فرم اطلاعاتی طرحهای مربوط به متقاضیان تسهیلات بانکی
1- مشخصات متقاضی
نام شرکت :شرکت صنایع غذایی شادگل
شماره: 28/2/1378
تاریخ ثبت : 1135 نیشابور
نوع فعالیت : تولیدی
تبیین در خواست متقاضی :
2- معرفی طرح :
1-2- نام طرح :
روغن نباتی جامد شادگل
2-2- هدف از اجرای طرح :
واحد تصفیه روغن نباتی خام و تولید روغن نباتی جامد
3-2- مشاور- مشاوران طرح :
مشاور صنعتی سها طوس
4-2- نوع تولید/ تولیدات طرح :
روغن نباتی جامد – گاز اکسیژن – خمیر صابون
5-2- ظرفیت تولیدی طرح :
در سال 30000 تن روغن نباتی جامد
6-2- پیش بینی نیاز بازار : با توجه به نیاز داخلی کشور و شرایط فراهم شده برای صادرات توسط دولت محترم این واحد میتواند بخشی از نیاز جامعه را فراهم کند.
7-2- میزان رقابتی بودن تولیدات : با توجه به نیاز جامعه بحث رقابت در بازار جایگاهی ندارد
8-2- میزان کل سرمایه گذاری ثابت طرح :
64,193,131 هزار ریال
9-2- سرمایه در گردش طرح :
18,152,169 میلیون ریال
10-2- مجوزهای اخذ شده :
الف : اعلامیه تاسیس 28084/2 مورخ 4/2/82
ب :
ج :
11-2- دوره اجرای طرح : حداکثر 21 ماه
12-2- چگونگی پیش بینی تامین منابع مالی طرح :
20% سرمایه گذاری متقاضی و 80 % تسهیلات تبصره ای .
13-2- دوره بازپرداخت تسهیلات دریافتی ازآغازبهره برداری 3سال
14 -2- سود مورد انتظار متقاضی 1267 میلیون ریال
15-2- نرخ بازگشت سرمایه 20%
16-2- وثیقه پیشنهادی متقاضی محل اجرای طرح و ماشین آلات
مشخصات متقاضی
مقدمه
بخش اول
هدف پروژه
محل اجرا
تعداد کارکنان
سوابق ثبتی مجری طرح
سوابق تجربی و علمی مدیران
مجوزات قانونی
شناخت محصول و موارد مصرف
بخش دوم – بررسی اقتصادی ۶
شناخت محصول و موارد مصرف
خواص فیزیکی محصول
مواد اولیه
کالاهای جانشین
اهمیت محصول و نیاز جامعه
مبانی اقتصادی
سیاست دولت
تحلیل قیمت در بازار
مشخصات اقتصادی محل اجرای طرح
پیش بینی بازار محصول
بررسی عرضه
واحدهای تولید کننده روغن نباتی جامد در کشور
بررسی تقاضا
موازنه عرضه و تقاضا
پیش بینی رشد جمعیت توسط روش رگرسیون خطی
جدول تقاضای سالیانه
جدول عرضه
جدول مقایسه عرضه و تقاضا و تعیین برنامه تولید اقتصادی
محصولات جانبی
بخش سوم – بررسی فنی ۱۵
مواد اولیه مورد نیاز
میزان نیاز به مواد اولیه ( برای هر تن محصول )
منابع تهیه مواد اولیه
بررسی فرایند های تولیدی و انتخاب تکنولوژی بهینه
محاسبه تجهیزات و ماشین آلات مورد نیا
بررسی ماشین آلات پشتیبانی
نیروی انسانی
بررسی فضا ، مساحت و نوع ساختمانها
مساحت سالن تولید
انبار مواد اولیه
انبار محصول
ساختمان تاسیسات
ساختمان آزمایشگاه
ساختمان اداری و رفاهی
ساختمان نگهبانی
استخرها
فونداسیون مخازن ذخیره
محوطه کارخانه
دیوار کشی
مساحت کل زمین
برق رسانی
تاسیسات آب
تجهیزات و تاسیسات
تجهیزات خط تولید
شرح فرآیند تولید
ماشین آلات و تجهیزات واحد تولید گاز اکسیژن و هیدروژن
برنامه ریزی تولید و پیش بینی ظرفیت تولید برای ۵ سال بعد از بهره برداری
برنامه زمان بندی اجرای طرح
بخش چهارم – بررسی مالی
ماشین آلات و تجهیزات واحد تولید گاز اکسیژن و هیدروژن
برنامه ریزی تولید و پیش بینی ظرفیت تولید برای ۵ سال بعد از بهره برداری
برنامه زمان بندی اجرای طرح
هزینه مواد اولیه
هزینه انرژی مصرفی سالیانه
هزینه سوخت
هزینه برق
هزینه آب
انواع انرژی مصرفی
هزینه نیروی انسانی مورد نیاز
محاسبه ارزش ماشین آلات و دستگاهها
هزینه وسایل نقلیه
هزینه ساختمان سازی
هزینه وسایل اداری و دفتری
هزینه های قبل از بهره برداری
سرمایه در گردش
هزینه های سرمایه ثابت
قیمت تمام شده کالای فروش
پیش بینی فروش طی ۵ سال
جدول پیش بینی سودوزیان
جدول گردش وجوه نقدی
جدول پیش بینی تراز نامه
نحوه تامین مالی
محاسبه ارزش افزوده
مقدمه
روغنها و چربی های خوراکی بخش عمده ای از ترکیب مواد غذایی و غذای مصرفی روزانه را به خود اختصاص می دهند . رشد سریع جمعیت و نیاز به افزایش هر چه بیشتر تولید از یک سو و عدم استقلال صنایع روغن کشور از برخی لحاظ نظیر مواد اولیه ، ماشین آلات و یا کاتالیست ، خاک رنگبر و غیره از سوی دیگر ، مشکلات روز افزونی را سبب شده است که حل آنها منوط به انجام فعالیت های گسترده و تلاش بیشتر از جانب محققین ، متخصصین و مسئولین امر در این زمینه است .
روغن کشی از دانه های روغنی به وسیله چرخهای اعصاری در ایران ، از قرنها پیش مرسوم بوده و بیشتر مصرف دارویی داشته است . مصرف روغن نباتی به عنوان یک ماده غذایی به همراه دیگر محصولاتی نظیر برنج و آرد ، از سال 1325 معمول شده است .
مردم ایران در بدو امر با اکراه و از روی ناچاری به استفاده از روغن نباتی مبادرت می نمودند و آن را فاقد مواد مورد نیاز بدن دانسته ، حتی مصرف آن را مضر می دانستند ، تا این که به تدریج با آگاهی از ترکیبات و خواص مواد تشکیل دهنده روغن نباتی ، به مصرف آن روی آوردند و در بسیاری موارد آن را بر روغن حیوانی نیز ترجیح دادند . روغن نباتی در حال حاضر به اشکال جامد ، مایع و مارگارین مورد مصرف قرار می گیرد ، که نوع جامد آن به علت قابلیت نگهداری طولانی تر ، بالاتر بودن نقطه ذوب و همچنین بهبود در پلاستیسیته روغن های قنادی و مارگارین . البته روغن جامد باعث بهتر شدن طعم و بوی روغن می گردد ، مورد استفاده بیشتری دارد . در مقابل ، نوع مایع آن دارای ارزش تغذیه ای بالاتری است . مصرف این فرآورده ی غذایی ، سالیانه رو به افزایش بوده ، که می توان از علل آن ازدیاد جمعیت ، افزایش درآمد ، بالا رفتن میزان شهر نشینی و حتی عادت به مصرف و . . . را نام برد .
می باید از هم اکنون با توجه به فاکتورهای مختلفی ، نظیر : رشد جمعیت ، رشد مهاجرت و تغییر سلیقه ، رشد درآمد و . . . با برنامه ریزی صحیح که در درجه اول از مواد اولیه شروع می شود ( دانه های روغنی ) ، اقدامات مقتضی را جهت نیل به خودکفایی به عمل می آورد . لازم به ذکر است در گذشته در هیچ سالی وابستگی کشور به روغن خام کمتر از 80% نبوده است .
.در اینجا لازم به ذکر است از کلیه عزیزان و سرورانی که به هر نحو ما را در انجام این مهم یاری نمودند و موجات ایجاد یک صنعت مادر را فراهم ساختند صمیمانه سپاسگذاریم
بخش اول :
کلیات
1-1- هدف پروژه
هدف پروژه تصفیه و تولید روغن نباتی جامد به میزان 3000 تن در سال در دو شیفت کاری و رفع نیاز های مختلف این محصول در کشور و گام در جهت خودکفایی و همچنین صادرات به بازارهای هدف و در نتیجه افزایش توان اقتصادی کشور می باشد
1-2- محل اجرا : شهرستان نیشابور- شهرک صنعتی خیام
1-3- تعداد کارکنان : 108 نفر
1-4- سوابق ثبتی مجری طرح
شرکت شادگل در تاریخ 28/2/1378تحت شماره1135درنیشابوربه ثبت رسید .
این شرکت با مسئولیت محدود و سرمایه 000/000/000/3 ریال شروع به فعالیت کرد .
1-5- سوابق تجربی و علمی مدیران
ردیف
نام ونام خانوادگی
رشته تحصیلی
تعداد سهم
1
امیر امامیان
دیپلم
54
2
حمید رضا امامیان
دیپلم
200
3
مهدیه بلالی
دیپلم
248
4
ریحانه امامیان
دیپلم
248
5
ملیحه امامیان
دیپلم
248
6
علی اصغر امامیان
دیپلم
2
1-6- مجوزات قانونی
موافقت اصولی به شماره 28084/2 به نام شرکت توسط وزارت صنایع جهت تولید میزان 000/30 تن روغن توسط وزارت صنایع ومعادن ( نمایندگی صنایع و معادن نیشابور ) جهت تولید میزان 30000 تن روغن نباتی جامد در سال صادر شده و در تاریخ . . . تمدید گردید .
با توجه به اقداماتی که توسط مجریان طرح از نظر پیشرفت امور ساختمانی و برخی از قسمتهای کارخانه به عمل آمده بود ، چند ماه بعد پروانه تاسیس کارخانه صادر و اعتبارات اولیه آن از تاریخ صدور به مدت یک سال تعیین و تمدید شد .
لازم به ذکر است که این اعلامیه تاسیس به نام آقای محمد عظیمی سورانی صادر گردیده است.
1-7- شناخت محصول و موارد مصرف
چربی ها و روغنها ( لیپید های غذایی ) تاثیر زیادی در لذیذ بودن غذا از طریق بهبود طعم ، رنگ و بافت غذا دارند . همچنین چربی ها و روغنها منبع بسیار خوبی از انرژی می باشند و انرژی حاصله از آنها بسیار بیشتر از کربو هیدراتها و پروتئینها است .
روغنها در تولید محصولات غذایی مختلف از جمله کیک / کلوچه / بیسکوئیت / شیرینی جات / انواع شکلات / پفک / چیپس / انواع کنسرو / ( ماهی / لوبیا و . . . ) / فرآورده های گوشتی / کالباس / همبرگر / مارگارین / کره گیاهی و انواع سس به کار می رود .
مشخصات عمومی انواع روغنهای خوراکی مایع و جامد مطابق استانداردهای تدوین شده توسط اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور بوده و برای انواع آنها تقریباً مشابه است .
عمده ترین ماده اولیه مورد نیاز صنعت روغن ، روغن خام است که بیش از 93% آن از خارج از کشور وارد می شود .
سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف چربی هر فرد را روزانه 80 گرم پیشنهاد می کند . بر طبق آمار منتشره در سال 1377میزان مصرف مستقیم روغن 43 گرم در روز بوده است که با در نظر گرفتن سایر منابع تامین چربی این رقم کمتر از 600 گرم خواهد بود . که هنوز اختلاف زیادی با استاندارد سازمان بهداشت جهانی دارد . و البته به دلیل پایین بودن قدرت خرید مردم و نبود فرهنگ درست مصرف و توزیع مناسب کالا ستاد بسیج اقتصادی برای هر فرد سالانه 14 کیلوگرم ( 35 / 38 گرم در روز ) روغن در نظر گرفته شده است . که این مقدار با احتساب 20 گرم چربی و روغن از سایر منابع برابر 80 گرم خواهد بود .
همچنین ماده 106 قانون برنامه سوم توسعه کشور در جهت توسعه و ایجاد ظرفیت های جدید روغن کشی ، دولت را مکلف به واردات دانه های روغنی به منظور ایجاد اشتغال و تکمیل ظرفیت های کارخانجات نموده و در این راستا وزارت محترم صنایع و معادن اقدام به صدور مجوز تاسیس کارخانجات نموده است .
بدین ترتیب ظرفیت کارخانه جات روغن کشی با سیستم اکستراکسیون نزدیک به 8 / 1 میلیون تن دانه در سال 82 ( معادل 324 هزار تن کنجاله ) شد که با توجه به ظرفیت های جدید تا پایان سال 87 ظرفیت واحدهای مذکور به 6 / 3 میلیون تن دانه در سال ( معادل 648 هزار تن روغن خام و 2772 هزار تن کنجاله ) خواهد رسید . همچنین کنجاله روغن به عنوان محصول جانبی در صنعت روغن کشی محسوب می شود که 77% وزنی تولیدات این صنعت است و برای خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد .
بخش دوم :
بررسی اقتصادی
بررسی اقتصادی طرح به منظور تجزیه و تحلیل بازار و چگونگی عرضه و تقاضای محصول می باشد . به طور کلی آنالیز بازار و همچنین برآورد روند عرضه و تقاضا در آینده و تعیین میزان تولید و ارزیابی کلی از نظر اقتصادی و تعیین محدوده جغرافیایی جهت بررسی انجام می شود . بدین جهت به جمع آوری اطلاعات آماری ، به خصوص در مورد بازار محلی روغن نباتی دست زده از این طریق به بررسی بازار و پیش بینی روند آتی آن و تعیین هدف های تولیدی طرح پرداخته شده است . با توجه به اشکالاتی که در جمع آوری آمار وجود دارد ، در این بررسی سعی شده که حتی المکان آمار نزدیک به واقعیت باشد که از آن طریق برآورد خوش بینانه ای به دست آید .
2-1- شناخت محصول و موارد مصرف
چربی ها و روغنها ( لیپید های غذایی ) تاثیر زیادی در لذیذ بودن غذا از طریق بهبود طعم ، رنگ و بافت غذا دارند . همچنین چربی ها و روغنها منبع بسیار خوبی از انرژی می باشند و انرژی حاصله از آنها بسیار بیشتر از کربو هیدراتها و پروتئینها است .
روغنها در تولید محصولات غذایی مختلف از جمله کیک / کلوچه / بیسکوئیت / شیرینی جات / انواع شکلات / پفک / چیپس / انواع کنسرو / ( ماهی / لوبیا و . . . ) / فرآورده های گوشتی / کالباس / همبرگر / مارگارین / کره گیاهی و انواع سس به کار می رود .
مشخصات عمومی انواع روغنهای خوراکی مایع و جامد مطابق استانداردهای تدوین شده توسط اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور بوده و برای انواع آنها تقریباً مشابه است .
عمده ترین ماده اولیه مورد نیاز صنعت روغن ، روغن خام است که بیش از 93% آن از خارج از کشور وارد می شود .
سازمان بهداشت جهانی میزان مصرف چربی هر فرد را روزانه 80 گرم پیشنهاد می کند . بر طبق آمار منتشره در سال 1377میزان مصرف مستقیم روغن 43 گرم در روز بوده است که با در نظر گرفتن سایر منابع تامین چربی این رقم کمتر از 600 گرم خواهد بود . که هنوز اختلاف زیادی با استاندارد سازمان بهداشت جهانی دارد . و البته به دلیل پایین بودن قدرت خرید مردم و نبود فرهنگ درست مصرف و توزیع مناسب کالا ستاد بسیج اقتصادی برای هر فرد سالانه 14 کیلوگرم ( 35 / 38 گرم در روز ) روغن در نظر گرفته شده است . که این مقدار با احتساب 20 گرم چربی و روغن از سایر منابع برابر 80 گرم خواهد بود .
همچنین ماده 106 قانون برنامه سوم توسعه کشور در جهت توسعه و ایجاد ظرفیت های جدید روغن کشی ، دولت را مکلف به واردات دانه های روغنی به منظور ایجاد اشتغال و تکمیل ظرفیت های کارخانجات نموده و در این راستا وزارت محترم صنایع و معادن اقدام به صدور مجوز تاسیس کارخانجات نموده است .
بدین ترتیب ظرفیت کارخانه جات روغن کشی با سیستم اکستراکسیون نزدیک به 8 / 1 میلیون تن دانه در سال 82 ( معادل 324 هزار تن کنجاله ) شد که با توجه به ظرفیت های جدید تا پایان سال 83 ظرفیت واحدهای مذکور به 6 / 3 میلیون تن دانه در سال ( معادل 648 هزار تن روغن خام و 2772 هزار تن کنجاله ) خواهد رسید . همچنین کنجاله روغن به عنوان محصول جانبی در صنعت روغن کشی محسوب می شود که 77% وزنی تولیدات این صنعت است و برای خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد .
2-2- خواص فیزیکی محصول
خواص فیزیکی چربی ها از اهمیت بسزایی برخوردار است ، چرا که بسیاری از کاربرد های تکنیکی چربی ها ، از جمله کاربرد آنها در تولید مواد خوراکی ، مبتنی است بر : حالت روغنی چربی ها ، فعالیت سطحی ، حلالیت ، نقطه ذوب ،یا دیگر خواص فیزیکی _خصوصاً برای ترکیبات بلند زنجیره . در حال حاضر ، بیشتر خواص فیزیکی چربی ها را از طریق دستگاهی می توان تعیین نمود . خواصی از چربی ها ( فیزیکی ) که در آزمایشات استاندارد مورد بررسی قرار می گیرد ، عبارتند از :
ویسکوزیته یا لزجت
کشش سطحی و کشش بین روغنها و مایعات دیگر ( کشش بین سیالی )
دانسیته و انبساط پذیری روغنها و چربی ها
نقاط ذوب
خواص حرارتی
نقاط دود ، اشتغال و سوخت
حلالیت و اختلال پذیری
خواص نوری
خصوصیات الکتریکی
2-3- مواد اولیه
با توجه به مطالب فصل اول مواد اولیه مورد نیاز عبارتند از :
روغن دانه وکنجاله سویا ،آفتابگردان ، پنبه ، گلرنگ ،کلزا ،کنجد ، بادام زمینی واسیدفسفریک ، سود ، خاک رنگبر ، آب ، گاز هیدروژن ، بتا کاروتن ، آنتی اکسیدانت ، اسانس ، کاتالیست نیکل ، ورق گالوانیزه با روکش قلع .
2-4- کالاهای جانشین
از روغن گیاهی مایع ، روغن حیوانی و مارگارین می توان به عنوان جانشین این محصول نام برد ولی خواصی مثل جامد بودن ، ارزانتر و خواص خاص دیگر منحصر به روغن جامد است .
2-5- اهمیت محصول و نیاز جامعه
این محصول را می توان به نوعی به عنوان یک محصول استراتژیک نام برد چرا که منهای صادرات با توجه به جمعیت 69360 میلیون نفری کشور ، تولید سرانه همه انواع روغن گیاهی به ازای هر نفر 22 گرم در سال می باشد که همین میزان مصرف نسبت به مصرف جهانی مطابق با پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی حدود 46 % کمتر می باشد و هم اکنون بیش از 80 % نیاز کشور توسط واردات تامین می شود .
2-6- مبانی اقتصادی
با در نظر گرفتن نیاز جامعه و وابستگی شدید کشور به واردات این محصول صرف نظر از بحث اشتغال زایی و کمک به توسعه صنایع وابسته اجرای این طرح بسیار لازم و اقتصادی به نظر می رسد .
2-7- سیاست دولت
با توجه به وضعیت این صنعت و همچنین جایگاه آن در برنامه سوم توسعه و از آنجا که این صنعت جزو صنایع میانی و مصرفی به حساب می آید چشم انداز خوبی در وزارت محترم صنایع برای آن تصویر گردیده است و دولت محترم نیز در جهت رشد و توسعه این صنعت اهتمام ویژه ای را با وضع و پی گیری قوانینی مثل آزاد سازی واردات پنبه دانه بعد از 36 سال ممنوعیت واردات و تحت پوشش بیمه قرار دادن بیش از 296 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی که دانه های روغنی کشت می کنند و نیز بستن تعرفه 16% به کنجاله وارداتی ( با توجه به این که 77% تولیدات کارخانه جات کنجاله است و حمایت 12% را برای صنعت به دنبال داشته است ) نموده است .
2-8- تحلیل قیمت در بازار
طبق آخرین نتایج آماری که در مجله روغن نباتی شماره 16 و 17 به چاپ رسیده قیمت این محصول برای سال 83 در حلب های 5 کیلویی 39.167 ریال ( رشد 17% نسبت به سال 82 ) و در حلب های 16 کیلویی 112.667 ریال (رشد 13% نسبت به سال 82 ) است . لازم به ذکر است که قیمت فوق بر اساس قیمت عمده فروشی در بازار مولوی تهران تعیین شده است .
2-9- مشخصات اقتصادی محل اجرای طرح
به جهت پتانسیل موجود در کارخانه فعلی شاد گل نیشابور و امکانات بالقوه مطلوبی که در شهرک صنعتی خیام موجود می باشد و بنا به دلایل ذیل محل اجرای طرح در جوار کارخانه فعلی انتخاب گردیده است :
1 ) نزدیکی به شهر مشهد به عنوان بازار بزرگ مصرف خانوار و صنایع غذایی
2 ) نزدیکی به کشورهای همسایه از جمله افغانستان و آسیای میانه به منظور صادرات محصول تولید شده
3 ) وجود راههای ارتباطی مطلوب به منظور ارسال محصولات تولیدی
4 ) شرایط جغرافیایی منطقه اجرای طرح ( شهرک صنعتی خیام نیشابور ) بدلیل آب و هوای خشک یکی از مزیت های نسبی انتخاب بوده که این امر سبب کاهش هزینه های استهلاک ماشین آلات و تجهیزات و مخازن ذخیره روغن می گردد .
5 ) برخوردار بودن از منابع آب کافی از دیگر مزایای انتخاب محل به منظور اجرای این پروسه می باشد .
6 ) دارا بودن سیستم تصفیه فاضلاب که در آینده به بهره برداری خواهد رسید .
8 ) اتصال به سیستم انتقال و توزیع گاز که در آینده نزدیک در شهرک برقرار خواهد شد که این می تواند نقش بسزایی در کاهش هزینه های انرژی داشته باشد .
9 ) وجود نیروی انسانی و کارگاههای مجهز در شهرک یکی از گزینش محل اجرای طرح می باشد .
10 ) دسترسی به مواد اولیه و دانه های روغنی بخصوص دانه پنبه در منطقه
2-10- پیش بینی بازار محصول
به منظور پیش بینی وضعیت بازار محصول برای دوره ی مورد بررسی ، ابتدا می بایست پیش بینی تقاضا برای این دوره به عمل آمده و سپس پیش بینی عرضه انجام پذیرد ، و در نهایت از مقایسه آنها ، وضعیت بازار محصول در آینده مشخص خواهد شد که آیا کمبودی وجود دارد یا خیر ؟ بنابراین برای پیش بینی بازار محصول به طریق زیر عمل می شود .
2-11- بررسی عرضه
در حال حاضر 15 واحد تولیدی به تولید روغن خوراکی جامد مبادرت می ورزند که حجم کل تولیدات آنها 1.024.151 تن در سال 82 و 51.335 تن در سه ماهه اول سال 83 است . تولید هر یک از این واحد های تولیدی در جدول زیر که توسط انجمن صنفی صنایع روغن کشی ایران اعلام شده است درج گردیده است . لازم به ذکر است که واحد های تولیدی در سال 82 از حداکثر ظرفیت عملی تولید خود استفاده کرده اند .
واحدهای تولید کننده روغن نباتی جامد در کشور
ردیف
نام واحد
استان
ظرفیت اسمی تولید(تن)
1
گروه صنعتی بهشهر
تهران
300.000
2
پارس قو
تهران
120.000
3
کشت و صنعت شمال
مازندران
150.000
4
مارگارین
تهران
150.000
5
نرگس شیراز
فارس
120.000
6
ماهیدشت کرمانشاه
کرمانشاه
90.000
7
جهان
تهران
72.000
8
ناز
اصفهان
45.000
9
فراورد
خراسان
42.000
10
ناب
تهران
30.000
11
ارجان نوین
خوزستان
36.000
12
گلناز
کرمان
33.000
13
شماره یک ورامین
تهران
18.000
14
شماره دو ورامین
تهران
18.000
15
فضل نیشابور
خراسان
15.000
16
پنبه گرگان
گلستان
15.000
17
گلناب اراک
مرکزی
9.000
18
شکوفه بابل
مازندران
9.000
19
گنجه رودبار
گیلان
10.800
20
شادگل نیشابور
خراسان
10.500
21
گلستانه دزفول
خوزستان
27.000
22
فرآیند کاشمر
خراسان
27.000
جمع ظرفیت
1.347.300 (تن)
2-12- بررسی تقاضا
هم اکنون بیش از 80% مصرف داخلی روغن خام به وسیله ی مواد اولیه ی واردات تامین می شود و این بدین معنی است که اگر پتانسیل تولید روغن در کشور به 5 برابر هم افزایش یابد باز بازار برای مصرف داخلی وجود دارد . البته ارقام اعلام شده منهای نیاز ناشی از خلاً صادرات این محصول به سایر کشورهاست . بحث صادرات به دلایل اقتصادی در مورد این محصول مطرح است و نه به دلایل اشباع بازار داخلی .
2-14- موازنه عرضه و تقاضا
پیش بینی رشد جمعیت توسط روش رگرسیون خطی
جمعیت در سالهای گذشته
سال
جمعیت
1375
60,055,488
1376
60,938,837
1377
61,835,592
1378
62,745,540
1379
63,663,942
1380
64,528,162
1381
65,540,224
1382
66,479,838
پیش بینی رشد جمعیت در سالهای جاری
1383
67,347,040
1384
68,263,390
1385
69,179,740
1386
70,096,100
1387
71,012,450
جدول تقاضای سالیانه
سال
جمعیت
مصرف سرانه kg/year
مصرف داخلی (تن)
صادرات (تن)
جمع پیش بینی تقاضا
1383
67,347,040
29.2
1,966,534
70,000
2,036,534
1384
68,263,390
29.2
1,993,291
70,000
2,063,291
1385
69,179,740
29.2
2,020,048
70,000
2,090,048
1386
70,096,100
29.2
2,046,806
70,000
2,116,806
1387
71,012,450
29.2
2,073,564
70,000
2,143,564
جدول عرضه
سال
تعداد واحد
ظرفیت تولید
جمع پیش بینی عرضه
1383
22
1,347,300
1,347,300
1384
22
1,347,300
1,347,300
1385
22
1,347,300
1,347,300
1386
22
1,347,300
1,347,300
1387
22
1,347,300
1,347,300
جدول مقایسه عرضه و تقاضا و تعیین برنامه تولید اقتصادی
سال
عرضه
تقاضا
روند تقاضای پاسخ داده نشده (تن)
1383
1,347,300
2,036,534
689,234
1384
1,347,300
2,063,291
715,991
1385
1,347,300
2,090,048
742,748
1386
1,347,300
2,116,806
769,506
1387
1,347,300
2,143,564
796,264
2-15- محصولات جانبی
در این طرح غیر از محصول اصلی دو محصول فرعی نیز تولید و عرضه خواهد شد . که عبارتند از:
1- فروش گاز اکسیژن به میزان 160 کپسول 40 لیتری در روز ( سالیانه 4800 کپسول )
2- خمیر صابون و لرد مخازن
فصل سوم :
بررسی فنی
3-1- مواد اولیه مورد نیاز :
با توجه به مطالب فصل اول مواد اولیه مورد نیاز عبارتند از :
روغن دانه وکنجاله سویا،آفتابگردان،پنبه،گلرنگ،کلزا،کنجد،بادام زمینی و . . . اسید فسفریک ، سود ، خاک رنگبر ، آب ، گاز هیدروژن ، بتا کاروتن ، آنتی اکسیدانت ، اسانس ، کاتالیست نیکل ، ورق گالوانیزه با روکش قلع .
اصلی ترین ماده اولیه تولید این واحد روغن خام می باشد . روغن های خام مورد استفاده در این واحد تولیدی عبارتند از روغن خام سویا / آفتابگردان / کلزا / تخم پنبه و . . . در حدود 80 % از روغن خام مصرفی با توجه به سیستم جامد سازی در کارخانه روغن سویا بوده و20 % باقیمانده آن مربوط به سایر روغن ها می باشد . که عملاً با توجه به میزان افت روغن های مختلف قیمت ها در یک سطح می باشند .
3-2- میزان نیاز به مواد اولیه ( برای هر تن محصول )
میزان مصرف
واحد محصول
مشخصــات مــواد
ردیف
واحد
میزان
تن
1050
روغن خام با احتساب سهمیه دولتی
1
تن
0.01
خاک رنگبر با احتساب سهمیه ارز دولتی
2
تن
0.005
سود کاستیک(85%)
3
تن
0.002
اسید فسفریک
4
تن
0.00005
اسید سیتریک
5
تن
0.001
پتاس الکترولایزر
6
تن
0.001
خاک کمک صافی
7
تن
0.0007
کاتالیست نیکل با احتساب ارز دریافتی
8
کیلو گرم
0.0033
بتا کاروتن با احتساب سهمیه ارز دولتی
9
تن
0.1
ورق حلب با احتساب سهمیه ارز دولتی
10
عدد
40
کارتن و پلا ستیک
11
3-3- منابع تهیه مواد اولیه
میزان روغن خام استحصالی از دانه های روغنی که در کشور تولید می گردد ، حدود 10 % نیاز کل مصرف کشور را تامین و مابقی آن به صورت واردات از کشورهای آرژانتین ، برزیل و . . . تهیه می گردد .در حال حاضر مقدار 60 % از روغن خام مصرفی کشور توسط وزارت بازرگانی خریداری و در اختیار کارخانه جات تولید کننده روغن نباتی قرار می گیرد . که به صورت حق العمل کاری به منظور تولید و توزیع در سیستم کالا برگ در اختیار شرکت بازرگانی دولتی قرار داده می شود .
از سایر مواد اولیه خاک رنگبر ، کاتالیست نیکل ، بتا کارون و ورق حلب محل تامین خارجی داشته و بقیه از داخل کشور تامین میشود .
3-4- بررسی فرایند های تولیدی و انتخاب تکنولوژی بهینه
تصفیه فرآیندی برای جداسازی ناخالصی ها از روغن های خام می باشد . در جریان تولید روغن های خام توسط هر یک از روش های استخراج معمول صنعتی مقداری از مواد غیرگلیسیریدی به روغن واردمی شود . این ناخالصی ها طی یک سلسله عملیات که به طور کلی تصفیه نامیده می شود از روغن خارج می شوند .
وجود ناخالصی های نامطلوب در روغن سبب تیرگی / کف کردن / دود کردن تشکیل رسوب در هنگام حرارت دادن روغن / کاهش پایداری روغن در مقابل اکسیداسیون و سایر واکنش های می شود که در جریان فرایند روغن مشکلاتی را به وجود آورده و از کیفیت محصول نهایی می کاهد . این ناخالصی ها شامل اسیدهای چرب آزاد / فسفاتید ها / و سایر مواد صمغی / مومها / رنگدانه ها / پر اکسید ها و مواد معطر فلزات کمیاب و غیره هستند .
هدف از تصفیه روغن زدودن ناخالصی های نامطلوب از روغن است به نحوی که کمترین آسیب به گلیسیرید ها رسیده و افت روغن به حداقل ممکن برسد . تصفیه روغن شامل صمغ گیری (Degumming ) / تصفیه قلیایی ( Alkali Refining ) / بی رنگ کردن ( Bleaching / بی بوکردن (Deodorizati ) است.موم گیری( Dewaxing)/ و زمستانه کردن(Winterization ) فرایندخاص برای بعضی روغنهای مایع است.که درسرما(حرارت یخچال) ه دلیل رسوب مومها وتری گلیسیرید ها ی دارای نقطه ذوب بالا ( نظیر استئارین ) شفافیت خود را از دست می دهند . همچنین از آنجا که در گذشته مردم به استفاده از روغن جامد عادت داشته و به دلیل استفاده فراوان این روغن در صنایع غذایی مختلف یکی دیگر از فرایند های متداول علاوه بر مراحل تصفیه فرایند هیدروژناسیون روغن به منظور تولید روغن جامد می باشد .
3-5- محاسبه تجهیزات و ماشین آلات مورد نیا
ماشین آلات قسمت ساخت هیدروژن و اکسیژن
واحد :
منبع تامین
تعداد اپراتور مورد نیاز
تعداد ماشین
شرح
ردیف
خارجی
داخلی
*
3
دو دستگاه
یونیت الکترلایزر
1
*
–
یک دستگاه
آب مقطر گیری
2
*
3
دو دستگاه
کمپرسور هیدروژن
3
*
–
دو دستگاه
کمپرسور اکسیژن
4
*
–
دوعدد
مخازن تحت فشار
5
*
–
دوعدد
گاز هولدر
6
*
3
یک خط
خط کپسول پرکنی
7
یک عدد
مخزن پتاس
8
*
–
یک دستگاه
واتر سل
9
ماشین آلات قسمت بسته بندی
واحد :
منبع تامین
تعداد اپراتور مورد نیاز
تعداد ماشین
شرح
ردیف
خارجی
داخلی
–
*
2 * 5
یک خط کامل
خط پر کن 4 پوندی
1
–
*
2 * 5
یک خط کامل
خط پر کن 10 پوندی
2
–
*
–
یک خط کامل
خط پر کن 17 کیلوئی
3
–
*
–
سه خط
الو اتورها
4
–
*
1 * 1
یک دستگاه
شیرینگ پگ
5
–
*
–
دو دستگاه
لیبل زن
6
–
*
–
یک دستگاه
کمپرسور هوا
7
–
*
1
دو یونیت
سرد خانه با متعلقات
8
–
*
3
سه عدد
مخازن ساخت روغن
9
–
*
3
چهار دستگاه
لیفتراک دستی
10
ماشین آلات قسمت هیدروژناسیون
واحد :
منبع تامین
تعداد اپراتور مورد نیاز
تعداد ماشین
شرح
ردیف
خارجی
داخلی
–
*
4
دو دستگاه
کنورتور
1
*
–
یک دستگاه
سردکن
2
*
*
3
دو دستگاه
فیلتر پرس های مربوطه
3
*
4
یک دستگاه
بیرنگ دوم
4
*
–
دو دستگاه
فیلتر پرس های مربوطه
5
*
–
چهار مخزن
مخازن مورد نیاز
6
سایر موارد
7
ماشین آلات قسمت تصفیه خانه
واحد :
منبع تامین
تعداد اپراتور مورد نیاز
تعداد ماشین
شرح
ردیف
خارجی
داخلی
–
*
–
1
راکتور بیرنگ مرحله اول
1
*
*
–
1
راکتور بی بو کننده مداوم
2
–
*
–
1
راکتور بی بو کننده بچ
3
*
–
–
یک خط
خط کامل خنثی سازی
4
–
*
–
یک خط
فیلتر پرسهای مورد نیاز
5
*
–
–
–
تانک آب گرم
6
*
–
–
–
تانک آب سرد
7
*
–
–
–
تانک سود کاستیک
8
*
–
–
–
یک سری پمپهای انتقال
9
*
–
40 تن
2
مخازن روغن قبل از خنثی
10
3-6- بررسی ماشین آلات پشتیبانی
ردیف
شرح وسایل
کشور سازنده
مشخصات فنی
تعداد
1
سواری پژو 405
ایران
مدل 1380 به بالا
1 دستگاه
2
وانت مزدا 1800
ایران
مدل 1380 به بالا
2 دستگاه
3
لیفتراک
ایران
مدل جدید 2 تنی
2 دستگاه
3-7- نیروی انسانی
تعـداد
تعـداد
در سه
در یک
شــــــــرح
سمت
بخش اصلی
ردیف
شیفت
شیفت
1
1
مدیـر کارخانه
مدیریت تولید
تولید
1
1
1
مدیـر تولیــد
مهندس
تولید
2
1
1
مدیر کنترل کیفیت
مهندس
تولید
3
1
1
مدیر فنی
مهندس
تولید
4
4
4
جمـع مدیریت تولیـد
1
1
مسئول فنی و تکنسین آزمایشگاه
تکنسیـن
تولید
5
1
1
سرپرست تصفیه
تکنسیـن
تولید
6
1
1
سرپرست برق
تکنسیـن
تولید
7
1
1
سرپرست تعمیرات
تکنسیـن
تولید
8
4
4
جمـع تکنسین
3
1
تعمیر کار ماشین آلات
کارگـر مـاهـر
تولید
9
3
1
مسئول شیفت امور برق
کارگـر مـاهـر
تولید
10
3
1
مسئول شیفت تصفیه
کارگـر مـاهـر
تولید
11
1
1
سرپرست بسته بندی
کارگـر مـاهـر
تولید
12
10
4
جمـع کارگر ماهر
6
2
اپراتور وینترایزر
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
13
3
1
مسئول آبرسانی و آتشنشانی
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
14
18
6
کارگر بسته بندی و پرکنی
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
15
6
2
مسئول دیگ بخار و تصفیه آب
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
16
3
1
اپراتور هیدروژناسیون
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
17
3
1
اپراتور آلفا لاول
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
18
3
1
کارگر کپسول پرکنی
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
19
3
1
اپراتور بی بو کننده
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
20
6
2
اپراتور بیرنگ کننده
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
21
3
1
اپراتور الکترولایزر
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
22
3
1
کارگر آزمایشگاه
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
23
4
2
متصدی دفتر کابل
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
24
61
21
جمـع کارگر نیمه ماهر
79
33
جمـع بخش تولیـدی
1
1
مدیر امور اداری و خدمات
مدیـریت
اداری
25
1
1
مدیر بازرگانی
مدیریت
اداری
26
1
1
مدیر مالی
مدیریت
اداری
27
3
3
جمـع مدیریت اداری
1
1
متصدی امور اداری و خدمات
کارشناس و لیسانس
اداری
28
1
1
جمـع کارشناس
3
2
حسابدار
کارمنـد ماهر
اداری
29
1
1
آشپز
کارمنـد ماهر
اداری
30
1
1
سرپرست ترابری
کارمند ماهر
اداری
31
5
4
کارمند ماهر
1
1
متصدی ایمنی و بهداشت
کارمند نیمه ماهر
اداری
32
1
1
کارپرداز
کارمند نیمه ماهر
اداری
33
1
1
انباردار
کارمند نیمه ماهر
اداری
34
3
1
راننده خودرو
کارمند نیمه ماهر
اداری
35
6
4
کارمند نیمه ماهر
3
2
کارمند حسابداری
کارمند ساده
اداری
36
3
1
کارگر انبار
کارمنـد ساده
اداری
37
2
2
ماشین نویس
کارمنـد سـاده
اداری
38
3
1
نگهبان ورود و خروج
کارمنـد سـاده
اداری
39
3
1
کمک آشپز
کارمنـد سـاده
اداری
40
1
1
نظافتچی وآبدارچی اداری
کارمنـد سـاده
اداری
41
1
1
منشی و تلفنچی
کارمنـد سـاده
اداری
42
16
9
کارمند ساده
31
21
جمـع بخش اداری ، مالی و فروش
110
54
جمع کل کارکنان مورد نیاز طرح
3-8- بررسی فضا ، مساحت و نوع ساختمانها
کلیه ساختمانهای مورد نیاز واحد بر حسب پا را مترهای مختلفی همچون استقرار ماشین آلات با منظور نمودن کمترین میزان تردد و اتلاف مواد در حین انتقال مواد بهینه طراحی شده و در نتیجه آن مساحت کل زمین و محوطه کارخانه نیز متناسب با مساحت کل ساختمانها و بر اساس شرایط عملیاتی واحد محاسبه گردیده .
مساحت سالن تولید
فضای مربوط به هر یک از بخش های تولیدی با حجم عملکرد ، میزان تردد انجام شده و فضای اشغال شده توسط دستگاههای موجود در آنها برآورد می گردد . بخش های مختلف تولید عبارتند از سالن های تصفیه خانه و هیدروژناسیون مجموعاً دارای زیر بنای 720 متر مربع بوده و در دو طبقه میباشد . این بخش از سوله با دهانه 24 متر و ارتفاع 8 متر ساخته می شود . همچنین از بخش های دیگر تولیدی می توان از بسته بندی (324 متر مربع سوله با دهانه 18 متر و ارتفاع 4 متر مربع ) و الکترو لایزر ( 216 متر مربع سوله با دهانه 18 متر و ارتفاع 4 متر مربع ) نام برد .
انبار مواد اولیه :
بدلیل اینکه مهمترین ماده اولیه تشکیل دهنده روغن های خوراکی ، روغن خام بوده و آن نیز در مخازن فلزی ذخیره می گردد . لذا این انبار بیشتر برای دپوی دیگر مواد مورد نیاز تولید از قبیل خاک رنگبر / سود سوز آور / اسید فسفریک و کاتالیست نیکل و غیره و نیز مواد اولیه بسته بندی شامل انواع ظروف PET / حلبی / کارتن / لیبل و . . . است . فضای مورد نیاز این انبار 500 متر مربع سوله با دهانه 18 متر و ارتفاع 4 متر مربع می باشد .
انبار محصول :
در این انبار محصول نهایی که به صورت کارتن های بسته بندی شده و حلب های روغن نگهداری میشود ، یک سردخانه کوچک قرار داده میشود . ( زیرا کریستالهای جامد در داخل روغن به تدریج و به آرامی تشکیل میشود ) بنابراین مساحت در نظر گرفته برای این انبار 648 متر مربع و به شکل سوله ( با دهانه 18 متر و ارتفاع 4 متر ) در نظر گرفته شده است .
ساختمان تاسیسات :
این ساختمان ها عبارتند از سالن دیگ بخار ( 324 متر مربع سوله با دهانه 18 متر و ارتفاع 4 متر ) / اتاق برق (100 متر مربع ساختمان آجری ) / تعمیر گاه مکانیک و برق ( 30 متر مربع ساختمان آجری )
ساختمان آزمایشگاه :
بدلیل ضرورت وجود ارتباط نزدیک بین آزمایشگاه و تولید ، گوشه ای از طبقه ی دوم سالن تولید با مساحت حدود 100 متر مربع در نظر گرفته شده است .
ساختمان اداری و رفاهی :
با توجه به ضوابط موجود و همچنین کار پرسنل فعال در این بخش ها ، مجموعاً 10 متر مربع به ازای هر نفرکارمند،فضای اداری منظور می گردد . بدین ترتیب ساختمان اداری دارای مساحت 150 متر مربع می باشد . همچنین ساختمان اداری شامل سرویس های بهداشتی و آشپزخانه / نماز خانه / غذا خوری / سالن رختکن است که بر طبق استانداردهای موجود به ازای هر نفر در هر شیفت 5/1 متر مربع لحاظ می شود . بنابراین حداکثر مساحت 1200 متر مربع می بایستی در نظر گرفته شود . ( یاد آوری می شود که به ازای هر 12 نفر در هر شیفت می بایستی یک توالت ساخته شود یعنی تعداد 5 دستگاه ) .
ساختمان نگهبانی :
این ساختمان شامل ساختمان اصلی نگهبانی و بازرسی ورود و خروج کالا و همچنین دفتر کابل است که مساحت 50 متر مربع برای آن کافی است .
استخرها
استخرهای تولیدی در فضای باز ساخته شده که شامل :
استخر آب صاف (3×10×10 متر ) + استخر آب چرب ( 3×15×10 متر ) + پمپ خانه ( 3×4×6 متر )که مجموعاً برابر ( متر مکعب ) 822 = 3 × 274 خواهد بود . و استخر فاضلاب شامل حوضچه های چربی گیری و سیستم هوازی و سیستم ته نشینی و سیستم بستر خشک کننده ی لجن مجموعاً (متر مکعب ) 1800 = ( میانگین عمق 3 × 600 ) است .
فونداسیون مخازن ذخیره :
بدلیل سنگینی زیاد وزن روغن خام موجود در مخازن ذخیره ی روغن نیاز به فونداسیون مسلح با مساحت 300 متر مربع و بتن ریزی به حجم 300 متر مکعب می باشد .
محوطه کارخانه :
این مساحت معمولاً 3 برابر مساحت کل زیر بنای ساختمان ها خواهد بود . که در نهایت 1200 متر مربع فضا مورد نیاز است . از این میزان 10 % آن معادل 1200 متر مربع به امر خیابان کشی و پارکینگ اختصاص یافته است . و مقدار 15 % آن معادل 1800 متر مربع آن تبدیل به فضا سبز خواهد شد . و مقدار 9000 متر مربع هم جهت طرح توسعه و اجرای فاز دوم کارخانه یعنی احداث واحد روغن کشی باقی خواهد ماند .
دیوار کشی :
دیوار کشی بر اساس ارتفاع دو متر محاسبه می گردد . مساحت دیواردور کارخانه تقریباً معادل ) متر مربع ) 1600 = 2 × m 800 برآورد شده است .
مساحت کل زمین :
مجموع مساحت زیر بنای ساختمانها (4182 متر مربع) و مساحت کل محوطه کارخانه ( 12000 متر مربع )مساحت کل زمین می باشد . که با کسر 1200 متر مربع خیابان کشی 1800 متر فضای محوطه کارخانه در نتیجه ی مقدار 9600 متر مربع باقی خواهد ماند . که برای ایجاد واحدهای روغن کشی و قوطی سازی در آینده ی مناسب می باشد .
توضیح اینکه کل بنای مورد نیاز به شکل ( سوله ) 2500 متر مربع و ساختمان آجری 1280 متر مربع در نظر گرفته شده است .
خدمات مورد نیاز و تاسیسات عمومی دستگاهها ، تجهیزات و ماشین آلات آزمایشگاه ، تعمیرگاه ، سیستم ترابری ، گرمایش ، سوخت رسانی ، سرمایش ، آب رسانی ، تهویه و هوای فشرده ، سیستم دفع آلودگی ، محیط زیست ، اطفاء حریق ، باسکول و برق و . . .
این واحد تولیدی همچون دیگر واحدهای صنعتی برای انجام فعالیت های خود نیازمند مجموعه ای از تاسیسات و تجهیزات جانبی بوده که همراه ماشین آلات خط تولید قادر به تولید باشند . تمام تجهیزات خط تولید احتیاج به امکانات پشتیبانی مانند آب ، برق ، وسایل نقلیه ، و حمل و نقل گرمایش ، سرمایش ، اطفاء حریق ، آزمایشگاه ، تعمیرگاه ، اثاثیه و لوازم اداری ، سوخت و . . . دارد .
3-9- برق رسانی
با توجه به این که ماشین آلات این واحد تولیدی متکی بر انرژی الکتریکی می باشند و با کمک نیروی برق کار می کنند ، تامین برق مورد نیاز واحد از مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد .
برق مورد نیاز خط تولید با توجه به مشخصات فنی دستگاهها و توان مصرفی آنها محاسبه می گردد اضافه مصرف برق خط تولید برای حداکثر بار مصرفی در هنگام راه اندازی دستگاهها 30 % در نظر گرفته شده است .
توان برقی مصرفی ماشین آلات خط تولید در جدول ماشین آلات محاسبه می شود .
برق مورد نیاز ساختمانها به ازای هر متر مربع w 15 و انبار محوطه w 10 می باشد که با توجه به مساحتهای برآورد شده برق مورد نیاز تاسیسات با توجه به میزان بر مصرفی کولرها ، پمپهای انتقال آب ، سیستم شوفاژ ، . . . و kw 20 و آزمایشگاه و تعمیرگاه kw 30 محاسبه می شود .
3-10- تاسیسات آب
برآورد آب مورد نیاز کارخانه :
کلیه فعل و انفعالات که در قسمت های مختلف کارخانه بر روی روغن در حال تصفیه انجام می گیرد . به وسیله گرم کردن در مرحله دوم به وسیله آب معمولی عملی خواهد شد . علاوه بر آن جهت مصارف آشامیدنی و فضای سبز آب از ضروریات اولیه می باشد . بنابراین آب مورد نیاز کارخانه به چهار بخش اساسی تقسیم می گردد :
1 ) مصارف صنعتی
2 ) مصارف آشامیدنی و بهداشتی
3 ) مصارف اضطراری
4 ) مصارف متفرقه و فضای سبز
مصارف صنعتی کارخانه شامل آب مورد نیاز دیگ های بخار / آب برای خنک کردن در سیر کولاسیون چرب / آب برای خنک کردن در سیر کولاسیون تمیز و آب مصرفی در تصفیه خانه و هیدروژناسیون . می توان m 5/2 آب برای مصارف غیر قابل پیش بینی و 5/2 متر مکعب برای شستشوی سالنها در نظر گرفت ، میزان آب مصرفی برای فضای سبز و پرسنل :
آب مصرفی پرسنل m 5/5 = lit 3500 = 150 × 35
آب فضای سبز m 1 = m 6/0 = lit 5/583 = 3 × 5/194
آب مصرفی روزانه m 5/11 = 1 + 5/5 + 5
در کل مصرف کل آب مصرفی litr 120 در برآورد شده است .
3-11- تجهیزات و تاسیسات :
برای تامین آب مصرفی تاسیسات و تجهیزات موارد ذیل مورد نیاز است :
1 ) حفر دو حلقه چاه . که البته با توجه به قرار گرفتن زمین کارخانه در شهرک صنعتی نیاز به حفر چاه نمی باشد .
2 ) مخازن مرتفع آب
3 ) شبکه آب رسانی ( توزیع )
4 ) دستگاه کلر زنی
5 ) سختی گیر آب برای دیگ های بخار و آب آشامیدنی
که کلیه این تجهیزات و تاسیسات در جداول مربوطه پیش بینی گردیده است . و در صورت عدم پیش بینی از محل سایر هزینه ها میبایستی نسبت به تامین آن اقدام گردد . در ضمن در این طرح سعی خواهد شد نسبت به برگشت آب در سیستم اهتمام لازم به عمل آید . تا از مصرف بی رویه آن جلوگیری بعمل آید .
3-12- تجهیزات خط تولید
الف ) قسمت ساخت اکسیژن و هیدروژن
1 _ یونیت الکترولایزر
2 _ دستگاه رکتیفایر
3 _ رگلاتور مربوطه
4 _ ترانس مورد نیاز
5 _ آب مقطر گیری
6 _ مخازن تحت فشار هیدروژن
7 _ Gass Hold اکسیژن و هیدروژن
8 _ کمپرسور هیدروژن
9 _ کمپرسور اکسیژن
10 _ سیستم های اتوماسیون مربوط به خط فوق به علاوه فیتینگ ها لوله و شیرآلات مورد نیاز
ب ) قسمت تصفیه خانه
1 _ خط خنثی کننده : شامل سه عدد سپراتور / سه عدد میکسر / دو عدد گرم کن / یک خشک کن بانضمام تابلوی فرمان و پمپ های مربوطه به علاوه سیستم های کنترل و فیتینگ و شیرآلات مخصوص
2 _ خط بیرنگ مرحله اول شامل برج بیرنگ همراه با سیستم خلاء و همزن مربوطه به علاوه تابلوی فرمان و سیستم های کنترل و فیتینگ ها و شیرآلات مربوطه
3 _ خط بی بو کننده مداوم شامل برج بی بو با پنج طبقه همراه با سیستم خلاء و متعلقات مربوطه به علاوه تابلوی فرمان و سیستم های کنترل و فیینگ ها و شیرآلات مورد نیاز
ج ) قسمت هیدروژناسیون
1 _ کنورتور : شامل برج مربوطه همراه سیستم خلاء با شیرهای ورود گاز هیدروژن و منفذ ورودی کاتالیست نیکل همراه با همزن مربوطه به علاوه تابلوی فرمان و سیستم های کنترل . فیتینگ ها و شیرآلات و پمپ های مربوطه
2 _ فیلتر پرس های مخصوص گرفتن کاتالیست و یونهای فلزی از روغن / خاک مخصوص / پارچه صافی مورد نیاز .
3 _ برج بیرنگ کننده مرحله دوم همراه با سیستم خلاء با شیرهای ورودی مخصوص زدن خاک کمک صافی و فیلتر پرس مربوطه به علاوه سیستم های کنترل و فیتینگ ها و شیرآلات و پمپ های ورودی و خروجی .
د ) قسمت بسته بندی شامل :
1 _ دستگاههای پرکن از 900 گرمی تا 18 کیلویی تمام اتوماتیک . به علاوه مخازن مورد نیاز به منظور ساخت روغن
2 _ سرد خانه های مربوطه که درجه حرارت آن 10 درجه بالای صفر باشد .
3-13- شرح فرآیند تولید
الف ) بخش تولید و بسته بندی
کلیات : روغن نباتی از دانه های گیاهی استحصال گردیده و به عنوان مواد اولیه کارخانه جات تصفیه روغن نباتی در کشور به کار گرفته می شود . این روغن خام دارای مقادیر ناخالصی به شرح ذیل می باشد .
ناخالصی ها عبارتند از :
_ اسیدهای چرب آزاد
_ فسفاتید ها از قبیل لستین و سفالین
_ کربو هیدراتها از قبیل رافینوز
_ پروتئین ها
_ الکل های چرب که همان موم گیاهی است که بیشتر در روغن آفتابگردان موجود می باشد
_ هیدروکربنهای بیرنگ
_ رنگها
_مواد محافظ به مانند توکوفرول ( Tocopherol ) ویتامین E
_ مواد بودار ( آلدئیدها _ کتون ها )
_ ویتامین ها
_ مواد معدنی به مقدار بسیار جزئی
که این ناخالصی ها از روغن نباتی پس از طی مراحل تصفیه جدا گردیده و به عنوان خوراکی قابل عرضه و مصرف می باشد .
_ ذخیره و انتقال روغن
روغن خام معمولاً توسط تانکر یا واگن های قطار به کارخانه حمل و به طور شبانه روزی در مخازن ذخیره که برای این کارخانه حدود دو ماه در نظر گرفته شده ذخیره می گردند .
_ واحد تصفیه شیمیایی روغن ( خنثی کردن )
روغن خام انبار شده به وسیله خط خنثی سازی که از 3 سپراتور و متعلقات مربوط به آن تشکیل یافته خنثی و مواد ناخالص روغن از آن جدا می گردند . در این مرحله با اضافه کردن سود کاستیک در لوله های مختلف با توجه به کیفیت روغن این مهم انجام می پذیرد .
دستگاههای این مرحله به شرح ذیل می باشد :
1 _ 3 دستگاه سپراتور
2 _ تعداد پمپ جهت انتقال روغن / آب سود و اسید
3 _ دستگاه خنک کن ( رطوبت گیر )
4 _ میکسرهای مربوطه
5 _ گرم کن های مربوطه
6 _ تانکهای سود / آب / آب داغ
ب ) بخش رنگبری
روغن حاصل از محل خنثی سازی جهت پایین آوردن رنگ به این بخش هدایت گردیده و پس از افزودن خاک بیرنگ در حدود ماکزیمم 1 % در اثر حرارت و خلاء ( خلاء میلی متر جیوه ) مواد رنگی و صابون باقیمانده از آن جدا گردیده و پس از عبور از فیلتر های مخصوص دارای رنگ مجاز عاری از صابون به مخازن بیرنگ هدایت و ذخیره می گردند .
ج ) واحد جامد سازی روغن ( هیدروژناسیون )
در این قسمت روغن مایع با افزودن گاز هیدروژن در مجاورت کاتالیست نیکل به روغن جامد تبدیل میگردند . این محل در درجه حرارت 180 _ 160 درجه سانتیگراد و خلاء انجام می پذیرد . روغن حاصل پس از عبور از فیلتر به واحد بیرنگ مرحله دوم هدایت می گردد . و در این مرحله پس از تصفیه شیمیایی و فیزیکی روغن عاری از تراش نیکل و تراش های فلزی گردیده و در مخازن قبل از بی بو ذخیره می شود .
د ) بخش بی بو کننده روغن
هدف این بخش جدا نمودن مواد بودار سبک از روغن می باشد . روغن در این دستگاه در حرارت و خلاء (250_290 درجه سانتیگراد ) عاری از این مواد گردیده و پس بخار دادن مستقیم به روغن زیر خلاء مواد فوق ازسیستم خارج گردیده و پس از عبورازفیلترهای مربوط به قسمت بسته بندی هدایت و ذخیره می گردند
ذ ) بخش بسته بندی و سرد خانه
واحد بسته بندی شامل تجهیزات و تاسیسات است که توسط آن روغن نباتی آماده صدور از کارخانه در ظروف فلزی و کارتن می گردد .
ماشین آلات این بخش عبارتند از :
1 ) خط پر کن 5 کیلویی روغن دان
_ ماشین پر کن
_ ماشین درب بند
_ نوار نقاله جهت انتقال روغن بسته بندی به سرد خانه
2 ) خط پر کن 17 کیلویی شامل
_ ماشین پر کن
_ ماشین درب بند
_ نوار نقاله جهت انتقال روغن بسته بندی به سرد خانه
3 ) خط پر کن 3 کیلویی و 1 لیتری
_ ماشین پر کن
_ ماشین درب بند
_ نوار نقاله
خ ) سرد خانه :
به منظور تشکیل کریستال دانه بندی در روغن نباتی از سرد خانه استفاده می شود . که در اثر برودت آرام دانه های کریستال روغن تشکیل می گردند . و دوره ی سرد کن در سرد خانه به منظور تهیه این نوع روغن حدود 48 ساعت در نظر گرفته می شود . که در 50 % از زمان مذکور بایستی روغن در درجه حرارت 10 درجه سانتیگراد نگهداری می شود .
بنابراین واحد سرد خانه جهت این طرح در نظر گرفته شده است . که هر یک به ظرفیت 100 تن روغن می باشد . برای تامین برودت از کمپرسور آمونیاکی استفاده خواهد شد . روغن های بسته بندی شده پس از خروج از سرد خانه توسط نقاله به انبار محصول هدایت و از آن مکان به بازار ارسال می گردد .
3-14- ماشین آلات و تجهیزات واحد تولید گاز اکسیژن و هیدروژن
_ کلیات
_ محاسبه ظرفیت کارخانه تولید گاز
_ روش های تهیه هیدروژن
_ انتخاب ماشین آلات
جهت ساخت روغن های خوراکی و مصارف صنفی و صنعتی در کشور کارخانه جات روغن نباتی ناگزیر به ایجاد پروسه خط هیدروژناسیون بوده و در صورت عدم ساخت روغنهایی که در صنعت غذایی بتوانند نیازهای صنایع خوراکی را پاسخگو باشند با مشکل مواجه خواهند بود . بنابراین علاوه بر تامین نیازهای تغذیه ای مردم طیف وسیعی از صنایع غذایی کشور نیاز به روغن های خاص داشته که این مهم می تواند از طریق هیدروژنه کردن روغن با فرمولاسیون مربوطه عملی گردد . بدین منظور از گاز هیدروژن کمک گرفته می شود . زیرا روغن های نباتی خام دارای درجه اشباع و درجه ذوب مختلف هستند و لذا سیلان آن متفاوت است . به عبارت دیگر هر چه به اشباع کامل نزدیک تر باشند به حالت جامد نزدیک تر خواهند بود . حالت متعادل روغن زمانی است که هم کیفیت غذایی مطلوبی داشته و هم از نظر انجماد ظاهری نزدیک به روغن های قابل خوراک و قابل هضم باشد و البته با اشباع کامل فاصله داشته باشد . یکی از طرق عملی و نسبتاً ارزان تغییر در درجه اشباع روش افزودن مولکول هیدروژن به آنست .
بنابراین به منظور استحصال هیدروژن مورد نیاز ماشین آلات تولید گاز هیدروژن در این طرح ملاک عمل بوده است . با توجه به شرایط موجود و میزان تولید سعی خواهد شد از ماشین آلاتی که با آب و هوای منطقه سازگاری داشته باشند استفاده گردد .
3-15- برنامه ریزی تولید و پیش بینی ظرفیت تولید برای 5 سال بعد از بهره برداری :
با توجه به این که جریان مواد در خط تولید بصورت پیوسته است و تمامی دستگاهها از همان ابتدا توانایی برآورده نمودن ظرفیتهای مورد انتظار را خواهند داشت لذا ظرفیت تولید از همان سال اول بصورت کامل صورت خواهد پذیرفت
سال پنجم
سال چهارم
سال سوم
سال دوم
سال اول
ظرفیت اسمی
واحد
شــرح محصــولات
100%
100%
100%
100%
100%
100%
درصد
روغن نباتی جامد
30,000
30,000
30,000
30,000
30,000
30,000
تن
برنامه زمان بندی اجرای طرح
فاز اول :
مراحل مقدماتی اجرای پروژه ( زمان مورد نیاز 3 ماه )
1 ) تشکیل شرکت و مشخص نمودن سهامداران مربوطه
2 ) اخذ موافقت اصولی و مجوزهای لازم از ادارات مختلف
3 ) انتخاب محل اجرای طرح و درخواست واگذاری زمین و طی مراحل قانون لازم
فاز دوم :
آماده سازی محل کلیه نقشه های فونداسیون و اجرای آن ( زمان مورد نیاز 5/2 ماه )
1 ) انتخاب پیمانکار سیویل و عقد قرارداد
2 ) تهیه نقشه های تپو گرافی زمین
3 ) تسطیح و خاک برداری
4 ) خیابان بندی ( احداث خیابان های اصلی و فرعی )
5 ) آماده سازی و تهیه مصالح ساختمانی مورد نیاز
6 ) تهیه نقشه های فونداسیون سوله ها
7 ) گود برداری پی فونداسیون ستون های سوله ها
8 ) زیر سازی و بتون ریزی پی فونداسیون
9 ) شناژ بندی و نصب صفحه ستون ها
فاز سوم :
شروع ساختمان سازی و تهیه نقشه های نصب ماشین آلات ( زمان مورد نیاز 5/4 ماه )
1 ) نصب سوله های سالن ها همراه با اجرای سقف
2 ) دیوار چینی و نصب درب و پنجره سالن ها
3 ) تهیه نقشه های لی اوت ماشین آلات
4 ) اماده سازی فونداسیون اسکلت های طبقات دوم و سازه های تجهیزات
5 ) عملیات اسکلت سازی فلزی
6 ) تهیه نقشه های لوله کشی
7 ) آماده سازی مخزن هوای آب
8 ) آماده سازی فونداسیون ساختمان ها ( اداری ـ سرویس و مخازن ذخیره و . . . )
9 ) آماده سازی و گود برداری استخرها
فاز چهارم :
محل تجهیزات به سایت و شروع عملیات نصب ماشین آلات و لوله کشی ( زمان مورد نیاز 5/5 ماه )
1 ) تهیه تجهیزات و متعلقات مربوط به نصب لوله کشی
2 ) حمل ماشین آلات به سایت و شروع نصب ( مونتاژ و خریداری شده )
3 ) عملیات لوله کشی تجهیزات فرآیندی
4 ) تیه نقشه های کابل کشی و آماده سازی تجهیزات برق و پست برق
5 ) آماده سازی کانال های ارتباطی مربوط به برق و پست برق
6 ) نصب تجهیزات مربوط به استخر از جمله کولینگ تاور و فواره
7 ) مونتاژ کردن مخازن ذخیره
8 ) عملیات کاشی کاری و کف سازی سالن ها
فاز پنجم :
به پایان رساندن عملیات نصب ماشین آلات و ساختمان سازی ( زمان مورد نیاز 3 ماه )
1 ) نصب تابلوهای برق و کابل کشی تجهیزات
2 ) اتمام عملیات نصب ماشین
3 ) اتمام عملیات ساختمان سازی ( اداری و سرویس ها و . . . )
4 ) جدول کشی و آسفالت کاری ساختمانها
5 ) تهیه لوازمات و تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه
فاز ششم :
به پایان رساندن عملیات لوله کشی و برقکاری و راه اندازی آزمایشی ( زمان مورد نیاز 5/1 ماه )
1 ) اتمام عملیات برقی و استارت آزمایشی تجهیزات
2 ) اتمام عملیات لوله کشی و تست مسیرهای مختلف مخازن ذخیره و تحت فشار
3 ) استقرار تجهیزات و لوازمات ساختمان های ادری و سرویس رفاهی
4 ) تهیه مواد اولیه تولید و بسته بندی
5 ) استقرار پرسنل واحد های مربوطه در پست های خود و دادن آموزش های لازم
6 ) راه اندازی آزمایشی ماشین آلات به صورت مجزا
فاز هفتم :
راه اندازی موقت کارخانه و اتمام کارهای باقی مانده ( زمان مورد نیاز 1 ماه )
1 ) راه اندازی موقت کارخانه و رفع اشکالات پیش بینی شده
2 ) عملیات عایق کاری و سیستم حرارتی و برودتی و فرآیندی
3 ) رنگ آمیزی تجهیزات و مخازن لوله کشی
4 ) آماده سازی فضای سبز
فصل چهارم :
بررسی مالی
4-1- هزینه مواد اولیه
این بخش یکی از مهمترین بخشهای این طرح می باشد چرا که شرایط تعیین هزینه برخی از مواد اولیه با سایر طرحها کمی متفاوت است .
در حدود80 % از روغن خام مصرفی با توجه به سیستم جامد سازی در کارخانه روغن سویا بوده و 20 % درصد باقی مانده آن مربوط به سایر روغن ها می شود ، که عملاً با توجه به میزان افت روغن های مختلف قیمت ها در یک سطح می باشند . در حال حاضر میزان 60 % از روغن خام مصرفی کشور توسط وزارت بازرگانی خریداری و در اختیار کارخانه جات تولید کننده روغن نباتی قرار می گیرد . و به صورت حق العمل کاری به منظور تولید و توزیع درسیستم کالا برگ در اختیار شرکت بازرگانی دولتی قرار داده می شود که این میزان روغن دریافتی از دولت با نرخ مشخص در اختیار کارخانه جات گذارده می شود . که محاسبات آن به شرح ذیل می باشد .
در نتیجه : هزینه روغن خام مورد نیاز این کارخانه بر اساس نرخ های تعیین شده به شرح ذیل می باشد .
مصرف روزانه × 300 = مصرف کل سالانه
کیلو گرم 105000 × 300 = مصرف کل سالانه
هزینه روغن خام خریداری شده توسط کارخانه 5.355 ریال ( به ازای هر کیلو گرم ( می باشد .
60 % × مصرف کل سالانه = سهم واگذاری وزارت بازرگانی
کیلو گرم 18900000= 60 % × 31500000 = سهم واگذاری وزارت بازرگانی
وزارت بازرگانی 60 % از روغن خام واگذار شده را با قیمت تعادلی 1.900 ریال ( به ازای هرکیلو گرم ) و 40 % مابقی را با قیمت یارانه ای 5/12 ریال ( به ازای هر کیلو گرم ) را به این واحد واگذاری می کند . بنابراین :
ریال1.900 × سهم واگذاری وزارت بازرگانی 60 % = هزینه روغن خام تعادلی در سال
ریال21.546.000.000 = 1.900 × 11.340.000 = هزینه روغن خام تعادلی در سال
ریال 94.500.000 = 5/12 × سهم واگذاری وزارت بازرگانی 40 % = هزینه روغن خام یارانه ای در سال
5.355 × ( سهم واگذاری وزرات بازرگانی _ مصرف کل سالانه ) = هزینه روغن خام خریداری شده در سال
ریال 67.473.000.000 = 5.355 × 12.600.000 = هزینه روغن خام خریداری شده در سال
لازم به توضیح است که از مقدار 31.500.000 کیلو گرم و روغن مصرفی مقدار 30.000.000 کیلو گرم روغن ساخته شده تولید خواهد شد و بقیه وزن محصول به عنوان تفاله استحصال می شود . مقدار استفاده از سایر مواد جانبی وسایل بسته بندی مورد مصرف واحد مذکور با در نظر گرفتن میزان ضایعات احتمالی بر اساس استاندارد های موجود برآورد هزینه های مورد نیاز در جدول زیر نشان داده شده است . لازم به ذکر است که جهت بسته بندی روغن تولیدی ( جامد ) از ورق حلب ( ورق گالوانیزه با روکش قلع ) که در طرح مورد نظر یک واحد قوطی سازی جهت ساخت قوطی و حلب در احجام مختلف پیش بینی گردیده است که متعاقباً طرح توجیهی و اقتصادی آن تقدیم می گردد .
30,000
میزان تولید در ظرفیت نهایی :
قیمت کــل ( هزار ریال)
قیمت واحد مواد اولیه (ریال)
میزان مصرف واحد محصول
مشخصــات مــواد
ردیف
واحد
میزان
89,113,500
2,829
تن
1050
روغن خام با احتساب سهمیه دولتی
1
720,000
2,400,000
تن
0.01
خاک رنگبر با احتساب سهمیه ارز دولتی
2
338
2,250
تن
0.005
سود کاستیک(85%)
3
420
7,000
تن
0.002
اسید فسفریک
4
10
6,800
تن
0.00005
اسید سیتریک
5
270
9,000
تن
0.001
پتاس الکترولایزر
6
60
2,000
تن
0.001
خاک کمک صافی
7
635,880
30,280,000
تن
0.0007
کاتالیست نیکل با احتساب ارز دریافتی
8
49,500
500,000
کیلو گرم
0.0033
بتا کاروتن با احتساب سهمیه ارز دولتی
9
12,000,000
4,000,000
تن
0.1
ورق حلب با احتساب سهمیه ارز دولتی
10
2,160,000
1,800
عدد
40
کارتن و پلا ستیک
11
102,519,978
–
–
–
جمــــــــع
4-2- هزینه انرژی مصرفی سالیانه
هزینه انرژی مصرفی سالیانه شامل هزینه سوخت ، هزینه برق و هزینه آب می شود که به تفضیل به هر یک از آنها می پردازیم .
هزینه سوخت
مصرف روزانه واحد دیگ گازوئیل بخار (بویلر )) میزان مصرف روزانه گازوئیل × 300 = میزان مصرف سالیانه
( مصرف روزانه کوره داغ روغن + مصرف روزانه تجهیزات گرما ساز + لیفتراک مصرف روزانه+
لیتر 3.420.000 = 11.400 × 300 = میزان مصرف سالیانه گازوئیل
ریال 718.200.000 = ریال 210 × 3.420.000 = هزینه مصرف سالیانه گازوئیل
متوسط میزان مصرف بنزین برای همه دستگاههای اتومبیل 50 لیتر در نظر گرفته شده است .
لیتر 15.000 = 50 × 300 = مصرف سالیانه بنزین
ریال 850 × مصرف سالیانه بنزین = هزینه مصرف سالیانه بنزین
ریال 12.750.000 = 850 × 150.000 = هزینه مصرف سالیانه بنزین
هزینه برق :
برق مورد نیاز هر یک از دستگاههای خط تولید با منظور نمودن 20 % اضافی در حالت بیشترین تقاضا یعنی هنگام راه اندازی محاسبه شده و همچنین برق واحد تاسیسات و روشنایی ساختمان ها و محوطه نیز به عنوان مصرف کنندگان عمده برق در نظر گرفته می شود . ضریب همزمانی 80 % مربوط به دستگاهها به علت آنکه کلیه دستگاهها همزمان کار نمی کنند . هم وارد محاسبات می گردد . فرمول زیر روش محاسبه را نشان می دهد .
14 ساعت × میزان مصرف برق روشنایی ساختمان ها } × 80 % = برق مصرفی روزانه
10 ساعت × میزان مصرف برق روشنایی محوطه + 24 ساعت × میزان مصرف برق دستگاههای الکترو لایزر + 12 ساعت × میزان مصرف برق بسته بندی + 24 ساعت × میزان+ مصرف برق ماشین آلات خط تولید }
مصرف روشنایی ساختمان ها برای هر متر مربع 20 وات و محوطه 5 وات در نظر گرفته شده است
{ ( 10 × 55 ) + ( 14 × 95 ) + ( 24 × 420 ) + ( 12 × 80 ) + ( 24 × 300 ) } 80 % = برق مصرفی روزانه Kw/h 16085 =
برآورد هزینه مصرف برق سالیانه با توجه به قیمت متوسط 200 ریال به ازای هر کیلو وات ساعت مصرفی برق صنعتی محاسبه شده و با توجه به اینکه میانگین جمع کل برق مصرفی در شبانه روز معادل 16085 کیلو وات ساعت است .
و همچنین حق اشتراک سالیانه 6.000.000 ریال می باشد در نتیجه هزینه برق مصرفی سالیانه مطابق محاسبه زیر بدست می آید .
ریال 6.000.000 + 200 ریال × 300 روز × برق مصرفی روزانه = هزینه کل برق مصرفی سالانه
6.000.000 + ( 200 × 300 × 16.085 ) = برق مصرفی روزانه = هزینه کل برق مصرفی سالانه
ریال 971.100.000 =
هزینه آب :
برآورد مصرف آب سالیانه قیمت های مختلف کارخانه با توجه به ظرفیت تولید مطابق جدول ذیل مشخص شده است .
برآورد هزینه طی یک دوره بهره برداری با توجه به قیمت آب بهاء 500 ریال به ازای مصرف هر متر مکعب و 300 روز کاری و حق آبونمان ماهانه نیز برابر 2.000.000 ریال مطابق زیر محاسبه می شود .
2.000.000 + 500 × ( 300 × میزان مصرف روزانه ) = هزینه کل مصرف سالانه آب
ریال 20.000.000 = 2.000.000 + ( 300 × 500 × 120 ) = هزینه کل مصرف سالانه آب
در جدول زیر هزینه کلی انرژی مورد نیاز سالیانه طرح برآورد شده است .
انواع انرژی مصرفی
هزینــــه ســوخــت و انــــرژی
مبلغ هزینه
نــــرخ
واحــد
مصــرف
شــــــــرح
ردیف
هزار ریال
ریال
مصــرف
سالیانه
20,000
500
m3
36,000
آب
1
3,217
200
Kwh
16,085
بــــرق
2
718,200
210
lit
3,420,000
گازوئیل
سوخــت
3
12,750
850
lit
15,000
بنزین
4-3- هزینه نیروی انسانی مورد نیاز
با توجه به این که صنعت روغن نباتی در صورت توقف و راه اندازی مجدد متحمل ضررها و خسارتهای زیاد شده و در عین حال سبب ایجاد خرابی در ماشین آلات و دستگاهها می شود .
لذا به صورت شبانه روزی و بدون وقفه و تعطیلی در دو شیفت کار می کند . به همین دلیل برای اضافه کاری و شب کاری نیز رقمی در حدود 40 % حقوق پایه سالانه منظور گردیده است . پرداخت حق اولاد و نیز به حداکثر دو فرزند و حق همسر ( البته به فرض این که 60 % پرسنل متاهل باشند ) و نیز پاداش سالانه لحاظ شده بر اساس نظام هماهنگ پرداخت سالانه 16 % نرخ رشد حقوق و مزایا مد نظر بوده که تا رسیدن به ابتدای سال بهره برداری و ادامه در سال های اقتصادی طرح نتایج در جدول ذیل منظور گشته است . محاسبه حقوق و دستمزد بر مبنای زیر خواهد بود :
هزار ریال 2.069.280 = 12 × حقوق ماهانه = حقوق پایه سالانه
هزار ریال 827.712 = 40 % × حقوق پایه سالانه = اضافه کاری و شب کاری سالانه
هزار ریال 6.171 = 85.000 × 60 % × 121 = حق اولاد سالانه ( تا دو فرزند )
هزار ریال 7.260 = 10.000 × 60 % × 121 = حق تاهل سالانه
هزار ریال 242.000 = 2.000.000 × 121 = عیدی و پاداش سالانه
متوسط حقوق پایه
تعـداد
تعـداد
ریال
در سه
در یک
شــــــــرح
سمت
بخش اصلی
ردیف
شیفت
شیفت
5,400,000
1
1
مدیـر کارخانه
مدیریت تولید
تولید
1
3,000,000
1
1
مدیـر تولیــد
مهندس
تولید
2
3,000,000
1
1
مدیر کنترل کیفیت
مهندس
تولید
3
3,000,000
1
1
مدیر فنی
مهندس
تولید
4
4
4
جمـع مدیریت تولیـد
180,000
1
1
مسئول فنی و تکنسین آزمایشگاه
تکنسیـن
تولید
5
180,000
1
1
سرپرست تصفیه
تکنسیـن
تولید
6
180,000
1
1
سرپرست برق
تکنسیـن
تولید
7
180,000
1
1
سرپرست تعمیرات
تکنسیـن
تولید
8
4
4
جمـع تکنسین
1,440,000
3
1
تعمیر کار ماشین آلات
کارگـر مـاهـر
تولید
9
1,440,000
3
1
مسئول شیفت امور برق
کارگـر مـاهـر
تولید
10
1,440,000
3
1
مسئول شیفت تصفیه
کارگـر مـاهـر
تولید
11
1,440,000
1
1
سرپرست بسته بندی
کارگـر مـاهـر
تولید
12
10
4
جمـع کارگر ماهر
1,320,000
6
2
اپراتور وینترایزر
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
13
1,320,000
3
1
مسئول آبرسانی و آتشنشانی
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
14
1,320,000
18
6
کارگر بسته بندی و پرکنی
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
15
1,320,000
6
2
مسئول دیگ بخار و تصفیه آب
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
16
1,320,000
3
1
اپراتور هیدروژناسیون
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
17
1,320,000
3
1
اپراتور آلفا لاول
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
18
1,320,000
3
1
کارگر کپسول پرکنی
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
19
1,320,000
3
1
اپراتور بی بو کننده
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
20
1,320,000
6
2
اپراتور بیرنگ کننده
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
21
1,320,000
3
1
اپراتور الکترولایزر
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
22
1,320,000
3
1
کارگر آزمایشگاه
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
23
1,320,000
4
2
متصدی دفتر کابل
کارگـر نیمه مـاهـر
تولید
24
61
21
جمـع کارگر نیمه ماهر
79
33
جمـع بخش تولیـدی
1
1
مدیر امور اداری و خدمات
مدیـریت
اداری
25
2,520,000
1
1
مدیر بازرگانی
مدیریت
اداری
26
3,000,000
1
1
مدیر مالی
مدیریت
اداری
27
3
3
جمـع مدیریت اداری
2,160,000
1
1
متصدی امور اداری و خدمات
کارشناس و لیسانس
اداری
28
1
1
جمـع کارشناس
1,560,000
3
2
حسابدار
کارمنـد ماهر
اداری
29
1,560,000
1
1
آشپز
کارمنـد ماهر
اداری
30
1,560,000
1
1
سرپرست ترابری
کارمند ماهر
اداری
31
5
4
کارمند ماهر
1,440,000
1
1
متصدی ایمنی و بهداشت
کارمند نیمه ماهر
اداری
32
1,440,000
1
1
کارپرداز
کارمند نیمه ماهر
اداری
33
1,440,000
1
1
انباردار
کارمند نیمه ماهر
اداری
34
1,440,000
3
1
راننده خودرو
کارمند نیمه ماهر
اداری
35
6
4
کارمند نیمه ماهر
1,320,000
3
2
کارمند حسابداری
کارمند ساده
اداری
36
1,320,000
3
1
کارگر انبار
کارمنـد ساده
اداری
37
1,320,000
2
2
ماشین نویس
کارمنـد سـاده
اداری
38
1,320,000
3
1
نگهبان ورود و خروج
کارمنـد سـاده
اداری
39
1,320,000
3
1
کمک آشپز
کارمنـد سـاده
اداری
40
1,320,000
1
1
نظافتچی وآبدارچی اداری
کارمنـد سـاده
اداری
41
1,320,000
1
1
منشی و تلفنچی
کارمنـد سـاده
اداری
42
16
9
کارمند ساده
31
21
جمـع بخش اداری ، مالی و فروش
110
54
جمع کل کارکنان مورد نیاز طرح
4-5- محاسبه ارزش ماشین آلات و دستگاهها
ماشین آلات خط تولید
بهای ماشین آلات خارجی( یورو)
بهای ماشین آلات داخلی( هزار ریال )
منبع تامین
تعداد
شرح
ردیف
خارجی
داخلی
917,000
*
1 خط
خط کامل خنثی
1
438,921
*
1 دستگاه
راکتور بی رنگ
2
188,109
*
3 دستگاه
فیلتر پرس بی رنگ
3
376,218
*
2 دستگاه
کنورتور 15 تنی
4
125,406
*
2 دستگاه
سرد کن کنورتور
5
94,054
*
1دستگاه
بیرنگ مرحله دوم
6
282,163
*
2دستگاه
فیلتر پرس بیرینگ2
7
125,406
*
1 دستگاه
بی بو کننده مداوم
8
1,567,574
*
1 دستگاه
بی بو کننده بچ
9
188,109
*
2 دستگاه
سرد کن بی بو کننده
10
94,054
*
2 دستگاه
فیلتر پرس
11
100,325
*
1 خط
سیستم الکترولایزر
12
1,730,000
0
*
1 سری
دستگاههای پرکن
13
407,569
*
1 خط
دستگاه پرکن
14
94,054
*
1 دستگاه
دستگاه پرکن O2
15
125,406
*
1 دستگاه
مخزن گاز هولدرO2
16
125,406
*
1 دستگاه
مخزن گاز هولدرH2
17
421,000
0
*
*
1 دستگاه
وتیتور
18
3,068,000
4,332,773
جمع هزینه خالص ماشین الات خط تولید
153,400
216,639
هزینه نصب و راه اندازی
3,221,400
4,549,412
جمع کل هزینه ماشین آلات خط تولید
0
188,109
دستگاههای آزمایشگاهی و تست یک سری
3,221,400
4,737,521
جمع کل ماشین آلات تولید و آزمایشگاهی
43,394,321
معادل ریالی ماشین آلات تولید و آزمایشگاه ( هزار ریال)
هزینه نصب و راه اندازی ماشین آلات معادل 5 % بهای ماشین آلات در نظر گرفته شده است.
ماشین آلات و تجهیزات بخش تاسیسات
قیمت یورو
قیمت هزار ریال
منبع تامین
تعداد اپراتور مورد نیاز
تعداد
شرح
ردیف
خارجی
داخلی
1,003,247
*
6
دو دستگاه
دیگ بخار
1
73,232
*
3
یک دستگاه
دیزل ژنراتور
2
62,703
*
1
یک عدد
مخزن ذخیره آب
3
344,866
–
*
–
–
پست برق
4
188,109
–
–
دو دستگاه
برج خنک کننده
5
75,244
–
*
3
–
تجهیزات پمپ خانه
6
75,244
–
*
–
یک دستگاه
مخزن ذخیره مازوت
7
75,244
*
–
یک دستگاه
مخزن ذخیره گازوئیل
8
1,128,653
–
*
–
دو عدد
مخازن ذخیره روغن
9
376,218
–
*
3
یک دستگاه
باسکول
10
3,662
116,314
هزینه نصب ماشین الات
11
76,893
3,445,840
جمع کل هزینه ماشین آلات و تجهیزات بخش تاسیسات
926,164,287
ارزش ریالی ماشین آلات و تجهیزات بخش تاسیسات به هزار ریال
77,180,357
معادل ارزش ارزی ماشین آلات و تجهیزات بخش تاسیسات به یورو
هزینه نصب و راه اندازی ماشین آلات معادل 5 % بهای ماشین آلات در نظر گرفته شده است.
امتیازات
هزینه کل
هزینه واحد
مقدار
واحد
شرح
ردیف
( هزار ریال)
( ریال)
750,000
750,000
1,000
کیلو وات
حق امتیاز برق با نصب
1
15,000
150,000
100
متر مکعب
حق امتیاز آب
2
3,600
1,200,000
3
خط
حق امتیاز تلفن
3
768,600
جمع کل هزینه امتیاز تاسیسات
4-6- هزینه وسایل نقلیه
(ارقام : هزارریال)
مبلـغ کـل
مبلـغ واحـد
تعــــداد
(دستگاه)
شــــــــرح
ردیف
100,000
100,000
1
سواری پژو
1
160,000
80,000
2
وانت مزدا
2
200,000
100,000
2
لیفت تراک
3
460,000
—
—
جــــمــــــــع
4-7- هزینه ساختمان سازی
هزینه زمین
جمــع کــل
(هزار ریال)
قیمت واحد
(ریال)
متــــراژ
واحــــد
شــــــــرح
600,000
50,000
12,000
متر مربع
زمین
600,000
—
—
—
جــمــــــع
ساختمانهــا
جمــع کــل
(هزار ریال)
قیمت واحد
(ریال)
متــــراژ
واحد
شــــــــرح
756,000
600,000
1,260
متر مربع
سالن تولید
252,000
350,000
720
متر مربع
طبقه دوم
250,000
500,000
500
متر مربع
انبار مواد اولیه
324,000
500,000
648
متر مربع
انبار محصول
224,000
800,000
280
متر مربع
اداری و رفاهی
25,000
500,000
50
متر مربع
نگهبانی و بازرسی
145,800
450,000
324
متر مربع
تاسیسات
52,000
400,000
130
متر مربع
اتاق برق + تعمیرگاه
70,000
700,000
100
متر مربع
آزمایشگاه
170,000
200,000
850
متر مربع
استخرها
60,000
200,000
300
متر مربع
فونداسیون و مخازن
183,952
سایر موارد
2,512,752
—
—
جــمــــــع
محوطه سازی
جمــع کــل
(میلیون ریال)
قیمت واحد
(ریال)
متــــراژ
واحــــد
شــــــــرح
50,000
10,000
5,000
مترمربع
خاکبرداری و تسطیح
112,000
70,000
1,600
مترمربع
دیوار کشی ( همراه نرده آهنی )
60,000
50,000
1,200
مترمربع
خیابان کشی ( آسفالت / زیر سازی و پیاده رو )
54,000
30,000
1,800
مترمربع
فضای سبز ( جدول کاری و سیستم آبیاری )
14,700
سایر موارد
290,700
—
—
—
جــمــــــع
4-8- هزینه وسایل اداری و دفتری
برای تامین وسایل اداری و دفتری معادل 20 % هزینه ساختمان اداری طرح یعنی مبلغ 44800 هزار ریال در نظر گرفته شده است .
4-9- هزینه های قبل از بهره برداری
مبلغ(هزار ریال)
شرح
67,516
هزینه های تهیه طرح ,مشاوره, اخذمجوز(0.5% هزینه های ثابت)
49,041
هزینه اموزش پرسنل (1% حقوق و دستمزد)
9,014,855
هزینه های راه اندازی وتولید ازمایشی(1 ماه هزینه های مواد، انرژی و نیروی انسانی)
9,131,413
جمع کل هزینه های قبل از بهره برداری
4-10- سرمایه در گردش
هزینه سرمایه در گردش جهت مواد اولیه جهت 2ماه، حقوق و بیمه کارکنان توسعه، فروش، انرژی مصرفی به مدت 2
مبلغ (هزار ریال)
مبنای محاسبات
( ماه )
عنوان
ردیف
17,086,663
2
مواداولیه وبسته بندی
1
817,353
2
هزینه حقوق و بیمه کارکنان
2
122,458
1
هزینه فروش
3
125,695
2
انواع انرژی مصرفی در توسعه
4
18,152,169
جمع کل
4-14- هزینه های سرمایه ثابت
سهم ارزی – یورو
سهم ریالی ( هزار ریال)
شرح هزینه های سرمایه گذاری
ردیف
0
600,000
زمین
1
0
2,512,752
ساختمان
2
0
290,700
محوطه سازی
3
76,893
4,214,440
تاسیسات
4
3,221,400
4,549,412
ماشین آلات تولید
5
460,000
وسایل حمل و نقل
6
44,800
وسایل ادارای
7
0
188,109
ابزارالات و وسایل آزمایشگاهی
8
164,915
643,011
پیش بینی نشده(5% هزینه های فوق)
9
3,463,208
13,503,224
جمع هزینه سرمایه ثابت
10
0
9,131,413
جمع کل هزینه های قبل از بهره برداری
11
3,463,208
22,634,637
جمع سرمایه گذاری ثابت طرح
12
64,193,131
معادل کل ارزش ریالی سرمایه گذاری ثابت طرح(هزار ریال)
13
4-15- قیمت تمام شده کالای فروش
سال
شرح
اول
دوم
سوم
چهارم
پنجم
میزان تولید (تن)
30,000
30,000
30,000
30,000
30,000
مواد اولیه
102,519,978
102,519,978
102,519,978
102,519,978
102,519,978
حقوق کارکنان تولید
2014794
2014794
2014794
2014794
2014794
انرژی مصرفی
754167
754167
754167
754167
754167
نگهداری و تعمیرات
1138266
1138266
1138266
1138266
1138266
پیش بینی نشده تولید
406972
406972
406972
406972
406972
استهلاک
6501986
6501986
6501986
6501986
6501986
جمع هزینه های تولید
125001585
125001585
125001585
125001585
125001585
تعدیل موجودی
10416799
0
0
0
0
قیمت تمام شده کالای فروش رفته
114584786
125001585
125001585
125001585
125001585
قیمت تمام شده یک تن محصول (ریال)
3819493
4166719
4166719
4166719
4166719
4-16- پیش بینی فروش طی 5 سال
پیش بینی فروش طی 5 سال
ظرفیت تولید 30,000 تن
سال
اول
دوم
سوم
چهارم
پنجم
100%
100%
100%
100%
100%
30,000
30,000
30,000
30,000
30,000
102,519,978
102,519,978
102,519,978
102,519,978
102,519,978
146,950,000
146,950,000
146,950,000
146,950,000
146,950,000
146,950,000
146,950,000
146,950,000
146,950,000
146,950,000
شرح
اول
دوم
سوم
چهارم
پنجم
میزان تولید
30,000
30,000
30,000
30,000
30,000
فروش خالص
146,950,000
146,950,000
146,950,000
146,950,000
146,950,000
هزینه های تولید
مواد اولیه
102,519,978
102,519,978
102,519,978
102,519,978
102,519,978
حقوق کارکنان تولید
2,014,794
2,014,794
2,014,794
2,014,794
2,014,794
انرژی مصرفی
754,167
754,167
754,167
754,167
754,167
نگهداری و تعمیرات
1,138,266
1,138,266
1,138,266
1,138,266
1,138,266
پیش بینی نشده تولید
12,072,394
12,072,394
12,072,394
12,072,394
12,072,394
استهلاک
6,501,986
6,501,986
6,501,986
6,501,986
6,501,986
جمع هزینه های تولید
125,001,585
125,001,585
125,001,585
125,001,585
125,001,585
تعدیل موجودی
10,416,799
0
0
0
0
قیمت تمام شده کالای فروش رفته
114,584,786
125,001,585
125,001,585
125,001,585
125,001,585
سود ناویژه
32,365,214
21,948,415
21,948,415
21,948,415
21,948,415
هزینه های عملیاتی
حقوق کارکنان اداری
2,889,324
2,889,324
2,889,324
2,889,324
2,889,324
هزینه های اداری و فروش
1,469,500
1,469,500
1,469,500
1,469,500
1,469,500
جمع هزینه های عملیاتی
4,358,824
4,358,824
4,358,824
4,358,824
4,358,824
سود عملیاتی
28,006,390
17,589,591
17,589,591
17,589,591
17,589,591
هزینه های غیر عملیاتی
استهلاک قبل از بهره برداری
913,141
913,141
913,141
913,141
913,141
بیمه دارایی های ثابت
128,386
128,386
128,386
128,386
128,386
سود تسهیلات بانکی
4,445,805
4,445,805
4,445,805
4,445,805
4,445,805
جمع هزینه های غیر عملیاتی
5,487,332
5,487,332
5,487,332
5,487,332
5,487,332
سود (زیان)ویژه قبل از کسر مالیات
22,519,058
12,102,259
12,102,259
12,102,259
12,102,259
مالیات
0
0
0
0
0
اندوخته قانونی
0
0
0
0
0
سهم اموزش
0
0
0
0
0
سود سهام
0
3,267,610
3,267,610
3,267,610
3,267,610
سود ویژه
22,519,058
8,834,649
8,834,649
8,834,649
8,834,649
سود سنواتی
0
22,519,058
31,353,707
40,188,356
49,023,006
سود نقل به ترازنامه
22,519,058
31,353,707
40,188,356
49,023,006
57,857,655
4-17-جدول پیش بینی سودوزیان
4-18- جدول گردش وجوه نقدی
سال
شرح
دوران اجرا
اول
دوم
سوم
چهارم
پنجم
منابع
سود ویژه قبل از کسر مالیات
22,519,058
12,102,259
12,102,259
12,102,259
12,102,259
استهلاک
6,501,986
6,501,986
6,501,986
6,501,986
6,501,986
استهلاک قبل از بهره برداری
913,141
913,141
913,141
913,141
913,141
منابع حاصل از عملیات
29,934,185
19,517,387
19,517,387
19,517,387
19,517,387
اورده متقاضی
34,327,536
تسهیلات بانکی
48,017,764
جمع منابع
82,345,300
29,934,185
19,517,387
19,517,387
19,517,387
19,517,387
مصارف
سرمایه گذاری ثابت
64,193,131
سرمایه درگردش
12,706,518
1,815,217
1,815,217
1,815,217
0
0
بازپرداخت اصل قسط
9,603,553
9,603,553
9,603,553
9,603,553
9,603,553
برداشت سوداعضاء
0
3,267,610
3,267,610
3,267,610
مالیات
0
0
0
0
جمع مصارف
76,899,649
11,418,770
0
14,686,380
12,871,163
12,871,163
مازاد
5,445,651
18,515,416
19,517,387
4,831,007
6,646,224
6,646,224
مازادانباشته
5,445,651
23,961,066
43,478,453
48,309,460
54,955,684
61,601,908
سرما یه گذاری کل:
مبلغ(میلیون ریال)
شرح سرمایه
64,193,131
سرمایه ثابت
18,152,169
سرمایه درگردش
82,345,300
جمع کل سرمایه گذاری
4-19- جدول پیش بینی تراز نامه
سال
شرح
دوران اجرا
اول
دوم
سوم
چهارم
پنجم
دارایی ها
دارایی های جاری
سرمایه در گردش
12,706,518
15,429,343
16,336,952
18,152,169
18,152,169
18,152,169
مازاد انباشته
5,445,651
23,961,066
43,478,453
48,309,460
54,955,684
61,601,908
جمع داراییهای جاری
18,152,169
39,390,410
59,815,405
66,461,629
73,107,853
79,754,077
دارایی های ثابت به قیمت تمام شده
64,193,131
64,193,131
64,193,131
64,193,131
64,193,131
64,193,131
کسر می شود(ذخیره استهلاک)
0
6,501,986
13,003,973
19,505,959
26,007,945
32,509,931
جمع داراییهای
82,345,300
97,081,554
111,004,563
111,148,801
111,293,039
111,437,276
بدهی ها و حقوق صاحبان سهام
بدهی های جاری
سود سهام
0
0
3,267,610
3,267,610
3,267,610
3,267,610
اقساط جاری وام
9,603,553
9,603,553
9,603,553
9,603,553
9,603,553
9,603,553
مالیات
0
0
0
0
0
0
سهم اموزش
0
0
0
0
0
0
جمع بدهیهای جاری
9,603,553
9,603,553
12,871,163
12,871,163
12,871,163
12,871,163
بدهیهای بلند مدت و حقوق صاحبان سهام
مانده وام بانک
38,414,211
28,810,658
19,207,106
9,603,553
0
0
سرمایه
34,327,536
34,327,536
34,327,536
34,327,536
34,327,536
34,327,536
سود(زیان)
0
22,519,058
31,353,707
40,188,356
49,023,006
57,857,655
اندوخته قانونی
0
0
0
0
0
0
جمع بدهی بلند مدت و حقوق صاحبان سهام
72,741,747
85,657,252
84,888,348
84,119,445
83,350,541
92,185,191
جمع بدهی ها و حقوق صاحبان سهام
82,345,300
97,081,554
111,004,563
111,148,801
111,293,039
111,437,276
4-20- نحوه تامین مالی
(هزار ریال)
سهم بانک
سهم متقاضی
مبلغ
شرح هزینه های سرمایه گذاری
درصد
مبلغ
درصد
مبلغ
هزار ریال
0%
0
100%
600,000
600,000
زمین
0%
0
100%
2,512,752
2,512,752
ساختمان
0%
0
100%
290,700
290,700
محوطه سازی
90%
4,623,443
10%
513,716
5,137,159
تاسیسات(تجهزات وامتیازات)
100%
43,206,212
0%
0
43,206,212
ماشین آلات
0%
0
100%
460,000
460,000
وسایل حمل و نقل
0%
0
100%
44,800
44,800
وسایل ادارای
100%
188,109
0%
0
188,109
ابزارالات و وسایل آزمایشگاهی
0%
0
100%
2,621,987
2,621,987
پیش بینی نشده
100%
87%
48,017,764
13%
7,043,954
55,061,718
جمع سرمایه ثابت
0%
0
100%
9,131,413
9,131,413
هزینه قبل از بهره برداری
75%
48,017,764
25%
16,175,367
64,193,131
جمع کل سرمایه ثابت
0%
0
100%
18,152,169
18,152,169
سرمایه در گردش
58%
48,017,764
42%
34,327,536
82,345,300
سرمایه گذاری کل
* به دلیل سهولت در انجام محاسبات کلیه هزینه ها ی ارزی ثابت طرح به هزار ریال تبدیل شده است.
* کل تسهیلات سرمایه ثابت مورد نیاز طرح حدود 4.000.0000 یورو می باشد که در جدول فوق بصورت ریالی
با نرخ ارز هر یورو معادل 12,000 ریال محاسبه گردیده است.
64,193,131
سرمایه ثابت =هزینه های سرمایه ثابت +هزینه های قبل از بهره برداری(هزارریال)
4-21- محاسبه ارزش افزوده
146,950,000
فروش کل
کسر میشود
754,167
انرژی
1,138,266
نگهداری و تعمیرات
102,519,978
مواد اولیه
406,972
هزینه های پیش بینی نشده تولید
42,130,618
ارزش افزوده
29%
درصد ارزش افزوده
2