تارا فایل

تحلیل کتابخانه اکستر فیلیپس


 تحلیل کتابخانه اکستر فیلیپس

در سال 1965 لویی کان توسط آکادمی اکستر فیلیپس برای طراحی یک کتابخانه گماشته شد . آکادمی خیلی سختگیر و دقیق در شناساندن نوع ساختمان که آن ها می خواستند بود . یک بیرون آجری و خشتی برای جور بودن با ساختمان های اطراف و یک درونی با ایده آل برای مطالعه . " کیفیت یک کتابخانه ، از طریق الهام و القای یک دانشگاه برتر و جذب دانش آموزان برتر ، موثر بودن یک مدرسه را معین می کند .

گروه طراحی، ویژگی های طراحی

نه مثل گذشته یک انبار انحصاری کتاب ها و مجله ها . کتابخانه مدرن یک آزمایشگاه برای پژوهش می شود . یک گوشه نشینی و انزوای ساکت و آرام برای مطالعه ، خواندن و تفکر و بازتاب ، مرکز فکری و عقلانی جامعه ، از دیدگاه لویی کان بشمار می رفت." از طبقه اول یک مجموعه بزرگ پله های سنگی به سمت طبقه اول بالا می رود .

در حال بالا آمدن یک فرد می تواند فورا رابطه فضا های مراجعه و قفسه های کتاب را مشاهده کند . کان این منظر و سیما را مهم یافت بنا براین که دیدن کنندگان می توانند به آسانی نقشه ی ساختمان را به محض ورودشان بفهمند. زیبایی در معماری طبقه اول ، بهر حال چیزی هست که شهرت کتابخانه اکستر را می دهد .

طبقه های فوقانی شامل قفسه های کتابخانه برای 250000 جلد کتاب ، یک آزمایشگاه کامپیوتر ، یک فضای تماشا برای نوار های ویدئوئی و DVD ها ، فضاهای شنیداری برای موسیقی ، دفتر های کار برای استفاده اعضای دانشگاه و استادان و 210 کابین طراحی شده خاص برای دانش آموزان می باشد . وقتی در سال 1972 این بنا کامل شد کان در مواجهه با همه خواسته های آکادمی در میان اصول طراحی خودش موفق بود .
ریزفضاهای طبقه اول

بررسی ورودی، نورگیری ساختمان
راه ورودی به کتابخانه ، موید  این مطلب است که هر بنایی برای کان همسان با طراحی یک معبد مذهبی است.
-ورودی بنا هم تراز با سطح زمین است و مخاطب به فضایی با سقفی کوتاه وارد می شود بی آنکه تصوری از ساختار فضایی بنا را متصور شود.آنگاه دو پلکان منحنی شکل بتنی وی را به طبقه بالا راهنمایی می کنند..
-کان در این بنا نیز باردیگر تسلط خود را برسازه و محاسبات اشکار ساخته و چنان سازه و معماری را با هم پیوند زده و در جهت خواسته های خود از انها استفاده می کند که دیگر تفکیک این دو از یکدیگر ناممکن می نماید.
-لویی کان که اعتقادی به سالن های وسیع مطالعه عمومی نداشته است در این کتابخانه سعی نموده تا هر شخص فضایی مستقل، دنج و ارام را در اختیار داشته باشد.
– این فضا از یکسو به قفسه های کتاب دسترسی داشته و از سوی دیگر نور طبیعی را دریافت می کند.

کتابخانه از سه مربع فضایی تشکیل شده است .نخست مربع بیرونی که پوشته ای آجری دارد و تمتمی فضاهای مطالعه را در خود جای داده است دوم مربع بتنی که تمامی قفسه های کتابخانه در آن قرار دارد مربع تهی که همان آتریوم مرکزی است
فضای نگهداری قفسه ها نیز همچون فضای مطالعه گرداگرد آتریوم قرار گرفته است . ساختار بتنی از فضا وزن بسیار سنگین 250 هزار جلد کتاب را می تواند تحمل کند و قرار گیری آن به نحوی است که فضاهای مطالعه را از هیاهوهای آتریوم دور ساخته و مخزن را از تابش آفتاب مصون می سازد
تقسیم بندی فضاهای کتلبخانه

انجا که شخص خود را در آتریومی عظیم می یابد که تمامی اضلاع آن را قفسه های کتاب پوشانده است و نور طبیعی از سقف به درون و جداره های آتریوم می تابد

http://www.hamino.ir/post/133/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%B1-%D9%81%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%BE%D8%B3-%D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%84%D9%88%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%86


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود