تارا فایل

دانلود طرح توجیهی تولید شیر


تاریخچه
بشر اولیه که سالیان درازی را به صورت بدوی از میوه درختان و شکار حیوانات امرار معاش می نمود، رفته رفته در صدد برآمد که برای مواقعی که دسترس به شکار نداشت حیواناتی را که مفیدتر و مطیع تر تشخیص داده بود به تدریج رام و اهلی سازد. کم کم در اثر تماس مداومی که بدین طریق با گاو، بز و میش کوهی حاصل کرد. علاوه برا فواید گوشت از مزایای شیر هم برخوردار شد و پس از قرون متمادی هنگامی که شهرنشین شد در گوشه خانه و کاشانه ای که برای خود ساخت جای مخصوصی هم برای نگاهداری گاو ترتیب داد.
در قرون وسطی در دوره رنسانس در کشورهای اروپایی به علت پیشرفت از یک طرف و استعداد زمین و شرایط مساعد جوی مراحل اول اصلاح نژاد گاوها متداول شده و تکثیر یافت. بدین طریق پرورش گاو اصیل به خصوص در صد ساله اخیر با استفاده از تلقیح مصنوعی در اغلب کشورهای جهان متداول شده و تعمیم یافته است.
اهداف فعالیت
1- کسب درآمد 2- ایجاد اشتغال 3- پیشبرد هدف خودکفایی ملی از نظر فرآورده های پروتئینی.
ضرورت ایجاد طرح
1- تامین گوشه ای از کمبود پروتئین جهان
با توجه به این که جهان امروزه با کمبودهای پروتئینی چه از نظر فرآورده های گوشتی و چه از نظر فرآورده های لبنی مواجه است و مبارزه با این کمبودهای جهت جلوگیری از سوء تغذیه در سطح جهان یکی از مسائل روز می باشد. از این رو برای تامین گوشه ای از این کمبودها حداقل در کشور به احداث این واحد روی آورده ایم.
2- مطالعات ژنتیکی و تعمیم صفات پسندیده نسل های جدید:
3- جلوگیری از نازایی گاوهای اصیل: نسبت به دام های دیگر بیشتر است، آن هم به دلیل تولید زیاد شیر اعمال فیزیولوژیکی تناسلی شدیدا متاثری شود که اگر به مواقع این عوارض درمان نشود گاو دچار نازایی می شود که اگر به موقع این عوارض درمان نشود گاو دچار نازایی می شود که اگر تلقیح در شرایط صحیحی انجام شود بسیاری از گاوهای به ظاهر نازا ممکن است آبستن شوند.
معرفی نوع طراحی
در کشور ما خواه ناخواه بایستی در کار دامپروری تحولی به وجود آید و سنت های غلز گذشته به فراموشی سپرده شود و با فکری تازه و اسلوبی جدید کار آغاز گردد. موضوع طرح احداث واحد گاوداری صنعتی خصوصا پرورش گاوهای اصیل شیری که بر اساس میزان تولید شیر یا خشک بودن شیر نیز میزان کم خوراک یا پرخوراک بودن از هم جدا شده و خوراکشان بر اساس فرمول هی مشخص در اختیارشان قرار می گیرد. در ضمن افزایش رئوس گاوها از طریق تلقیح مصنوعی از دیگر فعالیتهای مهم این واحد می باشد که به منظور اصلاح نژاد و ایجاد صفات پسندیده می باشد.
شکل کسب و کار
شکل کسب و. کار به صورت تولید شیر می باشد.
مجوز فعالیت
مجوز فعالیت این گاوداری از جهاد سازندگی در امور دام گرفته شده است.
تشریح طرح: بازار فروش: این واحد گاوداری شامل خرید پرورش دام، زراعت، احداث ساختمان ها و تاسیسات و خرید ماشین آلات و ادوات می باشد که طبق برنامه زمان بندی شده انجام خواهد گرفت. گاوداری به موجب این طرح در سال دوم اجرای طرح پس از آماده شدن ساختمان ها و تاسیسات تعداد پنجاه راس گاو شیری و دو راس گاو نر نجمی خریداری و نگهداری می شود. تعداد دام ها به تدریج تغییر کرده و تا سال پنجم در حد پنجاه راس ثابت باقی خواهد ماند فقط تلیسه های1 تولیدی مزرعه جانشین گاوهای پیرو تلف شده می گردد و مازاد به فروش می رسد.
زراعت :
به موجب این طرح در سال اول اجرای طرح حدود 20 هکتار یونجه احداث و مورد بهره برداری قرار می گیرد که هر چهار سال یکبار تجدید کشت می گردد. سطح زیر کشت جو و ذرت علوفه ای به ترتیب 24 و 15 هکتار می باشد.
کلیه عملیات زراعت طرح با استفاده از ماشین آلات پیش بینی شده و خریداری انجام می گیرد .برای کار ماشین آلات نیز استفاده از کارگران فصلی مورد نظر می باشد.
محل: محل اجرای طرح قطعه زمینی است در 1 قسمت به مساحت 71 هکتار که اراضی شخصی بوده، این اراضی در محدوده 5 کیلومتری از کلیسا در روستای قرق از توابع شهرستان گرگان می باشد که از طریق جاده شوسه و آسفالت حدود 2 کیلومتر به جاده اصلی منتقل می شود.
آب مورد نیاز این اراضی از طریق 1 چاه به مقدار 20 لیتر در هر ثانیه که چاه نیز مشخص می باشد تامین می شود. سرمایه نقدی مورد نیاز طرح به وسیله 4 نفر به عنوان شریک و هر کدام به مبلغ 000/000/300 ریال تامین و تسلیم می شود و مابقی از تسهیلات بانکی استفاده می شود بانکی استفاده می شود.
محاسبه سرمایه گذاری اولیه
1- زمین 71 هکتار از قرار هر هکتار 000/000/10 ریال 000/000/710 ریال .
2- خرید 50راس تلسیه آبستن سنگین.
بارکورد 5200 لیتر شیر در 1 دوره شیردهی از قرار.
هر راس 000/500/8 ریال 000/000/425 ریال
3- خرید 2 راس گاو ن تخمی از قرار هر راس 000/000/15 ریال 000/000/30 ریال
جمع سرمایه گذاری اولیه . 000/000/165 /1 ریال
مراحل قانونی دریافت وام گاو شیری
به جهت دریافت وام به بانک کشاورزی مراجعه نموده و فرم تقاضای وام را پر کرده سپس به جهاد کشاورزی مراجعه کرده و فرم استشهاد محلی را دریافت و به تایید اعضا شورا و مزرعه داران اطراف محل گاوداری رسانده و استشهاد رابه همراه پروانه گاوداری مدارک دال بر مالکیت گاوداری و نیز گواهی دامپزشک مبنی بر صحت گاوداری به بانک ارائه نموده و چک و سفته را داده سپس ضامن معتبر را نیز معرفی می نماییم. میزان مبلغ گرویی (20 درصد پیش دریافت) را به حساب جاری گاوداری واریز کرده و مراحل را به اتمام می رسانیم. و منتظر واریز وام به حساب می باشیم که مبلغ تقاضای وام 000/000/200/1 ریال می باشد. که مبلغ 000/000/240 ریال به عنوان گرویی به حساب جاری گاوداری واریز نموده ایم.
این وام 5 سال بوده با بهره 5/13 درصد که به ازای هر روز دیر کرد از تاریخ سر رسید اقساط 6 درصد به عنوان جریمه دیر کرد باید پرداخت شود.
بیمه گاوهای شیری
بیمه گذار عبارت است از دامدارک به پرورش و نگهداری گاوهای بومی و شیری اشتغال دارد. مورد بیمه گاوهای شیری وحدت بیمه یکسال شمسی می باشد که عوامل خطر شامل تلف شدن دام (لاشه غیر قابل مصرف) و ذبح اجباری (لاشه قابل مصرف) به هر علت غیر مدیریتی .
استثنائات : سرقت، اختلافات محلی، توقیف و مصادره ، شورش و بلوا ، جنگ ، عدم مراقبت صحیح ، تصادف جاده ای و آتش سوزی عمری.
مسائل امنیتی
1- دامداری ها باید مجهز به لوازم سمپاش و ضد عفونی و وسایل ایمنی کامل و وسایل آتش نشانی باشند.
2- از ایاب و ذهاب اشخاص متفرقه جلوگیری شود.
3- ساختن حوضچه ضد عفونی در جلوی درب ورودی اصطبل
4- برای گرم کردن ساختمان وجود پنجره های دو طرفه و درهای محکم ضد طوفان لازم می باشد.
5- به منظور نگهداری گاوهای مریض و عملیات واکسیناسیون جایگاهی به نام زایشگاه یا بیمارستان الزامی است.
مبانی طرح در برآورد هزینه های جاری و درآمدها
الف) هزینه های جاری:
1- کارگران فصلی: یونجه هر هکتار 5 نفر
ذرت هر هکتار 3 نفر دستمزد روزانه کارگر 40000 ریال .
جوهر هکتار 1 نفر
2- یونجه 35 کیلو برای هر هکتار را از قرار کیلویی 1500 ریال
ذرت 35 کیلو برای هر هکتار از قرار کیلویی 1000 ریال
جو 15 کیلو برای هر هکتار از قرار کیلویی 50 ریال
3- کود شیمیایی هر هکتار یونجه 260 کیلوگرم فسفات و 300 کیلوگرم اوره .
هر هکتار ذرت 130 کیلوگرم فسفات و 300 کیلوگرم اوره
هر هکتار جو 130 کیلوگرم فسفات و 90 کیلوگرم اوره .
اوره هر کیلو 120ریال
فسفات هر کیلو 150 ریال .
4- سم: یونجه هکتاری 6000 ریال .
ذرت هکتاری 6000 ریال
جو هکتاری 2000 ریال.
5- دارو بهداشت: گاو شیری هر راس 3000 ریال
تلیسه هر راس 1000 ریال
گوساله هر راس 500 ریال.
ب) مبانی درآمد
وزن گاو شیری حذفی 600 کیلوگرم
وزن گاو نر حذف شده 800 کیلوگرم
شیر هر کیلو 2500 ریال.
گاو شیری حذفی زنده هر کیلو 11000 ریال
گوساله نر پرواری زنده هر کیلو 19000 ریال
گاو نر حذفی هر کیلو 11000 ریال
تلیسه آبستن 6000000ریال
کود دامی هر تن 900000 ریال .
بازاریابی
بازاریابی به مجموعه ای از فعالیت های بازرگانی اطلاق می شود که جریان کالا یا خدمات را از تولید کننده تا مصرف کننده نهایی هدایت کند. در این طرح تولیدات قابل فروش شامل شیر و گوساله های نر و ماده یا گاوهای پیر و از رده خارج می باشد که به جهت فروش شیر تولیدی مدیر فروش گاوداری قراردادی را با واحد صنعتی که حاضر به خریداری شیر می باشد منعقد می کند که طبق قرارداد عمل می کنند و تنها فعالیت گاوداری در این مورد دوشیدن شیر و حمل آن تاماشین حمل شیر شرکت طرف قرارداد است اما در رابطه با گوساله ها و گاوها دو مورد وجود دارد یکی این که دلال مستقیما به گاوداری مراجعه کرده و تعدادی گاو خریدار نموده و یااین که دام ها برای فروش زیر نظر مدیر فروش به بازار مال خرها منتقل می شود. گوساله ها بر اساس وزن گوشتی و گاوهای شیر بر اساس شیر تولیدی به صورت سرپا و گاوهای پیر هم به کشتارگاه ها فروخته می شوند. قابل توجه است که در این طرح مدیر فروش مسئولیت بازاریابی نیز بر عهده دارد.
توجیه اقتصادی
راه اندازی این طرح با توجه به مطالب گفته شده با این که سرمایه بسیار می طلبد سودآور بوده و بازگشت سرمایه طی سه سال مالی اول که از آغاز سال شمسی تا پایان آن می باشد، صورت می گیرد.
این در صورتی است که در سال های اول سوددهی نسبت به سال بعد کم بوده است آن هم به دلیل هزینه های تاسیس و ثابت طرح می باشد که از میزان آنها در سال های بعدی کاسته و میزان سوددهی افزایش می یابد.
نتیجه گیری
امروزه در اغلب نقاط گاوداری به خاطر اهمیتی که از لحاظ نوع محصول و بهره دارد به معنی و مفهوم دامپروری اطلاق می گردد و این خود می رساند که انسان تا چه میزان به پرورش این حیوان مفید نسبت به سایر حیوانات اهمیت داد و بدان علاقه مند است و نمی تواند خود را بی نیاز از آن بداند . در دنیا با وجود این که روز به روز از اهمیت اقتصادی و نظامی و باربری و حمل و نقل اسب کاسته می گردد ولی هرگز گاو اهمیت شایان و برجسته خود را در زندگی انسان از دست نداده است بلکه پیوسته دامنه توجه و مراقبت از این حیوان وسیعتر شده نگهداری از آن مبتنی بر اصول تازه عملی و موازین جدیدتری شده است. به طوری که موفقیت در دامپروری امروزهاز آن کسانی خواهد بود که در کار پرورش و نگهداری و بهداشت و تغذیه و تکثیر و اصلاح نژاد گاو و بصیر بود و با چشمی باز و دانشی عمیق در این راه گام بردارند.
محصولات حاصله از گاو چه از جهت شیر و فراورده های به دست آمده از آن چه از نظر گوشتت و پوست و کود و شاخ یا بهره برداری از گاوداری اهمیت فراوانی بوده و یکی از فراورده های سرشار تولیدی محسوب می گردد. زیرا کمتر کسی است که در روز نیازی به یکی از فراورده ها و محصولات نداشته باشد. به طوری که آمار و ارقام دنیا نشان می دهد هر ساله انسان میلیاردها لیتر شیر مصرف کرده و از آنها میلیاردهای کیلو کره و پنیر تهیه و به فروش می رساند.
وجود این ارقام ثابت می نماید تا چه حد شیر در کار دامپروری توفیق یافته و زندگی و اقتصاد خود را از این زده تامین می نماید. به طور یک شیر و فراورده های آن برای انسان اهمیت حیاتی داشته جز غذای روزانه محسوب شده و در سلامت و تغذیه شر تقش شایسته ای را به عهده دارد.
اغلب دامپروران که کار زراعت و دامپروری را توام با هم انجام می دهند حداکثر استفاده را از کود تولید نموده و زمین های پر بهره و حاصلخیزی همه ساله برای خود تدارک می نمایند در این جا به موازین و نکاتی را که یک دامپرور خوب باید بدان آشنا و واقف باشد. اشاره می گردد تا موجبات دل سردی و یاس در دوران کار فراهم نشده درآمد مورد نظر تحصیل گردد، این نکات به شرح زیر می باشد:
1-یک نفر دامپرور خوب باید در درجه نخست به کاری که شروع کرده است علاقه مند بوده و با دلبستگی و ایمان کامل به این کار ادامه دهد و هرگز آنرا جز بیست و نهم زندگی نشمرد.
2- محلی که برای دامپروری اختصاص داده می شود باید از هر جهت مناسب برای این کار باشد و دارای ساختمان لازم و متناسب با تعداد گاوها و تلیسه ها و سایر افراد گله گوساله ها باشد و کاملا منطبق با اصول بهداشتی بنا گردد.
به علاوه بسیار بیشتر خواهد بود که هرواحد دامپروری دارای زمین های لازم جهت کشت مواد علوفه ای بوده تا لااقل قسمتی از احتیاجات غذایی دام ها تامین گردد و اساسا دامپرور موقعی صد در صد با موفقیت موجه خواهد شد که توام با کشاورزی در مزارع بوده و به موازات آن پیش رود.
4- گاوداری را همیشه باید با گاوهای شیری سالم و خوب شروع نمود. زیرا در غیر این صورت کاری را که شروع نموده اید از همان ابتدا مواجه با شکست خواهد شد. یک دامپرور باید با انتخاب و اصلاح تغذیه کامل و صحیح گاوهای خود در این راه بکوشد و یا این که از ابتدا از نژادهای اصیل و شیرآور کار دامپروری خود را آغازنماید.
ویژگی بارز محصولی
10- توتال در شیر پایین باشد.
از لحاظ پاکیزگی نیز اسید شیر باید پایین باشد و سماتیک نباشد.
درصد چربی شیر باید بالا باشد.
درصد پروتئین شیر باشد صد در صد باشد.

فهرست مطالب
تاریخچه 1
اهداف فعالیت 1
ضرورت ایجاد طرح 1
معرفی نوع طراحی 2
شکل کسب و کار 2
مجوز فعالیت 3
زراعت : 3
محاسبه سرمایه گذاری اولیه 4
مراحل قانونی دریافت وام گاو شیری 4
بیمه گاوهای شیری 5
مسائل امنیتی 5
مبانی طرح در برآورد هزینه های جاری و درآمدها 6
بازاریابی 7
توجیه اقتصادی 8
نتیجه گیری 8
ویژگی بارز محصولی 10

1 تلیسه : گاوهای جوانی که قابلیت باروری دارند.
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 11 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود