تارا فایل

ترمینال نیویورک


1
NY Port Authority terminal

پیشینه – در سال 1939،آمریکا در حال رشد حمل و نقل اتوبوس بین ایالتی بود و باعث هرج و مرج در شهر نیویورک شده بود.درآن زمان اتوبوس ها از هشت ترمینال جداگانه میبایست مسافران را حمل کنند که باعث بوجود آمدن هرج و مرج در میان شهر شده بود.و شهر به دنبال یک پاسخ مناسب بود.شهردار وقت در اواخر سال 1946 دستور ساخت یک ترمینال واحد برای شهر صادر کرد.که انتظار این را داشتند که این ترمینال به یکی از بی نظیرترین ترمینال ها در آمریکا تبدیل شود.در 27 ژانویه 1949 زمینی در محله ای بین خیابان های 40 وخیابان هشتم و نهم و خیابان 41 در طول 2 سال با 9000 تن سازه فولادی در 15 دسامبر 1950 پس از یک دوره ساخت وساز نزدیک به 2 سال و یک سرمایه گذاری 24000000 دلاری این ترمینال متولد شد. پایانه اتوبوس های بین شهری در بندر نیویورک از وسیعترین و شلوغترین پایانه های اتوبوس در .جهان به شمار می رود.
2

3
مشخصات و معمار محل اجرا: پل جورج واشنگتن در تقاطع خیابان های 178 و برادوی در نیویورک کارفرما: دایره اجرایی حمل ونقل نیویورک مهندس معمار: پیر لوئیچی نروی مساحت ساختمان: 28700 فوت مربع

4
پایانه اتوبوس های بین شهری در بندر نیویورک از وسیعترین و شلوغترین پایانه های اتوبوس در جهان به شمار می رود. سفرهائی که توسط این پایانه انجام می شوند را می توان به دو نوع سفر تقسیم نمود:
سفر نوع اول شامل سفرهای بین شهری یا سفرهای راه دور و سفرهای نوع دوم از نوع سفرهای کوتاه بین نیویورک و حومه آن در اصطلاح برنامه ریزی حمل و نقل بنام CUMMUTER خوانده می شوند.

بطور متوسط 225 دستگاه اتوبوس راه دور ( بین شهری) و 500 دستگاه اتوبوس راه نزدیک از پایانه اتوبوس نیویورک در ساعت اوج بعدازظهر ( 18 – 17 ) اعزام می گردد. به طور متوسط در حدود 800 جابجایی اتوبوس به طور روزانه انجام گرفته و به 20000 مسافر سرویس می دهد.
5
پایانه اتوبوس بندر نیویورک دارای 116 پهلوگاه ( سکو) مسافرگیری برای راه نزدیک و 65 پهلوگاه جهت اتوبوسهای بین شهری است. این ارقام نشان دهنده این است که پایانه مزبور جزو پر رفت و آمدترین پایانه های جهان می باشد.

6
معایب سایت و ترمینال – قرارگرفتن ترمینال درداخل بافت شهری. – ایجاد گره های ترافیکی در محدوده اطراف ترمینال. – داشتن نمای زشت بطوریکه این ساختمان در رتبه بندی زشت ترین ساختمان های جهان دارای رتبه ی بالایی است.

7
محاسن سایت و ترمینال – استفاده از تقاطع های غیر هم سطح و تونل برای ورود و خروج اتوبوس ها از ترمینال که اگرچه بخش اعظمی از مشکلات ترافیکی را حل کرده ولی همچنان مسافرینی که با تاکسی و یا وسایل نقلیه دیگر به این ترمینال مراجعه میکنند ترافیکی در محدوده ترمینال ایجاد کرده اند.

8
– اگرچه این تقاطع های غیرهمسطح بخش اعظمی از مشکل ترافیکی حاصل از ترمینال را حل کرده است ولی باعث خراب شدن منظر شهری شده است.

– یکی دیگر از محاسن سایت امکانات رفاهی فراوان واستفاده از تکنولوژی های پیشرفته و دارا بودن قوی ترین دستگاهها و بالاترین میزان کاربردی می باشد. ساختمان این ترمینال از بهترین نوع سازماندهی برخوردار است به عنوان مثال توسط علائم راهنمایی الکترونیکی به اتوبوس های در حال ورود علامت داده می شود که به طرف کدام سکو حرکت کنند و در آنجا توقف نمایند.
9

10
چمدانهای مسافرین توسط آسانسورهای مخصوص از راهروی تحتانی به راهرو اصلی انتقال داده می شود. یک سکوی کمکی نیز جهت مسافران آن عده ای که قصد مسافرتهای ویژه خارج از برنامه و بخصوص را دارند همواره آماده است پله هائی نیز مسافرین را مستقیماً به خیابان یا به سالن هدایت می کند.

11
– خدمات ارتباطی خوب : پایانه مذکور در قلب منهتن قرار گرفته است. تمام بلوک های ساختمان بین دو خیابان هشتم و نهم در میدان تایمز قرار گرفته و راههای مستقیم زیر زمینی پایانه را به ایستگاههای خیابان هشتم و ایستگاههای مترو متصل می کند.
– جابجایی کلان مسافران: در سال 1968 طی عملکرد این پایانه 2575000 اتوبوس و 68000000 مسافر جا به جا گشته اند که به طور متوسط یک روز در هفته 8000 اتوبوس و 232000 مسافر می شود.

عملکرد مجموعه
12
– پایانه اتوبوس بندر نیویورک دارای 116 پهلوگاه ( سکو ) مسافرگیری برای راه نزدیک و 65 پهلوگاه جهت اتوبوسهای بین شهری است. این ارقام نشان دهنده این است که پایانه مزبور جزو پر رفت و آمدترین پایانه های جهان می باشد.

– سازمان و مدیریت پایانه توسط مقامات شهر نیویورک اداره شده و شامل 60 مامور حفاظت و 80 پرسنل عملیاتی و اداری تعدادی نظافت چی و 32 مامور نگهداری است.

– بطور متوسط 225 دستگاه اتوبوس راه دور ( بین شهری) و 500 دستگاه اتوبوس راه نزدیک از پایانه اتوبوس نیویورک در ساعت اوج بعدازظهر ( 18 – 17 ) اعزام می گردد. به طور متوسط در حدود 800 جابجایی اتوبوس به طور روزانه انجام گرفته و به 20000 مسافر سرویس می دهد.

پلان های پایانه اتوبوس بین شهری نیویورک
13

14
1- بار 2-پلکان متحرک به سمت محل فروش بلیط و سالن انتظار
3- انبار 4-محل ورود اتوبوس ها
5- محل خروج اتوبوس ها 6- گذرگاه
7- خیابان 8- ورودی راهروی کوچک هدایت کننده به سمت راهروی اصلی
9- کنترل اتوبوس های در حال ورود 10- چراغ قرمز
11- پست 12- تلفن ها
13- پلکان متحرک هدایت کننده به سمت سالن انتظار و راهروی اصلی
14- سرویس مخصوص مردان 15- سرویس مخصوص زنان
16- پله های خروجی به سمت خیابان 17- سکوی کمکی
18- راهروی پایینی 19- بالکن های ممتد روی فضای بین طبقه اول و دوم
20- پله ها به سمت راهروی زیر زمینی 21- تاسیسات
22- پمپ های هواکش ویژه تخلیه و تعویض هوا 23- محل چرخیدن و دور زدن

15
طبقه اصلی (همکف) – فروشگاه ها – غذا و نوشیدنی – مراکز اداری – مراکز خدماتی – محل تهیه بلیط – اتاق های استراحت

16
طبقه دوم – فروشگاه ها – غذا و نوشیدنی – مراکز اداری – مراکز خدماتی – محل تهیه بلیط – اتاق های استراحت

17
زیرزمین (مترو) – فروشگاه ها – غذا و نوشیدنی – مراکز اداری – مراکز خدماتی – محل تهیه بلیط – اتاق های استراحت

نحوه ارتباط ترمینال شمالی و جنوبی
18

19
پایانه مذکور از چهار فضای تجمع بزرگ تشکیل شده است که در بخش های منظم مسافرین را به اتوبوس های مورد نظرشان هدایت می کند.
ادارات مسافربری قسمت های فروشی و چک بلیط فضاهای انتظار، رستوران و دیگر سرویس های مصرف کنندگان در سطوح فوق الذکر قرار گرفته اند و راحتی مشتریان پایانه را تضمین می کنند. 43 پله برقی به کریدورهای پهن می رسند و راه پله ها حرکت مسافرین را در داخل تامین می کنند. بین سرویس های مختلفی که برای مشتری ها تهیه شده یک پیشخوان اطلاعات در سالن اصلی قرار دارد. مرکز اطلاعات تلفنی به دو میلیون تلفن در عرض یک سالن به وسیله 128 اپراتور جواب می دهد. کار دیگر این مرکز بسته بندی و شماره زدن بسته ها است.

20
پایانه از سه طبقه مجزا برای سرویس دهی به اتوبوس ها تشکیل شده و گنجایش 184 اتوبوس را در یک زمان واحد دارد. طبقات مختلف آن به شرح زیر است:
الف) طبقه زیرین (اتوبوس ها): مخصوص اتوبوس های مسیر دور است که 91 پارکینگ دندانه ای اتوبوس پیرامون سالن مرکزی و یک سکوی اضافی برای 12 اتوبوس در ضلع جنوبی ترمینال دارد.
ب) طبقه میانی (اتوبوس ها): شامل 16 پلاتفورم است که روی هم گنجایش 72 اتوبوس را دارد. یک سکوی عمومی برای تخلیه در ضلع جنوبی این سطح قرار دارد.

21
ج) طبقه بالا(مخصوص اتوبوس ها): این طبقه به عنوان توسعه پایانه اجرا شد و روی بام ساختمان اصلی استقرار یافت. این سطح کلاً گنجایش 159 اتوبوس را دارد که کنار سکوهای نواری یا دندانه ای پارک می کنند. یک سکوی عمومی تخلیه شبیه طبقه میانی نیز وجود دارد. سکوی دندانه ای وسط سالن، مخصوص اتوبوس های سفرهای راه دور با گنجایش 126 اتوبوس است. پلاتفورم هایی که در قسمت شمالی سالن قرار دارند گنجایش 33 اتوبوس دیگر را دارند.

22
سه طبقه پارکینگ با استراکچر قوی روی بام پایانه ساخته شده که گنجایش 1080 اتومبیل را دارند. در سال 1986 کلاً700000 اتومبیل از این پارکینگ استفاده کرده اند. این پایانه ها به وسیله رامپ به طور مستقیم به تونل لینکلن مربوط می شود و این به خاطر عدم استفاده اتوبوس ها و ماشین های استفاده کننده از پایانه از خیابان های اصلی شهر نیویورک می باشد. رامپ ها در زمستان گرم می شوند تا از یخ زدن و مسئله عدم استفاده از آن مصون باشند. ابعاد پایانه حدود 240×60 متر مربع با ارتفاع هشت طبقه است که کلاً سطح زیربنایش حدود 115200 متر مربع می گردد.

23

24
برای اتوبوس هایی که به حومه نیویورک و شهرهای نزدیک سفر می کنند 105 محل بارگیری (72 محل در طبقه وسطی اتوبوس ها، 33 محل در طبقه بالایی اتوبوس ها) و برای اتوبوس هایی که به نقاط دور سفر می کنند 79 محل بارگیری (41 محل در طبقه پایین اتوبوس ها و سالن مرکزی و 12 محل در پلاتفورم جنوبی طبقه پایین و46 محل در طبقه بالایی اتوبوس ها).

نحوه قرار گیری سکوها
25
همچنین در قسمت بالای خیابان برادوی جهت زیبا نمودن ترمینال ما بین بتن ها را با قطعات فلزی و شیشه ای و علائم دیگر تزیین نموده اند.
از نکات قابل ذکر دیگر در طرح این پروژه، نحوه قرار گیری سکوها است. این سکوها به روش دندانه ای مستقیم با زاویه 45 درجه قرار گرفته اند و کار جالبتری که صورت گرفته انحنایی است که در سکوها ایجاد کرده اند که منطبق با مسیر چرخش و ورود اتوبوس به سکو می باشد.

26

سیستم mesh media که از آن برای ساخت نمای جدید این ساختمان استفاده شده است واز شبکه های توری ازجنس فولاد ضدزنگ تشکیل شده که پروفیل های led به آنها متصل است.این سیستم نمای شبکه ای همانند یک رسانه عمل میکندوبه عبارت دیگر راه حلی هوشمندانه برای تبلیغات بازرگانی چند رسانه ای به شمار میرود.
27

مزایای این سیستم – کسب درآمد برای ترمینال – تبدیل کردن ترمینال به یک مکان دیدنی – سازگار با هر نوع شرایط آب و هوایی – نقش مهم در آگاهی مردم مانند طوفان ایرن در سال 2011 که این سیستم دررساندن پیام های اضطراری و ایمنی نقش بسزایی را ایفا کرد.
28

29

امروزه مسئولین این ترمینال قصد گسترش این ترمینال را داشته و خواستار اضافه شدن یک ساختمان دیگر به روی این ترمینال هستند که طرحی که برای این ترمینال درنظر گرفته شده بصورت روبرو است:
30


تعداد صفحات : حجم فایل:4,123 کیلوبایت | فرمت فایل : .rar

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود