تارا فایل

تحقیق و پژوهش-چرا باید از سقفهای کاذب استفاده کنیم؟-در 40 صفحه-docx




بسم الله الرحمن الرحیم

چرا باید از سقفهای کاذب استفاده کنیم؟

بهار 95

سقف کاذب
سقف کاذب (Dropped ceiling) شاخه ای از معماری داخلی است که برای پوشش سقف اصلی (زیر سقف) به کار می رود. از پیشینهٔ این رشته اطلاعات موثقی در دست نیست. معلوم نیست اولین کسانی که از سقف کاذب استفاده کرده اند چه قدر از کاربردهای مختلفِ این حرفه آگاهی داشتند، اما سقف کاذب در زمانی کوتاه جای خود را در صنعت ساختمان پیدا کرد.
سقف کاذب می تواند به صورت گچی، چوبی، فلزات رنگین، پی وی سی، شیشه ای، آهنی، ورق های فلزی روکش دار، آلومینیومی، کامپوزیت و غیره نصب شود که در هر صورت قابلیت اجرا به صورت واحد یا با هم را داراست. سقف کاذب دارای 2 بخش میباشد: پنل های سبک و شبکه فلزی. این شبکه فلزی به سقف موجود متصل شده و پنل ها روی آن سوار میشوند.[۱] حضور سقف کاذب در ساختمان، دغدغهٔ پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف را از بین می برد، و این، یکی از ویژگی های این رشتهٔ ساختمانی نیز هست. سقف کاذب در مواردی که ذکر می شود قابلیت خود را بروز می دهد: پوشش تاسیسات زیر سقف اصلی، آکوستیک کردن فضا، ایجاد حجم ها دکوراتیو، هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی و… پوشاندن، مهم ترین کارکرد سقف کاذب است، در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
سقف کاذب، همپای رشته های مختلف ساختمانی و صنایع دیگر رشد کرده و به پویایی رسیده است. صنعت نوین ساختمان به خوبی این رشته را به خدمت گرفته و از آن بهره می گیرد. طراحانِ سقف کاذب هم با انعطاف پذیریِ متریال سقف کاذب آشنایی دارند. آنها از اَشکال مختلف محصولات آگاهند و این آشنایی به آنها کمک می کند نقشه های بهتری طرح کنند؛ نقشه هایی که موقع اجرا هم به همان زیبایی روی کاغذ باشند. طراحی این رشته از صنعت ساختمان به تخصص خاصی نیاز دارد. طراح باید ویژگی های همهٔ سازه ها را به خوبی بشناسد. با انواع سقف کاذب آشنایی داشته باشد و نوع کاربریِ آنها را در موقعیت های مختلف درک کند تا درهنگام اجرا با مشکل مواجه نشود. موقعیت ها می تواند اینها باشد: با سهولت آویزان کردن سقف و مهار آن از سقف اصلی، رطوبت محل و میزانخورندگی، تغییرات دما در طول سال، آکوستیک بودن، نورپردازی، کارکرد دکوراتیو و مقرون به صرفه بودن. نصب سریع و آسان سقف کاذب هم یکی از مواردی است که تولیدکنندگان در ساخت وساز آن کوشش و رقابت می کنند. در انتخاب طرح و اجزای آن هم فکری نزدیک بین مجری سقف کاذب و معمار طراح باید وجود داشته باشد.
محتویات
[نهفتن]
* ۱انواع سقف ها
* ۲قسمت های مختلف سقف کاذب
* ۳میلگردهای عمودی
* ۴میلگردهای افقی چپ و راست
* ۵نبشی کنار دیوار
* ۶چوب های چهار تراش چپ و راست
* ۷ورقه های آکوستیک
* ۸رابیتز
* ۹گچ کاری روی رابیتز
* ۱۰جستارهای وابسته
* ۱۱منابع
انواع سقف ها
* سازه نمایان
* سقف مشبک با تایل فلزی
* سقف مشبک با تایل گچی
* سقف کاذب یکپارچه
* سازه پنهان
* تایل گچیِ ساده
* تایل گچیِ آکوستیک
* سقف کاذب به صورت باکس
* انواع تایل های گچی
* سقف کاذب به صورت باکس و نور مخفی
* سقف کاذب (PVC)
* سقف کاذب تصویردار
قسمت های مختلف سقف کاذب
۱- میلگردهای عمودی
۲- میلگردهای افقی چپ و راست
۳- نبشیِ کنار دیوار
۴- چوب های چهارتراشِ چپ و راست
۵- ورقه آکوستیک
۶-رابیتز Rabitz)
۷- گچ کاری
ردیف ۱ و ۲ برای کلیه سقف های کاذب عمومیت دارد و ردیف ۳ و ۴ و ۵ فقط برای سقف های کاذب آکوستیک اجرا می شود و دو ردیف ۶ و ۷ فقط برای سقف هایی که لایه آخر آن گچ کاری است اجرا می شود.
میلگردهای عمودی
همانطوریکه قبلاً نیز اشاره شده سقف کاذب به سقف اصلی ساختمان آویزان است. برای اینکار میلگردهایی در حین کار با طول معین در سقف نصب می نمایند. چنانچه سقف بتنی یا تیرچه بلوک باشد قبل از بتن ریزی این میلگرد هارا بین آرماتورهای سقف قرار می دهند. در این نوع سقف ها فاصله میلگردها از همدیگر حدود یک متر است. چنانچه سقف تیرآهن یا طاق ضربی باشد میلگردها را به تیرآهن جوش می دهند با توجه به اینکه فاصله تیرآهن ها از همدیگر در حدود یک متر است در این صورت فاصله میلگردهای عمودی از یکدیگر از یک طرف یک متر و از طرف دیگر نیز یک متر باید باشد. سر انتهاییِ میلگردها را به صورت چنگک خم می کنند. مطابق شکل، تا میلگردهای افقی به راحتی داخل آن قرار گیرد، برای میلگردهای عمودی می توان از میلگرد ۱۰ تا ۱۲ استفاده نمود.
میلگردهای افقی چپ و راست
بعد از میلگردهای عمودی انتهای این میلگردها را به وسیله دو ردیف میلگرد چپ و راست به همدیگر متصل می کنند به طوری که در زیر مستطیل هایی به ابعاد ۴۰ در ۴۰ یا ۱۰ در ۱۰ سانتیمتر تشکیل می شود. به جای میلگردهای افقی چپ و راست می توان از نبشی یا سپری استفاده نمود.
نبشی کنار دیوار
در کنار دیوار یعنی در محل اتصال سقف کاذب به دیوار یک عدد نبشی وصل می کنند اکر در آن ناحیه امکان آویزان کردن میلگرد از سقف موجود باشد این نبشی کنار دیوار را به آن میلگردها جوش می دهند ولی اگر امکان آویزان کردن میلگرد از سقف موجود نباشد نبشی را با شاخ به دیوار مجاور به وسیلهٔ گچ متصل می کنند آنگاه سپری ها یا نبشی های چپ و راست را به آن جوش می دهند.
چوب های چهار تراش چپ و راست
اگر آخرین لایه سقف ورقه های آکوستیک باشد روی این لایه نبشی دو سری چوبهای چهارتراش ۳در۳ سانتیمتر متصل می نمایند. بدین طریق که سری اول را به نبشی ویا سپری با سیم آرماتور بندی می بندند و سری دوم را به سری اول به وسیله میخ متصل می نمایند. فاصله این لایه آخر از همدیگر کاملاً بستگی به ابعاد آکوستیک دارد. آنگاه ورقه آکوستیک را روی آن نصب می نمایند.
ورقه های آکوستیک
اصولاً آکوستیک یک نوع ایزوله صوتی است که با مصالح مختلف ساخته می شود. این لایه در سالنهایی که نباید صوت تولید پژواک نماید مورد استفاده قرار می گیرد مانند سالن های سینما، اپرا یا سالن های سخنرانی. برای جلوگیری از تشدید صوت مصالح مختلفی به کار می برند از قبیل پارچه که آن را به صورت چین دار در محل های مربوطه نصب می نمایند یا پلاک های گچی یا پلاک های چوبی و درنهایت ورقه های مقوایی فشرده که معمولاً به رنگ سفید بوده و دارای سوراخ های منظم یا نا منظمی است که مانع برگشت صوت می شود. این ورقه ها که به نام آکوستیک در بازار معروف است به وسیله کام و زبانه به همدیگر متصل می شود و آن را به وسیلهٔ سنجاق های مخصوصی شبیه به سنجاق ماشین دوخت به زیر سازی چوبی سقف متصل می نمایند. به همین دلیل است که تراز بودن قسمت چوبی زیر آکوستیک از مهم ترین مطالب سقف کاذب است.
رابیتز
چنانچه لایه آخر سقف کاذب سفیدکاری با گچ باشد از اجرای چوب های چهارتراش خودداری نموده و بعد از نصب میلگردهای چپ و راست ورقه های رابیتز (شبکه فلزی) را که تقریباً شبیه توری است به این میلگردها با مفتول ۳ تا ۳٫۵ می بندند. فاصله بستن رابیتز به سقف نباید زیاد باشد زیرا در این صورت رابیتز وزن گچ و خاک و گچ روی آن را تحمل نکرده و سقف ناصاف می شود. به این ناصافی اصطلاحاً '''کاس و سینه''' می گویند. در این طریقه هم باید نبشی کنار دیوار کار گذاشته شود و سر ورقه های رابیتز به آن متصل گردد.
سقف های کمپوزیت سقفهایی هستند که ترکیبی از فولاد و بتن برای اینکه یکپارچگی این سقف رعایت شوند شود از برشگیر (نبشی)استفاده می شود که این نبشی با بتن درگیری ایجاد کرده و یکپارچگی درست می کند و چون تیرهای فرعی کمپوزیت به علت گیردار بودن تیرهای اصلی و با توجه به لنگر پوش (لنگر زلزله) بتن روی تیرهای اصلی نمی تواند به مقاومتش کمک کند .
میلگردهایی که روی سقف کامپوزیت قرار دارند میلگردهایی حرارتی هستند که در جهت مخالف با تیرهایی فرعی باعث یکپارچه شدن بتن و درگیری با سقف کامپوزیت می شود وبا جوش دادن به تیرهای فرعی مانع ترک خوردن بتن می شود
قالب بندی این سقفها معمولا از تخته کوبی استفاده می شود و بعد از اتمام بتن ریزی نایلون باعث راحت جدا شدن تخته ها می شود و در برخی موارد از یونولیت استفاده می شود که به علت محکم نبودن باید شمع کوبی کنند و مشکلات اجرایی بیشتری دارد و دلیل دیگر اینکه یونولیت زیر سقف می ماند و ما نمی توانیم از فضای زیر سقف کامپوزیت که تیر های فرعی آنها معمولا زنبوری هستند برای عبور لوله تاسیساتی استفاده کنیم در ضمن عایق خوبی برای حرارت بالا نیست.
در قالب بندی تخته کوبی مهمترین مزیت آنها این است که در زیر سقف کامپوزیت خلائی وجود دارد و از این خلا برای لوله های تاسیساتی استفاده می شود.
یکی از مزیت های سقف کامپوزیت قدرتمندی آن نسبت به سقفهای تیرچه بلوک است چون یکی از راههای یکپارچه کردن رفتار ستون ها در هنگام زلزله از طریق سقف می باشد و سقف کامپوزیت به دلیل برش گیر های نصب شده روی تیرهای فرعی یکپارچگی بین فولاد و بتن ایجاد شده و در اطراف ستونها هم همین طور در نتیجه ستون ها در هنگام زلزله رفتار یکپارچه دارند ولی در سقف تیرچه بلوک این گونه نیست.
کلا در باره سیستم های خمشی باید گفت در این سیستم تمام تیرهای اصلی گیردار عمل می کنند و معمولا از پروفیل های سالم استفاده می کنند (لانه زنبوری نباشد)چون اصلا دارای لنگر می باشند و در نتیجه باید آنجا ورق بزنیم و ثانیا لنگرماکزیمم برش در یک سوم تکیه گاهها وجود دارد. ما باید در صورت استفاده از زنبوری آنجا را پر کنیم و ما هم وسط را پر کرده و هم گوشه را پر می کنیم و این تنها وقتی است که ما پروفیل نداریم مگرنه بهتر است از پروفیل استفاده شود
* مراحل اجرای سقف کامپوزیت:
حمل و انبار مصالح لازم برای اجرای سقف
قالب بندی سقف بوسیله چهارتراش ، گوه ، تخته روسی، فاصله انداز 2.5 ، ورق آلومینیوم و پلاستیک
مش بندی سقف بوسیله میلگرد با مقاومت تسلیم طراحی
نصب اسپیسرهای پلاستیکی و لقمه های بتنی
شمع بندی و بستن کناره های سقف ، در نظر گرفتن محل تاسیسات و بازشوها
آماده سازی و بازرسی سقف جهت بتن ریزی
بتن ریزی و پرداخت سطح
نگهداری
فواید سقف کامپوزیت :
بدست آوردن سقفی یکپارچه و صلب
سرعت اجرایی نسبتا بالا
سقف کامپوزیت، نوعی سقف سازه ای است که به صورت ترکیبی از تیرآهن و بتن است. در این نوع سقف لنگرهای خمشی و برشی را تیرهای فلزی در ترکیب با بتن تحمل می کنند. فشار را بال فوقانی تیرها به همراه بتن تحمل کرده و نیروی کششی را بال پایینی تیر تحمل می نماید و به این ترتیب مقطعی مرکب از بتن و فولاد برای تحمل لنگرهای کششی و فشاری ایجاد می شود. برای درگیر کردن بتن و فولاد در تیرها، روی بال های تیرها قطعات فلزی به عنوان برشگیر جوش داده می شود. میلگردهایی که روی سقف کامپوزیت قرار دارند میلگردهایی حرارتی هستند که در جهت مخا لف با تیرهایی فرعی، باعث یکپارچه شدن بتن و درگیری با سقف کامپوزیت شده و با جوش دادن به تیرهای فرعی مانع ترک خوردن بتن می شوند.
در قالب بندی نوع مرسوم این سقف ها (نه عرشه فولادی) معمولاً از تخته کوبی استفاده می شود. در برخی موارد از یونولیت استفاده می شود که به علت محکم نبودن باید شمع کوبی کنند که مشکلات اجرایی بیشتری دارد. دلیل دیگر اینکه، یونولیت زیر سقف می ماند و از فضای زیر سقف کامپوزیت که تیر های فرعی آنها معمولاً زنبوری هستند، نمی توان برای عبور لوله تاسیساتی استفاده کرد. در ضمن عایق خوبی برای حرارت بالا نیست.
این سقف ها در مقایسه با سقف تیرچه بلوک از مقاومت بیشتری برخور دارند و در هنگام زلزله به دلیل یکپارچگی بیشتر، بهتر عمل می کنند. انتخاب یک نوع سقف مناسب برای سازه می تواند بسیاری از هزینه ها را کاهش داده و کیفیت سازه را بالا برد.

عوامل تاثیرگذار بر انتخاب سقف کامپوزیت
* سرعت بالا در اجرا
* وزن پایین و مناسب با سازه
* داشتن توجیه اقتصادی
به طور کلی می توان انواع روش های اجرای سقف را در ۳ گروه سقف های تیرچه دار، سقف های کامپوزیت، و دال های بتنی تقسیم بندی نمود. که گروه سقف های کامپوزیت شامل ۴ نوع سقف زیر است.
* کامپوزیت فلزی
* کامپوزیت کرمیت
* عرشه فولادی
* Roofix
خصصویات سقف کامپوزیت
* سقف کامپوزیت بار خود را به صورت یک طرفه منتقل می کند. این سقف ترکیب تیرچه های فولادی و دال بتنی است.
* در سقف کامپوزیت از بتن زیر تار خنثی که بتن کششی است صرف نظر شده و بجای آن از فولاد استفاده می کنند که فولاد هم در کشش و هم در فشار عملکرد خوبی دارد.
* در سقف کامپوزیت به دلیل وجود نداشتن بلوک سفالی یک فضای توخالی مناسب بین تیرآهن ها وجود دارد، از این فضای توخالی می توان برای لوله کشی های برق و آب و تاسیسات ساختمان استفاده کرد. همچنین بین دال و سقف کاذب زیر آن یک بالشتک هوا وجود دارد که عایق صوتی مناسبی است.
* در اجرای سقف کامپوزیت باید دقت شود که برای درگیری فولاد و بتن دال از زائده هایی به نام گل میخ و یا ناودانی بریده شده استفاده کرد .
* در زیر سقف کامپوزیت نیز برای پوشاندن تیرآهن ها از سقف کاذب استفاده می شود که برای طرح های معماری نیز کاربرد دارد.
مزایای سقف کرمیت
* کاهش هزینه
* امکان حذف کش ها
* سرعت و سهولت اجرا
* عدم نیاز به شمع بندی
* پایین بودن تنش در بتن
* سهولت اجرا داکت (بازشو
* حذف رد فولاد در زیر سقف
* امکان اجرای همزمان چند سقف
* مقاومت نهایی و شکل پذیری بالا
* یکنواختی زیر سقف (مصرف گچ و خاک کمتر
* امکان نظارت بر اجرای سقف در طول عملیات اجرایی
* کاهش مصرف بتن و وزن کمتر سقف (حدود ۲۰%)
* یکپارچگی سقف و اسکلت (مقاومت در طول اجرای سقف
* امکان طراحی و اجرای سقف با دهانه ها و باربری های خاص
عدم نیاز به شمع بندی
معایب سقف کامپوزیت
* سقف کامپوزیت به دلیل هزینه کاذب کاری سنگین از عموم سقف های تیرچه و بلوک و کرومیت هزینه تمام شده بیشتری دارد.
* هرچند سرعت اجرایی سقف های کامپوزیت نسبت به سقف های تیرچه و بلوک و کرومیت بیشتر است اما بدلیل کاذب کاری سنگین و نیاز به نبشی کشی، در مجموع اجرای پروژه زمان بیشتری طول خواهد کشید.
* سقف های کامپوزیت بدلیل داشتن لرزش ، گزینه مناسبی برای سقف پروژه های مسکونی نیست. مگر اینکه به هنگام بتن ریزی زیر تمامی تیرآهن های فرعی و اصلی شمع بندی کامل شود که در این صورت اجرای همزمان چند سقف منتفی است یا با مشکلات فراوانی همراه خواهد بود.
سقف کامپوزیت کرمیت
سیستم های معمول کامپوزیت با تیرچه های با جان باز انجام می شود و معمولا" همراه با گذاشتن یک ورق فولادی موجودار به عنوان عرشه و آرماتوربندی روی آن بتن ریخته می شود . دراین سیستم قالب ماندگار است و قطعات جان نیز با بتن احاطه نمی شود. سیستم های کامپوزیت رایج در ایران که با تیر آهن ساده یا لانه زنبوری با تیر ورق استفاده می شوند، دارای جان باز نیستند.
در سقف کامپوزیت کرمیت با توجه به سبکی وزن سقف و کاهش بار وارده به تیرچه ها ، اجرای دهانه های بلند با اطمینان خاطر بیشتری انجام گرفته و تنش بتن مانند تمام سیستم های سقف های کرمیت بسیار پایین باقی خواهد ماند و بتن را دچار خزش ننموده و ضریب مقاومت سقف بالا است. کاهش هزینه های تمام شده کاهش وزن تیر چه مصرفی ، کاهش هزینه های بلوک ، کاهش هزینه های حمل و نقل ، کاهش وزن اسکلت و فونداسیون ، نداشتن پرت ، سرعت اجرای بالا ، نصب سقف کاذب با کمتر از نصف هزینه سقف های کاذب موجود در بازار ، در مجموع باعث کاهش هزینه ساختمان می شود.
اجزای سقف کامپوزیت کرمیت
* تیرچه های فلزی کرمیت
* میلگرد های حرارتی
* قالب فلزی
* کلاف عرضی
* بتن رویه
در این سقف با استفاده از قالب های فلزی فضاهای خالی بین تیرچه ها قالب بندی شده و نهایتاً با حذف آنها پس از بتن ریزی سقفی سبک خواهد شد. در این سیستم به علت غرق شدن کامل جان تیرچه ها در بتن، لرزش کمتری در مقایسه با سیستم های مشابه کامپوزیت معمولی مشاهده می شود.
طراحی سقف کرمیت با این فرض انجام می شود که تیرچه ها به تنهایی (قبل از گرفتن بتن) توانایی تحمل وزن خود، بلوک، بتن خیس و عوامل اجرایی را داشته باشند. بنابراین سقف کرمیت نیازی به شمع بندی در هیچ یک از مراحل عملیات اجرایی ندارد.
مزایای سقف کرومیت
سرعت و سهولت اجرا
در این سیستم، اجرای سقف نسبت به سیستم های مشابه آسانتر بوده و با سرعت بیشتری انجام می شود. ۴۸ ساعت پس از بتن ریزی، روی سقف قابل رفت و آمد و بارگذاری سبک بوده و می توان عملیات ساختمانی را ادامه داد که این مزیت موجب سرعت در روند عملیات ساخت می شود.
امکان اجرای همزمان چند سقف
با توجه به این که در سیستم سقف کرمیت هیچ گونه شمع بندی وجود ندارد. عملا" می توان چند سقف را برای بتن ریزی آماده کرد و هم زمان عملیات بتن ریزی را بر روی سقف ها انجام داد. این کار برای ساختمان های با طبقات زیاد و یا زیربنای کم بسیار مقرون به صرفه و مناسب است.
یکپارچگی سقف و اسکلت
به علت جوش شدن تیرچه ها به اسکلت، پس از گرفتن بتن، سقف و اسکلت یکپارچه شده و می تواند مانند یک دیافراگم صلب عمل کند. در اسکلت های بتنی نیز با در نظر گرفتن قلاب های مخصوصی، امکان یکپارچگی بیشتری ایجاد می شود.
امکان حذف کش ها
با توجه به یکپارچگی سقف و اسکلت، می توان کش ها (اعضای غیرباربر) را حذف کرد . حذف کش ها علاوه بر صرفه جویی در مصرف فولاد باعث یکنواختی بیشتر زیر سقف شده و عملیات نازک کاری را به حداقل می رساند.
پایین بودن تنش در بتن
به علت خود ایستا بودن تیرچه ها (تیرچه قبل از گرفتن بتن می تواند وزن بلوک، بتن خیس و عوامل اجرایی را به تنهایی تحمل کند) تنش ایجاد شده در بتن بسیار پایین است . آزمایش بارگذاری روی سقف های کرمیت که مقاومت نهایی بتن آنها کمتر از مقدار مورد نظر بوده، نشان داده که بتن با مقاومت پایین به ظرفیت باربری سقف لطمه ای وارد نمی سازد.
امکان طراحی و اجرای سقف با دهانه ها و باربری های خاص
در سیستم سقف کرمیت امکان طراحی و اجرای سقف با دهانه های بلند و بارهای سنگین وجود دارد. تاکنون سقف با دهانه ۵/۱۲ متر و همچنین سقف با شدت بار ۷ تن بر متر مربع اجرا شده که در هر مورد آزمایش های بارگذاری ، ایمنی سقف را تایید کرده اند.
حذف رد فولاد زیر سقف
اثر داغ آهن در سقف های ضربی به صورت خط تیره ای روی گچ مشاهده می شود ولی در سقف کرمیت به علت پایین تر بودن سطح بلوک ها از تیرچه ها، پوشش گچ و خاک در زیر تیرچه ها نسبت به بقیه نقاط سقف بیشتر است و همین امر سبب کاهش جذب ذرات معلق می شود. بنابراین سایه فولاد بال تحتانی تیرچه ها مشاهده نمیشود.
سهولت اجرای داکت (بازشو
به علت فاصله زیاد تیرچه ها (۷۳ تا ۱۰۰ سانتی متر محور به محور ) ایجاد داکت درسقف جهت عبور لوله های تاسیساتی نصب دودکش موتورخانه و شومینه نصب توالت ایرانی یا عبور کانال کولر به راحتی امکان پذیر است و نیاز به قطع کردن تیرچه ها نیست.
کاهش مصرف بتن و وزن کمتر سقف
به علت فاصله زیاد تیرچه ها (حدود ۷۵ سانتی متر محور به محور ) از مصرف بتن در حدود ۲۰٪ نسبت به تیرچه و بلوک معمولی کاسته شده و نهایتا" وزن سبک تر می شود. استفاده از بلوک های پوکه ای و بلوک های پلی استایرن کرمیت یا سیستم کامپوزیت نیزدر کاهش وزن موثر است.
مقاومت نهایی و شکل پذیری بالا
محاسبات و آزمایش های بارگذاری روی سقف نشان می دهد که گسیختگی این سیستم پس از تغییر شکل های بسیار زیاد اتفاق می افتد.
حذف اثر فولاد در زیر سقف
به علت پایین تر بودن سطح بلوک ها نسبت به تیرچه ها ، پوشش گچ و خاک زیر تیرچه ها نسبت به سایر سقف ها بیشتر است . این موضوع باعث کاهش جذب ذرات معلق می شود.
نداشتن لرزش نسبت به سیستم کامپوزیت معمولی
کاهش هزینه های تمام شده
کاهش وزن تیر چه مصرفی ، کاهش هزینه های بلوک ، کاهش هزینه های حمل و نقل ، کاهش وزن اسکلت و فونداسیون ، نداشتن پرت ، سرعت اجرای بالا، نصب سقف کاذب با کمتر از نصف هزینه سقف های کاذب موجود در بازار ، در مجموع باعث کاهش هزینه ساختمان می شود.
سقف کامپوزیت با عرشه فولادی
سقف عرشه فولادی برای سازه های اسکلت فلزی سبک و سنگین (مدرن، سنتی، صنعتی و نیمه صنعتی) با بتن سبک دانه سازه ای مناسب است. این نوع سقف کاربرد و مزایای بیشتری برای ساختمان ها، خانه ها، ویلاهای یک تا سه طبقه، برای افزودن یک تا دو طبقه بر روی بناهای موجود و به خصوص مناطق صـعـب الــعــبور و کوهســتانی و مکان های غیر دائم و موقت که قابل استفاده مجدد هستند.
در این سیستم،قالب بندی که یکی از مشکلات اجرایی ساختمان است، حذف شده و اجرای سقف را با سرعت بالا عملی می کند و بعد از تکمیل شبکه های تاسیساتی به صورت یک جا، نسبت به بتن ریزی تمام سقف و طبقات اقدام می شود. نصب ورقه ها بدون جوشکاری و فقط با میخ های فولادی انجام می شود. بتن ریزی در این سقف از سطح بسیار صاف و یکپارچه برخوردار است و پس از آن نیاز به کف سازی و پوکه ریزی نیست.
ساختار سقف عرشه فولادی یا خشک مدرن، با ایجاد شبکه فلزی (نورد سرد) یا با ایجاد تیرهای فرعی فلزی در داخل دهنه ی پل ها و تیر های اصلی، مطابق با محاسبات سازه ای با یک لایه از ورق های گالوانیزه پروفیل شده آجدار و صفحات مسلح سیمانی سبک ، ورق های O.S.P، یک یا دو لایه از عایق های پشم سنگ و فوم مخصوص با لوازم نصب و اتصالات مخصوص و سقف کاذب در زیر شبکه است.

مقدمه
سقف کامپوزیت یا مرکب به سقفی گفته می شود که تیرهای فلزی با ترکیب با بتن لنگرهای خمشی و برشی را تحمل می کنند. بدین صورت که بال بالایی تیرها با کمک برشگیرها به همراه بتن روی آن فشار را تحمل کرده و بال پایینی تیر نیروی کششی را تحمل می نماید و به عبارت دیگر مقطع مرکب از فولاد و بتن در تیرها برای تحمل لنگرهای کششی و فشاری خواهیم داشت. برای درگیر کردن بتن و فولاد در تیرها از برشگیری جوش داده شده روی بال بالای تیرها استفاده می شود.
سقف کامپوزیت
تعریف
سقف سازه ای کامپوزیت یا مرکب به سقفی گفته می شود که تیرهای فلزی با ترکیب با بتن لنگرهای خمشی و برشی را تحمل می کنند. بدین صورت که بال بالایی تیرها به همراه بتن روی آن فشار را تحمل کرده و بال پایینی تیر نیروی کششی را تحمل می نماید و به عبارت دیگر مقطع مرکب از فولاد و بتن در تیرها برای تحمل لنگرهای کششی و فشاری خواهیم داشت. برای درگیر کردن بتن و فولاد در تیرها از برشگیری جوش داده شده روی بال بالای تیرها استفاده می شود.
جدیدترین افزودنیهای بتن
کاربردها
در سازه های فلزی می توان از این نوع سقف استفاده کرد.
مزایا
– کاهش وزن سقف نسبت به سقف های تیرچه بلوک و ضربی
– کاهش سایز تیرهای سقف به علت عملکرد ترکیبی با بتن
– ایجاد یک دیافراگم صلب در سقف که باعث عملکرد یک پارچه سقف می شود.
– سهولت اجرا
– سرعت اجرای نسبتا مناسب
معایب
– در صور تی که در اجرا صحیح و اصولی عمل شود ایراد خاصی نخواهد داشت ولی چنانچه اجرا به صورت دقیق و مطابق با نقشه عمل نشود شامل ایراداتی نظیر شکم دادن تیرها در اثر عدم اجرای شمع بندی دهانه های بلند و عدم درگیری کامل بتن و فولاد در اثر عدم اجرا یا اجرای ناقص برشگیر ها و … می شود. همچنین کرمو شدن مقطع بتنی یا با فاصله اجرا شدن ان که موجب ترک و جداشدگی بتن از قسمتهای اجرا شده قبلی می شود می تواند از ایرادهای اجرای اشتباه باشد.

اجزاء تشکیل دهنده
مشخصات فنی
دقیق ترین مشخصات فنی محصولات ساختمانی و پایین ترین قیمت مصالح
این سقف ها معمولاً از تیرهای فولادی، برشگیرها که عموماً از جنس ناودانی می باشد، میلگردهای حرارتی طولی و عرضی که معمولاً سایز 8 یا 10 می باشد بر اساس محاسبات به فاصله بین 20 تا 30 سانتیمتر از یکدیگر روی سقف قرار می گیرند و بتن تشکیل می شود.
تیرهایی که ستون ها را به یکدیگر متصل می نمایند و تیرهای فرعی نیز در داخل آن قرار می گیرد. تیر اصلی اصطلاحاً پل نامیده می شود. تیرهایی که فقط ستون ها را به هم متصل می کنند ولی تیر دیگری به آنها متصل نمی شود، کش نامیده می شوند. تیرهایی که بین پل ها قرار می گیرند و به ستون ها نیز متصل نمی شوند تیر ریزی فرعی نامیده می شوند. فاصله و سایز تیرهای فرعی در سقف کامپوزیت بر اساس محاسبات و توسط مهندس محاسب تعیین می شود ولی فاصله معمولا بین 1.2 تا 1.7 متر می باشد. ابعاد و فواصل برشگیرها نیز که در محاسبات مشخص می شود معمولاً از ناودانی سایز 6 با طولی که از عرض بال 3 سانتیمتر کمتر است استفاده می شود و تنها فواصل در محاسبات تعیین می شود.
میلگردهای حرارتی سقف کامپوزیت باید حتما آجدار باشد ولی بنابر نظر محاسب می تواند A2 یا A3 باشد که معمولاً از نوع A2 استفاده می شود. تیرهای فولادی نیز بنا بر محاسبات ممکن است ساده یا زنبوری باشد و معمولاً در صورت نیاز به تقویت یک ورق به بال پایین آنها که 70% طول تیر را در بر می گیرد و عرض آن از عرض بال پایین تیر، 3 سانتیمتر بیشتر یا 3 سانتیمتر کمتر جهت اجرای جوش می باشد استفاده می شود. ضخامت این ورق نیز در محاسبات مشخص می گردد. ضخامت بتن در سقف های کامپوزیت معمولاً 10 تا 12 سانتیمتر می باشد و از بتن عیار 300 و یا 350 استفاده می شود.
اصطلاحات بازار و نکات مهم خرید
توجه به نکات زیر در اجرای سقف های کامپوزیت حائز اهمیت است:
– در هنگام عقد قرارداد به جزئیاتی مانند اجرای سقف با شمع بندی یا بدون شمع بندی توجه شود.
– میلگردهای حرارتی مورد مصرف در کامپوزیت معمولاً از نوع A2 و آجدار می باشد. البته در مورد سقف هایی که کاربری غیر مسکونی مانند پارکینگ یا تجاری دارند معمولاً میلگردهایA3 و با سایز بیشتر از 10 استفاده می شود.
– در هنگام عقد قرارداد حتماً از پیمانکار اجرای ویبره سقف در هنگام بتن ریزی نیز خواسته شود.
– پهن کردن نایلون روی قالب بندی چوبی جهت جلوگیری از خروج شیره بتن و همچنین جلوگیری از چسبیدن بتن به قالب ضروری است.در صورت استفاده از قالب فلزی آغشته کردن سطح قالبهای فلزی به روغن الزامیست.
– میلگردهای مصرفی فاقد زنگ زدگی و اعوجاج باشد. به این منظور پیشنهاد می شود در صورتی که دپوی میلگرد در فضای باز هست جهت جلوگیری از بارش باران بر روی آن و در نتیجه زنگ زدن آن روی بندیل های میلگرد نایلون یا پوششی ضد آب کشیده شود و همچنین با قراردادن بندیل های میلگرد روی چهار تراش یا پروفیل های آهنی فاصله بین زمین و میلگردها ایجاد شود تا رطوبت زمین سبب زنگ زدن میلگردهای پایینی نشود و هم خاک و گل و لای به میلگردها نچسبد.
نحوه اجرای کلی
پس از اجرای اسکلت ساختمان و پایان عملیات جوشکاری که البته شامل جوش دادن برشگیرها یا گل میخ ها به بال بالای تیرها می باشد و نیز جوشکاری کامل تیرهای فرعی به تیرهای اصلی که از طریق نبشی جان انجام می شود. قالب بندی سقف کامپوزیت که معمولاً به روش تخته کوبی می باشد آغاز می گردد.
برای این کار ابتدا چهار تراش هایی با ابعاد 5*5 یا 7*7 و با طول برابر با فاصله تیرهای فرعی از هم در داخل جان تیرها قرار می گیرند. فاصله این چهار تراش ها از هم بین 60 تا 70 سانتیمتر می باشد. سپس به وسیله کوبیدن گٌوِه بین بال پایین تیرها و زیر چهار تراش ها آنها را در جای خود محکم کرده و باعث می شوند که چهارتراش ها به بال بچسبند. آنگاه تخته هایی را به صورت طولی روی چهار تراش ها قرار می دهند. نکته قابل توجه این است که اگر بر روی تخته ها از ورق های گالوانیزه استفاده شود نیازی نیست که تخته ها به صورت چسبیده به هم کار شوند و تخته ها را به صورت فاصله دار کار می کنند و به وسیله میخ به چهار تراش ها فیکس می نمایند. آنگاه جهت جلوگیری از چسبیدن بتن به ورق ها و تخته ها یک لایه پلاستیک در بین دهنه های تیرهای فرعی پهن می نمایند. نکته بسیار مهم این است که این لایه پلاستیک فقط روی قالب را پوشش می دهد و پلاستیک نباید روی بال تیرها و روی برش گیرها قرار گیرد. زیرا مانع از چسبیدن بتن به آهن شده و عملکرد مرکب را تضعیف می کند. پس از آن میلگردهای حرارتی به صورت مش در جهت طولی و عرضی به فواصل مشخص شده در نقشه روی سقف پهن می شوند. در عملیات پهن کردن میلگردها باید توجه شود که فواصل کاملاً رعایت شود و میلگردها کاملاً صاف پهن شوند. یعنی کج و معوج نبوده و به صورت خمیده نیز قرار نگیرند. سپس میلگردها توسط سیم آرماتوربندی به هم بند زده می شوند تا در هنگام بتن ریزی جابه جا نشوند. در نهایت به وسیله اسپیسرهایی که می تواند قطعات پلاستیکی که در بازار موجود است و یا قطعات بتن ساخته شده در کارگاه باشد. این اسپیسرها در زیر شبکه میلگردهای حرارتی قرار می گیرد تا بتن به زیر میلگردها رفته و کاور بتن میلگردها که حدود 3 سانتیمتر می باشد رعایت شود. این اسپیسرها باعث می شوند که میلگردها کاملاً بین بتن قرار گیرند و در صورت عدم نصب آن میلگردها به قالب چسبیده و بعد از باز کردن قالب ها از زیر سقف قابل رویت می باشند و همچنین از نظر فنی میلگردها تا حد زیادی خاصیت خود را از دست داده و سطح بتن ترک ترک می شود. ارتفاع این کاورها معمولاً 3 تا 4 سانتیمتر می باشد. پس از اتمام کار آرماتوربندی قالب محیطی کار به ارتفاع 10 سانتیمتر در لبه های سقف نصب می شود تا از ریختن بتن روی سقف به پایین جلوگیری شود. البته باید توجه داشت در صورتی که سیستم باربر جانبی سازه دیوار برشی می باشد همزمان دیوار برشی را نیز قالب بندی و با سقف بتن ریزی کرد.

جهت اتصال دیوار برشی به سقف و درگیری بیشتر آن از میلگردهای L شکل به طول حداقل 120 سانتیمتر که به صورت L خم شده و نیمی از آن در داخل دیوار و نیمی دیگر روی سقف قرار می گیرد، استفاده می شود. این میلگردها که در اجرا به میلگردهای عصایی نیز معروف هستند، به فاصله حدود 20 سانتیمتر از هم قرار می گیرند و معمولاً از میلگردهای سایز 10 یا 12 به این منظور استفاده می شود. پس از اتمام کلیه عملیات گفته شده، عملیات بتن ریزی انجام می شود. معمولا بتن ریزی توسط پمپ ثابت انجام می شود. البته برای سقف های بالا می توان از پمپ تلسکوپی نیز استفاده کرد ولی در سقف های پایین به علت وجود تیر ریزی در سقف های بالا، جابجایی دکل پمپ تلسکوپی مشکل بوده و معمولاً از پمپ ثابت استفاده می شود. دقت شود که اسلامپ بتن مطابق نقشه های اجرایی باشد. ولی معمولاً اسلامپ بتن سقف بین 8 تا 10 می باشد. بر خلاف تصور بسیاری از سازندگان بتن سقف کامپوزیت هرچند ضخامت آن 10 سانتیمتر است باز هم نیاز به ویبره زدن جهت خروج حباب های هوا دارد. در حین بتن ریزی، بخصوص در دیوارهای برشی، باید دقت شود که بتن ریزی به صورت مستمر انجام شده و اصطلاحاً بتن دو تکه نشود. همچنین باید درزهای بین قالب ها کاملاً گرفته شده باشد تا بتن از این منفذ ها روی سقف های زیرین نریزد و در صورت ریختن مقداری بتن روی سقف پایین باید بلافاصله بعد از عملیات بتن ریزی نسبت به جمع آوری این بتن ها اقدام کرد. در غیر این صورت این بتن ها به سقف زیر چسبیده و سفت می شوند و در زمان عملیات اجرای تاسیسات عبوری در کف و یا کف سازی مشکل ساز شده و باعث بالا آمدن کف ها و افزایش وزن کف سازی می شوند یا مجبور به تخریب آنها خواهیم شد که علاوه بر هزینه ی مازاد امکان آسیب دیدن دیافراگم سقف را نیز بوجود میاورد.
نکته مهم دیگر این است که معمولاً محاسبه سقف های کامپوزیت به دو صورت با شمع بندی و یا بدون شمع بندی انجام می شود. منظور از شمع بندی قرار دادن مهارهای از جنس چوبی (چوب گرد) و یا جک های فلزی در زیر تیرها و معمولاً در وسط طول تیرها جهت جلوگیری از شکم دادن تیر یا همان خیز تیر می باشد. با توجه به اینکه محاسبه سقف کاذب بدون شمع بندی سایز تیرها را افزایش داده و مصرف فولاد را بالا می برد. لذا معمولاً جهت رعایت نکات اقتصادی سقف های کامپوزیت با شمع بندی طراحی می شوند. برای این منظور معمولاً در دهانه های بالای 3 متر یک شمع در وسط دهانه قرار می گیرد. پیشنهاد می شود که این شمع ها را با کوبیدن گوه در زیر آنها و یا سفت کردن پیچ مربوطه در جک های فلزی آنقدر محکم کنند که یک خیز منفی کوچک در تیر به سمت بالا ایجاد شود. ولی در هر صورت این شمع ها باید کاملاً در جای خود محکم شده باشند. برای دهانه بالای 6 متر نیز معمولاً از دو شمع که در فواصل مساوی در زیر تیر قرار می گیرند استفاده می شود. پس از عملیات بتن ریزی باید عملیات عمل آوری از بتن انجام شود. بدین صورت که آب دادن بتن به صورت مرتب انجام شود و این کار حداقل تا 3 روز بعد از بتن ریزی انجام شود. البته این زمان بر اساس دمای هوا و شرایط جوی در آیین نامه آبا (آیین نامه بتن ایران) تعیین شده است. جهت باز کردن قالب ها نیز با توجه به دمای هوا جداولی در آیین نامه آبا موجود است ولی معمولاً یک هفته بعد از بتن ریزی باز کردن قالب ها انجام می شود. ولی دستور ناظر پروژه در این موارد ارجح میباشد.

پرسنل و مدت زمان اجرا
جهت اجرای سقف کامپوزیت حداقل یک اکیپ 3 نفره مورد نیاز است که شامل یک نفر استادکاد و دو نفر بر دست می باشد. همچنین برای اجرای هر سقف با متراژ کمتر از 200 متر مربع 7 روز زمان لازم است. زیرا همانطور که گفته شد جهت باز کردن قالب سقف پس از بتن ریزی این زمان مورد نیاز است. البته می توان به شرط باز نکردن قالب سقف پایین اقدام به اجرای سقف بعدی نمود. به نحوی که شمع های سقف بالایی دقیقاً در امتداد شمع های سقف پایینی باشند و حتی با این روش نیز می توان دو سقف را همزمان اجرا نمود. به شرط آنکه سیستم باربر جانبی دیوار برشی نباشد.
دستگاه های مورد نیاز برای اجرا
جهت اجرای سقف های کامپوزیت به دستگاه هایی نظیر اره، انبر آرماتوربندی، چکش، پمپ بتن جهت بتن ریزی، ویبراتور و … مورد نیاز است.
هزینه ها
دستمزد و پرسنل اجرایی:
دستمزد اجرای سقف های کامپوزیت از قرار هر متر مربع حدود 7 تا 10 هزار تومان می باشد این دستمزد شامل اجاره قالب مورد نیاز نیز می باشد.تعداد سقف ارتفاع سقف ومنظم بودن ابعاد سقف در قیمت اجرا تاثیرگذار میباشد.
هزینه کل در واحد متداول
این هزینه مطابق جدول زیر می باشد.
ردیف
شرح آیتم
مقدار مصرف در هر متر مربع
قیمت (ریال)
توضیحات
1
دستمزد اجرا با قالب
1 متر مربع
100/000

2
میلگرد حرارتی
6 کیلوگرم
150/000

3
تیر آهن
14 کیلوگرم
270/000

4
بتن
1/0 متر مکعب
90/000

5
سایر هزینه ها
……
10/000
مانند نایلون، میخ و …

شرایط جوی مناسب
جهت اجرای سقف کامپوزیت تا قبل از مرحله بتن ریزی در هر دمایی می توان کار کرد و فقط در زمان بارندگی امکان کار میسر نیست ولی در زمان بتن ریزی باید شرایط جوی مناسب جهت انجام عملیات بتن ریزی نظیر دمای بین 5 تا 35 درجه سانتیگراد. عدم بارش برف و باران، عدم بتن ریزی بر روی سطوح یخ زده و یا برف دار، و … برقرار باشد. همچنین باید در نظر داشت که بتن تازه ریخته شده دچار یخ زدگی نشود. البته در صورت ضرورت انجام بتن ریزی در شرایط نامساعد باید تمهیدات خاص این شرایط را مطابق با آیین نامه ها و دستورالعمل های موجود رعایت کرد.
شرایط نگهداری پس از اجرا
پس از اجرای بتن ریزی سقف باید عمل آوری بتن انجام شود بدین منظور باید حداقل 3 روز بتن مرطوب نگه داشته شود که در فصل های گرم این زمان افزایش می یابد. نکته دیگر این است که باید از باز کردن قالب ها و برداشتن شمع ها زودتر از زمان مقرر در آیین نامه بتن ایران خودداری کرد.
توالی اجرا
معمولاً پس از اجرای کامل اسکلت فلزی و تکمیل جوشکاری سقف ها عملیات اجرای سقف کامپوزیت آغاز می شود.
کنترل کیفی و فاکتورهای تعیین کننده
اجرای صحیح
– از اکیپ ماهر که نمونه کار آن را قبلاً دیده اید جهت اجرای سقف استفاده شود.
– فاصله میلگردهای حرارتی منطبق بر نقشه های اجرایی و بدون خم و اعوجاج باشد.
– زیر میلگردها کاور مناسب به وسیله اسپیسرهای پلاستیکی یا بتنی پیش بینی شود.
– قبل از اجرای میلگردهای حرارتی روی قالب چوبی نایلون پهن شود و سقف درزگیری شود.
– دقت شود که نایلون پهن شده بر روی سقف روی برش گیرها و بال فوقانی تیرها را نپوشاند تا مانع چسبیدن بتن به فولاد نشود.
– شمع بندی مناسب و مطابق با نقشه های اجرایی انجام شده باشد.
– شمع ها در جای خود محکم شده باشند که این موضوع را می توان با ضربه زدن به وسیله دست امتحان کرد.
– اسلامپ بتن بین 8 تا حداکثر 10 باشد و عیار بتن مطابق با نقشه باشد.
– در هنگام بتن ریزی سقف عملیات ویبره زنی انجام شود.
– ضخامت بتن ریخته شده مطابق با نقشه باشد. برای این منظور می توان از سنبه هایی که ضخامت سقف روی آنها قبلاً علامت زده شده است استفاده نمود.
– فاصله چهار تراش های زیر قالب حداکثر 60 تا 70 سانتیمتر باشد تا سقف در اثر وزن بتن شکم ندهد.
– عملیات ماله کشی در زمان اجرای بتن ریزی انجام شود تا سطح کار کاملاً تراز و صاف شود.
– بتن ریزی در شرایط جوی مناسب انجام شود و در صورت لزوم اجرای بتن ریزی در شرایط نامساعد تمهیداتی از قبیل استفاده از ضد یخ بتن، پوشاندن سطح بتن توسط خاک اره- پشم شیشه و نایلون، روشن کردن آتش در زیر سقف و … در نظر گرفته شود.
– در صورتی که بتن ریزی در فصول گرم انجام می شود و سطح بتن دچار ترک می گردد، می توان با پهن کردن یک لایه نایلون بلافاصله پس از اتمام بتن ریزی در روی سقف از تبخیر آب بتن و در نتیجه ترک خوردن آن جلوگیری کرد. البته ترک خوردن بتن سقف می تواند دلایل دیگری به جز تبخیر آب سطحی بتن داشته باشد.
مصالح بتن ریزی با کمترین هزینه
– در سقف نباید هیچگونه حفره یا سوراخی وجود داشته باشد
– در محل اتصال سقف به دیوار برشی در کنار ستون ها عموما سر ستون به درستی قالب بندی نمی شود که باید در این مورد تمهیدی با شرایط موجود محل در نظر گرفت.
گچ کاری روی رابیتز
اجرای این لایه عیناً مانند همان است که در مورد گچ کاری توضیح داده شد. فقط در این مرحله برای قشر زیر گچ کاری نمی توان از کاهگل استفاده نمود بلکه باید زیرکار را بوسیله یک قشر گچ و خاک پوشانید زیرا گچ و خاک از سوراخ های رابیتز گذشته و مانند قلابی در پشت آن قرار گرفته و سطح محکم و یکنواختی را ایجاد می نمایند. برای آخرین قشر سقف کاذب از انواع دیگر پوشش ها نیز استفاده می نمایند. مانند ورقه های یونولیت یا انواع چوب های تزیینی یا انواع قالب های گچ

دانستنی هایی درباره سقف کاذب و روش های اجرا
امروزه بخشی از معماری داخلی استفاده کردن از سقف کاذب می باشد. که این سقف معمولا برای پوشش دادن سقف های اصلی مورد استفاده قرار می گیرد. هنوز درباره پیشینه این رشته اطلاعات دقیقی در دست نمی باشد. مشخص نیست اولین کسانی که از سقف کاذب استفاده کردند درباره کاربردهای آن چه اطلاعاتی داشته اند. سقف کاذب در مدت زمان کوتاهی در صنعت ساختمان به جایگاه مناسبی دست یافت و استفاده از آن در صنعت ساختمان از دغدغه های پوشش و مخفی نگه داشتن عوامل زیر سقف به حساب می آید.
سقف کاذب کناف
یکی از پرکاربردترین سقف های کاذب، سقف کاذب کناف می باشد. سقف کاذب کناف به دلیل سبکی، ارزانی، نصب سریع و انعطاف پذیری بالا امروزه کاربرد زیادی در صنعت ساختمان دارد.
سقف کناف به دو مدل ساده و دکوراتیو تقسیم بندی می شوند.
سقف کناف ساده به نصب پنل های گچی به صورت ساده و مسطح می گفته می شود و سقف کاذب دکوراتیو به سقف های اطلاق می شود که دارای طرح های خاص باشند.
سقف کاذب رابیتس
این نوع سقف در رتبه بعدی قرار دارد، جنس رابیتس از فولاد مشبک می باشد که توسط مفتول یا سیم آرماتور بندی به شبکه فرعی متصل شده است.
از ویژگی های مهم این نوع سقف ها این است که اکثر ملات ها به آن می چسبند و از طرفی ترک هم بر نمی دارند.
رابیتس خود به دو دسته مسطح و برجسته تقسیم بندی می شود. برای دهانه های کوچک از رابیتس نوع مسطح و برای دهانه های بزرگ تر از رابیتس نوع برجسته استفاده می کنند. هم چنین برای اندودکاری بر روی دهانه های کولر و تاسیسات نیز از این نوع سقف کاذب استفاده می گردد.

سقف کاذب آکوستیک
این نوع سقف کاذب از مصالح مختلفی هم چون پارچه چین دار، پلاک های چوبی ، پلاک های گچی و یا ورقه های مقوایی فشرده سفید رنگ و سوراخ دار تهیه شده است و برای مکان هایی مثل سینما، سالن های سخنرانی و … که نباید انعکاس صوت وجود داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد.
سقف کاذب آلومینیومی
جنس این نوع سقف ها از آلومینیوم می باشد و قسمت پشتی آن ها از پشم شیشه پر شده است.
سقف کاذب چوبی
این نوع سقف ها دارای دو بخش اصلی و فرعی هستند که قسمت اصلی آن ها از فولاد یا چهارتراش و قسمت فرعی شان از چوب تهیه شده است.
سقف کاذب با قطعات پیش ساخته گچی
عموما این سقف ها از جنس آلومینیومی هستند که قطعات داخلی آن ها گچ می باشد. این سقف ها به دلیل نصب سریع و آسان، سبک وزن بودن، تنوع در طراحی، مقاوم بودن در برابر آتش سوزی، ثبات رنگ، امکان تعویض راحت قطعات، رنگ کاری با پرداخت هزینه کم، مقاوم بودن در مقابل ضربه، تهویه مناسب، مقاوم بودن در مقابل صدا و سازگاری با محیط زیست بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند.
سقف کاذب ترکیبی
از ترکیب چند نوع سقف کاذب تشکیل شده است . قبل از استفاده از این نوع سقف ها باید زیر سازی مناسبی صورت گیرد معمولا از این نوع سقف ها برای فضاهای بسیار وسیع استفاده می شود زیرا جلوه آن زیباتر می شود.
سقف کاذب گریلیوم
این نوع سقف ها جزء سقف های دکوراتیو می باشند. جنس آن ها از ورق های آلومینیومی و یا آلیاژی می باشد. نام دیگر آن ها سقف باز است، بعد از این که سقف نصب می گردد چیزی که دیده می شود خانه های مربعی شکل هستند که به صورت پیوسته در کنار هم دیگر قرار گرفته اند. در این نوع سقف ها در قسمت پشت سقف تاسیساتی که به کار رفته است به خوبی مشاهده می شود. این نوع سقف ها را معمولا به صورت منفرد و یا ترکیبی با سقف های دیگر مورد استفاده قرار می دهند. سقف کاذب گریلیوم را توسط مفتول و یا زنجیر به قسمت سقف اصلی وصل می کنند.

سقف های کاذب دارای توانایی هستند از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد :
آکوستیک کردن فضا
پوشش دادن تاسیسات زیر سقف اصلی
جلوگیری نمودن از اتلاف دما و رطوبت
ایجاد حجم ها دکوراتیو
نورپردازی مناسب با توجه به شرایط کار و زندگی و …
کناف ایران :
کناف از جمله بزرگترین شرکت های تولید کننده سیستم سازه های خشک در جهان می باشد که بنیان گذار کناف یک شخص آلمانی می باشد ، کناف نام خانوادگی این شخص می باشد که در ایران با نام کناف ایرانشناخته شده می باشد.
پیمانکاری :
انجام کلیه امور بازسازی ساختمان و نوسازی ساختمان های مسکونی و تجاری ، مدیریت پیمان و اضافه بنا با سازه های سبک از جمله LSF با کمترین هزینه ممکن توسط پیمانکار مجرب و مهندسان عمران.

سقف کاذب
خصوصیات سقف کاذب پی وی سی
سقف های کاذب علاوه بر زیبایی و جذابیتی که به فضا می دهند دارای خصوصیات زیر نیز می باشند :
* غیر قابل اشتعال
* در رنگ بندی های مختلف
* عدم رشد باکتری ، قارچ و گیاه
* وزن سبک و مقاوم در برابر زلزله
* نصب سریع و آسان ( در تمام فصول )
* قابل شست و شو و بهداشتی
* عایق حرارتی و رطوبتی
* سهولت در حمل و نقل
* مقاوم در مقابل اسیدها ، بازهای رقیق
* مناسب برای تمام شرایط آب و هوایی ایران

کاربردهای سقف کاذب پی وی سی
1. طراحی و اجرا برای سقف کاذب سوله های صنعتی
2. اجرا برای سقف کاذب پی وی سی ویلاها و ساختمان های مسکونی
3. قابل اجرا برای سقف کاذب کانکس های ثابت و متحرک
4. قابل اجرا برای سقف کاذب مجتمع های تجاری و اداری
5. قابل اجرا در سقف کاذب انبارها ، سالن های مرغداری و….
6. سقف کاذب مدارس ، بیمارستان ها ، سالن های ورزشی ، سالن های فرهنگی و …
7. سقف کاذب و دیوارپوش در فضای داخلی فرودگاه ها ، راه آهن و …

استفاده از سقف کاذب در دکوراسیون داخلی
سقف های کاذب همیشه موضوعات جذابی در معماری بوده و هستند. از سقف ها می توان به عنوان یکی از اجزایی نام برد که به وسیله آن ها می توان در طراحی دکوراسیون داخلی منزل تغییرات بس دل نشین را به وجود آورد. یکی از تغییراتی که می توان در دکوراسیون داخلی منزل ایجاد کرد، استفاده از سقف های کاذب با طراحی های خاص و جذاب است. این سقف ها به شما کمک می کنند تا چهره ای نو به دکوراسیون داخلی منزل تان ببخشید و حس و حال کسالت و یکنواختی را از خانه خود دور کنید، سقف های کاذب با طرح های متنوعی که دارند و همچنین قابلیت نور پردازی در آن ها می توانند راه حلی باشند برای شما که می خواهید در زمان کوتاه در دکوراسیون داخلی منزل خود تغییر ایجاد کنید. متریال های موردنظری که می توان در سقف کاذب از آنها استفاده کرد عبارتند از :
* پانل های پی وی سی که در عرض 20 سانتی متر و طول 6 متر می باشد.
* تایل های 60*60 که دارای طرح های مختلف می باشد.
* سقف کاذب کناف که با طرح های مختلف برای سقف کاذب طراحی و اجرا می شوند.
* سقف کاذب راهی هوشمندانه برای جداسازی فضاها
سقف های کاذب می توانند بر نقطه خاصی از خانه مانند میز غذاخوری تاکید کنند، و باعث شوند فضا جذاب تر به نظر بیاید، همچنین استفاده از سقف های کاذب به دلیل این که ارتفاع آن ها نسبت به سقف سازه ای ساختمان کمتر است، می تواند حرکت هوشمندانه ای برای جدا سازی فضا از یکدیگر بدون استفاده از دیوارها باشد.
نورپردازی، جلوه بخش سقف کاذب خانه شما
برای این که سقف های کاذب منزل تان جذاب تر به نظر بیاید می توانید از ترفندهای نورپردازی در آن ها استفاده کنید. برای سقف های کاذب می توانید از نورهای مخفی با رنگ هایی هماهنگ با رنگ دکوراسیون داخلی منزلتان استفاده کنید با این کار می توانید تجربه ای جدید از فضای منزلتان داشته باشید.
استفاده از سقف کاذب به عنوان عایق صوتی در فضا
از سقف های کاذب استفاده های دیگری نیز می توان کرد، برخی از این سقف های کاذب خاصیت عایق بودن دارند و می توان از آن ها در فضاهایی که میزان سر و صدا درآن ها بسیار بالا است مثل مهد کودک ها و یا سالن های اجتماعات استفاده کرد. همچنین این پنل ها با رنگ های مختلف که دارند قابلیت استفاده در هر فضایی را دارند.
طراحی های خلاقانه برای سقف کاذب
طراحی سقف های کاذب می تواند بسیار خلاقانه صورت بگیرد. به طور مثال برای ساخت سقف کاذب برای کتابخانه ها می شود از کتاب های معلق در فضا استفاده کرد. سقف هایی به این شکل که طراحی خلاقانه و خاص دارند علاوه بر این که بر جذابیت فضا اضافه می کنند باعث می شود فضا خلاقانه تر نیز به نظر بیاید و هماهنگی مناسبی میان اجزای داخلی ساختمان به وجود می آید.
سقف کاذب یکنواختی اتاق شما را از بین می برد
با استفاده از سقف های کاذب می توانید از یکنواختی فضا بکاهید و آن را تبدیل به فضایی کنید که می توانید ساعت ها در آن وقت بگذرانید. به طور مثال برای اتاق نشیمن خود که رنگ دیوارهای آن سفید و یکنواخت و خسته کننده است می توانید از یک سقف کاذب با طرحهای شلوغ استفاده کنید، این سقف می تواند با کف خانه شما نیز درگیر باشد و با نورپردازی آن می توانید در شب نیز از زیبایی سقف کاذب منحصر به فرد خود استفاده کنید.
سقف کاذب هایی برای سرویس بهداشتی شما
از سقف های کاذب در فضاهایی مانند حمام و سرویس بهداشتی نیز می توان استفاده کرد. سقف کاذب هایی که برای این فضاها استفاده می شوند عموما دارای جنس ضد آب هستند و در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارند. پس با خیال راحت می توانید از آن ها استفاده کنید. این سقف های کاذب حتی می توانند مانند نورگیر های طبیعی نیز در خانه استفاده کرد.
طرح چوب ها به دلیل حس چوبی که دارا می باشند، حس و حال خوبی به فضا می دهند. اگر مایل هستید حس دوستانه تر و صمیمانه تری را به فضای داخلی اتاق تان القا کنید می توانید از سقف کاذب پی وی سی روکشدار استفاده کنید. سقف های کاذب طرح چوب طرح های متفاوتی دارند و استفاده از آن ها چهره ای نو به دکوراسیون داخلی اتاقتان می بخشد.هم چنین تایل های 60*60 طرح چوب نیز موجود می باشد که با نورپردازی به فضا زیبایی خوبی می بخشد.

اطلاعات عمومی درباره سقف کاذب پی وی سی
سقف کاذب با بخشی از فضایی مورد سرمایش و گرمایش میزان مصرف انرژی را که برای این منظور به کار می رود ، کاهش می دهد . اجرای صحیح سقف کاذب در ساختمان ها می تواند به میزان قابل توجهی از انتقال حرارت بین فضای داخلی و خارجی ساختمان بکاهد.
استفاده از عایق های حرارتی در سقف های کاذب و اجرای صحیح و بدون درز اینگونه سقف های کاذب در طبقات فوقانی می تواند از انتقال حرارت بین فضای داخلی و فضای خارجی جلوگیری نماید.
مهم ترین دلایل استفاده از سیستم های سقف کاذب پی وی سی به ترتیب زیر می باشد
* ایجاد رویه ای برای پوشش قسمت زیرین سقف ساختمان
* ایجاد فضایی در سقف برای جاسازی تاسیسات و تجهیزات سبک وزن
* بهبود عایق بندی صوتی و حرارتی سقف هر طبقه از ساختمان
* ایجاد سقف کاذب کوتاه تر برای فضای داخلی ساختمان
* سقف کاذب پی وی سی دارای رنگ بندی های مختلف برای سقف فضای موردنظر می باشد.
استفاده از پانل های پی وی سی در سقف کاذب
پانل های پی وی سی در سقف کاذب
از مزایای این روش به موارد ذیل می توان اشاره کرد :
žآویز گرفتن برای ایجاد سقف کاذب از سازه سقف اصلی تا cm 150
žتراز دقیق سقف کاذب ایجاد شده.
žتسریع و سهولت در نصب و اجرا .
žدسترسی آسان به تاسیسات مکانیکی و برقی
روش نصب پانل ها برای سقف کاذب با استفاده از زیرسازی صورت می گیرد که بستگی به جنس و متریال اولیه سقف موردنظر دارد. برای نصب سقف به دو چند صورت زیرسازی می کنند.
زیرسازی با استفاده از چوب های روس که بعد از شاسی کشی و زیرسازی با چوب پانل ها را روی زیرسازی اجرا می کنند.
زیرسازی با استفاده از پروفیل های سپری و پروفیل های مناسب برای زیرساز این پانل های پی وی سی
پانل های سقفی آگوستیک:
žقابل استفاده در لابی ها، ادارات، سالن های کنفرانس، کریدورها، سالن های نمایش فروشگاه ها و …..
žفواید:
žمقاومت زیاد در برابر رطوبت
žبادوام
žاقتصادی
žعایق صدا
žمقاومت در برابر خمیدگی
žضد حریق
سقف کاذب چیست ؟
سقف کاذب به پوشش سطح بالایی یک سازه گفته می شود. استفاده از آن در هر مکانی جهت ایجاد امنیت و جلوگیری بارش برف و باران و همچنین بعنوان جدا کننده طبقات در ساختمان های چند طبقه می باشد.در میان سقف کاذب های معمولی ، بعضی ها با مدل ها و امکانات استفاده متنوع با ساختار گوناگون تولید و عرضه شده است که از میان آن ها می توان به سقف کاذب مشبک و سقف کاذب کناف اشاره نمود.همانطور که گفتیم انواع سقف ها انواع و اقسام مختلفی از نظر کاربری، مصالح، ویژگی ها، رنگ ها، ساختار و معماری دارند که به معرفی سه نوع از این سقف کاذب ها خواهیم پرداخت.در طراحی سقف معمولا به علت محبوبیت آن نو آوری ها و خلاقیت های متفاوت و گوناگونی دیده میشود که دربیشتر خانه های امروزی از آنها بهره گرفته شده است و زیبایی و جلوه ی منحصر به فردی به خانه ها داده است.مدتی است که با روی کارآمدن و فراگیر شدن آن تعداد طرح های مختلف روز به روز در حال افزایش است و مجموعه ی طرح ها نه تنها کاهش پیدا نکرده است بلکه هر روز با پیشرفت این کار، بر تعداد آنها افزوده شده و طراحی سقف کاذب نیز دچار پیشرفت های بسیاری کرده است. تنها محیط خانه را در بر نمیگیرد و میتواند از آن فراتر رود و محیط کار افراد را درپوشش دهد.
طراحی سقف کاذب
سقف کاذب مشبک از انواع سقف های کاذب است که در ادارات و سازمان های مختلف برای ایجاد جلوه ای خوب به محیط کار استفاده می شود. سقف کاذب مشبک نام سقف های کاذبی است که در آن سازه های به شکل سپربا فاصله محور تا محور ۶۰۰ میلیمتر از اجزا اصلی این ساختار را متشکل می شودکه سازه های آن به شکل سپری و به اندازه های۳.۶۰، ۱.۲۰، ۰.۶۰مترهستند. در ضمن جهت اطراف سقف کاذب مشبک (به معنای محل متصل شدن سقف به دیوار ها )از سازه نبشی بهره وری می شود.در این ساختار می توان از انواع تایل های سقفی مانند گچی، سیمانی، معدنی، فلزی و …متناسب با طرح معماری و نوع کاربری استفاده نمود.اصلی ترین هدف طراحان و مجریان ساختمانی از انتخاب سقف مشبک ، سرعت بالا به هنگام اجرا ، دسترسی ساده به تاسیسات پشت ، تعمیر و نگهداری آسان.
طرح سقف کاذب
در صورتی که از صفحات پوشش دار استفاده شود حذف رنگ آمیزی صورت می گیرد.همان طور که از نام سقف کاذب مشبک مشخص است شکل آن به صورت شبکه شبکه در کنار یکدیگر می باشد.از سقف کاذب مشبک در خانه ها یا ساختمان های مسکونی به علت طرح منحصر به فردی که داردمعمولا استفاده نمیشود و اکثرا در ساختمان های اداری و تجاری استفاده می شود.اهمیت در اداره ها ویا ساختمان های تجاری در زیبایی و جلوه ایی است که این سقف به محیط می بخشد و در کسب و کار در ساختمان های تجاری میتواند مفید واقع شود و در ساختمان های اداری برای کارمندان اداره می تواند مشوقی برای رویه ی کار بهتر باشد و اداره را از حالت کسل کننده و خسته کننده خارج میکند، سقف مشبک برای یک اداره محیطی زیباتر وشکیل تر را فراهم می کند.
قیمت سقف کاذب
سقف کاذب مشبک در طرح های متفاوت ولی با کاربری و ساختار یکسان وجود دارد که در بسیاری از ادارات استفاده می شود. سقف کاذب مشبک با توجه به این موضوع که تنوع طرح های متفاوت ندارد و می توان گفت که اغلب آنها به یک صورت هستند و تنها امکان دارد که در رنگ ویا بعاد کار متفاوت باشند در خانه ها مورد استفاده قرار نمی گیرند همچنین چون خیلی در خانه ها جلوه ندارد و محیط خانه را کسل کننده می کند در نتیجه ی آن موارد استفاده از سقف مشبک تنها به ساختمانها به خصوص ساختمان های تجاری و ساختمان های اداری محدود می شود.اگر در ساختمان های تجاری با توجه به اسم این محیط و شرایط آن از سقف مشبک و نورپردازی استفاده شود این امر در جذب مشتریان ونیز جلب توجه برای عموم موثر و مهم است.
سقف کاذب پی وی سی
نمونه ایی از معماری مدرن و امروزی در سازه های خصوصی و عمومی به حساب می آیند.با توجه به مواردی که در طراحی ذکر شد می دانیم که امروزه طرح های گوناگون و مختلفی از سقف کاذب دیده می شود که زیبا و در عین حال ساده و کم هزینه هستند. طرح سقف کاذب با توجه به موارد مصرف آن متفاوت است و بستگی به سلیقه میزان اهمیت فرد دارد.طرح هایی از قبیل یاقوت ، الماس و… از جمله طرح های محبوب و مورد علاقه در بین مردم است که از موارد سقف میباشند. سقف کناف از دیگر سقف های مورد استفاده در محیط های کاربری مختلف می باشد که مزیت آن نصب سریع و آسان، عایق حرارت، صوت و رطوبت خوب، انعطاف بالا، قابلیت ترمیم، حمل آسان و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد.
سقف کاذب آشپزخانه
ترکیبی از این سقف ها قابل تولید می باشند که می توان به سقف کناف و سقف کاذب یکپارچه کناف اشاره نمود.سقف های کاذب کناف که به آن ها ساخت و ساز خشک نیز گفته می شود با کمک صفحات گچی ساخته می شوند که در میان مصالح دیگر از نظر سبکی و مقاومت در برابر حریق و زلزله بهتر عمل می کند. پیش از این با انواع تایل گچی و کاربری های متفاوت آن ها آشنا شده اید و نام تایل گچی را که یکی از انواع تیال ها می باشد نیز به گوشتان رسیده است. تایل گچی از برجسته ترین های سقف کاذب دکوراتیو است که برای بیشتر کردن مقاومت تایل درمقابل ورودآب در مکان های مرطوب و تاسیساتی دربخش پشتی تایل روکش آلومنیوم مورد بهره وری قرار می گیرد. این صفحات در انواع دیگری مانند ساده باروکش PVC ، سوراخ دار دایره ای ، مربعی ای و بدون روکش تولید ودربازار خش می گردد.
اجرای سقف کاذب
اگر این بار به یکه ساختمان تجاری مراجعه کردید اگر به سقف مشبک که درآن به کار رفته است توجه کنید مسلما شما را بیشتر جلب می کنند،پس سقف مشبک بر خلاف تفکر عموم که بخشی غیر مهم در ساختمان به حساب می آید ، بسیار بخش مهم و تاثیر گذاری در جلب توجه افراد و نیز گسترش و توسعه کار دارد زیرا انسان که زیباست،زیبایی را نیز دوست دارد واین خصلت انسان است که همیشه به سمت زیبایی ها و پاکی ها کشیده می شود.بدون هیچ شک وتردیدی طراحی سقف به افرادی نیاز دارد که در این زمینه فالیت های داشته باشند که به آنها طراح گفته می شود و در تولید طرح های مختلف مهمترین عمل را دارند.در سازمان هایی که در زمینه سقف کاذب فعالیت دارند اولویت کار در طراحی سقف کاذب است که به جذب مشتری و بهبود عملکرد شرکت کمک میکند.
سقف کاذب آی گلس
طراحی سقف کاذب به صورت حتمی و قطعی در ایجاد فرصت های شغلی نقش دارد زیرا با وجود آن افرادی روی کار می آیند که با فعالیت در این حوزه شغل ودرآمدی را برای خود فراهم میکنند.در حال حاضر شرکت های زیادی در حوزه ی طراحی سقف کاذب فعالیت دارند و از جمله شرکت هایی که در این زمینه فعالیت دارند میتوان شرکت معتبر نوین ساخت را نام برد که در طراحی پیشرو و پیشگام میباشد و طرح های گوناگونی را توانسته تولید کند و در کارهای اجرایی خود به کار ببرد.حتما به این موضوع توجه کرده اید که سقف و کنفی امروزه چه محوبیت زیادی یافته اند و حتما در ساختمان های تجاری و یا مسکونی طرح هایی را دیده اید که شما را مجذوب خود کرده اند.
سقف کاذب آسمان مجازی
تولید سقف کاذب با استفاده از کناف روز به روز محبوبیت بیشتری می یابد و بازتاب آن ، افزایش نیاز به طرح های متفاوت ، متنوع ومدرن تر است که باعث تولید ایده ها و نظرهای جدید و بکر در سقف کاذب کناف می شود.طرح سقف کاذب و نورپردازی های استفاده شده در سقف کنافی لازم است هارمونی متناسبی با معماری دیوارها، ارتفاع سقف و حتی شرایط جغرافیایی و فرهنگ منطقه داشته باشد. در زمان های گذشته وایام قدیم در اکثر موارد از سقف های کاذب به شکل کاشی و سفید رنگ بهره وری می شد اما با پیشرفت فناوری مدرن سقف های کاذب را در رنگ ها، شکل ها و طرح های گوناگون از مواد و متریال های مختلف همچون چوب ، فلز، پی وی سی، کامپوزیت و چرم مصنوعی ساخته می شوند.
سقف کاذب مشبک
همچنین از سیستم های نورپردازی، سیستم های اتلاف دما و رطوبت می توان در انواع طرح سقف کاذب استفاده کرد تا علاوه بر زیبایی و جلوه بخشی به محیط خانه در کاربردی کردن آنها نیز نقش داشته باشند.طرح سقف کاذب متناسب با ذوق و علاقه ی افراد متغییر است مثلا ان طرح میتواند در سقف اتاق کودک و یا بخش های مختلف خانه متفاوت باشد و هر بخش با توجه به کاربری آن تنظیم شود. قیمت وابسته به طراحی آن است و حدود آن دقیقا مشخص نیست اما هم اکنون pvc ویا چوبی ازجمله ارزان ترین سقف کاذب به حساب می آیند که باز آن هم بسته به نوع ساخت و مدل برای مثال اگر یک پله باشد یا مثلا اگر دو پله باشد و یا اگر بخواهیم از سیستم های نورپردازی در آن استفاده کنیم، تفاوت دارد.
سقف کاذب آرمسترانگ
این موضوع را می دانیم که برای کاهش هزینه های ساخت وساز است،پس حتی اگر از گرانترین سقف کاذب نیز استفاده کنیم خیلی هزینه ی بالایی نخواهد داشت.اگر بخواهیم از یک سقف زیبا که کاربری بالایی دارد و در آن از مرغوبترین مواد و مصالح استفاده شده است بهره بگیریم،قطعا سقف کاذب که این موارد را برای ما فراهم کند گرانترین سقف کاذب خواهد بود. که دارای سیستم های نورپرازی می باشند و جلوه ی بیشتری نسبت به سایر سقف ها دارد حتما محبوب تر خواهد بود. در حقیقت سقف که پوشش است ، پوششی که می تواند برای پنهان کردن و پوشش دادن سقف اصلی ساختمان و تاسیسات ساختمانی به کار می رود ودارای انواع گوناگونی است.
سقف کاذب آلومینیومی
جنس سقف کاذب بصورت گچی،چوبی ،فلزات رنگارنگ ،pvc،شیشه ای ،آهنی،ورق های فلزی روکش دار ،آلومینیومی ،کامپوزیت و غیره نصب گردد که در هر دو صورت ، باهم و یا تنها نیز قابل نصب است. پنهان کردن تاسیسات،آکوستیک سازی محیط، دکوراتیو،سبک سازی وزن ساختمان به خصوص در برج ها از اتلاف دما ورطوبت جلوگیری می کند،متناسب با هر محیطی نورپردازی خاصی داراست وغیره که این ها از کاربردی ترین موارد استفاده از آن است.در سادگی و آسودگی نصب سقف عوامل متعددی دخالت دارند که عبارتند از: سبک بودن ماده یا متریال ،زاویه ای که بتوان در آن زاویه بتوان اجرای درست را انجام داد. شرکت هایی که در دوران اخیر در زمینه ی اجرای سقف کاذب فعالیت دارند توانسته اند بین سازه های ساختمانی جا باز کنند و طرفداران خود را پیدا کرده اند.
سقف کاذب آکوستیک
اجرای سقف نیز مانند هر عمل اجرایی دیگری باید با دقت زیاد صورت بگیرد تا شخص سازنده کمتر دچار مشکلات هزینه بردار شود. شرکت هایی که در دوران اخیر در زمینه ی اجرای سقف فعالیت دارند توانسته اند بین سازه های ساختمانی جا باز کنند و طرفداران خود را پیدا کرده اند.اجرای سقف نیز مانند هر عمل اجرایی دیگری باید با دقت زیاد صورت بگیرد تا شخص سازنده کمتر دچار مشکلات هزینه بردار شود. سقف کاذب با استفاده از متریال های مختلفی ساخته می شوند که برخی مصالح مورد استفاده در سقف عبارتند از : گچ که مقرون به صرفه ترین عنصر در ساخت سقف کاذب می باشد. چوب، مواد معدنی، پی وی سی PVC ، آلومینیوم ، شیشه ، کناف ، آکوستیک ، فلزات رنگین ، رابیتس و اندود ، آهنی ، ورق های فلزی روکش دار ، کامپوزیت. عوامل متعددی در قیمت نقش دارند.
سقف کاذب اداری
که عموما باعث تفاوت رنج قیمت می شوند بسته به دگرگونی جنس و یا طرح آن مختلف است.از مهمترین عواملی که در قیمت نقش مهم و اساسی دارند می توان به مواردی همچون جنس ،طرح ها،نوع کاربری وغیره اشاره کرد.البته شرکتی که در زمینه ی سقف کاذب نیز فعالیت دارد، در تعیین قیمت تاثیرگذار است زیرا شرکت های مختلف با توجه به نحوه ی کار و ابزار و مصالحی که به کار می برند قیمت های متفاوتی دارند.از آنجایی که طرح ها و انواع گوناگونی دارد ،در نتیجه ی آن گستره ی قیمت سقف کاذب متفاوت است. در موارد مختلف و در جاهای مختلف کاربرد دارد و در اکثر ساختمان ها انواعی از آن را می توان دید. pvc، گچی، چوبی، آلومینیومی.
سقف کاذب اتاق نشیمن
این موارد همگی از انواع سقف کاذب به حساب می آیند که هر کدام از این موارد در طرح ها و رنگ ها ی متفاوت و همچنین در کاربری های متفاوت ارایه می گردند و تفاوت قیمتی به وجود می آورند.این را باید دانست که هر جقدر در این زمینه هزینه ی بیشتری کنید و پول بیشتری دهید از امکانات بیشتر،بهترو زیباتری را بهره خواهید برد.گاهی اوقات ممکن است همراه با سیستم های نورپردارزی و یا کاربری متفاوتی بیاید و آنقدر تنوع در آن زیاد است که افراد به راحتی می توانند طرح مورد علاقه ی خودرا بیابند و از ان لذت ببرند. سقف کاذب ویژگی های منحصر به فرد و جالبی دارد که مهمترین آنها عبارت می باشند از : دوام و پایداری، مستحکم بودن، سبک بوان و وزن کم، امکان رنگ پذیری متناسب و آبکاری را دارند.
سقف کاذب به سقفی گفته میشود که در سطحی پایین تر از سطح سقف اصلی قرار میگیرد و از داخل بنا قابل مشاهده است .امروزه با پیشرفت صنایع و پتروشیمی، استفاده از مصالح ساختمانی جدید از قبیل سقف های کاذب pvc، سقف های کاذب کناف، سقف های کاذب آی گلس، دیوارپوش ها، کف پوش ها و … مورد توجه ویژه مهندسان و سازندگان قرار گرفته است.
انواع سقف کاذب برای سرویس های بهداشتی، آشپزخانه ها، مغازه ها و سایر مکان ها مورد استفاده قرار گیرد، اجرای سقف کاذب بسیار ساده و سریع انجام می شود، در رابطه با قیمت سقف کاذب و قیمت اجرای سقف کاذب باتوجه به متر مربع اجرایی و نوع سقف متفاوت می باشد.
جنس سقف کاذب می تواند از گچ، چوب، مواد معدنی، پی وی سی، آلومینیوم، …. باشد. در کذشته مرسوم ترین روش برای این کار استفاده از گچ و رابیتس میبوده که بعلت وزن بالای وارده به سقف اصلی ویا در مناطق زلزله خیز بعلت ایجاد آوار های خطرناک رفته رفته استفاده از آن در کشور های پیشرفته منسوخ گردیده و در کشورهای درحال توسعه نیز در حال منسوخ شدن می باشد.
از چه سقف کاذبی در چه فضایی استفاده کنیم
عوامل متعددی برانتخاب سقف کاذب تاثیر میگذارند ، برای مثال اینکه نیاز به دسترسی به پشت سقف وجود دارد یاخیر، فضای مربوطه خشک است یا مرطوب ، کاربری فضا چیست ، نحوه نورپردازی در سقف قرار است چگونه باشد و یا اینکه فضای مورد نظر لاکچری است یا خیر . با پاسخ به سوالات فوق و بررسی خصوصیات انواع سقف کاذب میتوان مورد مناسب را یافت.
*
انواع سقف کاذب

*
مزایای سقف کاذب پی وی سی

قیمت سقف کاذب

این سقف ها در انواع سقف کاذب pvc، سقف کاذب گریلیوم، انواع سقف کاذب کناف و در نوع قدیمی تر سقف کاذب گچی به بازار عرضه می شود. طرح های سقف کاذب پی وی سی بر اساس نوع کاربرد، ساخت و تولید می شوند که به طور مثال تمایز آشکاری میان سقف های کاذب ساختمان های تجاری، اداری و مسکونی وجود دارد و از سوی دیگر با در نظر گرفتن صرفه جویی در انرژی و حتی زیبا سازی فظاهای بکار رفته اهمیت خود را آشکار می سازد. محصولات شرکت آذران فضانما درسقف های کاذب در دو نوع پانل پی وی سی و تایل های 60*60 می باشد. .
* سقف کاذب پی وی سی سفید و چاپی
* سقف کاذب پی وی سی روکش دار
* سقف کاذب پی وی سی با روکش هات استمپ
* سقف کاذب پی وی سی با روکش مخمل
* سقف کاذب PVC یکی از با ارزش ترین و بهترین نوع های سقف کاذب هستند. سقف های کاذبی که در ساخت آنها از PVC استفاده شده است مزایای زیادی دارند که از جمله آنها می توان به ضد آب بودن، عایق حرارت و برودت، عایق صدا، سبک و ضد خش بودن، ضد حشره و تنوع در طرح و رنگ های آنها نام برد. خود کلمه پی وی سی (P.V.C) مخفف پولی وینیل کلراید (Poly Vinyl Chloride) است که یک نوع پلیمر ترمو پلاستیک می باشد و در فرایند های حرارتی شیمیایی تولید می شود. البته از پی وی سی فقط در سقف کاذب استفاده نمی شود در پوشش دیوارها، کابینت آشپزخانه ها و اماکن عمومی نیز استفاده های زیادی دارند.
* از مزیت های سقف کاذب پی وی سی نسبت به مدل های دیگر می توان به تنوع در طرح و رنگ، طول عمر بسیار بالا، عایق سرما و گرما، عایق صدا، ضد حشره و باکتری و صرفه اقتصادی آنها نام برد. سقف های کاذب PVC علاوه بر تنوع و زیبایی منحصر بفردی که به محیط منزل یا اماکن عمومی می دهند، بسیار سبک و باکیفیت هستند که ایمنی آنها را بالاتر می برد و به دلیل استحکام فوق العاده خود از هدر رفتن حرارت و گرما در فصل زمستان جلوگیری می کند.
* البته سقف کاذب pvc بر اساس قیمت، کیفیت های گوناگونی دارند. بهتر است قبل از انتخاب مدل مورد نظرتان به کیفیت ساخت آن توجه ویژه ایی داشته باشید در حال حاضر شرکت هایی وجود دارند که در ساخت محصولات خود از مواد با کیفیت بالا استفاده می کنند و قبل از عرضه آنها به بازار آزمایشات متعددی بروی آنها انجام می دهند تا بالاترین حد استاندارد در ساخت محصولات رعایت شده باشد. همچنین تعدادی از شرکت ها هم مدل سفارشی تولید می کنند تا مشتری در انتخاب خود کاملا آزاد باشد و بتواند محصول دلخواه خود را سفارش بدهد.
*
*
*
*
* مطالب مرتبط:
* انواع طرح و مدل کاغذ دیواری پذیرایی / دکوراسیون اتاق نشیمن
* مدل پرده پذیرایی جدید و شیک با سبک های سنتی و مدرن
* راهنمای انتخاب بهترین کفپوش و پارکت خانه + عکس
*
*
*
*
منابع
1. "شیروانی روف".
2. http://www.nsmdrywall.com/articles.php?cat=10&id=44
3. اجزای ساختمان و ساختمان سیاوش کباری

چرا باید از سقفهای کاذب استفاده کنیم؟

1


تعداد صفحات : 40 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود