای بلندی در زمینه تولید صنعتی این محصولات برداشته شده است، چه بسا در بخش خاورمیانه، ایران اولین تولید کننده این محصولات باشد، اما در مورد کشورهای مصرف کننده محصول می توان گفت به دلیل وسعت تو لید تنوع این محصولات در تمامی کشورهای دنیا، مصرف این محصولات سهم بسزایی داشته و مقادیر زیادی از مصرف آن در کشورهای مختلف موجود است، اما به خصوص می توان به کشورهای جنوب خلیج فارس و یا بازار جنوب شرق آسیا و اروپا اشاره کرد که از بزرگترین مصرف کنندگان این محصولات در جهان می باشد.

فصل دوم

مطالعات فنی

* تشریح فرایند تولید

* دستگاها وتجهیزات خط تولید

* نیروی انسانی مورد نیاز

* براورد میزان مصرف مواد اولیه

* تجهیزات وتاسیسات عمومی و
مصرف انرژی سالیانه

تشریح فرایند تولید

بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه محصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها

تکنولوژی ساخت نبات و آب نبات یکی از ساده ترین تکنولوژیهای تولید مواد غذایی می باشد. در کل ماده اصلی تولید این محصول شکر می باشد . برای تولید نبات معمولی شکر را در داخل مخزنی به مقداری حل می کنند که به اصطلاح به محلول تشکیل شده محلول سیر شده یا فوق اشباع گفته می شود .
بعد از این مرحله، مرحله دانه زنی انجام می شود . به این ترتیب که یک ماده خارجی مانند نخ در محلول قرار می گیرد و مولکولهای شکر به صورت مرتب بر روی هم می چسبند و تشکیل نبات می دهند با گذشت زمان نبات نازک تشکیل شده به دور نخ افزایش ضخامت می یابد و تشکیل بلورهای بزرگتر نبات صورت می گیرد، در این زمان نبات آماده است و باید از محلول خارج شده و بعد از مرحله خشک شدن بسته بندی شود.
اما تکنولوژی تولید آب نبات مراحل دیگری دارد که به آن اشاره خواهد شد. ابتدا شکر را به همراه گلوکز و آب داخل مخزن ریخته می جوشانیم، در این عملیات ساکروز(شکر( طی عملیاتی در محیط اسیدی گلوکز به قند احیا تبدیل می شود. حال شربت تولید شده به دستگاه پخت آبنبات وارد می شود . در این دستگاه شربت تحت خلا و در دمای مناسب پخت بین 136 تا 142 درجه سانتیگراد پخته می شود، دلیل خلا کردن دستگاه به این علت است که اکسیژنی که در ه وا وجود دارد و موجب اکسیداسیون شربت می شود، در نتیجه شربت در حضور اکسیژن رنگ شفاف خود را از دست می دهد و کدر می شود .
پس با خلا کردن دستگاه از وجود اکسیژن کاسته می شود و به شفافیت شربت لطمه وارد نمی شود. بعد از پخت شربت به صورت خمیری تبدیل می شود و آن را بر روی سنگ خنک کن منتقل می کنند.

بعد از این مرحله خمیر وارد دستگاههای مختلف بر اساس سفارش تولید می شود، مثلاً اگر بخواهیم داخل آبنبات مغزدار باشد، خمیر وارد دستگاه مخصوص شده و این دستگاه داخل خمیر مغز تزریق می کند، بعد از این مرحله خمیر وارد دستگاه پرس فرم د هنده می شود و به اندازه و اشکال مختلف تبدیل خواهد شد و بعد از آن آبنباتها وارد تونل خنک کننده شده و وارد مرحله بسته بندی می شوند. شایان ذکر است مرحله طعم دادن به آبنباتها بوسیله اسانسها و با رنگ دادن به آنها در همان مرحله که خمیر وارد سینی خنک کن می شود انجام داده می شود. بسته بندی آبنباتها، بستگی به دستگاه های مختلف موجود ممکن است دو
سر پیچ، یک سرپیچ و یا دو سر پرس باشد که بسته به نوع نیاز ، دستگاه عملیات را انجام خواهد داد.

بلوک دیاگرام تولید

شکر (60% ) آب( 10 % ) گلوکز( 30% )


دیگ آماده سازی شربت

دیگ پخت شربت


رنگ مجاز و اسانس ←
( 5 0/0 % )
سنگ خنک کن

دستگاه تزریق پودر یا خمیر داخل آبنبات

دستگاه پرس فرم دهنده

تونل خنک کننده

دستگاه بسته بندی

تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژیهای مرسوم در فرایند تولید محصول :

اصولا تکنولوژی تولید نبات و آبنبات همین تکنولوژی ذکر شده می باشد، تنها تفاوتی که می توان به آن اشاره نمود ، دقت دستگاه ها از لحاظ عملیاتی می باشد مثلاً نباید در طول خط تولید آبنبات دمای مواد نبات افت و خیز داشته باشد زیرا در این حالت
دا نه های سفت در داخل خمیر ایجاد می شود و از کیفیت محصول نهایی کاسته می شود، همین طور محفوظ بودن دستگاهها در برابر ورود هوا و یا مواد و اجسام خارجی که از بهداشتی بودن محصولات جلوگیری می کند. مثلا در قسمت حمل و نقل آبنباتهای تولیدشده از قسمت فرم دهنده و تونل خنک کننده تا قسمت بسته بندی باید از نقاله های استریل شده استفاده کرد و از برخورد دست و یا اجسام دیگر به
این مواد جلوگیری نمود.

سازندگان ماشین آلات

کلیه ماشین آلات و دستگاه ها از شرکت های داخلی تامین می شود و برای کسب اطلاعات بیشتر می توان با آدرس اینترنتی زیر در ارتباط بود:
www.Yadegarimakingmachine.com
همچنین تمامی ماشین آلات ساخت داخل کشور می باشد.
مدت زمان نصب و راه اندازی خطوط تولید بین 3 تا 6 ماه )بستگی به ظرفیت دستگاه ها دارد ) متغیر است.

ارائه لیست تجهیزات و ماشین آلات اصلی فرآیند:

ردیف
نام ماشین آلات و تجهیزات
محل تامین
تعداد
1
دیگ پخت دو پاتیل
داخلی
1
2
دیگ آماده سازی شربت
داخلی
1
3
سنگ خنک کن
داخلی
یک سری
4
اکسترودر (پرس) داخل آبنبات
داخلی
1
5
بچرولرو ریسایز سر پیچ قرقره
داخلی
1
6
ماشین فرم دهنده
داخلی
1
7
جرثقیل دستی یا سقفی کوچک
داخلی
1
8
تونل خنک کننده معمولی با هوای خنک
داخلی
1
9
دستگاه بسته بندی دو سر پرس (پیچ) یا شیرینگ پک
داخلی
2

تعیین نیروی انسانی مورد نیاز:

ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
1
مدیر طرح و مدیر فنی تولید
لیسانس صنایع غذایی
1
2
کارمند اداری و پشتیبانی و حسابدار
دیپلم -تکنسین
2
3
کارگرفنی ما هر تولیدی و تعمیراتی
دیپلم – تکنسین
3
6
کارگرفنی نیمه ما هر و ساده
زیر دیپلم
5
7
راننده
زیر دیپلم
1
8
نگهبان و سرایدار و آبدارچی
زیر دیپلم
1
جمع
13

برآورد مواد اولیه مصرفی:
میزان مصرف مواد اولیه طرح به طور کامل تابع میزان ظرفیت آن می باشد . از طرف دیگر بخشی از ماده اولیه به صورت پرت از آن جدا خواهد شد که لازم است این پرت به ظرفیت تولید ا ضا فه شده و حاصل جمع به عنوان میزان مصرف سالیانه مواد اولیه مورد توجه قرار گیرد . مقدار پرت عمدتا10% در نظر گرفته می شود.

ردیف
نام مواد
میزان مصرف
واحد
محل تامین
1
شکر
140 تن
تن
داخل
2
گلوکز
70
تن
داخل
3

آب
23
متر مکعب
داخل
4
اسانس و رنگ های مجاز
1
تن
داخل
5
مواد و تجهیزات بسته بندی (کارتن، پلاستیک و….
2
تن
داخل
6
مواد شیمیایی آزمایشگاهی
0
0
داخل

برآورد زیر بنای ساختمانهای صنعتی و غیر صنعتی:

محاسبه زیر بنا ومساحت مورد نیاز
اختصاص فضای مناسب و کا فی جهت امور تولیدی و تجهیزات کارخا نه وسهولت تردد و جا بجایی کارکنان ومواد حا ئز ا همیت میباشد.لذا مساحت مربوط به هر یک از قسمتهای واحد تولیدی شامل سالن تولید،ا نبارها،تاسیسات،آزمایشگاه،ساختمانهای اداری وغیر تولیدی وزمین ومحوطه در این قسمت برآورد می گردد.

محاسبه سالن تولید:
برای محاسبه سالن تولید ، ا بتدا فضای استا ندارد دستگاهها با مراجعه به کاتالوگها استخراج، سپس با توجه به خصوصیات کاری هر تجهیز ،فضای مورد نیاز جهت مواد اولیه و محصول خروجی آن محاسبه شده و به مساحت اولیه اضا فه می گردد.

محاسبه ا نبار ها
با در نظر گرفتن ،مصرف سالیانه مواد اولیه،تولید سالیانه ، زاویه قرار هر یک و وزن آنها مساحت هر انبار برای ذخیره یک ماه تعیین می گردد.

ردیف
شرح
مقدار
واحد
1
سالن تولید
400
مترمربع
2
ا نبار مواد اولیه
70
متر مربع
3
انبار محصول
80
متر مربع
4
ساختمان اداری و سرویس ها
60
مترمربع
5
ساختمان نگهبانی و سرایداری
40
مترمربع
6
سایر (آزمایشگاه، رختکن ، غذاخوری و ….
100
مترمربع

تجهیزات و تاسیسات عمومی وانرژی مصرفی سالیانه

عنوان
شرح
برق رسانی
شبکه داخلی، سه فاز kw 100، به همراه تا بلو برق و کا بل کشی
آب رسانی
شبکه داخلی، حق ا نشعاب آب 1 اینچ ، لوله کشی
سوخت رسانی
حق انشعاب ، لوله کشی گاز
وسایل گرمایش وسرمایش وایمنی
بخاری،کولر، کپسول اکسیژن ،کمکهای اولیه
ارتبا طی
تلفن ثابت 3 خط،همراه 2 خط
اطفاء حریق و سایر
دیگ بخار – کپسول و شیلنگ آتش نشانی

برآورد مصرف انرژی سالیانه
آب :
انواع آب مورد نیاز در این واحد عبارتند از :
آب مورد نیاز جهت تولید : 6000 متر مکعب
آب مورد نیاز جهت شستشو و آبیاری فضای سبز :
برای آبیاری فضای سبز کارخانه به ازای هر متر مربع فضای سبز 5/1 لیتر در روز آب در نظر گرفته می شود و جهت شستشوی کارخانه نیز سالیانه 3m 500 آب تخمین زده شده است .
آب مورد نیاز جهت آشامیدن ، حمام و آشپزخانه :
موارد فوق به ازای هر نفر 150 لیتر در روز در نظر گرفته می شود . بدین ترتیب چون تعداد پرسنل در سه شیفت برای کارخانه ، 13 نفر پیش بینی شد ه مقدار آب مورد نیاز این واحد جهت مصارف فوق حدود 600 متر مکعب در سال تخمین زده می شود.

شرح
مقدار مصرف (متر مکعب)
آب جهت تولید
6000
آب مورد نیاز برای آشامیدن و نیاز آفراد
500
آب مورد نیاز برای آبیاری و شستشوی کارخانه
600
مجموع
7100

برق:
الکتریسیته مورد نیاز در خط تولید:
برای این خط تولید برق سه فاز با ولتاژ 380 ولت، با توان kw 100 مورد نیاز است.
ا نرژی الکتریکی مورد نیاز در بخش تولید برای ماشین آلات kw 50 می باشد .
الکتریسیته مورد نیاز جهت روشنایی:
توان لازم برای روشنایی سوله خط تولید ، سوله انبار مواد اولیه ، سوله انبار محصول، سوله تاسیسات برقی و سوله سیستم خنک کننده ، هوای فشرده و سیستم اطفاء حریق بطورمتوسط w15 به ازاء هر متر مربع در نظر گرفته می شود . همچنین برای ساختمانهای اداری و رفاهی نیز توان مورد نیاز برای روشنایی معادل w 35 به ازای هر متر مربع در نظر گرفته شده است .

ردیف
شرح
متراژ
مقدار مصرف
مقدارمصرفKW
1
سالن تولید
400

6
2
انبار مواد اولیه
70

4/1
3
انبار محصول
80

6/1
4
ساختمان اداری و سرویس ها
60

1
5
ساختمان نگهبانی و سرایداری و سایر
140

5/2
6
روشنایی محوطه
1600

5/12

جمع
25

مجموع مصرف برق به شرخ ذیل می باشد:

شرح
توان کل kw
ماشین آلات خط تولید
60
روشنایی
25
سرمایش، گرمایش و تهویه
5
سرویس های جا نبی
10
مجموع
100

سوخت:
فرایند : 22.000 متر مکعب گاز جهت پخت و آماده سازی شربت
گرمایش : در این واحد گاز طبیعی برای گرمایش بکار برده می شود .جهت گرمایش ساختمانها میزان سوخت مورد نیاز برای هر 100 متر مربع ازساختمانها ، 25 متر مکعب گاز طبیعی در روز است که با توجه به استفاده 150 روز از سال ، میزان گاز مورد نیاز سالانه حدودا m3 28.000 می باشد .

سوخت خودروها و وسایل حمل و نقل نیز در جدول زیر آمده است :

شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
آب مصرفی
M3
3/23
7000
برق مصرفی
kwh
800
240.000
سوخت
مصرفی
گازوئیل
lit
40
12.000

گاز
M3
167
50.000

بنزین
lit
20
6.000

فصل سوم

بررسی اقتصادی

( بازار )

وضعیت عرضه و تقاضا

تعداد واحدهای فعال در زمینه تولید آبنبات به تفکیک استان در کل شور و همچنین اطلاعات در مورد ظرفیت اسمی بهره برداری آنها در جدول یر آورده شده است.

واحدهای فعال در زمینه تولید آبنبات:

استان
ظرفیت
واحد سنجش
تعداد واحد
آذربایجان غربی
18865
تن
10
آذربایجان شرقی
4770
تن
11
اردبیل
300
تن
1
اصفهان
4210
تن
12
ایلام
1200
تن
1
تهران
32998
تن
45
سیستان
4665
تن
2
خراسان رضوی
2620
تن
4
زنجان
3700
تن
1
سمنان
550
تن
2
فارس
1800
تن
2
قزوین
12300
تن
3
قم
2040
تن
3
چهارمحال
50
تن
1
یزد
300
تن
1
خوزستان
126
تن
2
گیلان
360
تن
2
لرستان
250
تن
2
جمع
93074
تن
109
-بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرحهای توسعه و در دست اجرا :

الف – آمار واحدهایی که تاکنون در مورد تولید آبنبات از وزارت صنایع جوازگرفته اند ودرصد پیشرفت آنها بیش از 40 % می باشد درجدول زیر آمده است:

واحدهای در دست احداث جهت تولید آبنبات:

استان
ظرفیت
واحد سنجش
تعداد واحد
آذربایجان غربی
1400
تن
1
مازندران
1800
تن
2
همدان
150
تن
1
تهران
200
تن
1
سیستان
1500
تن
1
خراسان رضوی
1000
تن
2
فارس
10035
تن
2
قم
600
تن
1
یزد
300
تن
1
جمع
16985
تن
12

ب- واحدهای در دست احداث که کمتر از 40 % پیشرفت در اجراداشته اند :

استان
ظرفیت
واحد سنجش
تعداد واحد
آذربایجان غربی
14560
تن
14
آذربایجان شرقی
40610
تن
28
اردبیل
1800
تن
3
اصفهان
11950
تن
23
بوشهر
650
تن
1
تهران
75900
تن
96
سیستان
5100
تن
8
خراسان رضوی
7340
تن
15
زنجان
5100
تن
3
سمنان
3618
تن
7
فارس
13975
تن
7
قزوین
11000
تن
3
قم
2030
تن
5
چهارمحال
100
تن
1
یزد
300
تن
1
خوزستان
1620
تن
3
گیلان
360
تن
2
لرستان
250
تن
2
کردستان
170
تن
2
کرمانشاه تن
5600
تن
4
خراسان جنوبی

2000
تن
3
خراسان شمالی
1410
تن
4
کهکیلویه
1350
تن
4
گلستان
1260
تن
4
لرستان
1140
تن
4
مازندران
6800
تن
5
مرکزی
270
تن
2
همدان
150
تن
1
یزد
3110
تن
7
جمع
218613
تن
157

-بررسی روند صادرات و واردات محصول :
با توجه به موجود نبودن کد تعرفه گمرکی برای نبات و آبنبات ، مقادیر ثبت شده ای در رابطه با صادرات و واردات و میزان آن از منابع مرتبط بدست نیامد.
اما قطعا با توجه به میزان تولید داخلی و بازار فروش، مقدار صادرات و واردات این محصولات مقادیر قابل توجهی خواهد بود.

محاسبات

مالی واقتصادی

پرسشنامه ایجاد واحدهای صنعتی کوچک

1- محل اجرای طرح

2- مشخصات متقاضی

نام ونام خانوادگی
نام پدر
ش. ش
تحصیلات
تجربه

ماهر

3- نوع و میزان و قیمت فروش محصولات تولیدی ( فروش کل )

ردیف
نام محصول
میزان تولید سالیانه
قیمت واحد
( هزار ریال)
فروش کل سالیانه
(هزار ریال)
1
انواع کاکائو شکلات و انواع نقل وآبنبات
200 تن
19.000
3.800.000
2
شکر پنیر
10
14.000
140.000
جمع
3.940.000

4- زمین

مساحت(متر مربع)
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل (هزار ریال)
2500
120.000
300.000

ردیف
شرح کار
مقدار کار
قیمت واحد (ریال)
کل هزینه (هزار ریال)
1
تسطیح و خاک برداری
2000متر مربع
20.000
40.000
2
حصارکشی (با ارتفاع 5/2)
250 متر
400.000
100.000
3
جدول گذاری
100
150.000
15.000
4
خیابان کشی و آسفالت
100
50.000
5.000
5
پارکینگ
0
0
0
6
فضای سبز
200 مترمربع
80.000
16.000
7
روشنایی
50
90.000
4.500
8
سایر
0
0
0
جمع
540.500
5- محوطه سازی

6- ساختمان و ابنیه صنعتی و غیر صنعتی

ردیف
شرح
مقدار
واحد
قیمت واحد(ریال)
کل هزینه (هزار ریال)
1
سالن تولید
400
مترمربع
1.300.000
520.000
2
انبار مواد اولیه
70
متر مربع
1.300.000
91.000
3
انبار محصول
80
متر مربع
1300.000
104.000
4
ساختمان اداری و سرویس ها
60
مترمربع
1.400.000
84.000
5
نگهبانی و سرایداری
40
متر مربع
1.200.000
48.000
6
سایر
100
مترمربع
1.300.000
130.000
جمع
977.000

7- وسایل وتجهیزات اداری وآزمایشگاهی

ردیف
شرح
تعداد
قیمت واحد(ریال)
قیمت کل(هزار ریال)
1
کامپیوتر و متعلقات
2
5.000.000
12.000
2
میز اداری و متعلقات
3
800.000
2.400
3
کمد و بوفه
3
650.000
1950
4
اثاثیه و ملزومات اداری


700
5
سایر موارد(فکس و..)


4.000
جمع کل
21.000

8- ماشین آلات و تجهیزات خط تولید

ردیف
نام ماشین آلات و تجهیزات
تعداد
قیمت کل (هزار رهزار ریال)
1
دیگ پخت دو پاتیل
1
221.000
2
دیگ آماده سازی شربت
1
65.000
3
سنگ خنک کن
یک سری
9.000
4
اکسترودر (پرس) داخل آبنبات
1
98.000
5
بچرولرو ریسایز سر پیچ قرقره
1
215.000
6
ماشین فرم دهنده
1
130.000
7
جرثقیل دستی یا سقفی کوچک
1
100.000
8
تونل خنک کننده معمولی با هوای خنک
1
77.000
9
دستگاه بسته بندی دو سر پرس (پیچ) یا شیرینگ پک
2
695.000
هزینه نصب و راه اندازی ( 3- 5% ) ارزش ماشین آلات
57.000
جمع
1.667.000

9- تاسیسات عمومی و تجهیزات

عنوان
شرح و توضیحات
قیمت (هزار ریال)
برق رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب kw 100
110.000
آب رسانی
شبکه داخلی و حق انشعاب آب
30.000
سوخت رسانی
حق انشعاب ، شبکه داخلی
30.000
وسایل گرمایش و سرمایش و ایمنی
بخاری-کولر-کپسول اکسیژن-کمکهای اولیه
25.000
ارتباطی
تلفن ثابت 2 خط و همراه2 خط
20.000
ا طفا حریق
کپسول و شیلنگ آتش نشانی

20.000
سایر
دیگ بخار- متفرقه ( لوازم و تجهیزات آزمایشگاه،و….
230.000
جمع
465.000

10- وسایل حمل و نقل

ردیف
شرح وسایل
وضعیت دارایی
مشخصات فنی
تعداد
قیمت واحد (هزارریال)
قیمت کل (هزار ریال)
1
کامیونت
مورد نیاز
ایزوزو
1
220.000
220.000
2
سواری
مورد نیاز
پژو
1
130.000

جمع
350.000

1- برآورد مواد اولیه مصرفی سالیا نه

ردیف
نام مواد
میزان مصرف
واحد
قیمت واحد ( ریال )
قیمت کل (هزار ریال)
1
شکر
120
تن
5.000.000
600
2
گلوکز
60
تن
5.000.000
300
3

آب
5
متر مکعب
در بخش انرژی مصرفی سالیانه
0
4
مواد و تجهیزات بسته بندی
1
تن
30
30
5
مواد آزمایشگاه و …
0
0
0
80
جمع
1.010.000

12- برآورد هزینه استهلاک
شرح
ارزش دارایی (هزار ریال)
درصد
هزینه سالیانه (هزار ریال)
محوطه سازی
540.500
5%
27.025
ساختمان
977.000
5%
48.850
ماشین آلات و تجهیزات
1.667.000
10%
166.700
تاسیسات
465.000
10%
46.500
وسایل حمل و نقل
350.000
10%
35.000
وسایل دفتری وآزمایشگاهی
21.000
10%
2.100
پیش بینی نشده
201.025
10%
20.102
جمع کل
346.277

13- برآورد هزینه انرژی (آب، برق و سوخت مصرفی)

شرح
واحد
مصرف روزانه
مصرف سالانه
هزینه واحد(ریال)
هزینه کل(هزار ریال)
آب مصرفی
مترمکعب
3/23
7000
1000
7.000
برق مصرفی
کیلووات ساعت
800
240.000
800
192.000
سوخت مصرفی
گازوئیل
لیتر
40
12.000
160
1920

گاز
مترمکعب
6/166
50.000
300
15.000

بنزین
لیتر
20
6000
1.000
6000
جمع
221.920

14- بر آورد هزینه تعمیرات و نگهداری

شرح
ارزش دارائی(هزار ریال)
درصد
هزینه تعمیرات سالیانه (هزار ریال)
ساختمان
977.000
2%
19.540
محوطه سازی
540.500
2%
10.810
ماشین آلات و تجهیزات
1.667.000
5%
83.350
تاسیسات
465.000
5%
23.250
وسایل دفتری و آزمایشگا هی
21.000
2%
420
وسایل حمل و نقل
350.000
10%
35.000
جمع
172.370

15- بر آورد حقوق و دستمزد و نیروی انسانی
ردیف
نیروی انسانی مورد نیاز
تخصص و میزان تحصیلات
تعداد
متوسط حقوق ماهیانه (ریال)
جمع حقوق سالیانه(هزار ریال)
1
مدیر طرح و کارشناس تولید
مهندس صنایع غذایی
1
4.500.000
54.000
2
کارمند اداری و پشتیبانی و حسابدار
دیپلم – تکنسین
2
2.500.000
60.000
3
کارگرفنی ماهر تولیدی و تعمیراتی
دیپلم – تکنسین فنی
3
2.500.000
90.000
4
کارگر فنی نیمه ماهر و ساده
دیپلم
5
2.000.000
120.000
5
راننده
زیر دیپلم
1
2.000.000
24.000
6
نگهبان و سرایدار و آبدارچی
زیر دیپلم
1
2.000.000
24.000
جمع
13

372.000
مزایا و حق بیمه کارفرما در سال به میزان 28%کل حقوق سالیانه پرسنل

104.000
جمع کل

476.000

جمع نیروی انسانی مورد نیاز 13 نفردر یک شیفت و یا 300 روز کاری در سال می باشد.

16- بر آورد سرمایه ثابت:

الف – هزینه های سرمایه ای
شرح
مبلغ (هزار ریال)
زمین
300.000
محوطه سازی
540.500
ساختمان
977.000
ماشین آلات و تجهیزات
1.667.000
وسایل دفتری و آزمایشگاهی
21.000
تاسیسات
465.000
وسایل حمل و نقل
350.000
پیش بینی نشده ( 5% مقادیر بالا )
216.025
جمع کل
4.536.525

ب- هزینه های قبل از بهره برداری

شرح
مبلغ (هزار ریال)
هزینه های تهیه طرح، مشاوره، اخذ مجوز، حق ثبت قراراداد بانکی (1% هزینه سرمایه ای)
45.365
هزینه آموزس پرسنل (1% کل حقوق سالانه)
9520
هزینه های راه اندازی و تولید آزمایشی
50.000
جمع
104.885

سرمایه ثابت = مجموع مقادیر فوق = 4.641.410 هزار ریال

17- برآورد سرمایه در گردش

عنوان
شرح
مبلغ (هزار ریال)
مواد اولیه و بسته بندی
مدت 1 ماه مواد اولیه
84.167
حقوق و دستمزد
2 ماه حقوق و مزایا
79.333
تنخواه گردان
2 ماه هزینه انرژی و تعمیرات و نگهداری
65.715
جمع
229.215

18- نحوه سرمایه گذاری

شرح
سهم متقاضی
تسهیلات بانکی
جمع(هزار ریال)

مبلغ
درصد
مبلغ
درصد

سرمایه ثابت
887.025
19%
3.754.385
81%
4.641.410
سرمایه در گردش
103.147
45%
126.068
55%
229.215
جمع کل سرمایه گذاری
990.172
20%
3.880.453
80%
4.870.625

19- هزینه های تولید سالیانه

شرح
مبلغ(هزار ریال)
هزینه مواد اولیه و بسته بندی
1.010.000
هزینه حقوق و دستمزد
476.000
هزینه انرژی (آب ، برق، سوخت)
221.920
هزینه نگهداری و تعمیرات
172.370
هزینه پیش بینی نشده تولید (5 درصد اقلام بالا)
94.014
هزینه اداری فروش(1% اقلام بالا)
19.743
هزینه تسهیلات مالی (2% مقدار وام سرمایه ثابت)
74.262
هزینه بیمه کارخانه (دو هزارم سرمایه ثابت)
9283
هزینه استهلاک
346.277
هزینه استهلاک قبل از بهره برداری (20% هزینه های قبل از بهره برداری)
20.977
جمع کل
2.444.846

20- قیمت تمام شده = تولید سالیانه / هزینه تولید سالیانه
2.444.846 برا بر است با 11.640 هزار ریال جهت هر تن انواع کاکائو شکلات و انواع نقل و
210 آبنبات و شکر پنیر
21- قیمت فروش = قیمت فروش به تفکیک در جدول شماره 3 آمده است.

شرح هزینه
هزینه متغیر
هزینه ثابت
هزینه کل(هزلر ریال)

مقدار
درصد
مقدار
درصد

مواد اولیه و بسته بندی
1.010.000
100%
0
0%
1.010.000
حقوق و دستمزد
119.000
25%
357.000
75%
476.000
هزینه انرژی
177.536
80%
44.384
20%
221.920
تعمیرات
129.278
75%
43.092
25%
172.370
پیش بینی نشده
75.211
80%
18.803
20%
94.014
اداری و فروش
0
0%
19.743
100%
19.743
هزینه تسهیلات مالی
0
0%
74.262
100%
74.262
بیمه کارخانه
0
0%
9283
100%
9283
هزینه استهلاک
0
0%
346.277
100%
346.277
استهلاک قبل از بهره برداری
0
0%
20.977
100%
20.977
جمع هزینه های تولیدی
1.511.025

933.821

2.444.846
– محاسبه نقطه سر به سر

نقطه سر به سر = 38%

هزینه های تولید و مقدار تولید بر اساس 100% ظرفیت محاسبه گر دیده است. درصورتیکه پیش بینی می شود در سال اول معادل 70% ظرفیت،سال دوم به ظرفیت اسمی برسد.

23- سرمایه: (هزار ریال)
ثابت: 4.641.410
در گردش: 229.215
24- سود وزیان ویژه
سود و زیان ویژه = 1.495.154

ارزش ا فزوده ناخالص 2.535.710

ارزش ا فزوده خالص 2.084.548

نسبت افزوده ناخالص به فروش 54

نسبت ا فزوده خالص به فروش 64

نسبت ا فزوده خالص به سرمایه گذاری کل 43

26- سرمایه ثابت سرا نه: 357.031

27- کل سرمایه گذاری سرا نه: 374.663

28- نرخ بازدهی سرمایه: 31 %

29- دوره برگشت سرمایه: 3.26

برآورد هزینه های سرمایه گذاری طرح

ردیف
شرح هزینه های سرمایه گذاری
انجام شده
هزینه های باقی مانده
جمع کل(هزار ریال)

شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)
شرکت(هزار ریال)
بانک(هزار ریال)

1
زمین
0
0
300.000
0
300.000
2
محوطه سازی
0
0
0
540.500
540.500
3
ساختمان
0
0
0
977.000
977.000
4
ماشین آلات و تجهیزات
0
0
0
1.667.000
1.667.000
5
تاسیسات
0
0
0
465.000
465.000
6
ابزار و تجهیزات دفتری و آزمایشگاهی
0
0
21.000
0
21.000
9
وسائط نقلیه
0
0
350.000
0
350.000
11
هزینه های قبل از بهره برداری
0
0
0
104.885
104.885
12
هزینه های پیش بینی نشده
0
0
94.014
0
94.014
جمع هزینه های ثابت
0

887.025
3.754.385
4.641.410
سرمایه در گردش
0
0
103.147
126.068
229.215
جمع کل هزینه های سرمایه گذاری
0
0
990.172
3.880.453
4.870.625

39


تعداد صفحات : 39 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود